Pengendali VPN Terbaik (+ Panduan Penyediaan)

Router VPN menawarkan pengalaman yang lebih mantap, selamat dan konsisten berbanding dengan router kelas pelanggan standard.

Router VPN muncul hampir sama dengan penghala biasa. Perbezaannya ialah bahawa router VPN mempunyai perisian klien VPN yang dipasang. Akibatnya, setiap peranti yang bersambung dengan penghala VPN dilindungi oleh VPN.

cara-vpn-router-berfungsi

Peranti yang mempunyai perisian VPN yang dipasang pada mereka menerima perlindungan penyulitan hanya pada peranti itu. Rangkaian rangkaian VPN, sebaliknya, dapat pada masa yang sama melindungi beberapa peranti pada rangkaian yang sama.

Ini boleh menjadi tablet, telefon pintar, komputer, atau peranti komputer apa pun. Dengan satu sambungan, penghala VPN dapat menyulitkan semua peranti di rangkaian dari satu sumber dengan hanya satu sambungan.

Router VPN direka khusus untuk membenarkan komunikasi rangkaian dalam persekitaran VPN. Mereka membolehkan komunikasi dan sambungan antara beberapa peranti akhir VPN yang biasanya terletak di lokasi berasingan.

Serupa dengan penghala piawai, penghala VPN menjadikan routing paket teras dan perkhidmatan komunikasi rangkaian mungkin. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa ini berlaku dalam persekitaran VPN. Ia memungkinkan untuk berkongsi dan menyediakan sambungan rangkaian peribadi maya ke beberapa peranti akhir yang berbeza.

persediaan pelayan vpn

Router VPN mudah alih boleh dikonfigurasi dan dipasang pada mana-mana tempat yang mempunyai sambungan Internet. Pengguna boleh menyambung ke penghala melalui rangkaian tanpa wayar, LAN berwayar, atau antara muka bersiri. Router VPN boleh menggunakan satu atau beberapa protokol rangkaian / tunneling, yang membolehkannya menguruskan dan mewujudkan komunikasi di dalam terowong VPN.

Contents

Pra-Flash & Penghala yang Serasi VPN

Sebelum kita pergi jauh lebih jauh, kita perlu menjelaskan satu perkara. Terdapat perkhidmatan VPN yang boleh anda pasang pada penghala tetap anda. Apabila dipasang, perkhidmatan ini membolehkan anda berkongsi VPN anda dengan apa sahaja peranti yang disambungkan kepadanya. Di sisi lain, ada router yang ada direka khusus untuk VPN.

Router Pre-Flash

Sama ada anda seorang pengguna VPN yang bijak atau anda seorang pemula, membeli router VPN yang terdahulunya boleh memberi manfaat kepada anda. Sekiranya anda melakukan ini, anda tidak perlu melalui proses rumit untuk menghidupkan firmware yang betul ke VPN anda. Perisian tegar yang anda perlukan akan berbeza mengikut jenis router yang anda ada dan spesifikasinya.

vektor sambungan routerAnda harus mengharapkan untuk membayar lebih sedikit untuk penghala VPN yang telah dipasang sebelumnya. Ini adalah kerana syarikat-syarikat yang menjual router pra-flashed akan mengendalikan pemasangan untuk anda. Router ini biasanya dilengkapi dengan ciri-ciri yang anda perlukan, seperti plug-and-play yang disulitkan dan peningkatan prestasi lain. Ramai merasakan bahawa harga tambahan yang mereka bayar untuk ini adalah berbaloi.

Pengendali yang Serasi VPN Out-Of-The-Box

Router serasi VPN biasanya berfungsi dengan menggunakan Protokol OpenVPN. Akibatnya, anda harus dapat menggunakannya hanya kira-kira mana-mana pembekal VPN yang anda mahukan dengan ini. Oleh kerana router ini telah membina keupayaan VPN, tidak perlu untuk menghidupkan firmware baru, dan tidak perlu menyambungkan jenis router ke penghala sekunder.

