Pregled TunnelBear VPN – resno primanjkuje hitrosti in varnosti

Ljubka tema, ampak človek, ta služba mora ... postati hitrejša, da lahko teče z velikimi psi - napačno - medvedi.

TunnelBear ponuja osnovne storitve VPN za vstop na ravni dostopna cena. Čeprav lahko ponudba podjetja zadovolji potrebe manj izpopolnjenih uporabnikov, bo ta ponudnik VPN verjetno razočaral ljudi, ki pričakujejo hitrost in napredne funkcije..

Preberite naš celoten pregled prednosti in slabosti.

Pregled TunnelBear

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Preprosto
Politika beleženja: Brez beleženja
Velikost strežnika: 1000 ++ strežnikov
Porazdelitev strežnika: 20 držav
Podpora: Sistem vozovnic
Torrenting: Ni dovoljeno
Pretakanje: Omejeno
VPN protokol in šifriranje: OpenVPN in IPSec / IKEv2; 256-bitno šifriranje AES
Sedež: Kanada
Cena: 4,99 USD / mesec
Uradna spletna stran: https://www.tunnelbear.com/

Več o TunnelBear

TunnelBear sta leta 2011 ustanovila tehnološka podjetnika Ryan Dochuk in Daniel Kaldor. Na njih se nadaljujejo podjetja, kot sta Microsoft in Goldman Sachs, ter zagonska podjetja, ki so se ukvarjala z mobilno varnostjo. S sedežem v Toronto je podjetje nedavno kupil ameriški velikan za kibernetsko varnost McAfee.


obveščevalno zavezništvo s petimi očmiZa zdaj se zdi, da bo TunnelBear še naprej obratoval izven Kanade, kar pa ni nujno najboljša novica za ljudi, ki želijo zagotovljeno anonimnost od svojega ponudnika VPN. Tako kot ZDA., Kanada spada v nadzorno zavezništvo, znano kot Pet oči.

Za tiste, ki ne vedo, je Five Eyes skupno prizadevanje vlad ZDA, Kanade, Avstralije, Nove Zelandije in Združenega kraljestva. Raziskave razkrivajo, da vsaka država namerno vohuni za državljani drugih članic, kar jim lahko omogoči zaobidejo vse domače omejitve, ki običajno preprečujejo takšno dejavnost. Spremljanje uporabe teh državljanov na internetu je lahko glavni cilj zavezništva.

Pravilnik »Brez beleženja« - Vrste

Kot mnogi drugi ponudniki VPN, tudi TunnelBear oglašuje strogo politiko brez zapisovanja. Vendar bodo uporabniki, ki se radi podrobneje poglobijo v politiko zasebnosti, hitro ugotovili, da pravilnik "brez beleženja" velja samo za določene podatke.

tunelbear ni pravilnika o prijavi

V pravilniku o zasebnosti je zapisano, da podjetje ne vodi evidenc o tem, kateri IP naslovi obiskujejo njihovo spletno mesto, IP naslovi, do katerih dostopajo prek strežnikov podjetja, in kakršne koli poizvedbe DNS, ki se izvajajo, ko so uporabniki povezani. Poleg tega morebitni podatki o aplikacijah, spletnih mestih ali spletnih storitvah, do katerih uporabniki dostopajo, ko so povezani prek TunnelBear, ne bodo shranjeni.

Zaenkrat tako dobro, vendar politika zasebnosti tudi navaja, da je podjetje hrani podatke o uporabniških imenih, e-poštnih naslovih in operacijskih sistemih. Hranijo tudi zadnje štiri števke kreditne kartice, ki se uporabljajo za plačilo, in vodijo evidenco, koliko podatkov se uporablja.

Ne pozabite, da ima TunnelBear sedež v Kanadi, član mreže Five Eyes. To ni nujno najboljše mesto za ustanovitev VPN podjetja, zlasti če vaše stranke zahtevajo popolno anonimnost. Če vlada ali nadzorno zavezništvo trka, bo TunnelBear moral predložiti vse zahtevane podatke.

