Οδηγός Ηλεκτρονικής Ασφάλειας: Προστατέψτε τα παιδιά σας στο Διαδίκτυο σήμερα

Οι γονείς νόμιζαν ότι το έκαναν τραχύ πριν έρθει το διαδίκτυο. Οι προηγούμενες γενιές απλά δεν είχαν ιδέα τι θα ακολουθήσει.


Τα τελευταία χρόνια, η Αυστραλία έχει δει αύξηση των κλοπών ταυτότητας και άλλων εγκλημάτων στο Διαδίκτυο. Όπως πρόσφατα τον περασμένο μήνα, η αυστραλιανή κυβέρνηση έπρεπε να διερευνήσει μια διαδικτυακή διείσδυση των δικτύων των πολιτικών κομμάτων των Φιλελευθέρων, των Εθνικών και των Εργατικών.

Τον Φεβρουάριο του 2019, το Τμήμα Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών (DPS) έπρεπε να εκδώσει νέους κωδικούς πρόσβασης για βουλευτές και προσωπικό. Αυτή η διαδικασία έλαβε χώρα αφού το αυστραλιανό Κέντρο Ασφάλειας Cyber ​​(ACSC) εντόπισε κακόβουλες εισβολές στους υπολογιστές του Κοινοβουλίου του Κοινοβουλίου.

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για παιδιάΗ έρευνα αυτή κατέστησε γνωστή στην ACSC τις επιθέσεις κατά των δικτύων των πολιτικών κομμάτων. Ευτυχώς, η κακόβουλη δραστηριότητα εντοπίστηκε πριν από οποιαδήποτε εκλογική παρέμβαση. Μετά την αποτυχία αυτή στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, η ACSC έχει αρχίσει να βοηθά ενεργά στην υπεράσπιση της ηλεκτρονικής ταυτότητας των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Bill Shorten, ηγέτης της εργασίας, δήλωσε ότι «η Αυστραλία δεν απαλλάσσεται ή δεν προστατεύεται από το είδος κακόβουλης δραστηριότητας που έχουμε δει αλλού». Τα πολιτικά κόμματα μπορεί να είναι μικρές οργανώσεις, αλλά συλλέγουν και χρησιμοποιούν τεράστια ποσά δεδομένων για τις κοινότητες και τους ψηφοφόρους.

Με τους υπολογιστές που παρακολουθούνται όλο το εικοσιτετράωρο, οι χάκερ ήταν ακόμα σε θέση να προγραμματίσουν και να παραδώσουν κακόβουλες επιθέσεις. Αυτό το γεγονός προστατεύει τα άτομα και οι προσωπικοί υπολογιστές φαίνονται σχεδόν αδύνατοι. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι αδύνατο.

Με την πρώτη ματιά, η απομάκρυνση του διαδικτύου από το σπίτι σας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ταυτότητάς σας μπορεί να φαίνεται να είναι η μόνη επιλογή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το διαδίκτυο είναι επίσης ένα πολύτιμο εργαλείο.

Contents

Παιδιά και το Διαδίκτυο

Οι γονείς έχουν σκληρή δουλειά όταν πρόκειται για ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Τα παιδιά όλων των ηλικιών ξοδεύουν τώρα ένα σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για smartphone, tablet είτε για παραδοσιακό υπολογιστή.

τα παιδιά που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για επιβλαβή δραστηριότηταΓια τα παιδιά, το διαδίκτυο έχει γίνει η κύρια πηγή ειδήσεων, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Αλλά ο ιστός δημιουργεί επίσης μια σειρά απειλών, ειδικά εκείνων που οι νέοι άνθρωποι μπορεί να μην βλέπουν να έρχονται.

Οι γονείς πρέπει να διατηρούν μια ανοικτή συζήτηση σε εξέλιξη με τα παιδιά τους σχετικά με τους τύπους εφαρμογών και ιστότοπων που χρησιμοποιούν και αυτό που θεωρείται κατάλληλη συμπεριφορά στο διαδίκτυο. Αυτό ισχύει τόσο για τη δική τους ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των άλλων, όπως το cyberbulling παραμένει μια επικίνδυνη δύναμη στη σύγχρονη κοινωνία.

