Surfshark Review – Ali je to novo VPN vredno?

Ko sem prvič slišal, da na avstralski trg vstopa še ena VPN storitev, je bila moja prva reakcija - kako bi bilo to lahko kaj boljše / drugačno od številnih že danes odličnih VPN-jev?


Sem pa radoveden človek in rad srkam po srbenju, ko gre za raziskave VPN. Zato se ne bi mogel spočiti, če ne bi legitimno preizkusil novega VPN-ja Surfsharka.

Ta pregled Surfshark je zasnovan tako, da vam nudi celovit pregled nad Surfshark VPN protokolov, funkcij, storitve za stranke in funkcionalnosti.

Zveni dobro? Super.

V prvi vrsti, kaj - in kdo - stoji za Surfsharkom?

Surfshark je nova storitev virtualnega zasebnega omrežja (VPN), ki vam jo je prineslo podjetje ki se nahaja na Britanskih Deviških otokih. Podjetje posluje že nekaj več kot šest mesecev in ponuja poceni VPN načrte in številne funkcije, ki jih boste vzljubili. Kako se povezuje z drugimi, bolj uveljavljenimi omrežji VPN?

Preberite si o tem, kako se boste naučili Surfsharka, dobrega in slabega in presodite sami, ali je vredno poskusiti.

Surfshark VPN Pregled

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Zelo enostaven za uporabo
Politika beleženja: Strogo brez sečnje
Velikost strežnika: 800 ++ strežnikov
Porazdelitev strežnika: 50 držav
Podpora: 24/7 Klepet v živo
Torrenting: Dovoljeno
Pretakanje: Dovoljeno
VPN protokol in šifriranje: OpenVPN, IPSec & IKEv2; 256-bitni AES
Sedež: britanski Deviški otoki
Cena: 1,99 USD / mesec
Uradna spletna stran: https://surfshark.com

Kaj naredi Surfshark drugačen?

Vzemite si nekaj minut, da razpravljate, ali ima to omrežje kaj za dosego, da boste želeli zapustiti trenutnega ponudnika. Pomembna lastnost VPN je podpora IKEv2 in OpenVPN protokolom. Z uporabo teh protokolov ponujajo vodilne šifrirne standarde za uporabnike sistema Windows (prek IKEv2) kot tudi za vse druge (češ da je OpenVPN open source).

Upoštevajte, da nekateri starejši protokoli VPN, ki jih uporabljajo številni VPN, nimajo najnovejšega šifriranja. To je pomembno razlikovanje kot Netflix in druga podjetja lahko zaznajo VPN in sprožijo blokade zaradi na tisoče uporabnikov iz istega naslova IP.

Poleg tega podpora Surfsharka za IKEv2 in OpenVPN pomeni, da ga je mogoče namestiti na številne usmerjevalnike in naprave. V nastavitve OpenVPN lahko preklopite tudi med preklopi med TCP in UDP.

vpn-protokoli

Surfshark VPN protokoli uporabljajo 256-bitno AES šifriranje vojaškega razreda. Vendar je podjetje še dodaten korak pri vključitvi 2048-bitna DHE-RSA izmenjava ključev in an SHA512 hashtificiranje hash za dodatno varnost (prevod: najboljše možno šifriranje in varnost). Na voljo je tudi zaščita pred uhajanjem DNS in WebRTC v tehnologijo, ki napaja to omrežje.

Surfshark ima najpomembnejšo funkcijo killswitch, ki vam omogoča hitro prekinitev seje v primeru nepravočasnega prekinitve omrežja. Vendar pa privzeto ni omogočena na nobeni drugi platformi, razen njihove iOS aplikacije.

Če želite omogočiti killswitch v operacijskem sistemu Windows, boste morali klikniti ikono zobnika, v varnostnem meniju poiščite "killswitch" in preklopite na položaj "on". Če želite vklopiti killswitch za naprave s sistemom Android, ga morate poiskati v nastavitvah telefona ali tabličnega računalnika in ga omogočiti ročno.

Zdaj pa se preusmerimo na trde podrobnosti. Kateri so najboljši in najslabši razlogi za izbiro Surfsharka?

