Bästa webbläsare för sekretess (och värsta)

WebbläserspioneringVisste du att din webbläsare lämnar massor av information om dig varje gång du går online?

Alla som får obehörig åtkomst till din dator kommer att kunna granska denna information och lära sig mycket om dina vanor. Det som gör saken värre är det din webbläsare rapporterar gärna mycket av din privata information till webbplatserna du besöker.

I kölvattnet av förnyat intresse för integritet från konsumenternas sida släpper populära webbläsare alltid bloggar och skickar e-postmeddelanden som förklarar sitt åtagande till integritet. Men om du bara kliar under ytan och tittar på deras integritetsförklaringar eller deras villkor och förordningar, blir det tydligt att skyddet av din integritet är det sista i deras sinne.

Av detta skäl är det viktigt att du gör det beväpna dig med kunskap. I den här guiden kommer vi att diskutera hur din webbläsare kan äventyra din integritet, vilka webbläsare du ska undvika, samt diskutera våra val för de bästa webbläsarna för ditt skrivbord, Android och IOS.

Contents

Varför de flesta webbläsare inte bryr sig om din integritet

Vi litar mycket på våra webbläsare. Vi använder dem för att titta på alla typer av privat, personlig och potentiellt pinsamt information på Internet. Vi gör detta med att veta att vissa aspekter av vår identitet registreras.

De flesta accepterar denna lagring av information eftersom de vill kunna surfa enkelt på Internet och behålla service gratis. Tack och lov har vissa individer vidtagit några åtgärder för att skydda sig själva genom att försöka hitta det bästa VPN för webbläsaren de använder.

Problemet är att de flesta webbläsare kanske inte håller på med slutet av affären. De kan sälja din information till andra, och den informationen kan användas för mer personlig reklam eller mer besvärliga syften. Titta bara på all information som din webbläsare antagligen samlar in om dig just nu.

Plats

geo-acc-kartaDe flesta webbläsare har en inbyggd geo-plats-API. De webbplatser du besöker och tjänster du använder begär denna information så att de kan avgöra vilken version av deras webbplats de ska visa dig.

Denna information kan också användas för att avgöra om webbplatser som BBC, iPlayer, Hulu eller Netflix ska vara tillgängliga för dig. Du kanske kan komma runt geografiska platsbegränsningar genom att använda ett VPN, till och med en gratis VPN gör ibland jobbet.

Platsinformationens noggrannhet kommer att variera beroende på vilken enhet du använder. Platsinformation är vanligtvis inte så exakt som det du ser på din smartphone eftersom din smartphone använder GPS.

Förbindelse

Vissa webbplatser, som streamingtjänster, kommer att begära information om din anslutningsinformation. De kan använda detta för att bestämma webbplatsens innehåll som ska tjäna dig. En streamingtjänst som Netflix använder den här för att ändra strömmen du tittar på. Du kanske kan komma runt geografiska platsbegränsningar genom att använda en Netflix-klar VPN. Ett exempel på en sådan leverantör är SurfsharkSurfshark har servrar och system utformad specifikt för att komma runt dessa begränsningar.

Sociala media

Övervaka ditt sociala mediekontoDu vet redan att dina sociala mediekonton spårar dig när du besöker webbplatser på Internet. Det är därför de är fria. De får betalt genom att sälja dig annonsörer.

Det finns inget incitament för dem att stoppa dessa metoder.

Du kanske tror att det inte är så stort att sociala medier spårar dig, men det kan orsaka många problem. Låt oss till exempel säga att du förblir inloggad på Facebook och sedan besöker en webbplats som visar onda saker eller till och med vuxeninnehåll. De sociala mediesidorna kommer ihåg detta använder det som kallas superkakor.

De kommer inte att ge dig reklam full av vuxeninnehåll, men loggen som din sociala mediesida skapade för ditt besök på webbplatser med vuxeninnehåll kommer aldrig att försvinna. Det kommer alltid att vara länkat till dig.