Je TunnelBear varen?

Dobra novica o TunnelBearu je, da jih uporablja nekaj precej zajetni varnostni in šifrirni ukrepi. OpenVPN, ki je industrijsko standardno šifriranje, je na voljo v večini naprav z operacijskim sistemom Windows, Mac ali Android. Uporabniki, ki imajo zadnjo različico iOS-a, dobijo šifriranje IPSec / IKEv2.

tabela za šifriranje predorov

Oba protokola šifriranja sta trenutno najnovejša in največja. 256-bitna zaščita AES je enaka kot pri drugih, bolj izpopolnjenih storitvah VPN.

Funkcija Fail-Safe

Poleg tega je TunnelBear opremljen z VigilantBear, možnostjo, ki zagotavlja zaščito pred puščanjem. Tole je v bistvu ubiti stikalo ki se aktivira, kadar ni na voljo nobene povezave VPN. Ključno je vedeti, da ta možnost ni del privzetih nastavitev. Če imate to storitev in želite izkoristiti stikalo kill, morate spremeniti svoje nastavitve. Uporabnikom prijazen vmesnik TunnelBear to poenostavlja.

Značilnost zamračenosti

GhostBear je zaščitna funkcija podjetja. Ta element storitve je zasnovan tako, da zaobide morebitne omejitve VPN in nudi zaščito pred globinskim pregledovanjem paketov. Vse pogosteje je, da se storitve VPN blokirajo v totalitarnih državah, kot so Severna Koreja, Kitajska in Savdska Arabija. Omrežja, ki jih nudijo akademske ustanove ali delovna mesta, se lahko vzpostavijo tudi tako, da blokirajo VPN.

cenzurirane države

Tunelbear budnost funkcijaV teh primerih je an zatemnitev lahko neprecenljiv. Različica te storitve TunnelBear je na voljo uporabnikom Android, Mac OS in Windows. Še enkrat, to ni del privzetih nastavitev, vendar se lahko vklopi pod varnostnimi nastavitvami.

Ljudje, ki ne živijo v državah z omejevalnimi internetnimi zakoni in ne poskušajo zaobiti delovnega ali šolskega omrežja, morda ne bodo potrebovali dodatne funkcije zakrivljenosti, ki morda le upočasni hitrost brskanja, kar je nekaj, s čimer se TunnelBear že bori.

Neimpresivna hitrost s TunnelBear

Res je, da lahko uporabniške nastavitve vplivajo na hitrost brskanja uporabnika. A zmogljivejši CPU in omrežne nastavitve sta dva dejavnika, ki lahko pozitivno ali negativno vplivata na vaše izkušnje.

Če pa vaš VPN ne ponuja zadostne pasovne širine in kakovostnih strežnikov, bosta nalaganje in prenos vedno potekala s polževim tempom.

TunnelBear testiran na neimpresivnih številkah. Strežnik v Švici je pri prenašanju zagotavljal 54 Mbps, medtem ko je strežnik v Franciji zagotavljal slabih 34 Mbps. Ameriški strežnik je pri prenosih dosegel še slabše hitrosti pri 13,87 Mb / s.

preskus hitrosti predora

Časi nalaganja niso bili nič boljši. Newyorški strežnik je naložil le 15,04 Mbps, medtem ko je Amsterdamski strežnik na tej številki nekoliko izboljšal s 27,20. V Londonu je strežnik prenesel hitrost prenosa 48,36 Mbps, v Hong Kongu pa je drugi nastopil pri nizkih prenosih pri 2,63 Mbps.

Nihče ne pričakuje, da bo njihovo brskanje med uporabo VPN-ja hitro strelo. Vendar pa so bili ti časi bistveno počasnejši kot pri drugih storitvah VPN.

