9 χώρες των ματιών

Contents

Δεκατέσσερες χώρες ματιών: Πώς επηρεάζει αυτό το απόρρητο και την ασφάλεια σας

Εάν θέλετε να αποφύγετε τη συλλογή του ISP σας ό,.

Πώς το Five Eyes Alliance τροφοδοτεί την παγκόσμια επιτήρηση

Οι χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν σχηματίσει τα 5 μάτια, 9 μάτια και 14 συμμαχίες για να κατασκοπεύσουν τους πολίτες τους σε απευθείας σύνδεση. Μοιράζονται ιδιωτικές πληροφορίες με τους συνεργάτες ασφαλείας τους και ισχυρίζονται ότι εργάζονται για το μεγαλύτερο αγαθό. Εδώ είναι αυτό που σημαίνει για εσάς αν ζείτε σε μία από αυτές τις χώρες.

26 Ιουνίου 2022
Ότητας ч ч ч ч ч ч ч ч ч р р р р р.

 • Ποια είναι τα 5 μάτια, 9 μάτια και 14 συμμαχίες?
  • Ποια είναι η συμμαχία των πέντε ματιών?
  • Ποια είναι η συμμαχία των εννέα ματιών?
  • Ποια είναι η δεκατέσσερα μάτια συμμαχία?

  Ποια είναι τα 5 μάτια, 9 μάτια και 14 συμμαχίες?

  Τα πέντε μάτια (Fvey), εννέα μάτια και δεκατέσσερα συμμαχίες είναι οι συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ συγκεκριμένων χωρών. Οι χώρες αυτές ενώθηκαν με μοναδικό σκοπό την παρακολούθηση και την ανταλλαγή της δραστηριότητας των χρηστών του Διαδικτύου για την προστασία της εθνικής ασφάλειας.

  Ποια είναι η συμμαχία των πέντε ματιών?

  Το Five Eyes Alliance, επίσης γνωστή ως Fvey, έχει τον ελάχιστο αριθμό μελών, αλλά είναι η παλαιότερη και πιο εμφανής από τις τρεις συμμαχίες. Δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Η γένεση της ιδέας γεννήθηκε από τη συμφωνία UKUSA, στην οποία οι παραπάνω χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη νοημοσύνη Signals ή το Sigint.

  Ποια είναι η συμμαχία των εννέα ματιών?

  Η Nine Eyes Alliance περιλαμβάνει τα αρχικά πέντε μέλη των πέντε ματιών, καθώς και τη Δανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και τη Νορβηγία. Αυτές οι χώρες συμμετείχαν σε συμμαχία ως συνεργασία που μοιράζεται πληροφορίες για την ενίσχυση των δυνατοτήτων επιτήρησης τους. Ο στόχος της συμμαχίας των εννέα ματιών είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και άλλων απειλών για την ασφάλεια.

  Ποια είναι η δεκατέσσερα μάτια συμμαχία?

  Τα δεκατέσσερα μάτια είναι μια συμμαχία Intelligence που ενώνει 14 χώρες – τα πρωτότυπα εννέα από τη συμφωνία των εννέα ματιών και άλλα πέντε: Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και Σουηδία. Η συμμαχία δημιουργήθηκε το 2010, όταν οι συμμετέχοντες χώρες υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών για την επέκταση των δυνατοτήτων ανταλλαγής πληροφοριών.

  Τα πέντε μάτια, τα εννέα μάτια και οι δεκατέσσερες συμμαχίες των ματιών επιτρέπουν στα μέλη τους να μοιράζονται πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εθνικής ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που επικρίνουν αυτές τις συμμαχίες για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής και των πολιτικών ελευθεριών, καθώς και για την έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας τους. Οι χώρες μέλη λαμβάνουν δεδομένα παρακολουθώντας τη δραστηριότητα των χρηστών σε απευθείας σύνδεση, από ISP και άλλους online ιχνηλάτες, καθώς και μέσω τηλεφώνου. Το 2013, οι διαρροές της NSA εξέθεσαν το FVEY για λειτουργικά συστήματα μυστικής παρακολούθησης και παράνομα κατασκοπεία στους πολίτες τους.

  Οι διαφορές μεταξύ των 5 ματιών, των 9 ματιών και των 14 συμμαχιών ματιών

  Οι κύριες διαφορές μεταξύ των πέντε ματιών, των εννέα ματιών και των 14 συμμαχιών είναι ο αριθμός των χωρών μελών και το πεδίο των δραστηριοτήτων τους στον τομέα της επιτήρησης και της κατανομής πληροφοριών.

  Η συμμαχία των πέντε ματιών που σχηματίστηκε μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεργαστούν για την παρακολούθηση των μυστικών δραστηριοτήτων της Σοβιετικής Ένωσης και μοιράζονται τα δεδομένα μαζικής παρακολούθησης.

