TunnelBear VPN áttekintés – Komolyan hiányzik a sebesség és a biztonság

Aranyos téma, de, ember, ennek a szolgáltatásnak… gyorsabban kell megkapnia… ahhoz, hogy futhassunk a nagy kutyákkal - err - medvékkel.


Az TunnelBear alapvető, belépő szintű VPN-szolgáltatásokat nyújt egy idő alatt megfizethető ár. Noha a társaság kínálatai kielégíthetik a kevésbé kifinomult felhasználók igényeit, valószínűleg csalódást okoznak ez a VPN szolgáltató az emberek, akik a sebességre és a fejlett szolgáltatásokra számítanak..

Olvassa el teljes előnyeit és hátrányait.

A TunnelBear áttekintése

FeaturesInformation
használhatóság: Könnyen
Naplózási politika: Nincs naplózás
Szerver mérete: 1000 ++ szerver
Szerver terjesztés: 20 ország
Támogatás: Jegyrendszer
torrentezés-: Nem megengedett
streaming: Korlátozott
VPN protokoll és titkosítás: OpenVPN és IPSec / IKEv2; 256 bites AES titkosítás
Központ: Kanada
Ár: $ 4.99 / hó
Hivatalos honlapján: https://www.tunnelbear.com/

További információ az TunnelBear-ről

Az TunnelBear-t 2011-ben alapította Ryan Dochuk és Daniel Kaldor tech vállalkozók. Az önéletrajzukban olyan cégek vannak, mint a Microsoft és a Goldman Sachs, valamint a mobilbiztonsággal foglalkozó startupok. Székhely: A torontói társaságot a közelmúltban az amerikai kiberbiztonsági óriás McAfee vásárolta.

öt szem intelligencia szövetségEgyelőre úgy tűnik, hogy az TunnelBear továbbra is Kanadából fog működni, ami nem feltétlenül a legjobb hír azok számára, akik VPN-szolgáltatójuk garantált névtelenségét akarják. Mint az Egyesült Államok., Kanada az Öt Szem néven ismert felügyeleti szövetséghez tartozik.

Az ismeretlenek számára az Five Eyes együttműködés az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland kormánya és az Egyesült Királyság kormánya között. A kutatások azt mutatják, hogy minden ország szándékosan kémkezik a többi tag polgárait, ami lehetővé teszi számukra, hogy Kerülje meg az olyan hazai korlátozásokat, amelyek általában akadályozzák az ilyen tevékenységeket. A szövetség elsődleges célja lehet ezen állampolgárok internethasználatának nyomon követése.

„Nincs naplózás” irányelv - Rendezés

Mint sok más VPN szolgáltatóhoz, az TunnelBear szigorú „naplózás nélküli” politikát hirdetett. Azon felhasználók azonban, akik szeretnének mélyebben belemerülni az adatvédelmi irányelvekbe, gyorsan rájönnek, hogy a nem naplózási politika csak bizonyos adatokra vonatkozik.

tunnelbear loggin policy

Az adatvédelmi politika kimondja, hogy a társaság nem vezet nyilvántartást arról, hogy mely IP-címek látogatják meg webhelyüket, az IP-címeket, amelyekre a vállalat szerverein keresztül lehet elérni, és a DNS-lekérdezéseket, amelyeket a felhasználók csatlakoztatása közben hajtanak végre. Ezenkívül az alkalmazásokkal, webhelyekkel vagy online szolgáltatásokkal kapcsolatos adatok, amelyekhez a felhasználók az TunnelBear-en keresztül kapcsolódnak, nem kerülnek tárolásra.

Eddig olyan jó, de az adatvédelmi politika azt is kimondja, hogy a társaság megőrzi a felhasználónevekre, az e-mail címekre és az operációs rendszerekre vonatkozó adatokat. Megőrzik a fizetéshez használt hitelkártya utolsó négy számjegyét, és nyilvántartást vezetnek arról, hogy mennyi adatot használnak fel.

Ne feledje, hogy az TunnelBear székhelye Kanadában van, az Five Eyes hálózat tagja. Mint ilyen, ez nem feltétlenül a legjobb hely a VPN-társaság létrehozására, különösen, ha az ügyfelek teljes névtelenséget követelnek. Ha a kormány vagy a felügyeleti szövetség kopogtat, az TunnelBear-nek át kell adnia minden kért adatot.

