Open Source Privacy Tools – Komplet guide til online sikkerhed

Næsten alt, hvad du gør online, bliver observeret af nogen. Private og statsstøttede organisationer overvåger og registrerer de websteder, du besøger, hvor længe du opholder dig på disse websteder, hvad du siger på sociale medier, hvem du sender e-mail til, indholdet af disse e-mails og mere. Find hvilke skridt du kan tage for at beskytte dig selv og dit privatliv her på Privacy Australia.

Contents

Hvorfor skal jeg bry mig om mit privatliv? Jeg siger ikke noget, som nogen skal bry sig om, og jeg har intet at skjule.

For dem, der ikke har noget at skjule, har vi en særlig anmodning. Vi kender nogen, der gerne vil have dig til at sende ham alle dine e-mail-adresser og deres tilknyttede adgangskoder. Ikke kun dem, du bruger på arbejdet. Han vil gerne have alle dine personlige e-mail-adresser og adgangskoder også. Han vil kigge gennem dine e-mail-konti, og hvis han finder noget, som han mener, at andre burde vide om, vil han offentliggøre det online for dig. Indtil videre har vi ikke haft nogen, der ønskede at imødekomme denne anmodning.

- Glenn Greenwald i Hvorfor privatlivets fred betyder noget - TED Talk

Glenn-Greenwald-Hvorfor-privacy-spørgsmål

Læs også:

 • Et kig på hvorfor folk tror, ​​de ikke har noget at skjule. - Wikipedia
 • En diskussion om, hvordan man taler med folk, der ikke tror, ​​at privatlivets fred er et problem.- reddit

  Global masseovervågning - De fjorten øjne

  UKUSA_MapThe Fourteen Eyes er navnet på en gruppe lande, der deler intelligens med hinanden. Denne gruppe består af Australien, Canada, New Zealand, Storbritannien, USA, Danmark, Frankrig, Holland, Norge, Belgien, Tyskland, Italien, Spanien og Sverige.

  Inden for denne gruppe findes en undergruppe kaldet Fem øjne. De lande, der udgør Five Eyes - Australien, Canada, New Zealand, Det Forenede Kongerige og USA, har indgået en aftale med hinanden kaldet UKUSA-aftalen. I henhold til betingelserne i denne aftale er nationerne, der udgør Five Eyes, enige om at samarbejde om at indsamle, analysere og dele intelligens fra forskellige dele af verden. De er også enige om ikke at spionere på hinanden som modstandere. Selvom de har indgået denne aftale, afslørede lækager fra Edward Snowden, at nogle medlemmer af Five Eyes faktisk spionerer på hinandens borgere.

  De undgår også at bryde indenlandske love mod indsamling af intelligens om deres egne borgere ved at samle intelligens om hinandens borgere og dele det med hinanden. Nine Eyes består af landene i Five Eyes sammen med Danmark, Frankrig, Holland og Norge. Medlemmerne af Five Eyes deler intelligens med medlemmerne af Nine Eyes og Fourteen Eyes. Medlemmerne af Five Eyes og tredjepartsmedlemslande (dem, der er i Nine Eyes og Fourteen Eyes, men ikke i Five Eyes), spionerer på hinanden.

  Fem øjne

  1. Australien
  2. Canada
  3. New Zealand
  4. Det Forenede Kongerige
  5. Amerikas Forenede Stater

  Ni øjne

  6. Danmark
  7. Frankrig
  8. Holland
  9. Norge

  Fjorten øjne

  10. Belgien
  11. Tyskland
  12. Italien
  13. Spanien
  14. Sverige

  For at beskytte dit privatliv skal du undgå tjenester, der er baseret i USA

  Overvågningsprogrammerne i USA sammen med brugen af ​​National Security Letters (NSL'er) og tilknyttede gag-ordrer giver den amerikanske regering frihed til i hemmelighed at tvinge virksomheder til at udlevere adgang til deres kunders telekommunikation og økonomiske poster. Regeringen kan bruge denne adgang til at spionere efter disse kunder. Gag-ordrer, der er knyttet til NSL'erne, forbyder modtageren af ​​denne type anmodning at tale om det. Derfor skal du undgå amerikanske baserede tjenester.

  Dette scenarie fandt sted med et firma kaldet Ladar Levison og deres sikre e-mail-tjeneste kaldet Lavabit. Efter at FBI fandt ud af, at Edward Snowden brugte denne service, anmodede de Ladar give dem adgang til Snowdens poster. Da Lavabit ikke opbevarede logfiler, og da det krypterede kundens e-mail-indhold, kunne Lavabit ikke opfylde FBI's anmodning. FBI svarede ved at servere en stævning (med en gag orden) for Lavabits SSL-nøgler. Med SSL-nøglerne ville FBI have adgang, ikke kun til Snowdens poster, men til al realtidskommunikation (både metadata og ikke-krypteret indhold) for alle Lavabits kunder.

  Levision var ikke i stand til at vinde denne kamp. De gav SSL-nøglerne til FBI og indstillede Lavabit. Som svar beskyldte den amerikanske regering Levision for at have krænket stævningen og truet med at arrestere Levision.

  Levision genstartede Lavabit og udviklede en ny e-mail-standard kaldet DIME - Dark Internet Mail Environment. DIME er en standard for ende til ende krypteret e-mail. Lavabit tilbyder i øjeblikket DIME-krypterede e-mail-tjenester til forbrugere og virksomheder.

  Relateret information
  • Undgå alle amerikanske og britiske tjenester
  • Bevis for, at garanterer, at kanarier fungerer på baggrund af surespot-eksemplet.
  • http://en.wikipedia.org/wiki/UKUSA_Agreement
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Lavabit#Suspension_and_gag_order
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Key_disclosure_law
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Mass_surveillance

  VPN-udbydere med ekstra lag af privatliv

  Besøg vores startside for at se vores komplette liste over anbefalede VPN-tjenester i Australien.

  Vores kriterier for valg af VPN-udbydere til vores tabel:

  • Udbyderen driver forretninger uden for medlemslandene i Five Eyes. For mere information læses For at beskytte dit privatliv skal du undgå amerikansk-baserede tjenester
  • Udbyderen understøtter OpenVPN-software.
  • Udbyderen understøtter alternative betalingsformer, herunder Bitcoin, kontanter, betalingskort eller kontantkort.
  • For at åbne en konto kræver udbyderen ingen andre oplysninger end et brugernavn, adgangskode og e-mail.

  Vi er ikke tilknyttet nogen af ​​de VPN-udbydere, der er anført her, og modtager heller ingen erstatning for at have dem opført.

  Warrant Kanariske eksempler:

  • Klik her for at se et sammenligningskort, der indeholder oplysninger om over 150 virksomheder, der leverer VPN-tjenester.
  • Diskuter dette diagram på Reddit.

  Mere information om VPN'er

  • Er din VPN-udbyder virkelig at holde dine data private?
   (Bemærk: de første udbydere, der er anført, er sponsorer af dette websted).
  • Sådan styrkes sikkerheden på enhver VPN
  • Når du vælger en VPN-udbyder, skal du passe på VPN-virksomheder, der betaler for reklame og falske anmeldelser.
  • Ti løgne udsat for VPN'er
   (Bemærk: dette er en fantastisk artikel, men webstedet promoverer sig selv i stykket).
  • VPN-udbyder spionerer på sine egne kunder for at stoppe hacker.
  • Proxy.sh forklarer deres etiske politik, og hvilken type scenario der kan få dem til at overvåge deres servere.
  • IVPN indsamler kundens e-mail-adresse og IP-adresse, når de tilmelder sig.
   Læs deres e-mail-erklæring som svar.
  • blackVPN vil ikke længere opbevare forbindelseslogfiler med tidsstempler, når kunder opretter forbindelse og frakobler deres tjenester. De vil nu slette disse oplysninger, når en kunde kobler fra.
  • Undgå LT2P / IPSec-protokollen. Vælg en anden i stedet.

  Warrant Canary Defined

  En ordningskanarie er en meddelelse, der informerer brugere af en tjeneste om, at tjenesteudbyderen ikke er blevet serveret med en warrance eller hemmelig stævning. Hvis garantikanarien fjernes, eller hvis den ophører med at opdateres, skal brugere af tjenesten antage, at tjenesteudbyderen har fået tilsendt en warrance eller hemmelig stævning, og brugerne skal stoppe med at bruge tjenesten.

  Yderligere VPN-udbydere

  1. https://proxy.sh/canary
  2. https://www.ivpn.net/resources/canary.txt
  3. https://www.vpnsecure.me/files/canary.txt
  4. https://www.bolehvpn.net/canary.txt
  5. https://lokun.is/canary.txt
  6. https://www.ipredator.se/static/downloads/canary.txt

  Yderligere VPN-udbydere

  • Ofte stillede spørgsmål om Warrant Canary
  • En liste over virksomheder, der opretholder garantikanarier.
  • Bruce Schneier, en internationalt anerkendt sikkerhedsteknolog, kritiserer garantikanarier i en artikel på sin blog.

  Anbefalede browsere

  Tor Browser

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedTor Browser er en gratis og open source webbrowser, der giver adgang til Tor-netværket. Tor-browseren og Tor-netværket hjælper med at forhindre dig i at blive sporet ved at sende dine data via et distribueret netværk af servere.

