WindScribe VPN pregled (2020) – iznenađujući rezultati u privatnosti i brzini

Windscribe je solidan VPN za one koji žele osigurati velike brzine uz zadržavanje sigurnosti. Općenito mislimo da je Windscribe dobar izbor za one koji žele započeti s korištenjem VPN-a ili prelaze s postojeće usluge. 

Iako je Windscribe prilično dobar, ne pobjeđuje druge natjecatelje poput Nord VPN koji nudi poboljšanu dvostruku enkripciju, više poslužitelja, jeftine cijene i živa podrška. 

U ovom ćemo se pregledu duboko zaviriti u VPN uslugu Windscribe kako bismo bolje razumjeli njihovu tehnologiju, brzinu preuzimanja, pravila zapisivanja i cijene..

Osim što ima cool ime, Windscribe je VPN usluga koja ima ozbiljan udarac dok je naizgled 100% transparentna u pogledu svog poslovanja..

Transparentnost i VPN usluge nisu uvijek išli ruku pod ruku. Nalazimo da je Windscribe osvježavajući.

Obično se ovdje, u Privacy Australia, zastrašujemo od besplatnih VPN-ova. Windscribe je drukčiji, jer oni imaju i premium mogućnost i uredan način snižavanja troškova ako ste tako skloni.

Na besplatnoj verziji Windscribe-a, VPN nudi prosječne, ali upotrebljive brzine s mjesečnom naknadom od 10 GB. Njihova premium opcija dolazi s mnoštvom alata i većim brzinama.

sidenote: Moram spomenuti koliko je cool početna stranica njihove web stranice. Te čudne geometrijske forme slijede vaš pokazivač naokolo i ozbiljno me odvratilo od testiranja same usluge. ����

Pregled

WindScribe je kanadska tvrtka koja pruža dobru alternativu za kupce sa sjedištem u SAD-u. Nudi besplatni VPN plan s 10 GB propusnosti mjesečno zajedno s njihovim premijskim planovima. Nude 256-bitnu AES enkripciju i standardni OpenVPN protokol tuneliranja. Premium opcija je brza i na raspolaganju je mnoštvo alata.

FeaturesInformation
Upotrebljivost: Jednostavan za korištenje
Pravila zapisivanja: Nema identificiranja zapisnika
Veličina poslužitelja: 480 ++ poslužitelja
Distribucija poslužitelja: 66 zemalja
Podrška: Automatizirana podrška za chat
Torrenting: dopušteno
streaming: dopušteno
VPN protokol i šifriranje: OpenVPN protokol; 256-bitna AES enkripcija
Zapovjedništvo: Kanada
Cijena: 4,08 $ / mjesečno
Službena stranica: https://windscribe.com
Prosjak WindScribe:
 • Nema propuštanja / sigurno za upotrebu
 • Sposobnost zaobići ograničenja usluge Netflix
 • Dopuštene su bujice
 • Radi na više uređaja i platformi
 • Jednostavna aplikacija
 • Dobre značajke privatnosti i šifriranja
WindScribe kontra:
 • Prva linija obrane za podršku je chatbot
 • Nema 24/7 live chat
 • Kanadska VPN usluga
Značajke:
 • Poslužitelji u 60 zemalja i 110 gradova
 • Neograničene istodobne veze
 • Neograničena propusnost
 • DNS zaštita od curenja
 • Ubojiti prekidač
 • Nevidljivi način rada
 • Adblocker
 • Mnogobrojne mogućnosti za prosljeđivanje porta
 • Podrška od vršnjaka
 • Proširenja za Chrome i Firefox
 • Protokoli za proširenja, uključujući IKEv2 za Mac i Windows

Ako trebate vjerovati WindScribe VPN-u sa svojim podacima?

Ponosimo se WindScribe VPN-om što piše svoju politiku privatnosti na jednostavnom jeziku koji svi mogu razumjeti. Odlično rade u uklanjanju bilo kakvih nedoumica koje potencijalni kupac može imati.

Kao što smo spomenuli na početku, WindScribe djeluje izvan Kanade. Kao rezultat toga, podliježu programu internetskog nadzora Five Eyes. Brojna izvješća jasno su pokazala da CSIS (Kanadska sigurnosno-obavještajna služba) tajno prikuplja informacije na mreži od svojih građana.

