Tor χωρίς VPN

Contents

Tor vs VPN – ποιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε την παρακολούθηση

Το Tor χρησιμοποιεί ένα σχήμα βασισμένο στην κρυπτογράφηση στρωμάτων μέσω πολλαπλών κόμβων. Αυτό δημιουργεί μια διαρκή κατάσταση ιδιωτικής περιήγησης με την απόκρυψη πρωτοκόλλων ελέγχου μετάδοσης (TCP). Δρομολογεί όλη την κυκλοφορία μέσω τουλάχιστον τριών κόμβων Πριν φτάσει στον τελικό προορισμό του, αλλά τα πακέτα μπορούν να περάσουν σε διάφορους διαφορετικούς κόμβους παγκοσμίως.

Tor χωρίς VPN

Э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э

Ы з з з з з з з и и и и п п п п п п з п з з з з з з з з з п. С п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п п. ПOчем э э э э э э э э э э э п п п п п п п?

Э э э э э а а а а и е е з з л л л л л л л э э э э э э э э э э э э Κοιτάζοντας το ριμπάγ. С с п п п п п э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э э. Д э э э э д д д и и д д д ρίας н и д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д д.

И и з а а а а а а а а ы ы з .. Е е е е д п п ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж ж п п п п п п п п п п п п п п п п п. Орrρά. Пороннαι.

ПON п п е е а а τροφή пρέφ а а а а а τροφήλου. е е е и τροφή ее же жÉ в в ж и и и и ч ч.

Tor vs VPN – ποιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε την παρακολούθηση?

Το Tor είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε την ηλεκτρονική σας ανωνυμία, Χάρη σε αυτό που πολλοί αποκαλούν κρυπτογράφηση τριών επιπέδων.«Αλλά ξέρατε ότι οι κόμβοι εξόδου του στερούνται κρυπτογράφησης? Αυτό σας αφήνει ανοιχτό σε μια ποικιλία κακόβουλων επιθέσεων, καθώς και σε τοποθεσία και άλλους τύπους διαρροών δεδομένων.

Το λάθος VPN μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους στον κυβερνοχώρο από ό, τι ο Tor. Ορισμένα VPN, ειδικά δωρεάν VPNs, είναι γεμάτα με κακόβουλο λογισμικό όπως οι ιχνηλάτες και οι ιοί. Άλλοι δεν διαθέτουν επαρκή κρυπτογράφηση για να διατηρήσετε την online δραστηριότητά σας ιδιωτική, η οποία αφήνει την τοποθεσία σας και άλλες πληροφορίες αναγνώρισης ευάλωτες.

Έτσι, είναι το πρόγραμμα περιήγησης TOR μια αυτόνομη λύση για την πρόληψη της διαδικτυακής παρακολούθησης ή μπορεί να αποκρύψει καλύτερα τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο? Αν ψάχνετε για προστασία κατά της παρακολούθησης και ταυτότητας, η επιλογή του TOR VS VPN δεν είναι εύκολη για να φτιάξετε-αλλά Ίσως δεν χρειάζεται να επιλέξετε μεταξύ των δύο.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το πρόγραμμα περιήγησης TOR?

Στη δεκαετία του 1990, τρεις υπάλληλοι του Εργαστηρίου Ναυτικών Ερευνών των ΗΠΑ τροποποίησαν μια έκδοση του προγράμματος περιήγησης Firefox για να αναπτύξουν τον δρομολογητή κρεμμυδιού (TOR). Το αρχικό Σκοπός του TOR ήταν να προστατεύσει την ταυτότητα των αμερικανικών ναυτικών αξιωματικών πληροφοριών.

  Le lien de l'aimant torrent ne fonctionne pas

Το Tor χρησιμοποιεί ένα σχήμα βασισμένο στην κρυπτογράφηση στρωμάτων μέσω πολλαπλών κόμβων. Αυτό δημιουργεί μια διαρκή κατάσταση ιδιωτικής περιήγησης με την απόκρυψη πρωτοκόλλων ελέγχου μετάδοσης (TCP). Δρομολογεί όλη την κυκλοφορία μέσω τουλάχιστον τριών κόμβων Πριν φτάσει στον τελικό προορισμό του, αλλά τα πακέτα μπορούν να περάσουν σε διάφορους διαφορετικούς κόμβους παγκοσμίως.