Ένας αριθμός οδηγών είναι διαθέσιμος για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το απόρρητό σας και το παιδί σας ασφαλές σε απευθείας σύνδεση, αλλά πολλοί από αυτούς τους οδηγούς είναι πολύ γενικοί ή πολύ μακριά από την επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογία για να είναι χρήσιμος σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο προστατεύοντας ταυτόχρονα τα παιδιά παρέχοντάς σας μια τεράστια ποικιλία συμβουλών και πληροφοριών ασφάλειας.

Όταν ρυθμίζετε τους κανόνες διαδικτύου του νοικοκυριού σας, εξετάστε τις παρακάτω συμβουλές και προτάσεις.

1. Βρείτε έναν αξιόπιστο ανιχνευτή ιών

Πρέπει να έχετε εγκατεστημένο έναν ισχυρό ανιχνευτή ιών σε οποιονδήποτε υπολογιστή στο σπίτι σας που εκτελεί το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows. Είναι ακόμα πιο σημαντικό για τα φορητούς υπολογιστές ή τους επιτραπέζιους υπολογιστές που μοιράζεστε με τα παιδιά σας. Μπορεί να προσπαθήσουν να κατεβάσουν αρχεία από επικίνδυνες ιστοσελίδες, οι οποίες θα μπορούσαν να μεταφέρουν κακόβουλο λογισμικό ή άλλο λοιμογόνο λογισμικό.

Κατά τη ρύθμιση των ρυθμίσεων του σαρωτή ιών, βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί το εργαλείο αυτομάτως σαρώνω τα νέα αρχεία που έχουν προστεθεί στο σκληρό σας δίσκο. Επίσης, πρέπει να επιτρέπεται στην εφαρμογή να ενημερώνεται τακτικά, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι εσείς και η οικογένειά σας έχετε την τελευταία προστασία από εξωτερικές απειλές.

Συνιστώμενο λογισμικό προστασίας από ιούς
 • Avast Antivirus - Το Avast διαθέτει ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού που βασίζεται σε υπογραφή και ανίχνευση ιών σε πραγματικό χρόνο. την περιήγηση και την προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έρχεται επίσης με ένα plugin για προγράμματα περιήγησης που ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με δυνητικά επικίνδυνους συνδέσμους και έναν αποκλεισμό διαφημίσεων.
 • AVG Antivirus - Το σύστημα AVG που αποκτήθηκε το 2016 από την Avast είναι ένα άλλο πολύ γνωστό λογισμικό προστασίας από ιούς που διαθέτει ισχυρές δυνατότητες ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού και προστασία από ιούς σε πραγματικό χρόνο. Το AVG είναι γνωστό ότι έχει περισσότερες ουσιαστικές δυνατότητες όταν πρόκειται για προστασία από κακόβουλο λογισμικό, λόγω της τεχνολογίας παρακολούθησης συμπεριφοράς κακόβουλου λογισμικού.
 • Bitdefender Antivirus - Ισχυρή σουίτα ασφαλείας παντού, που είναι γνωστό ότι έχει σχεδόν 100% προστασία κατά της επίθεσης κατά τη χρήση του Mac OS. Το Bitdefender έχει προωθήσει την πρόληψη απειλών δικτύου, την προστασία πολλαπλών επιπέδων ransomware με αποκατάσταση ransomware και εξαιρετικές δυνατότητες γονικού ελέγχου.
Χρήσιμοι οδηγοί για την εγκατάσταση και τη ρύθμιση
 • Πώς να εγκαταστήσετε το Avast Antivirus
 • Πώς να εγκαταστήσετε το AVG Antivirus
 • Πώς να εγκαταστήσετε το Bitdefender Antivirus