  Σε μια αποστολή να διεισδύσει στην ηπειρωτική Ευρώπη, τέσσερις ακόμη χώρες εντάχθηκαν για να δημιουργήσουν τα εννέα μάτια.

  Αυτές οι τέσσερις πρόσθετες χώρες (Δανία, Ολλανδία, Γαλλία και Νορβηγία) μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους πόρους με τα πέντε μάτια, αλλά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτά. Εννέα έθνη των ματιών μπορούν επίσης να μοιράζονται τα δεδομένα τους με τις μυστικές υπηρεσίες NSA ή GCHQ.

  Στη συνέχεια, πέντε ακόμη χώρες εντάχθηκαν στα εννέα μάτια για να δημιουργήσουν τα δεκατέσσερα μάτια. Η δεκατέσσερα μάτια συμμαχία δεν είναι τόσο ισχυρή στις δραστηριότητές της όσο τα πέντε μάτια. Μπορούν να θεωρηθούν ως θυγατρικές των άλλων συμμαχιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ασχολούνται λιγότερο με τη μαζική επιτήρηση και την κατανομή των πληροφοριών.

  Ο κίνδυνος των 5 ματιών, 9 μάτια και 14 μάτια

  Ένα από τα πιο απειλητικά πράγματα σχετικά με αυτή τη συμμαχία πληροφοριών και την ανταλλαγή πληροφοριών είναι ότι επιτρέπουν στις χώρες να κατασκοπεύουν τους ανθρώπους τους με πληρεξούσιο. Για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι νόμιμο για το Ηνωμένο Βασίλειο να κατασκοπεύει τους πολίτες του, αλλά μπορούν να ζητήσουν από τις ΗΠΑ να το πράξουν, αφού είναι και οι δύο στη Συμμαχία των πέντε ματιών.

  Τα 5 μάτια, τα 9 μάτια και οι 14 συμμαχίες των ματιών καλύπτουν την πλειοψηφία των χρηστών του Διαδικτύου του κόσμου, αλλά, καθώς το online αλφαβητισμό μεγαλώνει σε άλλες χώρες, το ίδιο συμβαίνει και με την επιθυμία τους να ενταχθούν στη Συμμαχία των 14 ματιών. Βρισκόμαστε σε έναν ολοκληρωτικό κόσμο επιτήρησης? Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι οι ακόλουθες χώρες είναι επίσης στενοί σύμμαχοι της Συμμαχίας Νοημοσύνης Δεκατέσσερων Μάτι:

  • Ισραήλ
  • Ιαπωνία
  • Νότια Κορέα
  • Σιγκαπούρη
  • Τα βρετανικά υπερπόντια εδάφη

  Τι σημαίνει αυτό για σας?

  Εάν ζείτε σε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες χώρες, το δικαίωμά σας στην ηλεκτρονική ανωνυμία είναι σχεδόν αδύνατη. Όλα όσα κάνετε στο διαδίκτυο είναι πιθανό να παρακολουθούνται: οι ιστότοποι που επισκέπτεστε, τον χρόνο που ξοδεύετε στο διαδίκτυο, ό, τι πληκτρολογείτε σε μηχανές αναζήτησης, τα προσωπικά σας στοιχεία, τη διεύθυνση IP και πολλά άλλα.

  Δεδομένου ότι τώρα έχουμε αποδείξεις ότι η συμμαχία των πέντε ματιών, μαζί με τις άλλες συμμαχίες των ματιών, θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε όλα τα είδη ύποπτων σχεδίων επιτήρησης και ανταλλαγής πληροφοριών, δεν γνωρίζουμε πόσο οικεία θα μπορούσε να πάρει η επιτήρησή τους. Πέντε μάτια νοημοσύνη θα μπορούσαν να έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποθηκευτούν για πάντα ή, χειρότερα, θα μπορούσατε τυχαία να καταλήξετε ως κυβερνητικός στόχος που βασίζεται στο ιστορικό αναζήτησης σας.

  Ελέγξτε το βίντεό μας στο Five Eyes Alliance παρακάτω.

  Δεκατέσσερες χώρες ματιών: Πώς επηρεάζει αυτό το απόρρητο και την ασφάλεια σας?

  Τα δεδομένα αποθηκεύονται στις πέντε, εννέα, δεκατέσσερις χώρες των ματιών ή στην Ελβετία σε κίνδυνο; Όχι, αν είναι

  Στον διασυνδεδεμένο Cyber ​​World υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός πλατφορμών που παρέχουν ασφαλές κρυπτογραφημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, VPN, Storage Cloud και άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο, κάθε φορά που μια νέα εταιρεία εμφανίζεται τελικά η ακόλουθη φράση θα εμφανιστεί: “Μην χρησιμοποιείτε αυτήν την υπηρεσία! Φιλοξενείται σε μια δεκατέσσερα μάτια, μόνο χειρότερα θα είναι οι χώρες των πέντε ματιών ή εννέα ματιών χώρες!”Αλλά ποιοι είναι οι δεκατέσσερις χώρες των ματιών? Και το πιο σημαντικό, τι είδους κίνδυνοι απορρήτου λαμβάνονται όταν χρησιμοποιούνται υπηρεσίες που φιλοξενούνται στα 5, 9 ή 14 μάτια?

