Τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης απορρήτου (και τα χειρότερα)

Browser κατασκοπείαΞέρατε ότι κάθε φορά που πηγαίνετε στο διαδίκτυο, ο περιηγητής σας αφήνει έναν τόνο πληροφοριών για εσάς πίσω?

Όποιος λαμβάνει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας θα μπορεί να ελέγχει αυτές τις πληροφορίες και να μάθει πολλά για τις συνήθειες σας. Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι αυτό ο περιηγητής σας είναι στην ευχάριστη θέση να αναφέρει πολλές από τις προσωπικές σας πληροφορίες στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.

Μετά το ανανεωμένο ενδιαφέρον για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών, τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο απελευθερώνουν πάντα blogs και στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διακηρύσσουν τη δέσμευσή τους στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ωστόσο, εάν απλά ξύνετε κάτω από την επιφάνεια και εξετάζετε τις δηλώσεις απορρήτου τους ή τους όρους και τους κανονισμούς τους, γίνεται σαφές ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής σας είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό τους.

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό για εσάς τον εαυτό σας με τη γνώση. Σε αυτόν τον οδηγό θα συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα περιήγησής σας ενδέχεται να θέτει σε κίνδυνο το απόρρητό σας, ποια προγράμματα περιήγησης θα αποφύγετε, καθώς και να συζητήσουμε τις επιλογές μας για τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης για την επιφάνεια εργασίας, το Android και το IOS.

Contents

Γιατί τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης δεν ενδιαφέρονται για το απόρρητό σας

Δίνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στα προγράμματα περιήγησης. Τους χρησιμοποιούμε για να δούμε όλα τα είδη των ιδιωτικών, προσωπικών και δυνητικά ενοχλητικών πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Κάνουμε αυτό γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μερικοί όψεις των η ταυτότητά μας καταγράφεται.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν σε αυτήν την αποθήκευση των πληροφοριών επειδή θέλουν να είναι σε θέση να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο εύκολα και να κρατήσετε το δωρεάν υπηρεσία. Ευτυχώς, μερικά άτομα έχουν λάβει ορισμένα βήματα για να προστατευθούν προσπαθώντας να βρουν το καλύτερο VPN για το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι φυλλομετρητές ενδέχεται να μην κρατούν το τέλος της συμφωνίας. Μπορεί να πωλούν τις πληροφορίες σας σε άλλους και οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πιο εξατομικευμένη διαφήμιση ή περισσότερους φρικτούς σκοπούς. Απλά κοιτάξτε όλες τις πληροφορίες που πιθανώς συλλέγει το πρόγραμμα περιήγησής σας για εσάς τώρα αμέσως.

Τοποθεσία

geo-acc-χάρτηΤα περισσότερα προγράμματα περιήγησης διαθέτουν ενσωματωμένο API γεωγραφικής θέσης. Οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και οι υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε ζητούν αυτές τις πληροφορίες ώστε να μπορούν καθορίστε ποια έκδοση του ιστότοπού τους θα πρέπει να σας δείξει.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσετε εάν θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας τοποθεσίες όπως BBC, iPlayer, Hulu ή Netflix. Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να πλησιάσετε τους περιορισμούς γεωγραφικής θέσης χρησιμοποιώντας ένα VPN, ακόμη και ένα δωρεάν VPN μερικές φορές κάνει τη δουλειά.

Η ακρίβεια των πληροφοριών τοποθεσίας ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Οι πληροφορίες τοποθεσίας δεν είναι συνήθως τόσο ακριβείς όσο αυτό που βλέπετε στο smartphone, επειδή το smartphone χρησιμοποιεί το GPS.

Σύνδεση

Ορισμένοι ιστότοποι, όπως οι υπηρεσίες ροής, θα ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τις πληροφορίες σύνδεσης. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό για να καθορίσουν το περιεχόμενο του ιστότοπου για να σας εξυπηρετήσουν. Μια υπηρεσία συνεχούς ροής, όπως το Netflix, θα το χρησιμοποιήσει για να αλλάξει το ρεύμα που βλέπετε. Ενδέχεται να μπορείτε να επιτύχετε περιορισμούς γεωγραφικής θέσης χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο VPN που είναι έτοιμο για Netflix. Ένα παράδειγμα ενός παρόχου είναι SurfsharkΤο Surfshark διαθέτει διακομιστές και συστήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Παρακολουθήστε τον λογαριασμό κοινωνικών μέσων σαςΓνωρίζετε ήδη ότι οι λογαριασμοί κοινωνικών μέσων σας παρακολουθούν καθώς επισκέπτεστε ιστότοπους στο Διαδίκτυο. Γι ‘αυτό είναι ελεύθεροι. Πληρώνονται με την πώληση διαφημιζόμενων σας.

Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές.

Ίσως να νομίζετε ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση ότι τα social media σας παρακολουθούν, αλλά μπορεί να σας προκαλέσει πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι παραμένετε συνδεδεμένοι στο Facebook και στη συνέχεια επισκεφτείτε έναν ιστότοπο που εμφανίζει κακόβουλα αντικείμενα ή ακόμα και περιεχόμενο για ενήλικες. Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης θυμούνται αυτό χρησιμοποιώντας τα γνωστά ως supercookies.