TOR – Τα απαιτούμενα στρώματα κόμβων

 1. Κόμβος εισόδου/φρουράς: (κρυπτογραφημένο) Η διεύθυνση IP σας είναι ορατή στον κόμβο εισόδου, αλλά δεν βλέπει τον προορισμό σας. Ο Tor επιλέγει τυχαία τον κόμβο εισόδου σας και μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο για έως και τρεις μήνες.
 2. Μεσαίος κόμβος: (κρυπτογραφημένο) μπορεί να δει τον κόμβο μετά από αυτό και τον κόμβο εισόδου, αλλά δεν μπορεί να δει τη διεύθυνση IP ή τον προορισμό σας. Ο μεσαίος κόμβος επιλέγεται πάντα τυχαία και παίρνετε ένα νέο κάθε συνεδρία.
 3. Έξοδος κόμβου: (μη κρυπτογραφημένο) Δεν μπορεί να δει το IP σας και επιλέγεται τυχαία από όλους τους διαθέσιμους κόμβους που επισημαίνονται ως εξόδους. Αυτός είναι ο μόνος κόμβος ορατός στον διακομιστή προορισμού επειδή η κυκλοφορία σας δεν είναι κρυπτογραφημένη.

Φυσικά, Μπορείτε να περάσετε όσους κόμβους θέλετε – το Three είναι το ελάχιστο. Τα πρότυπα κρυπτογράφησης πολλαπλών επιπέδων και σερβιρισμένα πρότυπα κυκλοφορίας καθιστούν σχεδόν αδύνατη την παρακολούθηση του πακέτου πακέτου δεδομένων. Ο συχνός κόμβος άλματα βοηθά επίσης να αποκρύψετε την πραγματική σας τοποθεσία.

Είναι παράνομο?

Το Tor είναι νόμιμο στη χρήση, αλλά Ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες και ISP διατηρούν κοντά τις καρτέλες σε όποιον φιλοξενεί έναν κόμβο εισόδου ή εξόδου TOR. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν έρθει σε επαφή με τους οικοδεσπότες όσον αφορά την παράνομη συμπεριφορά που συνδέεται με τη διεύθυνση IP του κόμβου εισόδου.

Αν και ο Tor τείνει να πάρει μια κακή ραπ, Οι περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για εντελώς νομικούς λόγους – Το μεγαλύτερο είναι η διασφάλιση της ηλεκτρονικής τους ταυτότητας και η προστασία των προσωπικών τους πληροφοριών. Επιβολή του νόμου και άλλα Οι κυβερνητικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν ακόμη και το TOR ως τρόπο παρακολούθησης ύποπτων εγκληματιών χωρίς να απενεργοποιήσετε κουδούνια συναγερμού ή να εκθέτετε τη δική τους ταυτότητα. Άλλοι νομικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης περιλαμβάνουν:

 • Διατηρήστε το online ιδιωτικό σας
 • Προστατέψτε τις πηγές πληροφοριών (e.σολ. δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και καταγγέλλοντες)
 • Δοκιμάστε μια ασφάλεια δικτύου εταιρειών
 • Αποφύγετε τη λογοκρισία
 • Εργαστείτε γύρω από τις διακοπές του δικτύου ISP
 • Έρευνα ευαίσθητα θέματα
 • Αποτρέψτε την παρακολούθηση
 • Παρακάμπτοντας τα μπλοκ ιστότοπων

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός προγράμματος περιήγησης VPN vs Tor

Ένα VPN και το πρόγραμμα περιήγησης TOR Ο καθένας παρέχει πρόσθετη ασφάλεια στην ηλεκτρονική περιήγηση και τις επικοινωνίες. Ο ίδιος ο ίδιος δεν μπορεί να αποτρέψει την κατασκοπεία τρίτων και χωρίς VPN ο ISP σας ξέρει ότι χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης TOR. Λοιπόν, ποιο θα πρέπει να επιλέξετε – ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο?

