Surfshark Review – заслужава ли си това ново VPN?

Когато за първи път чух, че друга частна VPN услуга навлиза на австралийския пазар, първата ми реакция беше - как това може да бъде по-добро / различно от много от вече големите VPN мрежи, достъпни днес?

Но аз съм любопитен човек и обичам да драскам сърбежа си, когато става въпрос за VPN изследвания. Следователно нямаше да мога да си почина, ако не дам легален опит на новата VPN на Surfshark.

Този преглед на Surfshark е предназначен да ви предостави изчерпателен преглед на VPN протоколите, функциите, обслужването на клиентите и функционалността на Surfshark..

Звучат добре? страхотен.

На първо място, какво и кой стои зад Surfshark?


Surfshark е нова, виртуална частна мрежа (VPN) услуга, която ви е предоставена от компания разположен на Британските Вирджински острови. Компанията работи малко повече от шест месеца, предлага нискотарифни VPN планове и редица функции, които ще харесате. Как се подрежда спрямо други, по-утвърдени VPN мрежи?

Прочетете, за да вземете участие в Surfshark, доброто и лошото и преценете сами дали си струва да опитате.

Surfshark VPN Обзор

FeaturesInformation
ползваемост: Много лесен за използване
Политика на регистрация: Строго без регистрация
Размер на сървъра: 800 ++ сървъра
Разпределение на сървъра: 50 държави
Поддържа: 24/7 Чат на живо
Torrenting: Позволен
Streaming: Позволен
VPN протокол и криптиране: OpenVPN, IPSec & IKEv2; 256-битов AES
Централно управление: Британски Вирджински острови
Цена: $ 1.99 / месец
Официален уебсайт: https://surfshark.com

Какво прави Surfshark различен?

Нека отделим няколко минути, за да обсъдим дали тази мрежа може да предложи нещо, което да ви накара да напуснете настоящия си доставчик. Важна характеристика, която има като VPN, е поддръжката както на IKEv2, така и на OpenVPN протоколите. Използвайки тези протоколи, те предлагат водещите стандарти за криптиране за потребителите на Windows (чрез IKEv2), както и за всички останали (тъй като OpenVPN е с отворен код).

Имайте предвид, че някои от по-старите VPN протоколи, използвани от много VPN, нямат най-актуалното криптиране. Това е важно отличие, както Netflix и други компании са в състояние да открият VPN и да инициират блокове поради хиляди потребители, идващи от един и същ IP адрес.

Освен това поддръжката на Surfshark както за IKEv2, така и за OpenVPN означава, че тя може да бъде инсталирана на редица рутери и устройства. Можете също да влезете в настройки на OpenVPN, за да превключвате между TCP и UDP.

VPN-протоколи

Surfshark VPN протоколите използват военно 256-битово AES криптиране. Въпреки това, компанията отива на допълнителната стъпка за включване на 2048-битов DHE-RSA обмен на ключове и ан SHA512 хеш за удостоверяване за допълнителна сигурност (превод: най-доброто възможно криптиране и сигурност). Има също DNS и WebRTC защита от течове, вплетена в технологията, която захранва тази мрежа.

Surfshark притежава най-важната функция за убийство, която ви позволява бързо да прекратите сесията си в случай на ненавременна прекъсване на мрежата. Тя обаче не е активирана по подразбиране от която и да е платформа, различна от приложението им за iOS.

За да активирате Killswitch в Windows, ще трябва да кликнете върху иконата на зъбно колело, да намерите „killswitch“ под менюто за сигурност и да го превключите в положение „on“. За да включите Killswitch за устройства с Android, ще трябва да го намерите в настройките на телефона или таблета и да го активирате ръчно.

Сега, нека да се спуснем до дебелозърнестите детайли. Кои са най-добрите и най-лошите причини да изберете Surfshark?

