Dashlane áttekintés – nélkülözhetetlen az adatvédelem és biztonság szempontjából

Tudod, hogy a társaság néha egy dolgot csinál nagyon jól aztán megpróbálnak valami mást csinálni, és ez egyfajta ... meh? Hello Dashlane.


A jelszó-stressz tönkreteszi az életed? Hány van?

Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor szinte minden meglátogatott webhelyhez van jelszava. A hitelkártya-társaságok, a bankok, az e-mail szolgáltatások és a közösségi média fiókjai mind jelszóval rendelkeznek, és ez csak a kezdet.

Amikor bejelentkezik egy weboldalra, hogy megnézze befektetéseit, jelszót kell használnia. Ha online cipőt szeretne rendelni, akkor szüksége lesz egy jelszóra. Mi van, ha hozzáférni akar a közüzemi számlához, és online fizetni? Találd ki, amire szüksége van?

Ha valóban aggódik a biztonság miatt, akkor tudja, hogy alapvető fontosságú, hogy e webhelyek mindegyikére eltérő, összetett jelszó legyen. Valójában sok weboldal egyre szigorúbb követelményeket támaszt a jelszavakkal szemben. Sokuknak most már a legalább nyolc vagy 12 karakter, kombinálva nagybetűket, kisbetűket, számokat és speciális karaktereket.

Mindegyik emlékezetére gyakorlatilag lehetetlen, és nem feltétlenül tanácsos kérni a számítógépét vagy az internetszolgáltatót, hogy emlékezzen rájuk. Ha a rendszer feltörik, akkor az összes jelszó hihetetlenül érzékeny.

A Dashlanehez hasonló szolgáltatás itt felbecsülhetetlen értékűvé válik. Dashlane egy jelszókezelő. Ez nem csak a tucatnyi webhely és fiók minden jelszavát nyomon követi, hanem készíti is lehetséges, hogy gyorsan és egyszerűen megváltoztassa az összes jelszavát.

Ezen túlmenően a Dashlane biztosít bizonyos mértékű biztonságos adattárolást és védelmet az identitáslopások ellen. VPN szolgáltatást is kínál. Ez a szolgáltatás azonban szigorúan korlátozott, és általában nem tekintik megfelelő oknak ennek a szolgáltatásnak a választására.

Olvassa tovább a nagyszerű magyarázatot, miért.

A legalacsonyabb a Dashlane

A „sokoldalú” és az „erőteljes” kifejezések közé tartozik a Dashlane szolgáltatásai. Ha van Dashlane, ez segíthet fárasztó online űrlapok kitöltésében, és biztos lehet benne, hogy a rendszer szinte bármilyen adatot biztonságosan képes tárolni..

műszerfal biztonsági felület

Ami igazán különbözteti meg a Dashlane-t a versenytől, az a képesség, hogy egyetlen kattintással megváltoztathatja az összes jelszavát. Az ehhez a szolgáltatáshoz kapcsolódó időmegtakarítás nem kevés fenomenális.

A Dashlane felhasználói számára is előnyös a barátságos felület, amely rendkívül egyszerűen használható. Nem is számít, hogy a webhely asztali vagy mobil verzióját használja-e. Mindkettő érzékeny, és kicsit nincs különbség a kettő között.

Kétségtelen, hogy drágább, mint a verseny. Sok felhasználó azonban a szolgáltatás jellemzői alapján úgy fogja találni, hogy a költség megéri.

Mennyibe kerül a Dashlane?

Ennek a jelszókezelőnek nem kell dráganak lennie. 50 jelszó tárolására szolgáló szolgáltatás ingyenes. Ez magában foglalja a szolgáltatás használatát egy eszközön és a hasznos biztonsági riasztásokat. Sőt, a tervvel rendelkező tagok fizetési automatikus kitöltést és azonnali űrlap-kitöltési képességeket kapnak.

műszerfal árazási táblázat

A prémium tagság havi 4,99 dollárba kerül, és évente számlázják. Ezzel a tervvel korlátlan számú jelszó kezelhető korlátlan számú eszközön. Ez a terv magában foglalja az automatikus szinkronizálást az összes eszközön, amikor a jelszavak és az adatok frissülnek. Az űrlapok és a fizetési információk automatikus kitöltésének képességei, a sötét webes megfigyelés mellett. Ez a program az érzékeny fájlok tárolását is tartalmazza. Egy másik vonzó szolgáltatás a VPN, amely biztonságos és privát kapcsolatot biztosít bármilyen WiFi hálózaton.

Prémium plusz tagsággal az ügyfelek az összes, a prémium tervhez tartozó szolgáltatást megkapják a hitelfigyelés és az egymillió dolláros személyazonossági biztosítás mellett. Ezt a programot évente számlázják, havonta 9,99 dollár.

