Dashlane преглед – важно за поверителността и сигурността

Знаете как понякога една компания прави едно нещо наистина добре и след това се опитват да направят нещо друго и това е вид ... ме? Здравей Дашлайн.

Стресът на паролата руши ли живота ви? Колко имаш?

Ако сте като повечето хора, тогава имате пароли за почти всеки уебсайт, който посещавате. Компаниите за кредитни карти, банките, електронните услуги и акаунти в социалните медии изискват да имате пароли и това може да е само началото.

Когато влизате в уебсайт, за да разгледате вашите инвестиции, трябва да използвате парола. Ако искате да поръчате чифт обувки онлайн, тогава ще ви трябва парола. Ами ако искате да получите достъп до сметката за комунални услуги и да я платите онлайн? Познайте какво ще ви трябва?

Ако наистина сте загрижени за сигурността, тогава знаете, че е жизненоважно да имате различна, сложна парола за всеки един от тези уебсайтове. Всъщност много уебсайтове поставят все по-строги изисквания към паролите. Много от тях сега трябва да бъдат а минимум осем или 12 знака, комбиниращи големи букви, малки букви, цифри и специални знаци.

Спомнянето им за всички е практически невъзможно и не е задължително да поискате вашия компютър или интернет доставчик да ги запомни всички. Ако вашата система се хакне, всички тези пароли са изключително уязвими.

Тук услуга като Dashlane става безценна. Dashlane е мениджър на пароли. Той не само следи всяка от вашите пароли за десетки уебсайтове и акаунти, но и може да я направи възможно е бързо и лесно да промените всичките си пароли наведнъж.

Освен това Dashlane осигурява известно количество сигурно съхранение на данни и защита срещу кражба на самоличност. Той предлага и VPN услуга. Тази функция обаче е силно ограничена и като цяло не се счита за добра причина да изберете тази услуга.

Прочетете за голямото разкрийте защо.

Намаляването на Dashlane

„Универсален“ и „мощен“ са сред термините, които най-често се приписват на услугите на Dashlane. Когато имате Dashlane, това може да ви помогне да попълните уморителни онлайн формуляри и можете да бъдете сигурни, че системата е в състояние сигурно да съхранява практически всякакъв вид данни.

dashlane интерфейс за сигурност

Това, което наистина отличава Dashlane освен конкуренцията, е способността му да променя всичките си пароли само с едно щракване. Спестеното време, присъщо на тази характеристика, не е нищо друго освен феноменално.

Потребителите на Dashlane също се възползват от приятелски интерфейс, който е изключително лесен за използване. Освен това едва ли има значение дали използвате настолната или мобилната версия на уебсайта. И двете са отзивчиви и наистина има малка разлика между двете.

Без съмнение, той е по-скъп от конкуренцията. Много потребители обаче ще открият, че цената си струва въз основа на характеристиките на услугата.

Колко струва Dashlane?

Този мениджър на пароли не трябва да бъде скъп. Ниво на услугата, която съхранява 50 пароли, е достъпна безплатно. Това включва използването на услугата на едно устройство и полезни сигнали за сигурност. Освен това, членовете на този план получават възможности за автоматично попълване и незабавно попълване на формуляра.

таблица за ценообразуване на дашлан

Премиумът членство струва $ 4,99 на месец и се таксува на годишна база. С този план е възможно да се управлява неограничен брой пароли на неограничен брой устройства. Този план допълнително включва автоматично синхронизиране на всички устройства, когато паролите и данните се актуализират. Възможностите за автоматично попълване на формуляри и информация за плащания са включени, както и мониторингът в тъмни мрежи. Съхраняването на чувствителни файлове също идва с тази програма. Друга атрактивна функция е VPN, който осигурява безопасна и частна връзка във всяка WiFi мрежа.

С премия плюс членство, клиентите получават всички функции, които се предлагат с премиен план в допълнение към мониторинг на кредити и застраховка от кражба на самоличност до един милион долара. Тази програма се таксува на годишна база при цена от 9,99 долара на месец.