Speed ​​dan Performance Router VPN

Apabila orang bercakap tentang router VPN, mereka mengadu bahawa mereka perlahan apabila dibandingkan dengan router biasa. Jika ini berlaku, anda harus melihat dua faktor yang boleh mempengaruhi prestasi router. Mereka adalah:

 • Penghala itu pemproses
 • The Perkhidmatan VPN digunakan

Demi hujah, kami akan menganggap bahawa anda menggunakan VPN terbaik di pasaran. Sekiranya itu berlaku, anda perlu lihat pada CPU penghala anda dan tentukan bagaimana ia menjejaskan kelajuan penghala. Pengaduan umum mengenai pemproses dan penghantar gred pengguna adalah bahawa mereka tidak mempunyai kuasa yang cukup untuk mengendalikan enkripsi dengan VPN dengan betul.

Syukurlah, kerana VPN menjadi lebih biasa, router baru di pasaran sedang menangani isu ini. Sabai Technology, yang menawarkan router yang akan kita bincangkan sedikit kemudian dalam kajian ini, menangani isu kuasa ini dengan mereka pemecut VPN proprietari.

pemproses-vpn-speed-test

Sesetengah pemproses dilengkapi dengan AES - NI. Teknologi ini membuat kelajuan penyulitan VPN lebih cepat. Ramai yang berpendapat bahawa ini menjadikan perbezaan utama dalam prestasi router VPN. Asus, sebuah syarikat dengan router yang akan dibincangkan kemudian dalam kajian ini, mempunyai beberapa router, GT-AC5300 dan RT-AC86U, yang mendapat manfaat daripada teknologi ini.

Berikut adalah beberapa tip untuk membantu anda memaksimumkan kelajuan penghala VPN anda:

 • Mengekalkan router anda firmware terkini
 • Gunakan a perkhidmatan VPN yang bereputasi
 • Penghala anda sepatutnya mempunyai CPU dengan minimum 800 MHz. Lagi banyak lagi bagus. Jangan mengelirukan isyarat wayarles dengan kuasa CPU anda. Kedua-duanya dinyatakan dalam Hz.
 • Gunakan a Pelayan VPN yang berdekatan dengan anda dan itu mempunyai jumlah jalur lebar yang tersedia
 • Dapatkan rancangan NBN yang terbaik untuk prestasi yang lebih baik

Cara Memasang Penghala VPN untuk Perkhidmatan VPN

Sebaik sahaja anda telah memilih penghala, anda perlu cari pembekal VPN. Sedikit lagi dalam panduan ini kita akan membincangkan beberapa pilihan terbaik kita. Demi penjelasan ini, kami akan menggunakannya ExpressVPN. Proses ini akan berubah sedikit, bergantung kepada perkhidmatan VPN yang anda gunakan.

Apabila anda sampai ke laman utama ExpressVPN, yang Perkara pertama yang anda mahu lakukan ialah memuat turun firmware ExpressVPN. Untuk melakukan itu, anda perlu:

 1. Buat Akaun ExpressVPN.
 2. Pergi ke halaman penubuhan dan klik "Penghala".
 3. Awak akan lihat kod pengaktifan. Salin kod pengaktifan, dan simpannya dalam dokumen lain. Awak akan memerlukan ini kemudian.
 4. Pilih model penghala yang anda perlu muat turun firmware yang sesuai.

Sebaik sahaja anda mempunyai firmware yang dimuat turun, sudah tiba masanya untuk menyambung penghala anda. Set-up akan menjadi berbeza, bergantung pada router model yang anda gunakan. Dalam majoriti kes, ia disyorkan bahawa anda mempunyai dua penghala dan sambungan internet.

Mula-mula, konfigurasi penghala utama anda untuk membolehkan pass-through VPN. Apabila anda melakukan ini, anda membiarkan mana-mana peranti yang anda sambungkan ke penghala utama anda untuk menjalankan perisian klien VPN anda.

Sekarang, hubungkan penghala utama anda ke penghala sekunder anda. Anda boleh melakukan ini menggunakan langkah berikuts:

 1. Sambungkan kabel Ethernet ke Pelabuhan LAN router utama anda. Palamkan hujung kabel Ethernet yang lain ke dalam WAN pelabuhan router VPN anda.
 2. Sambungkan kabel Ethernet lain ke Pelabuhan LAN router VPN anda untuk awak pelabuhan LAN komputer.
 3. Jika anda menggunakan sambungan wayarles, maka anda Penghala VPN akan menyambung secara wayarles ke peranti akhir anda.

penghala rangkaian

Dengan sambungan berwayar dan tanpa wayar, penghala VPN anda menggunakan sambungan Internet utama router anda untuk menyambung ke Internet.