  Ω τι μεγάλα μάτια έχετε!

  Δεκατέσσερες χώρες ματιών

  Οι δεκατέσσερις χώρες των ματιών είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Δανία, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Σουηδία, η Ισπανία.

  Αλλά πριν μπορέσουμε να αρχίσουμε να εξετάζουμε τη δομή και τη λειτουργία των δεκατέσσερις χώρες των ματιών, πρέπει να βγούμε πίσω και να εξετάσουμε την αρχή της τρέχουσας συσκευής παγκόσμιας παρακολούθησης, η οποία έχει τις ρίζες της στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό το Leviathan της κατασκοπείας ξεκίνησε ανεπίσημα στο Bletchley Park κατά τη διάρκεια της βρετανικής και αμερικανικής προσπάθειας να σπάσει τη γερμανική μηχανή αίνιγμα. Η επίσημη αρχή μπορεί να βρεθεί στη συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο του 1946. Η συμμαχία αναπτύχθηκε γρήγορα με την προσθήκη του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

  Χώρες πέντε ματιών

  Η βασική ομάδα των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών είναι γνωστή ως χώρες των πέντε ματιών (ή FVEY): ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

  Τα πέντε μάτια πέρασαν τη νοημοσύνη του Ψυχρού Πολέμου στη Σοβιετική Ένωση, με διαφορετικά έθνη να λειτουργούν σε συγκεκριμένες παγκόσμιες τοποθεσίες. Αργότερα, άλλα έθνη ήρθαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συλλογή πληροφοριών για τη λειτουργία των πέντε χωρών των ματιών και αναφέρονται συνήθως ως τρίτοι.

  Είναι η δραστηριότητα αυτών των πέντε ματιών που αργότερα δημιούργησαν ομάδες όπως τα πέντε μάτια συν, έξι μάτια, εννέα μάτια, δεκατέσσερα μάτια και άλλα τρίτα μέρη.

  Τι είναι τα 5, 9, 14 μάτια? Κατάλογος χωρών εταίρων επιτήρησης

  1. Πέντε χώρες ματιών: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.
  2. Πέντε μάτια συν χώρες: Το Five Eyes Plus είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των πέντε ματιών, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας με στόχο την αντιμετώπιση των απειλών από την Κίνα και τη Ρωσία.
  3. Έξι χώρες ματιών: Το Six Eyes ήταν μια αποτυχημένη συμφωνία μεταξύ των πέντε ματιών, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Σιγκαπούρης, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας. Ωστόσο, η συμφωνία μειώθηκε λόγω της απόρριψης από τον διευθυντή της CIA και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
  4. Εννέα χώρες ματιών: Το Nine Eyes είναι μια εταιρική σχέση Intel μεταξύ των πέντε ματιών, της Δανίας, της Γαλλίας, των Κάτω Χωρών και της Νορβηγίας.
  5. Δεκατέσσερες χώρες ματιών: Δεκατέσσερα μάτια είναι μια επέκταση των εννέα ματιών συν τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

  Πώς 5 Μάτια και 14 Μάτια χώρες μοιράζονται δεδομένα

  Με όλα αυτά τα έθνη που συμβάλλουν και μοιράζονται νοημοσύνη, τι σημαίνει αυτό εάν ζείτε σε μία από αυτές τις χώρες ή αποθηκεύετε τα δεδομένα σας εκεί?

  Το καλύτερο για να σας δούμε.

  Γνωρίζουμε από την παγκόσμια παρακολούθηση του Edward Snowden ότι τα προγράμματα συλλογής δεδομένων της Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν αποφεύγουν πάντοτε τη συλλογή δεδομένων των δικών τους πολιτών – παρόλο που το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή είναι κατοχυρωμένη σε πολλά συντάγματα, όπως το Σύνταγμα των ΗΠΑ και το Γερμανικό Ισοδύναμο. Η επιτήρηση των ξένων στόχων μπορεί συχνά να παγιδεύει δεδομένα στους πολίτες ενός έθνους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συλλογής, η οποία ανάλογα με τη νομική ερμηνεία μπορεί να θεωρηθεί παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων.

  Ένα νομικό “εργαζόμενο” που χρησιμοποιείται συνήθως ήταν για τα έθνη των εταίρων να κατασκοπεύουν τους ενδιαφέροντες πολίτες για λογαριασμό του έθνους υποδοχής τους. Αυτό επιτρέπει σε μια χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες να παρακολουθούν έναν δημοσιογράφο ενδιαφέροντος, επιτρέποντας σε άλλο έθνος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Γαλλία να κρατούν καρτέλες στους πολίτες των ΗΠΑ. Αυτό αφήνει το έθνος υποδοχής ευτυχισμένο, το έθνος κατασκοπείας λαμβάνει πληροφορίες που μπορεί να τους ενδιαφέρουν σε αντάλλαγμα για τις προσπάθειές τους και τεχνικά δεν έχουν σπάσει οι νόμοι.