VPN услуга на Dashlane

Ако вече имате VPN услуга, не е задължително да избирате премиум или премиум плюс акаунти на Dashlane. С напредването на доставчиците на VPN услугите на Dashlane със сигурност са сред по-скъпите на пазара.

настройка щракнете тук бутонаОсвен това, това е някои доста основни VPN услуги. Ако не сте на път и искате да използвате локална WiFi мрежа, тогава можете да изберете VPN елемента от менюто Dashlane. Избирате „настройка“, която ви превежда през кратък процес. Малко са опциите.

Например, за разлика от други доставчици на VPN, не можете да изберете кой сървър да използвате, докато сърфирате. Dashlane автоматично избира най-близкия наличен сървър. Това може или не може да ви бъде от полза, в зависимост от причините ви за използване на VPN.

По същество това означава, че тази VPN услуга не ви позволява да излъжете местоположението си. Ако това е основна причина за разчитане на VPN, друга услуга ще бъде по-подходяща за вашите нужди.

За повече VPN отзиви проверете нашето ръководство за най-добрите VPN мрежи за Австралия.

Използване на VPN на неограничени устройства

dashlane мултиустройство за синхронизацияДобрата новина е, че можете използвайте VPN на Dashlane на всяко устройство върху който сте инсталирали услугите на компанията. С възможността да инсталирате Dashlane на неограничен брой устройства, това означава, че потенциално бихте могли да имате рудиментарен VPN на всяко устройство, което може да използвате за сърфиране в мрежата.

Освен ползата от възможността да използвате VPN на множество устройства, това е доста голи кости. Няма възможност за конфигуриране на VPN протокола. Освен това има без превключвател за убийство. Ако връзката ви с VPN е прекъсната или по друг начин неочаквано стане недостъпна, вашата сесия за сърфиране няма да приключи автоматично. Това може да бъде основен проблем, тъй като състоянието на връзката не се показва, освен ако не кликнете върху VPN менюто.

Съвместимост с Dashlane

Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome и Apple Safari са съвместими с Dashlane. Системните изисквания включват Windows 7, Android 4.0, Mac OS X 10.11 El Capitan и iOS 10.

Първи стъпки с Dashlane

Повечето потребители просто изтеглят приложението Dashlane от уебсайта на компанията. Това е изключително лесно да се направи, тъй като приложимите разширения се инсталират автоматично на всеки наличен браузър на устройството, който има съвместимост със софтуера. Имейл адрес и главна парола са всичко, което е необходимо за завършване на процеса на настройка.

dashlane настройване на главна паролаИзключително важно е да запомните тази главна парола. Ако го забравите, не е възможно да го възстановите. Това означава, че трябва да започнете процеса отначало отначало. Разбира се, Dashlane препоръчва да изберете главна парола, която съдържа поне осем знака, така че да бъде избрана внимателно.

Ако потребителите вече са използвали някакъв вид управление на паролата на компютъра си, тогава Dashlane може да импортира автоматично тези данни. Поради тази причина може да бъде полезно и ефективно да използвате компютъра си, а не мобилно устройство за първоначална настройка на акаунта. Ако искате да инсталирате Dashlane на допълнителни устройства, тогава Dashlane ще ви изпрати имейл с уникален код за сигурност за всяко устройство.

Използване на Dashlane на компютъра

Достъпът до Dashlane може да бъде осъществен чрез самостоятелно приложение, като влезете в уебсайта на компанията или чрез разширение на браузъра. Най-много функции и вероятно най-доброто потребителско изживяване са достъпни чрез приложението.

dashlane в десктоп

Интерфейсът в приложението е интуитивен и доста лесен за използване. Той има девет основни секции, които могат да се видят в лявата част на екрана. Вдясно потребителите могат да преглеждат личните си данни във формат на мрежа или списък. Иконите за различни уебсайтове са включени в данните, което улеснява потребителите да намерят това, което търсят.

Промяна на паролата е функцията, която главно прави Dashlane услуга, заслужаваща стойност. С него можете потенциално да промените всичките си регистрирани пароли само с едно щракване. Понастоящем има приблизително 500 уебсайта, които са регистрирани за тази услуга. Вероятно е повечето от уебсайтовете, за които имате парола, да са сред тези 500.

