WindScribe VPN Review (2020) – Presenetljivi rezultati v zasebnosti in hitrosti

Windscribe je trden VPN za tiste, ki si želijo zagotoviti visoke hitrosti in obenem ohranjati varnost. Na splošno menimo, da je Windscribe dobra izbira za tiste, ki želijo začeti uporabljati VPN ali migrirati iz obstoječe storitve. 

Čeprav je Windscribe precej dober, ne premaga drugih konkurentov Nord VPN ki ponuja izboljšano dvojno šifriranje, več strežnikov, poceni cene in živa podpora. 

V tem pregledu se bomo poglobljeno potopili v storitev VPNs Windscribe, da bomo bolje razumeli njihovo tehnologijo, hitrost prenosa, pravilnike beleženja in cene.

Poleg tega, da ima kul ime, je Windscribe storitev VPN, ki naredi resne udarce, hkrati pa je na videz 100% pregledna glede svojega delovanja.


Preglednost in storitve VPN ne grejo vedno z roko v roki. Windscribe se nam zdi osvežujoč.

Običajno tukaj, na Privacy Australia, se izogibamo brezplačnim VPN-jem. Windscribe je drugačen, saj imajo tudi možnost premium in čeden način zniževanja stroškov, če ste tako naklonjeni.

V brezplačni različici Windscribe VPN ponuja povprečne, a uporabne hitrosti z mesečnim nadomestilom 10 GB. Njihova premium možnost je opremljena s številnimi orodji in večjimi hitrostmi.

Sidenote: Moram omeniti, kako kul je domača stran njihovega spletnega mesta. Te čudne geometrijske oblike sledijo vašemu kazalcu naokoli in resno me je odvrnilo od preizkušanja same storitve. ����

Pregled

WindScribe je kanadsko podjetje, ki ponuja dobro alternativo za stranke s sedežem v ZDA. Ponuja a brezplačen načrt VPN z 10 GB pasovne širine na mesec skupaj z njihovimi premijskimi načrti. Ponujajo 256-bitno šifriranje AES in standardni protokol za tuneliranje OpenVPN. Vrhunska možnost je hitra in ima na voljo veliko orodij.

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Enostaven za uporabo
Politika beleženja: Brez prepoznavanja dnevnikov
Velikost strežnika: 480 ++ strežnikov
Porazdelitev strežnika: 66 držav
Podpora: Samodejna podpora za klepet
Torrenting: Dovoljeno
Pretakanje: Dovoljeno
VPN protokol in šifriranje: OpenVPN protokol; 256 bitna AES enkripcija
Sedež: Kanada
Cena: 4,08 USD na mesec
Uradna spletna stran: https://windscribe.com
Prednosti WindScribe:
 • Brez puščanja / varno za uporabo
 • Sposobnost zaobiti omejitve Netflixa
 • Hudourniki so dovoljeni
 • Deluje na več napravah in platformah
 • Uporabniku prijazna aplikacija
 • Dobre lastnosti zasebnosti in šifriranja
Proti WindScribe:
 • Prva obrambna linija podpore je klepet
 • 24/7 klepeta v živo
 • Kanadska storitev VPN
Lastnosti:
 • Strežniki v 60 držav in 110 mest
 • Neomejene hkratne povezave
 • Neomejena pasovna širina
 • DNS zaščita pred uhajanjem
 • Kill stikalo
 • Prikrit način
 • Adblocker
 • Številne možnosti za posredovanje pristanišč
 • Podpora za vrstnike
 • Razširitve za Chrome in Firefox
 • Razširitveni protokoli, vključno z IKEv2 za Mac in Windows

Če zaupate WindScribe VPN s svojimi podatki?

WindScribe VPN hvalimo, ker je svojo politiko zasebnosti napisal v preprostem jeziku, ki ga lahko razumejo vsi. Veliko delajo pri odpravljanju pomislekov, ki jih ima potencialna stranka.

Kot smo že omenili, WindScribe deluje zunaj Kanade. Posledično zanje velja program spletnega nadzora Five Eyes. Številna poročila jasno kažejo, da CSIS (Kanadska varnostna obveščevalna služba) tajno zbira spletne informacije od svojih državljanov.