Професионалисти

 • Деблокира Netflix и други услуги за стрийминг на медии
 • Работи добре за торентинг и споделяне на P2P файлове
 • Строга политика без регистрация
 • Неограничени сървъри, IP адреси, честотна лента и връзки
 • Намира се в страна, в която няма закони за запазване на данни или отчитане
 • Превъзходна сигурност и криптиране
 • Kill превключвател, включен във всички планове
 • Предлага се в страни с нетна цензура или блокове
 • Приема криптовалути
 • Безплатна пробна версия и 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • DNS, IPv6 и WebRTC защита от теч

Против

 • По-малка мрежа от сървъри от други VPN
 • Скоростта може да варира от сървър до сървър
 • В интерфейса на приложението липсва функционалност и оптимизация на дизайна
 • Сървърите може да не са разположени в изброената държава
 • Бавен отговор от екипа за поддръжка по имейл

Собствени функции

В допълнение към криптирането на SurfShark на високо ниво, защитата за поверителност и защитата от теч, VPN включва някои специални функции, които са създадени по предназначение, за да подобрят вашето преживяване.

функции за сърфиране

Ето пет от списъка, които заслужават специално внимание:

 1. Използвай CleanWeb ™ функция за допълнителна мощност за блокиране на реклами, зловреден софтуер и софтуер за проследяване.
 2. Whitelister ™ ви позволява да създадете сплит тунел с вашата VPN. Целта е да се даде възможност на потребителите да заобиколят или да избегнат някои уеб страници и приложения, без да оставят сигурността на самата мрежа. Чудесно е да използвате на мобилния си телефон с приложение за банкиране. Ще намерите контрола в раздела с настройки за сигурност.
 3. MultiHop ™ е функция, която е полезна за хора, които са в неприкосновеност на личния живот, които наистина искат да покрият своите записи онлайн. Този допълнителен криптиращ слой ви позволява да създадете двоен VPN и ви позволява допълнителна сигурност в държави, които забраняват VPN услугите. Мрежовият ви трафик е защитен и насочен през два VPN тунела. Просто използвайте тази функция, за да получите достъп до предпочитания от вас сървър чрез друг сървър. Имайте предвид, че това може да намали значително скоростта на вашата мрежа.
 4. С мрежата в NoBorders Mode ™, потребителите в страни, където интернет е блокиран, могат да сърфират без притеснения. Тя дава същия вид достъп като функцията MultiHop, като обезлюдява трафика ви, без да забавя скоростта си.
 5. Режим на камуфлаж е много удобна функция, която ви позволява да прикриете използването на VPN от вашия доставчик на интернет услуги.

Опитът на потребителите на Surfshark

Можете да изтеглите SurfsharkVPN, като отидете на тяхната уеб страница и изтеглите версията, която поддържа вашата ОС или получите версията за вашето мобилно устройство от магазина за приложения за вашия модел. Тази мрежа предлага функционалност с едно кликване.

Можете да го настроите да се отваря при стартиране от вашия компютър и устройства или да използвате бутона за бързо свързване. Surfshark поддържа Mac, Windows, Linux, Android и iOS устройства. Има разширение за използване с браузъри Chrome и Firefox. Може да се конфигурира и с рутери или като TOR-Over-VPN за максимална сигурност. (Прочетете повече за VPN рутерите и как да ги настроите.)

Превежда ли функционалността на техните мобилни приложения?

Потребителският интерфейс е измамно прост, като повечето от важните функции са подредени в долната част на екрана. Всички функции и функции работят добре на мобилни устройства както за Android, така и за iOS.

Ако искате да се възползвате от безплатен пробен период, изтеглете приложението SurfShark на телефона си. По този начин можете да се възползвате от неограничените връзки, за да ги използвате на компютри и други устройства.

Добавена функция - след като VPN стартира за първи път - е опция за разрешаване на малки пакети. Това може да помогне за подобряване на производителността и скоростта на мобилните устройства и рутери.

интерфейс на приложението за сърфиране

Surfshark Покритие

Компанията има повече от 800 сървъра, разпределени в 50 страни, което е по-малко от по-установените, по-големи VPN доставчици. Той разшири възможностите си от оригиналните 100 сървъра след старта си преди по-малко от година, така че времето ще покаже докъде може да се разшири обхватът им

Към момента те предлагат достатъчно широка мрежа от сървъри, за да ви предоставят няколко опции, когато влизате. Мрежата SurfShark има сървъри в Китай, Турция и няколко други потискащи страни, където интернет е цензуриран и / или уебсайтове са блокирани..