Δεν πρόκειται να σας δώσουν διαφημίσεις γεμάτες περιεχόμενο για ενήλικες, αλλά το αρχείο καταγραφής που πραγματοποίησε ο ιστότοπος κοινωνικών μέσων ενημέρωσης από την επίσκεψή σας σε ιστότοπους με περιεχόμενο για ενηλίκους δεν θα εξαφανιστεί ποτέ. Θα είναι πάντα συνδεδεμένο με εσάς.

Σκεύη, εξαρτήματα

Το πρόγραμμα περιήγησης θα καταγράφει πληροφορίες σχετικά με το υλικό που χρησιμοποιείτε και τα λειτουργικά συστήματα που έχετε εγκαταστήσει. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες ιστού που βλέπετε θα λειτουργούν στην συσκευή σας. Το πρόγραμμα περιήγησης θα καταγράφει επίσης τυχόν επεκτάσεις ή πρόσθετα που έχετε καθώς και τον παροχέα υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε.

Γυροσκόπιο

πληροφορίες γυροσκοπίουΑυτές οι πληροφορίες συλλέγονται μόνο σε κινητές συσκευές. Αυτό που κάνει τις πληροφορίες αυτές ανατριχιαστικές είναι ότι το πρόγραμμα περιήγησής τους είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσει καθορίστε αν η συσκευή σας είναι στα χέρια σας ή κάθισε σε ένα τραπέζι.

Παρόλο που πολλές από αυτές τις πληροφορίες μπορεί να φαίνονται αβλαβείς, η αλήθεια είναι ότι όταν συνδυάζεται με τις άλλες πληροφορίες που καταγράφει το πρόγραμμα περιήγησης, ζωγραφίζει μια πραγματική εικόνα του ποιος είσαι. Στα χέρια λιγότερο από τίμιους ανθρώπους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει τρόπους για να επιτεθεί η ιδιωτική σας ζωή. Δείτε μόνοι σας τι γνωρίζει το πρόγραμμα περιήγησης για εσάς.

4 φυλλομετρητές Internet που πρέπει να αποφύγετε

Κατά την επιλογή μας για τα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο πρέπει να αποφύγετε, εξετάσαμε μερικά κριτήρια. Αυτές περιλαμβάνουν τον αριθμό εβδομάδων μεταξύ των ενημερώσεων, της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας. Με βάση αυτό πιστεύουμε ότι πρόκειται για προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο που πρέπει να αποφύγετε.

1. Microsoft Internet Explorer

λογότυπο του διαδικτυακού εξερευνητήΥπήρξε μια εποχή που ο Internet Explorer ήταν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς στον κόσμο των προγραμμάτων περιήγησης. Τώρα, η Microsoft παροτρύνει τους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν τον Internet Explorer. Αυτό σας λέει πόσο κακό είναι.

Η Microsoft έχει αντικαταστήσει τον Internet Explorer με Edge. Επομένως δεν σχεδιάζουν πλέον σημαντικές ενημερώσεις για την IE. Προσφέρουν ακόμα ορισμένες ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά αυτές είναι σπάνιες. Ο Internet Explorer μπορεί να μειωθεί στην ιστορία ως ένα από τα λιγότερο ασφαλή προγράμματα περιήγησης που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Όταν πρόκειται για ιδιωτικό απόρρητο, ο Internet Explorer σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αποκλεισμούς αναδυόμενων παραθύρων και να στέλνετε αιτήματα “Do Not Track” όχι μόνο στους ιστότοπους που επισκεφθήκατε αλλά και στους ιστότοπους τρίτων που προσφέρουν περιεχόμενο στους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Δυστυχώς, αυτά τα αιτήματα μπορούν να αγνοηθούν. Ο Internet Explorer δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι η ιδιωτική σας κίνηση θα παραμείνει ιδιωτική. Και ο Internet Explorer είναι κλειστή πηγή. Έτσι δεν έχετε ιδέα ποια προγράμματα παρακολούθησης κρύβονται πίσω από την κουρτίνα.

Ένα πράγμα που πρέπει να αναφέρω, αν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείτε την Ε.Ι. Είναι μια σοβαρή ευθύνη και κινδυνεύετε να διαρρεύσετε τα οικονομικά σας στοιχεία.

2. Microsoft Edge

λογότυπο άκρη microsoftΤο Edge με τεχνολογία Chromium αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της Microsoft για τη δημιουργία ενός βιώσιμου προγράμματος περιήγησης στο Web. Είναι σχεδιασμένο για άτομα που εκτελούν Windows 10.

Microsoft Edge μόνο ενημερώνονται δύο φορές το χρόνο. Όταν σκέφτεστε για το προηγμένο κακόβουλο λογισμικό και άλλα κομμάτια λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για να εισβάλουν στην ιδιωτική ζωή σας και ενημερώνονται συνεχώς, οι αναφορές κάθε δύο χρόνια δεν φαίνονται αρκετά κοντά και είναι σίγουρα πολύ λιγότερους από τους ανταγωνιστές της.