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa walaupun dalam contoh ini kami mengesyorkan penggunaan dua penghala, ini tidak selalu diperlukan. Sebagai contoh, terdapat router Linksys yang direka untuk menjadi penghala utama tunggal.

Sekarang bahawa anda mempunyai penghubung anda yang bersambung, anda mungkin perlu melalui proses kilat router anda. Proses ini akan berbeza mengikut model dan jenama router yang anda gunakan.

Langkah-langkah lain termasuk:

 • Memilih lokasi pelayan
 • Menguruskan peranti
 • Menukar kata laluan SS ID lalai anda

Jika anda terbiasa menggunakan VPN pelayar percuma, membuat lonjakan untuk membeli router VPN mungkin kelihatan seperti langkah besar. Walau bagaimanapun, bagi individu yang serius mengenai privasi mereka dan yang mahukan pengalaman melayari yang selamat, kos tambahan dan masa untuk menetapkan adalah berbaloi.

Walaupun langkah-langkah yang telah kami sebutkan di atas adalah khusus untuk menggunakan ExpressVPN pada penghala anda, proses ini sama banyak tanpa mengira perkhidmatan VPN yang anda gunakan. Kuncinya adalah teliti, ikuti setiap langkah perkhidmatan VPN menyediakan dengan teliti, dan VPN anda tidak akan muncul dalam masa yang singkat.

Perisian VPN Teratas kami untuk Penghala

Sekarang bahawa kami telah membincangkan sedikit tentang menubuhkan penghala VPN anda, kami ingin mendedikasikan sedikit masa untuk meninjau apa yang kami rasa adalah perkhidmatan VPN terbaik yang ada. Yang kita akan membincangkan mempunyai perkhidmatan langganan berbayar. Anda boleh mencari perkhidmatan VPN percuma untuk dipasang pada satu peranti, tetapi terdapat beberapa VPN percuma yang menawarkan perkhidmatan router.

1. NordVPN - Imbangan Privasi yang Cemerlang & Kelajuan, Penyulitan Data Double

NordVPN telah lama wujud dan mereka sangat popular kerana alasan yang jelas. Dengan NordVPN, anda mendapat perkongsian P2P tanpa had, penyekat kebocoran DNS, suis membunuh dan a Jaminan wang balik 30 hari.

Lebih-lebih lagi, mereka menggunakan penyulitan gred tentera dan menyediakan pengguna mereka dengan CyberSec yang mana secara automatik menyekat perkara seperti malware supaya anda tidak perlu bimbang tentang ancaman siber semasa mengotorkan atau menyekat kandungan yang disekat.

CyberSec juga melindungi terhadap serangan DDoS (Dinyatakan Penafian Perkhidmatan). Serangan DDoS adalah sejenis serangan di mana banyak sistem yang dikompromi digunakan untuk menyasarkan satu sistem khususnya, sistem anda. CyberSec melindungi anda daripada serangan sedemikian.

Kelebihan - Apa yang Kita Suka Mengenai NordVPN
 • Penyulitan gred ketenteraan
 • Membenarkan torrenting
 • Akses lebih daripada 150 perkhidmatan penstriman termasuk Netflix
 • Lebih 5,100 pelayan di 61 negara
 • Mudah untuk digunakan
 • Bandwidth tanpa had
Cons - Apa yang Boleh Diperbaiki
 • Kelajuan adalah biasa di beberapa pelayan
Kelajuan

Tidak lama dahulu, NordVPN mempunyai reputasi untuk menyediakan keselamatan yang sangat baik tetapi pada kadar pemindahan yang agak rata-rata. Walaupun kelajuan mereka belum lagi dipadankan dengan pemimpin industri untuk metrik itu, mereka pasti telah meningkatkan permainan mereka. Berikut adalah keputusan dari Eropah dengan kelajuan muat turun penanda aras sebanyak 104 Mbps.

New York Server

Pelayan UK

Pengguna boleh mempunyai sehingga enam sambungan pada masa yang sama, dan mereka mempunyai aplikasi untuk peranti iOS, Mac, Windows dan Android. Tutorial dalam talian boleh didapati. Ini termasuk arahan untuk menggunakan NordVPN dengan penghala, RaspberryPi dan pelbagai sistem operasi mudah alih. NordVPN seterusnya serasi dengan The Onion Router supaya anda boleh mendapatkan lebih banyak perlindungan identiti untuk penyemakan imbas anda.

