Πώς να διαγράψετε το ιστορικό σας Google

Η Google ξέρει περισσότερα για εσάς από τη μητέρα σας. Μπορεί να είναι ότι η Google σας γνωρίζει καλύτερα από ό, τι γνωρίζετε εσείς.


Πώς γίνεται αυτό?

Για το Google, είναι εύκολο. Παρακολουθούν όλα όσα κάνετε μέσω των υπηρεσιών τους. Από κάθε αναζήτηση που έχετε εισάγει, έχουν μάθει περισσότερα για εσάς, συμπεριλαμβανομένων των συμπαθειών σας και των ενδιαφερόντων σας, καθώς και την αναγνώριση των ατόμων στους οποίους είστε συνδεδεμένοι.

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το Google για μια αναζήτηση εργασίας ή για να μάθετε περισσότερα σχετικά με μια ιατρική κατάσταση; Τι γίνεται με τις αναζητήσεις τηλεοπτικών εκπομπών, μουσικών και ταινιών; Ίσως έχετε ψάξει για μια τράπεζα ή μεσιτικό γραφείο ή βρήκατε τον Realtor σας χρησιμοποιώντας το Google.

Αν ναι, τότε το Google το θυμάται. Η Google διατηρεί ένα προφίλ χρήστη για όλους όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.

Είναι σε θέση να συλλέξουν τις πιο μικρές λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα και τις προτιμήσεις σας, συλλέγοντας όλα αυτά τα δεδομένα. Το Facebook είναι ακόμα χειρότερο από αυτή την άποψη, καθώς οι πρόσφατες ατυχίες της πολιτικής απορρήτου του έχουν καταφέρει να φτάσουν σε παγκόσμια αίθουσα.

Ακολουθεί ένα δείγμα από το τι κρατά τις καρτέλες στο Google:

  • Τα αιτήματα αναζήτησης
  • Οι οποίες Βίντεο βλέπετε
  • Ολα τα διαφημίσεις που κάνετε κλικ ή προβολή
  • Τα δικα σου φυσική τοποθεσία κατά τη διάρκεια της περιόδου σύνδεσης περιήγησης
  • Οι οποίες ιστοσελίδες ξοδέψετε οποιαδήποτε στιγμή
  • Στοιχεία σχετικά με τα προγράμματα περιήγησης και συσκευές που χρησιμοποιείτε όταν έχετε πρόσβαση στην Google

Αυτό είναι αρκετά ολοκληρωμένο, αλλά τα αρχεία δεν τελειώνουν εκεί. Όποιος έχει έναν Λογαριασμό Google μπορεί να έχει δώσει στην εταιρεία μια πληθώρα πληροφοριών όπως όνομα, φύλο, γενέθλια, αριθμό τηλεφώνου και κωδικό πρόσβασης.

διαγραφή της δραστηριότητας google

Εάν κάνετε οποιαδήποτε σχόλια στο YouTube, ανεβάζετε φωτογραφίες ή βίντεο, γράφετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή προσθέτετε επαφές, όλα αυτά καταγράφονται και αυτά.

Δεν είναι σαν να καθαρίζει η Google αυτές τις πληροφορίες. Έχουν διατηρήσει προφίλ χρηστών που χρονολογούνται από το 2005. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Google, έχει γίνει μια νέα καταχώρηση στο προφίλ σας. Αυτή τη φορά στο κολέγιο, όταν σας ενδιαφέρει ψυχαγωγικά φάρμακα; Η Google έχει ένα αρχείο από αυτό.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα εκτεταμένα αρχεία είναι α άμεση απειλή για την ιδιωτική σας ζωή. Ενώ μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αυτό δεν κάνει τίποτα για να καθαρίσει το ιστορικό Google. Αυτό συμβαίνει επειδή η διαγραφή του ιστορικού του προγράμματος περιήγησης λειτουργεί μόνο στη δική σας συσκευή.

Οι πιθανότητες είναι καλές που ανησυχείτε για το απόρρητο και την ασφάλειά σας στον κόσμο του διαδικτύου. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το καλύτερο VPN για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν είναι σε θέση να κρατήσει μια καταγραφή για το τι κάνετε online. Ωστόσο, αν δεν ξεκαθαρίσετε το ιστορικό αναζήτησης Google, αφήνετε τον εαυτό σας ευάλωτο. Ακόμα και αν αυτά τα δεδομένα δεν παραβιαστούν ή καταστρατηγηθούν, εξακολουθεί να αποτελεί εισβολή του ιδιωτικού σας απορρήτου.