  Οι χώρες που δεν ανήκουν σε αυτές τις συμφωνίες ενδέχεται να μην λαμβάνουν πληροφορίες από αυτόν τον οργανισμό με τον ίδιο τρόπο quid pro quo, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει τα έθνη των πέντε ματιών ή τα εννέα μάτια από την άμεση παρακολούθηση της διαδικτυακής κυκλοφορίας.

  Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε εάν βρεθείτε να ζείτε σε μία από αυτές τις χώρες ή εάν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρονική υπηρεσία που λειτουργεί μέσα στη δικαιοδοσία των δεκατεσσάρων ματιών χωρών?

  Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από τα αδιάκριτα μάτια των εθνικών κρατών, των χάκερ, των απειλών εμπιστευτικών πληροφοριών ή των ζήλων διαφημιστικών εταιρειών είναι Κρατήστε όσο το δυνατόν περισσότερο τα δεδομένα σας κρυπτογραφημένα. Εξασφαλίζοντας τα δεδομένα σας με ισχυρή κρυπτογράφηση τα περιεχόμενα μηνυμάτων, εικόνων ή εγγράφων δεν είναι πλέον προσβάσιμα. Εάν κρυπτογραφήσατε τα φορολογικά σας έγγραφα σωστά χρησιμοποιώντας AES πριν τα μεταφορτώσετε στο σύννεφο, υπάρχει υψηλός βαθμός βεβαιότητας ότι αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να προσπελαστούν από μη εξουσιοδοτημένους ηθοποιούς. Αυτό το είδος κρυπτογράφησης είναι τόσο αξιόπιστο που το 2003 η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε την απόφαση ότι ο αλγόριθμος AES ήταν αρκετά ασφαλής για να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των διαβαθμισμένων εγγράφων. Η ιδιωτική ζωή εξαρτάται από τη δύναμη της κρυπτογράφησης δεδομένων σας και όχι απαραίτητα μόνο η θέση των δεδομένων σας.

  Είναι η Ελβετία μέρος των 14 ματιών?

  Όχι, η Ελβετία δεν είναι μέρος των πέντε ματιών, εννέα μάτια ή δεκατέσσερα μάτια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση.

  Πολλές υπηρεσίες προσανατολισμένες στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου του κρυπτογραφημένου παροχέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Protonmail, επιθυμούν να προσποιούνται ότι η φυσική θέση των υπηρεσιών τους τους απαλλάσσει από το να πέσουν στα δίχτυα της παγκόσμιας συσκευής επιτήρησης. Μια κοινώς αναφερόμενη περίπτωση μιας “Δεκατέσσερεων Ελεύθερων Ζώνης” είναι το μικρό έθνος της Ελβετίας.

  Παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα που φιλοξενούνται στην Ελβετία είναι πιο ασφαλή καθώς η χώρα βρίσκεται εκτός των 14 οφθαλμών (κάτι που ισχύει τεχνικά, καθώς η Ελβετία δεν ανήκει στη συμφωνία των 14 ματιών), η ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (NDB) παρακολουθεί την επικοινωνία του μη -Παράστε άτομα, όπως και κάθε άλλη μυστική υπηρεσία. Το NDB χρησιμοποιεί ένα σύστημα συλλογής πληροφοριών γνωστό ως Onyx. Ένας ενεργός χώρος συλλογής που λειτουργεί από αυτήν την υπηρεσία μπορεί να βρεθεί στην πόλη Leuk. Το NDB επιβεβαίωσε επίσης ότι διατηρούν πάνω από 100 επαφές σε άλλες παγκόσμιες υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου και μοιράζονται τακτικά αναφορές πληροφοριών, διαλύοντας την ιδέα ότι αυτή η χώρα έχει απομονωθεί κάπως από τη μεγαλύτερη παγκόσμια συσκευή επιτήρησης.

  Παρόλο που μπορεί να είναι ότι η ελβετική κυβέρνηση δεν ανήκει σε συμφωνίες παρακολούθησης, αυτό δεν απαλλάσσεται από τις εταιρείες να συμμορφώνονται με νομικά αιτήματα από τις τοπικές αρχές τους. Πρόκειται για μια συχνά παραβλεφθείσα πορεία που λαμβάνεται για να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες ηλεκτρονικών υπηρεσιών που εδρεύουν στην Ελβετία.