Međutim, davatelji internetskih usluga (ne VPN-ovi) u Kanadi imaju gotovo nikakvu moć čuvanja zapisnika svojih korisnika u tajnosti. Moraju se pridržavati zakonodavstva o borbi protiv piraterije koje proizlaze iz zakona C - 11.

Sada VPN nije ISP. Ako je vlada htjela informacije od tvrtke VPN, trenutno je ne mogu dobiti ako ne usvoje novi zakon.

WindScribe VPN pregled (2020) - iznenađujući rezultati u privatnosti i brziniAko VPN sa sjedištem u Kanadi vodi evidenciju o svojim klijentima, tada bi kanadske vlasti mogle pokušati dobiti te podatke iz usluge.

Da budemo fer, zemlje poput Kine i Rusije nisu dio Saveza pet očiju i predstavljale bi mnogo veću prijetnju kada je u pitanju krađa vaših podataka.

Dobro je imati sve činjenice. Također biste trebali znati da Windscribe oštro negira da je ovo bilo kakav problem za njihove korisnike. Ne brine koliko oči imaš!

Ne zaboravite, Kanada također ima stroge zakone o autorskim pravima. Ovo je nešto što biste trebali uzeti u obzir ako koristite VPN za bujice.

Ovdje morate vjerovati tvrtki od koje primate uslugu. Ako tvrtka nema zabilježene podatke svojih klijenata, vlada ih ne može oduzeti.

I druge tvrtke poput PureVPN i IPVanish tvrdile su se da su VPN usluge koje se ne prijavljuju. Oboje su davali informacije o klijentima svojim vladama. Ne možete samo vidjeti riječi „ne“ i „prijavljivanje“ i odmah povjeriti tvrtki s kojom imate posla.

Windscribe ima iscrpno objašnjenje kako sečarska djela rade i što rade iza scene. Pohvaljujemo ih što su uvijek otvoreno usmjereni prema onome što rade.

Jedan od pozitivnih aspekata WindScribe-a je činjenica da korisnicima omogućavaju korištenje njihovih usluga na neograničenom broju uređaja.

No zadržavaju pravo pregledavanja svake VPN pretplate kako bi bili sigurni da nema više ljudi koji koriste jedan VPN pretplatni paket. Jedini način na koji WindScribe to može postići je analizom broja uređaja koje ste povezali.

To je ono što Windscribe mora reći o tome:

„S računom Windscribea koristi se jedna osoba, a ne mislim ni na vaš bračni status. Sasvim je neuobičajeno da se pojedinci u isto vrijeme povezuju na 50+ računala i 100+ telefona. Korištenje propusne širine zajedno s brojenjem veze koristi naš sustav praćenja u stvarnom vremenu koji promatra "najgore prekršitelje" i donosi odluku je li ovaj korisnik potencijalno zloupotreban ili ne. Tada čovjek donosi odluku da zabrani račun ili u bijelom spisku "zloupotrebu" u slučaju lažne pozitivne vrijednosti.

Ako račun dijelite sa svojom suprugom ili bratom, vjerojatno je u redu, ali to može pokrenuti "lančanu reakciju dijeljenja" ako ga podijele s nekim, koji zauzvrat učini isto. Ovo je siguran način zabrane. "

Poštena politika.

Otkrili smo da WindScribe nije zainteresiran za čuvanje podataka koje bi policijska tijela mogla koristiti kasnije.

Možete vjerovati Windscribeu jednako koliko možete vjerovati bilo kojem drugom vodećem VPN pružatelju na tržištu. Jedino što bi vam moglo zastati je ako zaista ne vjerujete kanadskom pravosudnom sustavu.

Cijene vjetropisa i što je pokriveno

cijene vjetrovnice

Cijene počinju od 9 USD mjesečno. Ovo može učiniti WindScribe skupom. Međutim, ako dobijete godišnji plan, koji iznosi 49 dolara godišnje, platit ćete 4,08 dolara mjesečno. To je prilično dobar posao i Windscribe bi očito želio da se prijavite na dugoročno.

To stavlja cijenu u usporedbu s onim što biste platili za usporedive VPN usluge. Na raspolaganju je fenomenalna opcija za ostvarenje popusta na WindScribe.

