Pregled Dashlane – bistven za zasebnost in varnost

Veste, kako včasih podjetje naredi eno stvar zelo dobro in potem poskušajo narediti nekaj drugega in to je nekako ... ja? Pozdravljeni Dashlane.

Vam stres z geslom uničuje življenje? Koliko jih imaš?

Če ste kot večina ljudi, imate gesla za skoraj vsako spletno mesto, ki ga obiščete. Podjetja za izdajanje kreditnih kartic, banke, e-poštne storitve in računi v socialnih medijih zahtevajo, da imate gesla in to je morda šele začetek.

Ko se prijavite na spletno mesto in si ogledate svoje naložbe, morate uporabiti geslo. Če želite naročiti par čevljev prek spleta, boste potrebovali geslo. Kaj pa, če želite dostopati do računa za komunalne storitve in ga plačati prek spleta? Uganite, kaj boste potrebovali?

Če vas resnično skrbi za varnost, potem veste, da je za vsako od teh spletnih strani ključnega pomena različno kompleksno geslo. Pravzaprav številna spletna mesta postavljajo vse strožje zahteve za gesla. Mnogi od njih morajo zdaj biti najmanj osem ali 12 znakov, ki združujejo velike črke, male črke, številke in posebne črke.


Spomniti se jih je skorajda nemogoče, zato ni nujno, da vprašate računalnik ali ponudnika internetnih storitev, da si jih zapomni. Če se vaš sistem zlomi, so vsa ta gesla izjemno ranljiva.

Tu storitev, kot je Dashlane, postane neprecenljiva. Dashlane je skrbnik gesla. Ne le da spremlja vsaka vaša gesla za več deset spletnih mest in računov, ampak tudi omogoča mogoče hitro in enostavno spremeniti vsa gesla hkrati.

Dashlane poleg tega zagotavlja nekaj varnega shranjevanja podatkov in zaščito pred krajo identitete. Ponuja tudi storitev VPN. Vendar je ta funkcija zelo omejena in na splošno se ne šteje za dober razlog za izbiro te storitve.

Preberite več za razkritje.

The Lowdown na Dashlaneu

"Vsestranski" in "močni" spadata med izraze, ki jih najpogosteje pripisujemo Dashlanovim storitvam. Ko imate Dashlane, vam lahko pomaga izpolniti utrujajoče spletne obrazce in lahko ste prepričani, da je sistem sposoben varno shranjevati skoraj vse podatke.

varnostni vmesnik dashlane

Tisto, kar Dashlane resnično loči od konkurence, je njegova sposobnost spreminjanja vseh gesel z le enim klikom. Prihranki časa, ki so značilni za to funkcijo, niso nič manj fenomenalni.

Uporabniki Dashlane koristijo tudi prijazen vmesnik, ki je izjemno enostaven za uporabo. Prav tako skoraj ni pomembno, ali uporabljate namizno ali mobilno različico spletnega mesta. Oba sta odzivna in med njima je res malo razlike.

Brez dvoma je dražja od konkurence. Vendar pa bodo mnogi uporabniki ugotovili, da je strošek vreden glede na značilnosti storitve.

Koliko stane Dashlane?

Ta upravitelj gesla ne mora biti drag. Raven storitve, ki shrani 50 gesel, je na voljo brezplačno. To vključuje uporabo storitve v eni napravi in ​​koristna varnostna opozorila. Poleg tega člani s tem načrtom prejmejo možnost samodejnega izpolnjevanja plačil in takojšnje izpolnjevanje obrazca.

tabela cen za dashlane

Premijsko članstvo stane 4,99 USD na mesec in se obračuna na letni osnovi. S tem načrtom je mogoče upravljati neomejeno število gesel na neomejenem številu naprav. Ta načrt nadalje vključuje samodejno sinhronizacijo med vsemi napravami, ko se gesla in podatki posodobijo. Možnosti samodejnega izpolnjevanja obrazcev in informacije o plačilu so vključene, kot je nadzor v temnem spletu. S tem programom je na voljo tudi shranjevanje občutljivih datotek. Druga privlačna lastnost je VPN, ki zagotavlja varno in zasebno povezavo v katerem koli WiFi omrežju.

S premijo in članstvom kupci dobijo vse funkcije, ki so priložene premijskemu načrtu, poleg nadzora nad kreditom in zavarovanja kraje identitete v višini do enega milijona dolarjev. Ta program se zaračunava letno po ceni 9,99 USD na mesec.