Hårdvara

Din webbläsare registrerar information om hårdvaran du använder och de operativsystem du har installerat. Detta är för att se till att webbinformationen du ser verkligen fungerar på din enhet. Din webbläsare registrerar också alla tillägg eller tillägg du har ansluten såväl som tjänsteleverantören du använder.

Gyroskop

gyroskopinfoDenna information samlas endast på mobila enheter. Det som gör denna information läskig är att din webbläsare kan använda den till avgöra om din enhet är i dina händer eller sitter på ett bord.

Även om mycket av denna information kan verka oskadlig, är sanningen att när den kombineras med den andra informationen din webbläsare spelar in, det målar en riktig bild av vem du är. I händerna på mindre än ärliga människor kan det användas för att identifiera sätt att attackera din integritet. Se själv vad din webbläsare vet om dig.

4 webbläsare att undvika

När vi väljer de webbläsare du bör undvika tittade vi på några kriterier. Dessa inkluderade antalet veckor mellan uppdateringar, säkerhet och integritet. Baserat på detta känner vi att det är webbläsare du bör undvika.

1. Microsoft Internet Explorer

Internet Explorer-logotypDet fanns en tid då Internet Explorer var obestridd kung i webbläsarnas värld. Nu uppmanar Microsoft människor att inte använda Internet Explorer. Det säger bara hur illa det är.

Microsoft har ersatt Internet Explorer med Edge. Så de planerar inte fler större uppdateringar av IE. De erbjuder fortfarande vissa säkerhetsuppdateringar, men dessa är sällan. Internet Explorer kan gå ner i historiken som en av de minst säkra webbläsarna som någonsin har skapats.

När det gäller sekretess, tillåter Internet Explorer dig att använda popup-blockerare och skicka “Spåra inte” -förfrågningar, inte bara till de webbplatser du har besökt utan också till tredjepartswebbplatser som erbjuder innehåll på de webbplatser du besöker. Tyvärr kan dessa förfrågningar ignoreras. Internet Explorer kan inte garantera att din privata trafik förblir privat. Och Internet Explorer är en sluten källa. Så du har ingen aning om vilka övervakningsprogram som lurar bakom gardinen.

En sak måste jag nämna, om du använder en onlineshandelsplattform ska du under inga omständigheter fortfarande använda EI för att handla. Det är ett allvarligt ansvar och du riskerar att läcka dina finansiella uppgifter.

2. Microsoft Edge

microsoft edge logoChromium-driven Edge är Microsofts senaste försök att skapa en livskraftig webbläsare. Den är utformad för personer som kör Windows 10.

Endast Microsoft Edge uppdateras två gånger om året. När du tänker på avancerad skadlig programvara och annan programvara som är utformad för att invadera din integritet som uppdateras hela tiden, verkar inte tvåårsuppdateringar någonstans nära nog, och det är definitivt mycket färre än konkurrenterna.

Edge-webbläsaren körs i en sandlåda. Detta innebär att webbläsarens processer ingår. Tanken är att webbläsaren ska kunna förhindra misstänkta webbplatser med skadlig kod från att påverka användare. Edge har begränsat stöd för förlängning. Det betyder att det finns färre farliga tillägg som du kan hämta av misstag. Men, till sin rätt, avslöjas Microsoft Edge snabbt för att ha en prickig säkerhetsrekord i bästa fall.

Med Internet Explorer har du fördelen med dess spårningsskyddsfunktion. Av någon oförklarad anledning har Microsoft beslutat att gå utan detta spårningsskydd med Edge. Även i privat surfläge kan du fortfarande spåras. Slutsatsen är att om du vill surfa privat på Internet är Edge inte ett bra alternativ för dig.

3. Opera

opera logotypOpera är en Chromium-baserad webbläsare som drar nytta av uppdateringar var fjärde till sex veckor. Det ideala scenariot skulle vara uppdateringar som implementeras var tredje eller fjärde vecka.