Vendar pa ponudniki internetnih storitev (ne VPN) v Kanadi nimajo nobene moči, da bi dnevnike svojih uporabnikov skrivali. Morajo biti v skladu z zakonodajo o boju proti piratstvu, ki izhaja iz zakona C-11.

Zdaj VPN ni ISP. Če bi vlada želela informacije od družbe VPN, je trenutno ne bi mogla dobiti, če ne sprejme novega zakona.

WindScribe VPN Review (2020) - Presenetljivi rezultati v zasebnosti in hitrostiČe kanadski VPN vodi dnevnike o svojih odjemalcih, bi kanadski organi lahko poskusili te podatke pridobiti iz storitve.

Če smo pošteni, države, kot sta Kitajska in Rusija, niso del zavezništva za pet oči in bi predstavljale veliko večjo grožnjo, ko gre za krajo vaših podatkov.

Dobro je imeti vsa dejstva. Vedeti morate tudi, da Windscribe ostro zanika, da bi to bilo kakršno koli vprašanje za njihove uporabnike. Ne zanima jih, koliko oči imaš!

Ne pozabite, Kanada ima tudi nekaj strogih zakonov o avtorskih pravicah. To je nekaj, kar morate upoštevati, če za hudourništvo uporabljate VPN.

Tu morate zaupati podjetju, od katerega prejemate storitev. Če podjetje nima prijavljenih podatkov svojih strank, jih vlada ne more odvzeti.

Druga podjetja, kot sta PureVPN in IPVanish, so trdila, da so storitve VPN, ki se ne prijavijo. Oba sta strankama posredovala podatke o strankah. Ne morete videti le besed „ne“ in „beleženje“ in takoj zaupati podjetju, s katerim imate opravka.

Windscribe ima poglobljeno razlago o tem, kako deluje sečnja in kaj počnejo v ozadju. Pohvalimo jim, da so bili vedno v koraku s tem, kaj počnejo.

Eden od pozitivnih vidikov WindScribe je dejstvo, da uporabnikom omogočajo uporabo njihovih storitev na neomejenem številu naprav.

Vendar si pridržujejo pravico, da si ogledajo vsako naročnino VPN in se tako prepričajo, da več naročnikov ne uporablja več naročniškega paketa VPN. Edini način, da WindScribe to doseže, je z analizo števila priključenih naprav.

O tem mora povedati Windscribe:

"En račun Windscribe naj bi uporabljala ena oseba, prav tako ne mislim na vaš zakonski status. Posamezniki so povsem istočasno povezani s 50+ računalniki in 100+ telefoni ob istem času. Uporabo pasovne širine in števila povezav uporablja naš sistem za spremljanje v realnem času, ki pregleduje "najhujše kršitelje" in sprejema odločitev, ali je ta uporabnik potencialno zlorabljen ali ne. Nato se človek odloči, da bo račun prepovedal ali zlorabil v primeru lažne pozitivnosti.

Če račun delite s svojo ženo ali bratom, je verjetno v redu, vendar bo to morda sprožilo "verižno reakcijo", če ga bosta delila z nekom, ki pa naredi isto. To je zanesljiv način za prepoved. "

Pravična politika.

Ugotovili smo, da WindScribe ni zainteresiran za hranjenje podatkov, ki jih lahko pozneje uporabijo organi pregona.

Windscribeu lahko zaupate prav toliko, kot lahko zaupate vsem drugim vodilnim ponudnikom VPN na trgu. Edina stvar, ki bi vas morala zaustaviti, je, če resnično ne zaupate kanadskemu sodnemu sistemu.

Cene vetrovnic in kaj je zajeto

cenitev vetrobranskih napisov

Cene se začnejo pri 9 USD na mesec. Zaradi tega se lahko WindScribe zdi drag. Če pa dobite letni načrt, ki znaša 49 dolarjev na leto, boste plačevali 4,08 USD na mesec. To je precej dober posel in Windscribe bi očitno raje prijavil dolgoročno.

S tem se cena enači s ceno, ki bi jo plačali za primerljive VPN storitve. Na voljo je odlična možnost za popust na WindScribe.

Windscribe ima možnost Build A Plan, kjer lahko dodate eno lokacijo za en dolar na mesec. Če veste, kje se morate povezati, bi to lahko prihranilo stroške.