Windscribe ima opciju Build a Plan gdje možete dodati jednu lokaciju za jedan dolar mjesečno. Ako znate gdje se trebate povezati, to bi moglo biti ušteda troškova.

Četiri su stvari koje razlikuju besplatni VPN koji nudi WindScribe od plaćene usluge:

 • vektor kontrolnog popisaŠirina pojasa - Kada koristite besplatnu uslugu, ograničeni ste na 10 GB propusnosti. Uz plaćenu uslugu, imate neograničenu propusnost.
 • Lokacije poslužitelja -Uz besplatnu uslugu, imate pristup na 11 lokacija. Plaćena usluga pruža vam pristup na 110 lokacija.
 • Ubrzati - Primijetili smo da su plaćeni VPN serveri brži od besplatnih.
 • Usluge strujenja sa sjedištem u SAD-u - Nećete se moći povezati s Netflixom putem besplatne usluge. Radit će samo s plaćenim.

Izvan ovih razlika softver je identičan. Nakon nadogradnje vidjet ćete da postoje određeni poslužitelji koji su dostupni za upotrebu, a ograničenje propusnosti koja se pojavljuje u prozoru aplikacije nestaje.

Možete se prijaviti na WindScribe na potpuno anoniman način. Ne morate navesti svoje ime ili čak adresu e-pošte. Nedostatak toga je da ako izgubite lozinku, nećete je moći vratiti. Opcije plaćanja uključuju kreditne kartice, PayPal, Paymentwall i Bitcoin.

prijava na vjetrovke

Imate mogućnost stvaranja besplatnog računa. Besplatni račun pruža pristup ograničenom broju poslužitelja. besplatan račun ograničena je na 10 GB mjesečno korištenja. Jedna neugodna stvar je da kada se prijavite na besplatni račun, stalno se vrši pritisak da se prijavite na Pro račun.

To je sasvim normalno za bilo koji servis koji nudi besplatnu verziju. Prestanite se žaliti kad vam netko pokloni besplatne stvari!

Windscribe VPN ima politiku povrata koju morate pažljivo pročitati. Prije kupovine pretplate morate imati na umu nekoliko točaka:

 • Prvi, imate samo tri dana za povrat novca.
 • Pravila povrata primjenjuju se samo ako kupujete izravno od WindScribe-a. Ako kupujete od web stranice treće strane kao što je SocialStack, ne postoji mogućnost povrata novca.
 • Konačno, ako u ta tri dana potrošite više od 10 GB podataka, povrat će biti nevažeći.

pravila povrata vjetrovnice

Dijelom razumijemo kratki prozor za povrat sredstava. Potiču ljude da besplatno testiraju svoj proizvod prije nego što dobiju plaćenu pretplatu.

Povezivanje više uređaja s jednim računom

više uređajaBilo da koristite besplatnu ili plaćenu uslugu, to imate mogućnost povežite neograničen broj uređaja istovremeno na svoj VPN pomoću jednog računa. Ovo je nevjerojatna značajka jedinstvena za WindScribe. Većina VPN usluga omogućuje samo pet ili manje istodobnih veza.

WindScribe je odlična opcija ako imate veliku obitelj ili ako imate malo poduzeće. Sa samo jednim računom usluga će imati višestruku korist za pojedince.

Odricanje: Windscribe ne želi da dijelite VPN vjerodajnice s drugim ljudima. Istražuju račune koji su istovremeno povezani sa smiješnom količinom uređaja. Ako pokušavate prevariti sustav (ne preporučujemo to), potražite drugdje.

Čini se da Windscribe nije briga ako ga zadržite u svojoj obitelji. Osjećamo da jednostavno ne žele vidjeti 100 uređaja na jednom računu.

WindScribe Pro vam omogućuje postavljanje VPN-a na usmjerivač. Ovo štiti svaki uređaj u vašoj mreži koristeći jednu vanjsku vezu.

WindScribe Pro ima VPN infrastrukturu u 60 zemalja i otprilike 110 gradova. Na stranici sa statusom možete provjeriti status njihovih poslužitelja.

Instaliranje WindScribe-a

WindScribe je jednostavan za preuzimanje i instaliranje.

instalacija aplikacije windscribe

Slijedite jednostavne upute za instaliranje programa na vaš stroj. Nakon instaliranja programa od vas će se tražiti da unesete podatke o svom računu ili da stvorite novi račun.

