NordVPN Review 2020 – CIA Level Security – Тестване, скорост, цени

Понякога VPN компания се оправя. Много, много, МНОГО правилно. Да, тук сме предубедени - към качеството.


Ако сигурността онлайн е вашият основен приоритет, ще бъдете доволни от надеждните услуги, предлагани от NordVPN. С OpenVPN протокол, AES-256 битово криптиране и двойна защита на данните е трудно да се объркате.

NordVPN твърди, че е „Най-напредналата VPN в света.“ Това може да е вярно, тъй като техните функции включват скриване на IP, вграден превключвател за убийство и достъп до Netflix. Освен това компанията се гордее с излишък от 5000 сървъра, разположени по целия свят. Това са числа, които е трудно да се преодолее.

Nordvpn лого

Потребителите могат да имат до шест връзки едновременно, и имат приложения за iOS, Mac, Windows и Android устройства. Онлайн уроци са на разположение в тяхната база знания.

Те включват инструкции за използване на NordVPN с рутери, RaspberryPi и различни мобилни операционни системи. NordVPN освен това е съвместим с The Onion Router, така че можете да получите още повече защита на идентичността при сърфирането си.

NordVPN Обзор

FeaturesInformation
ползваемост: Много лесен за използване
Политика на регистрация: Строга нулева сеч
Размер на сървъра: 5200+ сървъра
Разпределение на сървъра: 62 държави
Поддържа: 24/7 поддръжка за чат на живо
Torrenting: P2P е позволено
Streaming: Позволен
VPN протокол и криптиране: OpenVPN протокол; AES-256 битово криптиране
Централно управление: Панама
Цена: $ 6.99 / месец
Официален уебсайт: https://nordvpn.com

Разширена сигурност + Разширени функции

Освен това NordVPN включва функцията SmartPlay. Тази технология дава възможност да се достъп до почти 500 стрийминг услуги, които са гео ограничени. Amazon Prime, Netflix, BBC, Pandora и други са на една ръка разстояние, когато използвате NordVPN.

nordvpn функции

Друга от основните търговски точки на NordVPN е, че е базирана в Панама. Основана през 2008 г., услугата е лансирана от компания, наречена Tefincom S.A. Някои хора могат първоначално да имат съмнение относно онлайн компания, която се намира в Централна Америка.

Това обаче е желана черта. Независими държави като Панама, Британските Вирджински острови, Сингапур и Кайманите са известни с това, че не споделят разузнавателна информация с други държави. Това е в пряка контраст със страни като САЩ, Великобритания, Австралия и Канада, които споделят данните, които събират в шпионажните акции.

Имането на доставчик на VPN със седалище в държава като Панама означава, че има по-малка вероятност да има закони, които изискват онлайн компаниите да водят изчерпателна документация. Записите, които имат, са по-малко вероятно е да бъдат предадени на органите на реда. Ако защитата на себе си е от първостепенно значение, това е желателно.

Едно от основните предимства на работата с NordVPN е тяхното изключителна поддръжка на клиенти. Ако имате въпроси или проблеми, те са там, за да ви помогнат в чата на живо на 24 часа в денонощието. Изглежда, че тази услуга е отзивчива, въпреки че представителите са склонни да стигнат до копиране и поставяне на отговори. Поддръжката също е достъпна по имейл, ако е необходима по-подробна помощ.

Допълнително, Уебсайтът на NordVPN Характеристика широка база от знания, пълна със стотици статии, ръководства и ръководства. Явно са работили усилено, за да улеснят получаването на отговори на въпроси и това е категоричен плюс.

Сигурност и шифроване

Това е областта, в която NordVPN наистина се отличава. Те отидоха над и извън тях, за да защитят анонимността и неприкосновеността на своите потребители, и това направиха, като запазиха програмите си на изключително разумна цена.

Защитата на потребителя започва с използване на правилния протокол за тунелиране. NordVPN дава на потребителите избор, но най-добрият протокол за тунелиране, наличен днес, е OpenVPN.

