Преглед на TunnelBear VPN – сериозно липсва скорост и сигурност

Сладка тема, но, човече, тази услуга трябва да стане ... по-бърза, за да работи с големите кучета - греши - мечки.


TunnelBear предоставя основни VPN услуги на входно ниво в достъпна цена. Въпреки че предложенията на компанията могат да задоволят нуждите на по-малко сложни потребители, хората, които очакват бързина и разширени функции, вероятно ще бъдат разочаровани от този доставчик на VPN.

Прочетете пълния ни преглед за плюсовете и минусите.

Преглед на TunnelBear

FeaturesInformation
ползваемост: лесно
Политика на регистрация: Без регистрация
Размер на сървъра: 1000 ++ сървъра
Разпределение на сървъра: 20 държави
Поддържа: Билетна система
Torrenting: Не е позволено
Streaming: ограничен
VPN протокол и криптиране: OpenVPN и IPSec / IKEv2; 256-битово AES криптиране
Централно управление: Канада
Цена: $ 4.99 / месец
Официален уебсайт: https://www.tunnelbear.com/

Повече за TunnelBear

TunnelBear е основана през 2011 г. от техническите предприемачи Райън Дочук и Даниел Калдор. В автобиографиите им са компании като Microsoft и Goldman Sachs, както и стартъп, които се занимаваха с мобилната сигурност. Със седалище в Торонто, компанията беше закупена наскоро от американския гигант за киберсигурност McAfee.

пет очи разузнавателен съюзЗасега изглежда, че TunnelBear ще продължи да работи извън Канада, което не е непременно най-добрата новина за хората, които искат гарантирана анонимност от своя VPN доставчик. Подобно на САЩ., Канада принадлежи към алианса за наблюдение, известен като Five Eyes.

За тези, които не знаят, Five Eyes е съвместно усилие между правителствата на САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Обединеното кралство. Изследванията разкриват, че всяка страна умишлено шпионира гражданите на останалите членове, което може да им позволи заобикалят всички вътрешни ограничения, които обикновено могат да предотвратят такава дейност. Проследяването на интернет използването на тези граждани може да бъде основна цел на съюза.

Политика „Без регистрация“ - нещо като

Подобно на много други доставчици на VPN, TunnelBear рекламира строга политика за „без регистрация“. Въпреки това, потребителите, които искат да се задълбочат по-задълбочено в политиката за поверителност, бързо ще открият, че политиката „без регистрация“ се прилага само за определени данни.

tunelbear няма политика за влизане

Политиката за поверителност гласи, че компанията не поддържа записи за това кои IP адреси посещават уебсайта им, IP адресите, до които се осъществява достъп до сървърите на компанията, и всички DNS заявки, които се извършват, докато потребителите са свързани. Освен това, всички данни за приложенията, уебсайтовете или онлайн услугите, до които потребителите имат достъп, докато са свързани чрез TunnelBear, няма да се съхраняват.

Засега е толкова добър, но в политиката за поверителност също се посочва, че компанията запазва данни относно потребителски имена, имейл адреси и операционни системи. Те също съхраняват последните четири цифри от кредитната карта, използвани за плащане, и поддържат запис за това колко данни се използват.

Имайте предвид, че TunnelBear е със седалище в Канада, член на мрежата Five Eyes. Поради това това не е непременно най-доброто място за създаване на VPN компания, особено ако вашите клиенти изискват пълна анонимност. Ако правителството или алиансът за наблюдение се почука, TunnelBear ще трябва да прехвърли всички данни, които са поискани.

Защитен ли е TunnelBear?

Добрата новина за TunnelBear е, че използва някои доста тежки мерки за сигурност и криптиране. OpenVPN, което е индустриално стандартно криптиране, се предлага на повечето устройства, работещи под Windows, Mac или Android. Потребителите, които имат скорошна версия на iOS, получават IPSec / IKEv2 криптиране.

таблица за криптиране на тунела

И двата протокола за криптиране в момента са най-новите и най-добрите налични. 256-битовата AES защита е същата, която бихте получили с други, по-сложни VPN услуги.

Функцията Fail-Safe

Освен това TunnelBear е оборудван с VigilantBear - опция, която осигурява защита от теч. Това е по същество превключвател за убийство който се активира винаги, когато няма налична VPN връзка. Жизненоважно е да знаете, че тази опция не е част от настройките по подразбиране. Ако имате тази услуга и искате да се възползвате от превключвателя за убиване, тогава трябва да промените настройките си. Лесният за потребителя интерфейс на TunnelBear прави този процес доста лесен.

