VPN Terbaik untuk Torrenting (2020)

Melindungi identiti anda dalam talian adalah keperluan sekarang. Ini benar terutama apabila ia melibatkan perkongsian fail P2P kerana anda tidak selalu mengetahui apa yang anda muat turun, atau siapa yang sedang menonton.


Ada banyak yang perlu dipertimbangkan semasa memilih VPN terbaik untuk torrenting. Anda perlu bertanding dengan penggodam dan pemerhatian kerajaan dalam jenis.

Di Australia, lebih daripada 55 tapak web torrent lanun antarabangsa telah disekat terima kasih kepada keputusan mahkamah pada bulan Ogos 2017. Malah pada usia Com Creativemons Lesen, pengguna adalah terhad untuk mengakses kandungan.

Berita baiknya adalah, ada beberapa VPN hebat di luar sana yang membolehkan anda mengelilingi penyekatan ini supaya anda boleh melihat dan memuat turun semua filem, rancangan TV, dan spesial sukan yang anda inginkan, setiap kali anda mahu.

Tetapi memilih yang betul adalah cerita lain, yang boleh menjadi cerun licin jika anda tidak mempunyai pengalaman dengan VPN. Atas sebab itu, saya telah menyusun senarai VPN terbaik untuk mengutuk.

Senarai saya didasarkan pada ujian dan penyelidikan yang menyeluruh untuk memastikan bahawa anda hanya membaca tentang yang paling terkenal yang ada.

Selepas menguji lebih daripada 25 VPN dan memuat turun (atau cuba memuat turun) 250+ fail di mana-mana dari Melbourne ke Canberra. Dengan VPN terbaik, saya dapat menggunakan BitTorrent, memuat turun filem dan mengalir setiap episod Game of Thrones. ظ

Fikiran mungkin memerlukan buku-buku sebagai pedang memerlukan whetstone jika ia adalah untuk mempertahankannya, tetapi fikiran saya memerlukan muat turun tanpa had dan dengan VPN terbaik dalam senarai ini, saya boleh memuat turun ke isi hati saya (dan minda).

NordVPN

Pilihan # 1, Imbangan Privasi yang Cemerlang & Kelajuan, Penyulitan Data Double

PROS

Perlindungan tambahan, penyulitan gred ketenteraan, pelbagai pilihan harga, persediaan mudah, pelbagai kaedah pembayaran termasuk Bitcoin, pelayan di 61 negara

KEBURUKAN

Kelajuan yang lebih perlahan daripada beberapa pesaing mereka, tiada sokongan telefon

NordVPN telah lama wujud dan mereka sangat popular kerana alasan yang jelas. Dengan NordVPN, anda mendapat perkongsian P2P tanpa had, penyekat kebocoran DNS, suis membunuh dan a Jaminan wang balik 30 hari.

Lebih-lebih lagi, mereka menggunakan penyulitan gred tentera dan menyediakan pengguna mereka dengan CyberSec yang secara automatik menyekat perkara-perkara seperti malware supaya anda tidak perlu bimbang tentang ancaman siber sambil mengotorkan atau menimbulkan kandungan yang disekat.

CyberSec juga melindungi terhadap serangan DdoS (Dinyatakan Penafian Perkhidmatan). Serangan DDOS adalah sejenis serangan di mana beberapa sistem yang dikompromi digunakan untuk menyasarkan satu sistem khususnya. Sistem anda. CyberSec melindungi anda daripada serangan sedemikian.

Ciri lanjutan lain termasuk VPN Double yang menyulitkan trafik internet anda dua kali untuk mencipta lapisan privasi tambahan. Proses pelayan chaining ini membolehkan anda bersembunyi di sebalik beberapa pelayan untuk melindungi identiti anda dengan lebih baik.

Ini adalah beberapa ciri yang boleh anda harapkan dari NordVPN. Lihat ulasan penuh NordVPN kami di sini.

Surfshark

# 2 Pilihan Torrenting Termurah

PROS

Kelajuan yang besar, sokongan pepejal dan salah satu harga terendah untuk kualiti / kelajuan. 

Buka blok Netflix dan perkhidmatan streaming media lain

KEBURUKAN

Sambutan lambat dari pasukan sokongan e-mel

Surfshark adalah pendatang baru dalam adegan VPN tetapi mereka telah berkembang popular dengan fundamental rangkaian mereka yang kuat, pelbagai pusat data dan ketat tiada dasar pembalakan.