  Οι ξένες χώρες μπορούν να ζητήσουν τέτοιες πληροφορίες απευθείας από τις ελβετικές αρχές, για παράδειγμα μέσω κοινοτικών συνθηκών νομικής βοήθειας όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης. Πιο πρόσφατα η Ελβετία ήταν ένα συμβαλλόμενο μέρος στο “δεύτερο πρόσθετο πρωτόκολλο της σύμβασης για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο για ενισχυμένη συνεργασία και αποκάλυψη ηλεκτρονικών αποδεικτικών στοιχείων.«

  Αυτό φαίνεται να μειώνει τη δημοφιλή ιδέα ότι αυτό το έθνος λειτουργεί ως καταφύγιο δεδομένων έναντι αιτήσεων επιτήρησης.

  Για παράδειγμα, εάν έχω λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Ελβετία και η ελβετική αστυνομία παρουσιάζει τον πάροχο αλληλογραφίας μου με έγκυρη ελβετική κλήτευση, θα πρέπει να μετατρέψουν τις απαιτούμενες πληροφορίες. Αυτό συμβαίνει τακτικά μεταξύ των παγκόσμιων υπηρεσιών επιβολής του νόμου και αυτές οι σχέσεις παραβλέπονται όταν ισχυρίζονται ότι «η Ελβετία θα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο καθώς βρίσκεται έξω από τα δεκατέσσερα μάτια».

  Παρόλο που η Ισλανδία ή η Ελβετία ισχυρίζονται ότι βρίσκονται εκτός των δεκατεσσάρων χωρών, και οι δύο υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεργάζονται τακτικά με αιτήματα της Ευρωπόλης, γεγονός που καθιστά τις υπηρεσίες τους εξίσου επιρρεπείς στη μετατροπή των πληροφοριών των χρηστών ως οποιαδήποτε υπηρεσία που βασίζεται στο εσωτερικό των δεκατεσσάρων ματιών.

  Εδώ σε κοιτάζει.

  Ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται εσείς ή τα δεδομένα σας, αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι τα δεδομένα σας είναι σωστά κρυπτογραφημένα. Αξιοποιώντας την ασφαλή πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Tutanota, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα τόσο πάνω από το καλώδιο όσο και σε ηρεμία.

  Χρησιμοποιώντας μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν έχει σημασία ποιος μπορεί να προσπαθεί να ακούσει τις συνομιλίες σας καθώς οι επικοινωνίες σας μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν μόνο με το ασφαλές αποθηκευμένο κλειδί σας. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τις ιδιωτικές επικοινωνίες σας καθώς και για τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιχείρησής σας. Όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την Tutanota, λαμβάνετε επίσης μια υπηρεσία ημερολογίου με τα ίδια πρότυπα κρυπτογράφησης και ασφαλείας, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνες οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ημερολογίου που είναι διαθέσιμες σήμερα.

  Σε περίπτωση λήψης έγκυρης δικαστικής εντολής, τα δεδομένα μπορούν να μετατραπούν μόνο στην πλήρως κρυπτογραφημένη μορφή της. Χωρίς το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση, που μόνο εσείς έχετε, τα δεδομένα σας είναι τόσο ευανάγνωστα όσο μια λάσπη λάσπης.

  Για να προστατεύσετε καλύτερα τα δεδομένα σας από τις μελλοντικές απειλές, η Tutanota συνεργάζεται επί του παρόντος με πολλαπλά ερευνητικά ιδρύματα για την ανάπτυξη ενός αλγόριθμου κρυπτογράφησης μετά το ποσό που θα εξασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας μπορούν να αντισταθούν στις επιθέσεις από κβαντικούς υπολογιστές. Αυτό θα προστατεύσει καλύτερα την απόρριψη των μηνυμάτων σας, για να τους αποτρέψει να συλλεχθεί τώρα και να αποκρυπτογραφηθεί αργότερα.

  Όταν σκεφτόμαστε την προσωπική ιδιωτική ζωή και την επιχειρησιακή ασφάλεια εν γένει, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ακριβές μοντέλο απειλής για τον εαυτό μας να βασίζουμε τις αποφάσεις απορρήτου μας. Το μέσο άτομο πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ ο στόχος μιας προχωρημένης επίμονης απειλής από ένα έθνος. Για μερικούς ανθρώπους, ο στόχος είναι να προστατεύσει την ανεπιθύμητη εξάπλωση των προσωπικών πληροφοριών, άλλοι μπορεί να προσπαθούν να αποφύγουν έναν καταδιώκτη ή να αποτρέψουν το doxxing.

  Τα μοντέλα απειλών είναι τόσο μοναδικά όσο το άτομο στο οποίο εφαρμόζονται και είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε ένα ακριβές μοντέλο απειλής για τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας για την ιδιωτική ζωή σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Οι ανάγκες ενός φυσητήρα σφύριγμα θα απαιτήσουν πολύ υψηλότερο βαθμό λειτουργικής ασφάλειας από εκείνους ενός μαθητή.

