Най-добрите австралийски интернет доставчици

изображение на бавни интернет скоростиПодобно на повечето колеги Aussies и аз се борих с домашната си интернет връзка.

Докато изграждах този блог и още няколко онлайн бизнеса имаше периоди от време, когато бавната ми връзка с интернет ми причини сериозни смущения.

Говорим, че чукаме клавиатурата ми по бюрото някакво разочарование. Подобно на това ��

В процеса на проучване и се опитвам да оптимизирам скоростта на домашния си офис, направих голямо проучване за австралийските интернет доставчици и плановете на NBN.

Светът на австралийските интернет доставчици

Трудно е да си представим живия живот без постоянен достъп до Интернет. Към 2020 г. повече от 14,7 милиона австралийци имат интернет в дома или бизнеса си. Това означава, че приблизително 88 процента от домовете и предприятията са свързани.

Използването на интернет е равномерно разпределено в цяла Австралия, като хората в Тасмания използват по-малко Интернет от по-голямата част от страната. Telstra Corporation Limited е най-големият доставчик на телекомуникации, включително Интернет, в страната.

Австралия има репутация на това, че има някои от най-ниските скорости на интернет сред развитите страни. Той стои зад страни като Русия, Унгария и Кения. Повечето абонати в Интернет имат скорост между 24 Mb в секунда и 100 Mb в секунда.

Скорошно проучване постави австралиеца като 62-и най-бавен интернет в световен мащаб. О ��

Въпреки че Telstra Corporation Limited е най-голямото име в телекомуникациите, на острова работят редица нови и утвърдени интернет доставчици. Може да бъде трудно да изберете правилния. Събрахме малко информация за най-големите играчи в австралийската телекомуникация с цел да ви помогнем да придобиете по-добро усещане за пазара и да вземете добро решение.

В допълнение към краткия преглед на тези компании, ние включихме някои подходящи информации за интернет опциите, налични в Австралия и как те могат да повлияят на услугата, която получавате.

Contents

���� Топ 10 Интернет доставчици Австралия ����

Ще представим топ 10 на доставчиците на интернет услуги в Австралия, като започнем с някои от по-големите известни имена и след това ще поговорим за някои от не толкова популярните опции.

1. Telstra – Най-добра обща връзка / скорост

Когато австралийците мислят за Интернет, ние мислим за Телстра. Всъщност повече от 40 процента от интернет връзките в Австралия са с Telstra.

Телстра предлага някои от най-скъпите интернет опции. Цените започват от около 70 долара на месец за план от 100 GB, който се предлага с ADSL 2+, NBN или кабел.

Това е значително по-скъпо от това, което предлагаме някои от другите компании.

Telstra е добър избор, ако търсите наследствена компания, която има репутация за качествено и последователно обслужване. Телстра предлага добри вечерни скорости на NBN. Те рекламират 80 процента от максималната скорост на връзката през пиковите часове.

Мобилните планове на Telstra предлагат достъп до бърза 4GX мрежа. Някои избраха да използват мобилната широколентова връзка като заместител на дома си.

Някои от допълнителните перки, които клиентите им получават, включват евтини билети за филми, предварително продадени билети за концерти и билети с отстъпка за някои спортни събития.

2. Optus – Голяма услуга / скорост

Ако Телстра е крал на телекомуникациите в Австралия, то Optus е престолонаследникът. Той е вторият най-известен интернет доставчик в страната. Репутацията му беше нещо, което отне години наред. Първоначално е основана през 1981 г. под името AUSSAT. През 2001 г. той се сдобива с монетата Optus.

Optus предлага на клиентите пълната гама от услуги, включително NBN и ADSL планове. Налични са мобилни планове и мобилни широколентови планове. Optus си изгради репутация за осигуряване на висококачествено обслужване на клиентите. Те са нетърпеливи да разговарят с клиентите си по телефон, социални медии, чат програми и в техните магазини.

