Avast SecureLine VPN pregled: Adekvatna, ako je precijenjena, VPN

Ako volite potrošiti više novca nego što je potrebno za istu uslugu, imamo vaš VPN upravo ovdje.


Avast se hvali više od 430 milijuna korisnika, što ga čini puno većim od ostalih pružatelja VPN-a. Naš Avast SecureLine VPN pregled pomoći će vam da utvrdite da li Avast - pouzdano ime u svijetu sigurnosti - ispunjava svoje ime kada je u pitanju njegov VPN.

Avast SecureLine VPN jedan je od niza programa koje nudi svjetski poznata tvrtka za cyber-sigurnost Avast. Sjedište tvrtke u Čehoslovačkoj ima ured u mnogim zemljama širom svijeta, uključujući Sjedinjene Države, Njemačku, Kinu i Japan.

Budući da je Avast Secureline VPN samo jedan od mnogih proizvoda koje tvrtka nudi, ako samo želite kupiti VPN, trebali biste to znati ti ćeš biti bombardiran hordom pokušaja nadogradnje vi na drugim sigurnosnim značajkama. To može biti neugodno. Srećom, postoji opcija za onemogućavanje značajki prodaje.

Za krajnji rezultat o tome znači li veće znači li bolje kada je u pitanju VPN usluga, pročitajte dalje.

Pregled

FeaturesInformation
Upotrebljivost: Lako
Pravila zapisivanja: Nema zapisnika
Veličina poslužitelja: 55 poslužitelja
Distribucija poslužitelja: 34 zemlje
Podrška: Telefon, karte i baza znanja
Torrenting: dopušteno
streaming: ograničen
VPN protokol i šifriranje: OpenVPN, IPSec & IKEv2 protokoli; 256-bitna AES enkripcija
Zapovjedništvo: Češka Republika
Cijena: 59,99 $ / godina
Službena stranica: https://www.avast.com/
Prednosti Avast SecureLine VPN-a:
 • Dobri rezultati ispitivanja brzine
 • Besplatno probno sedmodnevno probno razdoblje
 • Otključavanje usluga struje (povremeno)
 • Nema propuštanja privatnosti
 • Jednostavna usluga
Slabosti Avast Secureline VPN-a:
 • Više od prosječnih cijena bodova
 • Nema VPN-a za usmjerivače
 • Bez anonimnog plaćanja putem Bitcoina
 • Tvrtka ne pohranjuje neke zapisnike

Prijava za Avast SecureLine VPN

Prijavljivanje za Avast SecureLine VPN relativno je jednostavno. Odmah vam se daje mogućnost da kupite proizvod ili se prijavite za njihovu sedmodnevnu besplatnu probnu inačicu ovdje (link na Avast).

avast secureline vpn prijava

Nakon što odaberete sedmodnevno besplatno probno razdoblje, preusmjerit ćete se na stranicu za preuzimanje. Preuzimanje bi trebalo započeti odmah. Nakon dovršetka preuzimanja možete instalirati program na svoj uređaj.

Od vas će se tražiti da odaberete jezik za instalaciju i da pristanete na njihov licenčni ugovor s krajnjim korisnikom. Kad se prijavite na besplatno sedmodnevno probno razdoblje, to ste nije obavezno dati broj kreditne kartice ili bilo koje osobne podatke. Kada se prijavite za premium paket, od vas će se zatražiti oblik plaćanja i osobni podaci.

Bit ćete usmjereni na zaslon veze. Na ekranu ćete vidjeti svoju stvarnu IP adresu i je li IP adresa sakrivena ili ne. Na dnu zaslona vidjet ćete VPN s kojim ste povezani.

Prema zadanim postavkama povezivat ćete se s najboljom krajnjom točkom za izvedbu. Više je vjerojatno da će ovo biti poslužitelj u zemlji iz koje se povezujete.

Imate mogućnost promjene lokacije. Gotham City, SAD je ono što Avast nudi kao svoju željena opcija za strujanje video sadržaja pomoću usluga poput Netflixa, Hulua i ostalog sadržaja sa sjedištem u SAD-u.