  Tor Browser kører på Windows, macOS, GNU / Linux, iOS, Android og OpenBSD

  Mozilla Firefox

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedFirefox er en gratis webbrowser med open source. Mozilla-organisationen er meget klar over, hvilke oplysninger de indsamler om dig, og deres websted viser dig, hvordan du deaktiverer denne samling, hvis du vil gøre det. Følg vores trin for at justere indstillingerne i Firefox på disse links:

  • WebRTC
  • about: config
  • tilføjelser til privatlivets fred

  Firefox er tilgængelig til Windows, macOS, Linux, BSD, iOS og Android

  Modig

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedBrave er en open source browser, der blokerer annoncer og trackere som standard. Ud over at beskytte brugernes privatliv hjælper Brave sine brugere med at spare penge ved at indlæse websteder hurtigere end sine konkurrenter. Brave blev grundlagt af opfinderen af ​​Javascript og medstifter af Mozilla-projektet, Brendan Eich.

  Modig er tilgængelig til Windows, macOS, Linux, Android og iOS.

  Sørg for, at din browser ikke forlader fingeraftryk, når du gennemser internettet.

  Medmindre du tager skridt til at beskytte dig selv, giver din browser information om dig, når du gennemser online, hvilket gør det let at identificere dig. Dette er også kendt som "fingeraftryk."

  Når du besøger et websted, fortæller din browser en historie om dig til ejere af disse websteder. Det deler oplysninger såsom hvilken browser du bruger, hvilke plug-ins din browser har installeret, hvilken tidszone du befinder dig i, hvilken type enhed du bruger på det tidspunkt og så videre. Hvis det datasæt, som browseren videregiver om dig, er unikt, kan du spores og identificeres, selv uden cookies. [Panopticlick] er et værktøj, der viser dig, hvor unik din browserkonfiguration er.

  browser-fingeraftryk

  Der er to måder at forhindre din browser i at identificere dig unikt. Den første måde er at få din browser til at sende den samme type information, som de fleste andre browsere sender, så du ikke kan identificeres entydigt. For at gøre dette skal du have de samme skrifttyper, plugins og udvidelser, som de fleste har i deres browsere. Hvis din browser tillader det, skal du bruge en forfalsket brugeragentstreng for at få din browser til at identificere sig som noget andet. Du skal deaktivere DNT og aktivere WebGL som de fleste webbrugere. Hvis du deaktiverer Javascript, eller bruger Linux eller TBB, identificerer din browser dig som unik og gør det let at identificere dig.

  En lettere måde at forhindre din browser i at identificere dig unikt er at bruge plugins som Privacy Badger, uBlock Origin og Disconnect. Disse plugins hjælper dig med at holde din identitet privat.

  Yderligere oplysninger om browserfingeraftryk

  • Peter Eckersley, Chief Computer Scientist for Electronic Frontier Foundation, diskuterer fingeraftryk, hvordan det truer privatlivets fred og hvad der kan gøres for at forhindre det.
  • Redditors diskuterer fingeraftryk af browser.
  • Links til Firefox-tilføjelser til privatlivets fred.
  • BrowserLeaks.com - En pakke med webtestværktøjer, der kan vise dig, hvilken type information der er tilgængelig om dig, når du surfer på Internettet.

  Sørg for, at din browser ikke forlader fingeraftryk, når du gennemser internettet.

  WebRTC er en ny kommunikationsprotokol, der er afhængig af JavaScript, der kan lække din faktiske IP-adresse bag din VPN.

  Selvom software som NoScript forhindrer dette, er det sandsynligvis en god ide at blokere denne protokol også direkte, bare for at være sikker.

  Sådan deaktiveres WebRTC i Firefox?

  Kort sagt: Indstil “media.peerconnection.enabled” til “false” i “about: config”.

  forklaret:

  1. Indtast "about: config" i firefox-adresselinjen, og tryk på enter.
  2. Tryk på knappen "Jeg skal være forsigtig, jeg lover!"
  3. Søg efter “media.peerconnection.enabled”
  4. Dobbeltklik på posten, kolonnen "Værdi" skal nu være "falsk"
  5. Færdig. Gør WebRTC lækketest igen.
   Hvis du vil sikre dig, at hver enkelt WebRTC-relaterede indstilling virkelig er deaktiveret, skal du ændre disse indstillinger:

   • media.peerconnection.turn.disable = sandt
   • media.peerconnection.use_document_iceservers = falsk
   • media.peerconnection.video.enabled = falsk
   • media.peerconnection.identity.timeout = 1

  Nu kan du være 100% sikker på, at WebRTC er deaktiveret.

  Sådan deaktiveres WebRTC i Google Chrome.

  Det er ikke muligt at deaktivere WebRTC fuldstændigt i Chrome, men du kan forhindre lækager ved at ændre Chrome's routingindstillinger. To open source-udvidelser, der hjælper dig med dette, er WebRTC Leak Prevent og uBlock Origin. Med WebRTC Leak Prevent bliver du nødt til at kontrollere indstillingerne og justere dem efter behov til din situation. Med uBlock Origin skal du gå til “Indstillinger” og vælge “Hindre, at WebRTC lækker lokale IP-adresser.”

  Sådan deaktiveres WebRTC i Chrome på iOS, Internet Explorer eller Safari.

  Chrome på iOS, Internet Explorer og Safari bruger ikke WebRTC-protokollen på dette tidspunkt. Vores anbefaling er, at du bruger Firefox på alle dine enheder.

  Firefox: Privatlivsrelateret "om: config" Tweaks

  De følgende tilføjelser skal konfigureres korrekt, før de fungerer med din browser.

  Privatbrevdrev

  Privacy Badger stopper ikke-samtykke sporing. Hvis en annoncør eller en tredjeparts tracker sporer dine bevægelser online uden din tilladelse, forhindrer Privacy Badger dem i at vise indhold til din browser. Privacy Badger har en begrænsning, som du skal være opmærksom på. Det blokerer ikke for Google Analytics. For at blokere Google Analytics skal du bruge en blokkering som uBlock Origin. Privacy Badger fungerer med Firefox, Opera og Chrome.

  uBlock Oprindelse

  uBlock Origin er mere end en annonceblokerer. Det er en bredspektret blokkering. Som standard blokerer det annoncer, trackere og malware-websteder. Det kan også blokere scripts og rammer fra tredjepart afhængigt af hvilke indstillinger du vælger. uBlock Origin fungerer med Chromium, Firefox, Microsoft Edge og Safari.

  Cookie AutoDelete

  Når du lukker en fane, sletter Cookie Delete automatisk alle cookies, der ikke er i brug. Denne tilføjelse er tilgængelig til Firefox og Chrome.

  HTTPS overalt

  HTTPS krypterer kommunikationen mellem dig og websteder, der understøtter HTTPS. HTTPS Overalt er tilgængeligt for Firefox, Firefox til Android, Chrome og Opera.

  Decentraleyes

  Decentraleyes eliminerer behovet for din browser til at indlæse visse filer fra tredjeparts tjenester som Google Hosted Libraries og jQuery CDN. Denne tilføjelse kommer med flere almindeligt anvendte filer, og når din browser har brug for at få adgang til en af ​​dem, indlæser Decentraleyes den lokalt, hvilket forhindrer din browser i at foretage et opkald eksternt til filen og samtidig beskytter dit privatliv. Decentraleyes er kompatibel med indholdsblokkere som uBlock Origin og Adblock Plus. Det er tilgængeligt for Firefox. Kildekode tilgængelig på GitHub.

  Vi anbefaler, at hvis du bruger Firefox, at du bruger en eller flere af følgende tilføjelser til at beskytte dit privatliv.

  uMatrix

  uMatrix giver dig mulighed for at bestemme nøjagtigt, hvilke sider din browser kan oprette forbindelse til, hvilken type data din browser kan hente, og hvilke funktioner din browser kan udføre. Denne tilføjelse anbefales til avancerede brugere.

  NoScript Security Suite

  Med NoScript installeret skal et websted hvidlistes af dig, før det kan udføre scripts i din browser. Du har kontrol, og hvis du ikke giver tilladelse, deaktiverer NoScript JavaScript, Java, Flash og andre plugins på websteder, hvor du ikke har angivet, at det er okay.

  Anbefalede Firefox-tilføjelser til beskyttelse af dit privatliv

  Dette er en samling af personlige oplysninger relateret til: config tweaks. Vi viser dig, hvordan du forbedrer privatlivets fred for din Firefox-browser.

  Kom godt i gang:

  1. Indtast "about: config" i firefox-adresselinjen, og tryk på enter.
  2. Tryk på knappen "Jeg skal være forsigtig, jeg lover!"
  3. Følg instruktionerne herunder ...