Dashlaneova storitev VPN

Če že imate storitev VPN, potem ni nujno smiselno izbrati Dashlaneovih premijskih ali premijskih računov plus. Medtem ko ponudniki VPN-jev storitve Dashlane zagotovo sodijo med dražje na trgu.

namestitev kliknite tukajPoleg tega je to nekaj precej osnovnih storitev VPN. Če ste zunaj in želite uporabljati lokalno omrežje WiFi, lahko v meniju Dashlane izberete element VPN. Izberete "nastavitev", ki vas popelje skozi kratek postopek. Na voljo je malo možnosti.

Na primer, za razliko od drugih ponudnikov VPN, med brskanjem ne morete izbrati, kateri strežnik uporabljate. Dashlane samodejno izbere najbližji strežnik, ki je na voljo. To vam lahko pomaga ali ne bo koristilo, odvisno od razlogov za uporabo VPN-ja.

V bistvu to pomeni, da ta storitev VPN ne omogoča, da varate svojo lokacijo. Če je to glavni razlog za zanašanje na VPN, bi bila druga storitev bolj primerna za vaše potrebe.

Če želite več mnenj o VPN, si oglejte naš vodič o najboljših VPN-jih za Avstralijo.

Uporaba VPN na neomejenih napravah

dashlane sinhronizacija z več napravamiDobra novica je, da lahko uporabite Dashlane-ov VPN v kateri koli napravi na katerem ste namestili storitve podjetja. Ker lahko Dashlane namestite na neomejeno število naprav, to pomeni, da bi lahko imeli navidezno VPN na vsaki napravi, ki jo lahko uporabljate za spletno brskanje.

Poleg ugodnosti, da lahko VPN uporabljate na več napravah, je to precej gole kosti. Ni mogoče konfigurirati protokola VPN. Poleg tega obstaja brez stikala za ubijanje. Če je vaša povezava z VPN prekinjena ali drugače postane nepričakovano nedosegljiva, se vas brskanje ne bo samodejno končalo. To lahko povzroči veliko zaskrbljenost, ker se stanje povezave ne prikaže, razen če kliknete meni VPN ali ne.

Dashlane Združljivost

Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome in Apple Safari so združljivi z Dashlaneom. Sistemske zahteve vključujejo Windows 7, Android 4.0, Mac OS X 10.11 El Capitan in iOS 10.

Uvod v Dashlane

Večina uporabnikov preprosto prenese program Dashlane s spletnega mesta podjetja. To je izjemno enostavno narediti, saj se ustrezne razširitve samodejno namestijo na vsak brskalnik, ki je na voljo, v napravi, ki ima združljivost s programsko opremo. E-poštni naslov in glavno geslo sta vse, kar je potrebno za dokončanje postopka namestitve.

nastavitev glavnega gesla dashlaneIzredno pomembno je, da se spomnite tega glavnega gesla. Če jo pozabite, je ni mogoče obnoviti. To pomeni, da morate postopek začeti znova iz začetka. Seveda vam Dashlane priporoča, da izberete glavno geslo, ki vsebuje vsaj osem znakov, zato jih izberete previdno.

Če uporabniki že uporabljajo nekakšno skrbništvo za geslo v svojem računalniku, bo morda Dashlane te podatke samodejno uvozil. Zaradi tega je morda za začetno nastavitev računa koristno in učinkovito uporabljati računalnik in ne mobilno napravo. Če želite namestiti Dashlane na dodatne naprave, vam bo Dashlane za vsako napravo poslal e-pošto z edinstveno varnostno kodo.

Uporaba Dashlane v računalniku

Dostop do Dashlanea je možen prek samostojne aplikacije, tako da se prijavite na spletno mesto podjetja ali s pomočjo razširitve brskalnika. Preko aplikacije je na voljo največ funkcij in verjetno najboljša uporabniška izkušnja.

dashlane v namizju

Vmesnik v aplikaciji je intuitiven in precej enostaven za uporabo. Vsebuje devet osnovnih odsekov, ki si jih je mogoče ogledati na levi strani zaslona. Na desni strani si lahko uporabniki ogledajo svoje osebne podatke v obliki mreže ali seznama. V podatke so vključene ikone za različna spletna mesta, kar uporabnikom olajša iskanje tistega, kar iščejo.

Zamenjava gesla je funkcija, zaradi katere je Dashlane v glavnem pomembna storitev. Z njim lahko potencialno spremenite vsa registrirana gesla z le enim klikom. Trenutno je za to storitev registriranih približno 500 spletnih strani. Verjetno je večina teh spletnih mest, za katera imate geslo, med temi 500.