2. Περιορίστε την ώρα οθόνης

Να περιορίζετε την ώρα μπροστά σε μια οθόνηΈνα από τα πιο έξυπνα πράγματα που ένας γονέας μπορεί να κάνει για να προστατεύσει το παιδί του στο διαδίκτυο είναι απλά ελέγχει τον χρόνο που αφιερώνεται στο διαδίκτυο. Ρυθμίσεις αυτού του είδους των ορίων θα υπενθυμίζουν στα παιδιά σας ότι το Διαδίκτυο πρέπει να θεωρείται ως εργαλείο και όχι ως ολοήμερη ψυχαγωγία. Δεν είναι εύκολο να κάνουμε αυτές τις μέρες με τόσες πολλές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές στο σπίτι, από υπολογιστές σε smartphones σε βοηθούς φωνής.

Ένας εύκολος κανόνας για την επιβολή δεν έχει κανένα smartphones στο τραπέζι. Μπορεί επίσης να επιλέξετε να έχετε μόνο έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε έναν από τους κύριους χώρους διαβίωσης, που θα αναγκάσει όλα τα μέλη της οικογένειας να γυρίσουν με το Internet και συνηθίστε να μην είστε συνδεδεμένοι ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Μέχρι να κατασκευαστεί η συνήθεια, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό γονικού ελέγχου για να διευκολύνετε τις αλλαγές στο μήκος της δραστηριότητας ιστού των παιδιών σας. Αυτό θα εξομαλύνει τη διαδικασία διατήρησης του ελέγχου για εσάς και θα απλοποιήσει την εφαρμογή οποιωνδήποτε νέων κανόνων στο σπίτι που κάνετε.

Συνιστώμενο λογισμικό γονικού ελέγχου
 • Norton Family Premier - Το λογισμικό γονικού ελέγχου της Norton διευκολύνει τους γονείς να ελέγχουν το χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνονται πολλές λειτουργίες όπως στιγμιαία κλειδαριά, εποπτεία βίντεο, επίβλεψη αναζήτησης, επίβλεψη κοινωνικών δικτύων και επίβλεψη τοποθεσίας.
 • Kaspersky Safe Kids - Μια άλλη πολύ γνωστή εταιρεία ασφάλειας, το Kaspersky Safe Kids επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των κοινωνικών μέσων και να παρακολουθούν το GPS. Το λογισμικό παρέχει επίσης στους ανθρώπους συμβουλές από ειδικούς παιδοψυχολόγους στην τρέχουσα παιδική συμπεριφορά που παρατηρείται με βάση τη δραστηριότητα.
 • Qustodio - Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να εξετάζουν αναφορές σε όλες τις συσκευές μέσω μιας δικτυακής πύλης με το Qustodio. Το λογισμικό είναι εξοπλισμένο με έξυπνα συστήματα φιλτραρίσματος, ρυθμίσεις ελέγχου χρόνου και λεπτομερή ανάλυση της δραστηριότητας του ιστού.
Χρήσιμοι οδηγοί στη ρύθμιση λογισμικού γονικού ελέγχου
 • Πώς να εγκαταστήσετε και να διαμορφώσετε το Norton Family Premier
 • Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Kaspersky Safe Kids
 • Πώς να εγκαταστήσετε και να διαμορφώσετε το Qustodio

Αν πιστεύετε ότι το λογισμικό γονικού ελέγχου είναι υπερβολικά μεγάλο, τότε το καλύτερο στοίχημά σας δεν είναι να επιβάλλετε έναν κανόνα, αλλά να εισαγάγετε νέες οικογενειακές δραστηριότητες που θα περιορίζουν τον χρόνο τους μόνοι τους με μια συσκευή που διαιωνίζει τον εθισμό στο Διαδίκτυο.

3. Περιορίστε τις ζώνες Wi-Fi

Σε συνδυασμό με τον καθορισμό προθεσμιών στο διαδίκτυο, οι γονείς θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας συγκεκριμένων ζωνών στο σπίτι όπου δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν smartphones και υπολογιστές. Μια δημοφιλής στρατηγική είναι να περιορίσετε τα παιδιά να παίρνουν υπολογιστές ή δισκία στην κρεβατοκάμαρά τους, όπου μπορεί να μπουν στον πειρασμό να μείνουν online στο βράδυ.