Optus е известен преди всичко като доставчик на традиционните интернет планове за фиксирани линии и мобилни телефони. Те обаче се разклоняват и предлагат повече домашни безжични продукти. Плановете им са на конкурентни цени и мнозина са виждали своите безжични опции като привлекателна алтернатива на ADSL, NBN или кабелен Интернет.

3. TPG – Избор на твърд NBN пакет

Когато австралийците мислят за TPG, една от първите думи, която ви идва на ум, е евтина. TPG има някои от най-евтините планове на NBN. TPG може да се похвали с повече от два милиона клиенти в своите планове за обслужване. Плановете нараснаха с популярност заради ниските си начални цени и без допълнителни екстри.

Освен, че е евтина, услугата TPG NBN е бърза. Тестовете за ефективност, извършени през 2020 г., показаха, че TPG услугите на NBN предоставят на клиентите скорост на изтегляне от около 86 процента от рекламирания им максимум. Това е толкова добро, колкото и ако не по-добро, отколкото техните конкуренти. Разбира се, тези числа могат да се колебаят редовно.

TPG предлага на клиентите три нива на скорост на NBN:

 • Основна NBN 12
 • Standard Plus NBN 50
 • Премиум NBN 100

Тези планове идват с неограничени данни. За разумна такса потребителите могат да добавят стационарни и мобилни.

4. iiNet

iiNet е добър вариант за вас, ако искате план за забавление заедно с вашия интернет. Когато закупите неограничен план за данни iiNet, имате достъп до телевизионна телевизия за изтегляне. Една от най-атрактивните характеристики на тази компания е, че предлагат Naked DSL услуги. Това означава, че можете да получите DSL Интернет, без да плащате за допълнителен наем на телефонна линия. Много австралийци обичат това, защото повечето хора изоставят стационарните си линии и използват само мобилни телефони.

5. Додо

Макар да не завладява същия пазар като някои от по-големите си конкуренти, Dodo изгради значителна клиентска база. Като дъщерно дружество на Vocus Communications, той е собственост на същата компания, която управлява iPrimus и други комуникационни компании.

Dodo предлага домашен интернет, планове за мобилни телефони и домашна енергия и застрахователни продукти. В допълнение към интернет услугата, която предлагат, това, което привлича хората в Додо, е, че могат да предоставят на домакинство по-голямата част от ключовите си услуги на една сметка.

Сърцето на това, което предлага Dodo, е широколентов интернет. Те разполагат с пълна гама от продукти, включително NBN, ADSL 2+ и услуги за мобилен интернет. Налични са множество пакети Интернет и планове само за интернет. Додо може да се похвали с едни от най-евтините широколентови опции на острова.

6. Vodafone

Повечето хора не мислят за интернет услуги, когато мислят за Vodafone. Тази компания е изградила името си като мобилна компания. Въпреки това, през последните години Vodafone започна да предлага планове на NBN, хвърляйки шапката си в интернет бизнес играта.

  Какво е прокси сървър? Просто ръководство

Vodafone има директен модел на ценообразуване. Всичките им планове имат неограничени данни. Всичко, което трябва да направите, е да определите скоростта и цената, която искате да платите. Опциите варират от NBN 25 до NBN 100. Ако направите малко копаене, ще видите, че Vodafone има евтин план на NBN 12. Това е добър вариант, ако търсите интернет на бюджет.

7. принадлежа

С име, което кара всички да се чувстват добре дошли, Belong е един от по-новите интернет доставчици в Австралия. Той стартира през 2013 г., като предлага на ADSL 2+ планове за 50 долара на месец или 65 долара на месец. Тези планове предлагаха съответно 70 GB и 250 GB. За съжаление при стартирането само тези, които живеят в метрополията на Сидни, могат да се възползват от тази услуга.