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το πρόγραμμα περιήγησης Edge τρέχει σε ένα sandbox. Αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνονται οι διαδικασίες του προγράμματος περιήγησης. Η ιδέα είναι ότι το πρόγραμμα περιήγησης θα πρέπει να είναι σε θέση να εμποδίζει τους ύποπτους ιστότοπους με κακόβουλο κώδικα να επηρεάζουν τους χρήστες. Το Edge έχει περιορισμένη υποστήριξη επέκτασης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες επικίνδυνες επεκτάσεις που τυχαία μπορείτε να κατεβάσετε. Ωστόσο, αληθινά για να διαμορφωθεί, η Microsoft Edge αποκαλύπτεται γρήγορα ότι έχει στην κατοχή της ένα ρεκόρ ασφαλείας.

Με τον Internet Explorer, έχετε το πλεονέκτημα της δυνατότητας Προστασίας Tracking. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, η Microsoft αποφάσισε να πάει χωρίς αυτήν την προστασία εντοπισμού με Edge. Ακόμη και στη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης, μπορείτε να παρακολουθείτε ακόμα. Το συμπέρασμα είναι ότι εάν ψάχνετε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο ιδιωτικά, το Edge δεν είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

3. Όπερα

λογότυπο όπεραςΤο Opera είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης βασισμένο στο Chromium το οποίο επωφελείται από ενημερώσεις κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν οι ενημερώσεις που εφαρμόζονται κάθε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια, η Opera διαθέτει μια σειρά λειτουργιών ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ασφάλεια της περιήγησης. Αυτά περιλαμβάνουν προστασία απάτης και κακόβουλου λογισμικού και εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να αποκλείουν δέσμες ενεργειών και πρόσθετα που κάνουν την περιήγηση ανασφαλής.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ καθιστά δυνατή για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφαλείας, ώστε τα δεδομένα σας να μην αποθηκεύονται προσωρινά. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνηθίσει σε ένα καλό πρόγραμμα περιήγησης να το κάνουν αυτόματα, επομένως ενδέχεται να μην αλλάξουν αυτή τη ρύθμιση ασφαλείας. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η Opera αγόρασε ένα VPN το 2016 που έχει δειχθεί ότι παρακολουθεί το εύρος ζώνης και τη χρήση του αρχείου καταγραφής. Αν αυτό δεν ήταν αρκετά ενοχλητικό, η Όπερα αγοράστηκε από μια εταιρεία που έχει γίνει κακόβουλη για παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

4. Google Chrome

χρώμιο λογότυποΤο Google Chrome είναι μακράν το ευρύτερο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σήμερα. Προσφέρουν συχνές ενημερώσεις και καλή ασφάλεια για τον περιηγητή τους. Η Google έχει φτάσει μέχρι να ενθαρρύνει τους hackers να αναζητήσουν τρωτά σημεία στο πρόγραμμα περιήγησής τους με στόχο να βρουν κενά και να καθορίσουν το προϊόν.

Ο λόγος για τον οποίο το Google Chrome βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα και ο λόγος για τον οποίο πρόκειται να μιλήσουμε ξανά σε αυτόν τον οδηγό είναι ότι το Google Chrome ανήκει σε μια εταιρεία που ζει με τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών από το κοινό. Κάθε λίγους μήνες φαίνεται ότι η Google αποκαλύπτει κάτι που έχει σχεδιαστεί για να εισβάλει στο ιδιωτικό σας απόρρητο με το Chrome, είτε πρόκειται για μια αμφισβητήσιμη πολιτική ιστορικού τοποθεσιών είτε για την αυτόματη σύνδεση σας στο πρόγραμμα περιήγησης. Η Google χρησιμοποιεί το Chrome για να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερο για εσάς και στη συνέχεια να κερδίσει χρήματα από αυτές τις πληροφορίες.

Το Google Chrome προσφέρει μια σειρά επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης. Αυτά προσθέτουν λειτουργικότητα στην εμπειρία περιήγησης, αλλά επίσης σας απαλλάσσει από το απόρρητο. Ας μην ξεχνάμε ότι το Google Chrome είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης κλειστής πηγής. Έτσι δεν έχετε ιδέα τι έχουν κρυφτεί στον κώδικα τους. Η Google προσφέρει μια έκδοση ανοιχτού κώδικα του Chrome για όσους ενδιαφέρονται για αυτό.

Κορυφαία τέσσερα προγράμματα περιήγησης Desktop για προστασία προσωπικών δεδομένων και ασφάλεια

Η ανωνυμία στο Διαδίκτυο γίνεται γρήγορα ένα πράγμα του παρελθόντος χάρη στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και τα προγράμματα περιήγησης που αποθηκεύουν τις προσωπικές σας πληροφορίες με στόχο την παροχή εξατομικευμένων διαφημίσεων και ιστοσελίδων. Τα παρακάτω είναι προγράμματα περιήγησης που πιστεύουμε ότι είναι τα καλύτερα ανώνυμα προγράμματα περιήγησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια.