Функцията „Обфукация“

GhostBear е функцията на обфуксация на компанията. Този елемент от услугата е проектиран да заобикаля всички VPN ограничения и да предлага защита срещу проверка на дълбоки пакети. Все по-често се случва блокирането на VPN услуги в тоталитарни страни като Северна Корея, Китай и Саудитска Арабия. Мрежите, осигурени от академични институции или работни места, също могат да бъдат създадени за блокиране на VPN.

цензурирани страни

Функция за бдителност в тунелаВ тези случаи обфуксация функция може да бъде безценна. Версията на тази услуга на TunnelBear е достъпна за потребители на Android, Mac OS и Windows. Още веднъж това не е част от настройките по подразбиране, но може да се включи в настройките за защита.

Хората, които не живеят в страни с ограничителни закони за Интернет и не се опитват да заобиколят работа или училищна мрежа, може да не се нуждаят от допълнителната функция за объркване, която може само да забави скоростта на сърфиране, нещо, с което TunnelBear вече се бори.

Неимпресивна скорост с TunnelBear

Вярно е, че настройките на потребителите могат да повлияят на скоростта, с която потребителят може да разглежда. А по-мощен процесор и мрежови настройки са два от факторите, които могат да окажат положително или отрицателно въздействие върху вашия опит.

Ако обаче вашият VPN не предлага достатъчна честотна лента и качествени сървъри, тогава качването и изтеглянето винаги ще се извършва с темпо на охлюв.

TunnelBear тествани на впечатляващи числа. Сървърът в Швейцария осигурява 54 Mbps за изтегляне, докато сървър във Франция осигурява мрачни 34 Mbps. Американският сървър се представи дори по-лошо при 13,87 Mbps за изтегляния.

тест за скорост на тунела

Времето за качване не беше по-добро. Нюйоркски сървър, качен с едва 15.04 Mbps, докато сървър от Амстердам леко се подобри на този номер с 27.20. В Лондон сървърът достави скорост на качване от 48.36 Mbps, но друг в Хонконг се представи при нов минимум за качване с 2.63 Mbps.

Никой не очаква непременно браузването им да бъде светкавично при използване на VPN. Тези времена обаче бяха значително по-бавни от пъти с други VPN услуги.

Не очаквайте Netflix

Потребителите обичат Netflix и за да имат достъп до услугата в различни юрисдикции, VPN е жизненоважна необходимост. Въпреки това, Netflix става все по-добър в блокирането на хората да използват VPN за достъп до тяхната услуга.

блокиране на vfn за netflix

Това е така, защото Netflix е обвързан от договори, някои от които ги блокират да предоставят съдържание извън предписаните региони. Например, хората в САЩ може да трябва да плащат допълнителни такси, за да получат достъп до първокласно съдържание, което може да се предлага с основна услуга Netflix другаде. Съответно потребителите на САЩ могат да се възползват от получаването на достъп до версията на Netflix на друг регион.

В интерес на Netflix и на техните партньори е да се възпрепятства хората да имат достъп до съдържание, което е предназначено за друг регион. Пробивът на VPN достъпа до Netflix се превърна в основен приоритет за компанията. Нека си го кажем. Netflix има дълбоки джобове, така че те винаги ще излязат пред по-малки, по-малко заможни компании.

Някои от по-големите и по-мощни VPN мрежи могат да заобиколят протоколите на Netflix. TunnelBear просто не е един от по-големите и по-мощни VPN доставчици. Те имат сървъри само в 20 страни, което не е особено впечатляващо и тяхното разнообразие от сървърни места не е конкурентно на предлаганото от други доставчици на VPN.

Ако искате някои по-добри алтернативи, разгледайте нашите приятелски VPN-та на Netflix.

Torrenting е не-отиване

Ако търсите VPN, който ще поддържа P2P или торенти, ще ви посъветва да потърсите другаде. TunnelBear използва, за да не разрешава какъвто и да е торент или P2P на своята VPN. Това вече не е така.

Условията на услугата обаче забраняват изрично всякакви незаконни действия при използване на TunnelBear. Ако планирате да изтеглите някоя безплатна музика или филми, това би било нарушение на закона за авторските права и нарушение на Общите условия на TunnelBear.

Потребителите, за които BitTorrent е основна цел, могат да потърсят другаде. TorGuard предлага технология, създадена по предназначение за хора, използващи сайтове като BitTorrent, и може да се използва заедно с други VPN услуги.

Брой сървъри и местоположения

TunnelBear може да се похвали с приблизително 1000 сървъра, разположени в повече от 20 страни по целия свят. Това не е твърде изтъркано, но не е особено конкурентоспособно на някои от най-добрите VPN доставчици.