Az TunnelBear biztonságos?

A jó hír az TunnelBear-ről az, hogy használ néhányat elég izmos biztonsági és titkosítási intézkedések. Az OpenVPN, amely az ipari szabvány titkosítás, a Windows, Mac vagy Android rendszert futtató legtöbb eszközön elérhető. Azok a felhasználók, akiknek az iOS legújabb verziója van, IPSec / IKEv2 titkosítást kapnak.

alagút-titkosítási táblázat

Mindkét titkosítási protokoll jelenleg a legújabb és a rendelkezésre álló legnagyobb. A 256 bites AES védelem ugyanaz, mint amit más, kifinomultabb VPN szolgáltatásokkal kapna.

A hibabiztos szolgáltatás

Ezenkívül az TunnelBear fel van szerelve a VigilantBear-rel, egy olyan lehetőséggel, amely szivárgás elleni védelmet nyújt. Ez lényegében ölõ kapcsoló akkor aktiválódik, amikor nem érhető el VPN-kapcsolat. Fontos tudni, hogy ez az opció nem része az alapértelmezett beállításoknak. Ha rendelkezik ezzel a szolgáltatással, és ki akarja használni a kill kapcsoló előnyeit, akkor meg kell változtatnia a beállításait. Az TunnelBear felhasználóbarát kezelőfelülete ezt meglehetősen egyszerű folyamattá teszi.

Az áldás funkció

A GhostBear a vállalat obfuzációs funkciója. A szolgáltatás ezen elemét úgy tervezték, hogy megkerüljék a VPN-korlátozásokat, és védelmet nyújtsanak a mély csomag ellenőrzés ellen. Egyre gyakoribb a VPN-szolgáltatások blokkolása totalitárius országokban, például Észak-Korea, Kína és Szaúd-Arábia. A VPN-k blokkolására szintén felállíthatók akadémiai intézmények vagy munkahelyek által biztosított hálózatok.

cenzúrázott országok

Az alagút-éber vigilantbe funkcióEzekben az esetekben egy elmosódás funkció felbecsülhetetlen értékű lehet. A szolgáltatás TunnelBear verziója elérhető az Android, Mac OS és Windows felhasználók számára. Ez ismét nem része az alapértelmezett beállításoknak, de a biztonsági beállítások alatt bekapcsolható.

Azoknak az embereknek, akik nem olyan országokban élnek, ahol korlátozott internetes törvények vannak, és nem próbálják megkerülni a munkahelyi vagy iskolai hálózatot, lehet, hogy nincs szükségük további obfuzációs funkcióra, amely csak lelassíthatja a böngészési sebességet, amivel az TunnelBear már küzd..

Impresszív sebesség az TunnelBear segítségével

Igaz, hogy a felhasználói beállítások befolyásolhatják a felhasználó böngészésének sebességét. A erősebb CPU és hálózati beállítások két olyan tényező, amelyek pozitív vagy negatív hatással lehetnek tapasztalataikra.

Ha azonban a VPN nem nyújt elegendő sávszélességet és minőségi kiszolgálót, akkor a feltöltés és a letöltés mindig a csiga ütemében történik.

Az TunnelBear tesztelése szimbólum nélküli. Egy svájci szerver 54 Mb / s sebességgel töltötte le a letöltéseket, míg egy franciaországi szerver zavaros 34 Mb / s sebességet nyújtott. Egy amerikai szerver még rosszabb teljesítményt nyújtott, a letöltéseknél 13,87 Mbps sebességgel.

alagút-sebesség teszt

A feltöltési idő nem volt jobb. A New York-i szerver csak 15,04 Mbps sebességgel töltött fel, míg egy amszterdami szerver enyhén javult ezen a számon, 27,20-ra. Londonban egy szerver feltöltési sebessége 48,36 Mbps volt, hongkongi másik pedig új, alacsony feltöltési sebességgel teljesített, 2,63 Mbps sebességgel..

Senki sem várja el, hogy a böngészés villámgyorsan működjön, ha VPN-t használ. Ezek az idők azonban szignifikánsan lassabbak voltak, mint a többi VPN szolgáltatás esetében.