Ορισμένοι δρομολογητές wi-fi μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να ελέγχουν πόσο μακριά θα φτάσει το σήμα σε διάφορα μέρη ενός σπιτιού. Οι γονείς πρέπει να είναι λιγότερο ενδιαφερόμενοι με την παροχή πρόσβασης στο internet σε κάθε γωνιά κάθε δωματίου, και περισσότερο ενδιαφερόμενο με περιορισμό της πρόσβασης Wi-Fi σε περιοχές όπου μπορούν να παρακολουθούν την ηλεκτρονική συμπεριφορά των παιδιών τους. Ελέγξτε αυτόν τον εκπληκτικό πόρο για ένα λεπτομερές σεμινάριο: https://www.techwalla.com/articles/how-to-limit-a-wifi-signal.

Εναλλακτικά, αν όλα μοιάζουν με υπερβολική δουλειά, μπορείτε να προσεγγίσετε τη λύση με διαφορετικό τρόπο περιορίζοντας τη χρήση του διαδικτύου μετά από ορισμένες χρονικές περιόδους. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον έλεγχο της χρήσης του διαδικτύου μέσω του δρομολογητή.

4. Χρησιμοποιήστε μια μηχανή ασφαλούς αναζήτησης

Η δύναμη της Google μπορεί να συνδέσει ένα άτομο με πληθώρα πληροφοριών από πηγές σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, ο κίνδυνος με αυτό το είδος εργαλείου είναι ότι πρέπει να σκοντάψετε ακατάλληλος ή κακεντρεχής ιστοσελίδες καθώς περιηγείστε στο Διαδίκτυο. Όσον αφορά τα παιδιά, είναι κρίσιμο να ελέγχεται ποια είδη πληροφοριών επιτρέπεται να αναζητούν online.

πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης

Υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί αναζήτησης φιλικοί για τα παιδιά που μπορούν να εγκατασταθούν από τους γονείς στον οικιακό τους υπολογιστή. Αυτές οι τοποθεσίες έχουν περισσότερο χρώμα και αλληλεπίδραση από την παραδοσιακή αρχική σελίδα Google και διασφαλίζουν ότι τα μόνο αποτελέσματα που εμφανίζονται θα είναι κατάλληλα για το εύρος ηλικίας που έχετε επιλέξει. Αφού επιλέξετε μια μηχανή αναζήτησης για να εμπιστευτείτε, φροντίστε να την ορίσετε ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στη συσκευή ή τη συσκευή οικίας που χρησιμοποιούν.

Οδηγός αλλαγής της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης
 • Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Google Chrome
 • Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari
 • Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Mozilla Firefox
 • Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Microsoft Edge

5. Εξετάστε το φιλτράρισμα στο Web

Η απλή καθοδήγηση των παιδιών σας για τη χρήση συγκεκριμένων μηχανών αναζήτησης δεν θα είναι αρκετή για τον έλεγχο της συμπεριφοράς τους στο διαδίκτυο. Αν τους παρέχετε πλήρη πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, θα μπορούν να βρίσκουν και να βλέπουν επικίνδυνους ή ακατάλληλους ιστότοπους. Δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Google Chrome, το Mozilla Firefox και ο Microsoft Internet Explorer προσφέρουν μόνο ένα περιορισμένο σύνολο γονικών ρυθμίσεων, έτσι πρέπει εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ξεχωριστό βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού.

Είτε χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα Windows ή Mac στο σπίτι, μπορείτε να βρείτε μια σειρά εργαλείων λογισμικού για την προσθήκη προστασίας στους οικιακούς υπολογιστές. Τα περισσότερα από αυτά τα βοηθητικά προγράμματα θα σας επιτρέψουν να διαμορφώσετε ξεχωριστούς λογαριασμούς χρηστών με διαφορετικές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων URL που επιτρέπονται και οι οποίες είναι αποκλεισμένες. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τα παιδιά σας να επισκέπτονται μόνο ιστότοπους με HTTPS, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνεδρίες τους στο διαδίκτυο θα είναι ασφαλείς και κρυπτογραφημένες. Μια άλλη επιλογή, εκτός από ένα διαφορετικό λογισμικό, είναι η χρήση των ενσωματωμένων δυνατοτήτων του δρομολογητή σας.

Ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τον τρόπο χρήσης του δρομολογητή σας για φιλτράρισμα ιστού και άλλες επιλογές γονικού ελέγχου: https://www.cnet.com/how-to/how-to-use-your-routers-parental-controls/

6. Προσθέστε γονικό έλεγχο σε κινητές συσκευές

Όσον αφορά τα smartphones και τα tablet, οι γονείς έχουν πολλούς τρόπους να προσαρμόσουν τα λειτουργικά συστήματα Android και Apple iOS για χρήση από τα παιδιά τους. Όπως και με τα προγράμματα περιήγησης ιστού, το στόχος είναι να κρατάτε το ακατάλληλο περιεχόμενο μακριά από τα μάτια των παιδιών σας ενώ παράλληλα εξασφαλίζετε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία είναι ασφαλή.

Στο Android, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι το Εφαρμογή Family Family Link, το οποίο είναι διαθέσιμο ως α ΔΩΡΕΑΝ Λήψη. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν φιλικό προς τα παιδιά λογαριασμό Google που θα συνδέεται με τον δικό σας υπάρχοντα λογαριασμό. Από εκεί, μπορείτε να ρυθμίσετε το λογαριασμό στο τηλέφωνο ή το tablet του παιδιού σας και να επιλέξετε από ένα σειρά επιλογών, συμπεριλαμβανομένου του φιλτραρίσματος περιεχομένου και των περιορισμών εφαρμογής.

Δείτε αυτόν τον οδηγό: Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το Google Family Link

Με το iPhone ή το iPad, τα γονικά στοιχεία ελέγχονται μέσω του μενού "Περιορισμοί" στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις". Αρχικά, θα σας ζητηθεί να ορίσετε έναν ειδικό κωδικό πρόσβασης για τη διαχείριση αυτών των επιλογών. Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα με εναλλαγές που σας επιτρέπουν να επιλέξετε τις εφαρμογές και τις λειτουργίες που θέλετε να χρησιμοποιεί το παιδί σας. Μπορείτε επίσης να μπλοκάρετε το ρητό περιεχόμενο από την εμφάνιση στην εφαρμογή Μουσική και Podcasts.

Δείτε αυτόν τον οδηγό: Πώς να περιηγηθείτε στους γονικούς ελέγχους του iOS 12

7. Παρακολουθήστε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων

μέσος ημερήσιος χρόνος που δαπανάται για τα κοινωνικά μέσαΟι νεότερες γενιές, ειδικά οι έφηβοι, ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του online χρόνου τους με τα κοινωνικά δίκτυα. Το Facebook και το Twitter παραμένουν δύο από τις κορυφαίες πλατφόρμες, αν και εφαρμογές όπως το Instagram και το Snapchat συνεχίζουν να αυξάνονται στη δημοτικότητα. Κανένα παιδί ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν πρέπει να επιτρέπεται να εγγραφεί σε ένα κοινωνικό δίκτυο, αλλά φυσικά μπορεί να θέλετε να προσθέσετε λίγα χρόνια σε αυτόν τον κανόνα ανάλογα με την ωριμότητα του παιδιού σας.