Tunnelbear VPN сървъри

Броят и местоположението на сървърите е от решаващо значение за това колко полезен е VPN. С повече сървърни местоположения има по-голям шанс за успешно подправяне на действителното ви местоположение. Освен това, географското разнообразие означава, че е по-вероятно да намерите сървър близо до вас, независимо дали сте у дома или на път. Колкото по-близо е сървърът до вашето действително местоположение, толкова по-бърза е VPN услугата.

TunnelBear няма сървъри в Близкия Изток, Африка или голяма част от Южна Америка. Има сървъри в САЩ и Канада, както и в Европа, Хонконг, Япония, Мексико, Бразилия и Австралия. Това не е ужасно, но с конкуренти, предлагащи сървъри в повече от 100, а понякога и близо до 200 страни, TunnelBear просто е не е оборудван да се конкурира на световния пазар.

Някои потребители на VPN също искат да обмислят през кои страни пътуват техните данни. Когато VPN компания използва само физически сървъри, това е лесно. Ако компанията каже, че сървърът се намира в Швейцария, тогава именно там се пренасочват данните на потребителя.

Въпреки това много VPN доставчици сега използват виртуални сървъри за провеждане на трафик. Това означава, че сървърът може да изглежда в Швейцария, когато е наистина в Китай. За някои потребители това е причина за безпокойство.

Добрата новина за потребителите на TunnelBear е, че компанията казва, че те използват само физически сървъри. Следователно хората могат да бъдат сигурни, че техните данни се препращат точно там, където очакват.

TunnelBear отбелязва, че те могат да използват виртуални сървъри, ако търсенето е достатъчно високо, така че потенциалните клиенти да са наясно с това.

Поддръжка на клиенти на TunnelBear

За съжаление TunnelBear не получава високи оценки за поддръжка на клиенти. Техният интерфейс е доста лесен и лесен за използване. Хората, които са по-малко сложни потребители, все още могат да изпаднат в затруднения и ако нещата се объркат за напредналите потребители, те очакват бърза и старателна помощ.

лошо обслужване на клиентитеПоддръжката на клиентите е достъпна само чрез маркирана система за електронна поща. Не се предлага поддръжка на живо и не очаквайте да намерите телефонен номер за обаждане. Това означава, че то често отнема часове, за да получи отговор. Ако отговорът не отговаря напълно на въпроса на клиента или не разрешава проблема му, тогава клиентът е изправен пред още едно изчакване от няколко часа.

Това може да бъде изключително разочароващо, особено когато потребителят работи в срок. Някои потребители дори се свързват с TunnelBear в профила си в Twitter за компанията, за да получат помощ, но без никакъв късмет. TunnelBear просто ще туитва предложение за изпращане на имейл до центъра за поддръжка.

След като бъде получена помощ, тя изглежда доста надеждна. Просто не очаквайте това да се случи с някаква скорост или ефективност.

Колко струва TunnelBear?

TunnelBear предлага три плана за ценообразуване. Планът „Малкият“ е безплатен, което звучи много. Потребителите обаче са ограничен до 500 MB данни всеки месец. Това е само малко количество данни. Повечето хора ще преминат през толкова много данни само за няколко дни. Този безплатен план може да е чудесен начин да изпробвате услугата, но това е единствената причина да я използвате.

ценообразуване на тунели

"Гигантските" пакети струват просто $ 9,99 на месец, и предоставя неограничени данни. Този план за плащане може да има много смисъл за някои клиенти, особено за тези, които искат свободата да преустановят услугата, когато пожелаят.

TunnelBear казва, че планът им за Grizzly е най-популярният. Клиентите, които избират този план, плащат само веднъж годишно и цената се оказва около пет долара на месец. Това представлява приблизително 50-процентова икономия спрямо месечния план.

Опциите за плащане включват дебитни карти, кредитни карти и биткойни за тези, които искат по-голяма анонимност.

Препоръчва ли се VPN на TunnelBear? Определено не

TunnelBear има някои прилични функции. Съществуват обаче много по-добри VPN доставчици, които предлагат по-стабилни функции на по-добри цени (помислете NordVPN). TunnelBear също се бори, когато става въпрос за плачевното време за качване и изтегляне. Ако скоростта е приоритет за вас, тогава би било разумно да потърсите друг доставчик на VPN.

Докато TunnelBear има сладък интерфейс със своята тематична мечка и е лесен за използване дори за начинаещи, той просто отпада от очакванията на потребителите.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me