När det gäller säkerhet har Opera ett antal säkerhetsfunktioner som är utformade för att förbättra säkerheten för din surfupplevelse. Dessa inkluderar skydd mot bedrägerier och skadlig programvara och verktyg som är utformade för att blockera skript och tillägg som gör att surfning är osäker.

Opera gör det möjligt för att du kan anpassa dina integritets- och säkerhetsinställningar så att dina data inte cachas. De flesta är dock vana vid att en bra webbläsare gör detta automatiskt, så de kanske inte ändrar denna säkerhetsinställning. Det som är mer oroande är att Opera köpte ett VPN 2016 som har visat sig spåra bandbredd och loggning. Om det inte var tillräckligt störande köpte Opera av ett företag som har blivit beryktad för kränkningar av sekretess.

4. Google Chrome

krom logotypGoogle Chrome är överlägset den bredaste använda webbläsaren idag. De erbjuder ofta uppdateringar och god säkerhet för sin webbläsare. Google har gått så långt som att uppmuntra hackare att leta efter sårbarheter i sin webbläsare med målet att hitta kryphål och fixa produkten.

Anledningen till att Google Chrome finns på den här listan och anledningen till att vi kommer att prata om det igen i den här guiden är att Google Chrome tillhör ett företag som försörjer sig genom att samla in privat information från allmänheten. Varje par månader verkar det som att Google avslöjar något som är utformat för att invadera din integritet med Chrome, vare sig det är en tveksam plats om platshistorik eller automatiskt loggar in dig i webbläsaren. Google använder Chrome för att lära sig så mycket om dig som de kan, och sedan tjänar de pengar på den informationen.

Google Chrome erbjuder ett antal webbläsarextensions. Dessa lägger till funktionalitet i din surfupplevelse, men de också beröva dig av integritet. Låt oss inte glömma att Google Chrome är en webbläsare med sluten källa. Så du har ingen aning om vad de har gömt i sin kod. Google erbjuder en open source-version av Chrome för dem som är intresserade av den.

Topp fyra stationära webbläsare för integritet och säkerhet

Anonymitet på Internet blir snabbt en historia tack vare sociala medienätverk och webbläsare som lagrar din privata information med målet att tillhandahålla anpassade annonser och webbplatser. Följande är webbläsare som vi anser är de bästa anonyma webbläsarna du kan använda för avskildhet och säkerhet.

1. Tor Browser

tor logotypTor-webbläsaren gör din webbtrafik anonym via Tor-nätverket (Than Onion Ryttre). Som ett resultat är det lättare att skydda din identitet online. Att surfa på webben med Tor kommer att vara långsammare än att använda clearnet. Och det finns ett antal webbplatser som blockerar Tor-användare. Autoritära regeringar som är bekymrade över sina medborgare att kommunicera, publicera eller läsa information privat kommer också att blockera Tor-webbläsare.

På grund av den anonymiteten den tillhandahåller har Tor-webbläsaren blivit till för journalister och dissidenter runt om i världen som arbetar i regimer som blockerar kommunikation. Många ser det som grundgrunden för online-demokrati idag. Detta är ett av anledningarna till att forskare är flitiga med att förbättra Tor: s anonymitetsegenskaper.

Hur Tor Browser skyddar din anonymitet

Lökikonen används för att illustrera hur Tor-webbläsaren fungerar. Det leder din trafik genom Tor-nätverket, vilket gör det anonymt. Tor använder a tre lager proxy, liknar lagren på en lök. Tor-webbläsaren kommer att slumpmässigt ansluta till en offentligt listad postnod. Därifrån studsar trafiken genom ett mittrelä som väljs slumpmässigt. Sedan kommer trafiken att avsluta genom den slutliga utgångsnoden.