  Κρυπτογραφημένο και ανώνυμο

  Ανεξάρτητα από το δικό σας μοντέλο προσωπικής απειλής, η Tutanota μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας παρέχοντάς σας μια ασφαλή, εύκολη στη χρήση, κρυπτογραφημένη πλατφόρμα για τις ψηφιακές σας επικοινωνίες. Το Tutanota σας επιτρέπει επίσης να εγγραφείτε για μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς αριθμό τηλεφώνου για να προστατεύσετε την ανωνυμία σας.

  Ο ισχυρισμός ότι η Tutanota που εδρεύει σε μια “δεκατέσσερα μάτια της χώρας” καθιστά τα δεδομένα της πιο προσιτά στις αρχές δεν είναι αλήθεια. Το σημείο με την Tutanota είναι ότι όλα τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο-οπότε ούτε καν η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, το BND, έχει πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Tutanota. Έτσι, όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην Tutanota δεν μπορούν να μοιραστούν με άλλους οργανισμούς πληροφοριών. Το να βασίζεται σε μια δεκατέσσερα μάτια, έτσι, γίνεται ασήμαντη. Η προστασία του online ιδιωτικού απορρήτου σας δεν είναι ένα σπριντ ή μια εφάπαξ εργασία, είναι ένας μαραθώνιος. Με την καλύτερη κατανόηση των αναγκών σας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τον καθορισμό σαφών στόχων για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, είστε πολύ πιο κοντά στη διατήρηση μιας πιο υγιεινής ψηφιακής ζωής.

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα 5 μάτια, 9 μάτια και 14 συμμαχίες

  Οι χώρες των 5, 9 και 14 ματιών πιθανότατα μελετούν τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο, αλλά ένα VPN από μια χώρα που δεν μπορεί να εξοικονομήσει την ιδιωτική σας ζωή.

  Μαίρη Τζέιμς , Συγγραφέας
  Catherine McNally , Συντάκτης
  Τελευταία ενημερωμένη 28 Αυγούστου 2023

  Μπορούμε να λάβουμε αποζημίωση από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτήν την ιστορία, αλλά οι απόψεις είναι οι δικές του. Η αποζημίωση μπορεί να επηρεάσει όπου εμφανίζονται προσφορές. Δεν έχουμε συμπεριλάβει όλα τα διαθέσιμα προϊόντα ή προσφορές. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς κερδίζουμε χρήματα και τις συντακτικές μας πολιτικές.

  Διαφημιζόμενος αποκάλυψη

  Όλα σχετικά με τα cookies είναι ένας ανεξάρτητος ιστότοπος που υποστηρίζεται από τη διαφήμιση. Ορισμένες από τις προσφορές που εμφανίζονται σε αυτόν τον ιστότοπο προέρχονται από διαφημιζόμενους τρίτων από τους οποίους όλα σχετικά με τα cookies λαμβάνουν αποζημίωση. Αυτή η αποζημίωση μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο και πού εμφανίζονται τα προϊόντα σε αυτόν τον ιστότοπο (συμπεριλαμβανομένης, για παράδειγμα, της σειράς με την οποία εμφανίζονται).

  Όλα σχετικά με τα cookies δεν περιλαμβάνουν όλες τις οικονομικές ή πιστωτικές προσφορές που ενδέχεται να είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές ούτε να συμπεριλάβουμε όλες τις εταιρείες ή όλα τα διαθέσιμα προϊόντα. Οι πληροφορίες είναι ακριβείς από την ημερομηνία δημοσίευσης και δεν έχουν παρασχεθεί ή εγκριθεί από τον διαφημιζόμενο.

  Συντακτική πολιτική

  Το All About About Cookies Editorial Team προσπαθεί να παρέχει ακριβείς, σε βάθος πληροφορίες και κριτικές για να σας βοηθήσουν, τον αναγνώστη μας, να λάβετε αποφάσεις απορρήτου στο διαδίκτυο με αυτοπεποίθηση. Εδώ μπορείτε να περιμένετε από εμάς:

  • Όλα σχετικά με τα cookies κερδίζουν χρήματα όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους στον ιστότοπό μας σε ορισμένα από τα προϊόντα και τις προσφορές που αναφέρουμε. Αυτές οι εταιρικές σχέσεις δεν επηρεάζουν τις απόψεις ή τις συστάσεις μας. Διαβάστε περισσότερα για το πώς κερδίζουμε χρήματα.
  • Οι συνεργάτες δεν είναι σε θέση να αναθεωρήσουν ή να ζητήσουν αλλαγές στο περιεχόμενό μας εκτός από τους λόγους συμμόρφωσης.
  • Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα πάντα στον ιστότοπό μας είναι ενημερωμένοι και ακριβείς από την ημερομηνία δημοσίευσης, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν χάσαμε κάτι. Είναι δική σας ευθύνη να ελέγξετε όλες τις πληροφορίες πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση. Εάν εντοπίσετε κάτι που φαίνεται λάθος, ενημερώστε μας.