Dasar Privasi

Kecemerlangan NordVPN adalah dengan dasar "pembalakan tidak ketat" mereka. Ia menyatakan bahawa sejak saat ini pengguna menandatangani perkhidmatan, semua lalu lintas web mereka disulitkan supaya tidak ada orang, bahkan ISP mereka, dapat mengintipnya. Dasar ini terus menunjukkan bahawa Panama tidak mempunyai undang-undang mengenai pelaporan atau penyimpanan data. Sekiranya pegawai penguatkuasa undang-undang atau pihak ketiga lain datang mengetuk, NordVPN sama sekali tidak bertanggungjawab untuk berkongsi apa-apa.

dasar pembalakan nordvpn

NordVPN adalah salah satu VPN yang paling maju untuk menawarkan percubaan percuma. Penyulitan mereka adalah konkrit dan rancangan mereka datang tanpa cap data. Mereka mungkin sedikit pricier daripada VPN berbayar yang lain ketika datang ke rancangan bulanan mereka, tetapi mereka mempunyai banyak rancangan untuk memilih dari yang meletakkan itu kadar setakat $ $ 2,99 sebulan jika anda memutuskan untuk tinggal bersama mereka.

Semua ciri-ciri ini, privasi, dan kelajuan ditambah dengan 24/7 sokongan sembang hidup, anda secara praktikal boleh menjamin pengalaman yang luar biasa dari mereka.

2. ExpressVPN - Juara dalam Kelajuan dan Keselamatan

Apabila anda melihat ulasan untuk perkhidmatan VPN, anda akan sering mencari ExpressVPN di bahagian atas atau berhampiran bahagian atas. Satu sebab untuk ini adalah kerana ExpressVPN telah membina reputasi untuk menjadi perkhidmatan VPN yang mengambil privasi pengguna dengan serius. Mereka komited untuk tidak menyimpan fail seperti pertanyaan DNS, alamat IP, atau metadata.

Terdapat beberapa kes profil tinggi di mana institusi kerajaan cuba mendapatkan maklumat mengenai pelanggan ExpressVPN dengan menjelajahi pelayan mereka. Walau bagaimanapun, sejak ExpressVPN tidak menyimpan maklumat peribadi mengenai pelanggan mereka, entiti kerajaan ini tidak dapat mencari apa-apa.

Kelebihan - Apa yang Kami Suka Mengenai ExpressVPN
 • Kelajuan muat turun pantas
 • Membenarkan torrenting
 • Bincang sekatan geografi Netflix
 • Lebih daripada 3,000 pelayan
 • Mudah untuk digunakan
Cons - Apa yang Boleh Diperbaiki
 • Mahal untuk pengguna bulan ke bulan
 • Hanya membenarkan tiga sambungan serentak
Kelajuan

Logo Expressvpn

Salah satu titik jualan terbesar ExpressVPN ialah muat naik pantas dan kelajuan muat turun. Bermula dari kelajuan asas 98 Mbps, kami menguji prestasi ExpressVPN pada beberapa pelayan, dan ini yang kami dapati:

Kelajuan Base

Frankfurt, Jerman

Apabila mereka bersambung ke New York, mereka memuat turun kelajuan 60.04 Mbps dan memuat naik kelajuan 30.41 Mbps.

Hasilnya menjadikan ExpressVPN salah satu perkhidmatan VPN terpantas di pasaran. Walaupun beberapa perkara boleh memberi kesan kepada kelajuan internet anda, termasuk penghala yang anda beli, sambungan Internet anda, dan spesifikasi komputer anda. Ujian kami membuktikan bahawa ExpressVPN sentiasa dapat memberikan kelajuan sambungan cepat.

ExpressVPN menawarkan lebih daripada 3,000 pelayan di 94 negara. Beberapa ciri privasi yang mereka tawarkan termasuk:

 • Bunuh suis
 • Pelayan P2P
 • Keserasian Netflix
 • IP tanpa nama

peranti expressvpn dengan penghalaExpressVPN menyokong beberapa peranti dan sistem pengendalian, termasuk Mac, Android, Windows, dan iOS. Terdapat sejumlah besar router yang disokong oleh ExpressVPN.