Dashlane VPN szolgáltatása

Ha már van VPN szolgáltatása, akkor nem feltétlenül értelmes a Dashlane prémium vagy prémium plusz fiókjait választani.. Ahogy a VPN-szolgáltatók mennek, a Dashlane szolgáltatásai minden bizonnyal a legdrágábbok a piacon.

telepítés kattintson ide gombraEzenkívül ez egy nagyon alapvető VPN szolgáltatás. Ha kimaradt, és szeretne helyi WiFi hálózatot használni, akkor válassza ki a VPN elemet a Dashlane menüből. A „setup” lehetőséget választja, amely egy rövid folyamaton vezet keresztül. Kevés lehetőség áll rendelkezésre.

Például, más VPN-szolgáltatókkal ellentétben, nem választhatja ki, hogy mely kiszolgálót használja böngészés közben. A Dashlane automatikusan kiválasztja a legközelebbi elérhető szervert. Ez a VPN használatának okaitól függően hasznos lehet vagy nem.

Alapvetõen ez azt jelenti, hogy ez a VPN szolgáltatás nem teszi lehetõvé, hogy hamisítsa a tartózkodási helyét. Ha ez a VPN-re hagyatkozás elsődleges oka, akkor egy másik szolgáltatás jobban megfelelne az Ön igényeinek.

További VPN-áttekintésekhez olvassa el a legjobb ausztráliai VPN-ek útmutatóját.

VPN használata korlátlan eszközökön

dashlane multidevice syncA jó hír az, hogy tudsz bármilyen eszközön használja a Dashlane VPN-jét amelyre telepítette a vállalat szolgáltatásait. Mivel korlátlan számú eszközre telepítheti a Dashlane-t, ez azt jelenti, hogy potenciálisan kezdődik VPN minden eszközön, amelyet webes szörfözéshez használhat..

A VPN több eszközön történő használatának előnyein kívül ez egy nagyon csupasz csontú szolgáltatás. Nincs lehetőség a VPN-protokoll konfigurálására. Ezen kívül van nincs kill kapcsoló. Ha megszakad a kapcsolat a VPN-sel, vagy más módon váratlanul nem válik elérhetővé, a böngészési munkamenet automatikusan nem fejeződik be. Ez komoly problémát jelenthet, mivel a kapcsolat állapota csak akkor jelenik meg, amíg a VPN menüre nem kattint.

Dashlane kompatibilitás

Az Internet Explorer, a Microsoft Edge, a Mozilla Firefox, a Google Chrome és az Apple Safari mind kompatibilisek a Dashlane-val. A rendszerkövetelmények között szerepel a Windows 7, az Android 4.0, a Mac OS X 10.11 El Capitan és az iOS 10.

Az első lépések a Dashlane-val

A legtöbb felhasználó egyszerűen tölti le a Dashlane alkalmazást a cég webhelyéről. Ezt rendkívül könnyű megtenni, mivel az alkalmazandó kiterjesztéseket automatikusan telepíti az eszköz minden elérhető böngészőjébe, amely kompatibilis a szoftverrel. Az e-mail cím és a fő jelszó szükséges a telepítési folyamat elvégzéséhez.

dashlane a fő jelszó beállításaRendkívül fontos, hogy emlékezzen erre a fő jelszóra. Ha elfelejtette, nem lehet helyreállítani. Ez azt jelenti, hogy a folyamatot újra kell kezdenie a kezdetektől. Természetesen Dashlane azt ajánlja, hogy válasszon egy olyan fő jelszót, amely legalább nyolc karakterből áll, ezért óvatosan válassza ezt.

Ha a felhasználók már használtak valamilyen jelszókezelőt a számítógépükön, akkor lehet, hogy Dashlane automatikusan importálja ezeket az adatokat. Ezért értékes és hatékony lehet, ha a számítógépét mobil eszköz helyett használja a fiók kezdeti beállításához. Ha a Dashlane-t további eszközökre kívánja telepíteni, akkor a Dashlane e-mailt küld az egyes eszközök egyedi biztonsági kódjával..

A Dashlane használata a számítógépen

A Dashlane önálló alkalmazáson keresztül érhető el, bejelentkezve a vállalat webhelyére vagy egy böngésző-kiterjesztéssel. A legtöbb szolgáltatás és valószínűleg a legjobb felhasználói élmény az alkalmazáson keresztül érhető el.

műszerfal az asztalon

Az interfész az alkalmazásban intuitív és nagyon könnyen használható. Kilenc elsődleges szakasz található, amelyek a képernyő bal oldalán tekinthetők meg. Jobb oldalon a felhasználók személyes adataikat rács vagy lista formátumban tekinthetik meg. Az adatok tartalmazzák a különféle webhelyek ikonjait, így a felhasználók könnyebben megtalálhatják, amit keresnek.

A Jelszóváltó az a szolgáltatás, amely elsősorban érdekes szolgáltatássá teszi a Dashlane-t. Ennek segítségével egyetlen kattintással megváltoztathatja az összes regisztrált jelszavát. Jelenleg körülbelül 500 webhely van regisztrálva erre a szolgáltatásra. Valószínű, hogy a jelszavakkal rendelkező webhelyek többsége ezen 500 közé tartozik.

