Οδηγίες βήμα προς βήμα για την απόκρυψη της διεύθυνσης IP

Τελευταία ενημέρωση στις 20 Ιανουαρίου 2020


Είναι ένα απίστευτα απλό και αποτελεσματικό σύστημα. Διατηρεί τα πράγματα ομαλά και εξασφαλίζει ότι θα έχετε τις πληροφορίες που αναζητάτε όταν το ζητήσετε.

Όπως το σπίτι σας αναγνωρίζεται από μια μοναδική διεύθυνση, ο υπολογιστής σας αναγνωρίζεται στο διαδίκτυο με μια μοναδική διεύθυνση IP.

Κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, η διεύθυνση IP σας υποβάλλει ένα αίτημα ενός ιστότοπου για την αποστολή πληροφοριών. Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί τη διεύθυνση IP σας για να μάθει πού να στείλει αυτά τα δεδομένα.

Κάθε άλλη συσκευή στον κόσμο που είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο έχει επίσης μια μοναδική, αναγνωρίσιμη διεύθυνση IP.

Ενώ αυτό το σύστημα είναι βολικό για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο, είναι επίσης βολικό για όποιον θέλει να κρατήσει τις καρτέλες σε αυτό που κάνετε στον online κόσμο.

στην πραγματικότητα, η διεύθυνση IP σας είναι αυτό που επιτρέπει στους άλλους να παρακολουθούν και να καταγράφουν όλα όσα κάνετε online. Η IP σας μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για να σας εμποδίσει να δεχτείτε κάποιο περιεχόμενο.

δημόσια / ιδιωτική διεύθυνση IP

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου και άλλοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τη διεύθυνση IP σας για να εντοπίσουν τη φυσική σας θέση.

Για το λόγο αυτό και για άλλους, ίσως είναι λογικό να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας.

Καθώς μάθετε περισσότερα για το τι είναι μια διεύθυνση IP, πώς λειτουργεί και πώς να την κρύβετε, θα αρχίσετε να βλέπετε γιατί η απόκρυψη της διεύθυνσης IP είναι απαραίτητη στην προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και της ανωνυμίας σας στο διαδίκτυο.

Ορισμός διευθύνσεων IP

Είναι εκπληκτικό να εξετάσετε πόσα συσκευές συνδέονται με το Διαδίκτυο. Υπάρχουν οι προφανείς συσκευές όπως οι επιτραπέζιες και φορητές υπολογιστές, αλλά και τα έξυπνα τηλέφωνα, ταμπλέτες, συσκευές GPS, κονσόλες παιχνιδιών, έξυπνες τηλεοράσεις, μπαστούνια Roku και ακόμη και μερικές μεγάλες συσκευές όπως τα ψυγεία.

Τι θα ήταν μια απίστευτα συγκεχυμένη θέση στο Διαδίκτυο εάν δεν υπήρχε μια συνεκτική μέθοδος για την αναγνώριση κάθε μοναδικής συσκευής. Θα μπορούσατε να ζητήσετε να επισκεφθείτε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο από το tablet σας, αλλά εάν αυτή η συσκευή δεν έχει διεύθυνση, πώς θα γνωρίζει ο ιστότοπος πού να στείλει τα δεδομένα?

επίθεση κακόβουλου λογισμικού

Αναλόγως, κάθε συσκευή που έχει συνδεθεί στο Διαδίκτυο έχει μια μοναδική διεύθυνση IP. Η μορφή που χρησιμοποιείται πιο συχνά για τις διευθύνσεις IP σήμερα ονομάζεται IPv4. Η μορφή κάθε διεύθυνσης στο IPv4 είναι x.x.x.x, στην οποία το x είναι για οποιονδήποτε αριθμό από 0 έως 255.

Αυτό σημαίνει ότι μια IP διεύθυνση IPv4 μπορεί να μοιάζει με οποιοδήποτε από αυτά τα παραδείγματα:

  • 172.16.254.1
  • 223.255.255.255
  • 191.255.255.255

Πώς γίνεται η παράδοση περιεχομένου σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση?

Είναι σημαντικό κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Internet να έχει μια μοναδική διεύθυνση IP. Εάν δύο συσκευές είχαν την ίδια διεύθυνση, τότε οι ιστότοποι δεν θα ξέρουν ποια συσκευή είχε πράγματι υποβάλει το αίτημα για δεδομένα.