Когато обаче покритието на NBN започна да се разширява, Belong започна да предлага планове за NBN и ADSL планове в по-голямата зона на Австралия. От 2020 г. Belong се придържа към своето просто предложение. Има една опция за неограничен план за данни, три опции за услуга на NBN, два плана ADSL 2+ и три Sim мобилни планове.

Австралия има повече доставчици на широколентов достъп от всякога досега, така че по-новите доставчици като Belong трябваше да намерят начини да пробият пазара. Твърдението на славата е, че предлага ефективен начин за поточно предаване на Netflix с бюджет. Домакинство с двама или трима души може лесно да поточно, използвайки услугата Standard Plus 40 Mbps. По-големите домове, които търсят непрекъснато 4K / UHD поточно предаване, ще се възползват от Premium план 80 Mbps.

Въпреки че основните планове, предлагани от Belong, са привлекателни, те все повече стигат до обслужването на клиентите. Има редица оплаквания от лоша комуникация и бавни времена на реакция.

8. Aussie Broadband

Aussie Broadband е друг новодошъл доставчик на интернет в Австралия. Това, което им липсва в разпознаването на име, те бързо изграждат репутация. Клиентите на Aussie Broadband често коментират как този интернет доставчик се притеснява от работата на своята услуга. Активно се ангажира със своите клиенти, както се вижда от комуникацията им с клиентите на форумите.

9. Ексетел

Основана през 2001 г., Exetel се разраства до повече от 300 000 бизнес и жилищни клиенти тук, в Австралия. Това е компания, която е направила тежките дворове и съществува от няколко години.

Подобно на своите конкуренти, те предлагат множество нива на плановете на NBN, започвайки от своя план NBN 50 до техния план NBN 100. Те не предлагат планове NBN 25 или NBN 12, но са избрали да уловят бюджетни клиенти със своята безжична широколентова услуга. С 12-месечен договор получавате модем и няма да се налага да плащате такса за настройка. За около 40 долара на месец получавате 250 GB данни.

Потребителите, които са срамежливи да се ангажират, могат да получат същата широколентова услуга без договор, но ще трябва да платите около 100 долара за модема. Когато използвате тези опции, трябва да наблюдавате разпределението на данните си. Ако преминете над разпределението си, ще ви бъде таксувано 10 долара за 10 GB. А скоростта ви ще падне от 12 Mbps до 256 kbps.

Exetel също предлага на клиентите ADSL планове, планове за мобилни телефони и мобилни широколентови планове. Както при много от Интернет доставчиците, които разгледахме, Exetel предлага домашен VoIP пакет, мобилни планове и план за домашна линия като пакетиран пакет.

10. SpinTel

SpinTel е един от най-добрите интернет доставчици в Австралия, за който вероятно никога не сте чували. Известни финансови списания, като Money Magazine, многократно са награждавали SpinTel за предлагане на нискокачествени интернет опции.

Подобно на много от своите конкуренти, SpinTel предлага разнообразни услуги, включително NBN, планове за мобилна широколентова връзка и ADSL 2+. Техните домашни безжични широколентови услуги ви дават силата на широколентовата връзка чрез модем. Това ви позволява да споделяте интернет в цялата къща. Тъй като SpinTel продава телефонни планове, вие сте в състояние да сглобите BYO телефонен план, докато пазарувате за интернет.

Какво означават различните типове интернет услуги?

В нашия преглед на най-добрите интернет доставчици в Австралия говорихме за:

 • ADSL Интернет
 • Кабелен интернет
 • NBN
 • Домашна безжична широколентова връзка
 • Фиксирана безжична връзка
 • Сателит NBN

Всички тези термини могат да бъдат объркващи. Нека отделим няколко минути, за да разберем какво всъщност означават всеки от тези условия и да видим как те влияят на интернет услугата, която получавате.

Какво е ADSL Интернет?

