Avast SecureLine VPN преглед: Адекватен, ако е завишен, VPN

Ако обичате да харчите повече пари, отколкото е необходимо за същата услуга, ние имаме вашия VPN точно тук.

Avast може да се похвали повече от 430 милиона потребители, което го прави много по-голям от другите VPN доставчици. Нашият преглед на Avast SecureLine VPN ще ви помогне да определите дали Avast - надеждно име в света на сигурността - отговаря на името си, когато става въпрос за неговата VPN.

Avast SecureLine VPN е една от редица програми, предлагани от световно известната компания за киберсигурност Avast. Базираната в Чехословакия, Avast има офиси в редица страни по света, включително САЩ, Германия, Китай и Япония.

Тъй като Avast Secureline VPN е само един от многото продукти, които компанията предлага, ако просто искате да закупите VPN, трябва да знаете, че ти ще бъдеш бомбардиран с орда от опити за надценка вие на други функции за сигурност. Това има потенциал да бъде досадно. За щастие, има опция за деактивиране на функциите за продажба.

За долния ред за това дали по-голямото означава по-добро, що се отнася до VPN услуга, прочетете нататък.

Преглед

FeaturesInformation
ползваемост: лесно
Политика на регистрация: Без регистрация
Размер на сървъра: 55 сървъра
Разпределение на сървъра: 34 държави
Поддържа: Телефон, билети и база знания
Torrenting: Позволен
Streaming: ограничен
VPN протокол и криптиране: OpenVPN, IPSec & IKEv2 протоколи; 256-битово AES криптиране
Централно управление: Чехия
Цена: $ 59.99 / година
Официален уебсайт: https://www.avast.com/
Плюсовете на Avast SecureLine VPN:
 • Добри резултати от тестовете за скорост
 • Безплатна седемдневна пробна версия
 • Отключване на поточните услуги (спорадично)
 • Няма течове на поверителност
 • Лесна услуга за използване
Минусите на Avast Secureline VPN:
 • По-високи от средните ценови точки
 • Няма VPN за рутери
 • Без анонимно плащане чрез Bitcoin
 • Компанията съхранява някои трупи

Регистриране за Avast SecureLine VPN

Регистрацията за Avast SecureLine VPN е сравнително проста. Веднага ви се дава възможност да закупите продукта или да кандидатствате за тяхната седемдневна безплатна пробна версия тук (връзка към Avast).

avast secureline vpn регистрация

След като изберете седемдневния безплатен пробен период, ще бъдете насочени към страница за изтегляне. Изтеглянето трябва да започне незабавно. След като изтеглянето завърши, можете да инсталирате програмата на вашето устройство.

Ще бъдете помолени да изберете езика за инсталиране и да се съгласите с лицензионното им споразумение за краен потребител. Когато се регистрирате за безплатната седемдневна пробна версия, вие сте не е задължително да даде номер на кредитна карта или каквато и да е лична информация. Когато се регистрирате за премиум пакета, ще трябва да предоставите начин на плащане и лична информация.

Ще бъдете насочени към екран за връзка. На екрана ще видите действителния си IP адрес и дали IP адресът е скрит или не. В долната част на екрана ще видите VPN, към който сте свързани.

По подразбиране ще бъдете свързани с най-доброто място за крайна точка за изпълнение. Повече от вероятно това ще бъде сървър в страната, от която се свързвате.

Имате възможност да промените местоположението си. Готам Сити, САЩ е това, което Avast предлага като предпочитан вариант за поточно видео с помощта на услуги като Netflix, Hulu и друго американско съдържание.

Тествахме услугата няколко пъти и успяхме да спечелим непрекъснат достъп до съдържание на Netflix в САЩ докато извън страната. Това ни изненада, защото Avast SecureLine VPN има петнист запис, в най-добрия случай, когато става дума за свързване с американско поточно съдържание от чужбина..

отворена avast защитена линияцялостен, регистрацията за Avast Secureline VPN е сравнително лесен процес. Avast SecureLine VPN има всички основни функции, които бихте очаквали от VPN. Използва се лесно Дори и да нямате предварително познати как да използвате VPN, вие ще можете да изтеглите приложението, да го инсталирате след няколко минути и да можете да го използвате сигурно, като следвате екранните подкани..

Всичко е написано по обяснителен начин, като се използват лесни за разбиране термини. Това отнема само няколко кликвания и вие сте в състояние да сърфирате в Интернет от защитен VPN. Въпреки това се изненадахме, че има много малко опции под бутона на менюто.

Можете ли да се доверите на Avast SecureLine VPN?

avast secureline vpn защитен печатда и не. Avast продава толкова много услуги и приложения и затова може да бъде предизвикателство да намерите подробности за правилата, свързани със SecureLine. Ако обаче посетите Секция с често задавани въпроси на техния сайт за поддръжка, ще започнете да разплитате някои улики.