Štiri stvari razlikujejo brezplačno VPN, ki ga ponuja WindScribe, od plačane storitve:

 • vektor kontrolnega seznamaPasovna širina - Ko uporabljate brezplačno storitev, ste omejeni na 10 GB pasovne širine. S plačljivo storitvijo imate neomejeno pasovno širino.
 • Lokacije strežnika -Z brezplačno storitvijo imate dostop do 11 lokacij. Plačljiva storitev vam omogoča dostop do 110 lokacij.
 • Hitrost - Opazili smo, da so plačani strežniki VPN hitrejši od brezplačnih.
 • Storitve pretakanja s sedežem v ZDA - Z brezplačno storitvijo se ne boste mogli povezati na Netflix. Delal bo le s plačanim.

Zunaj teh razlik je programska oprema enaka. Ko nadgradite, boste videli, da obstajajo določeni strežniki, ki so na voljo za uporabo in omejitev pasovne širine, ki se pojavi v oknu aplikacije, izgine.

Na WindScribe se lahko prijavite na popolnoma anonimen način. Ni vam treba navesti svojega imena ali celo e-poštnega naslova. Slaba stran tega je, da če izgubite geslo, ga ne boste mogli obnoviti. Možnosti plačila vključujejo kreditne kartice, PayPal, Paymentwall in Bitcoin.

prijava na vetrovnik

Imate možnost ustvariti brezplačen račun. Brezplačni račun omogoča dostop do omejenega števila strežnikov. The brezplačen račun je omejena na 10 GB na mesec uporabe. Moteče je, da se ob prijavi na brezplačni račun nenehno izvaja pritisk, da se prijavite na račun Pro.

To je povsem običajno za vse storitve, ki ponujajo brezplačno različico. Nehajte se pritoževati, ko vam nekdo podari brezplačne stvari!

Windscribe VPN ima pravilnik o vračilu, ki ga morate natančno prebrati. Pred nakupom naročnine morate upoštevati nekaj točk:

 • Najprej, imate samo tri dni časa za povračilo.
 • Pravilnik o vračilu stroškov velja samo, če kupite neposredno pri WindScribe. Če kupite od tretje strani, kot je SocialStack, ni možnosti vračila.
 • Nazadnje, če v teh treh dneh porabite več kot 10 GB podatkov, bo vaše vračilo nično.

pravilnik o vračilu stroškov

Deloma razumemo kratko okno vračila. Spodbujajo ljudi, da brezplačno preizkusijo svoj izdelek, preden dobijo plačano naročnino.

Povezovanje več naprav z enim računom

več napravNe glede na to, ali uporabljate brezplačno ali plačljivo storitev, imate možnost istočasno povežite neomejeno število naprav v VPN z enim računom. To je neverjetna funkcija, ki je edinstvena za WindScribe. Večina storitev VPN omogoča le pet ali manj hkratnih povezav.

WindScribe je odlična možnost, če imate veliko družino ali če imate majhno podjetje. S samo enim računom bo storitev lahko izkoristila več oseb.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Windscribe ne želi, da bi svoje VPN poverilnice delili z drugimi. Preiskujejo račune, ki so hkrati povezani s smešno količino naprav. Če poskušate prevarati sistem (tega ne priporočamo), poglejte drugje.

Ne zdi se, da je Windscribe vseeno, če ga hranite v svoji družini. Imamo občutek, da ne želijo videti 100 naprav v enem računu.

WindScribe Pro vam omogoča, da na usmerjevalnik nastavite VPN. To zaščiti vsako napravo v vašem omrežju z eno zunanjo povezavo.

WindScribe Pro ima infrastrukturo VPN v 60 državah in približno 110 mestih. Stanje njihovih strežnikov lahko preverite na njihovi statusni strani.

Namestitev WindScribe

WindScribe je enostaven za prenos in namestitev.

namestitev aplikacije windscribe

Sledite preprostim pozivom, da namestite program na svoj računalnik. Ko je program nameščen, boste morali vnesti podatke o vašem računu ali ustvariti nov račun.