Mennyire jó a jelszava??

erős jelszóA biztonsági irányítópult megkönnyíti a felhasználók számára egy pillanat alatt megnézheti, milyen egészséges állapotban vannak. Ha olyan jelszava van, amely nem felel meg a par értéknek, vagyis hogy gyenge, régi, újrafelhasznált vagy kompromittált, akkor a rendszer tudatja Önnel. Használja a Biztonsági Irányítópultot a Jelszóváltóval együttesen, hogy biztonságát az egész interneten elfojthassa.

Az adatok biztonsága

A Dashlane alkalmazásban a felhasználók megtalálják a Secure Notes nevû funkciót is. Ez az a hely, ahol az ügyfelek mindenféle szöveget tárolhatnak. A legtöbb ember használja szoftver licencek és banki információk, bár más típusú felhasználások is lehetségesek.

Az alkalmazás Wallet-részt is tartalmaz. Ennek mindenféle hasznos funkciója van, amelyek megkönnyítik az online űrlapok kitöltését minimális zavarral és erőfeszítéssel. Ez különösen vonzó szolgáltatás azok számára, akik hajlamosak a gépelési hibákra.műszerfal pénztárca

A Pénztárca szakaszt négy részre osztják. A nyugtákat, az azonosítást, a befizetéseket és a személyes információkat az ügyfél töltheti ki. Ezek meglehetősen egyértelműek, de mint a Dashlane-ra jellemző, a felület nagyon lenyűgöző.

Egy amerikai felhasználó, aki például megadja a társadalombiztosítási számát, látni fogja, hogy az interfész társadalombiztosítási kártyaként néz ki. Hasonlóképpen, az útlevél számát beillesztik egy olyan felületbe, amely úgy néz ki, mint az útlevél. Mindez egy kicsit érdekesebbé és szórakoztatóbbá teszi a hétköznapi gyakorlatokat.

Megosztása Dashlane-val

A Dashlane alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák jelszavukat más Dashlane ügyfelekkel. Ez egy teljesen biztonságos folyamat, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy ellenőrzése alatt tartsa információikat. Egyszerűen megoszthatják a jelszót, vagy hozzáférést biztosíthatnak a rendelkezésre álló adatok szerkesztéséhez, megosztásához és megtekintéséhez.

Dashlane Zero Knowledge Architecture

A névtelenség és a magánélet egyre fontosabb szerepet tölt be a virtuális világban. Ennek megfelelően az emberek, akik VPN-t használnak az interneten való böngészéshez, rendkívül érdeklődnek az olyan társaságok iránt, amelyeknek nincs naplózási politikája.

műszerfal-hitelesítési mechanizmusokA Dashlane az AES-256 titkosítást használja a biztonság és névtelenség biztosítása érdekében. Ez igaz a vállalat szervereire és azokra az eszközökre, amelyekre a szoftver telepítve van. Mint korábban említettem, minden ügyfél fő jelszava az egyetlen kulcs a számlájukhoz. Ezt a jelszót semmilyen formában nem tárolja a Dashlane. Ez azt jelenti, hogy a Dashlane nemcsak nem fér hozzá a fiókjához, hanem a potenciális személyazonossági tolvajok sem.

A Dashlane kétfaktoros hitelesítést is igénybe vesz. Ezt csak az alkalmazás asztali verziójának használatakor lehet aktiválni. Kiválasztott újabb iOS és Android készülékeken biometrikus bejelentkezések is használhatók a Dashlane segítségével.

Használjam a Dashlane-t elsődleges VPN-ként??

Dashlane kínál jelentős jelszókezelő rendszerként képviselt érték. Rendkívül biztonságos, és tagadhatatlanul akkor hasznos, ha a felhasználóknak meg kell győződniük arról, hogy jelszavaik erősek-e, vagy amikor számos jelszót egyszerre kell frissíteni..

Ha azonban nincs VPN-szolgáltatója, és egy Dashlane prémium vagy prémium plusz csomag megvásárlását tervezi, főleg azért, mert VPN-t biztosít Önnek, akkor ez nem a legjobb választás.

A Dashlane VPN-je legjobban zavaros protokoll. Nincs szerverválasztása, ami lehetetlenné teszi a helymegtévesztés lehetőségét. A kapcsolat bármikor megszakadhat, és nem tudhat róla, amíg meg nem kereste, hogy a kapcsolat továbbra is biztonságos-e vagy sem.

dashlane logó

Sok más VPN-szolgáltatók sokkal robusztusabb szolgáltatásokat kínálnak amelyek sokkal több választással és gyorsabb adatgyűjtéssel járnak. Ez azért lehetséges, mert ezeknek a vállalatoknak száz, ha nem több ezer szervere van a rendelkezésére (gondoljunk NordVPN).

Ráadásul ezek a szerverek hihetetlenül különféle helyeken találhatók, és a felhasználók választhatják, hogy melyik szerverhez kapcsolódnak. A Dashlane általában nem nyújtja ezeket a szolgáltatásokat.

Ennek oka az, hogy a Dashlane elsősorban a jelszó biztonságát és kezelését célozza. Keressen másutt a VPN-szolgáltatásokat.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me