Γιατί το Google διατηρεί όλα αυτά τα δεδομένα?

Η Google δεν πρόκειται να διαγράψει τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή βασίζονται σε αυτό για διάφορους σκοπούς.

δίνοντάς μας τα έσοδα από ψηφιακές διαφημίσεις ανά εταιρεία

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα για αυτούς τους σκοπούς είναι η συμμετοχή τους στη μαζική επιτήρηση. Η Google συνεργάζεται στενά με κυβερνητικές υπηρεσίες για να "κατασκοπεύει" τους ανθρώπους. Το πρόγραμμα επιτήρησης PRISM ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, ο NSA στις Η.Π.Α. είναι σε θέση να συλλέξει δεσμίδες ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Παρόμοια προγράμματα είναι ενεργά σε άλλα έθνη.

Επιπλέον, τα δεδομένα αυτά βοηθούν την Google να σας στοχεύσει με συγκεκριμένη διαφήμιση. Αυτό το παλτό χειμώνα που εξετάσατε στο διαδίκτυο?

Ξαφνικά, δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό.

Μια διαφήμιση για αυτό σας ακολουθεί παντού.

Η Google σημειώνει γρήγορα ότι δεν πουλά τα δεδομένα σας σε τρίτους, αλλά εξακολουθούν να αποκομίζουν κέρδος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι διαφημιζόμενοι τους πληρώνουν για να τοποθετήσουν διαφημίσεις. Το Google επιτυγχάνει σε αυτό το παιχνίδι με πεσέτες. Κυριαρχούν σε όλες τις άλλες υπηρεσίες διαδικτυακής τοποθέτησης διαφημίσεων.

Η Google είναι επίσης γνωστή για αγοράζοντας έναν εκπληκτικό αριθμό επιχειρήσεων. Τα δεδομένα που συγκεντρώνουν από εσάς και άλλους χρειάζονται για να βοηθήσουν αυτές τις επιχειρήσεις να επιτύχουν. Ορισμένες από τις πιο πρόσφατες εξαγορές περιλαμβάνουν Sigmoid Labs, Workbench, Next, Senosis, GraphicsFuzz, Cask και πολλούς άλλους.

Μισείτε την ιδέα της Google που ξέρει τόσο πολύ για σας?

διάνυσμα κατασκοπείαςΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Google είναι μια μεγάλη μηχανή αναζήτησης. Λαμβάνετε πολλά εξαιρετικά αποτελέσματα σε λίγο χρόνο. Ωστόσο, η υπηρεσία αυτή έρχεται με μια τιμή, δηλαδή την ιδιωτική σας ζωή. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν πόσο διεισδυτικές και διαδεδομένες τακτικές της Google είναι, η αίσθηση του επείγοντος να διαγράψουν το ιστορικό τους Google μεγαλώνει.

Αν δεν αισθάνεστε άνετα με την ιδέα ότι οποιαδήποτε εταιρεία έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με εσάς, μερικές από τις οποίες πιθανόν να χρονολογούνται από το 2005.

Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να πάρετε για να το αντιμετωπίσετε.

Ξεκινήστε με έναν Λογαριασμό Google

Φαίνεται αντιληπτό, αλλά ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για να διαγράψετε το ιστορικό Google είναι μέσω του λογαριασμού σας Google. Συνεπώς, αν δεν έχετε λογαριασμό Google, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν. Αν είστε σαν τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, έχετε ήδη ένα. Αν δεν το κάνετε, λοιπόνδίνετε μόνο στην Google το ελάχιστο ποσό πληροφοριών σχετικά με εσένα.

Αναζητήστε το Εργαλείο δραστηριότητας μου

Αρχίστε στην αρχική σελίδα της Google. Μεταβείτε στην επάνω δεξιά γωνία για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google αν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο σε σχήμα κύκλου με την αρχική σας.

Η Google θα σας μεταφέρει στην αρχική σελίδα του Λογαριασμού σας Google. Επιλέξτε "Δεδομένα & Εξατομίκευση "στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε το κουμπί "Η δραστηριότητά μου".

google ρυθμίσεις

Σε αυτήν τη σελίδα, θα δείτε μια απίστευτα λεπτομερή και ολοκληρωμένη λίστα της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης μπορείτε να επιλέξετε "Διαγραφή δραστηριότητας".