1. Tor Browser

tor λογότυποΤο πρόγραμμα περιήγησης Tor καθιστά ανώνυμη την κυκλοφορία ιστού σας μέσω του δικτύου Tor (Ταυτός Οnion Rεξωτερικός). Ως αποτέλεσμα, είναι ευκολότερο να προστατεύσετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο. Η περιήγηση στον ιστό με τη χρήση του Tor θα είναι πιο αργή από τη χρήση του καθαρού δικτύου. Και υπάρχουν ορισμένοι ιστότοποι που εμποδίζουν τους χρήστες Tor. Οι αυταρχικές κυβερνήσεις που ανησυχούν για τους πολίτες τους που επικοινωνούν, δημοσιεύουν ή διαβάζουν πληροφορίες ιδιωτικά θα αποκλείσουν επίσης τα προγράμματα περιήγησης Tor.

Λόγω της ανωνυμίας που παρέχει, το πρόγραμμα περιήγησης Tor έχει γίνει το go-for για δημοσιογράφους και αντιφρονούντες σε όλο τον κόσμο που εργάζονται σε καθεστώτα που μπλοκάρουν την επικοινωνία. Πολλοί το θεωρούν το υπόβαθρο της online δημοκρατίας σήμερα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ερευνητές επιδεικνύουν επιμέλεια στη βελτίωση των ιδιοτήτων ανωνυμίας του Tor.

Πώς Brow Browser προστατεύει την ανωνυμία σας

Το εικονίδιο κρεμμυδιού χρησιμοποιείται για να δείξει πώς λειτουργεί το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Μεταφέρει την επισκεψιμότητά σας μέσω του δικτύου Tor, καθιστώντας το ανώνυμο. Ο Tor χρησιμοποιεί α τρία στρώματα proxy, παρόμοια με τα στρώματα ενός κρεμμυδιού. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor θα συνδεθεί τυχαία σε έναν κόμβο εισόδου που έχει καταχωρηθεί δημόσια. Από εκεί, η κυκλοφορία μεταφέρεται μέσω ενός μεσαίου ρελέ που επιλέγεται τυχαία. Στη συνέχεια, η κυκλοφορία θα βγει από τον τελικό κόμβο εξόδου.

πώς λειτουργεί

Όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Tor, δεν πρέπει να εκπλαγείτε εάν οι σελίδες τους μεταφορτώνονται σε άλλη γλώσσα. Η Google και άλλες υπηρεσίες χρησιμοποιούν τη διεύθυνση IP σας ως τρόπο για να μαντέψουν τη χώρα που βρίσκεται και τη γλώσσα που θα θέλουν οι πληροφορίες που παρουσιάζονται. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε το Tor, η φυσική σας θέση φαίνεται να βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

πώς λειτουργεί 2

Τα άτομα που ζουν κάτω από κυβερνήσεις που μπλοκάρουν τον Tor θα ρυθμίσουν το πρόγραμμα περιήγησης Tor να χρησιμοποιούν γέφυρες. Οι κόμβοι εισόδου και εξόδου του Tor παρατίθενται δημοσίως. IP διευθύνσεις γέφυρα δεν είναι. Αυτό το καθιστά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για τις κυβερνήσεις να αποκλείσουν αυτές τις διευθύνσεις IP.

πώς λειτουργεί 3

Αν και το δίκτυο Tor μπορεί να δρομολογήσει όλα τα είδη κυκλοφορίας TCP, έχει βελτιστοποιηθεί για περιήγηση στο web. Ο Tor δεν υποστηρίζει το UDP.

2. Epic Privacy Browser

epicprivacybrowser λογότυποΤο Epic Privacy Browser είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στην Ινδία και προσφέρει πολλές από τις λειτουργίες απορρήτου που θέλουν οι χρήστες να βγούν έξω από το κουτί. Το πρόγραμμα περιήγησης Epic Privacy είναι που είναι χτισμένο στην πλατφόρμα Chromium. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της προστασίας της ιδιωτικής ζωής περιλαμβάνουν:

 • Δεν επιτρέπονται προσθήκες
 • Αποκλεισμός cookie τρίτου μέρους
 • Ένα κλικ διακομιστή μεσολάβησης surf
 • Ενεργοποιεί και αποκλείει ενεργά τα δίκτυα διαφημίσεων
 • Αποκλείει τα συστήματα ανάλυσης ιστού που παρακολουθούν την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Epic Browser Privacy

Ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με τη χρήση του Chrome θα μπορεί να χρησιμοποιεί Epic. Κατεβάστε το και ξεκινήστε το surf. Από Η Epic δεν πρέπει να κρατήσει την ιστορία, η αρχική σελίδα του θα έχει οκτώ πίνακες των αγαπημένων σας ιστότοπων. Δύο από αυτές είναι γεμάτες με το “How It Works” και μια ομάδα που σας κατευθύνει στην ιδιωτική αναζήτηση της Epic. Εάν θέλετε τα υπόλοιπα πλαίσια να συμπληρωθούν με έναν ιστότοπο όταν συνδεθείτε, θα πρέπει να εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο τη διεύθυνση URL που θέλετε να βρίσκεται εκεί. Μετά από κάθε περίοδο περιήγησης, είναι cookies, δεδομένα που σχετίζονται με την αναζήτηση και ιχνηλάτες διαγράφηκε.