Ko bosta vaše uporabniško ime in geslo sprejeta, se bo prikazal zaslon za glavo WindScribe. WindScribe vas bo samodejno povezal z najboljšim strežnikom glede na vašo trenutno lokacijo.

Strežnik lahko kadar koli spremenite, če želite.

Pomoč strankam

WindScribe ima na svoji spletni strani šest možnosti za podporo strankam.

podporo uporabnikom

Tej vključujejo:

 • Vodniki za namestitev
 • Pogosta vprašanja
 • Podatkovne baze
 • Subreddit
 • Pogovori se z Garyjem
 • Predložite vozovnico

Ko smo videli možnost Pogovor z Garryjem, smo bili navdušeni. Mislili smo, da je WindScribe v živo klepetal z moškim po imenu Gary, ki je pravkar želel dodati dodaten "r".

Po postavitvi vprašanja ali dveh, jasno je bilo, da se pogovarjamo s programom, namenjenim avtomatiziranim odzivom. Ko smo vtipkali obvezno vprašanje: Ste resnična oseba? Dobili smo sarkastični odgovor - "Ugotovili ste me, morali bi biti detektiv. Kakšno je vaše vprašanje? «To je bilo hkrati moteče in razdražljivo.

Garry vam lahko odgovori na preprosta vprašanja. Veliko časa, to je dovolj. Ko se morate obrniti na resnično osebo, imajo na voljo klepet v živo in sistem vozovnic. Klepet v živo ni 24/7 kot nekatera druga VPN podjetja.

Garry ima svoje namene, dal nam je nekaj odličnih informacij o tem, do katerih strežnikov lahko dostopate do Netflixa.

Ali WindScribe deluje z Netflixom? (Potrebovali boste Pro različico)

Ko se človek vpraša, ali storitev deluje z Netflixom, želi vedeti, ali lahko WindScribe zaobidejo omejitev vsebine, ki se pretaka v ZDA, v Netflix Geo. Netflix in druge pretočne storitve so postale zelo dobre pri prepoznavanju VPN-jev in blokiranju VPN uporabnikov.

Ko obiščete domačo stran WindScribe, o Netflixu ne piše nič. To je presenetljivo, ker večina VPN-jev, ki lahko zaobidejo Netflix ali druge storitve pretoka, Geo omejevanje vsebine ometa to po svoji domači strani.

Ne bojte se, zgodba je še več.

WindScribe VPN Review (2020) - Presenetljivi rezultati v zasebnosti in hitrostiPoskusili smo se povezati z Netflixom z brezplačno storitvijo WindScribe.

Pozdravljeni smo bili s frustrirajočim sporočilom o napaki v pretakanju, ki ga dobite z mnogimi VPN-ji na trgu danes.

Vendar pa je drugačna zgodba, ko uporabljate različico Pro te storitve. WindScribe ima možnost »WindFlix Location«, ki omogoča dostop do vsebin Netflix US brez težav.

Treba je opozoriti, da WindScribe lahko odklene vašo omejeno vsebino iz Združenih držav, Združenega kraljestva, Japonske in Kanade.

Funkcije zasebnosti in šifriranja

Možnosti zasebnosti vpišiteWindScribe ima neverjetne protokole VPN. Vključujejo openVPN, protokol SOCKS 5 in IKEv2. Protokol IKEv2 je privzeti protokol. Vendar je openVPN standard v panogi. To omenjamo, ker boste morda želeli, da začnete z uporabo izdelka odpreti VPN.

Z WindScribe VPN imate dostop do AES - 256 šifre s SHA512 izv in a 4096-bitno šifriranje ključa RSA na namizjih in AES 128 GCMcipher šifriranje s P-256 izmenjava ključev in TLS 1.2, ECDHE_RSA za njihove razširitve brskanja. To je nekaj zelo impresivnih tehničnih podrobnosti. Nikoli ni bilo kramp na enem koncu tega šifrirnega spektra.

Torrenting je dovoljeno

Številni VPN-ji prepovedujejo hudournike. Skrbi jih, da bodo imeli težave s pritožbami DMCA. Drugi, ki dovolijo hudourništvo, ga bodo ponudili le na peščici strežnikov. WindScribe tehnično dovoljuje hudournike.