  Forberedelse:

  1. privacy.firstparty.isolate = sandt
   • Et resultat af Tor Uplift-indsatsen, denne præference isolerer alle browseridentifikationskilder (f.eks. Cookies) til det første parts domæne med det mål at forhindre sporing på tværs af forskellige domæner.
  2. privacy.resistFingerprinting = sandt
   • Dette præference er et resultat af Tor Uplift-indsatsen, hvilket gør Firefox mere modstandsdygtig over for fingeraftryk af browser.
  3. privacy.trackingprotection.enabled = sandt
   • Dette er Mozilla's nybyggede sporingsbeskyttelse. Det bruger Disconnect.me-filterliste, som er overflødig, hvis du allerede bruger uBlock Origin-tredjepartsfiltre, derfor skal du indstille den til falsk, hvis du bruger add-on-funktionaliteterne.
  4. browser.cache.offline.enable = falsk
   • Deaktiver offline cache.
  5. browser.safebrowsing.malware.enabled = falsk
   • Deaktiver Google Safe Browsing malware-kontroller. Sikkerhedsrisiko, men forbedring af privatlivets fred.
  6. browser.safebrowsing.phishing.enabled = falsk
   • Deaktiver Google Safe Browsing og phishing-beskyttelse. Sikkerhedsrisiko, men forbedring af privatlivets fred.
  7. browser.send_pings = falsk
   • Attributten ville være nyttig til at lade websteder spore besøgende 'klik.
  8. browser.sessionstore.max_tabs_undo = 0
   • Selv med Firefox, der er indstillet til ikke at huske historien, gemmes dine lukkede faner midlertidigt i Menu -> Historie -> Nyligt lukkede faner.
  9. browser.urlbar.speculativeConnect.enabled = falsk
   • Deaktiver forindlæsning af autofuldførte webadresser. Firefox indlæser URL'er, der automatisk udfyldes, når en bruger indtaster i adresselinjen, hvilket er et problem, hvis URL'er foreslås, at brugeren ikke ønsker at oprette forbindelse til. Kilde
  10. dom.battery.enabled = falsk
   • Webstedsejere kan spore batteriets status på din enhed. Kilde
  11. dom.event.clipboardevents.enabled = falsk
   • Deaktiver, at websteder kan få meddelelser, hvis du kopierer, indsætter eller klipper noget fra en webside, og det lader dem vide, hvilken del af siden der er valgt.
  12. geo.enabled = falsk
   • Deaktiverer geolocation.
  13. media.navigator.enabled = falsk
   • Websteder kan spore din enheds mikrofon og kamerastatus.
  14. netværk.cookie.cookieBehavior = 1
   • Deaktiver cookies
   • 0 = Accepter alle cookies som standard
   • 1 = Accepter kun fra det oprindelige sted (bloker tredjepartscookies)
   • 2 = Bloker alle cookies som standard
  15. netværk.cookie.lifetimePolicy = 2
   • cookies slettes i slutningen af ​​sessionen
   • 0 = Accepter cookies normalt
   • 1 = Spørg for hver cookie
   • 2 = Accepter kun for den aktuelle session
   • 3 = Accepter i N dage
  16. netværk.http.referer.trimmingPolicy = 2
   • Send kun skemaet, værten og porten i Referer-overskriften
   • 0 = Send den fulde URL i Referer-overskriften
   • 1 = Send URL'en uden dens forespørgselsstreng i refererthovedet
   • 2 = Send kun skemaet, værten og porten i Referer-overskriften
  17. netværk.http.referer.XOriginPolicy = 2
   • Send kun refererthoved, når de fulde hostnavne matcher. (Bemærk: Hvis du bemærker betydelig brud, kan du prøve 1 kombineret med en XOriginTrimmingPolicy-finjustering nedenfor.) Kilde
   • 0 = Send henviser i alle tilfælde
   • 1 = Send referer til de samme eTLD-websteder
   • 2 = Send referer kun, når de fulde hostnavne stemmer overens
  18. netværk.http.referer.XOriginTrimmingPolicy = 2
   • Når du sender henviser på tværs af oprindelser, skal du kun sende skema, vært og port i henvisningshovedet på anmodninger om oprindelsessted. Kilde
   • 0 = Send fuld url i referencen
   • 1 = Send url uden forespørgselsstreng i Henviseren
   • 2 = Send kun skema, vært og port i Referer
  19. webgl.disabled = sandt
   • WebGL er en potentiel sikkerhedsrisiko. Kilde

  Relateret information

  • ffprofile.com - Hjælper dig med at oprette en Firefox-profil med de standarder, du kan lide.
  • mozillazine.org - Sikkerheds- og privatlivsrelaterede præferencer.
  • user.js Firefox-hærdningsudstyr - Dette er en user.js-konfigurationsfil til Mozilla Firefox, der formodes at hærde Firefox's indstillinger og gøre det mere sikkert.
  • Privatlivsindstillinger - En Firefox-tilføjelse til let at ændre indbyggede privatlivsindstillinger med et værktøjslinjepanel.

  Udbydere af e-mail-beskyttelse med privatliv - Ingen tilknyttede virksomheder

  Alle udbydere, der er anført her, opererer uden for USA og understøtter SMTP TLS. Tabellen er sorterbar. Stol aldrig på noget selskab med dit privatliv, krypter altid.

  En anden e-mail-udbyder, som du muligvis vil være interesseret i

  • Fortrolig mail - Confidant Mail er et ikke-SMTP-krypteret e-postsystem. Det bruger GNU Privacy Guard til at kryptere og autentificere kommunikation, og TLS 1.2 til at kryptere transport. Din private nøgle forbliver hos dig, ikke Confidant Mail-serveren. Dette giver dig meget mere sikkerhed end SMTP-baserede e-mail-systemer. Confidant Mail er tilgængelig for Windows, macOS og Linux. https://www.confidantmail.org/

  Vær vært for din egen e-mail-service

  Mail-in-a-BoxMail-in-a-Box giver dig mulighed for at tage total kontrol over din e-mail ved at give dig mulighed for at betjene din egen mailserver. For at opsætte Mail-in-a-Box skal du bruge en skybaseret server med mindst 1 GB RAM, der kører Ubuntu 14.04 og dit eget domænenavn. For mere information, se https://mailinabox.email/

  Yderligere ressourcer, der hjælper dig med at holde din e-mail privat

  • gpg4usb.org - en gratis open source, bærbar teksteditor, der giver dig mulighed for at kryptere og dekryptere tekstbeskeder og filer.
  • Mailvelope - en browserudvidelse til Chrome og Firefox, der gør det muligt for brugeren at kryptere e-mail sendt via tjenester som Gmail, Yahoo-mail og Outlook. Det krypterer beskeder ved hjælp af OpenPGP.
  • Enigmail - en tilføjelse til Thunderbird og SeaMonkey. Det bruger OpenPGP til kryptering, dekryptering, digitale signaturer og verifikation af e-mail-meddelelser.
  • TorBirdy - en udvidelse, der gør det muligt for Thunderbird-brugere at oprette forbindelse til Tor-netværket.
  • E-mail-personlige test - Dette værktøj kører adskillige test for at se, om din e-mail-klient kompromitterer dit privatliv.

  Links til artikler om e-mail-privatliv

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhed

  • Hvis dine e-mail-meddelelser er gemt i skyen, er de muligvis ikke så private, som du tror. ECPA (Electronic Communications Privacy Act), der på én gang beskyttede privatlivets fred for e-mail-meddelelser, der er gemt på servere, har ikke holdt trit med teknologien. E-mail, der er blevet gemt på en server i mere end seks måneder, betragtes som forladt, og regeringen kan søge efter den. Denne artikel ser på, hvordan dette påvirker privatlivets fred for dine data, når de gemmes i skyen.
  • [OpenMailBox-link trækker ikke op]
  • FBI griber til server for progressiv internetudbyder - En opdatering til FBI-beslaglæggelse af en server fra May First / People Link og Riseup.
  • Politiets efterforskning får serveren til at blive kompromitteret - Det italienske postpoliti brugte en undersøgelse af en postkasse til at spionere på al kommunikation, der gik gennem Autistici / Inventati-serveren.

  Anbefalede e-mail-klienter

  Thunderbird

  Thunderbird er en gratis open source e-mail-klient udviklet af Mozilla Foundation. Det understøtter realtidschat, websøgning og indstillingen Må ikke spore.

  Thunderbird er tilgængelig til Windows, macOS og Linux operativsystemer.

  Claws Mail

  Claws Mail er en gratis e-mail-klient baseret på GTK +. Brugere kan bruge plugins til Claws Mail til at læse RSS- og Atom-nyhedsfeeds, PDF-vedhæftede filer og mere. Claws Mail er inkluderet i Gpg4win, et krypteringsprogram til Windows-brugere.

  Claws Mail er tilgængelig til Windows, macOS, Linux, BSD, Solaris, Unix og andre operativsystemer.

  Links til artikler om e-mail-privatliv

  • K-9 Mail - en open source e-mail-klient til Android. Det har mange funktioner, herunder support til push IMAP, WebDAV og flere identiteter.
  • GNU Privacy Guard - gratis open source software baseret på OpenPGP. Det giver brugerne mulighed for at kryptere og underskrive data og e-mail-kommunikation. Det er et kommandolinjeværktøj, der kan integreres med flere forskellige maillæsere og grafiske brugergrænseflader for at gøre det lettere at bruge.
  • MailPile - et gratis open source-program, der fungerer som en e-mail-klient, en søgemaskine og en personlig webmail-server. Det bruger OpenPGP til e-mail-kryptering og underskrifter.

  Alternativer til e-mail

  I2P-Bote

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedI2P-Bote er et plug-in til I2P-netværket. Det holder dine e-mail-beskeder private ved at give automatisk kryptering og digitale signaturer og ved at gemme din e-mail i en distribueret hash-tabel i stedet for på en server.

  I2P er tilgængelig til Windows, macOS, Linux, Debian og Android operativsystemer.

  Bitmessage

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedBitmessage er et decentraliseret peer to peer-kommunikationssystem, der forenkler processen med at sende krypterede e-mail-meddelelser ved ikke at kræve, at dens brugere bruger nøgler.

  Bitmessage er gratis, open source og er tilgængelig til Windows, macOS og Linux.

  RetroShare

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedRetroshare er gratis open source-software, der giver brugeren mulighed for at oprette dit eget sikre, anonyme og decentrale netværk. Du kan bruge den til kun at oprette forbindelse til folk, du kender og har tillid til.