  Το Five Eyes Alliance (FVEY) μπορεί να είναι η μεγαλύτερη συμμαχία πληροφοριών που δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν από σήμερα. Η μαζική παρακολούθηση και η παρακολούθηση των δεδομένων από τα πέντε έθνη των ματιών θεωρούνται ως υπηρεσίες πληροφοριών για την εθνική ασφάλεια, αλλά φαίνεται να έχουν περισσότερα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της παγκόσμιας επιτήρησης.

  Αυτή η αγγλόσφαιρα της επιτήρησης αισθάνεται ανήκουστη δεδομένου του επιπολασμού των πληροφοριών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη ρωσική και κινεζική κοινότητα πληροφοριών. Η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και σε μικρότερες εκτάσεις η Ιαπωνία και η Ινδία έχουν όλες τις δικές τους κοινότητες πληροφοριών εκτός αυτών των συμμαχιών.

  Είτε ζείτε σε πέντε μάτια, εννέα μάτια ή δεκατέσσερα μάτια ή όχι, εδώ πρέπει να γνωρίζετε για τις συμμαχίες και πώς να προστατεύσετε το online ιδιωτικό σας απόρρητο χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το VPNS.

  Σε αυτό το άρθρο

  Ποια είναι τα 5 μάτια, 9 μάτια και 14 συμμαχίες?

  Οι πέντε, εννέα και δεκατέσσερις συμμαχίες ματιών είναι ομαδοποιήσεις χωρών που έχουν συνάψει συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών. Η αρχική ομάδα, τα πέντε μάτια, σχηματίστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σε μια προσπάθεια να μοιραστούν τις πληροφορίες προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας.

  Μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, υπογράφηκε η Συμφωνία UKUSA μεταξύ του τι θα γινόταν η (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και η Βρετανική Κυβερνητική Κοινοτική Αρχηγεία (GCHQ). Καθώς μεγάλωσε, τελικά αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, Βρετανοί και U.μικρό. Οι οργανισμοί πληροφοριών συγκροτήθηκαν για να μοιραστούν τα σήματα νοημοσύνης.

  Σημειώνει τη νοημοσύνη, που ορίζεται από την NSA ως “νοημοσύνη που προέρχεται από ηλεκτρονικά σήματα και συστήματα που χρησιμοποιούνται από ξένους στόχους”, έχει γίνει πιο εξελιγμένη καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει.

  Τα τελευταία χρόνια, οι συμμαχίες διεξήχθησαν υπό έλεγχο λόγω του αντίκτυπου τους στην ιδιωτική ζωή των δεδομένων και τη χρήση εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPNs).

  Καθώς οι χώρες γίνονται πιο γραμματικές στην ηλεκτρονική δραστηριότητα, θέλουν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που παρέχονται από αυτόν τον τύπο επιτήρησης – και έχει γίνει φανερό ότι συλλέγονται όλο και περισσότερα δεδομένα από τους καθημερινούς πολίτες. Αυτές οι ρυθμίσεις ανταλλαγής πληροφοριών μπορούν να εκτελέσουν το gambit μεταξύ απλής κατασκοπείας σε όλη τη διαδρομή για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Επισήμως, κάθε ομάδα αποτελείται από τις χώρες που αναφέρονται παρακάτω, αλλά υπάρχουν περισσότερες χώρες που είναι σύμμαχοι των 14 και μπορεί επίσης να συμμετέχουν στην ανταλλαγή πληροφοριών. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό που γίνεται σε αυτές τις χώρες μπορεί να μην μοιράζεται τεχνικά τις πληροφορίες σας, αλλά εξακολουθεί να είναι μια πιθανότητα.

  Οι χώρες που εμπλέκονται στα 5 μάτια, 9 μάτια και 14 συμμαχίες με τα μάτια και τους συνεργάτες τους

  • Πέντε χώρες ματιών: Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία
  • Εννέα χώρες ματιών: Τα πέντε μάτια συν την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Γαλλία
  • Δεκατέσσερες χώρες ματιών: Τα εννέα μάτια συν την Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σουηδία και την Ισπανία
  • Συνεργάτες των 14 ματιών: Ισραήλ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, βρετανικά υπερπόντια εδάφη

  Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και όλες οι χώρες στα δεκατέσσερα μάτια μοιράζονται πληροφορίες μέσα στην ομάδα τους, τα εννέα μάτια και τα πέντε μάτια είναι και τα δύο πιο μυστικά.

  Ενώ τα πέντε μάτια είναι ενημερωμένα για τις πληροφορίες που συλλέγονται από τα εννέα μάτια, τα δεκατέσσερα μάτια και τους συνεργάτες, όχι όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από τα πέντε μάτια είναι διαθέσιμες στους άλλους. Το ίδιο ισχύει και για τα εννέα μάτια. Οι εταίροι, ενώ μοιράζονται πληροφορίες που συλλέγουν με τις άλλες συμμαχίες, δεν έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που συλλέγονται από τις συμμαχίες στις χώρες της Συμμαχίας.