изображение, показващо рекламни интернет линии в АвстралияADSL Интернет, известен още като Асиметрична цифрова абонатна линия, е технология, която е създадена за осигуряване на бързи скорости на връзката, използвайки традиционните телефонни линии. Това позволяваше скорости, които бяха многократно по-бързи от тези, осигурени от комутируемия Интернет.

ADSL технологията е това, което направи възможно широколентовата скорост. Това е силата зад Web 2.0.

В някои части на света ADSL Интернет е заменен с интернет връзки. Все пак на много места в Австралия ADSL е технологията на деня. Разбирането какво представлява и как работи може да ви помогне при избора на връзка за вашия дом или бизнес.

Какво е ADSL линия?

Оптичните технологии изискват оптични кабели. За сравнение ADSL е гъвкава технология. Той използва медни телефонни линии, които се използват в стационарни линии от десетилетия. Информацията се изпраща по медните линии с висока скорост, което позволява на потребителите да гледат Netflix, да изпращат имейли и да работят онлайн.

Технологията за пръв път е въведена през 1988 г., но минаха години, преди технологията да се вкорени, защото е скъпа за внедряване. Нужна беше интуитивна обработка на сигнали, което изискваше разработването и производството на специализирано оборудване. До началото на 2000-те повечето области бяха надградени до ADSL технология.

ADSL мрежово покритиеКак работи ADSL?

ADSL е сложна система, която изисква множество технологии, за да функционира хармонично. В дома си ще трябва да имате ADSL модем. Модемът от вашия дом е свързан чрез усукана двойка медни телефонни проводници, обикновено от пет или категория шест кабела, които са свързани към местната телефонна централа. Оттам медната жица от вашия дом и медните проводници от домовете и фирмите във вашия район са свързани към DSLAM или мултиплексор за достъп до цифрова абонатна линия.

Модемът, който имате в дома си, изпраща и получава данни от и от DSLAM. Сигналите, които се изпращат напред-назад, използват различна честота от тези, използвани за гласова комуникация. Ето защо телефонните разговори и интернет сигналите могат да бъдат изпращани едновременно по една и съща линия. Когато сигналите достигнат до обмена, те се разделят и обработват чрез различни мрежови технологии. Това ви позволява да комуникирате по телефона или да комуникирате с уеб сървър от другата страна.

  Общ VPN - избягвайте този (сериозни проблеми със сървъра)
Какво влияе на скоростта на ADSL Интернет?

Интернет скоростите на ADSL не могат да надвишават 50 Mbps поради ограниченията на медните проводници, използвани за връзката. Има и други фактори, които могат да повлияят на ADSL връзките, голяма част от които са извън контрола на потребителя.

Ако връзката ви е „непокрита“, тя ще достигне максимум с около 10 Mbps. В населено място множество локални връзки се изтеглят от една и съща честотна лента. Това означава, че има повече хора, които се опитват да използват ограничено количество честотна лента.

Затворената ADSL връзка, от друга страна, има ограничения за броя на едновременните връзки в дадена област. Те могат да достигнат скорост до 40 Mbps, тъй като няма много потребители, които се борят за една и съща линия.

Скоростта на ADSL се влияе от разстоянието между вашия дом и телефонната станция. Колкото по-далече е разстоянието, толкова по-бавна е връзката и не толкова надеждната връзка. Контурните удължители могат да се използват за увеличаване на силата на сигнала на по-дълги линии. По-късите линии обаче винаги са по-добри.

Подобренията в ADSL линиите направиха доставянето на високоскоростен интернет на по-дълги разстояния по-надеждно. Все пак връзките, които са разделени на 10 мили или повече, ще претърпят влошаване и загуба на скорост поради разстоянието.

Какво е кабелен интернет?

изображение, обясняващо как работи кабелният интернетКабелният Интернет използва същия коаксиален кабел и мрежа, използвани за предоставяне на кабел до вашия дом, за да ви даде интернет. Вашият доставчик на интернет услуги ще изпрати сигнал за данни чрез коаксиалния кабел. Сигналът се предава на вашия модем.