Η Αρχή Ηλεκτρονικών Αναγνωρισμένων Αριθμών είναι υπεύθυνη για την εκχώρηση διεύθυνσης IP σε συσκευές. Συχνά αναφέρεται ως IANA, είναι ένα τμήμα του ICANN, το οποίο εκτός από την εκχώρηση διευθύνσεων IP διαχειρίζεται το σύστημα ονομάτων τομέα, αυτόνομη κατανομή αριθμού συστήματος, σύμβολα που σχετίζονται με το πρωτόκολλο Internet και πολλές άλλες λειτουργίες.

Η IANA διαχειρίζεται τα Περιφερειακά Μητρώα Διαδικτύου ή RIR. Μέσω του μητρώου, κάθε χώρα λαμβάνει μια σειρά διευθύνσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εντοπίσουν συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet. στην πραγματικότητα, μια διεύθυνση IP αποκαλύπτει τη χώρα στην οποία βρίσκεται η συσκευή. Αυτό είναι που καθιστά δυνατό για όποιον ενδιαφέρεται να καταλάβει πού στον κόσμο είστε ενώ περιηγείστε.

Γιατί θα θέλατε να εξετάσετε την απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για αβλαβείς λόγους. Θέλουν να δουν πώς μια συγκεκριμένη ταινία έχει βαθμολογηθεί για Rotten Tomatoes ή ελέγξτε τις ώρες στο τοπικό εμπορικό κέντρο. Ίσως είναι μόνο για ψώνια για ένα ζευγάρι παπούτσια ή τη δημιουργία μιας online παραγγελίας για παντοπωλεία. Φαίνεται σαν αρκετά θαμπό πράγματα. Γιατί θα πρέπει να προσέχετε αν άλλοι άνθρωποι μπορούν να σας εντοπίσουν μέσω της διεύθυνσης IP σας?

πώς λειτουργεί το vpn

Υπάρχουν πραγματικά πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να προσέχετε. Εδώ είναι μερικά από αυτά, που μπορεί να σας κάνουν να θέλετε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας.

Για να διατηρήσετε το μυστικό της φυσικής σας θέσης

Δεν είστε εγκληματίες σε ένα κρησφύγετο, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε οι κυβερνοεγκληματίες ή οποιοσδήποτε άλλος να είναι σε θέση να εντοπίσει την τοποθεσία σας. Μπορεί να μην είναι σε θέση να χτυπήσουν στην μπροστινή πόρτα σας χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP σας, αλλά μπορούν ακόμα να φτάσουν σε σας με τρόπους που μπορούν να αισθάνονται είδος ανατριχιαστικό.

Καθώς περιηγείστε, έχετε παρατηρήσει ποτέ πραγματικά συγκεκριμένες, τοπικές διαφημίσεις? Μπορεί να δείτε μια διαφήμιση για έναν πωλητή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο δρόμο ή στο ανθοπωλείο που έχετε δει στο κέντρο της πόλης. Δεν έχετε ψωνίσει για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή μπουκέτο και μπορείτε να στοιχηματίσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό που οι τοπικοί έμποροι δεν πληρώνουν για να μεταδώσουν τις διαφημίσεις τους στον κόσμο.

Αντ 'αυτού, αυτά οι διαφημιζόμενοι χρησιμοποιούν τη διεύθυνση IP σας για να επικοινωνήσουν με εσάς. Ελέγξτε την ιστοσελίδα IPInfo. Αυτόματα σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διεύθυνση IP σας. Στην πραγματικότητα, είναι εκπληκτικά και ανησυχητικά λεπτομερείς. Οι επιχειρήσεις εγγράφονται για αυτή την υπηρεσία, ώστε να μπορούν να στοχεύουν διευθύνσεις IP στην περιοχή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπετε τόσο τοπική διαφήμιση και "ειδικές προσφορές" που είναι αποκλειστικά για την περιοχή σας.

απόκρυψη διεύθυνσης IP

Είναι λίγο ενοχλητικό να συνειδητοποιήσετε πόσα ξένοι μπορούν να μάθουν για σας.

Να περιβάλει τους περιορισμούς που σχετίζονται με την IP

Οι αποκλεισμοί περιεχομένου μπορούν να συναντηθούν παντού. Είναι εξαιρετικά κοινά στους χώρους εργασίας και στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Ακόμη και οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τα μέτρα αυτά για να κρατήσουν τους πολίτες τους από την προβολή ορισμένων ιστοτόπων.

Εάν θέλετε πραγματικά την ελευθερία στο διαδίκτυο, τότε η απόκρυψη της πραγματικής διεύθυνσης IP σας μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό.