Ne pričakujte Netflixa

Uporabniki imajo radi Netflix, zato je dostop do storitve v različnih jurisdikcijah VPN nujno. Vendar je Netflix boljši pri preprečevanju uporabe VPN-jev za dostop do njihovih storitev.

blokiranje vfn netflix

Razlog za to je, da Netflix zavezujejo pogodbe, nekatere pa jim preprečujejo zagotavljanje vsebine zunaj predpisanih regij. Na primer, ljudje v ZDA bodo morda morali plačati dodatne pristojbine za dostop do vrhunske vsebine, ki je morda na voljo z osnovno storitvijo Netflix drugje. V skladu s tem lahko ameriški uporabniki izkoristijo dostop do različice Netflixa druge regije.

V interesu Netflixa in njihovih partnerjev je, da ljudem preprečijo dostop do vsebine, ki je namenjena drugi regiji. Razbijanje VPN-jev, ki dostopajo do Netflixa, je postalo glavna prioriteta podjetja. Soočimo se s tem. Netflix ima globoke žepe, zato bodo vedno izstopali pred manjšimi, manj premožnimi podjetji.

Nekateri večji, zmogljivejši VPN-ji lahko obkrožijo Netflixove protokole. TunnelBear preprosto ni eden večjih in močnejših ponudnikov VPN. Imajo strežniki v samo 20 državah, kar ni posebej impresivno in njihova raznolikost lokacij strežnikov ne tekmuje s ponudbo drugih ponudnikov VPN.

Če želite nekaj boljših možnosti, si oglejte naše Netflix prijazne VPN-je.

Torrenting je no-go

Če iščete VPN, ki bo podpiral P2P ali hudournike, vam priporočamo, da poiščete drugje. TunnelBear je uporabljal, da na svojem VPN-ju ni dovolil nobenih hudournikov ali P2P. To ni več tako.

Vendar pogoji storitve izrecno prepovedujejo kakršne koli nezakonite ukrepe med uporabo TunnelBear. Če nameravate prenesti nekaj brezplačne glasbe ali filmov, bi bilo to kršitev zakona o avtorskih pravicah in kršitev pogojev storitve TunnelBear.

Uporabniki, ki jim je BitTorrent glavni cilj, si lahko ogledajo drugje. TorGuard ponuja tehnologijo, ki je namenjena ljudem, ki uporabljajo spletna mesta, kot je BitTorrent, in jo lahko uporabljamo skupaj z drugimi storitvami VPN.

Število strežnikov in lokacije

TunnelBear se ponaša s približno 1.000 strežniki, nameščenimi v več kot 20 državah po vsem svetu. To ni preveč tresoče, vendar ni posebej konkurenčno nekaterim najboljšim ponudnikom VPN.

Tunnelbear VPN strežniki

Število in lokacija strežnikov sta ključnega pomena za koristnost VPN-ja. Če imate več lokacij strežnika, obstaja večja možnost, da uspešno ponaredite svojo dejansko lokacijo. Poleg tega geografska raznolikost pomeni, da je večja verjetnost, da boste v bližini našli strežnik, ne glede na to, ali ste doma ali na cesti. Čim bližje je strežnik vaši dejanski lokaciji, tem hitrejša bo storitev VPN.

TunnelBear nima strežnikov na Bližnjem vzhodu, v Afriki ali večjem delu Južne Amerike. V ZDA in Kanadi obstajajo strežniki, pa tudi v Evropi, Hong Kongu, na Japonskem, v Mehiki, Braziliji in Avstraliji. To ni grozno, toda pri konkurentih, ki ponujajo strežnike v več kot 100 in včasih blizu 200 držav, je TunnelBear preprosto ni opremljen tekmujejo na svetovnem trgu.

Nekateri uporabniki VPN-ja tudi radi razmislijo, v katere države potujejo njihovi podatki. Ko VPN podjetje uporablja samo fizične strežnike, je to enostavno storiti. Če v podjetju pravijo, da se strežnik nahaja v Švici, potem se prek njega vodijo podatki uporabnika.