  RetroShare kan bruges til fora, messaging og VoIP. RetroShare er tilgængelig til Windows, macOS og Linux.

  Søgemaskiner, der respekterer dit privatliv

  For at maksimere dit privatliv, når du søger på internettet, skal du vælge en af ​​de søgemaskiner, der er anført her.

  Searx

  searxSearx er en metasearch-motor. Når du indtaster en forespørgsel i dens søgefelt og rammer retur, vil resultaterne være en kombination af resultater fra flere søgemaskiner. Searx beskytter dit privatliv ved ikke at indsamle eller gemme oplysninger om dig eller dine søgninger.

  Startside

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedStartPage leverer søgeresultater fra Google og beskytter dit privatliv på samme tid. For at beskytte dit privatliv registrerer de ikke din IP-adresse, de indsamler ikke personlige oplysninger om dig, og de placerer ikke identificerende cookies i din browser. Hvert søgeresultat har en proxyindstilling, der giver dig mulighed for at besøge websteder anonymt.

  DuckDuckGo

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedDuckDuckGo er en søgemaskine, der bruger over fire hundrede kilder til at give dig de bedste svar på dine forespørgsler. Når du søger ved hjælp af DuckDuckGo, gemmes dine personlige oplysninger ikke, og du spores aldrig.

  En udvidelse til Firefox, der beskytter privatlivets fred

  • Google-søgeklink-fix - et open source-addon, der forhindrer Google og Yandex i at ændre webadresserne til dine søgeresultater, når du klikker på dem. Ved at deaktivere denne opførsel forhindrer dette tilføjelse også disse søgemaskiner i at spore dine klik. Google-søgeklinkfix er tilgængelig for Firefox, Chrome og Opera. (Open Source)

  Andre søgemaskiner med funktioner til beskyttelse af personlige oplysninger

  • Qwant - Qwant er en søgemaskine med base i Frankrig. Qwant beskytter brugernes privatliv ved at kryptere deres søgeforespørgsler og ikke spore dem eller registrere deres søgninger.
  • MetaGer - MetaGer er en open source søgemaskine baseret i Tyskland. For at beskytte brugernes privatliv gemmer MetaGer ikke IP-adresser, sporer ikke brugerne, krypterer dataoverførsel og tilbyder en proxyserver, så søgeresultater kan ses anonymt.
  • ixquick.eu - ixquick.eu er en metasearch-motor, der ekskluderer resultater fra Google og Yahoo. Det vedligeholdes af det samme firma, der kører Startpage.com. Det giver resultater via proxy og registrerer ikke oplysninger om dig eller placerer cookies i din browser.

  Instant messengers med kryptering

  Hvis du bruger WhatsApp, Viber, LINE, Telegra eller Threema eller et lignende instant messenger-program, skal du skifte til en krypteret tjeneste som dem, der er anført her, for at beskytte dit privatliv.

  Signal

  Open-Whisper-SystemsSignal er et gratis open source-program, der giver dig mulighed for at sende gruppe-, tekst-, stemme-, video-, dokument- og billedbeskeder overalt i verden. Meddelelser og opkald sendt med signal krypteres fra ende til ende. Du kan også indstille dine beskeder til at forsvinde på et tidspunkt, du vælger.

  Signal er tilgængeligt til Android, iOS, Windows, macOS og Debian-baseret Linux.

  Tråd

  trådWire er en meddelelsesapp baseret fra Schweiz. Du kan bruge Wire til chat, telefonopkald, billeder, musik, video og billeder. Alt, der sendes viaWire, er krypteret fra ende til anden. Ét ord af forsigtighed: Wire vil føre en liste over alle personer, du kontakter, indtil du sletter din konto. Wire er gratis til personlig brug.

  Tråd er tilgængelig til Android, iOS, Windows, macOS, Linux og webbrowsere (Chrome, Firefox, Edge og Opera).

  Ricochet

  RicochetRicochet er en gratis open source-meddelelsestjeneste, der fungerer via Tor-netværket. Hver meddelelse, der sendes gennem Ricochet, er anonymiseret og krypteret end-to-end.

  Ricochet er tilgængelig til Windows, Mac og Linux.

  Andre direktemeddelelsestjenester med privatlivsfunktioner

  ChatSecure

  chatsecureen gratis open source-messaging-app til iOS. Det tilbyder ende-til-ende-kryptering gennem OMEMO og OTR over XMPP.

  Cryptocat

  Cryptocatet gratis open source-program, der bruger OMEMO-protokollen til kryptering. Cryptocat er tilgængelig til Windows, macOS og Linux.

  Kontalk

  KontalkKontalk er en open source-messaging-app, der fungerer over et distribueret netværk, der drives af frivillige. Det bruger XMPP til at kryptere klient til server og server til serverkommunikation. Kontalk er tilgængelig til Android, macOS, Linux og Windows.

  Yderligere oplysninger om krypterede onlinemeddelere

  • Ricochet passerer professionel sikkerhedsrevision og viser, at de ser alvorligt på sikkerheden.
  • Sådan kommunikerer du online uden at blive set eller sporet.
  • Et link til download af signal APK, hvis du er en avanceret bruger med særlige behov. Ikke anbefalet til almindelige brugere.
  • Wire gemmer en liste over alle kundekontakter, indtil kundekontoen er blevet slettet.
  • En revision viser, at appen Telegram-meddelelser ikke er IND-CCA-sikker.
  • En reddit diskussionstråd om Telegram, og om den faktisk er privat som annonceret.

  Video- og stemmemeddelere med kryptering

  Hvis du er en Skype-, Viber- eller Google Hangouts-bruger, skal du skifte til en krypteret tjeneste som dem, der er anført her, for at beskytte dit privatliv.

  Signal

  Open-Whisper-SystemsSignal er et gratis open source-program, der giver dig mulighed for at sende gruppe-, tekst-, tale-, video-, dokument- og billedbeskeder overalt i verden. Meddelelser sendt med signal krypteres fra ende til ende. Du kan også indstille dine beskeder til at forsvinde på et tidspunkt, du vælger.

  Signal er tilgængeligt til Android, iOS, Windows, macOS og Debian-baseret Linux.

  Tråd

  trådWire er en meddelelsesapp baseret fra Schweiz. Du kan bruge Wire til chat, telefonopkald, billeder, musik, video og billeder. Alt, der sendes viaWire, er krypteret fra ende til anden. Ét ord af forsigtighed: Wire vil føre en liste over alle personer, du kontakter, indtil du sletter din konto. Wire er gratis til personlig brug.

  Tråd er tilgængelig til Android, iOS, Windows, macOS, Linux og internettet.

  Linphone

  LinphoneLinphone er et open source VoIP-program, der bruger SIP-protokollen til tale- og videoopkald, instant messaging og fildeling. Linphone tilbyder ende-til-ende-kryptering gennem zRTP, TLS og SRTP.

  Linphone er tilgængelig til Android, iOS, Windows10 mobil, macOS, Windows til skrivebordet og Linux.

  Andre video- og stemmemeddelelsestjenester med privatlivsfunktioner

  Jitsi

  et sæt gratis og open source-applikationer lavet til sikker online videokonference. Jitsi til skrivebordet tilbyder chat, desktop-deling, filoverførsel og support til instant messaging.

  Tox

  et gratis open source, distribueret peer-to-peer tale- og video messaging-program, der tilbyder ende til ende kryptering. Tox er tilgængelig til Windows, macOS, Linux, iOS, Android og FreeBSD.

  Ring

  en gratis, distribueret applikation til video, tale og onlinemeddelelser, der tilbyder kryptering. Ring er tilgængelig til Linux, Windows, macOS og Android.

  Artikler og links med yderligere oplysninger om krypterede tale- og videobudbringere

  • Et link til download af signal APK, hvis du er en avanceret bruger med særlige behov. Ikke anbefalet til almindelige brugere.
  • Wire gemmer en liste over alle kundekontakter, indtil kundekontoen er blevet slettet.

  Fildelingstjenester med privatlivsfunktioner

  OnionShare

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedOnionShare er et gratis open source-program til deling af filer af enhver størrelse. Det gør det muligt for sine brugere at dele filer anonymt og sikkert gennem Tor onion-tjenesten. Det genererer en hemmelig URL, der skal åbnes for, at modtageren kan hente filen.

  OnionShare er tilgængelig til Windows, MacOS og Linux.

  Magisk ormehul

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedMagic Wormhole er et værktøj til deling af kommandolinjer. Det var designet til at undgå kompleksiteten i andre krypterede fildelingssystemer. Det beskytter brugernes privatliv gennem en PAKE (password-godkendt nøgleudveksling).

  Cloud Storage Services med privatlivsfunktioner

  Hvis du bruger Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud eller en lignende service til at gemme dine data i skyen, skal du skifte til en tjeneste, der beskytter dit privatliv, ligesom dem, der er anført her.

  Seafile

  SeafileSeafile er et fillagringsprogram, der tilbyder indbygget filkryptering og filsynkronisering. Brugere kan levere deres egen server eller bruge Seafile-skytjenesten til at gemme filer. Community Edition, som er til brugere, der leverer deres egne servere, er gratis. Pro-udgaven, der er til kunder, hvis filer er hostet af Seafile's skytjeneste, er gratis for op til 3 brugere. Både Community Edition og Pro Edition giver tofaktorautentisering. Pro-udgaven tilbyder også fjerntørring, en revisionslog og integration af antivirus.