Dari segi torrenting, sebab utama kami mempunyai Surfshark sebagai pilihan utama kami adalah keselamatan. Protokol VPN Surfshark menggunakan penyulitan AES 256-bit gred tentera.

Walau bagaimanapun, syarikat itu melangkah langkah tambahan memasukkan pertukaran utama DHE-RSA 2048-bit dan hash pengesahan SHA512 untuk keselamatan tambahan (terjemahan: penyulitan dan keselamatan yang paling baik). Terdapat juga perlindungan kebocoran DNS dan WebRTC yang ditenun ke dalam teknologi yang menguasai rangkaian ini. Baca lebih lanjut mengenainya dalam ulasan kami di sini.

Keseluruhan Surfshark adalah pilihan yang hebat untuk orang yang mencari identiti dan privasi sesuatu seperti Nord VPN tanpa membayar lengan dan kaki.

ExpressVPN

# 3 Cepat dan Banyak Alamat IP

PROS

Kelajuan terpantas, perkhidmatan pelanggan yang tiada tandingan, ciri lanjutan, tiada log, privasi lengkap

KEBURUKAN

Kelajuan terpantas, perkhidmatan pelanggan yang tiada tandingan, ciri lanjutan, tiada log, privasi lengkap

ExpressVPN mempunyai dasar tiada log yang tegas yang bermaksud bahawa anda boleh menggunakan uTorrent atau mana-mana klien BitTorrent yang lain untuk berkongsi fail dengan jumlah yang tidak dikenali.

Anda hanya mendaftar, ikuti arahan asas mereka dan, dalam beberapa minit, anda dapat menyambung ke mana-mana pelayan mereka. Dari sana, anda boleh memuat turun dan memuat turun uTorrent dengan selamat dan selamat dan mula menggunakan aplikasi mereka untuk mula menyerang. Ciri Lokasi Pintar mereka juga boleh memilih lokasi yang optimum untuk rangkaian anda.

Mereka menggunakan tahap penyulitan tertinggi (256-bit AES) dan membenarkan anda menggunakan mana-mana protokol utama (OpenVPN, L2TP, PPTP dan SSTP).

Dengan ExpressVPN, anda dapatkan semua ciri yang telah kami sebutkan tadi-24/7 sokongan pelanggan secara langsung, kelajuan pembunuh, suis bunuh, lebar jalur tanpa had dan banyak lagi.

VPN Buffered

# 4 Kurang dalam Kelajuan / Keselamatan

PROS

Tawaran istimewa, tiada log, pelayan berkelajuan tinggi, 256-bit Blowfish Encryption, jalur lebar tanpa had, 5 sambungan serentak, sokongan pelanggan 24/7

KEBURUKAN

Bukan penyelesaian VPN yang paling murah, tidak ada larangan iklan, tidak mempunyai ciri lanjutan

Dengan skor ujian kelajuan pepejal antarabangsa dan pelanggan yang boleh dipercayai, jelas mengapa VPN Buffer telah memenangi anugerah dan telah dipaparkan dalam penerbitan teknologi utama seperti Wired Magazine. Mereka adalah syarikat yang bereputasi yang jelas peduli dengan pelanggannya.

Setiap tahun, syarikat yang berpusat di Budapest itu mengagihkan $ 5,000 hingga 5 pelajar untuk membantu menampung pendidikan mereka di universiti. Mereka menawarkan sokongan sekutu dan sokongan pelanggan yang berdedikasi.

Tidak seperti sesetengah pesaing mereka, mereka tidak meletakkan sekatan ke atas pengguna yang ingin berkongsi fail. Anda akan mempunyai akses yang mengutamakan jumlah dengan perisian mereka. Menggunakan teknologi mereka, anda akan dapat memintas gangguan kerajaan dan menyekat sebarang kandungan yang ingin anda lihat atau muat turun.

Dengan memasangkan alamat IP anda dan menyulitkan trafik dalam talian anda dengan betul, Buffered VPN memberikan anda semua yang anda perlukan untuk membuka sekatan laman-laman yang meresahkan dan nikmati kandungan yang anda rasa gatal untuk diperiksa.

Ia juga bernilai menyebut bahawa sesetengah laman web VPN kelihatan seperti mereka ditampar oleh saudara lelaki seseorang selama hujung minggu yang panjang. Buffered.com tidak dapat kelihatan lebih baik. Membawa sepanduk yang memainkan hakikat bahawa mereka telah dipaparkan dalam Masa, Kejayaan dan Wayar yang disebutkan di atas, halaman mudah di mata dan mudah dinavigasi. Antara muka mereka juga mudah dinavigasi.

