Trinvis vejledning til skjul af din IP-adresse

Sidst opdateret den 20. januar 2020


Det er et bemærkelsesværdigt enkelt og effektivt system. Det holder tingene kørende, og det sikrer, at du får de oplysninger, du leder efter, når du anmoder om det.

Ligesom dit hjem identificeres med en unik gade-adresse, din computer identificeres på Internettet med en unik IP-adresse.

Når du gennemser online, anmoder din IP-adresse om et websted om at sende det information. Webstedet bruger din IP-adresse til at vide, hvor de skal sendes disse data.

Hver anden enhed i verden, der er forbundet til Internettet, har også en unik, identificerende IP-adresse.

Selvom dette system er praktisk for alle, der vil bruge internettet, er det også praktisk for alle, der ønsker at holde øje med, hvad du gør i onlineverdenen.

Faktisk, din IP-adresse er det, der gør det muligt for andre at spore og registrere alt hvad du gør online. Din IP kan endda bruges til at forhindre dig i at modtage bestemt indhold.

offentlig vs privat IP-adresse

Cyberkriminelle og andre kan også bruge din IP-adresse til at præcisere din fysiske placering.

Af denne grund og andre kan det være fornuftigt at skjule din IP-adresse.

Når du lærer mere om, hvad en IP-adresse er, hvordan den fungerer, og hvordan du skjuler den, vil du begynde at se hvorfor Det er vigtigt at skjule din IP-adresse til at beskytte dit privatliv og anonymitet online.

Definition af IP-adresser

Det er svimlende at overveje, hvor mange enheder der er knyttet til internettet. Der er de åbenlyse enheder som desktop- og bærbare computere, men overvej også smarttelefoner, tablets, GPS-enheder, spillekonsoller, Smart-tv, Roku-sticks og endda et par større apparater såsom køleskabe.

Hvilket et utroligt forvirrende sted Internettet ville være, hvis der ikke var en sammenhængende metode til at identificere hver unik enhed. Du kan anmode om at besøge et bestemt websted fra din tablet, men hvis denne enhed ikke har en adresse, hvordan ville webstedet vide, hvor de skal sende dataene?

malware-angreb

Derfor, til enhver internet-tilsluttet enhed tildeles en unik IP-adresse. Det format, der oftest bruges til IP-adresser i dag, kaldes IPv4. Formatet for hver adresse i IPv4 er x.x.x.x, hvor x står i et hvilket som helst tal fra 0 til 255.

Dette betyder, at en IPv4 IP-adresse kan se ud som et af disse eksempler:

  • 172.16.254.1
  • 223.255.255.255
  • 191.255.255.255

Hvordan leveres indhold til en bestemt adresse?

Det er vigtigt, at hver enhed, der er tilsluttet internettet, får en unik IP-adresse. Hvis to enheder havde den samme adresse, ville websteder ikke vide, hvilken enhed der faktisk havde anmodet om data.

Internet Assign Numbers Authority er ansvarlig for tildeling af IP-adresse til enheder. Ofte benævnt IANA, er dette en opdeling af ICANN, som ud over at tildele IP-adresser administrerer domænenavnsystemet, autonom systemallokering af systemer, Internet-protokol-relaterede symboler og mange andre funktioner.

IANA administrerer de regionale internetregistre eller RIR'er. Gennem registreringsdatabasen får hvert land en række adresser, de kan bruge til at identificere enheder, der er forbundet til Internettet. Faktisk, en IP-adresse afslører det land, hvor enheden befinder sig. Det er dette, der gør det muligt for enhver, der er interesseret, at finde ud af, hvor i verden du er, mens du gennemser.