Κάντε κλικ σε αυτό, και Η Google μπορεί να προσπαθήσει να σας πείσει ότι η ανταλλαγή των δεδομένων σας και η διατήρησή τους στα αρχεία τους είναι σημαντική. Χρησιμοποιούν τρεις διαφάνειες που παρέχουν τους λόγους για τους οποίους πιστεύουν ότι πρέπει να είστε πιο ανοικτοί με τη δραστηριότητά σας.

Αυτά μπορούν ουσιαστικά να αγνοηθούν επειδή η έμφαση δίνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Υπάρχουν δεδομένα που θέλετε να κρατήσετε?

Ορισμένες από τις αναζητήσεις σας ενδέχεται να μην είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και μπορεί να μην σας πειράζει αν ο κόσμος γνωρίζει γι 'αυτούς. Η διαγραφή του ιστορικού σας Google περιλαμβάνει επίσης την απαλλαγή από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον λογαριασμό σας στο Gmail. Ενδέχεται επίσης να υπάρχουν άλλα πράγματα στο προφίλ σας Google που θέλετε να διατηρήσετε.

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε θα χρειαστεί να κάνετε λήψη των δεδομένων προτού διαγράψετε οτιδήποτε. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας επειδή η διαδικασία διαγραφής που περιγράφεται εδώ εξαλείφει εντελώς το ιστορικό σας στο Google. Δεν θέλετε να χάσετε οποιαδήποτε ζωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλα δεδομένα που είναι ακόμη χρήσιμα για εσάς.

Για να κάνετε λήψη επιλεγμένων αρχείων που θέλετε να διατηρήσετε, συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google. Βρείτε τη σελίδα λήψης δεδομένων. Η Google επιλέγει αυτόματα όλους τους τύπους αρχείων στο λογαριασμό σας για λήψη. Εφόσον πιθανότατα δεν χρειάζεστε ή θέλετε να κάνετε λήψη ολόκληρου του ιστορικού της Google, μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Επιλογή Κανένα", ώστε να μην έχουν επιλεγεί καμιά κατηγορία.

ετικέτες gmail

Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε και να επιλέξετε τα αρχεία ή τους τύπους αρχείων που θέλετε να κατεβάσετε και να διατηρήσετε. Για παράδειγμα, στην περιοχή του Gmail, μπορείτε να επιλέξετε όλα τα στοιχεία στα εισερχόμενά σας και τα σχέδια σας. Αφού ολοκληρώσετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο "Επόμενο" στο κάτω μέρος της σελίδας.

gmail επιλογή ετικετών επόμενο κουμπί

Αυτό φέρνει μια νέα σελίδα όπου μπορείτε να επιλέξετε πού να αποθηκεύσετε τη λήψη σας. Είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε εάν θέλετε έναν τύπο αρχείου .zip ή .tgz. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο παράδοσης των δεδομένων σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να έχουν έναν σύνδεσμο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να έχετε αποστέλλει το σύνδεσμο στον αποθηκευτικό χώρο του cloud. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Δημιουργία αρχείου" για να ξεκινήσετε τη διαδικασία λήψης. Ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων που μεταφορτώνετε, αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά.

δημιουργία αρχείου Google

Μόλις φτάσει το email σας από το Google, κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε τα δεδομένα σας. Σκεφτείτε να κρατήσετε ένα αντίγραφο στον υπολογιστή σας και ένα άλλο στο σύννεφο ή σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

google λήψη αρχείου

Διαγραφή των δεδομένων αναζήτησής σας

Εντοπίστε το κουμπί "Διαγραφή δραστηριότητας από" στη σελίδα "Η δραστηριότητά μου". Μπορείτε να επιλέξετε από μερικές επιλογές για να αποφασίσετε τι να διαγράψετε και τι να διατηρήσετε. Μπορείτε να διαγράψετε με βάση συγκεκριμένα θέματα ή προϊόντα.

Το Google διαγράφει το θέμα

Κάντε κλικ στο κουμπί "Δοκιμάστε" κάτω από τη "Διαγραφή κατά θέμα ή προϊόν". Αυτό σας επιστρέφει στην κύρια σελίδα "Η δραστηριότητά μου". Επιλέξτε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο των τριών κάθετων κουκίδων. Επιλέξτε "Διαγραφή".

google τη δραστηριότητά μου

Αυτό είναι όπου η Google αρχίζει να πανικοβάλλεται λίγο. Σας δίνει μια κάρτα που σας λέει πώς η ιστορία σας κάνει την Google ταχύτερη και πιο χρήσιμη. Κάντε κλικ στο "OK" για να το παρακάμψετε.