  Καθώς η επιθυμία για αυξημένη επιτήρηση αυξάνεται, περισσότερες χώρες προφανώς ευθυγραμμίζονται με αυτό το παγκόσμιο σύστημα επιτήρησης. Φαίνεται ότι αυτό το σύστημα συμμαχιών έχει ιεραρχία μυστικών.

  Τι μπορούν να κάνουν οι συμμαχίες?

  Οι συμμαχίες μπορούν να συλλέξουν και να αποθηκεύσουν τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο από τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP), την παρακολούθηση τρίτων ή τους ιχνηλάτες δραστηριότητας.

  Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν τη διεύθυνση IP, το ιστορικό περιήγησης, το ιστορικό αναζήτησης, τις τηλεφωνικές κλήσεις, τις κλήσεις βίντεο, τα ιδιωτικά μηνύματα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οτιδήποτε άλλο που περνά μέσω της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Βασικά, εάν αποστέλλεται μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο, μπορεί να παρακολουθείται, να καταγράφεται και να αποθηκευτεί.

  Τα δεκατέσσερα μάτια έχουν επίσης τη δυνατότητα να πατήσουν τηλεφωνικές γραμμές. Στο u.μικρό., Αυτό είναι νόμιμο βάσει του νόμου Patriot, ο οποίος θεσπίστηκε μετά τις 9/11. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να περιορίσουμε την πρόσβαση που χορηγείται από τον νόμο Patriot, αλλά το Κογκρέσο τους έχει καταρρίψει συνεχώς και επέτρεψε να συνεχιστεί η επιτήρηση.

  Το u.μικρό. δεν είναι η μόνη χώρα που συγκεντρώνει πληροφορίες για τους καθημερινούς ανθρώπους. Αν και είναι τεχνικά παράνομο για τη Βρετανία να κατασκοπεύει τους πολίτες της, μπορεί να ζητήσει από τον Καναδά να το κάνει γι ‘αυτούς ως χώρα Fvey. Το παράδειγμα αυτό επεκτείνεται σε οποιαδήποτε από τις χώρες της συμμαχίας. Αυτό σημαίνει ότι οι νόμοι περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής μπορούν να αμφισβητήσουν εάν ζείτε σε μία από αυτές τις περιοχές.

  Οι δεκατέσσερις χώρες των ματιών έχουν επίσης την εξουσία να συλλέγουν πληροφορίες από τον ISP σας μέσω ενταλμάτων ή άλλων δικαστικών μέσων. Σε ορισμένες χώρες, όπως το u.μικρό., Μπορεί να μην είναι καν απαραίτητο να λάβετε ένταλμα για τη συλλογή των δεδομένων σας.

  Εάν θέλετε να αποφύγετε τη συλλογή του ISP σας ό,.

  Συμβουλές για την προστασία των δεδομένων σας στο διαδίκτυο

  • Η κρυπτογράφηση δεδομένων μέσω ενός VPN είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας προστατευμένα. Αλλά αν το VPN βασίζεται σε μια χώρα συμμαχίας, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να διακυβευτεί η ασφάλειά σας.
  • Οι πάροχοι VPN που εδρεύουν σε μια δεκατέσσερα μάτια μπορεί να είναι νομικά υποχρεωμένοι να παραδώσουν τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο εάν ζητηθεί από την ομάδα επιτήρησης. Έτσι, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN που δεν βασίζεται σε χώρα συμμαχίας.
  • Εκτός από ένα VPN, γνωρίζοντας τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και το ποσό των προσωπικών δεδομένων που μοιράζεστε είναι καλή υγιεινή στο Διαδίκτυο. Εάν ένας ιστότοπος φαίνεται Spammy ή Fishy, ​​είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να βρείτε αυτό που ψάχνετε από μια πιο αξιόπιστη πηγή.
  • Η γνώση της χώρας προέλευσης είναι πολύ σημαντική για το λογισμικό που χρησιμοποιείτε. Πολλά προγράμματα που προσφέρονται ως προστασία προέρχονται από μέρη όπου συμβαίνει η ίδια η επιτήρηση. Είναι ζωτικής σημασίας για τη δύναμη ενός VPN να βρίσκεται έξω από τα δεκατέσσερα μάτια.

  VPNs εκτός των συμμαχιών

  Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα VPN που δεν μπορεί να αναγκαστεί να μοιραστεί τα δεδομένα σας, μάθετε πού γίνεται το λογισμικό. Η επιλογή ενός VPN από μια χώρα εκτός των συμμαχιών εξασφαλίζει ότι τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας παραμένουν ιδιωτικά.

  Θα χρειαστεί επίσης να βεβαιωθείτε ότι το VPN δεν διατηρεί τα αρχεία καταγραφής της δραστηριότητάς σας στο Διαδίκτυο. Αυτά τα αρχεία καταγραφής μπορούν να διακυβευτούν εάν οι διακομιστές τους παραβιάζονται ποτέ. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες προτάσεις για τα VPNs Paid Service και τη χώρα προέλευσής τους.