Ne várja el a Netflixet

A felhasználók szeretik a Netflixet, és ahhoz, hogy különféle joghatóságokon hozzáférhessenek a szolgáltatáshoz, a VPN-nek elengedhetetlen szükségessége. A Netflix azonban egyre jobban megakadályozza az embereket abban, hogy VPN-ket használhassanak szolgáltatásuk eléréséhez.

A netflix vpn blokkolása

Ennek oka az, hogy a Netflix-et szerződések kötelezik, amelyek közül néhány akadályozza meg őket abban, hogy tartalmat biztosítsanak az előírt régiókon kívül. Például, az USA-n belüli embereknek külön díjat kell fizetniük a prémium tartalom eléréséhez, amely más alapszintű Netflix szolgáltatással elérhető.. Ennek megfelelően az amerikai felhasználók számára előnyös lehet, ha hozzáférést kapnak a Netflix másik régiójának verziójához.

A Netflix és partnereik érdeke, hogy megakadályozzák az embereket abban, hogy hozzáférjenek egy másik régió számára szánt tartalomhoz. A Netflix-hez hozzáférő VPN-k elleni küzdelem a vállalat elsődleges prioritásává vált. Nézzünk szembe a tényekkel. A Netflixnek mély zsebek vannak, így mindig kisebb, kevésbé gazdag társaságok előtt fognak megjelenni.

Néhány nagyobb, erősebb VPN megkerülheti a Netflix protokolljait. A TunnelBear egyszerűen nem tartozik a nagyobb, erősebb VPN-szolgáltatók közé. Van nekik kiszolgálók mindössze 20 országban, ami nem különösebben lenyűgöző, és a szerverhelyek sokfélesége nem verseng a többi VPN-szolgáltató által kínált versenytársak között.

Ha jobb alternatívákat szeretne, nézd meg a Netflix-barát VPN-jeinket.

A torrenting no-go

Ha olyan VPN-t keres, amely támogatja a P2P-t vagy a torrenteket, akkor tanácsos máshol keresni. Az TunnelBear nem engedélyezett semmilyen torrentet vagy P2P-t a VPN-en. Ez már nem így van.

A Szolgáltatási feltételek azonban kifejezetten tiltanak bármilyen illegális tevékenységet az TunnelBear használata közben. Ha ingyenes zenét vagy filmet szeretne letölteni, ez a szerzői jogi törvény megsértését és az TunnelBear szolgáltatási feltételeinek megsértését jelentené..

Azok a felhasználók, akiknek a BitTorrent elsődleges célja, valószínűleg jó, ha másutt keresnek. A TorGuard olyan technológiát kínál, amelyet kifejezetten a BitTorrent oldalakat használó emberek számára fejlesztettek ki, és más VPN szolgáltatásokkal együtt használható fel..

Szerverek és helyek száma

Az TunnelBear körülbelül 1000 szerverrel büszkélkedhet, világszerte több mint 20 országban. Ez nem túl kopott, de nem különösebben versenyképes a legjobb VPN-szolgáltatókkal.

Tunnelbear VPN szerverek

A kiszolgálók száma és elhelyezkedése döntő jelentőségű a VPN hasznosságának szempontjából. Ha több kiszolgálóhellyel rendelkezik, akkor nagyobb a esélye annak, hogy a tényleges helyét sikeresen megtéveszti. Ezenkívül a földrajzi sokféleség azt jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel talál kiszolgálót a közelben, akár otthon vagy úton van. Minél közelebb van egy szerver az aktuális tartózkodási helyéhez, annál gyorsabban fog működni a VPN-szolgáltatás.

A TunnelBearnek nincs kiszolgálója a Közel-Keleten, Afrikában vagy Dél-Amerikában. Vannak kiszolgálók az Egyesült Államokban és Kanadában, valamint Európában, Hongkongban, Japánban, Mexikóban, Brazíliában és Ausztráliában. Ez nem szörnyű, de ha a versenytársak több mint 100, sőt néha közel 200 nemzetnél is kiszolgálókat kínálnak, akkor az TunnelBear egyszerűen nincs felszerelve versenyezni a globális piacon.

Néhány VPN-felhasználó azt is szeretné megfontolni, hogy mely országokban utaznak adatai. Ha egy VPN-társaság csak fizikai kiszolgálókat használ, ezt könnyű megtenni. Ha a vállalat azt állítja, hogy egy szerver Svájcban található, akkor erre irányulnak a felhasználói adatok.