  Klientsoftwaren er tilgængelig til Windows, macOS, Linux, iOS og Android.
  Server-softwaren er tilgængelig til Linux, Raspberry Pi og Windows.

  NextCloud

  NextcloudNextCloud er et fillagringsprogram, der tillader dets brugere at gemme deres data sikkert hjemme, på en server efter eget valg eller med en af ​​NextClouds tjenesteudbydere. NextCloud er gratis og open source.

  NextCloud er tilgængelig til Windows, macOS, Linux, Android, iOS og Windows Mobile.

  Mindst myndighed S4

  S4Least Authority tilbyder en cloud-lagringstjeneste kaldet S4 (Simple Secure Storage Service) til individuelle kunder. S4 giver kryptering af klientsiden til gemte filer. Dine data kan fås adgang enten via Gridsync (en grafisk brugergrænseflade) eller via en kommandolinjegrænseflade. Tjenesten koster $ 25 per måned.

  Gridsync er tilgængelig til MacOS, Linux og Windows.

  En anden Cloud Storage Service at overveje

  • Muonium - Muonium er en gratis open source cloud-lagerudbyder, der tilbyder anonymitet og ende-til-ende-kryptering til dine filer.

  Yderligere Information

  • Cryptomator - et enkelt, gratis open source fillagringsapplikation, der giver dig mulighed for at kryptere filindhold og -navne med AES. Fås til Windows, macOS, Linux, Android og iOS
  • Top NBN-planer - skønt de er lidt uafhængige, er dette en guide til de bedste NBN-udbydere i Australien. Jeg sammenlignede dem efter hastighed og privatlivsfunktioner, da nogle internetudbydere er kendt for aktivt at sælge kundedata.

  Programmer, der lader dig være vært for din egen cloud-server

  Hvis du bruger Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud eller en lignende service, og du selv vil være vært for en skyserver, skal du se på disse muligheder.

  Seafile

  SeafileSeafile er et fillagringsprogram, der tilbyder indbygget filkryptering og filsynkronisering. Brugere kan levere deres egen server eller bruge Seafile-skytjenesten til at gemme filer. Community Edition, som er til brugere, der leverer deres egne servere, er gratis. Pro-udgaven, der er til kunder, hvis filer er hostet af Seafile's skytjeneste, er gratis for op til 3 brugere. Både Community Edition og Pro Edition giver tofaktorautentisering. Pro-udgaven tilbyder også fjerntørring, en revisionslog og integration af antivirus.

  Klientsoftwaren er tilgængelig til Windows, MacOS, Linux, iOS og Android.
  Server-softwaren er tilgængelig til Linux, Raspberry Pi og Windows.

  Pydio

  PydioPydio er en open source-fildelingsapplikation for virksomheder. Du kan få adgang til filer via en webgrænseflade, via skrivebordet eller via en mobilenhed. Det kan distribueres på en server placeret i forretningslokalerne eller i en privat sky. Pydio har forskellige sikkerhedsindstillinger, der kan tilpasses til at matche privatlivspolitikken for den virksomhed, der bruger den.

  Tilgængelig til Windows, MacOS, Linux, Android, iOS eller via internettet.

  Tahoe-LAFS

  Tahoe-LAFSLAFS står for Least-Authority File Store. Tahoe-LAFS er et skylagringssystem, der er gratis og open source. Det fungerer ved at kryptere din kommunikation og distribuere dem over flere servere. LAFS er det system, der bruges af Least Authority S4.

  Fås til Windows, MacOS og Linux.

  Yderligere Information

  • NextCloud - NextCloud er et fillagringsprogram, der tillader dets brugere at gemme deres data sikkert hjemme, på en server efter eget valg eller med en af ​​NextClouds tjenesteudbydere. NextCloud er gratis og open source.
  • Muonium - Muonium er en gratis open source cloud-lagerudbyder, der tilbyder anonymitet og ende-til-ende-kryptering til dine filer.
  • Webhostinganmeldelser - Vi kiggede på de bedste hostingfirmaer og sammenlignede dem baseret på hastighed og sikkerhed.

  Filsynkronisering af applikationer med privatlivsfunktioner

  Sparkle Share

  SparkleShareSparkle Share er et gratis og open source filsynkroniseringsprogram. Det tilbyder både klientsiden og serversides kryptering.

  Fås til Windows, MacOS og Linux

  Syncany

  SyncanySyncany er et open source-skylagrings- og fildelingsprogram, der synkroniserer dine filer til uanset hvilken type lager du har. Dine filer er krypteret, før du uploader dem. Syncany opretholdes ikke aktivt.

  Fås til MacOS, Windows og Linux

  Syncthing

  SyncthingSyncthing er et gratis og open source decentral fildelingsapplikation, der giver dig mulighed for at gemme dine data, hvor du vil. Det beskytter dit privatliv ved at kryptere al din kommunikation med TLS. Ingen central server er nogensinde involveret i transport eller synkronisering af dine data.

  Fås til Mac OS X, Windows, Linux, FreeBSD, Solaris og OpenBSD

  Andre Cloud Server-applikationer med privatlivsfunktioner

  • git-annex - git-annex er et kommandolinjeprogram, der giver dig mulighed for at synkronisere dine filer med git. Hvis du er ukomfortabel med at bruge kommandolinjen, kan du bruge git-annex-assistent, der leveres sammen med git-anneks.

  Applikationer til adgangskodestyring

  Hvis du i øjeblikket bruger 1Password, LastPass, Roboform eller iCloud Keychain til at administrere dine adgangskoder, anbefaler vi, at du ser efter et mere sikkert alternativ her.

  Master adgangskode

  Master-adgangskodeMaster Password er et gratis softwareapplikation med open source, der fungerer ved algoritmisk at generere dine adgangskoder, som du har brug for dem. Dit privatliv er beskyttet med denne løsning, fordi dine genererede adgangskoder ikke gemmes på din enhed, og de sendes ikke over netværket.

  Master Password er tilgængeligt til iOS, MacOS, Android, Windows, Linux og Internettet.

  KeePass / KeePassX

  KeePassKeePass er en gratis open source password manager, der er designet til at være let at bruge. Med KeePass gemmes dine adgangskoder i en krypteret database, der er sikret med enten en hovednøgle eller en nøglefil. Databaserne er krypteret med AES og Twofish. Besøg disse links for mere information om [KeePassX] (ikke i øjeblikket vedligeholdt) og [KeePassXC]

  Fås til Windows, MacOS, Linux, Android og BSD

  LessPass

  LessPassLessPass er et gratis open source-program, der blev udviklet for at gøre adgangskodehåndtering lettere. LessPass fungerer ved at beregne adgangskoder i stedet for at generere og gemme dem. Det gemmer aldrig dine adgangskoder i en database, og det behøver ikke at synkronisere med din enhed for at fungere. Det bruger PBKDF2 og sha-256.

  Fås til Windows, MacOS, Linux, Android, Firefox og Chrome.

  Andre applikationer til adgangskodestyring

  • Secure Password Generator - Et online værktøj, der genererer stærke og tilfældige adgangskoder. Al adgangskodegenerering udføres i browseren.
  • SuperGenPass - en gratis open source adgangskodegenerator, der kører i din browser. Det omdanner din hovedadgangskode til en unik adgangskode for hvert websted, du besøger. Dine adgangskoder gemmes eller transmitteres aldrig.
  • Password Safe - et gratis open source-adgangskodeprogram, der giver dig mulighed for at administrere dine eksisterende adgangskoder og generere nye adgangskoder i henhold til dine egne regler. Med Password Safe gemmer du dine adgangskoder i en eller flere krypterede databaser. Designet med kærlighed af sikkerhedsekspert Bruce Schneier, anbefaler vi kraftigt at bruge PW Safe, hvis du vil støtte open source-værktøjsbevægelsen.

  Yderligere oplysninger om adgangskodegenerering

  • John Oliver fra Late Week Tonight og Edward Snowden diskuterer adgangskoder (Youtube).

  International lovgivning vedrørende nøgleafgivelse

  Links relateret til nøgleafgivelseslove

  Lovgivning om nøgleafgivelse afgør betingelserne, hvorpå en person er tvunget til at give krypteringsnøgler til de retshåndhævende myndigheder. Lovene er forskellige i hvert land, men de fleste lande kræver en warrant. Steganografi og datakrypteringsmetoder, der sikrer plausibel afviselighed, er to af måderne, som enkeltpersoner kan bruge til at forsvare sig mod nøgleoplysningslove.

  Steganografi refererer til at skjule en meddelelse, billede eller fil inde i en anden meddelelse, billede eller fil. Med henblik på vores sammenhæng er meddelelsen, der skjules, normalt en, der indeholder krypteret information. For at sikre plausibel afviselighed skulle den besked, der er skjult, være krypteret på en sådan måde, at en modstander ikke kan bevise, at den skjulte meddelelse findes.

  Nationer, der har nøgleafgivelseslove
  1. Antigua og Barbuda
  2. Australien
  3. Canada
  4. Frankrig
  5. Indien
  6. Norge
  7. Sydafrika
  8. Det Forenede Kongerige
  Nationer, hvor nøgleafgivelseslovgivningen muligvis finder anvendelse eller ikke
  1. Belgien *
  2. Finland *
  3. New Zealand (uklart)
  4. Sverige (foreslået)
  5. Nederlandene *
  6. USA (se relaterede oplysninger)
  Nationer, hvor nøgleafgivelseslove ikke finder anvendelse
  1. Tjekkiet
  2. Polen

  * Hvis en person, bortset fra den mistænkte eller den mistænkte familie, ved, hvordan man får adgang til et system, kan det være nødvendigt, at personen deler det, han eller hun ved.