Ως γενική πρακτική, θα πρέπει να παροτρύνετε τα παιδιά σας να περιορίσουν τις αλληλεπιδράσεις τους στο κοινωνικό δίκτυο με άτομα που γνωρίζουν στην πραγματική ζωή. Διδάξτε τους να έρχονται σε έναν ενήλικα κάθε φορά που προσεγγίζονται από έναν ξένο σε απευθείας σύνδεση. Επίσης, φροντίστε να παρακολουθείτε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν φωτογραφίες και βίντεο στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων χρησιμοποιώντας λογισμικό γονικού ελέγχου.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την παρακολούθηση της χρήσης των κοινωνικών μέσων του παιδιού σας, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο από το parenting.com

8. Αναφέρετε τον ηλεκτρονικό αποκλεισμό

Ως μέρος της παρακολούθησης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, να είστε επιφυλακτικοί για οποιαδήποτε ένδειξη της διαδικτυακής παρενόχλησης, τόσο εξερχόμενων όσο και εισερχόμενων. Μπορείτε συχνά να εντοπίζετε τα συμπτώματα της εξάπλωσης του κυβερνοχώρου μόνο από τη συμπεριφορά του παιδιού σας. Αν ξεκινήσουν να αποσύρονται από τις συνομιλίες ή ξαφνικά γίνονται πιο αντικοινωνικές, αρχίστε να ρωτάτε αμέσως ερωτήσεις και να μάθετε πώς πηγαίνουν οι διαδικτυακές τους φιλίες.

cyber bullying μέσω φύλου

Για να είστε ενεργός, θα πρέπει να έχετε συχνές συζητήσεις με τα παιδιά σας τι συνιστά ο ηλεκτρονικός αποκλεισμός και τι πρέπει να κάνουν αν το συναντήσουν. Τους ενημερώστε ότι μπορούν να σας μιλήσουν για τα θέματα αυτά ανά πάσα στιγμή και δεν χρειάζεται να αισθάνονται αμηχανία.

Περισσότερες συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση του cyberbullying αποτελεσματικά ως γονέας
 • https://www.connectsafely.org/cyberbullying/
 • https://www.parents.com/kids/problems/bullying/18-tips-to-stop-cyberbullying/
 • https://kidshealth.org/en/parents/cyberbullying.html

9. Προστατεύστε τις προσωπικές πληροφορίες

Με το Διαδίκτυο να είναι ένα τόσο σημαντικό μέρος της ζωής των παιδιών, μπορεί να νομίζουν ότι είναι ασφαλές να μοιράζονται τις δικές τους προσωπικές πληροφορίες online. Ως γονέας, θα πρέπει να υπενθυμίζετε συνεχώς στα παιδιά σας τα είδη των απειλών που υπάρχουν online. Συγκεκριμένα, επιβάλλετε την πολιτική ότι δεν πρέπει να μοιράζονται ή να δημοσιεύουν δεδομένα που σχετίζονται με το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνσή τους χωρίς να σας μιλήσουν πρώτα.

Αν υπήρχε κάποιος κανόνας νούμερο ένα για τη διασφάλιση της ασφάλειας σε απευθείας σύνδεση, είναι αυτό το μέρος. Οι περισσότεροι θηρευτές χρησιμοποιούν την εμπιστοσύνη που κερδίζουν μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για να αποκτήσουν περισσότερες προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τα παιδιά για να ξεκινήσουν συχνά μια σύνδεση "περισσότερο από ψηφιακή". Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

Ενώ η δραστηριότητα παρακολούθησης είναι πάντα μια μεγάλη επιλογή, θα είναι πραγματικά μόνο ποτέ ένα συμπλήρωμα στις βασικές διδασκαλίες που προσφέρετε στα παιδιά σας. Επαναλάβετε ξανά τη συζήτηση "ξένο κίνδυνο" για να βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα στη φύλαξή τους τόσο φυσικά όσο και ψηφιακά γύρω από άτομα που δεν έχουν εμπιστοσύνη.

10. Προώθηση ισχυρών κωδικών πρόσβασης

Όπως και οι ενήλικες, τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν για τη σημασία των ισχυρών και ασφαλών κωδικών πρόσβασης. Διδάξτε τους να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε πολλούς ιστότοπους και να κάνουν δύσκολο να μαντέψουν τους κωδικούς τους. Ως οικογένεια, θα πρέπει να επιλέξετε μια μέρα κάθε λίγους μήνες για να αλλάξετε όλα τα μέλη τους τους κωδικούς πρόσβασης.