Számos VPN-szolgáltató azonban virtuális szervereket használ a forgalom irányításához. Ez azt jelenti, hogy a szerver valószínűleg Svájcban van, amikor valójában Kínában van. Egyes felhasználók számára ez aggodalomra ad okot.

A jó hír az TunnelBear felhasználók számára az, hogy a cég azt állítja, hogy csak fizikai szervereket használnak. Következésképpen az emberek biztosak lehetnek abban, hogy adataikat pontosan oda továbbítják, ahol elvárják.

A TunnelBear megjegyzi, hogy virtuális szervereket is használhatnak, ha elég magas a kereslet, tehát ez valami más, amellyel a potenciális ügyfelek tudomásul veszik.

TunnelBear ügyfélszolgálat

Sajnos az TunnelBear nem kap magas pontszámot az ügyfélszolgálatért. Interfészük nagyon egyszerű és könnyen használható. A kevésbé kifinomult felhasználók továbbra is nehézségekbe ütközhetnek, és ha a haladó felhasználók számára rosszul történnek a dolgok, akkor azonnali, alapos segítségre számítanak.

rossz ügyfélszolgálatAz ügyfélszolgálat csak bélyegképes e-mail rendszeren keresztül érhető el. Nem kínálnak élő támogatást, és ne várja el, hogy megtalálja a hívni kívánt telefonszámot. Ez azt jelenti, hogy ez gyakran órákat vesz igénybe, hogy megkapja a választ. Ha a válasz nem oldja meg teljesen az ügyfél kérdését vagy nem oldja meg a kérdést, akkor az ügyfél újabb, több órás várakozással néz szembe..

Ez rendkívül bosszantó lehet, különösen akkor, ha a felhasználó határidőn belül dolgozik. Néhány felhasználó a cég Twitter profiljában még az TunnelBear-hez is felkereste a segítséget, de szerencse nélkül. A TunnelBear egyszerűen csipog egy javaslatot, hogy e-mailt küldjön a támogatási központnak.

Amint a segítség megérkezik, elég megbízhatónak tűnik. Csak ne számítson rá, hogy bármilyen sebességgel vagy hatékonysággal megtörténik.

Mennyibe kerül az TunnelBear?

A TunnelBear három árazási tervet kínál. A „kis” terv ingyenes, ami nagyon sokat hangzik. A felhasználók azonban vannak legfeljebb 500 MB adat havonta. Ez csak egy kis mennyiségű adat. A legtöbb ember néhány nap alatt átmegy ilyen sok adatba. Ez az ingyenes terv nagyszerű módszer lehet a szolgáltatás kipróbálására, ám ez csak azért szól, hogy használjuk.

alagút viselése

A „Giant” csomagok csak költségekkel járnak Havonta 9,99 USD, és korlátlan adatot szolgáltat. Ez a pay-as-you go terv sok értelmet jelenthet egyes ügyfelek számára, különösen azok számára, akik szeretnék a szabadságot, hogy bármikor megszüntessék a szolgáltatást.

Az TunnelBear szerint a „Grizzly” terv a legnépszerűbb. Azok a vásárlók, akik ezt a tervet választják, évente csak egyszer fizetnek, és az ár havi öt dollárba kerül. Ez hozzávetőlegesen 50% -os megtakarítást jelent a havi tervhez képest.

A fizetési lehetőségek magukban foglalják bankkártyák, hitelkártyák és bitcoinok azok számára, akik nagyobb névtelenséget akarnak.

Ajánlott az TunnelBear VPN? Határozottan nem

A TunnelBear rendelkezik néhány tisztességes funkcióval. Vannak azonban sokkal jobb VPN-szolgáltatók, amelyek robusztusabb szolgáltatásokat kínálnak jobb áron (Gondolj NordVPN). TunnelBear is küzd, amikor a sajnálatos feltöltési és letöltési időről van szó. Ha a sebesség prioritás az Ön számára, akkor bölcs dolog lenne más VPN szolgáltatót keresni.

Míg az TunnelBear rendelkezik aranyos felülettel a viselőjével és könnyen kezelhető még kezdőknek is, csak az nem felel meg a felhasználói elvárásoknak.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me