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Πώς το Epic Browser Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σας προστατεύει

Ένας τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό είναι η αποστολή δεδομένων κεφαλίδας αναφοράς. Αυτό σημαίνει ότι δεν στέλνουν δεδομένα σχετικά με όρους που έχετε αναζητήσει σε άλλους ιστότοπους όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο από μια μηχανή αναζήτησης.

Η διαρροή διεύθυνσης διαδικτύου RTC στο Web είναι αποκλεισμένη. Αυτό σημαίνει ότι η Epic αποκλείει αυτόματα τις κλήσεις RTC στον ιστό που ενδέχεται να διαρρεύσουν τη διεύθυνση IP σας. Εκτός αν είστε συνδρομητής σε μια υπηρεσία VPN που προσφέρει άμεσα προστασία διαρροών αρέσει NordVPN, αυτές οι διαρροές μπορούν να συμβούν με ένα VPN ή με ένα διακομιστή μεσολάβησης.

Η παρακολούθηση διευθύνσεων URL και η παρακολούθηση γραμμών διευθύνσεων καταργούνται. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται τα ακόλουθα πράγματα:

 • Η γραμμή διευθύνσεων προτείνει
 • Αυτόματη μετάφραση
 • URLTracker
 • Έλεγχος διευθύνσεων URL

Από προεπιλογή, η εξαιρετική φύση της ιδιωτικής ζωής της Epic σημαίνει ότι δεν υπάρχει:

 • Ορθογραφικός έλεγχος
 • Αποθήκευση κωδικού πρόσβασης
 • Web Cache
 • DNS Cache
 • Αυτόματη συμπλήρωση
 • Ιστορία
 • Αυτοματοποιημένοι “ιστότοποι με τις περισσότερες επισκέψεις”

Όταν η Epic κλείσει, θα διαγράψει αυτόματα:

 • Ιστορία
 • Βάσεις δεδομένων
 • Επισκεφθέντες σύνδεσμοι
 • Μέσα προσωρινής αποθήκευσης μέσων
 • Σύνδεση δεδομένων
 • Εφαρμογή και DNS Cache
 • Δείκτης DB
 • Προσωρινή μνήμη cache provider

Ένα κλικ Proxy κρυπτογράφησης

Ο κρυπτογραφημένος διακομιστής μεσολάβησης της Epic θα κρατήσει τη διεύθυνση IP κρυμμένη και κρυπτογραφημένη κατά την περιήγησή σας. Τα αιτήματα DNS θα δρομολογούνται μέσω του κρυπτογραφημένου διακομιστή μεσολάβησης. Αυτό σημαίνει ότι ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας, η κυβέρνηση, ο εργοδότης σας και το δίκτυο αναστέλλουν δεν θα έχει ιδέα από πού περιηγείστε ή όπου κάνετε περιήγηση.

3. Γενναίος Browser

γενναίο λογότυπο (1)Ο γενναίος browser κάνει ένα όνομα για τον εαυτό του μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, επειδή δίνει στους χρήστες μια ασφαλή, γρήγορη και ιδιωτική εμπειρία περιήγησης. Η γενναία είναι υπερήφανη είναι κάτι περισσότερο από ένα νέο είδος προγράμματος περιήγησης. Στόχος τους είναι να φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για το Διαδίκτυο. Ως ανοιχτό πρόγραμμα περιήγησης, έχει μια ζωντανή ομάδα ατόμων που εργάζονται σε αυτό που είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής και των επιδόσεων. Ήταν γενναίος που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή της Mozilla και τον εφευρέτη της JavaScript.

Τι κάνει γενναία εκτέλεση

Το Brave είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα βασισμένο στο Chromium. Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιες τεχνολογίες υποστήριξης που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του Chrome, όπως ο κινητήρας JavaScript V8 και ο μηχανισμός απόδοσης Blink, θα λειτουργούν με το Brave.

γενναίες προτιμήσεις

Όταν εκτελείται σε iOS, ο Brave χρησιμοποιεί το WebKit, την ισχύ πίσω από το πρόγραμμα περιήγησης Apple Safari.

Τι κάνει γενναία διαφορετική?

Είναι η στάση με την οποία ο Βράχος αντιτίθεται επιθετικά στις διαφημίσεις. Του το επιχειρηματικό μοντέλο βασίζεται στο αποκλεισμό διαφημίσεων και την αντικατάσταση αυτών με διαφημίσεις από το δίκτυό τους.

Η γενναία έχει ξεφορτωθεί όλους τους ιχνηλάτες διαφήμισης. Ωστόσο, αυτό που ο Brave δεν έχει αφαιρέσει είναι οι διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει διαφημίσεις του AdWords στα αποτελέσματα Google. Με την κατάργηση των διαφημίσεων, το Brave μεταφορτώνει πολύ λιγότερο περιεχόμενο από έναν ιστότοπο που χρησιμοποιούν άλλα προγράμματα περιήγησης που δεν χρησιμοποιούν επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων.

γενναία πλατφόρμα

Η εταιρεία ορκίζεται ότι δεν αποθηκεύει και ποτέ δεν αποθηκεύει τα δεδομένα των χρηστών στους διακομιστές τους.