διάγραμμα μήκους κωδικού πρόσβασης

Υπάρχουν λογισμικά που υπάρχουν σήμερα για την απλοποίηση της διαδικασίας αλλαγής κωδικών πρόσβασης, γνωστών και ως διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Οι καλύτεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης θα διασφαλίσουν ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης είναι κρυπτογραφημένοι και θα μπορούσαν να μοιραστούν με ασφάλεια, περιορίζοντας τις πιθανές απειλές ασφαλείας.

11. Διδάξτε τα παιδιά σχετικά με το spam

Προτού μπορέσετε να εμπιστευθείτε το παιδί σας με τον προσωπικό του λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φροντίστε να τον προειδοποιήσετε σχετικά με τους τύπους παράνομη ή ακατάλληλη μηνύματα που ενδέχεται να εντοπίσουν στα εισερχόμενά τους. Μιλήστε μαζί τους για τα προειδοποιητικά σημάδια του spam και πόσο σημαντικό είναι να μην απαντάτε ποτέ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με οποιοδήποτε είδος προσωπικών δεδομένων.

Μια έξυπνη επιλογή για τους γονείς είναι να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Gmail για να δημιουργήσετε ένα φιλικό προς τα παιδιά λογαριασμό που συνδέεται με τα κύρια εισερχόμενα σας. Όταν ένα παιδί φτάσει την ηλικία των 13 ετών, ο γονέας μπορεί να καθορίσει εάν επέτρεψε ή όχι να μεταφέρει τον συνδεδεμένο λογαριασμό Gmail σε ανεξάρτητο. Εδώ είναι ένας οδηγός σχετικά με τη ρύθμιση που: Πώς να δημιουργήσετε ένα ασφαλές email για το παιδί σας.

12. Προσέξτε για αγορές

ηλεκτρονικό εμπόριο ηλεκτρονικών αγορών

Αν τα παιδιά σας έχουν τη δυνατότητα να έχουν το δικό τους smartphone ή tablet, σίγουρα θα θέλουν πλήρη πρόσβαση για να μπορούν να κάνουν λήψη νέων εφαρμογών από μόνοι τους. Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, ειδικά εάν η οικογένειά σας μοιράζεται έναν ενιαίο λογαριασμό πληρωμής με πιστωτική κάρτα στο αρχείο. Ευτυχώς, τόσο τα λειτουργικά συστήματα Android όσο και το iOS απαιτούν την καταχώρηση κωδικού πρόσβασης ή την αντιστοίχιση δακτυλικών αποτυπωμάτων από έναν ενήλικα προτού να χρησιμοποιηθεί μια αποθηκευμένη μέθοδος πληρωμής.

Ακόμη ακόμα, είναι έξυπνο για τους γονείς παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα των πιστωτικών καρτών τους για τυχόν ασυνήθιστες χρεώσεις. Υπενθυμίστε στα παιδιά σας ότι πρέπει να έρχονται απευθείας σε εσάς οποιαδήποτε στιγμή θέλουν να κάνουν online αγορές.

Φυσικά, κάνετε μόνο αγορές στο διαδίκτυο από ιστότοπους που εμπιστεύεστε και οι οποίοι είναι ασφαλείς με έγκυρο πιστοποιητικό SSL.

13. Να διατηρείτε τις εικόνες κατάλληλες

Ως γονέας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι μία από τις αγαπημένες εφαρμογές smartphone του παιδιού σας είναι η κάμερα. Μην υποθέτετε ότι είναι αβλαβές, ειδικά όταν εξετάζετε πόσες άλλες εφαρμογές περιλαμβάνουν τη λειτουργία λήψης φωτογραφιών. Κατά τη ρύθμιση και τον έλεγχο των γονικών ελέγχων της συσκευής, διαλέξτε ένα δευτερόλεπτο για να εξετάσετε ποιες εφαρμογές θέλετε να χρησιμοποιεί το παιδί σας με τη φωτογραφική μηχανή.