Prednosti

 • Odblokira Netflix in druge storitve pretakanja medijev
 • Deluje dobro pri hudourniškem in deljenju datotek P2P
 • Stroga politika brez dnevnika
 • Neomejeno strežnikov, IP naslovov, pasovne širine in povezav
 • Nahaja se v državi, v kateri ni zakonov o hrambi podatkov ali poročanju
 • Vrhunska varnost in šifriranje
 • Kill stikalo vključeno v vse načrte
 • Na voljo v državah z neto cenzuro ali bloki
 • Sprejema kripto valute
 • Brezplačna preizkusna in 30-dnevna garancija za vračilo denarja
 • Zaščita pred puščanjem DNS, IPv6 in WebRTC

Slabosti

 • Manjša mreža strežnikov kot drugi VPN-ji
 • Hitrost se lahko razlikuje od strežnika do strežnika
 • Vmesnikom aplikacij manjka funkcionalnosti in optimizacije oblikovanja
 • Strežniki morda niso v navedeni državi
 • Počasen odziv ekipe za podporo po e-pošti

Lastniške funkcije

Poleg šifriranja SurfShark na visoki ravni, zaščite zasebnosti in zaščite pred uhajanjem VPN vključuje nekatere posebne funkcije, ki so namenjene izboljšanju vaše izkušnje.

funkcije za deskanje

Tu je pet s seznama, ki si zaslužijo posebno pozornost:

 1. Uporabi CleanWeb ™ funkcija za dodatno moč za blokiranje oglasov, zlonamerne programske opreme in sledilne programske opreme.
 2. Whitelister ™ omogoča ustvarjanje deljenega tunela s VPN. Namen je uporabnikom omogočiti, da obidejo ali dodajo seznam seznamov in spletnih mest, ne da bi pri tem zapustili varnost samega omrežja. V mobilnem telefonu je odlično uporabljati aplikacijo za bančništvo. Nadzor boste našli na zavihku varnostnih nastavitev.
 3. MultiHop ™ je funkcija, ki je uporabna za ljudi, ki se zavedajo zasebnosti, ki resnično želijo svoje poti objaviti na spletu. Ta dodatna plast šifriranja vam omogoča ustvarjanje dvojnega VPN-ja in vam omogoča dodatno varnost v državah, ki prepovedujejo storitve VPN. Vaš mrežni promet je zavarovan in speljan skozi dva tunela VPN. Preprosto uporabite to funkcijo za dostop do želenega strežnika prek drugega strežnika. Bodite pozorni, da lahko to znatno zmanjša hitrost vašega omrežja.
 4. Z mrežo v NoBorders Mode ™, uporabniki v državah, kjer je internet blokiran, lahko brezskrbno brskajo. Omogoča enako vrsto dostopa kot funkcija MultiHop s tem, da zmede promet, ne da bi upočasnil vašo hitrost.
 5. Način za kamuflažo je zelo priročna funkcija, ki omogoča prikrivanje uporabe VPN pri ponudniku internetnih storitev.

Uporabniška izkušnja Surfshark

SurfsharkVPN lahko prenesete tako, da odprete njihovo spletno stran in prenesete različico, ki podpira vaš operacijski sistem, ali pa v trgovini z aplikacijami za svoj model dobite različico za svojo mobilno napravo. To omrežje ponuja funkcijo z enim klikom.

Nastavite ga lahko tako, da se odpre ob zagonu iz računalnika in naprav ali pa uporabite gumb Quick Connect. Surfshark podpira naprave Mac, Windows, Linux, Android in iOS. Obstaja razširitev za uporabo brskalnikov Chrome in Firefox. Konfigurira se lahko tudi z usmerjevalniki ali kot TOR-Over-VPN za največjo varnost. (Preberite več o usmerjevalnikih VPN in kako jih nastaviti.)

Ali funkcionalnost prevaja njihove mobilne aplikacije?

Uporabniški vmesnik je varljivo preprost, na dnu zaslona je večina pomembnih funkcij. Vse funkcije in funkcije dobro delujejo na mobilnih napravah za Android in iOS.

Če želite imeti koristi od brezplačen preizkus, prenesite aplikacijo SurfShark v telefon. Tako lahko izkoristite neomejene povezave za uporabo na osebnih računalnikih in drugih napravah.

Dodana funkcija - odkar se je VPN prvič predstavil - je možnost, da dovolite majhne pakete. To lahko pomaga izboljšati zmogljivost in hitrost mobilnih naprav in usmerjevalnikov.

surfshark app vmesnik

Surfshark Pokrivanje

Podjetje ima več kot 800 strežnikov, razporejenih v 50 držav, kar je manj kot uveljavljenih, večjih ponudnikov VPN. Od začetka pred manj kot letom dni je svoje zmogljivosti povečal s prvotnih 100 strežnikov, tako da bo čas pokazal, kako daleč bi se lahko razširil njihov doseg

Od zdaj ponujajo dovolj široko omrežje strežnikov, da vam ob prijavi na voljo več možnosti. Omrežje SurfShark ima strežnike na Kitajskem, v Turčiji in nekaterih drugih zatiralskih državah, kjer je internet cenzuriran in / ali spletna mesta blokirana.