IPVanish

Satu lagi Penantang yang Kuat

PROS

Tiada log, penyulitan pepejal, berbilang pelayan, pelanggaran yang dibenarkan, menerima Bitcoin

KEBURUKAN

Berasal di Amerika Syarikat di mana NSA boleh datang mengetuk, kurang daripada sokongan pelanggan yang teladan

IPVanish sangat bagus untuk pemula dan pengguna yang berpengalaman. Mempunyai alat keselamatan yang mantap, IPVanish adalah impian tenteram. Seperti ExpressVPN dan NordVPN, IPVanish menyediakan penyulitan ideal untuk perkongsian fail dan streaming.

VPN yang memenangi anugerah ini mengekalkan privasi anda melalui Socks5, ciri proksi yang membolehkan anda kekal bersendirian dengan menyembunyikan alamat IP sebenar anda ketika melewati lalu lintas P2P anda melalui salah satu daripada mereka 40,000+ alamat IP pada salah satu pelayan mereka.

Mereka mempunyai dua pelayan di Melbourne dan sejumlah 950+ pelayan di 60+ negara, menjadikan mereka salah satu penyelesaian VPN yang paling lazim di dunia. Mereka juga menawarkan tiga pelan yang berpatutan.

VPN persendirian

Runner Pepejal

PROS

OpenVPN yang kuat, tiada dasar log, harga yang berpatutan, jaminan wang balik tujuh hari, pelayan di 29 negara

KEBURUKAN

Tiada liputan kebocoran DNS terbina dalam

Pilihan mesra bajet untuk pengguna yang lebih berjimat yang masih mahukan keupayaan mengecilkan, VPN Pribadi menggunakan kriptografi konkrit untuk menjadikan anda tanpa nama. Perkhidmatan mereka mempunyai a terbina dalam suis bunuh dan mereka mengekalkan dasar tidak ada log.

Dengan VPN Persendirian, anda boleh menyahsekat kandungan khusus wilayah dan tapak yang disekat. Pelayan kelajuan tinggi mereka adalah antara yang paling boleh dipercayai dan persediaan 1-klik mereka mengambil sakit kepala daripada mendaftar dan bermula.

Sesuai di semua peranti, VPN Swasta adalah perkhidmatan yang dianggap baik untuk perkhidmatan pelanggan yang mesra dan sambungan pantas.

Malangnya, setiap mawar mempunyai duri dan ini adalah kekurangan perlindungan kebocoran DNS. Tetapi bagi pengguna kasual, ini adalah pilihan yang baik dan murah yang mungkin akan mendapat kerja.

CyberGhost

2 Runner Up

PROS

Swasta, yang berpangkalan di Romania (tidak ada pengintipan pemerintah), mudah cari dan mudah menggunakan perisian, lima sambungan serentak, 24/7 live chat, perlindungan kebocoran DNS, suis bunuh, perkongsian P2P yang dibenarkan

KEBURUKAN

Harga yang mengelirukan, reputasi buruk di kalangan bekas pelanggan

Perisian ini sangat mudah digunakan dan mempunyai semua lonceng dan peluit penyelesaian VPN yang lebih mahal. Berasaskan di Romania, CyberGhost memberikan kelajuan yang luar biasa di pelayan berdekatan dan mengekalkan sama sekali tiada log sesi pengguna.

Ia menghalang protokol Torrent pada semua pelayan, menormalkan lalu lintas dan membolehkan penggunaan semua rangkaian P2P. Satu-satunya perkara yang boleh dipersoalkan mengenai CyberGhost ialah anda boleh memuat turun secara percuma.

VPN percuma adalah sesuatu yang pengguna perlu berhati-hati kerana kebanyakan VPN percuma tidak benar-benar bebas. Mereka mempunyai reputasi buruk untuk mengumpul data anda dan menjualnya kepada pihak ketiga untuk membayar perkhidmatan percuma mereka.

Itu dikatakan, selepas menjalankan ujian dengan CyberGhost, kami tidak dapati bukti bahawa ini berlaku dan tiada kebocoran DNS dikesan sama ada. Semua perkara yang dipertimbangkan, CyberGhost nampak seperti a pilihan yang berdaya maju untuk pengguna yang mempunyai anggaran yang ketat.

Lindungi Diri Anda Sekarang

Perkara privasi anda, terutamanya apabila perkongsian fail P2P. Torrenting boleh menjadi sangat berbahaya. Ia boleh menyebabkan masalah undang-undang, serangan oleh kandungan berniat jahat atau malware. Ia boleh mengakibatkan kebocoran data dan kecurian maklumat sensitif.