έρευνα αποκλεισμού περιεχομένου

Να είστε πάντα σαφής με τα παιδιά σας τι αποτελεί κατάλληλη φωτογραφία και ποιοι τύποι περιεχομένου δεν πρέπει ποτέ να φωτογραφηθούν. Προειδοποιήστε τους ότι μόνο επειδή μια φωτογραφία υπάρχει μόνο στο τοπικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί στον ιστό ή να φορτωθεί τυχαία στον ιστό. Επίσης, τους υπενθυμίζουμε να μοιράζονται μόνο εικόνες με επαφές που γνωρίζουν στην πραγματική ζωή και έχουν επαληθευτεί στα κοινωνικά μέσα.

Οτιδήποτε ακατάλληλο είναι γενικά ενοχλητικό και οτιδήποτε ενοχλητικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον των παιδιών σας και της οικογένειάς σας. Διατηρήστε τις φωτογραφίες ιδιωτικές και διατηρήστε τις ιδιωτικές φωτογραφίες κατάλληλες.

Αναχώρηση: Πώς να διδάξετε τα παιδιά να είναι έξυπνα στα κοινωνικά μέσα

14. Επιτήρηση παιχνιδιών

γονικό εικονίδιοΤο διαδίκτυο δεν έχει έλλειψη καταστημάτων διασκέδασης, και το online gaming έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους. Εάν η οικογένειά σας προτιμά τα τυχερά παιχνίδια με υπολογιστή ή την κονσόλα παιχνιδιών, μπορείτε να ρυθμίσετε τους γονικούς ελέγχους για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά βλέπουν μόνο το κατάλληλο περιεχόμενο.

Σε ένα PlayStation 4, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα κύριο λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε οι γονείς και στη συνέχεια να υποχωρήσετε για παιδιά, τα οποία μπορούν να περιοριστούν στη χρήση μόνο ορισμένων παιχνιδιών ή επιπέδων αξιολόγησης. Η πλατφόρμα Xbox One έχει μια παρόμοια ρύθμιση, αν και σας επιτρέπει επίσης να διαχωρίζετε τους υποκείμενους λογαριασμούς από τους εφήβους λογαριασμούς. Για PC gamers, το καλύτερο στοίχημα είναι να χρησιμοποιήσετε Οικογενειακή λειτουργία στην πλατφόρμα Steam, η οποία θα σας επιτρέψει να αποκλείσετε ορισμένους τίτλους παιχνιδιών από τους λογαριασμούς των παιδιών σας.

Οδηγός για την ενεργοποίηση του γονικού ελέγχου σε παιχνίδια και πλατφόρμες παιχνιδιών
 • Πελάτης ατμού
 • Google Play
 • Apple App Store
 • Xbox One
 • Playstation
 • Nintendo Wii

15. Ενθάρρυνση της επικοινωνίας

Πάνω απ 'όλα, το κλειδί για την προστασία των παιδιών σας στο διαδίκτυο είναι να τους κρατήσετε που ασχολούνται με τον πραγματικό κόσμο. Όσο αισθάνονται άνετα να έρχονται σε εσάς για θέματα ή φόβους που έχουν, τότε μαζί θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε ένα ασφαλές χώρο στο διαδίκτυο. Ξεκινήστε αμέσως όταν τα παιδιά σας είναι μικρά κάνοντας τον υπολογιστή σε ένα εργαλείο που χρησιμοποιείτε μαζί. Στη συνέχεια κρατήστε ένα πρόγραμμα τακτικών check-in για να δείτε τι άλλο θέλει το παιδί σας να εξερευνήσει στο διαδίκτυο.

Όταν ορίσετε νέους κανόνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το διαδίκτυο στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξηγήσει με σαφήνεια τη λογική της εφαρμογής τέτοιων περιορισμών. Μην υποσχεθείτε στα παιδιά σας ότι οι κανόνες θα παραμείνουν μακριά μόλις φτάσουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Αντ 'αυτού, ορίστε στόχους για το πώς μπορούν να αποδείξουν την ωριμότητά τους και να κερδίσουν περισσότερη ελευθερία στο διαδίκτυο.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me