hur tor fungerar

När du använder Tor webbläsare, man bör inte bli förvånad om deras sidor laddas upp på ett annat språk. Google och andra tjänster använder din IP-adress som ett sätt att gissa att landet är på och språket du vill ha information som presenteras i. Men när du använder Tor verkar din fysiska plats vara på andra sidan planeten.

hur tor fungerar 2

Personer som bor under regeringar som blockerar Tor kommer att konfigurera sin Tor-webbläsare för att använda broar. Tor: s in- och utgångsnoder listas offentligt. IP-broadresser är inte. Detta gör det svårt, om inte omöjligt, för regeringar att blockera dessa IP-adresser.

hur tor fungerar 3

Trots att Tor-nätverket kan dirigera alla typer av TCP-trafik, har det optimerats för webbläsning. Tor kommer inte att stödja UDP.

2. Epic Privacy Browser

epicprivacybrowser-logotypEpic Privacy-webbläsaren är en indianbaserad webbläsare som erbjuder många av de sekretessfunktioner som människor vill ha direkt ut ur lådan. Epic Privacy browser är byggd på Chromium-plattformen. Några av dess sekretessfunktioner inkluderar:

 • Tillåter inte plug-ins
 • Blockering av cookies från tredje part
 • Proxy med surfning på ett klick med ett klick
 • Detekterar och blockerar aktivt annonsnätverk
 • Blockerar webbanalyssystem som spårar din online-aktivitet

Hur man använder Epic Privacy Browser

En person som är bekant med att använda Chrome kan använda Epic. Ladda ner den och börja surfa. Eftersom Epic behåller inte historien, dess hemsida kommer att ha åtta paneler av dina favoritwebbplatser. Två av dem är befolkade med “How It Works” och en panel som leder dig till Epics privata sökning. Om du vill att de andra panelerna ska fyllas med en webbplats när du loggar in, måste du ange den URL som du vill vara där manuellt. Efter varje surfningssession är cookies, sökrelaterade data och spårare raderade.

Hur Epic Privacy Browser skyddar dig

Ett sätt de gör detta är genom att inte skicka referenshuvuddata. Det betyder att de inte skickar information om termer som du har sökt till andra webbplatser när du klickar på en länk från en sökmotor.

IP RT-adress som läcker är blockerad. Detta betyder att Epic blockerar automatiskt RTC-samtal på webben som kan läcka din IP-adress. Om du inte prenumererar på en VPN-tjänst där erbjuder direkt läckageskydd tycka om NordVPN, dessa läckor kan fortfarande hända med en VPN eller en proxyserver.

URL-spårning och spårning av adressfält tas bort. Detta innebär att följande saker tas bort:

 • Adressfält föreslår
 • Automatisk översättning
 • URLTracker
 • URL-kontroll

Som standard betyder Epics extrema integritet att det inte finns något:

 • Stavnings kontroll
 • Spara lösenord
 • Webbcache
 • DNS-cache
 • Autofyllning
 • Historia
 • Automatiserade “mest besökta webbplatser”

När Epic stängs raderas det automatiskt:

 • Historia
 • databaser
 • Besökta länkar
 • Media-cache
 • Logga in data
 • Applikation och DNS-cache
 • Index DB
 • Historikleverantörens cache

En klickkrypteringsproxy

Epics krypterade proxy håller din IP-adress dold och krypterad när du bläddrar. DNS-förfrågningar kommer att dirigeras genom den krypterade proxy. Detta innebär att din ISP, regeringen, din arbetsgivare och nätverk snoops har ingen aning om var du surfar från eller var du söker.

3. Modig webbläsare

modig logotyp (1)Modig webbläsare skapar sig ett namn bland dem som är intresserade av integritet eftersom det ger användarna en säker, snabb och privat surfupplevelse. Modiga är stolt över att vara mer än en ny typ av webbläsare. Deras mål är att revolutionera hur människor tänker på Internet. Som en öppen webbläsare har den ett pulserande team av individer som arbetar med den som är integritets- och prestationsfokuserad. Modig var grundat av medgrundaren av Mozilla och uppfinnaren av JavaScript.