Αποκλεισμός παρεμποδιστών περιεχομένου που δημιουργούνται από τις υπηρεσίες online

Εταιρείες όπως το Netflix και το Hulu που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ζήτησης χρησιμοποιούν προγράμματα αποκλεισμού περιεχομένου για να αποτρέψουν τους ανθρώπους από την πρόσβαση σε προγραμματισμό που προορίζεται μόνο για ορισμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Οι διακομιστές τυχερών παιχνιδιών και οι ιστοσελίδες μουσικής χρησιμοποιούν επίσης αυτούς τους αποκλεισμούς. Η συγκάλυψη της διεύθυνσης IP σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεπεραστούν αυτοί οι περιορισμοί.

Προστατεύστε τον εαυτό σας από επιθέσεις DDoS

Οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών διεξάγονται συνήθως κατά επιχειρηματικών και τραπεζικών ιστότοπων, αλλά μπορεί να συμβεί και κατά ιδιωτών χρηστών. Οι περισσότερες φορές που παρατηρούνται στον κόσμο του online gaming, αυτές οι επιθέσεις πλημμυρίζουν τη σύνδεση στο Διαδίκτυο του θύματος με ψευδή αιτήματα, έτσι ώστε να μην μπορούν να περάσουν τα νόμιμα αιτήματα.

οι επιθέσεις ddos

Για να παραμείνει ανώνυμος

Όποτε είστε συνδεδεμένοι, κάποιος ψάχνει πάνω από τον ώμο σας. Η κυβέρνηση, ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου και αμέτρητοι άλλοι δίνουν προσοχή. Αυτό περιλαμβάνει κάθε αριθμό εγκληματιών. Στις Η.Π.Α, ο ISP σας επιτρέπεται να πωλεί τα δεδομένα σας σε τρίτους, ενώ εσείς δεν είστε ο πλέον σοφός. Επιπλέον, αν φοβάστε τα προσωπικά σας δεδομένα, θα θέλατε να ενημερώσετε τον εαυτό σας για τις τρομακτικές πολιτικές απορρήτου του Facebook.

Προστατεύστε τον εαυτό σας, τον υπολογιστή σας, την ανωνυμία σας και την ταυτότητά σας, αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP σας.

Κρύβοντας τη διεύθυνση IP σας

Έχετε επιλογές όταν πρόκειται να κρύψετε τη διεύθυνση IP σας. Αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα, αλλά παρουσιάζουν πρόσθετους κινδύνους ασφαλείας.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο ή το VPN προσφέρει μια ολοκληρωμένη λίστα προστασίας που αποκρύπτει τη διεύθυνση IP και σας κάνει ανώνυμους στον κόσμο του Διαδικτύου. Όλη η διαδικτυακή σας κίνηση είναι κρυπτογραφημένη μέσω του καλύτερου διαθέσιμου VPN και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε διακομιστή που βρίσκεται σε όλο τον κόσμο για τη δρομολόγηση της επισκεψιμότητάς σας. Μπορεί να έχετε πρόσβαση σε διαφορετικά αποκλεισμένο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας ένα καλό VPN, να κατεβάζετε torrents bit και να εμποδίζετε τρίτα μέρη να εντοπίζουν τη γεωγραφική σας θέση.

Ορισμένα δίκτυα VPN είναι καλύτερα από άλλα. Είναι σοφό να διαβάσετε αρκετές κριτικές VPN προτού αποφασίσετε. Οι πιο συνιστώμενες υπηρεσίες όπως NordVPN και Surfshark δεν τηρούν αρχεία καταγραφής της δραστηριότητας των χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι ο πάροχος VPN δεν τηρεί αρχεία για το πού πηγαίνετε και τι κάνετε online. Αυτό είναι ένα κρίσιμο συστατικό του κάθε VPN.

Μετά από όλα, χρησιμοποιείτε ένα VPN επειδή θέλετε προστατέψτε την ανωνυμία και το απόρρητό σας. Το VPN εμποδίζει τον ISP σας να γνωρίζει ότι κάνετε online. Εάν το VPN διατηρεί τις καρτέλες σας σε εσάς, θα νικήσει τον σκοπό.

τι είναι το VPN

Να είστε προσεκτικοί από τις εταιρείες που διατηρούν κάθε αρχείο καταγραφής VPN της δραστηριότητάς σας, ακόμα και όταν συνδέεστε, πόσο καιρό παραμένετε στο διαδίκτυο, τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και το όνομα και τις πληροφορίες πληρωμής σας. Πολλά από τα πιο αξιόπιστα δίκτυα VPN σας επιτρέπουν να πληρώσετε για την υπηρεσία χρησιμοποιώντας κάρτες δώρων λιανικής ή κρυπτογράφηση.