Επειτα, Οι διπλοί έλεγχοι της Google για να βεβαιωθείτε ότι πραγματικά θέλετε να διαγράψετε αυτήν την καταχώρηση. Χάρη σε αυτό, σας ενημερώνουν ότι παρόμοια δεδομένα ενδέχεται να εξακολουθούν να επισυνάπτονται στο Λογαριασμό σας Google σε περιοχές όπως το Ιστορικό τοποθεσίας και το Ιστορικό του Chrome. Επίσης, σας λέει ότι αν θέλετε να δείτε αυτήν την άλλη δραστηριότητα, μπορείτε να επισκεφθείτε την "Άλλη δραστηριότητα της Google". Κάντε κλικ στο διαγραφή και η επιλεγμένη καταχώριση εξαφανίζεται.

Ένας πιο γρήγορος και πιο ολοκληρωμένος τρόπος για να διαγράψετε το ιστορικό Google είναι να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Διαγραφή κατά ημερομηνία" αντί της επιλογής "Διαγραφή κατά θέμα ή προϊόντος". Κάντε κλικ στο "Δοκιμάστε" και θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού με διάφορα χρονικά διαστήματα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο εύρος ημερομηνιών για διαγραφή.

Το Google διαγράφει το θέμα όλη την ώρα

Ωστόσο, η πιο χρήσιμη καταχώρηση στο αναπτυσσόμενο μενού είναι η επιλογή "Όλες οι ώρες". Κάντε κλικ στην επιλογή "Διαγραφή" και Η Google θα πανικοβληθεί ξανά. Θα δείτε μια κάρτα έρχεται που θέλει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε πραγματικά διαγράψτε ολόκληρο το ιστορικό σας.

google διαγράψτε το θέμα επόμενο κουμπί

Κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή" για άλλη μια φορά για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Τώρα έχετε μια καθαρή πλάκα όσον αφορά την Google.

Τώρα τι?

Φυσικά, μόνο και μόνο επειδή καθαρίσατε την ιστορία σας δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο. Η Google εξακολουθεί να παρακολουθεί κάθε κίνηση που κάνετε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία της διαγραφής του ιστορικού σας Google κάθε λίγες εβδομάδες ή μήνες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εμποδίσετε την Google να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο. Από την κεντρική σελίδα "Η Δραστηριότητα μου", κάντε κλικ στο εικονίδιο των τριών κάθετων κουκίδων στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. Επιλέξτε "Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας".

έλεγχο δραστηριότητας Google

Κάθε Δραστηριότητα Google έχει τον δικό της έλεγχο, επομένως θα πρέπει να διαγράψετε κάθε μία από αυτές.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Παύση" στο κάτω μέρος της σελίδας για να αποτρέψετε την παρακολούθηση από την Google. Για να σταματήσετε ακόμη περισσότερη δραστηριότητα παρακολούθησης, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της επόμενης σελίδας και κάντε κλικ στο "Διαφημίσεις". Για άλλη μια φορά θα πρέπει να απενεργοποιήσετε όλα τα κουμπιά. Θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο σχετικά με την εξατομίκευση των διαφημίσεων. Απενεργοποιήστε το επίσης.

google παύση δραστηριότητας ιστού

Με όλα αυτά τα βήματα που ολοκληρώσατε, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα ιδιωτικά σας δεδομένα δεν αποθηκεύονται πλέον στην τεράστια βάση δεδομένων της Google.

Η Google είναι ένας γίγαντας που τροφοδοτεί τις πληροφορίες για να ζήσει. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες τους, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι κάθε ενέργεια παρακολουθείται, μετράται και αναλύεται κυρίως για να σας φέρει διαφημίσεις. Παρόλο που υπάρχουν σίγουρα τρόποι περιορισμού του όγκου των πληροφοριών που μπορεί να αποκτήσει η Google από εσάς, όπως το να χρησιμοποιείτε ένα πλήρως ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης σε συνδυασμό με ένα VPN (ακόμη και ένα καλό δωρεάν VPN), θυμηθείτε ότι θυσιάζετε μια μικρή καλύτερη εμπειρία κάθε φορά που είστε ανώνυμοι.

Αυτό το θέμα είναι πολύ υποκειμενικό, αλλά πάντα θα παραμείνει ζήτημα ισορροπίας μεταξύ της ιδιωτικής ζωής και της ευκολίας.

Έτσι τι είναι πιο σημαντικό για σένα?

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me