Vad gör Brave Run

Brave är ett öppen källkodsprojekt som bygger på Chromium. Detta betyder att samma backend-teknik som används för att få Chrome att fungera, till exempel V8 JavaScript-motor och Blink-rendering-motor, kommer att fungera med Brave.

modiga preferenser

När den körs på iOS använder Brave WebKit, kraften bakom Apple Safari-webbläsaren.

Vad som gör modigt annorlunda?

Det är den inställning som Brave aggressivt motsätter sig annonser. Dess affärsmodell baseras på blockering av annonser och ersätta dem med annonser från dess nätverk.

Modiga har blivit av med alla annonsspårare. dock, vad Brave inte har tagit bort är annonser i sökresultaten. Detta inkluderar AdWords-annonser i Googles resultat. Genom att eliminera annonser laddar Brave ner mycket mindre innehåll från en webbplats som andra webbläsare som inte använder ett annonstabletter.

modig plattform

Företaget svär att det inte och aldrig kommer att lagra användarens data på sina servrar.

4. SRWare Iron Browser

SRWare Iron logoSRWare Iron-webbläsaren marknadsför sig som framtidens webbläsare. Deras fokus är att upprätthålla integritet och säkerhet. Som många av de webbläsare vi har granskat implementerar SRWare Iron Chromium. Det är gratis tillgängligt på Mac OS, Windows och Linux. Några av de funktioner som gör det privat och säker inkludera:

 • Det spårar inte nedladdningar eller installationer av webbläsaren
 • Det ger inte uppdateringar i bakgrunden, till exempel de som ses med Google Chrome
 • Det erbjuder en anpassningsbar användaragent
 • Det genererar inte ett programinstallations-ID

Vad gör SRWare Iron Browser unik?

Sekretess är det som skiljer SRWare Iron från vanliga webbläsare som Google Chrome. Här är några exempel:

Föreslå

Beroende på hur du konfigurerar Google Chrome skickas informationen till Google när du lägger till något i adressfältet och hjälper dem att ge förslag. Detta finns inte med SRWare Iron.

Alternativa felsidor

Beroende på hur du konfigurerar Google Chrome, om du skriver in en felaktig adress i adressfältet, skickas den här informationen till Google och de skickar tillbaka ett felmeddelande. SRWare Iron Browser gör inte detta.

Annonsblockerare

Chrome är inte utrustat med en inbyggd AdBlocker. SRWare Iron browser gör det. Deras Adblocker kan enkelt konfigureras av en enda fil.

Detta är bara några av de funktioner som den har. SRWare Iron webbläsare hanterar:

 • Användaragent
 • Förhandsgranska tummen
 • Google Updater
 • URL Tracker
 • RL Z-spårning
 • Felrapportering

Bästa webbläsare för Android

Dina personuppgifter är mer värdefulla än guld. Detta gör smartphones och andra mobila enheter guldgruvor för alla som vill ha din privata information.

Varför Firefox Focus är den bästa webbläsaren för Android-användare som söker sekretess

Mozillas Firefox Focus är utformad för personer som är bekymrade över sekretess. Så snart du stänger din surfningssession raderas personlig information om dig, inklusive lösenord, surfhistorik och cookies omedelbart. Mozillas Firefox Focus stoppar också trackare och blockerar annonser.

firefox webbläsares mobila plattformar

Hur fungerar Firefox Focus för att skydda din integritet?

Firefox Focus ger extra säkerhet genom att göra det möjligt för dig att blockera kända webbplatsspårare baserat på kategorier. Detta innebär att du kan välja att blockera annonsspårare, analysspårare eller sociala spårare enskilt eller som en grupp. Du kommer också att kunna blockera saker inbäddad i nyhetsartiklar, videor och bildspel som kan användas för att spåra dig.