Колко добри са вашите пароли?

силна паролаИнформационното табло за сигурност улеснява потребителите вижте с един поглед колко здрав е състоянието им. Ако имате пароли, които не отговарят на номинала, тоест, че са слаби, стари, използвани повторно или компрометирани, системата ще ви уведоми. Използвайте таблото за сигурност във връзка с паролата за смяна на паролите, за да поддържате сигурността си до заглушаване в мрежата.

Запазване на данните

Също в приложението Dashlane потребителите ще намерят функция, наречена Secure Notes. Това е мястото, където клиентите могат да съхраняват всякакъв вид текст. Повечето хора го използват за софтуерни лицензи и банкова информация, въпреки че са възможни и други видове употреба.

Приложението разполага и с раздел Wallet. Това има всякакви полезни функции, които улесняват попълването на онлайн формуляри с минимум шум и усилия. Това е особено привлекателна функция за хора, склонни към грешки при въвеждане.дашланов портфейл

Разделът Wallet е разделен на четири секции. Разписките, идентификацията, плащанията и личната информация могат да бъдат попълнени от клиента. Те са доста ясни, но както е характерно за Dashlane, интерфейсът е доста впечатляващ.

Например американски потребител, който въведе техния номер за социално осигуряване, ще види, че интерфейсът изглежда като карта за социално осигуряване. По същия начин номерът на паспорт ще бъде въведен в интерфейс, който прилича на паспорт. Всичко това прави едно светско упражнение малко по-интересно и забавно.

Споделяне с Dashlane

Приложението на Dashlane също така дава възможност на потребителите да споделят паролите си с други клиенти на Dashlane. Това е напълно сигурен процес, който позволява на клиентите да поддържат контрол върху своята информация. Те могат просто да споделят паролата или да предоставят достъп за редактиране, споделяне и преглед на всички налични данни.

Нулевата архитектура на знанията на Дашлан

Анонимността и поверителността са все по-важни във виртуалния свят. Съответно хората, които използват VPN мрежи, за да сърфират в мрежата, са изключително заинтересовани от компании, които нямат политика за регистрация.

механизми за автоматизация на дашланDashlane използва криптиране AES-256, за да гарантира вашата сигурност и анонимност. Това важи за сървърите на компанията и за устройствата, на които е инсталиран софтуерът. Както е споменато по-рано, основната парола на всеки клиент е единственият ключ за неговия акаунт. Тази парола не се съхранява в Dashlane в каквото и да е качество. Това означава, че Dashlane не само няма достъп до вашия акаунт, но и няма потенциални крадци на самоличност.

Dashlane също използва двуфакторна автентификация. Това може да се активира само докато използвате настолната версия на приложението. На избрани по-нови устройства с iOS и Android също може да е възможно да се използват биометрични входни данни с Dashlane.

Трябва ли да използвам Dashlane като моя основен VPN?

Dashlane предлага значителна стойност като система за управление на пароли. Той е изключително защитен и несъмнено е полезен, когато потребителите трябва да се уверят, че паролите им са силни или когато е необходимо да се актуализират множество пароли наведнъж.

Ако обаче нямате доставчик на VPN и обмисляте да закупите Dashlane премия или премиум плюс план главно защото ви предоставя VPN, тогава това не е най-добрият избор.

VPN на Dashlane е в най-добрия случай лек протокол. Нямате избор на сървър, което прави невъзможно да излъжете местоположението си. Връзката ви може да се прекъсне по всяко време и вие няма да знаете за нея, докато не потърсите да разберете дали връзката ви все още е защитена или не.

dashlane лого

много други доставчици на VPN предлагат много по-здрави услуги които идват с много повече възможности за избор и по-бързи скорости за качване и изтегляне на данни. Това е възможно, тъй като тези компании имат на разположение стотици, ако не и хиляди сървъри (помислете NordVPN).

Освен това тези сървъри са разположени на невероятно различни места и потребителите имат възможност да изберат с кой сървър да се свържат. Dashlane обикновено не предлага тези услуги.

Това е така, защото Dashlane е насочен основно към сигурността и управлението на паролите. Потърсете другаде VPN услуги.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me