4. Περιηγητής σίτας SRWare

Λογότυπο SRWare IronΤο πρόγραμμα περιήγησης του διακομιστή SRWare Iron προωθεί τον εαυτό του ως το πρόγραμμα περιήγησης του μέλλοντος. Η εστίασή τους στη διατήρηση της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας. Όπως πολλοί από τους browsers που έχουμε εξετάσει, το SRWare Iron υλοποιεί το Chromium. Διατίθεται δωρεάν για Mac OS, Windows και Linux. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιωτικό και ασφαλές περιλαμβάνω:

 • Δεν θα παρακολουθεί τις λήψεις ή τις εγκαταστάσεις του προγράμματος περιήγησης
 • Δεν θα παρέχει ενημερώσεις στο παρασκήνιο, όπως αυτές που εμφανίζονται με το Google Chrome
 • Προσφέρει έναν προσαρμόσιμο παράγοντα χρήστη
 • Δεν θα δημιουργήσει αναγνωριστικό εγκατάστασης προγράμματος

Τι κάνει μοναδικό το πρόγραμμα περιήγησης Iron Iron του SRWare?

Το απόρρητο είναι αυτό που ορίζει το SRWare Iron εκτός από τα κανονικά προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Προτείνω

Ανάλογα με τον τρόπο διαμόρφωσης του Google Chrome, όταν βάζετε κάτι στη γραμμή διευθύνσεων, οι πληροφορίες αποστέλλονται στην Google και τους βοηθούν να παρέχουν προτάσεις. Αυτό δεν υπάρχει με το σίδερο SRWare.

Εναλλακτικές σελίδες σφαλμάτων

Ανάλογα με τον τρόπο διαμόρφωσης του Google Chrome, εάν πληκτρολογείτε μια εσφαλμένη διεύθυνση στη γραμμή διευθύνσεων, αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται στην Google και σας στέλνουν ένα μήνυμα σφάλματος. Το πρόγραμμα περιήγησης του SRWare Iron δεν το κάνει αυτό.

Ad Blocker

Το Chrome δεν είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο AdBlocker. Το πρόγραμμα περιήγησης του διακομιστή SRWare Iron. Ο Adblocker μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί από ένα μόνο αρχείο.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει. Το πρόγραμμα περιήγησης SRWare Iron ασχολείται με:

 • Agent χρήστη
 • Προεπισκόπηση Thumbs
 • Google Updater
 • URL Tracker
 • Παρακολούθηση RL Z
 • Αναφορά σφαλμάτων

Καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για Android

Τα προσωπικά σας δεδομένα είναι πιο πολύτιμα από τον χρυσό. Αυτό κάνει smartphones και άλλες κινητές συσκευές τα ορυχεία χρυσού για όσους θέλουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

Γιατί η εστίαση του Firefox είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης για χρήστες Android που αναζητούν προστασία προσωπικών δεδομένων

Το Focus Firefox του Mozilla έχει σχεδιαστεί για άτομα που ανησυχούν για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Μόλις κλείσετε την περιήγησή σας, τα προσωπικά σας στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης, του ιστορικού περιήγησης και των cookies, διαγράφονται αμέσως. Το Focus Fire της Mozilla επίσης σταματά τους ιχνηλάτες και αποκλείει τις διαφημίσεις.

firefox browser πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας

Πώς λειτουργεί το Focus του Firefox για την προστασία του απορρήτου σας?

Το Firefox Focus παρέχει πρόσθετη ασφάλεια, επιτρέποντάς σας να αποκλείσετε γνωστούς ιχνηλάτες ιστότοπων βάσει κατηγοριών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε να αποκλείσετε τους ιχνηλάτες διαφήμισης, τους ιχνηλάτες ανάλυσης ή τους ιχνηλάτες κοινωνικής δικτύωσης μεμονωμένα ή ως ομάδα. Θα μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τα πράγματα ενσωματωμένο σε ειδησεογραφικά άρθρα, βίντεο και διαφάνειες φωτογραφιών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθησή σας.

Στην παροχή προστασίας παρακολούθησης, το Firefox Focus χρησιμοποιεί μια λίστα που παρέχεται από το Disconnect. Αυτή η λίστα επιτρέπει στον Firefox να εντοπίσει και να μπλοκάρει τους ιχνηλάτες.

Ενισχυμένη προστασία παρακολούθησης

Αυτή η λειτουργία σας δίνει τη δυνατότητα μπλοκάρει τα cookies και τους ιχνηλάτες με εξαιρετική λεπτομέρεια. Μέχρι να προστεθεί αυτή η λειτουργία, το Focus θα αποκλείσει όλα τα cookies ως προεπιλεγμένη ρύθμιση. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, ή μπορείτε να επιλέξετε να επιτρέψετε τα cookies εάν προσθέσουν την εμπειρία σας ως χρήστης. Ταυτόχρονα, εμποδίζετε τους ιχνηλάτες να μπορούν να σας εντοπίσουν σε πολλούς ιστότοπους. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να σας προσφέρουν τα ίδια προϊόντα ξανά και ξανά, ούτε θα καταγράφουν την ηλεκτρονική σας συμπεριφορά.

Καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης απορρήτου iOS

Εάν είστε στην αγορά για ένα ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης για το iPhone ή το iPad σας, τότε απλά πηγαίνετε με το πρόγραμμα περιήγησης Ghostery Privacy. Θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ιδιωτικά και χωρίς να αφήσετε ίχνος στη συσκευή σας iOS. Ενώ το Privacy Ghostery αποκτήθηκε από την Cliqz το 2023, και τα δύο προγράμματα περιήγησης εξακολουθούν να λειτουργούν ως ξεχωριστές οντότητες, αλλά μοιράζονται πρόσθετα χαρακτηριστικών ασφαλείας μεταξύ τους.

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ghostery Privacy, το πιο γρήγορο και ασφαλέστερο πρόγραμμα περιήγησης για iOS

Αυτό είναι ένα από τα γρηγορότερα και ασφαλέστερα προγράμματα περιήγησης για το iOS. Ο περιηγητής προστασίας προσωπικών δεδομένων Ghostery παρέσχε στους χρήστες iOS την ευκαιρία να περιηγηθείτε στον ιστό γρήγορα, ιδιωτικά, χωρίς ιχνηλάτες και χωρίς διαφημίσεις.

εφαρμογή app κινητής τηλεφωνίας

Όπως όλα τα προϊόντα που παράγει ο Ghostery, το κινητό του πρόγραμμα περιήγησης είναι εντελώς ανοιχτό. Στην καρδιά της τεχνολογίας της είναι ορισμένες λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνολογία Firefox. Ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του συμβατού προγράμματος περιήγησης iOS περιλαμβάνουν:

Ενσωματωμένο στο AdBlocker

Ως προεπιλεγμένη ρύθμιση, το πρόγραμμα περιήγησης Ghostery Privacy Privacy να απαλλαγούμε από διαφημίσεις και ακαταστασία. Οι χρήστες απομένουν με καθαρή και γρήγορη εμπειρία περιήγησης. Παρουσιάζονται χρήστες που παρακολουθούν τα δεδομένα τους όταν επισκέπτονται ιστότοπους. Έχουν τότε το επιλογή για να αποκλείσετε ή να αποκλείσετε τους ιχνηλάτες.

Αναζήτηση φάντασμα

Πρόκειται για μηχανή αναζήτησης απορρήτου που λειτουργεί από τη μητρική της εταιρεία Cliqz. Το Cliqz είναι απόλυτα ανεξάρτητο και έχει το δικό του δείκτη ιστού. Η Cliqz δεν θα μοιράζεται προσωπικές πληροφορίες. Χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής για να διατηρούν τα ερωτήματα αναζήτησης των χρηστών τους εντελώς ανώνυμο.

Λειτουργία φάντασμα

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν το απόρρητό τους εμποδίζοντας τους ιστοτόπους τους οποίους επισκέπτονται να εγγράφονται στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησης.

Πώς να βελτιστοποιήσετε το Chrome για μέγιστη προστασία προσωπικών δεδομένων (εάν το χρησιμοποιείτε)

Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα ασφαλέστερα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στην προστασία προσωπικών δεδομένων που έχουμε συζητήσει σε αυτόν τον οδηγό. Ωστόσο, δεδομένου ότι το Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον πλανήτη, είναι πιθανό ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε στην εργασία ή σε άλλες ρυθμίσεις. Ευγνομονώς, υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε στις ρυθμίσεις για να βελτιώσετε το απόρρητό σας.

1. Μην αφήσετε το Sync Chrome

Αν το Chrome είναι εγκατεστημένο στο τηλέφωνό σας, το φορητό σας υπολογιστή και ο υπολογιστής σας στη δουλειά, θέλει να συγχρονίσει πράγματα όπως οι κωδικοί πρόσβασης και το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης σε όλες τις συσκευές στις οποίες βρίσκεται. Σίγουρα, ίσως είναι βολικό. Αλλά το απόρρητό σας είναι πιο πολύτιμο από ένα μικρό κομμάτι της ευκολίας. Δεν θέλετε απαραιτήτως οι ιστότοποι που αναζητάτε στο σπίτι ή στην κινητή συσκευή σας να βρίσκονται στον υπολογιστή εργασίας σας; Μπορείτε να διορθώσετε αυτό κάνοντας τα εξής:

 1. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες που εμφανίζονται στη δεξιά πλευρά του παραθύρου του Chrome. Αυτό θα ανοίξει το μενού.
 2. Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις.
 3. Κάντε κλικ στο “Άτομα”. Θα πρέπει να δείτε το όνομα σύνδεσης / λογαριασμού σας στο Google.
 4. Κάντε κλικ στη γραμμή συγχρονισμού ακριβώς κάτω από το όνομα σύνδεσης / λογαριασμού σας και θα εμφανιστούν οι “Σύνθετες ρυθμίσεις συγχρονισμού”.

ρύθμιση συγχρονισμού χρωμίου

 1. Απενεργοποιήστε οτιδήποτε δεν θέλετε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή να μοιραστεί με το πρόγραμμα περιήγησης στις άλλες συσκευές σας. Θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε αυτήν την αλλαγή σε κάθε συσκευή στην οποία έχετε συνδεθεί.