Nekoliko smo puta testirali uslugu i uspjeli smo je dobiti neprekinuti pristup sadržajima Netflix US-a dok je izvan zemlje. To nas je iznenadilo jer Avast SecureLine VPN ima točan spot, u najboljem slučaju kada je u pitanju povezivanje s američkim strujnim sadržajem iz inozemstva..

otvorena avast sigurna linijaSve u svemu, prijava za Avast Secureline VPN relativno je lak proces. Avast SecureLine VPN ima sve osnovne značajke koje biste očekivali od VPN-a. Jednostavan je za upotrebu. Čak i ako nemate prethodno znanje o korištenju VPN-a, aplikaciju ćete moći preuzeti, instalirati za par minuta i moći ćete je sigurno koristiti slijedeći upute na zaslonu..

Sve je napisano na samorazumljivi način, koristeći jednostavne pojmove za razumijevanje. Potrebno je samo nekoliko klikova i moći ćete surfati Internetom od zaštićenog VPN-a. Međutim, bili smo iznenađeni kako je ispod gumba izbornika bilo vrlo malo opcija.

Možete li vjerovati Avast SecureLine VPN?

sigurnosni pečat avast secureline vpnda i ne. Avast prodaje toliko usluga i aplikacija, tako da može biti izazovno pronaći detalje pravila vezane uz SecureLine. Međutim, ako posjetite Odjeljak FAQ na njihovoj web stranici za podršku, započet ćete s otkrivanjem nekih tragova.

Tvrtka kaže da ne bilježe vaše internetske aktivnosti, web stranice kojima pristupate, korištenu propusnost ili paketne podatke. Na površini, ovo izgleda dobro. Međutim, kad temeljito pregledate stranicu s FAQ-om, primijetite da postoje nisu navedeni detalji o tome što bi tvrtka mogla zabilježiti prilikom prvog povezivanja na uslugu.

Na primjer, iako Avast VPN ne pohranjuje zapisnike veza, oni se prikazuju kada spojite i prekinete vezu s poslužiteljem. Pohranjuju količinu vremena na koji ste povezani i količinu propusne širine koju koristite. Avast kaže da se te informacije prikupljaju samo u dijagnostičke svrhe i da se spriječi zloupotreba VPN veze.

Avast je tvrtka sa sjedištem u Čehoslovačkoj. Češka djeluje koristeći Zakoni o privatnosti Europske unije. Kao takvi, imaju snažan poticaj za pridržavanje pravila o privatnosti korisnika. Tvrtka je dovoljno velika da bi mogla priuštiti odvjetnike s velikim potencijalom, pa je malo vjerojatno da će se lako odreći podataka o klijentima.

Sramotno je da postoji potencijalni adware u instalacijskim datotekama VPN klijenta. Čim instalirate datoteku i ona se pokrene na vašem računalu, Avast može početi prikupljati podatke kako bi vas ciljao na oglase.

Sveukupno, Avast je tvrtka koja se brine za sigurnost. Međutim, postoje neki stvarni problemi u vezi s privatnošću i neke sečare koji se odvijaju u pozadini.

Gdje su smješteni Avast SecureLine VPN poslužitelji?

Avast SecureLine VPN ima 41 lokacija poslužitelja u 33 zemlje oko svijeta. Povećali su broj dostupnih opcija poslužitelja u siječnju 2019. Zemlje u kojima Avast SecureLine VPN trenutno ima poslužitelje uključuju:

 1. vektorska slika poslužiteljske mrežeAustrija (Beč)
 2. Belgija (Bruxelles)
 3. Danska (Kopenhagen)
 4. Mađarska (Budimpešta)
 5. Južna Koreja (Seul)
 6. Luksemburg (Luksemburg)
 7. Malezija (Johor Bahru)
 8. Novi Zeland (Auckland)
 9. Švicarska (Zurich)
 10. Portugal (Leiria)
 11. Izrael (Petah Tikva)
 12. Norveška (Oslo)
 13. Berlin (Njemačka)
 14. Barcelona (Španjolska)
 15. Glasgow, Velika Britanija
 16. Phoenix, AZ (SAD)
 17. Los Angeles, Kalifornija (SAD)
 18. Washington D.C. (SAD)
 19. Jacksonville, FL (SAD)
 20. Atlanta, GA (SAD)
 21. Honolulu, HI (SAD)
 22. Boston, MA (SAD)
 23. Las Vegas, NV (SAD)