Ας Ρίξτε μια σύντομη ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε υπηρεσίας Πριν μπείτε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιο είναι ασφαλέστερο.

Tor vs vpn – ποιο είναι ασφαλέστερο?

Όπως μπορείτε να δείτε, τόσο το πρόγραμμα περιήγησης TOR όσο και το VPN αυξάνουν το online ιδιωτικό σας απόρρητο και χρησιμοποιήστε ισχυρή κρυπτογράφηση για να καλύψετε την επισκεψιμότητά σας. Ωστόσο, Μόνο ένα VPN σας παρέχει μια πιο ασφαλή σύνδεση από την αρχή μέχρι το τέλος με μια εντελώς νέα διεύθυνση IP.

Το Tor Browser προσφέρει κρυπτογράφηση στα πρώτα δύο επίπεδα, αλλά ο ISP σας εξακολουθεί να γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε το TOR και μπορεί εύκολα να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στον κόμβο εξόδου. Οι κακόβουλοι κόμβοι εξόδου είναι επίσης πρόβλημα, κυρίως επειδή δεν έχουν κρυπτογράφηση για την κυκλοφορία σας όταν φτάσει στον τελικό προορισμό της. Αυτό κάνει Έξοδος κόμβων πρωταρχικούς στόχους για τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, που κάθονται και περιμένουν να καταλάβουν τα δεδομένα σας ή να ξεφορτωθούν το κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας.

  VPN pour télécharger des films

Σίγουρα, το πρόγραμμα περιήγησης TOR είναι ανοιχτό, αλλά το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για μερικά VPNs. Η PIA είναι ανοιχτή πηγή ακριβώς όπως το πρόγραμμα περιήγησης TOR-μπορείτε να δείτε τον πηγαίο κώδικα των εφαρμογών πελατών μας οποτεδήποτε στο GitHub. Τα πιο αξιοσέβαστα VPN έχουν επίσης Ισχυρές πολιτικές χωρίς αρχεία καταγραφής για την προστασία της ψηφιακής σας ταυτότητας, που δεν παίρνετε από το Tor.

Μια πολιτική χωρίς αρχεία καταγραφής εξασφαλίζει ότι το VPN δεν συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες, οπότε δεν έχει τίποτα να μοιραστεί εάν οι αρχές υποβάλλουν αίτημα. Ο Tor προστατεύει μόνο αυτό που κάνετε μέσα στο πρόγραμμα περιήγησής του, Ένα VPN καλύπτει τις εφαρμογές σας, τα προγράμματα περιήγησης και άλλες συνδέσεις σας.

ο Το πρόγραμμα περιήγησης καλύπτει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα (OSS), αλλά δεν λειτουργεί στο iOS. Ευτυχώς, μπορείτε να βρείτε πολλά VPN με ειδικές εφαρμογές για iOS, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε το iPhone και το iPad μαζί με τις υπόλοιπες συσκευές σας.

Το ελεύθερο μπορεί να φαίνεται καλύτερο, αλλά μπορείτε να πάρετε ένα αξιόπιστος VPN χωρίς να πληρώνει μια περιουσία. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα από ένα Premium VPN, Καθώς τα δωρεάν VPN περιλαμβάνουν συχνά κακόβουλο λογισμικό με τις λήψεις τους και σπάνια έχουν επαρκή κρυπτογράφηση κυκλοφορίας.

Όσον αφορά την ταχύτητα, η επιλογή του VPN είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Ενώ είναι αλήθεια τόσο το TOR όσο και το VPN επιβραδύνουν τις ταχύτητες του Διαδικτύου σας, το TOR είναι σημαντικά πιο αργό από τα περισσότερα VPN – σίγουρα δεν θα μπορείτε να μεταδώσετε τίποτα σε αυτό από την άλλη πλευρά, το NextGen Network της PIA έχει 10 Gbps διακομιστές, Έτσι μπορείτε ακόμα να μεταφέρετε το buffer free σε υψηλή ανάλυση και προστατεύστε το online ιδιωτικό σας.