От вашия модем към вашия компютър или маршрутизатор е свързан ethernet кабел. Тук получавате вашия високоскоростен интернет. Вашият рутер ще излъчва вашия Wi-Fi сигнал в дома.

Услугата за кабелна телевизия използва само малка част от честотната лента на коаксиалния кабел. Ето защо интернет услугата може да функционира с една и съща мрежа. Кабелните мрежи са разпространени в цялата страна и се използват за свързване на Австралия с останалия свят. Кабелният интернет позволява равномерно разпределение на сигнала между отделните потребители. Освен това позволява на потребителите, които плащат повече, да получават по-голяма честотна лента, което означава по-бързи скорости.

По какво се различава кабелният интернет от другите форми на интернет?

Сателит, оптичен кабел, кабел и ADSL споделят редица прилики. Кабелният интернет може да бъде за предпочитане пред сателитния интернет, тъй като сателитният интернет предлага не-директен сигнал, което означава, че по време на предаването може да има смущения. Кабелният Интернет има директна връзка, което означава надежден сигнал при високи скорости.

Оптично оптичните кабели за интернет могат да достигнат скорост на качване, която варира от 50 Mbps, чак до 2000 Mbps. Това е драстично по-бързо от това, което ще получите от кабелен интернет. Недостатъкът е, че влакнестите мрежи все още се разширяват и не са толкова достъпни в цяла Австралия, особено в селските райони.

Кой е Кабелен Интернет Добър за?

Кабелният Интернет предлага бърза широколентова връзка. Той може да бъде до 10 пъти по-бърз от DSL услугите. Кабелният Интернет е чудесен за тези, които искат да имат непрекъснати услуги, докато играят видео игри и използват видео технологии на живо онлайн. Има редица телефонни услуги, които в момента се предлагат по кабелен Интернет, осигурявайки ясна комуникация на част от цената на традиционните телефонни линии.

Какво е NBN?

Времето ще ни провали, ако се опитаме да опишем в дълбочина какво е NBN. Ето тази версия на Reader’s Digest. Националната широколентова мрежа е мрежа, която постепенно се разгръща от правителството в Австралия. Целта на NBN е да предоставя високоскоростни връзки до всеки дом и офис в Австралия. Освен това позволява на телефонните и интернет доставчиците да доставят развлечения, електронно здраве, сигурност и други домове и предприятия.

Какви технологии използват NBN?

NBN използва множество технологии, включително:

 • Fiber към помещенията
 • Fiber до възела
 • Влакната към сградата
 • Коаксиален хибриден фибри
 • Фиксирана безжична връзка
 • спътник

Повечето жители и фирми ще използват една от първите три технологии.

Мрежата, създадена от NBN, е проектирана да прокара икономиката на Австралия напред, като предлага по-добри връзки с останалия свят. Повечето хора използват NBN като начин за свързване към Интернет, комуникация с приятели и семейство и гледане на стрийминг услуги.

След като дом или бизнес са свързани с NBN, собствениците на жилища трябва да закупят нов план и модем на NBN. NBN позволява на потребителите да продължат да търсят в мрежата както винаги, но с по-стабилна мрежа и по-бързи скорости.

NBN продава четири скорости на ISP, които ги преопаковат и продават на обществеността. Опциите включват:

 • NBN 12
 • NBN 25
 • NBN 50
 • NBN 100

Числата след NBN се отнасят до мегабити в секунда. По принцип този номер ви показва колко бързо можете да изтеглите нещата. Колкото по-голям е номерът, толкова по-бързо можете да изтеглите информация. Ако закупите плана на NBN 50, ще имате интернет скорост, която е по-бърза от наследените ADSL планове. Достатъчно е да се позволи на четиричленно семейство да използва либерално интернет.

Кой се възползва от сателитни и фиксирани безжични планове на NBN?