негов AES-256 криптиране е невъзможно да се пропука в този момент. Всъщност това е протоколът, който се използва от федералните правителства и военните по целия свят. Версията на AES-256 за криптиране AES-256 на NordVPN е снабдена с 2048-битов ключ Diffie-Hellman, а не ключ RSA, тъй като разполага с Perfect Forward Secret.

vpn схема на защита

Потребителите, работещи под MacOS или iOS, ще се възползват от протокола IKEv2 / IPsec с криптиране AES-256. Това идва с 3072-битов ключ Diffie-Hellman. Както OpenVPN, така и IKEv2 / IPsec протоколи, използвани от NordVPN надхвърлят индустриалните стандарти за да осигурите пълната си онлайн сигурност.

Разбира се, това е NordVPN, така че те направиха нещата с една стъпка по-далеч. Можете да получите двойна защита на данните, като включите функцията за двойно криптиране. За много хора тази стъпка е излишна, но потребителите, които се занимават с драконовските закони и цензурата, може да намерят за необходимо.

с двойно криптиране, уеб трафикът се препраща през два сървъра, като вторият сървър не е напълно наясно с действителния IP адрес на потребителя. Използва се и комбинация от TCP и UDP протоколи.

Използването на функцията за двойно криптиране ще доведе до много по-бавни скорости на трансфер на данни, така че не се препоръчва, освен ако не е абсолютно необходимо. Вие може да видите защо ние избираме Nord за най-добрият VPN за австралийците.

Местоположение на сървъра на NordVPN

NordVPN има изумителен брой сървъри, които продължават да растат с удоволствие скорост. Съответно клиентите трябва да очакват стабилни и дори подобряващи се резултати през следващите няколко години.

nordvpn мрежа

 • Съединител.

  Брой сървъри

  5195 сървъри и брои

 • Съединител.

  Брой държави

  61 държави по целия свят

 • Съединител.

  Брой континенти

  6 от 7 покрити континента

Цяло много сървъри

В азиатско-тихоокеанския регион NordVPN може да се похвали с повече от 450 сървъра. Австралия хоства 226 сървъра самостоятелно, като други се намират в Сингапур, Япония, Хонконг, Нова Зеландия, Южна Корея, Тайван, Тайланд, Малайзия, Индонезия и Виетнам.

Европа е дом на изумителните 2275 сървъри на NordVPN. Те варират по местоположение от Великобритания, Германия и Франция до Полша, Исландия, Румъния и Латвия. Компанията дори има сървъри в Русия, относителна рядкост сред доставчиците на VPN. Често пренебрегвани европейски нации като Азербайджан, Молдова, Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Македония и Сърбия също правят този списък.

векторно изображение на сървърната мрежа

В Америките потребителите ще намерят подобен брой сървъри. С общо 2373 сървъра, 1967 сървъра са открити в САЩ с допълнителна 355 в Канада. Чили, Аржентина, Коста Рика, Бразилия и Мексико също са дом на няколко сървъра.

Освен това NordVPN предлага доста добро покритие на Африка и Близкия изток. Местоположенията на сървърите включват Южна Африка и Египет в допълнение към Индия, Турция, Израел и Обединените арабски емирства.

Всеки сървър в мрежата е идентифициран с всякакви специализирани услуги, които предлага, като допълнителна обфуксация, P2P или двойна VPN, така че потребителите да изберат сървъра, който е най-подходящ за техните цели.

Подходящо за Китай VPN решение

NordVPN обяви, че техните сървъри са достъпни за хората в Китай. Тъй като Китай е страна, която упражнява значителен контрол върху това, което гражданите му могат да виждат онлайн, включително забрана на VPN началните страници, това е въпрос огромно предимство. Понастоящем NordVPN е достъпен само за потребители на Windows в Китай, но това може да се промени.