Surfshark oskrba strank

podpora klepeta za surfanjeEna od znamenitosti dobrega ponudnika storitev je, kako enostavno se lahko obrnete, če pride do težave, in kako hitro lahko rešijo kakršne koli težave. Surfshark dobiva visoke ocene za vse razen enega od teh meril.

Prvo mesto, za katerega lahko poiščete pomoč, je oddelek za pomoč na njihovem spletnem mestu. Tam boste našli številne vadnice, najboljše prakse za optimizacijo povezave in obsežen razdelek s pogostimi vprašanji.

Podjetje ponuja tudi 24/7/365 podporo za klepet v živo in kontaktni obrazec za tiste, ki želijo vložiti posebno pritožbo ali komentar. Tukaj se njihova ocena nekoliko zmanjša. Za stik z e-pošto lahko traja do 24 ur. Na njihovi spletni strani ni telefonske številke ali fizičnega naslova.

Politika beleženja

Kadar koli morate zagotoviti osebne ali finančne podatke, vas mora skrbeti, koliko teh informacij podjetje obdrži. Vprašati se morate tudi, koliko imajo v skupni rabi ali prodaji ali kako v resnici izgleda politika beleženja.

politika zasebnosti surfshark

Še dobro, da Surfshark ne hrani in ne prodaja nobenih informacij o:

 • Dejavnost
 • IP naslovi
 • Ime
 • Lokacija
 • Zgodovina brskalnika
 • Časi sej za čas seje
 • Uporabljena pasovna širina
 • Omrežni promet

To podjetje ima strogo politiko brez prijave, vendar boste morali, da ustvarite svoj plačilni podatek in e-poštni naslov, da ustvarite račun. Vendar Surfshark ne hrani nobenih vaših podatkov; vse evidence plačil ostanite pri podjetju, ki mu bo zaračunan račun. Podpirajo tudi možnosti anonimnega plačila, kot je kripto valuta.

Kaj pa hitrost??

Preskusi hitrosti tega omrežja kažejo spodobno hitrost pri uporabi strežnikov, ki se nahajajo v nekaterih delih EU in ZDA, zlasti tistih na vzhodni obali. Hitrosti nekoliko trpijo, ko so strežniki na oddaljenih območjih in mestih, ki so oddaljena od njihove baze delovanja. To je značilno za številne VPNS, zato v resnici ni prekinjen.

Hitrost smo preizkusili s pomočjo pretočnega videa in s 256MB datoteko igre v sistemu s povezavo 60Mbps. Z osnovno mejo 98,71Mbps so dosegli hitrost, ki je znašala od nizkih 25,74Mbps iz strežnika v Hong Kongu do najvišjih 71,06 amsterdamskih. Povprečne hitrosti so se gibale pri približno 50Mbps, kar je še vedno dovolj dobro za pretakanje medijske vsebine, igre, deljenje datotek ali celo kot VPN za torrenting.

Cenitev

Podjetje ponuja več ravni storitev in cenovnih možnosti, toda tudi osnovna naročnina vam bo dala nekaj njihovih najboljših lastnosti. Njihovi mesečni plačni načrt cena je 11,95 USD na mesec.

cene za deskanje

Če se ne dolgotrajno zavežete, je najboljša možnost njihov 24-mesečni načrt, ki se mu vsaka 2 leti zaračuna 47,76 USD. To izide približno 1,99 USD na mesec. Letni načrt vam bo povrnil 71,88 dolarja, kar znaša 2,99 USD na mesec. S svojim dvoletnim načrtom so dejansko postali najcenejši ponudnik VPN, ki v svojih paketih prinaša toliko vrednosti.

Vsi ti zneski so predstavljeni v ameriških dolarjih, zato preverite menjalni tečaj za druge valute. Na voljo imate tudi možnost plačila storitev v različnih valutah, kot so AUD, CAD in USD, evro, GBP, celo kitajski Juan.

Za tiste, ki imajo raje "digitalno izkušnjo", podjetje ponuja širok spekter plačilnih poti kot mnogi drugi ponudniki VPN.

 • AliPay
 • Vse glavne kreditne kartice
 • PayPal
 • Kripto valuta
 • Amazon Pay
 • Google Pay

Vsi načrti se zaračunajo vnaprej za celoten rok naročnine in ponujajo 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Obstaja tudi na voljo brezplačna preizkusna različica za uporabnike Mac in tiste z mobilnimi napravami, ki podpirajo Android ali iOS. Novi naročniki lahko uporabljajo kodo kupona “morski pes"Na blagajni.

Kaj je razsodba o Surfsharku?