Surfshark Обслужване на клиенти

поддръжка за чат сърфистиЕдин от знаците на добрия доставчик на услуги е колко лесна е те да се свържат, ако има проблем, и колко бързо могат да разрешат някакви проблеми. Surfshark получава високи оценки по всички, освен по един от тези критерии.

Първото място, на което можете да потърсите помощ, е разделът за помощ на техния уебсайт. Там ще намерите редица уроци, най-добри практики за оптимизиране на връзката ви и обширен раздел с често задавани въпроси.

Компанията също предлага 24/7/365 поддръжка за чат на живо и форма за контакт за тези, които искат да подадат конкретна жалба или коментар. Това е мястото, където оценката им намалява малко. Контактът по имейл може да отнеме до 24 часа, за да получите отговор. На уебсайта им също няма телефонен номер или физически адрес.

Политика за регистрация

Всеки път, когато трябва да предоставите лична или финансова информация, трябва да се притеснявате каква част от тази информация се запазва от компанията. Вие също трябва да се чудите колко те държат или да споделят или продават, или как изглежда правилата за сеч.

политика за поверителност на surfshark

Хубаво е, че Surfshark не съхранява и не продава информация относно:

 • Дейност
 • IP адреси
 • име
 • местоположение
 • История на браузъра
 • Марки за време на сесия
 • Използвана честотна лента
 • Мрежов трафик

Тази компания има строга политика без регистрация, но ще трябва да предоставите информация за плащането си и имейл адрес, за да създадете акаунт. Въпреки това, Surfshark не запазва вашата информация; всички записи за плащания останете във фирмата, за която се таксува акаунта ви. Те също така поддържат анонимни опции за плащане като криптовалута.

Ами скоростта??

Тестовете за скорост на тази мрежа показват прилична скорост при използване на сървъри, разположени в някои части на ЕС и в Съединените щати, особено тези на Източното крайбрежие. Скоростите страдат малко, когато сървърите са разположени в отдалечени райони и градове, които са по-далеч от тяхната база от операции. Това е типично за много VPNS, така че всъщност не е прекъсвач на сделки.

Скоростите бяха тествани с помощта на поточно видео и с 256MB игрален файл в система с 60Mbps връзка. Работейки от базова линия от 98.71Mbps, бяха набрани скорости, които варираха от ниска от 25.74Mbps извън сървъра в Хонконг до висока от 71.06 извън Амстердам. Средната скорост се движи около 50Mbps, което все още е достатъчно добро за поточно медийно съдържание, игри, споделяне на файлове или дори като VPN за торент.

Ценообразуване

Компанията предлага няколко нива на обслужване и опции за ценообразуване, но дори основният им абонамент ще ви даде някои от най-добрите им функции. Техен месечен план на изплащане е на цена от 11,95 долара на месец.

ценообразуване на сърф

Ако нямате нищо против дългосрочен ангажимент, най-добрият вариант е техният 24-месечен план, който се таксува по 47,76 долара на всеки 2 години. Това излиза около $ 1,99 на месец. Годишният план ще ви върне $ 71,88, което възлиза на $ 2,99 на месец. Със своя 2-годишен план те ефективно се превърнаха в най-евтиния VPN доставчик, който носи толкова голяма стойност в своите пакети.

Всички тези суми са представени в щатски долари, така че проверете обменния курс за други валути. Освен това имате възможност да плащате за услугите в различни валути като AUD, CAD и USD, Euro, GBP, дори китайски юани.

За тези, които предпочитат по-„цифрово преживяване“, компанията предлага широк набор от канали за разплащане, отколкото много други VPN доставчици.

 • Alipay
 • Всички основни кредитни карти
 • PayPal
 • Cryptocurrency
 • Amazon Pay
 • Google Pay

Всички планове се таксуват предварително за целия срок на абонамента и предлагат a 30-дневна гаранция за връщане на парите. Има и налична е безплатна пробна версия за потребители на Mac и такива с Android или iOS поддържани мобилни устройства. Новите абонати могат да използват кода на талона “sharkstart”На касата.