För att ge spårningsskydd använder Firefox Focus en lista som tillhandahålls av Disconnect. Denna lista gör det möjligt för Firefox att identifiera och blockera spårare.

Förbättrat spårskydd

Den här funktionen gör det möjligt för dig att göra det blockera kakor och spårare med extrem granularitet. Till dess att den här funktionen lagts till, kommer Focus att blockera alla cookies som standardinställning. Du kan fortfarande göra det eller så kan du välja att tillåta cookies om de lägger till din upplevelse som användare. Samtidigt hindrar du spårare från att kunna spåra dig över flera webbplatser. Det betyder att de inte kommer att erbjuda dig samma produkter om och om igen, de kommer inte heller att registrera ditt beteende online.

Bästa iOS-webbläsare för iOS

Om du är ute efter en privat webbläsare för din iPhone eller din iPad, gå bara med Ghostery Privacy browser. Det gör att du kan surfa på Internet privat och utan att lämna ett spår på din iOS-enhet. Medan Ghostery Privacy förvärvades av Cliqz 2023, fungerar båda webbläsarna fortfarande som enskilda enheter men delar tillägg av säkerhetsfunktioner mellan varandra.

Ghostery Privacy, den snabbaste och säkraste webbläsaren för iOS

Detta är en av de snabbaste och säkraste webbläsarna för iOS. Ghostery Privacy-webbläsare gav iOS-användare möjlighet att surfa på webben snabbt, privat, utan spårare och utan annonser.

cliqz mobiie app

Precis som alla produkter som Ghostery producerar är deras mobila webbläsare helt öppen källkod. Kärnan i dess teknik är vissa funktioner baserade på Firefox-teknik. Några viktiga funktioner i den här iOS-kompatibla webbläsaren inkluderar:

Inbyggd AdBlocker

Som standardinställning, Ghostery Privacy browser blir av med annonser och röran. Användarna har en ren och snabb surfupplevelse. Användare visas vem som spårar sina data när de besöker webbplatser. De har sedan alternativet för att blockera eller avblockera spårare.

Spöksökning

Detta är en sekretesssökmotor som drivs av moderbolaget Cliqz. Cliqz är helt oberoende och har sitt eget webbindex. Cliqz kommer inte att dela personlig identifierbar information. De använder avancerade tekniker för att behålla sina sökfrågor helt anonymt.

Spökläge

Användare kan skydda sin integritet genom att förhindra att webbplatserna som de besöker spelas in i sin webbläsarhistorik.

Hur man optimerar Chrome för maximal integritet (om du måste använda det)

Du kanske vill använda några av de säkrare sekretessbaserade webbläsarna som vi har diskuterat i den här guiden. Men eftersom Google Chrome är den mest populära webbläsaren på planeten är det troligt att du kommer att behöva använda den på jobbet eller i andra inställningar. Tack och lov, det finns några justeringar du kan göra för att förbättra din integritet.

1. Låt inte Chrome Sync

Om Chrome är installerat på din telefon, bärbara dator och din dator på jobbet vill den synkronisera saker som dina lösenord och din webbläsarhistorik till alla enheter som den är på. Visst, det kan vara bekvämt. Men din integritet är mer värdefull än lite bekvämlighet. Du vill inte nödvändigtvis att webbplatserna du söker hemma eller på din mobila enhet ska finnas på din arbetsdator, eller hur? Du kan fixa detta genom att göra följande:

 1. Klicka på de tre punkterna som visas på höger sida av Chrome-fönstret. Detta öppnar menyn.
 2. Klicka på inställningar.
 3. Klicka på “People.” Du bör se ditt Google-inloggnings- / kontonamn.
 4. Klicka på synkroniseringsfältet precis under ditt inloggnings- / kontonamn och “Avancerade synkroniseringsinställningar” bör visas.

inställning för kromsynkronisering

 1. Stäng av allt du inte vill att webbläsaren du för närvarande använder för att dela med webbläsaren på dina andra enheter. Du måste göra denna ändring på varje enhet du är inloggad på.