Titik jualan utama untuk ExpressVPN adalah lokasi syarikat. Ia berasaskan daripada Pulau British Virgin. Ini bermakna mereka tidak dikehendaki oleh kerajaan tempatan untuk menyerahkan data pelayan mereka. Ini menambah perlindungan tambahan untuk pelanggan mereka. Pasangan ini dengan hakikat bahawa mereka menawarkan AES 256 yang kuat menggunakan platform OpenVPN dan anda boleh berehat mudah mengetahui bahawa ExpressVPN tidak akan dikompromikan bila-bila masa tidak lama lagi.

ExpressVPN menawarkan sokongan pelanggan 24/7 yang tidak dapat ditandingi menjadikannya salah satu perkhidmatan VPN terbaik yang boleh anda gunakan

3. VyprVPN - Kelajuan Impresif dan Ciri Keamanan Proprietari

Perlindungan yang ditawarkan oleh VyprVPN melangkaui penyulitan dan keselamatan mereka. Rejim berwibawa, seperti yang terdapat di Korea Utara dan China, telah menggunakan "Deep Packet Inspection". Ini mengimbas metadata mencari bukti bahawa seseorang menggunakan VPN. Apabila rejim berwibawa ini mengesyaki bahawa individu menggunakan VPN, mereka akan mendaptkan penggunaan Internet seseorang, menjadikannya mustahil bagi mereka menggunakan VPN.

Melihat keperluan untuk melakukan sesuatu mengenainya, VyprVPN diperkenalkan Bunglon. Ini adalah teknologi proprietari yang akan merancangkan metadata anda dan membolehkan anda menggunakan VPN tanpa mencetuskan imbasan DPI. Bagi individu yang menggunakan VPN di negara-negara seperti Turki, Rusia, atau China, teknologi ini secara harfiah bermakna perbezaan antara kehidupan dan kematian.

Kelebihan - Apa yang Kami Suka Mengenai VyprVPN
 • Percubaan percuma selama tiga hari
 • Bekerja dengan Netflix
 • Tiada log
 • Tiada kebocoran DNS
 • Penyulitan kuat
Cons - Apa yang Boleh Diperbaiki
 • Pembayaran tanpa nama tidak dibenarkan
 • Torrenting tidak digalakkan

Logo Vyprvpn

VyprVPN menyatakan misi utama mereka di laman web mereka. Ia semata-mata untuk "melindungi privasi dalam talian anda, mengamankan sambungan Internet anda, dan memulihkan kebebasan anda", dan mereka melakukan ini dengan menawarkan perkhidmatan mereka menggunakan protokol OpenVPN. Semua data anda disulitkan dengan menggunakan kunci penyulitan AES 256. Ini adalah piawaian yang sama yang digunakan oleh institusi kerajaan, bermula dari NSA ke CIA ke FBI.

Dasar Privasi

Pada masa lalu, orang mempunyai masalah dengan VyprVPN kerana dasar pembalakannya. Mereka akan menyimpan maklumat mengenai pelanggan mereka sehingga 30 hari, termasuk:

 • Alamat VPN yang digunakan oleh pengguna
 • Apabila mereka memulakan dan menghentikan sambungan mereka
 • Jumlah bait yang digunakan

Walau bagaimanapun, pada masa penulisan ini, VyprVPN telah mengubah dasar mereka sepenuhnya. Sekarang, kita boleh mengesahkan bahawa mereka tidak menyimpan log pelanggan mereka.

Kelajuan

VyprVPN adalah pantas. Anda dapat melihat bahawa apabila anda melihat contoh ini yang mempunyai kelajuan muat turun 98 Mbps dasar dan kelajuan muat naik 53 Mbps.

Kelajuan Base

Frankfurt, Jerman

Hasilnya sedikit kurang mengesankan apabila sambungan dibuat ke pelayan lain di Amerika Syarikat dan lokasi lain di seluruh dunia:

US Server (New York)

 • Muat turun: 51.09 Mbps
 • Muat naik: 3.17 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Muat turun: 54.29 Mbps
 • Muat naik: 8.22 Mbps

Pelayan VyprVPN di EU telah dioptimumkan untuk memberi pengguna muat turun cepat dan cepat memuat naik. Begitu juga dengan pelayan mereka di Amerika Syarikat atau di negara lain. Namun, komitmen mereka terhadap keselamatan dan privasi mengimbangi kelajuan mereka yang kurang daripada cemerlang.