VPN boleh menangkis semua ancaman siber dan membantu anda dalam mengekalkan kebijaksanaan.

Sekiranya anda masih tidak pasti menggunakan salah satu daripada perkhidmatan ini, perhatikan bahawa VPN di senarai ini mempunyai jaminan wang kembali. Anda bebas untuk mencuba perkhidmatan mereka dan melihat sama ada ia sesuai untuk anda.

Bagaimana VPN untuk Mengganggu Perlindungan Saya?

Penyulitan VPN dan alamat IP yang unik memastikan bahawa ISP (Penyedia Perkhidmatan Internet) anda tidak dapat melihat apa yang anda lakukan di internet kerana semua data yang dihantar dari komputer anda melalui pelayan VPN tersembunyi.

Oleh sebab salah satu sebab utama yang meresap adalah bukan-tidak besar adalah kerana kandungan berhak cipta, penyedia VPN akhirnya mendapat flak dari pemegang hak cipta dan bukannya. Itu kerana alamat IP sebenar anda tidak didedahkan.

Dengan menyambung ke Server VPN terletak di negara-negara yang tidak menapis tapak web berdasarkan hak cipta, anda boleh membuka kunci laman torrent secara berkesan dan melihat apa sahaja yang anda mahu.

Memahami Hukum

Sesetengah negara (United Kingdom dan India di antara mereka) merosakkan apabila ia berkaitan dengan kesalahan hak cipta dalam talian, tetapi kebanyakan negara menganggap pembajakan menjadi perkara sivil dan bukannya jenayah. Berikut adalah senarai negara dan undang-undang VPN yang berkaitan.

Salah satu akibat yang paling meluas cetak rompak adalah surat amaran dari ISP anda. Jika anda menggunakan VPN yang selamat, anda tidak akan menghadapi masalah ini kerana alamat IP sebenar anda tidak akan dilihat oleh sesiapa pun.

Cara Pastikan VPN anda untuk Torrenting Melindungi Anda

Jika anda ingin tahu sama ada anda benar-benar selamat dan peribadi, lawati IPLeak.com. Sekiranya anda tidak melihat alamat IP sebenar anda atau satu daripada ISP anda, anda dilindungi oleh VPN.

Untuk jaminan tambahan, anda boleh menyemak sama ada klien BitTorrent anda membocorkan alamat IP sebenar anda dengan menatal ke Pengesanan Alamat Torrent dan menambah pautan magnet ke klien BitTorrent anda. Ini akan memantau aktiviti pengotor anda dan mengesan sebarang kebocoran.

Perkara Yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Menandatangani dengan VPN

Ketika datang untuk memilih VPN terbaik untuk menggerogoti, banyak yang perlu anda ketahui.

Pengambil fail Torrent dan P2P memerlukan privasi, tetapi mereka juga memerlukan siling yang adil ketika datang ke topi data. Kelajuan lambat dan lebar jalur berkuasa akan menimbulkan masalah bagi mereka yang ingin memuat turun atau memuat naik jumlah kandungan yang layak.

Dengan itu, berikut adalah beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan sebelum menetap di VPN untuk keperluan mengerikan anda:

  • Keselamatan
  • Dasar Pembalakan
  • Had Bandwitdth
  • Prestasi ujian kelajuan

Pertimbangan nombor satu ketika mencari VPN untuk mengurai adalah kriptografi di belakang perisian. Penyulitan yang betul adalah apa yang menjamin pengguna bahawa tiada pihak ketiga dapat mengintip aktiviti mereka atau mensasarkan mereka dengan iklan atau virus.

VPN yang lebih baik pada protokol OpenVPN menawarkan pasaran, model keselamatan untuk pengangkutan terowong selamat. Ini menjadikan ISP (Penyedia Perkhidmatan Internet), tanpa mengira perkara seperti pengekalan data mandatori. Dengan cara ini, anda menghalang mereka daripada mengumpul data peribadi anda dan data orang yang anda berkomunikasi dengan online.

Syarikat-syarikat swasta telah menggunakan VPN untuk keselamatan yang tidak kelihatan seperti ini untuk masa yang lama, tetapi sekarang ia telah disediakan kepada orang awam dan terdapat banyak penyelesaian VPN di pasaran, banyak yang menawarkan perisian keselamatan dengan algoritma tandatangan mereka sendiri untuk penyulitan konkrit.