Безжичните сигнали са идеални за тези от нас, които живеем в селските райони на Австралия. Противопродуктивно е да пускаме кабели до дома си, така че безжичните сигнали ни позволяват да се възползваме от интернет, без да жертваме производителността.

Можете да го сравните с мобилния интернет на телефона си. Има големи кули за пренос, разположени из цялата страна, които са част от NBN. Имате антена или приемник в къщата си. Ако живеете в населено място, може да има една предавателна кула, която обслужва няколко дома едновременно.

Ако живеете в отдалечени части на страната, услугата на NBN се доставя чрез спътник, известен като Sky Muster. На покрива на вашия дом ще има антена и сигналът ще пътува до вашия дом от космоса. Технологията изглежда футуристична. Тъй като сигналът изминава големи разстояния, има ограничения за това колко бързо може да премине сигналът.

Кой се възползва от домашната безжична широколентова връзка?

Въпреки че Австралия оставя много да се желае, когато става дума за наземни скорости на интернет, Австралия има някои от най-добрите мобилни телефонни мрежи на планетата. Много хора осъзнават, че е много по-добре да използвате безжична широколентова връзка, а не да се свързвате към фиксирана услуга като NBN.

  12 начина, по които всеки може да знае, че техният компютър е бил хакнат

Домашните планове за безжична широколентова връзка споделят много сходства с плановете за мобилна широколентова връзка. Въпреки това, безжичните планове имат повече данни, предлагайки до 200 GB на месец. Освен това плановете за безжична широколентова връзка ще се предлагат с Wi-Fi рутер, който е съпоставим с този, който бихте използвали, когато сте свързани с NBN. Това са мощни хардуерни части, които ви позволяват да получавате сигнал във всяка стая на вашия дом.

Плановете за безжична широколентова връзка са малко по-скъпи от това, което бихте платили за плановете на NBN. Тъй като все повече хора започват да ги използват, се очаква цената на тези планове да започне да пада.

Често задавани въпроси: Как мога да избера най-добрия интернет план?

Направихме кратък преглед на най-добрите интернет доставчици в Австралия. Сега бихме искали да обсъдим няколко неща, които трябва да имате предвид при избора на нов интернет план за вашия дом. Има три основни фактора, които трябва да имате предвид. Те включват:

 • Количеството данни, което ще ви трябва
 • Скоростта на вашия NBN план
 • Подписване на договор или не

Колко данни ми трябват за моя ISP план?

Отговорът на този въпрос ще варира от домакинство до домакинство. През 2018 г. средното австралийско домакинство използва около 85 GB широколентови данни всеки месец. Като се казва, повечето хора гледат на интернет като на полезна програма. Никой не би искал да закупи фиксирано количество електроенергия, знаейки, че ако преминат над това фиксирано количество, токът ще бъде изключен. По подобен начин повечето хора искат техният интернет винаги да е включен. Ето защо повечето избират неограничени данни.

Колко данни използвате в момента?

Ако смятате, че неограничените данни не са подходящи за вас, най-добрият начин да разберете колко голям е планът за данни, от който се нуждаете, е да разгледате старите си сметки за интернет. Те обикновено имат месечното ви използване. Ако нямате хартиено копие, трябва да можете да намерите тази информация на уебсайта на вашия интернет доставчик.

Стъпки за минимизиране на използването на данни

Ако сте шокирани от количеството данни, което използвате, и искате да платите за по-евтин план, можете да направите някои ощипвания на използването на Интернет. Например в социалните медии задайте видеоклипове никога да не се играят автоматично. Освен това, прегледайте качеството си на стрийминг в Netflix. Колкото по-високо е качеството, толкова повече данни използвате. Ако изтегляте филми, изтеглете ги в SD за разлика от HD. Филмът с HD качество на iTunes е около 4 GB, докато филмът за качество на SD е средно 1,5 GB.

Колко бърз трябва да бъде вашият план за NBN?