Nakon što su vaše korisničko ime i lozinka prihvaćeni, vidjet ćete zaslon WindScribe heads up. WindScribe će vas automatski povezati s najboljim poslužiteljem na temelju vaše trenutne lokacije.

Možete promijeniti taj poslužitelj ako želite u bilo kojem trenutku.

Korisnička podrška

WindScribe ima šest mogućnosti za korisničku podršku na svojoj web stranici.

korisnička podrška

To uključuje:

 • Vodiči za postavljanje
 • Pitanja i odgovori
 • Baza znanja
 • Subreddit
 • Pričaj s Garyjem
 • Predajte kartu

Kad smo vidjeli opciju Razgovor s Garryjem, bili smo uzbuđeni. Mislili smo da je WindScribe razgovarao uživo s čovjekom po imenu Gary, koji je upravo želio dodati dodatni "r".

Nakon postavljanja pitanja ili dva, bilo je jasno da razgovaramo s programom koji je stvoren za davanje automatiziranih odgovora. Kad smo upisali obavezno pitanje: Jeste li prava osoba? Dobili smo sarkastičan odgovor - "Otkrili ste me, trebali biste biti detektiv. Krenite dalje, što je vaše pitanje? "To je istovremeno bilo frustrirajuće i iritantno.

Garry može odgovoriti na jednostavna pitanja za vas. Dosta vremena, to je dovoljno. Kad trebate kontaktirati stvarnu osobu, oni imaju na raspolaganju chat i sustav ulaznica. Razgovor uživo nije 24/7 kao neke druge VPN tvrtke.

Garry ima svoje koristi, dao nam je neke sjajne informacije u vezi s kojih poslužitelja možete pristupiti Netflixu.

Radi li WindScribe s Netflixom? (Trebat će vam Pro verzija)

Kad se osoba pita da li usluga radi s Netflixom, ono što želi znati je da li to može WindScribe zaobići Netflix Geo ograničenje sadržaja koji se struji u SAD-u. Netflix i ostale streaming usluge postale su vrlo dobre u prepoznavanju VPN-a i blokiranju VPN korisnika.

Kada posjetite početnu stranicu WindScribe, ništa ne govori o Netflixu. To je iznenađujuće jer većina VPN-a koji su u stanju zaobići Netflix ili druge usluge streaminga Geo ograničenje sadržaja to zalijepi na cijeloj svojoj početnoj stranici.

Ne bojte se, ima puno više priče.

WindScribe VPN pregled (2020) - iznenađujući rezultati u privatnosti i brziniPokušali smo se povezati s Netflixom besplatnom uslugom WindScribe.

Dočekali smo frustrirajuću poruku o pogrešci u streamingu koju dobivate s mnogim VPN-ovima koji su danas na tržištu.

No, drugačija je priča kada koristite Pro verziju ove usluge. WindScribe ima opciju "WindFlix Location" koja omogućava pristup sadržajima Netflix US bez ikakvih problema.

Treba napomenuti da WindScribe može otključati vaš ograničeni sadržaj iz Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Japana i Kanade.

Značajke privatnosti i šifriranja

Mogućnosti privatnosti pretplatite seWindScribe ima nevjerojatne VPN protokole. Uključuju openVPN, SOCKS 5 protokol i IKEv2. IKEv2 protokol je zadani protokol. Ipak, openVPN je standard u industriji. To spominjemo jer ćete možda htjeti prebaciti se na otvoreni VPN kad počnete koristiti proizvod.

Pomoću WindScribe VPN-a imate pristup AES - 256 šifri s SHA512 auth i a 4096-bitna RSA šifriranje ključeva na radnim površinama i AES 128 GCMcipher enkripcija s P-256 razmjena ključeva i TLS 1.2, ECDHE_RSA za njihova proširenja za pregledavanje. Ovo su neki vrlo impresivni tehnički detalji. Nikada nije bilo hakova ni na jednom kraju ovog spektra šifriranja.

Torrenting je dozvoljeno

Mnogo VPN-a zabranjuje bujice. Zabrinuti su da će imati problema s pritužbama na DMCA. Ostali koji dopuštaju bujicu ponudit će ih samo na nekolicini poslužitelja. WindScribe tehnički dopušta bujice.