Kako dobra so vaša gesla?

močno gesloVarnostna nadzorna plošča uporabnikom olajša uporabo na prvi pogled preverite, kako zdrav je njihov status. Če imate kakršna koli gesla, ki niso enaka, to je, da so šibka, stara, ponovno uporabljena ali ogrožena, vas bo sistem obvestil. Uporabite varnostno nadzorno ploščo v povezavi s programom Changer Changer, da ohranite varnost na svojem spletu.

Varovanje podatkov

Tudi v aplikaciji Dashlane bodo uporabniki našli funkcijo z imenom Varne opombe. Tu lahko kupci shranijo vse vrste besedila. Večina ljudi ga uporablja licence za programsko opremo in bančne informacije, čeprav so možne druge vrste uporabe.

V aplikaciji je tudi odsek za Denarnico. Ta ima vse vrste koristnih funkcij, ki olajšajo izpolnjevanje spletnih obrazcev z minimalno mero in truda. To je še posebej privlačna funkcija za ljudi, ki so nagnjeni k tipkarskim napakam.dashlane denarnica

Del Denarnica je razdeljen na štiri dele. Stranka lahko izpolni potrdila, identifikacijo, plačila in osebne podatke. Te so precej preproste, a kot je značilno za Dashlane, vmesnik je precej impresiven.

Ameriški uporabnik, ki na primer vpiše njihovo številko socialnega zavarovanja, bo videl, da je vmesnik videti kot kartica socialne varnosti. Podobno bo številka potnega lista vnesena v vmesnik, ki je podoben potnemu listu. Vse skupaj naredi malodušno vadbo nekoliko bolj zanimivo in zabavno.

Skupna raba z Dashlaneom

Aplikacija Dashlane uporabnikom omogoča tudi deljenje gesla z drugimi strankami Dashlanea. To je popolnoma varen postopek, ki strankam omogoča nadzor nad svojimi informacijami. Geslo lahko preprosto delijo ali omogočijo dostop za urejanje, skupno rabo in ogled vseh razpoložljivih podatkov.

Dashlaneova Zero Knowledge Architecture

Anonimnost in zasebnost sta v virtualnem svetu vse pomembnejša. V skladu s tem so ljudje, ki uporabljajo VPN-je za brskanje po spletu, izjemno zainteresirani za podjetja, ki nimajo nobene politike beleženja.

mehanizmi avtomatizacije dashlaneDashlane uporablja šifriranje AES-256 za zagotovitev vaše varnosti in anonimnosti. To velja na strežnikih podjetja in napravah, na katerih je programska oprema nameščena. Kot smo že omenili, glavno geslo vsake stranke je edini ključ za njegov račun. To geslo v Dashlaneu ni shranjeno. To pomeni, da Dashlane ne samo da nima dostopa do vašega računa, ampak tudi ne potencialni tatovi identitete.

Dashlane uporablja tudi dvofaktorno overjanje. To je mogoče aktivirati samo med uporabo namizne različice aplikacije. V nekaterih novejših napravah iOS in Android bo morda mogoče uporabljati tudi biometrične prijave z Dashlaneom.

Ali naj Dashlane uporabim kot svoj primarni VPN?

Dashlane ponuja kot sistem za upravljanje gesla veliko vrednost. Je izredno varen in nedvomno je koristen, kadar se morajo uporabniki prepričati, ali so gesla močna ali ko je treba posodobiti številna gesla hkrati..

Če pa nimate ponudnika VPN in razmišljate o nakupu načrta premije ali premije plus Dashlane predvsem zato, ker vam ponuja VPN, to ni najboljša izbira.

Dashlane-ov VPN je v najboljšem primeru lahek protokol. Nimate možnosti izbire strežnika, zaradi česar ni mogoče ponarediti lokacije. Vaša povezava se lahko kadarkoli prekine, in o njej ne bi vedeli, dokler ne boste iskali, ali je vaša povezava še vedno varna ali ne.

dashlane logotip

Mnogi drugi ponudniki VPN ponujajo veliko bolj robustne storitve ki so na voljo z veliko večjo izbiro in večjo hitrostjo za nalaganje in prenos podatkov. To je mogoče, ker imajo te družbe na voljo na stotine, če ne na tisoče strežnikov (pomislite) NordVPN).

Poleg tega so ti strežniki nameščeni na neverjetno raznolikih mestih, uporabniki pa lahko izbirajo, s katerim strežnikom se bodo povezali. Dashlane na splošno teh storitev ne ponuja.

To je zato, ker je Dashlane namenjen predvsem varnosti in upravljanju gesla. Poiščite drugje za storitve VPN.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me