Компанията казва, че те не регистрират вашите интернет дейности, сайтовете, до които имате достъп, използваната честотна лента или пакетните данни. На повърхността това изглежда добре. Когато обаче внимателно проучите страницата с често задавани въпроси, забелязвате, че има такива не са предоставени подробности относно това, което може да бъде регистрирано от компанията при първото свързване към услугата.

Например, докато Avast VPN не съхранява регистрационни файлове, те се показват, когато свържете и прекъснете връзката със сървъра. Те съхраняват времето, през което сте свързани, и използваната от вас честотна лента. Avast казва, че тази информация се събира само за диагностични цели и за предотвратяване на злоупотреба с VPN връзка.

Avast е компания със седалище в Чехословакия. Чешката република оперира чрез Закони за поверителност на Европейския съюз. Като такива те имат силен стимул за спазване на политиката за поверителност на потребителите. Компанията е достатъчно голяма, за да си позволи мотивирани адвокати и затова е малко вероятно те да се откажат лесно от информация за клиентите.

Съжаляващо е, че има потенциален рекламен софтуер в инсталационните файлове на VPN клиента. Веднага след като инсталирате файла и той започне да се изпълнява на вашия компютър, Avast може да започне да събира данни, за да ви насочи рекламите.

Като цяло Avast е компания, която се грижи за сигурността. Въпреки това, има някои реални проблеми с поверителността и някои регистриране, които се провеждат на заден план.

Къде се намират Avast SecureLine VPN сървърите?

Avast SecureLine VPN има 41 сървър местоположения в 33 страни по света. Те увеличиха броя на наличните сървърни опции през януари 2019 г. Страните, в които Avast SecureLine VPN в момента има сървъри, включват:

 1. векторно изображение на сървърната мрежаАвстрия (Виена)
 2. Белгия (Брюксел)
 3. Дания (Копенхаген)
 4. Унгария (Будапеща)
 5. Южна Корея (Сеул)
 6. Люксембург (Люксембург)
 7. Малайзия (Джохор Бару)
 8. Нова Зеландия (Окланд)
 9. Швейцария (Цюрих)
 10. Португалия (Leiria)
 11. Израел (Petah Tikva)
 12. Норвегия (Осло)
 13. Берлин (Германия)
 14. Барселона (Испания)
 15. Глазгоу, Великобритания
 16. Phoenix, AZ (САЩ)
 17. Лос Анджелис, Калифорния (САЩ)
 18. Вашингтон Д.С. (САЩ)
 19. Джаксънвил, Флорида (САЩ)
 20. Атланта, Джорджия (САЩ)
 21. Хонолулу, ХИ (САЩ)
 22. Бостън, Масачузетс (САЩ)
 23. Лас Вегас, NV (САЩ)

Avast SecureLine VPN сигурност и шифроване

Avast SecureLine VPN използва AES 256 криптиране. Те предлагат два протокола, OpenVPN на UDP и IPSec. Това е криптиране на военен клас. 256-битовото криптиране е най-доброто, което в момента се предлага в бизнеса. Тази форма на криптиране се счита за практически доказана груба сила. Използва се от редица правителствени агенции, както и от професионалисти по сигурността по целия свят.

Avast SecureLine VPN предлага защита от течове DNS. Изтичане на DNS може да доведе до разкриване на вашия IP, без да знаете, че се е случило.

Avast SecureLine VPN идва с превключвател за убийство. В случай, че вашата VPN прекъсне връзката, вашият IP адрес няма да бъде изложен. Ако има проблем с връзката с VPN, вашата интернет връзка автоматично се изключва.

Тест за скорост

Avast говори за това колко бързи са VPN услугите им на началната страница. Разнообразие от тестове доказват факта, че Avast има бърза VPN услуга. Беше проведен тест за скорост по време на обслужване между Съединените щати и Холандия, за да се види колко добре работи услугата. Резултатите бяха следните:

САЩ сървър

avast secureline vpn скорост ни резултат от теста на сървъра

 • Ping: 113 ms
 • Качване: 13.67 MB в секунда
 • Изтегляне: 67.94 MB в секунда
Холандия сървър

avast secureline vpn нидерландски сървър резултат от теста за скорост

 • Ping: 34 ms
 • Качване: 39.44 MB в секунда
 • Изтегляне: 65.97 MB в секунда

Това определено са впечатляващи тестове за скорост, особено в сравнение с други VPN.

Производителност на много платформи

Avast SecureLine VPN работи на редица операционни системи и платформи. Те включват Windows XP през Windows 10.11.x. IOS, Mac OS и Android също се поддържат. За съжаление, тази VPN не предлага поддръжка на рутери.

avast secureline vpn множество устройства

С един акаунт можете да инсталирате софтуер на пет устройства едновременно. В началото това звучи страхотно. Недостатъкът е, че за базовата цена не можете да използвате един и същ акаунт за различни устройства, само за устройства от същия тип. Например, ако закупите Avast SecureLine VPN за вашия компютър, не можете да го използвате и на мобилните си устройства.