2. Kontrollera vem Chrome chattar med

Chrome samverkar med ett antal onlinetjänster för att få vissa funktioner att fungera. Om du föredrar att Chrome inte interagerar med dessa tjänster utan din vetskap kan du inaktivera dem en efter en. Kom bara ihåg att genom att inaktivera dem, kommer du också att inaktivera de funktioner som de har. Gör följande för att komma åt detta:

 1. Klicka på de tre punkterna som visas på höger sida av Chrome-fönstret. Detta öppnar menyn.
 2. Klicka på inställningar. Rulla ner till botten av sidan.
 3. Klicka på den avancerade pilen för att få tillgång till sekretess- och säkerhetsfunktioner.
 4. Du kan bestämma vilka extra inställningar du vill inaktivera.

krom-webbtjänster

3. Kontrollera webbinnehållet

Google Chrome låter dig kontrollera vilka webbplatser kan göra eller inte. Gör följande för att uppnå detta:

 1. Klicka på de tre punkterna som visas på höger sida av Chrome-fönstret. Detta öppnar menyn.
 2. Klicka på inställningar. Rulla ner till botten av sidan.
 3. Klicka på den avancerade pilen för att få tillgång till sekretess- och säkerhetsfunktioner.
 4. Klicka på innehållsinställningar för avancerade funktioner.

krom webbinnehåll

När denna sida är öppen kommer du att kunna finjustera dina cookie-inställningar, avgöra hur länge uppgifterna ska bevaras och vidta åtgärder för att förhindra att webbplatser bygger en detaljerad profil om dig på din dator. Vissa väljer att stänga av JavaScript helt och låta det bara fungera på webbplatser som de verkligen litar på.

Det finns andra funktioner som du kanske vill stänga av på Google Chrome. Till exempel kanske du vill regelbundet kontrollera Google Chrome lösenordshanterare för att se till att du inte har några lagrade lösenord som du inte använder längre. Om du är inloggad i webbläsaren med en delad maskin kan det vara en bra idé att inaktivera lösenordshantering helt.

Bästa webbläsar-plug-ins

1. Sekretessgrävling

integritet grävling logotypPrivacy Badger är ett plug-in för Google som lärde sig att blockera osynliga spårare. Privacy Badger har inte en lista över vad den kommer att blockera. Istället övervakar den domänerna som verkar spåra dig när du surfar online.

Sedan skickar den inte spårningssignalen. Om en tracker ignorerar denna begäran kommer Privacy Badger att börja blockera dem. Det startar blockeringsprocessen när den märker samma tracker som finns på tre olika webbplatser.

Förutom automatisk spårning, Privacy Badger förhindrar spårning av klick på utgående länk på Twitter, Google och Facebook.

2. Ghostery

ghostery logotypGhostery är en fantastisk förlängning av sekretess för Google Chrome. Det blockerar oönskade annonser, stoppar spårare och kan öka hastigheten som webbplatser laddas.

Ghostery låter dig se vem som spårar dig på vilken webbplats och vem som samlar in dina data. Anti-tracking funktioner göra dina uppgifter anonyma för att ge dig ett extra lager av integritet.

Slutsats

Du behöver en välkonfigurerad och säker webbläsare om du ska skydda dina data och hålla din privata information privat när du surfar på webben.

Kom ihåg att de flesta webbläsare kommer att hålla fast vid din privata information om standardinställningarna inte ändras. Detta gör att dessa webbläsare, och i förlängningen du, är mål för cyberbrottslingar. Få en bra VPN som NordVPN eller Surfshark, och börja surfa på ett säkert sätt.

För mer information om att förbättra din surfingupplevelse online, titta på min senaste episka recension av NBN-planer efter område och hastighet.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me