A Dasar pembalakan VPN sangat penting kerana ini adalah apa yang menentukan sama ada aktiviti dalam talian anda benar-benar peribadi atau hanya "agak, sorta swasta." Sesetengah VPN akan memberitahu anda bahawa mereka tidak mempunyai dasar log, yang bermaksud bahawa mereka tidak menyimpan sesi pengguna anda, tetapi dalam banyak kes ini adalah tuntutan palsu.

Pengguna di Reddit dan forum lain telah memanggil VPN seperti HideMyAss untuk mengumpul data mereka dan berkongsi maklumat tersebut dengan orang lain. Tuduhan yang sama telah disamakan dengan VPN Murni, walaupun tuduhan ini sebahagian besarnya tidak berasas.

Selain daripada memilih VPN dengan dasar tiada log yang ketat, anda juga akan mahu mencari satu dengan banyak jalur lebar. Sudah tentu, kelajuan VPN anda bukan semata-mata tanggungjawab VPN yang anda ikuti, itu juga tanggungjawab anda.

Jika anda menggunakan VPN yang mendakwa mempunyai kelajuan yang cepat dan anda mendapati mereka perlahan, pertimbangkan untuk menggunakan pelayan yang lebih dekat dengan anda. Dalam kebanyakan kes, VPN mempunyai pelayan di kawasan anda. Sentiasa gunakan pelayan yang sesuai dengan tujuan anda.

Cara lain untuk menaikkan kelajuan anda adalah dengan menggunakan protokol PPTP. PPTP bermaksud Protokol Terowong Titik ke Titik. Ia adalah salah satu protokol tertua dan paling mudah dan dikompilasi dengan pantas. Ingat, bagaimanapun, bahawa anda tidak akan mendapat keselamatan maksimum dengan protokol PPTP jadi ia benar-benar melambungkan antara keselamatan muktamad dan kelajuan muktamad.

Ujian kelajuan adalah pertimbangan yang lain. ExpressVPN adalah VPN kegemaran saya kerana ketelusan dan komitmen mereka kepada pelanggan mereka. Mereka adalah VPN pertama untuk memperkenalkan alat Ujian Kelajuan yang menunjukkan kepada anda secara tepat masa apa jenis kelajuan yang anda capai dengan sambungan pelayan mereka.

Untuk benar-benar mengoptimumkan kelajuan anda, anda perlu meningkatkan kelajuan sambungan anda sendiri melalui ISP anda sendiri. Pastikan anda melakukan ini sebelum menggunakan VPN anda. Juga jangan gunakan VPN percuma untuk mengurai atau mengalir. Untuk maklumat lanjut tentang kelajuan, baca panduan hebat kami untuk menjadikan Internet anda lebih cepat.

Jadi, VPN mana yang terbaik untuk mengurai pada tahun 2018? Kami melihat dengan jelas semua VPN utama di pasaran (dan beberapa yang kecil yang anda ingin elakkan di semua kos) dan diberi nilai berdasarkan kelajuan, ciri, penyulitan, titik harga, perkhidmatan pelanggan dan, paling pentingnya, privasi.

Kesimpulannya

Saya fikir anda akan bersetuju bahawa terdapat banyak faedah untuk menggunakan VPN.

Dengan VPN yang kuat, anda dapat mengelakkan segala-galanya dari spoofing Wi-Fi dan serangan Honeypot ke Firesheep dan ransomware semasa memuat turun dan memuat naik kandungan secara anonim.

Walaupun anda hanya mahu berhubung dengan rakan atau saudara-mara, VPN telah mendapat punggung anda, melindungi kata laluan dan perbualan peribadi daripada mata-mata syarikat, penggodam dan institusi kerajaan.

Sekarang anda telah melihat enam pilihan utama kami, mungkin anda menghadapi masalah untuk menyelesaikannya. Jika demikian, saya cadangkan untuk mencuba satu atau dua untuk merasakan yang sesuai dengan keperluan anda.

Jika saya terpaksa memilih tiga teratas saya, Saya'Pasti pergi dengan NordVPN, Surfshark, dan ExpressVPN. Setiap daripada mereka mempunyai kelajuan yang baik, sokongan yang boleh dipercayai, penyulitan pepejal batu dan tawaran istimewa untuk mereka yang mendaftar untuk kali pertama.

VPN adalah sumber yang penting dan sekarang anda mempunyai pengetahuan yang anda perlukan untuk memulakan membeli-belah untuk penyelesaian VPN yang berdaya maju. Selamat streaming.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me