  Links til yderligere filkrypteringstjenester

  • Et dybtgående kig på nøgleoplysningslove fra Wikipedia.
  • Svar på et spørgsmål om vigtige oplysningslove hos Law Stack Exchange.
  • Maria Hoffman, senior stabsadvokat for Electronic Frontier Foundation, taler om nøgleoplysningslove og tvungen dekryptering ved DEFCON 20.

  Applikationer til filkryptering

  Hvis du ikke i øjeblikket krypterer din harddisk, e-mail-poster eller filarkiver, anbefaler vi, at du bruger et af disse krypteringsprogrammer.

  Links til yderligere filkrypteringstjenester

  • Cryptomator - et enkelt, gratis open source fillagringsapplikation, der giver dig mulighed for at kryptere filindhold og -navne med AES.
  • miniLock - en revideret, peer-review fil kryptering addon til Google Chrome og Chromium.
  • AES-kryptering - et filkrypteringsprogram baseret på Advanced Encryption Standard. Det er nemt at bruge, og efter installation kræver det kun at klikke på en fil og indtaste en adgangskode, der skal bruges. Fås til Windows, Mac, Linux og Android.
  • DiskCryptor - et open source-filkrypteringsprogram, der kan bruges til at kryptere nogle eller alle diskpartitioner på et diskdrev. Understøtter AES, tofisk og slange. Kører på Windows.
  VeraCrypt

  VeraCryptVeraCrypt er et gratis open source-program baseret på TrueCrypt 7.1a. Det kan oprette en virtuel krypteret disk, den kan kryptere en partitions- eller lagerenhed, den fungerer i realtid, og den er designet til at give plausibel afviselighed.

  Fås til Windows, MacOS og Linux.

  GNU Privacy Guard

  GnuPGGratis open source software baseret på OpenPGP. Det kan bruges som et kommandolinjeværktøj, eller det kan bruges med frontend-applikationer. Det krypterer og underskriver data og e-mail-kommunikation.

  Fås til Windows, Vista og Linux.

  PeaZip

  PeaZipPeaZip er et gratis open source-værktøj til at administrere filer og oprette filarkiver. Det understøtter over 180 forskellige filformater. PeaZip inkluderer adskillige metoder til at sikre dine data, herunder kryptering ved hjælp af AES, Twofish eller Serpent, en krypteret adgangskodemanager, tofaktorautentisering (valgfrit, ikke påkrævet) og sikre slette- og fil hashing-værktøjer.

  Fås til Windows, MacOS, Android og Debian.

  Netværk uden for overfladeweben

  Hvis du vil have adgang til indhold på Dark web, kan du gennemse oplysningerne i dette afsnit.

  Tor-projekt

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedTor-netværket giver sine brugere mulighed for at omgå Surface-nettet gennem sit netværk af frivillige betjente servere. Tor distribuerer din kommunikation mellem flere relæforbindelser for at beskytte din identitet.

  Fås til Windows, Mac, Linux, iOS, Android og OpenBSD

  I2P-netværk

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedI2P-netværket er et overlay-netværk, der giver brugerne mulighed for at kommunikere anonymt. Al kommunikation, der finder sted med netværket, er krypteret fra ende til anden. I2P understøtter e-mail, webbrowsing, webstedshosting, onlinemeddelelse, blogging, fora og fillagring.

  Fås til Windows, MacOS, Linux, Android

  Freenet-projektet

  FreenetFreenet er et decentraliseret, distribueret netværk. Filer og kommunikation er krypteret, og noder anonymiseres på Freenet. Brugere kan dele filer, offentliggøre websteder og chat på fora.

  Fås til Windows, MacOS og Linux

  Links til yderligere netværk uden for overfladeweben

  • ZeroNet - Et peer to peer-netværk ved hjælp af BitTorrent-netværket og Bitcoin-kryptografi.
  • Retroshare - gratis open source-software, der giver brugeren mulighed for at oprette et sikkert, anonymt og decentraliseret netværk til at sende krypteret kommunikation.
  • GNUnet - en pakke med værktøjer og applikationer til at bygge decentrale applikationer, der beskytter privatlivets fred.
  • IPFS - et peer-to-peer fil distributionssystem. Målet med IPFS er at erstatte HTTP og gøre internettet mere effektivt og omkostningseffektivt. [Link til advarsel om beskyttelse af personlige oplysninger].

  Netværk uden for overfladeweben

  Hvis du i øjeblikket bruger Facebook, Twitter eller Google+, anbefaler vi, at du kigger efter et mere sikkert sociale mediealternativ her.

  diaspora *

  diasporadiaspora er et decentraliseret socialt netværk, der køres af servere (som de kalder ”pods”) over hele verden. For at deltage i diasporaen skal du finde en pod og registrere dig med den. I diaspora kan du holde din identitet privat, og du vælger, hvem der ser dine oplysninger.

  Friendica

  FriendicaFriendica er et decentraliseret socialt netværk, der understøtter diaspora-protokollen. Brugere kan kommunikere med brugere på Friendica og også med brugere på diaspora og Hubzilla. Friendica understøtter også tovejskommunikation med Twitter, App.net, GNU Social og Mail.

  GNU Social

  GNU-socialeGNU Social blev udviklet som et socialt medieprogram, der lader dets brugere kontrollere deres egne data og vedligeholde deres kontakter. GNU Social blev udviklet fra Status Net.

  En forbindelse til et yderligere decentraliseret socialt netværk

  • Mastodon - et gratis, open source, decentraliseret socialt netværk. Det er baseret på GNU Social.

  Yderligere oplysninger om sociale netværk

  • Slet din Facebook-konto - Besøg dette link for at slette din Facebook-konto permanent.
  • En guide til at slette din Facebook-konto - Trinvis vejledning til at slippe af med din Facebook-konto.

  Domænenavnetjenester til større sikkerhed

  DNSCrypt

  DNSCryptDNSCrypt er en gratis og open source domænenavneprotokol, der forhindrer spoofing af domænenavn. DNSCrypt bruger kryptografi for at sikre, at kommunikation fra en bestemt DNS-resolver er autentisk og ikke er blevet ændret eller ændret.

  Fås til Windows, MacOS, Linux, Android og iOS.

  OpenNIC

  OpenNICOpenNic er et brugerejet alternativ til domænenavnsregistre som ICANN. De tilbyder flere unikke domæner på topniveau (inklusive .bbs, .chan, .indy og flere andre), som ikke er tilgængelige via andre registre. Derudover, hvis du opfylder deres krav, kan du foreslå og være vært for din egen TLD gennem deres service.

  Links til yderligere domænenavnetjenester

  • NoTrack - NoTrack er en DNS-server, der beskytter dit privatliv ved at tilsidesætte sporingsanmodninger fra over 10.000 sporingsdomæner. Det kan også bruges til at blokere annoncer. Fås til Linux.
  • NameCoin - NameCoin er en gratis og open source-applikation baseret på bitcoin, der driver .bit TLD.

  Sikker note under anvendelse af applikationer

  Hvis du i øjeblikket bruger Evernote, Google Keep eller Microsoft OneNote, anbefaler vi, at du kigger efter en mere sikker note, der tager ansøgning her.

  Laverna

  LavernaLaverna er et gratis, open source notatudtagningsprogram, der tilbyder en markdown-editor, en distraktionsfri tilstand og muligheden for at kryptere dine noter. Du kan bruge det med dine Dropbox- eller RemoteStorage-konti.

  Fås til Linux, MacOS og Windows.

  Turtl

  TurtlTurtl er et gratis open source-program til notering, gemning af dokumenter, bogmærkewebsteder, opbevaring af fotos og meget mere. Det bruger kryptografiske nøgler til at beskytte dine data. Du kan bruge den hostede Turtl eller køre din egen Turtl-server.

  Fås til Windows, MacOS, Linux og Android.

  Standardnoter

  StandardNotesStandard Notes er et gratis open source-notatoptagelsesprogram designet til at være enkelt og privat. Den bruger AES-256 til at kryptere dine noter og tilbyder automatisk synkronisering, webadgang og offline adgang. Brugere, der ønsker ekstra funktioner, kan abonnere på deres udvidede service, der giver fuld adgang til deres udvidelser og automatiserede sikkerhedskopier til skylagring.

  Fås til MacOS, Windows, iOS, Linux og Android

  Link til en ekstra sikker note, der tager ansøgning

  • papirarbejde - en gratis open source note-applikation. For at bruge den har du brug for en server med Linux, Apache, MySQL og PHP.

  Sikker note under anvendelse af applikationer

  PrivateBin

  PrivateBinPrivateBin er en open source pastebin, der giver sikkerhed for dine pastaer ved at kryptere og dekryptere dem i browseren. Serveren har ingen adgang til pastaer. Pasta kan beskyttes med kodeord. For at bruge det skal du installere det på din egen server eller finde en server, der kører den, som du kan bruge, og som du har tillid til. Besøg en liste over servere, der kører PrivateBin. her

  0bin

  0bin0bin er et gratis open source-pastebin, der krypterer pastaer i browseren ved hjælp af Javascript. Opretterne af 0bin siger, at deres mål ikke er at beskytte brugerne af 0bin. Deres mål er at beskytte dem, der er vært for 0bin, mod at blive sagsøgt for indholdet af pastaer. Deres krypteringsmetodologi er indrettet til at give værter en troværdig denabilitet. Du kan bruge 0bin på 0bin.net eller downloade koden og indstille den på din egen server.