Bahan Terhad Geo

VyprVPN dilanda dan terlepas di kawasan ini. Pelayan mereka di Amerika Syarikat bekerja dengan luar biasa. Anda boleh aliran tanpa sebarang masalah. Walau bagaimanapun, apabila anda menggunakan pelayan mereka di United Kingdom atau Kanada, anda akan disekat. Namun, dari sudut pandangan kami, ia adalah kemenangan kerana sukar untuk mencari VPN yang akan bekerja dengan Netflix sama sekali. VyprVPN boleh didapati di beberapa peranti, termasuk penghala anda.

4. Privasi yang sempurna

Privasi Perfect menggunakan protokol penyulitan kuat, termasuk penyulitan 256 bit dan protokol OpenVPN. Ini adalah pilihan yang tepat untuk anda jika anda adalah jenis orang yang prihatin terhadap pengurus kata laluan, pemantauan kerajaan, dan menjaga penjelajahan Internet anda secara peribadi.

Privasi Perfect adalah perisian yang memberi tumpuan lebih kepada privasi daripada mendapatkan sekatan geo. Kami mendapati bahawa bergantung pada pelayan yang dihubungkan dengannya, mereka boleh mendapatkan sekitar skrin hitam kematian Netflix. Walau bagaimanapun, bilangan pelayan yang kami uji telah disekat oleh Netflix. Jika anda mencari perkhidmatan semata-mata untuk mendapatkan sekatan geo, ini bukanlah perkhidmatan untuk anda.

Kelebihan - Apa yang Kami Suka Mengenai Privasi yang Sempurna
 • Bidang kuasa Switzerland
 • Bekerja dengan Netflix
 • Peranti tanpa had
 • Bunuh suis
 • Torrenting dibenarkan
 • Tiada pembalakan
Cons - Apa yang Boleh Diperbaiki
 • Kelajuan biasa-biasa sahaja
 • Mahal
 • Sukar untuk digunakan pada Android / Mac / iOS
Dasar Privasi

Logo privasi sempurna

Salah satu perkara yang kami sukai mengenai Privasi Sempurna ialah dasar privasi mereka adalah jelas dan mudah dimengerti. Sesetengah penyedia VPN cuba bersembunyi di sebalik banyak jargon teknikal, memberikan gambaran bahawa mereka melindungi privasi klien mereka apabila mereka benar-benar menjual maklumat klien mereka.

dasar pembalakan privasi yang sempurna

Mudah Digunakan Permohonan

Anda akan berfikir bahawa kebanyakan pembekal VPN akan membuat aplikasi mudah digunakan. Kami terkejut betapa rumitnya beberapa VPN perlu digunakan. Privasi yang sempurna adalah sebaliknya. Mereka membuktikan kesederhanaan.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi sokongan pelanggan melalui e-mel, membincangkan isu-isu di forum mereka, serta mengkaji bahagian FAQ mereka. Satu kelemahan ialah mereka tidak mempunyai sembang langsung yang tersedia.

Kelajuan

Seperti yang dapat anda lihat dalam ujian kelajuan berikut, kelajuan penanda aras ialah 98.71 Mbps untuk muat turun dan kelajuan muat naik 53 Mbps.

Kelajuan Base

Mereka tidak mengerikan, tetapi mereka pastinya bukan sesuatu untuk menulis tentang rumah dari segi kelajuan.

Amsterdam, Belanda

New York, Amerika Syarikat

Privasi Perfect menawarkan beberapa tutorial yang boleh anda gunakan untuk menetapkan perkhidmatan mereka dengan penghala anda. Mereka membolehkan anda menyambungkan peranti tanpa had dengan hanya satu langganan. Ini adalah sesuatu yang hampir tidak pernah didengar. Di samping itu, anda boleh membayar secara anonymously menggunakan cryptocurrency. Tetapi inilah yang anda harapkan daripada VPN yang memberi tumpuan kepada memberi pengguna pengalaman yang paling peribadi kepada mereka.

Penghala VPN Pra-Dikonfigurasikan (peranti fizikal)

1. Sabai Technology VPN Router - Teknologi Cutting-Edge

Router VPN Sabai Technology direka untuk menjadi mesra pengguna dan mempunyai ciri-ciri yang anda mahu dari VPN. Sabai mengasaskan firmware sistem operasi pada Tomato. Walau bagaimanapun, sistem operasi mereka menawarkan lebih banyak ciri dan mempunyai kemas kini tetap.

penghala teknologi sabai

Sesuatu yang kami rasa anda akan menikmati apabila menggunakan Sabai OS adalah ciri pintu masuk. Ciri ini membolehkan anda memilih secara selektif semua peranti yang bersambung ke rangkaian anda. Ini bermakna anda boleh menentukan sama ada anda mahu komputer di pejabat anda untuk laluan melalui VPN anda sambil mengekalkan iPad yang digunakan oleh anak-anak anda melalui sambungan yang tidak disenarai.

