Kajian Selamat Kata Laluan – Salah satu Alat Pengurusan Kata Laluan Terbuka Terbaik

Contents

Kajian Selamat Kata Laluan – Salah satu Alat Pengurusan Kata Laluan Terbuka Terbaik

Saya bekerja dalam teknologi tetapi menentang alat pengurusan kata laluan untuk masa yang lama. Sehingga baru-baru ini sebenarnya. Ia kelihatan seperti langkah tambahan yang tidak perlu apabila kata laluan penting saya disimpan di Post-It di dompet saya. Sebelum anda terlalu sedih, ketahui bahawa ia benar-benar disimpan di dalam kepala saya, kerana saya mempunyai ingatan yang hebat (atau saya fikir), dan dompet hanya sandar jika saya mendapat gegaran dari ragbi.

Kemudian pada waktu datang hari itu salah satu Laman web WordPress saya baru sahaja diambil dalam talian digodam. Rakan kerja menunjukkan bahawa saya harus mengambil nasihat saya sendiri dan menguatkan kata laluan saya kepada standard yang disyorkan biasa: sekurang-kurangnya lapan aksara yang terdiri daripada huruf besar dan huruf kecil, angka, aksara khas, blah blah.

Secara tidak sengaja, saya menyedari bahawa kata laluan saya BERHUBUNG serangan kekerasan. Untuk memperbaiki mereka memerlukan sesuatu yang lebih baik daripada kuasa otak saya.

“Dapatkan pengurus kata laluan,” kata teman saya. Saya sangat marah pada hack yang saya memutuskan tidak akan menyakitkan untuk menyelidik beberapa orang.

Apa yang saya dapati terdapat kira-kira satu bilion dan satu pilihan, tetapi begitu banyak kekurangan ciri-ciri yang diperlukan atau memerlukan anda melanggan untuk mendapatkan akses penuh kepada ciri-ciri yang anda perlukan, dan kemudian anda membayar untuk barangan anda tidak mahu atau tidak akan digunakan.

Cerita panjang pendek. Saya menetap pada Kata Laluan Selamat dan inilah sebabnya.

Gambaran Selamat Selamat Kata Laluan

Walaupun antara muka Peti Langka adalah mudah digunakan, jangan biarkan yang menipu anda memikirkan itu adalah jenaka program kerana tidak. Komuniti pembina / pembangun aktif ada untuk membantu apabila keadaan menjadi salah. Sehingga sekarang, terdapat aplikasi tidak rasmi untuk Android dan iOS, yang kelihatan seperti perkara yang sangat sejuk kepada saya.

  Sistem Keselamatan Rumah Utama 10 2023
Kelebihan – Apa yang Anda Suka
  • Intuitif dan mudah digunakan
  • Disokong oleh komuniti sumber terbuka yang bersemangat
  • Benar-benar percuma
  • Boleh mengendalikan beberapa bilik kebal
  • Penyulitan data tempatan
Cons – Apa yang Boleh Diperbaiki
  • Hanya segelintir pilihan import
  • Terbatas untuk menyimpan kata laluan sahaja

Adakah Kata Laluan Selamat Selamat?

Ya. Program ini telah direka dengan banyak ciri yang menjadikannya telus dan selamat.

kunci keselamatan

Ia adalah Open Source. Ini bermakna anda tidak perlu mengambil kata pereka sebagai Injil bahawa program ini selamat. Anda boleh memuat turun kod sumber dengan mudah, mengkaji semula untuk diri sendiri, atau mempunyai seseorang yang mempunyai lebih banyak kepakaran di kawasan kajian itu. Sekiranya anda mempunyai potongan teknikal, anda juga boleh meletakkan program bersama-sama menggunakan fail sumber yang dimuat turun dan bukannya fail SafeSearch yang menawarkan.

Juga, Kata Laluan Selamat tidak mempunyai mekanisme pemulihan atau terdapat pintu belakang – yang bagus. Ini bermakna itu melainkan seseorang mempunyai kekunci induk, adalah mustahil bagi mereka untuk mengakses kata laluan anda. Ini termasuk pemaju dan pengguna.

Pemeriksaan integriti fail bermakna penyerang tidak dapat mengubah sebarang fail yang dilindungi tanpa mengetahui frasa laluan induk. Cadangan pangkalan data sebelumnya dibuat secara automatik. Pengguna mempunyai kawalan penuh ke atas jumlah sandaran serta di mana ia disimpan.

Cara Menggunakan Kata Laluan Selamat

Selamat kata laluan membolehkan anda simpan semua kata laluan anda dalam pangkalan data kata laluan tunggal, atau anda boleh membuat pangkalan data berlainan untuk tujuan yang berbeza jika anda suka. Saya dapat melihat di mana ia mungkin berguna untuk mempunyai pangkalan data untuk kerja dan satu lagi untuk kegunaan peribadi.

Pangkalan data boleh dipindahkan antara sistem selagi setiap sistem menggunakan versi Selamat Kata Laluan yang sama. Mari kita berjalan-jalan dengan cepat menetapkan perisian itu.