Platforma je odlična iz vseh razlogov, zakaj želite VPN, kot so dostop do pretočene vsebine, platform z vsebino z velikimi imeni, kot so spletna mesta za izmenjavo datotek NetFlix, Hulu in P2P. Najboljše od tega, da imate neomejene povezave. To ni noben padec, ki ga boste našli niti pri največjih tekmecih.

Dokaz je v prednostih in slabostih. Če pozitivne lastnosti storitve odtehtajo negativne, imate platformo, ki bo delovala, kot je bilo obljubljeno, ne da bi vas stala bogastva. Na splošno ta VPN izpolnjuje svoje obljube. Cena je prava in dobite veliko funkcionalnosti.

Obseg je manjši, kot bi ga dobili pri drugih avstralskih storitvah VPN, in morda obstajajo težave s hitrostjo in dostopom, vendar gre za glavne pomanjkljivosti. S hitrostjo, s katero Surfshark širi svoje pokritosti, kdo ve, kako hitro bi lahko v prihodnosti dosegle njihove storitve. Lahko bi celo končali tako hitro kot NordVPN.

Končne misli

Ni dveh načinov. Če se želite zaščititi na spletu, morate poiskati najboljši VPN za svoj sistem in proračun.

Ne samo, da zasebno omrežje ponuja duh in anonimnost, pravi VPN lahko komu celo prepreči, da bi ukradel vaše podatke in jih prodal na temnem spletu. Pristopite k iskanju VPN-ja, kot bi se lotili nakupa varnostnega sistema za vaš dom - tj. Ne poravnavajte se za nič manj kot popolno in popolno zasebnost in varnost.

Poiščite nepristranske preglede tehničnih strokovnjakov in ugotovite, kako omrežje deluje za resnične stranke. Najboljši način, da se prepričate sami, izkoristite brezplačna preskusna obdobja, ki vam omogočajo čas in funkcionalnost, da resnično preizkusite obseg in omejitve omrežja.

Če združite trdno zaščito zasebnosti z dodatnimi zaščitnimi ukrepi, kot so upravljavci gesel in protivirusna programska oprema, boste dodali plasti varnosti od konca do konca.

Pogosta vprašanja

Noben pregled Surfshark ne bi bil popoln, ne da bi vam ponudili priložnost za skok na nekaj pogosto zastavljenih vprašanj o omrežju in njegovem matičnem podjetju.

V: Ali lahko Surfshark poskusim brezplačno?

Podjetje ponuja brezplačno preskusno različico za naprave macOS, Android in iOS. Ponujajo tudi 30-dnevno garancijo za vračilo denarja za vsak načrt, vsi paketi pa nudijo enako raven funkcionalnosti, ki jo dobite s popolno naročnino mesečnih planov.

V: Kako vem, da je Surfsharku mogoče zaupati?

Težko je vedeti, kaj bi lahko ustvarili nova podjetja in storitve. Najbolje, kar lahko storimo, je, da predstavimo svoje mnenje o podjetju in njegovih storitvah, kot smo jih doživeli.

Lahko pa vam povemo, da je Surfshark z 88 odstotkov sedanjih ali prejšnjih uporabnikov TrustPilota dobil odlično oceno. To bi moralo biti skupaj z več načini vzpostavitve stika s podjetjem in odzivnim servisom za stranke daleč v smeri vzpostavitve njihove verodostojnosti.

V: Ali lahko na usmerjevalniku uporabim Surfshark VPN?

Kratek odgovor je pritrdilen. Če želite uporabljati Surfshark, mora vaš usmerjevalnik podpirati OpenVPN protokol, in morate biti sposobni konfigurirati Open VPN kot odjemalec, ne pa strežnik.

Če želite izvedeti, da vaš usmerjevalnik podpira ta protokol, si oglejte navodila za uporabo ali preverite spletno mesto proizvajalca usmerjevalnika. Ime proizvajalca lahko vnesete tudi v bazo znanja na spletnem mestu Surfshark, da dobite posebna navodila za vaš model.

V: Ali je Surfshark bolj varen kot ExpressVPN?

Najboljši del primerjalnega nakupovanja je videti, kako se lahko Surfshark postavlja proti drugim platformam, kot so izdelki ExpressVPN ali NordVPN.

Če jih pogledate drug ob drugem, lahko ugotovite, da Surfshark ne ponuja enake hitrosti ali širine storitev kot večji in uveljavljeni ponudniki, ExpressVPN pa ima vgrajen test hitrosti za svoje strežnike.

Glede na to je bilo podjetje podvrženo strogi reviziji, ki ni odkrila puščanja ali drugih težav. Informacije o njihovi varnostni reviziji najdete tukaj in se prepričajte o njihovi oceni.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me