Ciri suis pembunuh adalah satu lagi tambah. Sekiranya satu pintu masuk tertentu jatuh, katakan sambungan VPN pada router anda ke pelayan VPN, semua peranti yang diberikan kepada penghala VPN akan disekat. Ini menjadikan anda selamat dan menghalang kebocoran IP.

Sabai VPN Accelerator boleh membantu mempercepatkan sambungan VPN anda. Teknologi ini adalah PC mini yang menghubungkan ke penghala anda. Ia menjadi bertanggungjawab untuk semua penyulitan untuk VPN. Ini bermakna anda tidak akan mengalami penurunan kelajuan sambungan apabila anda menggunakan VPN.

Sabai telah melakukan kerja yang baik untuk memudahkan untuk mengkonfigurasi router mereka. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh bercakap dengan juruteknik dalaman mereka. Ini bagus kerana anda tidak berkomunikasi dengan sokongan pihak ketiga tetapi dengan individu yang bekerja dengan penghala ini setiap hari.

Setakat keselamatan, Sabai OS firmware sentiasa diperbaiki. Terdapat kemas kini keselamatan biasa.

2. FlashRouters VPN Router - Sokongan Kelas Dunia

Flashrouters adalah sebuah syarikat yang berpusat di Amerika Syarikat. Mereka telah mencipta niche yang unik kerana mereka menjual router yang dipancarkan dengan firmware DD - WRT atau Tomato.

produk flashroutersFlashRouters bekerja rapat dengan penyedia VPN yang berbeza. Ini bermakna tanpa mengira VPN yang anda miliki, kemungkinan bahawa router yang mereka tawarkan akan berfungsi. FlashRouters menawarkan penghantar palam dan main yang berfungsi dengan lurus tanpa VPN.

FlashRouters menjual antara 15 dan 20 jenis router yang berbeza. Mereka bekerja dengan pengeluar terkemuka, termasuk Netgear, Linksys, dan Asus. Mereka menawarkan model yang berada di hujung yang rendah, seperti Linksys WRT1200, serta router yang berkuasa, termasuk ASUS RT-AC5300.

Routers dari FlashRouters sentiasa terdedah. Oleh kerana ini melonggarkan jaminan pengeluar, mereka mengganti jaminan pengilang dengan mereka sendiri yang mempunyai tempoh awal 90 hari tetapi boleh dilanjutkan sehingga dua tahun. Semua router mereka datang dengan aplikasi FlashRouters VPN secara percuma.

3. Asus VPN Routers - Kelajuan dengan Kecekapan Kos

Asus VPN RouterRouter Asus VPN datang dalam pelbagai jenis, dari model mewah hingga kurang mahal. Asus mencipta model baru yang mengendalikan enkripsi P dengan sangat baik. Sesetengah laporan menunjukkan bahawa model baru mereka, Asus RT-AC86U baru, boleh mengendalikan kelajuan melebihi 150 Mbps menggunakan OpenVPN.

Asus VPN router adalah stabil, serba boleh, dan berfungsi dengan banyak firmware, termasuk:

 • Asus
 • Merlin
 • DD-WRT
 • Tomato
 • AdvancedTomato
 • OpenWRT
 • Sabai OS

Soalan Lazim

Q: Bagaimanakah saya meletakkan VPN pada penghala saya??

A: Soalan ini boleh dijawab oleh Proses 4 Langkah:

 1. Beli router VPN.
 2. Buka akaun dengan pembekal VPN.
 3. Ikut arahan penyedia tentang menyediakan router anda untuk VPN.
 4. Sebaik sahaja penghala telah disediakan, ikut arah pengeluar penghala untuk menyambung penghala ke rangkaian anda.
Q: Apakah router VPN??

A: Router VPN adalah penghala yang mempunyai VPN dipasang di atasnya. Semua sambungan ke pelayan VPN ditangani oleh penghala. Ini berbeza daripada pelanggan VPN, yang dipasang pada peranti individu. Router melindungi setiap peranti pada rangkaian, menghalang keperluan untuk memasang perisian klien pada setiap peranti.