  Links til yderligere sikre pastebins

  • Disroot - Disroot tilbyder en pakke med sikre tjenester, inklusive en PrivateBin-pastebin.
  • Hastebin - Hastebin er en open source-pastebin-applikation. Du kan bruge den på nettet eller downloade koden og køre den på din egen server.

  Produktivitetsværktøjer

  Etherpad

  EtherpadEtherpad er en gratis open source-teksteditor. Du kan bruge det alene eller redigere et Etherpad-dokument i realtid med en gruppe. Du kan installere Etherpad på din egen server eller bruge den gennem en af ​​flere offentligt tilgængelige tilfælde.

  Fås til Windows, MacOS og Linux

  EtherCalc

  EtherCalcEtherCalc er et gratis open source-regnearksprogram. Du kan bruge det alene eller i samarbejde. Du kan bruge den tilgængelige version på webstedet eller installere den på din egen server.

  Fås til Windows, MacOS, Linus, FreeBSD

  ProtectedText

  ProtectedTextProtected Text er en gratis service, der giver brugerne mulighed for at gemme krypterede noter. Beskyttet tekst krypterer tekst i browseren. De sporer ikke brugere og viser ikke annoncer. Tjenesten kræver ikke registrering for at bruge. Brugere vælger et navn på deres fil og gemmer det med en adgangskode, når de er færdige.

  Links til ekstra produktivitetsværktøjer

  • Disroot - Disroot tilbyder en pakke med sikre tjenester, herunder Etherpad og EtherCalc.
  • Dudle - Et gratis, online polling- og planlægningsprogram. Det kræver ikke registrering for at bruge.

  Sikkerhedsforbedrede operativsystemer

  Hvis du i øjeblikket bruger Microsoft Windows eller Apples OSX, anbefaler vi, at du kigger efter et mere sikkert operativsystem her.

  Qubes OS

  Qubes-OSQubes OS er et gratis open source-operativsystem designet som et sikkert alternativ til andre operativsystemer. Qubes-tilgangen til sikkerhed er "sikkerhed ved hjælp af rumafdeling". De forskellige opgaver, du udfører på din computer, er opdelt i "qubes", der er adskilt fra hinanden. Denne måde, hvis en qube bliver kompromitteret af malware, kan den ikke gå på kompromis med de andre qubes.

  Debian

  DebianDebian er et gratis open source-operativsystem oprettet af medlemmer af Debian Project. Debian-systemer bruger Linux eller FreeBSD til at køre. Debian leveres med over 51.000 gratis softwareprogrammer. Du kan installere Debian fra en cd, du kan downloade den online, eller du kan købe en computer med Debian forudinstalleret.

  Trisquel

  TrisquelTrisquel er et gratis operativsystem baseret på Linux. Der er flere udgaver tilgængelige afhængigt af, hvad dine behov er. Det blev oprindeligt udviklet til at give et operativsystem, der understøttede det galiciske sprog.

  Advarsel

  Hvis du vil bevare dit privatliv, skal du undgå Windows 10 for enhver pris.

  Links til yderligere operativsystemer

  • OpenBSD - et gratis operativsystem baseret i Canada, der var designet til at ligne UNIX. Målet for udviklerne er at være nummer et i sikkerhed. Kryptografi er indlejret flere steder i OpenBSD OS. Derudover har de et sikkerhedsteam, der har revideret OpenBSD siden 1996.
  • Arch Linux - Arch Linux var designet til at være do-it-yourselfer's version af Linux. Standardinstallationen indeholder kun det, der er nødvendigt for at betjene OS, og brugeren kan ændre det efter behov. Parabola er et gratis open source OS, der stammer fra Arch Linux.
  • Whonix - Whonix er et gratis operativsystem baseret på Tor og Debian GNU / Linux. Det er designet til sikkerhed og privatliv og opnår dette ved at bruge Tor-netværket og en arkitektur, der bruger virtuelle maskiner.
  • Subgraf OS - Undergrafen var designet til at være let at bruge, men vanskelig at angribe. Den leveres med en kerne, der er hærdet med Grsecurity, den kræver, at brugerne har krypterede filsystemer, det begrænser applikationer, så de kun bruger Tor-netværket, og det leveres med en sikker instant messaging og en sikker e-mail-klient. Subgraf er baseret på Debian GNU / Linux.

  OWASPs 10 mest kritiske IoT-sårbarheder

  1. Svage, gætte eller hardkodede adgangskoder - Brug af let brute-tvunget, offentligt tilgængelig eller uforanderlig legitimationsoplysninger, herunder bagdøre i firmware eller klientsoftware, der giver uautoriseret adgang til implementerede systemer.
  2. Usikre netværkstjenester - Unødvendige eller usikre netværkstjenester, der kører på selve enheden, især dem, der udsættes for internettet, der kompromitterer fortroligheden, integriteten / ægtheden eller tilgængeligheden af ​​information eller tillader uautoriseret fjernbetjening ...
  3. Usikre økosystemgrænseflader - Usikre web-, backend-API-, sky- eller mobilgrænseflader i økosystemet uden for enheden, der muliggør kompromis med enheden eller dens relaterede komponenter. Almindelige problemer inkluderer en mangel på godkendelse / godkendelse, manglende eller svag kryptering og mangel på input og output filtrering.
  4. Mangel på sikker opdateringsmekanisme - Manglende evne til sikkert at opdatere enheden. Dette inkluderer manglende firmwarevalidering på enheden, mangel på sikker levering (ikke-krypteret i transit), mangel på anti-rollback-mekanismer og mangel på underretninger om sikkerhedsændringer på grund af opdateringer.
  5. Brug af usikre eller forældede komponenter - Brug af forældede eller usikre softwarekomponenter / biblioteker, der kan gøre det muligt for enheden at blive kompromitteret. Dette inkluderer usikker tilpasning af operativsystemplatforme og brug af tredjeparts software eller hardwarekomponenter fra en kompromitteret forsyningskæde.
  6. Utilstrækkelig beskyttelse af privatlivets fred - Brugers personlige oplysninger gemt på enheden eller i økosystemet, der bruges usikkert, forkert eller uden tilladelse.
  7. Usikker dataoverførsel og opbevaring - Mangel på kryptering eller adgangskontrol af følsomme data overalt i økosystemet, herunder i hvile, under transit eller under behandling.
  8. Mangel på enhedsstyring - Mangel på sikkerhedsstøtte på enheder, der er installeret i produktion, herunder aktivstyring, opdateringsstyring, sikker nedlæggelse, systemovervågning og responsfunktioner.
  9. Usikker standardindstillinger - Enheder eller systemer, der leveres med usikre standardindstillinger eller mangler evnen til at gøre systemet mere sikkert ved at begrænse operatørerne fra at ændre konfigurationer.
  10. Mangel på fysisk hærdning - Mangel på fysiske hærder, så potentielle angribere kan få følsomme oplysninger, der kan hjælpe i et fremtidig fjernangreb eller tage lokal kontrol over enheden.

  Forbedrede personlige live-operativsystemer

  Tails

  TailsTails er et gratis Debian GNU / Linux-baseret live operativsystem, der kan løbe tør for en USB-stick eller en DVD. Alle softwareapplikationer, der kører på haler, der kræver internetadgang, er tvunget til at gå gennem Tor-netværket for at beskytte dit privatliv. Tails leveres med kryptografiske værktøjer til at kryptere dine filer og meddelelser og efterlader ingen spor af sig selv på computeren, hvor de bruges.

  KNOPPIX

  KNOPPIXKNOPPIX er et gratis, open source live-operativsystem baseret på Debian GNU / Linux. Det kan køre fra en CD, USB-stick eller DVD. CD-versionen indeholder Open Office, LXDE (til skrivebordet), Firefox, GIMP og MPlayer og hjælpeprogrammer. DVD'en indeholder den samme software som cd'en og inkluderer yderligere applikationer til kontorproduktivitet, engineering, uddannelse og spil.

  Hvalp Linux

  Puppy-LinuxPuppy Linux er et gratis open source-operativsystem baseret på GNU / Linux. Den er designet til at være enkel at bruge og hurtig at køre. Som andre levende operativsystemer kan Puppy Linux køres fra et USB-drev, CD eller DVD. Fordi det er et lille program (ca. 100 MB), indlæses det meget hurtigt på de fleste computersystemer.

  Et link til et ekstra live-operativsystem

  • Tiny Core Linux - Tiny Core er et live operativsystem designet til at være lille. Tiny Core er baseret på Linux. Det er 10 megabyte og leveres ikke med slutbruger applikationer.

  Forbedrede personlige operativsystemer til beskyttelse af personlige oplysninger

  Brug af Google Apps med disse operativsystemer kan muligvis kompromittere din sikkerhed. Vi anbefaler, at du installerer MicroG på din enhed som et alternativ.

  LineageOS

  LineageOSLineageOS er et gratis og open source alternativt operativsystem til smartphones, phablets og tablets, der kører Android. Det blev oprindeligt udviklet fra CyanogenMod.

  CopperheadOS

  CopperheadOSCopperheadOS er et mobilt operativsystem designet til sikkerhed og privatliv. Den gratis version af CopperheadOS understøtter Nexus 5L og 6P. Den betalte version af CopperheadOS understøtter Pixel og Pixel XL. Nogle af sikkerhedsfunktionerne, der er inkluderet i CopperheadOS, inkluderer fuld diskkryptering i filsystemets lag og separate diskkrypteringsnøgler for hver bruger af en bestemt enhed.