Vendar mnogi ponudniki VPN zdaj uporabljajo virtualne strežnike za izvajanje prometa. To pomeni, da se morda zdi strežnik v Švici, ko je res na Kitajskem. Pri nekaterih uporabnikih je to zaskrbljujoče.

Dobra novica za uporabnike TunnelBear je, da podjetje pravi, da uporabljajo le fizične strežnike. Zato so lahko ljudje prepričani, da se njihovi podatki usmerjajo natanko tam, kjer pričakujejo.

TunnelBear ugotavlja, da lahko uporabljajo navidezne strežnike, če je povpraševanje dovolj veliko, zato je potencialne stranke nekaj drugega, kar se jih mora zavedati.

Podpora strankam TunnelBear

Žal TunnelBear ne dobi visokih ocen za podporo strankam. Njihov vmesnik je precej preprost in enostaven za uporabo. Ljudje, ki imajo manj sofisticirane uporabnike, še vedno lahko naletijo na težave, in če napredujejo uporabniki narobe, pričakujejo hitro in temeljito pomoč.

slaba storitev za strankePodpora strankam je na voljo samo prek potrjenega e-poštnega sistema. Podpora v živo ni na voljo in ne pričakujte, da boste našli telefonsko številko za klic. To pomeni, da to pogosto traja več ur, da prejmemo odgovor. Če odgovor v celoti ne odgovori na kupčevo vprašanje ali ne reši njihove težave, se kupec spoprijema s še nekaj ur čakanja.

To je lahko zelo moteče, še posebej, če uporabnik dela v roku. Nekateri uporabniki so na Twitter profilu podjetja celo poklicali TunnelBear, da bi si priskrbeli pomoč, vendar brez sreče. TunnelBear bo preprosto tvitnil predlog, da namesto tega pošljete e-pošto v center za podporo.

Ko je pomoč prejeta, se zdi precej zanesljiva. Samo ne pričakujte, da se bo to zgodilo s kakršno koli hitrostjo ali učinkovitostjo.

Koliko stane TunnelBear?

TunnelBear ponuja tri načrte cen. Načrt "Mali" je brezplačen, kar zveni veliko. Vendar so uporabniki omejeno na 500 MB podatkov vsak mesec. To je le majhna količina podatkov. Večina ljudi bo prešla toliko podatkov v samo nekaj dneh. Ta brezplačni načrt je morda odličen način za preizkušanje storitve, vendar je to edini razlog za uporabo.

cen predorov

"Giant" paketi stanejo le 9,99 USD na mesec, in zagotavlja neomejene podatke. Ta načrt plačevanja stroškov lahko pri nekaterih kupcih ima veliko smisla, zlasti za tiste, ki želijo svobodo prekiniti storitev, kadarkoli želijo.

TunnelBear pravi, da je njihov načrt Grizzly najbolj priljubljen. Kupci, ki se odločijo za ta načrt, plačajo samo enkrat na leto, cena pa znaša približno pet dolarjev na mesec. To pomeni približno 50-odstotni prihranek v primerjavi z mesečnim načrtom.

Možnosti plačila vključujejo debetne kartice, kreditne kartice in bitcoin za tiste, ki želijo večjo anonimnost.

Ali je TunnelBear VPN priporočljiv? Zagotovo ne

TunnelBear ima nekaj spodobnih lastnosti. Vendar obstajajo veliko boljši ponudniki VPN, ki ponujajo bolj robustne funkcije po ugodnejših cenah (pomislite NordVPN). TunnelBear tudi se bori, ko gre za njene časne čase prenašanja in prenosov. Če je hitrost prednostna naloga, bi bilo pametno poiskati drugega ponudnika VPN.

Medtem ko ima TunnelBear prisrčen vmesnik s svojo medvedjo tematiko in je enostaven za uporabo tudi za začetnike, je to preprosto ne dosega pričakovanj uporabnikov.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me