Има възможност за плащане за услугата Avast SecureLine VPN за много устройства. Тази по-скъпа опция ще ви позволи да използвате VPN на различни платформи.

Разрешава ли Avast SecureLine VPN разрешаване на торент?

Да, така е. Avast SecureLine VPN позволява торентинг през своите центрове за данни. Нещо, което ще забележите с дребния шрифт, е, че торентите са разрешени с тази VPN, само когато използвате локации в центъра за данни на Avast. Има само девет от тях, които обхващат всички Съединени щати, Европа, Обединеното кралство и Южна Америка.

Поддръжка и обслужване на клиенти

Avast SecureLine VPN предлага средна поддръжка на клиенти. Големият недостатък е, че те не предлагайте опция за чат на живо. Можете да намерите полезна информация на техния форум и в секцията за поддръжка на уебсайта им. Информацията е достъпна както за начинаещи, така и за напреднали потребители.

Намерихме, че понякога трябва да се разровите, за да намерите отговорите, но полето за търсене го прави малко по-лесно. В допълнение към информацията на техния уебсайт, имате достъп до тяхната 24-часова седемдневна телефонна поддръжка.

Те също предлагат система за издаване на билети. След като изпратите имейла до тяхната техническа поддръжка или отдел за поддръжка на фактуриране, ще получите незабавно потвърждение. На повечето билети се отговаря в рамките на 24 часа.

Опции за ценообразуване

Avast SecureLine VPN има различни опции за абонамент, в зависимост от устройството, което използвате. Абонаментите се продават ежегодно. Цената на абонамента се променя в зависимост от броя на устройствата, които искате да защитите. Например, Avast SecureLine VPN за един компютър за една година ще струва $ 59,99. За три компютъра цената достига 69,99 долара. Цената за пет компютъра е 79,99 долара, а 10 компютъра ще ви стартират 99,99 долара годишно.

цени за avast secureline vpn 2

Не забравяйте, че ако закупите защита за компютър, можете да го използвате само на компютри. Не може да се използва на Mac устройства или на мобилни устройства. Същото е и с други версии на програмата. Ако закупите абонамент за Mac, той не може да се използва на вашия компютър. Ако закупите абонамент за вашето мобилно устройство, той не може да бъде използван на вашия работен плот.

плащане чрез сигурна линия

Изключение от това правило е абонаментът за много устройства. Той обхваща пет устройства, независимо от техния тип. Струваше 79,99 долара. Няма опция за увеличаване или намаляване на броя поддържани устройства. Но можете да увеличите броя на годините, през които вашият абонамент ще продължи. Тригодишният абонамент ще ви струва 219,99 долара.

Опциите за плащане са ограничени до Visa, MasterCard, Discover, American Express или PayPal. Няма възможност за плащане с биткойн или каквато и да е друга форма на анонимно плащане.

Препоръчваме ли Avast SecureLine?

След като разгледахме редица фактори, ние не препоръчвайте Avast SecureLine. Въпреки че има бързи скорости, лесен е за употреба и има военно криптиране, има много неща за продукта, които ни притесняват.

Avast е голяма компания, която предлага добри антивирусни решения. Техният VPN обаче е проблематичен и пълен с проблеми с поверителността и сигурността. Един основен недостатък за нас е фактът, че VPN не работи последователно с поточни услуги като Netflix. Ние разбираме, че стриймингът през VPN не е причината всички да купуват VPN. Въпреки това има много хора, които купуват VPN специално за тази цел.

Бяхме много разочарован от липсата на поддръжка на рутери. Считаме, че част от причината да няма поддръжка на рутери е, защото Avast иска да може да ви таксува повече, за да използвате VPN за редица продукти.

Говорейки за цените, за това, което получавате, Avast SecureLine VPN е много скъп. Има редица по-евтини VPN, които предлагат подобрено персонализиране, подобрена поверителност и по-добра сигурност и ви позволяват да свързвате няколко устройства към VPN едновременно, като NordVPN и Surfshark.

Нещо друго, което ни притеснява, е фактът, че компанията е в Чехия. Чехия е приятелски настроен с други страни, които не приемат поверителността на Интернет толкова сериозно, колкото биха искали някои. Това означава, че съществува риск вашата информация да бъде предоставена на правителствените агенции без ваше знание или съгласие.

Смущаваме се от факта, че има потенциален рекламен софтуер, дебнещ зад кулисите, който търси да добавя файлове и да събира личните ви данни. Като фанове за поверителност, за нас това е не-не.

Не казваме, че това е лошо VPN. Работи с торенти, а връзката е практически непроходима. Но има редица услуги, които предлагат едни и същи функции и повече за част от това, което ще платите с Avast SecureLine VPN. Avast не е ужасен избор, но далеч не е най-добрият.

Даваме му три от пет звезди.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me