Q: Adakah saya memerlukan router untuk VPN?

A: Jawapannya bergantung kepada apa yang anda mahu dari pelayaran Internet anda. Sekiranya anda prihatin tentang privasi, jika anda ingin mendapatkan sekatan Geo, dan anda mempunyai beberapa peranti yang anda ingin sambungkan ke VPN maka router VPN mungkin pilihan yang tepat untuk keperluan anda.

Q: Bagaimana cara kerja penghala VPN?

A: Sambungan VPN direka untuk menyulitkan peranti individu. Rangkaian rangkaian VPN direka untuk melindungi pelbagai peranti pada masa yang sama. Ia menawarkan kemudahan untuk menyulitkan beberapa peranti dari satu sumber dan menggunakan hanya satu sambungan.

Q: Adakah semua router menyokong VPN?

A: Tidak. VPN hanya boleh dipasang pada router yang mempunyai firmware yang mampu mengendalikan sambungan VPN. Tidak semua penghala dapat dikonfigurasikan untuk menjadi penghala VPN.

Pemikiran Akhir

Kami harap anda telah menikmati panduan router VPN kami. Router VPN menawarkan manfaat untuk melindungi setiap peranti yang disambungkan ke penghala. Ini termasuk peranti yang tidak dapat menjalankan VPN sendiri, termasuk TV pintar dan konsol permainan. Router VPN dilihat sebagai satu sambungan sahaja oleh pembekal anda. Akibatnya, anda dapat menyambung seberapa banyak peranti yang anda mahu VPN melalui penghala VPN.

Kami ingin mendengar daripada anda. Adakah anda sedang menggunakan router VPN? Adakah anda akan mengesyorkan bahawa kami tidak membincangkannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Tambah ulasan anda sendiri:

Kami melakukan yang terbaik untuk produk penyelidikan secara bebas untuk lebih membantu pembaca membuat keputusan. Bahawa dikatakan, kami juga ingin mendengar pendapat anda. Kami menerima ulasan individu yang bermaklumat dan tidak promosi. Sila isi borang di bawah dan kami akan menerbitkan ulasan anda. Tinjauan promosi oleh syarikat sendiri tidak akan diterbitkan. Terima kasih!

--- Sila Pilih Kelajuan ---
Purata
Perlahan
Cepat
?>

--- Sila Pilih Kebolehgunaan ---
Mudah untuk digunakan
Sedikit rumit
Sangat rumit
?>

Dengan mengklik butang di bawah, saya mengakui bahawa saya telah membaca dan menerima Terma Penggunaan.

ADD TINJAUAN saya

2
4440

Pengendali VPN Terbaik (+ Panduan Penyediaan)

Steve
5/10

Kelajuan: Cepat
Kebolehgunaan: Mudah Digunakan

20 Januari 2020

Teknologi Sabai

Suka produk. Satu isu dengan OS Sabai - sekurang-kurangnya pada router saya. Netgear R7000. Tidak dapat mengemas kini senarai hitam. Sabai mengatakan mereka tidak mempunyai masalah. Hanya aduan. Saya akan menukar penarafan saya kepada 10 jika masalah ini ditetapkan.

Pengendali VPN Terbaik (+ Panduan Penyediaan)

Samuel Menzie
2/10

Kelajuan: Purata
Kegunaan: Sedikit rumit

20 Januari 2020

VPN pada Penghala

Saya mempunyai harapan yang sangat tinggi untuk NordVPN memandangkan jumlah tinjauan positif yang saya baca mengenai perkhidmatan VPN mereka, bagaimanapun, setelah memberi perkhidmatan mereka yang baik cuba lebih dari 2 hari penuh (menggunakan telefon pintar Android saya yang menjalankan Android Pie), saya terpaksa minta bayaran balik (yang disediakan dengan segera). Masalahnya adalah kesambungan: VPN terus dipisahkan selepas kira-kira 15 saat digunakan. Tiada apa yang saya lakukan dalam tetapan aplikasi akan menghentikan ini daripada berlaku. Tiada jumlah berbual untuk sembang live NordVPN sama ada. Selepas 2 hari penuh masalah ini yang berterusan, saya tidak dapat menyelesaikannya & meminta bayaran balik yang diberikan dalam tempoh 5 hari.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me