страхотна китайска защитна стенаNordVPN също казва, че те не използват виртуални сървъри. Това означава, че всичките им сървъри са физически, специализирани сървъри, така че когато се свържете с определен сървър, знаете, че той всъщност се намира там, където NordVPN казва, че е. Това е жизненоважно за някои потребители, които са загрижени за кои страни могат да пътуват техните данни.

Като цяло отличният масив от сървъри на компанията означава, че потребителите получават по-голяма честотна лента, която би трябвало осигурете по-бързо и предвидимо обслужване.

Използване на BitTorrent или P2P с NordVPN

вектор за споделяне на файловеИзключителният брой и разнообразие от сървъри на NordVPN означават, че торенето с VPN работи като мечта с тази услуга. Всъщност са няколко сървъра посветен на споделянето на P2P файлове. Приложението NordVPN изброява „специални“ сървъри, които могат да се използват за улесняване на P2P процеса.

Това е в рязък контраст с практиките и политиките на много други доставчици на VPN, които са склонни да пропускат честотната лента и скоростта, когато потребителите се потопят в областта на P2P. Наличието на буквално стотици сървъри, проектирани да обработват торент и P2P трафик, прави процеса много по-лесен.

Хилядите сървъри на NordVPN също правят гледането на Netflix доста надежден. Въпреки че услугата може да бъде блокирана на някои сървъри, тя е достъпна на стотици други. Добре е, че ще можете да намерите този, който работи за вас, така че да можете вижте всяка специфична за региона версия на Netflix че предпочиташ.

Резултати от тестовете за скорост на NordVPN

Не толкова отдавна NordVPN имаше репутация за осигуряване на отлична сигурност, но със сравнително средна скорост на трансфер. Въпреки че скоростта им все още не отговаря на лидера в тази индустрия, те със сигурност са подобрили играта си.

nordvpn тест за скорост

Бенчмарк номера за тестване на скоростта без VPN достави скорост на изтегляне от 98,71 Mbps и скорост на качване от 53,00 Mbps. Свързване към NordVPN сървър в САЩ даде скорост на изтегляне от 74.15 Mbps и скорост на качване от 48.18 Mbps. Не е твърде изтъркан.

Тестване на EU сървърът показа скорост на изтегляне от 74 Mbps и скорост на качване от 48 Mbps.

Числата от азиатски сървър бяха забележимо по-бавни и се забавляваха с 12 Mbps за изтегляне и пет Mbps за качване.

Политиката за регистриране на NordVPN

Потенциално компания, която предоставя VPN услуги, може да проследи толкова данни за вашето време онлайн, колкото и вашият интернет доставчик. Ако бяха склонни да го направят, те можеха да водят записи на всеки уебсайт, който сте посетили, колко време сте прекарали там и какво сте правили. Това се нарича сеч. и това е нещо, което повечето VPN доставчици ще ви кажат, че не го правят, защото това би нахлуло в поверителността ви и би подкопало причините ви за използване на VPN.

nordvpn политика за логване

Друго място, в което NordVPN се отличава, е тяхната стриктна политика „без регистрация“. В него се посочва, че от момента, в който потребителят влезе в услугата, целият им уеб трафик е кодиран, така че никой, дори и техният интернет доставчик, не може да го шпионира.

Политиката продължава да посочва, че Панама няма закони относно отчитането или съхранението на данни. Ако служителите на реда или друга трета страна идва да чука, NordVPN по никакъв начин не е задължен да споделя нищо.

 • Съединител.

  Журнали за грешки

  NordVPN не пази регистрационни файлове, които са заснети за проблеми или проблеми с VPN услугата. Тези дневници могат да включват някаква лична информация, като потребителско име или IP адрес, но се използват изключително за отстраняване на грешки и подобряване на работата на VPN

 • Съединител.

  Дневници за връзка

  Някои компании налагат ограничения за тяхната услуга, като например колко дълго може да продължи връзка или колко едновременни връзки са разрешени. Проследявайки дневниците за връзка, една компания може да следи всяка сесия на тяхната услуга и да ги управлява по подходящ начин. NordVPN НЕ улавя регистрационни файлове

 • Съединител.