Μπορεί να μην αισθάνεστε την ανάγκη να πάτε σε τέτοια άκρα, αλλά ένα VPN εξακολουθεί να είναι μια πολύ καλή ιδέα. Η κρυπτογράφηση ολόκληρης της διαδικτυακής σας κίνησης κρατά όλους από την κυβέρνηση σε εγκληματίες να μην μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας. Επιπλέον, μπορείτε να φανεί σαν να περιηγείστε από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας όταν βρεθείτε πραγματικά στο σπίτι σας στο Μπρίσμπαν. Αυτό είναι το είδος της ιδιωτικής ζωής που δεν μπορούν να προσφέρουν άλλα μέτρα.

Επιλέξτε έναν διακομιστή μεσολάβησης

Ένας διακομιστής μεσολάβησης είναι σαν ένας διαμεσολαβητής που βρίσκεται ανάμεσα στη συσκευή σας και τον ιστό γενικότερα. Στέλνετε το αίτημά σας στον πληρεξούσιο, ο οποίος διαβιβάζει το αίτημα στον ιστότοπο. Στη συνέχεια, τα δεδομένα ταξιδεύουν πίσω μέσω του διακομιστή μεσολάβησης στη συσκευή σας.

πώς λειτουργούν οι διακομιστές μεσολάβησης

Ενώ μια υπηρεσία πληρεξούσιος εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά σε ένα βασικό επίπεδο, θα έχετε πολύ καλύτερη προστασία με ένα VPN.

Οι διακομιστές μεσολάβησης έχουν το δικαίωμα να κρύψουν την πραγματική διεύθυνση IP σας και είναι προσιτές. Ωστόσο, δεν παρέχουν την κρυπτογράφηση που κάνει ένα VPN. Χρησιμοποιούνταν ευρύτερα στην υπηρεσία όταν οι άνθρωποι έπρεπε να χρησιμοποιούν dial-up μόντεμ για να συνδεθούν στο Internet. Ο διακομιστής μεσολάβησης επέτρεψε σε πολλά άτομα να συνδεθούν ταυτόχρονα.

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα περιήγησης Tor

browser

Η δωρεάν υπηρεσία γνωστή ως The Router Cube στέλνει την κυκλοφορία Ιστού σας μέσα από ένα τεράστιο δίκτυο των ρελέ που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Κάθε ρελέ διοικείται από έναν εθελοντή που πιστεύει στη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων παντού όταν πηγαίνουν στο διαδίκτυο.

Χάρη στη βοήθειά τους, κανείς δεν είναι σε θέση να κρατήσει καρτέλες στις ηλεκτρονικές σας δραστηριότητες επειδή δεν μπορούν να ανακαλύψουν την πραγματική διεύθυνση IP σας.

Ενώ υπάρχουν μερικά άλλα καλά ασφαλή προγράμματα περιήγησης διαθέσιμα, το Tor Browser είναι γνωστό ότι είναι το πιο αποτελεσματικό. Εντούτοις, επιβραδύνει σημαντικά τη σύνδεση στο Internet. Εάν προστατεύετε την ιδιωτικότητά σας είναι υψίστης σημασίας για εσάς, τότε αυτό είναι μια σοφή προφύλαξη που πρέπει να λάβετε. Πολλά VPN σας επιτρέπουν να προσθέσετε την υπηρεσία TOR στη σύνδεσή σας για ένα επιπλέον επίπεδο κρυπτογράφησης.

Σέρφινγκ μέσω δημόσιου Wi-Fi

Όχι γενικά ένας ασφαλής τρόπος περιήγησης, το δημόσιο Wi-Fi σάς επιτρέπει να συνδεθείτε σε ένα τοπικό hotspot. Αυτό καλύπτει τη διεύθυνση IP σας, αλλά σας αφήνει ευάλωτο σε όλους όσους χρησιμοποιούν το ίδιο hotspot. Δεν είναι ο σοφότερος τρόπος να προστατευθείτε.

Αν χειρίζεστε οποιοδήποτε νόμισμα στο διαδίκτυο, παρακαλώ μην το κάνετε όταν χρησιμοποιείτε δημόσια Wi-Fi. Αυτό ισχύει ειδικά για την κρυπτογράφηση. Επιπλέον, ίσως θελήσετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφαλή αποθήκευση της κρυπτογραφίας, εάν ασχοληθείτε με τέτοια θέματα.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me