Το VPN αποτρέπει την παρακολούθηση καλύτερα από το TOR?

Ναί, Ένα VPN κάνει καλύτερη δουλειά για την πρόληψη της παρακολούθησης Επειδή προστατεύει όλες τις συνδέσεις σας, όχι μόνο αυτές που δημιουργούνται από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Ωστόσο, Δεν θα κάνει μόνο κανένα VPN. Είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε ένα VPN με ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας και ιδιωτικού απορρήτου, καθώς και μια πολιτική αρχείων καταγραφής που δεν έχει σιδερένιο. Εάν μπορείτε να πάρετε ένα με ενσωματωμένο μπλοκ ιχνηλάτη, ακόμα καλύτερα.

Ένα VPN Μάσκες τη διεύθυνση IP Origin σας με ασφαλή IP, δρομολόγηση της κυκλοφορίας σας μέσω των διακομιστών της. Μόλις συνδεθείτε σε διακομιστή VPN, ο ISP σας είναι στο σκοτάδι. Ξέρουν ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN, αλλά δεν μπορείτε να δείτε τι κάνετε ή ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε.

Τα VPN μπορούν επίσης να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησης TOR πιο ιδιωτικό. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN σε συνδυασμό με το TOR, η μόνη διεύθυνση IP που βλέπει ο κόμβος εισόδου είναι η νέα σας IP από το VPN – υπό την προϋπόθεση ότι συνδέεστε πριν ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης TOR.

Ομοίως, ένα VPN μπορεί Προστατέψτε τις ευαίσθητες πληροφορίες σας σε κόμβους εξόδου, Καθώς παρέχει κρυπτογράφηση κυκλοφορίας για να καταστήσει τα δεδομένα σας δυσανάγνωστα σε όποιον θα μπορούσε να χτυπήσει γύρω. Και πάλι, οι ιστότοποι που επισκέπτεστε μπορούν να δουν μόνο το VPN IP όχι την πραγματική σας διεύθυνση IP, οπότε δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την παρακολούθηση τοποθεσίας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης TOR με PIA VPN

Βήμα 1: Αποκτήστε την εφαρμογή PIA Για οποιαδήποτε από τις συσκευές σας. Ή για όλα αυτά, η επιλογή σας.

  Δοκιμή διαρροής IPv6 DNS

Βήμα 2: Συνδεθείτε στην εφαρμογή και συνδεθείτε σε διακομιστή στην περιοχή προορισμού σας.

Βήμα 3: Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης TOR και περιηγηθείτε σε ιδιωτικά.

Τελική ετυμηγορία – Χρησιμοποιήστε το TOR με ένα VPN

Παρόλο που παρέχει καλύτερα χαρακτηριστικά αντι-παρακολούθησης από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, Το Tor δεν είναι αυτόνομη λύση για την προστασία της ψηφιακής σας ταυτότητας. Οι υπηρεσίες ISP και οι κυβερνητικές υπηρεσίες μπορούν ακόμα να δουν όταν χρησιμοποιείτε το TOR και η διεύθυνση IP σας είναι ορατή στον κόμβο εισόδου. Η κυκλοφορία κόμβου Exit δεν είναι κρυπτογραφημένη, επομένως είναι συχνά ένας ιστότοπος εκφόρτωσης για κακόβουλο λογισμικό όπως ιχνηλάτες και ιούς.

Η λύση? Χρησιμοποιήστε το TOR με ένα VPN, Για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP προέλευσης και να αποτρέψετε την παρακολούθηση.