Hvorfor du ønsker at overveje at skjule din IP-adresse

De fleste mennesker føler, at de bruger Internettet af uskyldige grunde. De vil se, hvordan en bestemt film er klassificeret på Rotten Tomatoes eller tjekke på timerne i det lokale indkøbscenter. Måske handler de bare efter et par sko eller opretter en online ordre på dagligvarer. Det ser ud som temmelig kedelige ting. Hvorfor skal du passe på, om andre mennesker kan spore dig via din IP-adresse?

hvordan fungerer VPN

Der kan faktisk være flere grunde til, at du skal pleje. Her er bare et par af dem, der muligvis får lyst til at skjule din IP-adresse.

For at holde din fysiske placering en hemmelighed

Du er ikke en kriminel i et skjulested, men det betyder ikke nødvendigvis, at du ønsker, at cyberkriminelle eller nogen anden skal kunne præcisere din placering. De er muligvis ikke i stand til at banke på din hoveddør ved hjælp af din IP-adresse, men de kan stadig nå dig på måder, der kan føles slags uhyggelige.

Når du gennemser, har du nogensinde bemærket virkelig specifikke, lokale annoncer? Du kan måske se en annonce for en brugt bilforhandler nede på gaden eller den blomsterhandler, som du har set centrum. Du har ikke købt en brugt bil eller en buket, og du kan satse et hvilket som helst penge, som de lokale købmænd ikke betaler for at få deres reklamer sendt til verden.

I stedet for disse annoncører bruger din IP-adresse for at nå ud til dig. Tjek IPInfo-webstedet. Det fortæller dig automatisk alt hvad du har brug for at vide om din IP-adresse. Faktisk er det overraskende og foruroligende detaljeret. Virksomheder tilmelder sig denne service, så de kan målrette IP-adresser i deres område. Derfor ser du så meget lokal reklame og "særlige tilbud", der udelukkende er til dit område.

skjul ip-adresse

Det er lidt foruroligende at indse, hvor meget fremmede der kan lære om dig.

Sådan omgås IP-relaterede begrænsninger

Indholdsblokkere kan findes overalt. De er ekstremt almindelige på arbejdspladser og i akademiske institutioner. Selv regeringer bruger disse foranstaltninger for at forhindre deres borgere i at se visse websteder.

Hvis du virkelig ønsker frihed online, kan det at skjule din rigtige IP-adresse være den bedste måde at gøre dette på.

At komme omkring indholdsblokkere oprettet af onlinetjenester

Virksomheder som Netflix og Hulu, der tilbyder yderst efterspurgte tjenester, bruger indholdsblokkere for at forhindre folk i at få adgang til programmering, der kun er beregnet til bestemte regioner over hele kloden. Gaming-servere og musikwebsteder bruger også disse blokkeringer. At afdække din IP-adresse ved er en fantastisk måde at omgå disse begrænsninger på.

Beskyt dig selv mod DDoS-angreb

Distribueret benægtelse af tjeneste-angreb udføres oftest mod forretnings- og bankwebsteder, men de kan også forekomme mod private brugere. Oftest ses i verdenen af ​​online-spil oversvømmer disse angreb ofrets internetforbindelse med falske anmodninger, så legitime anmodninger ikke kan komme igennem.

ddos angreb

At forblive anonym

Hver gang du er online, kikker nogen over skulderen. Regeringen, din internetudbyder og utallige andre er alle opmærksomme. Det inkluderer ethvert antal kriminelle. I U.S.A., din ISP har endda tilladelse til at sælge dine data til tredjepart, da du ikke er klogere. Desuden, hvis du er bange for dine personlige data, vil du gerne informere dig selv om de skræmmende Facebook-privatlivspolitikker.

Beskyt dig selv, din computer, din anonymitet og din identitet ved at skjule din IP-adresse.

Skjul din IP-adresse

Du har muligheder, når det kommer til at skjule din IP-adresse. Disse er de mest anvendte, men har yderligere sikkerhedsrisici.