  Sejlfisk OS

  Sailfish-OSSailfishOS er et mobilt operativsystem designet til at være kompatibelt med Android-enheder og chipsæt. Sailfish er baseret på Linux med sin kerne baseret på Mer-projektet. Dens brugergrænseflade blev udviklet med QML-sproget.

  Links til yderligere mobile operativsystemer

  • Replicant - et mobilt operativsystem, der er en ændring af LineageOS, og som var blevet designet med ekstra sikkerheds- og privatlivsfunktioner.
  • OmniROM - et gratis mobilt operativsystem designet til at være et alternativ til Android.
  • mikrogram - En samling softwareprogrammer designet til at erstatte Googles Android-apps og -biblioteker.

  Open Source Router-applikationer

  OpenWrt

  Open Source Privacy Tools - Komplet guide til online sikkerhedOpenWrt er en gratis og open source GNU / Linux distribution, designet til routere og andre indlejrede enheder. Dens arkitektur giver dig mulighed for at tilføje privatlivsfunktioner såsom statlig pakkeinspektion og indtrængende detektion til en lav pris.

  pfSense

  pfSensepfSense er en gratis open source-softwareapplikation baseret på FreeBSD. Det er designet til at blive brugt som en firewall og router og kan styres via en webgrænseflade. Du kan bruge pfSense med hardware tilgængeligt fra Netgate, eller du kan købe din egen hardware til brug med pfSense.

  LibreCMC (oprindeligt LibreWRT)

  LibreWRTLibreCMC er en samling af gratis GNU / Linux-baserede indbyggede operativsystemer designet til routere og små enkeltkortcomputere.

  Links til andre Open Source Router-applikationer

  • OpenBSD - et gratis operativsystem baseret i Canada, der var designet til at ligne UNIX. OpenBSD kører på Ubiquiti Networks EdgeRouters.
  • DD-WRT - fri og open source firmware udviklet til flere IEEE 802.11a / b / g / h / n trådløse routere. DD-WRT kræver ikke produktaktivering og inkluderer ikke sporing.

  Open Source Router-applikationer

  Mange af de nye funktioner, der følger med Windows 10, bruges til at spore dig.

  1. Windows 10 inkluderer datasynkronisering som standard. Dette inkluderer:
   • din browserhistorik, webadresser, du har skrevet, dine foretrukne.
   • vores appindstillinger
   • WiFi-hotspot-navne og dine adgangskoder til dem.
  2. Windows 10 mærker din enhed med en unik annonce-id. Denne indstilling er som standard aktiveret.
   • Det unikke ID bruges til at servere tilpasset reklame til dig.
  3. Som standard lærer Cortana, den virtuelle assistent, der følger med Windows 10, om dig. Det gør dette ved at indsamle oplysninger om dig, såsom:
   • din søgehistorik
   • din mikrofonindgang
   • dine kalenderposter
   • din købshistorik
   • dine kreditkortoplysninger
   • dine musikpræferencer
   • dit tastaturslagmønster
  4. I henhold til Microsofts egen erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger kan følgende typer data indsamles, når du interagerer med et Microsoft-produkt:
   • din identitet
   • dine adgangskoder
   • din demografi
   • dine interesser
   • din enheds- og brugsdata
   • dit indhold
   • din placering
   • dine kontakter og personer, som du har forbindelse til
  5. Microsoft kan dele dine data med eller uden dit samtykke.
   • Når du downloader Windows 10, giver du Microsoft tilladelse til at dele dine data med enhver tredjepart "med dit samtykke eller efter behov ..."

  Denne applikation gør det nemt at ændre indstillingerne i Windows 10, der er relateret til dit privatliv og de data, som Microsoft indsamler om dig.

  Oplysninger og links til at hjælpe dig med at beskytte dit privatliv, selvom du bruger Windows 10.

  • WindowsSpyBlocker - et open source-program til at forhindre Windows i at spore og spionere på dig.
  • Windows 10-værktøjer til beskyttelse af personlige oplysninger - et link til en artikel på ghacks.net, der gennemgår privacy værktøjer til Windows 10.
  • En guide til fastsættelse af indstillingerne i Windows 10 så du kan bevare noget privatliv - fra fix10.isleaked.com.
  • En guide til justering af standardindstillingerne i Windows 10 så dit privatliv respekteres - fra arstechnica.com
  • En guide til at slukke for datalogning i Windows 10 - fra reddit.

  Links til artikler, der diskuterer, hvordan Windows 10 krænker dit privatliv.

  • Justering af privatlivets indstillinger forhindrer ikke Windows 10 i at spionere på dig. - Hacker News
  • Windows 10 fortsætter med at krænke privatlivets fred for brugere, der har deaktiveret dens dataindsamlingsfunktioner. - Ars Technica.
  • Microsofts servicevilkår giver det tilladelse til at deaktivere software og hardware, som den har fastlagt, er uautoriseret. - Techdirt

  Citater

  "At hævde, at du ikke er interesseret i retten til privatliv, fordi du ikke har noget at skjule, er ikke andet end at sige, at du ikke er interesseret i ytringsfrihed, fordi du ikke har noget at sige."

  -Edward Snowden på reddit

  ”Men ligesom Internettet har åbnet verden for hver eneste en af ​​os, har det også åbnet enhver af os for verden. Og i stigende grad er den pris, vi bliver bedt om at betale for alt dette forbundet, vores privatliv. Det, mange af os i dag ville elske at tro, er, at Internettet er et privat sted; det er ikke. Og med hvert klik på musen og hvert tryk på skærmen er vi som Hansel og Gretel og efterlader brødkrummer af vores personlige oplysninger overalt, hvor vi rejser gennem det digitale skov. Vi forlader vores fødselsdage, vores opholdssteder, vores interesser og præferencer, vores forhold, vores økonomiske historie og så videre. ”

  -Gary Kovacs på TED2012

  ”Privatliv er et af de største problemer i denne nye elektroniske tidsalder. I hjertet af internetkulturen er en styrke, der ønsker at finde ud af alt om dig. Og når den først har fundet ud af alt om dig og to hundrede millioner andre, er det et meget værdifuldt aktiv, og folk vil blive fristet til at handle og handle med det aktiv. Dette var ikke de oplysninger, som folk tænkte på, da de kaldte dette informationsalderen. ”

  NdAndy Grove

  Links til anbefalede ressourcer til beskyttelse af personlige oplysninger

  Guides

  • Beskyt dig selv fra overvågning - en guide fra Electronic Frontier Foundation, der indeholder tutorials, oversigter og orienteringer om, hvordan du beskytter dig mod elektronisk spionering.
  • CryptoPaper - en dokumenteret samling af tanker, viden og oplevelser om emnet sikkerhed, privatliv og anonymitet fra Crypto | Seb
  • E-mail-kryptering - en guide fra Free Software Foundation om, hvordan du krypterer din e-mail.
  • En guide til at forblive privat online - en artikel af Douglas Crawford på BestVPN
  • En guide til privatlivets fred - en række privatlivsguider fra IVPN.

  Information

  • Sikkerhed nu! - en ugentlig podcast, der dækker personlig computersikkerhed.
  • TechSNAP - en ugentlig podcast, der dækker systemer, netværk og administrationsemner for mennesker i tech-branchen.
  • Keybase.io - en gratis open source-sikkerhedsapp til mobile og stationære enheder. Det ligner Slack, men det giver ende-til-ende-kryptering.
  • Freedom.press - Freedom of the Press Foundation er en organisation, der støtter journalister og varslere over hele verden.
  • Sikre australske kreditkort - Selvom det bestemt ikke er open source, er min guide til de bedste australske kreditkort diskuterer kortene med den bedste historie med økonomisk sikkerhed og beskyttelse af kundedata.
  • Erfahrungen.com - et websted, der gennemgår privacyrelaterede tjenester. Webstedet er på tysk.
  • TOSDR.org - en service, der vurderer og opsummerer Servicevilkårene for forskellige websteder på nettet.
  • ipleak.net - webbaserede værktøjer, der viser dig dine IP-adresser, din DNS-adresse, din placering, dine systemoplysninger og andre bits data, der indsamles om dig.
  • Værktøjer til test af privatlivets fred - Folkene på ghacks.net har sammensat en liste over værktøjer, som du kan bruge til at teste dit privatliv.
  • Prism-Break.org - En fortegnelse over ressourcer til beskyttelse af dit privatliv online.
  • SecurityinaBox.org - en guide til online-privatliv for menneskerettighedsforkæmpere.
  • AlternativeTo.net - en database med over 64.000 softwareapplikationer, der er opført som alternativer til mainstream-applikationer. Brugere får til at bedømme applikationerne og efterlade anmeldelser.
  • SecureDrop.org - et krypteret open source-system, som varslere kan bruge til anonymt at indsende information til medierne. SecureDrop er et projekt fra Freedom of the Press Foundation.
  • Privatlivspakke - En samling af links til værktøjer, der hjælper dig med at bevare dit privatliv og sikkerhed online.
   [Webstedets hosting Security returnerer først en 404-fejl]
  • Billig webhosting - Billig hosting har konsekvent været en sikkerhedsrisiko for websteder med mindre virksomheder. Denne guide leder nye købere gennem de valg, de har til rådighed.
  David Gewirtz
  David Gewirtz Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me