  Дневници за активност

  VPN сървърите са отговорни за маршрутизирането на целия трафик, който идва през неговата мрежа, така че технически доставчиците имат възможност да наблюдават всяка заявка в мрежата, изпратена или получена. Това означава, че VPN хост може да проследява цялата уеб активност за всеки потребител и дори да определя какви типове файлове се изтеглят. NordVPN НЕ проследява дневниците на активността

Политиката е също толкова важна за информацията, която те проследяват. Това включва само имейл адресите на потребителите и данни относно изпълнението на тяхната услуга. Те заявяват, че тези данни за ефективността се използват за препоръчване на най-полезните сървъри на всеки отделен потребител.

NordVPN също така държи на някои данни за плащания, но те също приемете Bitcoin като плащане ако наистина сте сериозни относно това да останете анонимни. Отделен процесор се използва за улесняване на плащанията, тъй като компанията е осъзнала рано, че много транзакции от други банки са забранени, когато плащането отива в Панама. Разплащателният процесор се намира в САЩ, но те са просто доставчик на услуги, а не пряк партньор на Tefincom.

Опции за ценообразуване за NordVPN

В индустрията, която е изобилна от сложно ценообразуване и пакети, подходът, възприет от NordVPN, е освежаващо лесен и прост. Всеки план включва всички едни и същи функции, сигурност и защита. Единствената реална разлика е в начина, по който клиентът избира да плати. Кликнете тук, за да вижте плановете на Nord.

nordvpn цени

На месечна база NordVPN ще струва на клиентите $ 11,95 на месец. Плащането за шест месеца предварително намалява цената до $ 9,00 на месец, което представлява 24-процентова икономия. Клиентите, които изберат да плащат за пълен едногодишен план, ще плащат само 6,99 долара на месец за обща икономия от 41 процента.

Наистина не става по-просто от това. Няма опции за надстройка и няма добавки. Това, което клиентите получават, е една и съща страхотна услуга, независимо кой пакет да изберат. Критиците могат да се оплакват, че няма безплатна опция, но с голяма производителност и скорост на трансфер на данни, NordVPN знае, че техният продукт си струва исканата цена.

NordPass

Наскоро NordVPN пуснаха своя нов софтуер за управление на пароли: NordPass. Тъй като е толкова свеж на пазара, той е в крак с всички най-нови технологии в управлението на пароли, но с натрупания опит от годините на работа на NordVPN. Идеален за запазване на паролата ви, като същевременно улеснява живота ви безкрайно.

Като продукт на NordVPN, първото нещо, на което можете да разчитате, е сигурността. Всички протоколи, криптиране и ангажименти, които направиха VPN толкова изключително безопасен, са в NordPass. Това е онзи вид сигурност, който би могъл да задоволи и най-параноичния теоретик на конспирацията.

NordPass ви освобождава от всякакви притеснения относно забравянето на пароли или риска да ги запишете някъде. Те също така осигуряват супер сигурно генериране на парола, така че сбогувайте се с показването на името на вашите детски любимци във всеки нов акаунт.

В комбинация с NordVPN, тази услуга за управление на пароли защитава вашето онлайн присъствие от единствената заплаха за вашата сигурност вляво: човешка грешка. Превръщането на NordPass в перфектното допълнение към NordVPN.

Препоръчва се NordVPN?

NordVPN е силно препоръчително. Те използват най-надеждните VPN протоколи с непобедимо AES-256 битово криптиране, за да защитят своите клиенти. Нещо повече, има и опция за избор на „двоен“ VPN ако такава защита се счита за желателна. Освен това NordVPN е съвместим с TOR, за да гарантира абсолютната ви анонимност.

Въпреки че може да не е най-бързата VPN услуга там, тя е такава със сигурност най-сигурната. Не би било изненадващо, ако някой ден NordVPN стане не само най-добрият в сигурността, но и VPN с най-бързи скорости на трансфер на данни. Те със сигурност са способни да направят това.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me