Oni također pružaju vodiče koji vam pokazuju kako konfigurirati različite torrent klijente. Međutim, ne podržavaju bujice na svim svojim poslužiteljima. Razlog za to je što u nekim zemljama u kojima postoje poslužitelji vrlo jaki zakoni o zaštiti digitalnih prava.

Dakle, ako razmišljate o korištenju WindScribe-a za torrent sesije, prvo biste trebali provjeriti njihove servere i provjerite možete li pronaći onaj koji je prijateljski s P2P-om i koji vam je relativno blizu..

Brzina poslužitelja

prosječna brzina vpn downloadCilj našeg ispitivanja brzine je biti što empirijski što možemo. Da bismo ispunili taj zadatak, testirali smo poslužitelj u Kanadi i povezali se sa poslužiteljima u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Australiji i Hong Kongu..

Sa svake lokacije koristili smo testnu datoteku od 50 MB i preuzeli s poslužitelja u Sjedinjenim Američkim Državama. To se radilo više puta dnevno u razmacima od šest sati. Uzeli smo prosječnu brzinu preuzimanja za svaki test, a zatim prikupili skupne podatke.

Grafikon iznad daje prikaz uspješnosti WindScribea u usporedbi s drugim popularnim VPN-ovima. Kao što vidite, WindScribe nije bio najbrži, ali je i dalje bio brz.

Zaključak

WindScribe je VPN koji nudi mnogo. Kome se ne bi svidjela VPN usluga koja im omogućuje povezivanje neograničenog broja uređaja? A VPN koji ima poseban poslužitelj postavljen za povezivanje s američkim Netflixom? Za one koji žive u inozemstvu, čini se da je to božji dar.

WindScribe VPN je solidan VPN.

Predlažemo ih svima koji žele pristupiti Netflixu velikim brzinama.

Stranica za podršku izgleda sjajno. Imati šest mogućnosti za rješenje problema čini se idealnim. Međutim, nepokretanje 24/7 live chat-a malo je podrhtavalo njihovom sustavu podrške. Misliti da ćete s nekim razgovarati uživo i primati automatizirane odgovore nije dobar osjećaj. Slanje tima za podršku može osjetiti frustraciju kada sve što želite učiniti je razgovarati s ljudskim bićem tijekom chata.

WindScribe je VPN usluga prilagođena korisniku koja, čini se, stalno napreduje. Posao smo obavjestili vas o tome prednosti i nedostaci. Sve je sada na vama. 

Ako i dalje želite saznati više, pročitajte naš vodič s najboljim VPN-ovima za Australce.

Sretno!

Pitanja

Koliko je dobar Windscribe?

Windscribe je solidan VPN izbor koji nudi velike brzine i različite alate. Najbolja stvar Windscribe-a su njihovi namjenski Netflix serveri koji vam omogućuju gledanje američkih i britanskih sadržaja Netflixa u SAD-u.

Je li besplatna verzija Windscribe-a dobra?

Što se besplatnih verzija Windscribe tiče, prilično je sjajna. Što se VPN-ova tiče, tu je usluga samo da se testira usluga prije nego što platite premijsku verziju. S ograničenim podacima, ograničenom brzinom i ograničenim poslužiteljima služi kao dobro testiranje.

Je li Windscribe šifriran?

Da je. Kao VPN uslugu, to je glavna svrha njihove ponude.

Je li Windscribe siguran VPN?

Da, uz svoje mogućnosti enkripcije siguran su VPN. Jedino odricanje od odgovornosti je da tvrtka ima prebivalište u Kanadi, za koju se zna da njuška po svojim građanima. Windscribe ne vodi zapisnike kako kanadska vlada ne bi mogla ukrasti podatke klijenta Windscribes, osim ako ne povuku neke sjenovite stvari.

Ima li Windscribe prekidač za ukidanje?

Da. Aplikacija će vas prekinuti s interneta ako ispadne vaša VPN veza. Ovo vam služi kao alat za zaštitu veze bez obzira na to, čak i ako se poslužitelj nasumično pokvari.

Podržava li Windscribe P2P?

Da, većim dijelom. Torrenti su dopušteni na većini, ali ne na svim poslužiteljima. Usluga ne blokira, ne prati ili ne preuzima prenose bujica.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me