Apabila menggunakan kata laluan selamat untuk kali pertama, anda akan pilih butang pangkalan data baru.

  Kamera Keselamatan Laman Utama 920 2023

kata laluan masuk selamat baru

Seterusnya, anda akan diminta pilih lokasi di mana anda mahu menyimpan pangkalan data baru anda dan juga nama yang ingin anda berikan kepada pangkalan data.

pwsafe db location

Anda akan diminta memasukkan kata laluan utama. Inilah yang anda akan gunakan untuk menyulitkan dan mengunci semua kandungan dalam peti keselamatan baru anda.

kemasukan selamat kata laluan

Apabila menggunakan kata laluan tersimpan anda, terdapat beberapa alat yang tersedia. Ramai daripada ini memerlukan maklumat menyisipkan ke clipboard anda dan yang lain membolehkan fungsi jenis auto itu mengautomasikan pemindahan kata laluan anda ke dalam bentuk web.

Untuk menggunakan kata laluan tersimpan anda, anda boleh Buka Kata Laluan Selamat. Seterusnya, pilih nama pengguna dan kata laluan yang anda ingin gunakan.

login masuk pwsafe

Pilih ikon nama pengguna untuk bar alat. Sebaliknya, anda boleh klik kanan pada skrin dan pilih “salinan nama pengguna ke papan keratan.” Pilihan lain ialah dengan menggunakan pintasan Control + U dan kemudian tampal nama pengguna ke dalam bidang yang dikehendaki.

ikon nama pengguna pwsafe

Untuk memilih kata laluan yang sesuai, klik pada ikon kata laluan dari bar alat atau klik kanan dan kemudian pilih “salin kata laluan ke papan keratan.” Pilihan lain ialah menggunakan Control + C untuk menampal kata laluan ke dalam bidang yang dikehendaki.

ikon kata laluan pwsafe

Ciri-ciri tambahan

penyesuaian papan kekunci

Kata laluan Selamat menjadikannya mudah untuk membuat dan mengedit log masuk kerana semua yang anda perlukan adalah nama pengguna, kata laluan, dan lokasi di mana kumpulan maklumat baru harus disimpan. Anda boleh menetapkan tarikh tamat tempoh untuk kata laluan anda, yang menyediakan lapisan keselamatan tambahan dengan membuat anda menukarnya dengan kerap.

Kerumitan, mungkin, tetapi idea yang hebat.

Terdapat dasar kata laluan yang boleh disesuaikan yang membolehkan anda untuk menukar kata laluan anda dengan kerap pada kekerapan yang anda pilih.

Ciri mengisi dan auto log masuk auto menjadikannya mudah untuk menggunakan kata laluan anda. Penjana kata laluan mencipta kata laluan yang kompleks dan kuat secara automatik berdasarkan kriteria yang anda tetapkan.

  Senarai Penipuan VPN: Perkhidmatan Tidak Layak Masa Anda (Kemas kini 2023)

SO kuat dan kompleks saya tidak peduli untuk cuba mengingati mereka. Ia tidak berbaloi.

Beberapa ciri lain yang termasuk merit termasuk pilihan untuk memasang perisian anda pada pemacu USB dan fungsi sandaran yang membolehkan anda membuat sandaran seluruh pangkalan data dan menyimpannya di lokasi yang selamat sekiranya sesuatu menjadi salah.

Had

Kata laluan Selamat adalah alat yang hebat yang tidak memerlukan apa-apa dan boleh mengambil hanya beberapa saat untuk memuat turun dan menetapkannya. Satu-satunya kelemahan adalah ia pada masa ini hanya tersedia untuk sistem Windows. Juga, jangan buang masa anda mencari naik taraf kerana tidak ada apa-apa. Biasanya, ini akan membimbangkan saya tetapi perkara itu begitu mudah dan mudah digunakan versi terkini harus berfungsi dengan baik untuk jangka masa panjang.

Logo Keselamatan Kata LaluanIni adalah di mana batasan berakhir untuk semua tujuan praktikal. Satu perkataan mengenai perkhidmatan pelanggan; kerana ia adalah penyelesaian sumber terbuka, kaedah utama sokongan adalah dalam forum, yang bukan perkara yang buruk. Saya, untuk satu, lebih suka memilih otak orang sebenarnya menggunakan produk daripada yang diupah oleh syarikat untuk membicarakannya. Hanya keutamaan saya.

Selepas memasang perisian dan ujian memandu selama beberapa hari, saya di sini untuk mengatakan bahawa saya tidak dapat mencari satu sebab untuk terus mencari. Kata laluan Selamat ialah pengurus kata laluan yang saya tidak pernah fikir saya mahu tetapi telah menjadi pelik.

Selepas ujian peribadi yang luas, saya boleh mengatakannya Kata laluan Selamat adalah pengurus kata laluan yang sangat baik yang juga menyaingi prestasi senarai yang kami kurangkan pengurus kata laluan terbaik. Untuk keperluan majoriti pengguna, saya tidak boleh bayangkan anda perlu mencari di tempat lain.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me