И така, каква е присъдата за Surfshark?

Платформата е чудесна по всички причини, поради които искате VPN, като например достъп до поточно съдържание, платформи за съдържание с големи имена като NetFlix, Hulu и P2P уебсайтове за споделяне на файлове. Най-хубавото е, че получавате неограничени връзки. Това не е бонус, който ще намерите дори при най-големите конкуренти.

Доказателството е в плюсовете и минусите. Ако положителните черти на дадена услуга надвишават негативите, имате платформа, която ще се представи както е обещано, без да ви струва цяло състояние. Като цяло, този VPN изпълнява своето обещание. Цената е правилна и получавате много функционалност.

Има по-малко покритие, отколкото бихте получили с други австралийски VPN услуги и може да има проблеми със скоростта и достъпа, но това е до най-големите минуси. Със скоростта, с която Surfshark разширява обхвата си на покритие, кой знае колко бързо могат да получат услугите им в бъдеще. Те дори могат да свършат толкова бързо, колкото NordVPN.

Заключителни мисли

Няма два начина за това. Ако искате да се защитите онлайн, трябва да намерите най-доброто VPN за вашата система и бюджет.

Не само частната мрежа предлага разум и анонимност, правилната VPN може дори да попречи на някой да открадне вашата информация и да я продава в тъмната мрежа. Трябва да се обърнете към намирането на VPN, както бихте се заели с закупуването на система за сигурност за вашия дом - т.е. не се примирявайте с нищо по-малко от пълна и пълна поверителност и сигурност.

Потърсете безпристрастни отзиви от технически специалисти, както и разберете как мрежата работи за реални клиенти. Най-добрият начин да се убедите сами е да се възползвате от безплатни пробни периоди, които ви позволяват времето и функционалността да тествате наистина обхвата и ограниченията на мрежата.

Когато комбинирате стабилна защита на поверителността с допълнителни защитни мерки като мениджъри на пароли и антивирусен софтуер, ще добавите слоеве на сигурност от край до край..

Често задавани въпроси

Нито един преглед на Surfshark не би бил завършен, без да ви предложи шанс да преминете към някои често задавани въпроси за мрежата и компанията-майка..

Въпрос: Мога ли да опитам Surfshark безплатно?

Компанията предлага безплатна пробна версия за устройства macOS, Android и iOS. Те също така предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите за всеки план, а всички пакети предлагат същото ниво на функционалност, което получавате с пълен абонамент за месечни планове.

В: Как да разбера, че на Surfshark може да се вярва?

Трудно е да разбереш какво да правиш от новите компании и услуги. Най-доброто, което можем да направим, е да предоставим мнението си за компанията и нейните услуги, както ги преживяхме.

Можем да ви кажем обаче, че Surfshark е получил отлична оценка от 88 процента от настоящите или предишни потребители на TrustPilot. Това, съчетано с многото начини за връзка с компанията и отзивчиво обслужване на клиентите, трябва да извърви дълъг път към установяване на тяхната достоверност.

Въпрос: Мога ли да използвам Surfshark VPN на моя рутер?

Краткият отговор е „да“. За да използвате Surfshark, вашият маршрутизатор трябва да поддържа OpenVPN протокол, и трябва да можете да конфигурирате Open VPN като клиент, а не сървър.

Можете да разберете дали маршрутизаторът ви поддържа този протокол, като погледнете в ръководството на вашия собственик или проверите уебсайта на производителя на рутера. Можете също да напишете името на производителя в базата данни на уебсайта на Surfshark, за да получите конкретни инструкции за вашия модел.

В: Surfshark по-сигурен ли е от ExpressVPN?

Най-добрата част от сравнителното пазаруване е да видите как Surfshark може да се изправи срещу други платформи като продукти от ExpressVPN или NordVPN.

Гледайки ги отстрани, можете да заключите, че Surfshark не предлага същата скорост или широчина на услугите като по-големите и утвърдени доставчици, а ExpressVPN има вграден тест за скорост за своите сървъри.

Като се има предвид, компанията е подложена на строг одит, който не открива течове или други проблеми. Можете да намерите информация за техния одит за сигурност тук и да видите резултата за себе си.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me