Ponujajo tudi vaje, ki prikazujejo, kako konfigurirati različne odjemalce torrentov. Vendar ne podpirajo hudournikov na vseh svojih strežnikih. Razlog za to je, da so v nekaterih državah, kjer imajo strežnike zelo močni zakoni o zaščiti avtorskih pravic v digitalni obliki.

Če razmišljate o uporabi WindScribe-a za torrent-seje, najprej preverite njihove strežnike in se prepričajte, da boste našli tisto, ki je prijazna P2P in je relativno blizu.

Hitrost strežnika

povprečna hitrost prenosa vpnCilj našega hitrostnega testa je biti čim bolj empiričen. Za izvedbo te naloge smo preizkusili strežnik v Kanadi in se povezali s strežniki v ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstraliji in Hong Kongu..

Za vsako lokacijo smo uporabili testno datoteko velikosti 50 MB in ga prenesel s strežnika v ZDA. To je potekalo večkrat na dan v šesturnih intervalih. Za vsak test smo vzeli povprečno hitrost prenosa in nato zbrali zbirne podatke.

Zgornji grafikon prikazuje predstavo o uspešnosti WindScribe v primerjavi z drugimi priljubljenimi VPN-ji. Kot vidite, WindScribe ni bil najhitrejši, vendar je bil vseeno hiter.

Zaključek

WindScribe je VPN, ki ponuja veliko. Komu ni všeč storitev VPN, ki jim omogoča povezavo neomejenega števila naprav? In VPN, ki ima na voljo poseben strežnik za povezavo z ameriškim Netflixom? Za tiste, ki živijo v tujini, se zdi, da je to božji dar.

WindScribe VPN je trden VPN.

Predlagamo jih vsem, ki želijo dostopati do Netflixa z velikimi hitrostmi.

Stran s podporo je videti super. Šest možnosti za rešitev težav se zdi idealno. Kljub temu, da 24/7 klepetanja v živo ne podpira njihovega sistema podpore. Misliti, da se boste z nekom pogovarjali v živo in nato prejeli samodejne odgovore, ni dober občutek. Pošiljanje e-poštne skupine za podporo lahko povzroči frustracijo, če se vse pogovarjate s človekom prek klepeta.

WindScribe je uporabniku prijazna storitev VPN, za katero se zdi, da se nenehno izboljšuje. Naredili smo svojo nalogo, da vas obvestimo o tem prednosti in slabosti. Zdaj je vse odvisno od vas. 

Če želite še izvedeti več, preberite naš vodič o najboljših VPN-jih za Avstralce.

Vso srečo!

Pogosta vprašanja

Kako dober je Windscribe?

Windscribe je solidna izbira VPN, ki ponuja velike hitrosti in raznoliko orodje. Najboljša stvar v storitvi Windscribe so njihovi namenski strežniki Netflix, ki omogočajo gledanje ameriških in britanskih vsebin Netflix.

Ali je brezplačna različica Windscribe dobra?

Kar se tiče brezplačnih različic Windscribe-a, je precej super. Kar se tiče VPN-jev, je storitev samo tam, da preizkusite storitev, preden plačate premijsko različico. Z omejenimi podatki, omejeno hitrostjo in omejenimi strežniki služi kot dober preizkusni poligon.

Ali je Windscribe šifriran?

Ja, je. Kot VPN storitev je to glavni namen njihove ponudbe.

Ali je Windscribe varen VPN?

Da, s svojimi možnostmi šifriranja so varen VPN. Edina izjava o omejitvi odgovornosti je ta, da podjetje prebiva v Kanadi, za katero je znano, da je snubil svoje državljane. Windscribe ne vodi dnevnikov, tako da kanadska vlada ne bi mogla ukrasti podatkov stranke stranke Windscribes, razen če ne potegne nekaj senčnih stvari.

Ali ima Windscribe stikalo za ubijanje?

Da. Aplikacija vas bo prekinila z interneta, če izgine vaša VPN povezava. To služi kot orodje za zaščito vaše povezave ne glede na vse, tudi če strežnik naključno odpade.

Ali Windscribe podpira P2P?

Da, večinoma. Torrenti so dovoljeni na večini, vendar ne na vseh strežnikih. Storitev ne blokira, ne spremlja ali ne prenaša nalogov torrentov.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me