Sigurnost i šifriranje Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN koristi AES 256 enkripciju. Nude dva protokola, OpenVPN na UDP i IPSec. Ovo je šifriranje vojnog stupnja. 256 bitna enkripcija je najbolje što se trenutno nudi u poslu. Ovaj oblik šifriranja smatra se dokazom gotovo grube sile. Koriste ga brojne vladine agencije kao i sigurnosni profesionalci širom svijeta.

Avast SecureLine VPN nudi DNS zaštitu od curenja. Propuštanje DNS-a može otkriti vaš IP bez da znate da se to dogodilo.

Avast SecureLine VPN dolazi s prekidačem kill. U slučaju da vam VPN prekine vezu, vaša IP adresa neće biti izložena. Ako postoji problem s vezom s VPN-om, internetska veza se automatski isključuje.

Test brzine

Avast govori o tome koliko su brze njihove VPN usluge na njihovoj početnoj stranici. Različiti testovi dokazuju činjenicu da Avast ima brzu VPN uslugu. Ispitivanje brzine provedeno je na servisu između Sjedinjenih Država i Nizozemske kako bi se utvrdilo koliko usluga dobro funkcionira. Rezultati su bili sljedeći:

Američki poslužitelj

avast secureline vpn ubrzava nas rezultat testa servera

 • Ping: 113 ms
 • Prijenos: 13.67 MB u sekundi
 • Preuzmite: 67,94 MB u sekundi
Holandski poslužitelj

rezultat provjere brzine avast secureline vpn Nizozemska poslužitelj

 • Ping: 34 ms
 • Prijenos: 39.44 MB u sekundi
 • Preuzmite: 65,97 MB u sekundi

Ovo su definitivno impresivni testovi brzine, posebno u usporedbi s drugim VPN-ovima.

Izvedba na više platformi

Avast SecureLine VPN djeluje na brojnim operativnim sustavima i platformama. Uključuju Windows XP putem Windows 10.11.x. Podržani su i IOS, Mac OS i Android. Nažalost, ovaj VPN ne nudi podršku usmjerivača.

avast secureline vpn više uređaja

S jednim računom moći ćete istovremeno instalirati softver na pet uređaja. Na početku ovo zvuči sjajno. Loša strana je ta što za osnovnu cijenu ne možete koristiti isti račun za različite uređaje, samo za uređaje iste vrste. Na primjer, ako kupite Avast SecureLine VPN za svoje računalo, ne možete ga koristiti ni na svojim mobilnim uređajima.

Postoji mogućnost plaćanja usluge Avast SecureLine VPN s više uređaja. Ova skuplja opcija omogućit će vam korištenje VPN-a na različitim platformama.

Dopušta li Avast SecureLine VPN punjenje torrentom?

Da, ima. Avast SecureLine VPN omogućava bujicu kroz svoje podatkovne centre. Nešto što ćete primijetiti u sitnom tisku jest da su bujice dopuštene s ovom VPN-om samo kada koristite lokacije podataka Avast centra podataka. Ima ih samo devet koji pokrivaju sve Sjedinjene Države, Europu, Veliku Britaniju i Južnu Ameriku.

Podrška i služba za korisnike

Avast SecureLine VPN nudi prosječnu korisničku podršku. Velika mana je što oni ne nude opciju za razgovor uživo. Korisne informacije možete pronaći na njihovom forumu i u odjeljku za podršku na njihovom web mjestu. Informacije su dostupne i početnicima kao i naprednim korisnicima.

Otkrili smo da je ponekad potrebno kopati oko sebe da biste pronašli odgovore, ali polje za pretragu to malo olakšava. Uz podatke na njihovoj web stranici, imate pristup njihovoj 24-satnoj telefonskoj podršci od sedam dana u tjednu.