2. Ελέγξτε με ποιον Chrome Chats με

Το Chrome αλληλεπιδρά με μια σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών για να λειτουργήσει ορισμένες λειτουργίες. Εάν προτιμάτε το Chrome να μην αλληλεπιδρά με αυτές τις υπηρεσίες χωρίς να το γνωρίζετε, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε μία προς μία. Απλά θυμηθείτε ότι με την απενεργοποίηση τους, θα απενεργοποιήσετε επίσης τα χαρακτηριστικά που φέρνουν. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, κάντε τα εξής:

 1. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες που εμφανίζονται στη δεξιά πλευρά του παραθύρου του Chrome. Αυτό θα ανοίξει το μενού.
 2. Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας.
 3. Κάντε κλικ στο προηγμένο βέλος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε στοιχεία απορρήτου και ασφάλειας.
 4. Μπορείτε να αποφασίσετε ποιες επιπλέον ρυθμίσεις θέλετε να απενεργοποιήσετε.

υπηρεσίες Chrome Web

3. Ελέγξτε το Περιεχόμενο Ιστού

Το Google Chrome σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιους ιστότοπους ενδέχεται να κάνουν ή όχι. Για να το επιτύχετε, κάντε τα εξής:

 1. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες που εμφανίζονται στη δεξιά πλευρά του παραθύρου του Chrome. Αυτό θα ανοίξει το μενού.
 2. Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας.
 3. Κάντε κλικ στο προηγμένο βέλος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε στοιχεία απορρήτου και ασφάλειας.
 4. Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις περιεχομένου για προηγμένες λειτουργίες.

περιεχόμενο διαδικτυακού χρώματος

Με αυτή τη σελίδα ανοικτή, θα είστε σε θέση να τελειοποιήστε τις ρυθμίσεις cookie, να καθορίσετε πόσο χρόνο θα διατηρούνται τα δεδομένα και να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε τους ιστοτόπους να δημιουργούν ένα λεπτομερές προφίλ σχετικά με εσάς στον υπολογιστή σας. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να απενεργοποιήσουν εντελώς τη JavaScript και επιτρέπουν μόνο να λειτουργούν σε ιστότοπους που εμπιστεύονται πραγματικά.

Υπάρχουν και άλλες λειτουργίες που μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε στο Google Chrome. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να ελέγχετε περιοδικά τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του Google Chrome, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης που δεν χρησιμοποιείτε πια. Αν είστε συνδεδεμένοι στο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιώντας ένα κοινόχρηστο μηχάνημα, ίσως είναι καλή ιδέα να απενεργοποιήσετε συνολικά τη διαχείριση του κωδικού πρόσβασης.

Καλύτερες προσθήκες προγράμματος περιήγησης

1. Απόρρητο Badger

λογότυπο badger privacyΑπόρρητο Το Badger είναι μια προσθήκη για την Google που έμαθε να αποκλείει τους αόρατους ιχνηλάτες. Απορρήτου Η Badger δεν έχει λίστα με τα όσα θα μπλοκάρει. Αντ ‘αυτού, παρακολουθεί τους τομείς που φαίνεται να σας παρακολουθούν καθώς κάνετε περιήγηση στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, στέλνει το σήμα Do Not Track. Εάν ένας ιχνηλάτης αγνοήσει αυτό το αίτημα, το Privacy Badger θα ξεκινήσει να τον αποκλείει. Αρχίζει τη διαδικασία αποκλεισμού μόλις εντοπίσει τον ίδιο tracker που υπάρχει σε τρεις διαφορετικούς ιστότοπους.

Εκτός από την αυτόματη παρακολούθηση, το Privacy Badger εμποδίζει την παρακολούθηση κλικ εξερχόμενων συνδέσμων στο Twitter, στο Google και στο Facebook.

2. Ghostery

λογότυπο ghosteryΤο Ghostery είναι μια εκπληκτική επέκταση απορρήτου για το Google Chrome. Αποτρέπει τις ανεπιθύμητες διαφημίσεις, σταματά τους ιχνηλάτες και μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα φόρτωσης των ιστότοπων.

Ο Ghostery σάς επιτρέπει να δείτε ποιος σας παρακολουθεί σε ποιο ιστότοπο και ποιος συλλέγει τα δεδομένα σας. Χαρακτηριστικά κατά της παρακολούθησης κάνετε τα δεδομένα σας ανώνυμα για να σας δώσει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων.

συμπέρασμα

Χρειάζεστε ένα καλά διαμορφωμένο και ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, εάν πρόκειται να προστατέψετε τα δεδομένα σας και να διατηρήσετε τις ιδιωτικές σας πληροφορίες ιδιωτικές καθώς περιηγείστε στον ιστό.

Να θυμάστε ότι τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης θα διατηρήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα εάν δεν έχουν αλλάξει οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους. Αυτό κάνει αυτά τα προγράμματα περιήγησης και, κατ ‘επέκταση, εσείς, στόχους για κυβερνοεγκληματίες. Αποκτήστε ένα καλό VPN όπως NordVPN ή Surfshark, και ξεκινήστε την ασφαλή περιήγηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βελτίωση της εμπειρίας σας σε απευθείας σύνδεση περιήγησης, ρίξτε μια ματιά στην πρόσφατη επική επισκόπηση των σχεδίων NBN ανά περιοχή και ταχύτητα.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me