Това може да е труден въпрос за австралийците, защото най-дълго време не успяхме да изберем колко бърза е нашата интернет връзка. Въпреки това, сега NBN ни дава избор.

Има два фактора, които трябва да вземем предвид, когато определяме колко бърза е достатъчно за нас. Първото нещо, за което искаме да помислим, е скоростта на NBN от гледната точка на това колко бързо можем да изтеглим нещата. Тогава искаме да помислим за максималния капацитет на нашите връзки.

Например, нека кажем, че избрахме най-евтиния план на NBN 12. Получаваме 12 Mbps. В нашата къща обаче имаме шестима души, които често са в Интернет. Ако всички са едновременно онлайн, всеки човек получава само около 2 Mbps всеки, което е нищо.

В повечето случаи препоръчваме да получите план за NBN 50. Това ще позволи на четиричленно семейство да се свърже с интернет с добра скорост. Разбира се, ще спестите няколко допълнителни долара, закупувайки по-бавна услуга. Въпреки това, когато всички в семейството се борят да стриймират Netflix, да гледат видеоклипове в YouTube или да играят онлайн игри, ще разберете, че няколкото спестени долара не си заслужава.

Трябва ли да получим ISP план по договор?

Отговорът зависи от това какво искате от вашия интернет.

Ползите от излизането без договор

Може да искате безплатен месечен план без договор, защото не сте затворени в него за дългия път. Вероятно ще трябва да платите такса за настройка и вероятно ще бъдете таксувани за вашия рутер и модем. Но вие сте свободни да отмените услугата в свободното си време. Ако не харесвате доставчика си, можете да продължите по всяко време. Това е добър вариант за хора, които обмислят да изпробват нов доставчик, в който не са уверени.

Освен това ще можете лесно да сменяте доставчици, ако намерите по-добра сделка. Ако обаче новата сделка, която откриете, също е създадена месечно, вероятно ще трябва да платите друга скъпа такса за установяване. Тук в Австралия нашият широколентов пазар не е толкова здрав, колкото нашия пазар за смартфони. Това означава, че има по-малка конкуренция, така че вероятно няма да забележите огромни колебания в цените от един доставчик на друг, освен ако няма сделка.

Предимства от получаване на договор

Ако тръгнете по договора, вашият интернет доставчик ще ви заключи за период между 12 и 24 месеца. Въпреки това, вероятно ще спестите пари с течение на времето. Някои от облагите, които получавате за подписване на договор, могат да включват неплащане на такса за настройка, получаване на безплатен или отстъпка модем и по-евтина месечна цена.

Дългосрочните договори обикновено идват с някакъв вид бонус. Те могат да включват телевизия, лаптоп или достъп до други услуги. Докато всички доставчици на интернет услуги използват договори, само няколко работят месечно.

Надяваме се, че сте се насладили на нашия преглед на топ 10 на най-добрите интернет доставчици в Австралия. Както винаги, обичаме да чуваме от нашите читатели. Кажете ни вашия опит с различните доставчици на интернет услуги, които сте използвали в секцията за коментари по-долу.

Добавете свой собствен отзив:

Правим всичко възможно независимо изследване на продукти, за да помогнем на нашите читатели да вземат решения. Като се има предвид, ние също искаме да чуем вашите мнения. Приемаме индивидуални отзиви, които са информативни и не промоционални. Моля, попълнете формата по-долу и ние ще публикуваме отзива ви. Промоционални прегледи от самите компании няма да бъдат публикувани. Благодаря!

— Моля, изберете скорост —
Средно аритметично
Бавен
Бърз
?>

— Моля, изберете използваемост —
Лесен за използване
Леко усложнена
Много сложно
?>

С натискането на бутона по-долу потвърждавам, че съм чел и приемам Условията за ползване.

ДОБАВЕТЕ МОЯТ ПРЕГЛЕД

0
6858

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me