Oni također nude sustav prodaje karata. Nakon što e-poštu pošaljete njihovoj tehničkoj službi ili službi za podršku naplate, dobit ćete trenutnu potvrdu. Na većinu ulaznica reagira u roku od 24 sata.

Opcije cijena

Avast SecureLine VPN ima različite mogućnosti pretplate, ovisno o uređaju koji koristite. Pretplate se prodaju na godišnjoj osnovi. Cijena pretplate se mijenja ovisno o broju uređaja koje želite osigurati. Na primjer, Avast SecureLine VPN za jedno računalo na godinu dana koštat će 59,99 USD. Za tri računala cijena se kreće i do 69,99 USD. Cijena za pet računala iznosi 79,99 USD, a 10 računala će vam pokrenuti 99,99 USD godišnje.

avast secureline vpn cijene 2

Upamtite da ako kupujete zaštitu za PC, možete ga koristiti samo na osobnim računalima. Ne može se koristiti na Mac uređajima ili na mobilnim uređajima. Isto je i s ostalim verzijama programa. Ako kupite pretplatu na Mac, ona se ne može koristiti na vašem računalu. Ako kupite pretplatu za svoj mobilni uređaj, ona se ne može koristiti na radnoj površini.

avast sigurnog plaćanja

Izuzetak od ovog pravila je pretplata na više uređaja. Pokriva pet uređaja bez obzira na njihov tip. Koštao je 79,99 dolara. Ne postoji mogućnost povećanja ili smanjenja broja podržanih uređaja. Ali možete povećati broj godina koliko će trajati vaša pretplata. Trogodišnja pretplata koštat će vas 219,99 USD.

Opcije plaćanja ograničene su na Visa, MasterCard, Discover, American Express ili PayPal. Nema mogućnosti plaćanja putem Bitcoina ili bilo kojeg drugog oblika anonimnog plaćanja.

Preporučujemo li Avast SecureLine?

Nakon uvida u niz čimbenika, mi ne preporučujte Avast SecureLine. Iako ima velike brzine, jednostavan je za korištenje i ima vojnu enkripciju, postoje brojne stvari koje nas brinu..

Avast je velika tvrtka koja nudi dobra antivirusna rješenja. Međutim, njihov VPN problematičan je i prepun privatnosti i sigurnosnih pitanja. Jedan od glavnih nedostataka za nas je činjenica da VPN ne radi dosljedno s streaming servisima poput Netflixa. Razumijemo da strujanje preko VPN-a nije razlog zašto svi kupuju VPN. Međutim, postoji puno ljudi koji kupuju VPN posebno u tu svrhu.

Bili smo jako razočaran nedostatkom podrške usmjerivača. Smatramo da je razlog zašto ne postoji podrška usmjerivača to što Avast želi biti u mogućnosti naplatiti više za upotrebu VPN-a na mnogim proizvodima.

Kada govorimo o cijenama, za ono što dobijete, Avast SecureLine VPN vrlo je skup. Postoji nekoliko jeftinijih VPN-a koji nude poboljšanu prilagodbu, poboljšanu privatnost i bolju sigurnost i omogućuju vam povezivanje više uređaja na VPN istovremeno, poput NordVPN i Surfshark.

Još nešto što nas zabrinjava je činjenica da je tvrtka u Češkoj. Češka je prijateljska s drugim zemljama koje ne shvaćaju internetsku privatnost toliko ozbiljno kako bi neki htjeli. To znači da postoji rizik da vaše informacije mogu biti dostavljene državnim agencijama bez vašeg znanja ili pristanka.

Uznemirava nas činjenica da iza kulisa vreba potencijalni adver koji želi dodati datoteke i prikupiti vaše osobne podatke. Budući da se privatnost ponaša, za nas je to ne-ne.

Ne kažemo da je ovo loš VPN. Radi s bujicama, a veza je gotovo nepropusna. No, postoji niz usluga koje nude iste značajke i više za djelić onoga što ćete platiti s Avast SecureLine VPN. Avast nije strašan izbor, ali daleko je od najboljeg.

Dajemo mu tri od pet zvjezdica.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me