Brug en VPN

Et virtuelt privat netværk, eller VPN, tilbyder en omfattende liste over beskyttelse, der dækker din IP-adresse og gør dig anonym i onlineverdenen. Al din online trafik er krypteret via den bedste tilgængelige VPN, og du kan bruge enhver server, der er placeret rundt om i verden til at dirigere din trafik. Du kan muligvis få adgang til ellers blokeret indhold ved hjælp af en god VPN, downloade bit torrents og forhindre tredjeparter i at identificere din geografiske placering.

Nogle VPN'er er bedre end andre. Det er klogt at læse flere VPN-anmeldelser, inden du tager en beslutning. De mest anbefalede tjenester såsom NordVPN og Surfshark opbevar ikke logfiler over brugeraktivitet. Dette betyder, at din VPN-udbyder ikke holder oversigt over, hvor du går, og hvad du gør online. Dette er en kritisk komponent i enhver VPN.

Når alt kommer til alt bruger du en VPN, fordi du vil beskytte din anonymitet og dit privatliv. VPN forhindrer din internetudbyder i at vide, at du laver online. Hvis din VPN holder øje med dig, besejrer det formålet.

hvad er vpn

Vær opmærksom på virksomheder, der holder VPN-logfiler over din aktivitet, herunder når du logger ind, hvor længe du bliver online, hvilken enhed du bruger og dit navn og betalingsoplysninger. Mange af de mest velrenommerede VPN'er giver dig mulighed for at betale for tjenesten ved hjælp af gavekort eller detailkredit.

Du føler måske ikke behovet for at gå til sådanne ekstremer, men en VPN er stadig en rigtig god idé. Kryptering af al din webtrafik forhindrer, at alle fra regeringen til kriminelle kan overvåge din aktivitet. Plus, du kan få det til at se ud som om du gennemser fra Los Angeles, Californien, når du virkelig sidder i dit hjem i Brisbane. Det er den slags privatliv, som ingen andre foranstaltninger kan tilbyde.

Vælg en proxyserver

En proxyserver er som en mægler, der står mellem din enhed og internettet som helhed. Du sender din anmodning til proxy, som videresender anmodningen til webstedet. Derefter kører dataene tilbage via proxyserveren til din enhed.

hvordan fungerer proxier

Mens en proxy-service stadig får jobbet gjort på et grundlæggende niveau, får du langt bedre beskyttelse med en VPN.

Proxy-servere er klar til at skjule din rigtige IP-adresse, og de er overkommelige. De leverer dog ikke den kryptering, som en VPN gør. De plejede at være mere udbredt i tjeneste, når folk skulle bruge opkaldsmodemer for at oprette forbindelse til Internettet. Proxy-serveren gjorde det muligt for flere personer at logge på på én gang.

Oplev Tor-browseren

tor browser

Den gratis service kendt som The Onion Router sender din webtrafik gennem et stort netværk af relæer placeret over hele verden. Hvert stafett administreres af en frivillig, der tror på at sikre privatlivets fred for mennesker overalt, når de går online.

Takket være deres hjælp, ingen er i stand til at holde øje med dine online aktiviteter, fordi de ikke kan finde din faktiske IP-adresse.

Mens der er et par andre gode sikre browsere, er Tor Browser kendt for at være den mest effektive. Det gør din internetforbindelse imidlertid betydeligt. Hvis beskyttelse af dit privatliv er af største vigtighed for dig, er det en klog forsigtighed at tage. Mange VPN'er giver dig mulighed for at tilføje TOR-service til din forbindelse for et ekstra lag kryptering.

Surfing via offentlig Wi-Fi

Ikke generelt en sikker måde at gennemse, offentlig Wi-Fi giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et lokalt hotspot. Dette maskerer din IP-adresse, men efterlader dig sårbar over for alle andre, der bruger det samme hotspot. Det er ikke den klogeste måde at beskytte dig selv på.

Hvis du håndterer nogen valuta online, skal du ikke gøre det, når du bruger offentlig Wi-Fi. Dette gælder især for cryptocurrency. Derudover ønsker du måske at lære mere om opbevaring af krypto sikkert, hvis du griber ind i sådanne spørgsmål.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me