Λάβετε PIA VPN για να σταματήσετε τους ιχνηλάτες και άλλους από το να σας κατασκοπεύουν ενώ χρησιμοποιείτε το TOR. Όταν συνδέεστε στους διακομιστές NextGen, λαμβάνετε μια νέα διεύθυνση IP για ιδιωτική περιήγηση. Το VPN σας επιτρέπει να επιλέξετε την κρυπτογράφηση AES 128-bit και 256-bit για προσαρμοσμένη προστασία. Περιλαμβάνει επίσης ένα all-in-one διαφήμιση, κακόβουλο λογισμικό και blocker tracker (MACE) για να διατηρήσετε κακόβουλο λογισμικό στον Bay.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι επικίνδυνο?

Το Tor είναι επικίνδυνο, αλλά αυτό συμβαίνει και με οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Βάζετε το απόρρητό σας σε κίνδυνο κάθε φορά που χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένου του TOR. Το Tor είναι πιο ασφαλές από τους περισσότερους, αλλά δεν είναι χωρίς τα ελαττώματά του. Είναι εύκολο για τον ISP σας να καθορίσει ότι χρησιμοποιείτε το TOR. Επιπλέον, ο κόμβος εξόδου δεν προσφέρει κρυπτογράφηση κυκλοφορίας και μπορεί να αξιοποιηθεί από τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο που περιμένουν να εκφορτώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Συνδεθείτε πάντα μέσω μιας υπηρεσίας VPN πρώτα. Αξιόπιστα VPN όπως PIA καλύψτε τη διεύθυνση IP σας και κρυπτογραφήστε την επισκεψιμότητά σας Για να αυξήσετε το online ιδιωτικό σας προσωπικό – ανεξάρτητα από το ποιο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε.

Είναι καλύτερο από ένα VPN?

Οχι. Το Tor δεν παρέχει μια νέα διεύθυνση IP όταν ανοίγετε το πρόγραμμα περιήγησης, έτσι Όποιος παρακολουθεί ξέρει ότι χρησιμοποιείτε το TOR και θα μπορούσατε να παρακολουθείτε την αληθινή σας τοποθεσία. Κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας στους περισσότερους κόμβους, αλλά δεν προσφέρει κρυπτογράφηση στον κόμβο εξόδου. Αυτό αφήνει χώρο για κακόβουλο λογισμικό να σέρνει στο σύστημά σας.

Ένα VPN δρομολογεί την κυκλοφορία σας μέσω των διακομιστών της Για να περιπλανήσετε τη διεύθυνση IP σας, οπότε κανείς δεν θα γνωρίζει ακόμη και ότι χρησιμοποιείτε το TOR – ή ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε. Καλύπτει την επισκεψιμότητά σας από τη στιγμή που συνδέεστε με το διακομιστή μέχρι να αποσυνδεθείτε.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα VPN εάν χρησιμοποιώ το TOR?

Απολύτως! Το TOR είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης για χρήση εάν θέλετε να προστατεύσετε την ηλεκτρονική σας ταυτότητα, αλλά δεν είναι μια αυτόνομη λύση. Οταν εσύ Συνδεθείτε στο PIA VPN Πριν ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης TOR, Βοηθά στην άμβλυνση των κινδύνων χρήσης του σόλο του προγράμματος περιήγησης.

Μπορείς Επιλέξτε κρυπτογράφηση AES 128-bit ή 256-bit για να κρυπτογραφήσετε όλη την επισκεψιμότητα σας. Η πολιτική μας χωρίς αρχεία καταγραφής είναι επίσης δοκιμασμένη στο δικαστήριο-δεν είχαμε ποτέ καμία πληροφορία για να παραδώσει τις αρχές κατόπιν αιτήματος επειδή η PIA δεν συλλέγει ποτέ δεδομένα χρήσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Tor?

Ναί. Αν και ο Tor κρύβει την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα και τοποθεσία, ο ISP σας γνωρίζει πότε χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης και μπορεί να αναφέρει τη χρήση σας στις αρχές, έτσι Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να σας παρακολουθήσουν απότομα. Σταματήστε να τους επιτρέπετε να κατασκοπεύουν τη σύνδεσή σας και να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το PIA VPN με το πρόγραμμα περιήγησης TOR.