Какво е прокси сървър? Просто ръководство

Може би ви харесва да споделяте местоположението си и навиците си за гледане онлайн с останалия свят. Може би не Прокси сървърът може да ви помогне да направите невидими.

Повечето от нас са доста внимателни с личната си информация. Например, ако някой се появи при вас на улицата, който не сте познавали и ви е поискал телефонния си номер или адреса ви, ще бъдете много щастливи.

Това, което може да не осъзнавате, е, че всеки път, когато се свързвате към уебсайт или се свързвате с някого чрез интернет, вашата връзка дава адреса на вашия компютър на индивида, с когото взаимодействате. Защо това се случва? Тъй като компютърът ви трябва да може да изпраща и получава информация от компютъра, с който взаимодейства.

статистика за киберсигурностМожете да мислите за това като за хората, които се опитват да изпращат взаимно информация чрез пощенската поща. Единственият начин, по който те могат да се уверят, че информацията стига до правилното място, е като поставят адреса си на плика.

Адресът, който вашият компютър изпраща, е вашият обществен IP адрес. Може би сте чували този термин и преди. IP е съкращение за интернет протокол. Сега, когато знаете, че имате интернет адрес, любопитно ли сте да разберете какво е? Лесно е да разберете Просто отидете в Google и напишете в лентата за търсене „Какъв е IP адресът ми?“

Трябва да видите серия от числа, разделени на интервали от три или две по точки. Това е, което вашият компютър и други компютри използват за свързване с останалия свят.

Готови ли сте да знаете повече за вашия IP адрес? Продължавай да четеш.

Contents

Какво стои зад вашия IP адрес?

Може да се чудите как сте получили IP адрес. Е, как домът или апартаментът ви получиха адрес? Група планиращи градове очертаха района и определиха определени улици, за да имат определени имена и определени домове на тази улица, за да имат определени номера. Почти е същото с вашия IP адрес.

  Как да гледате HBO в Австралия

какво е ip адрес

Разликата е, че вместо планиращи градове, имате вашия доставчик на интернет услуги. В зависимост от това къде се намирате в страната, това може да е Verizon, AT&T, Comcast или произволен брой ISP. Това, което трябва да знаете, е, че на вашия модем е назначен IP адрес. Така че всяко устройство, което използвате, докато сте в дома си, за да се свържете с интернет, ще изпраща и получава информация чрез този адрес.

Ако сте като повечето хора, виждате това като интересна информация, но не смятате, че е нещо, което да ви вълнува или интересува. Имайки предвид, че има някои реалности относно публичните IP адреси, които изнервят някои хора.

Например, знаете ли, че ако човек има вашия IP адрес, той е в състояние да идентифицира къде се намирате на планетата? Може дори да успеят да определят улицата, на която живеете.

Или знаехте, че вашата достъпът до определени уебсайтове може да бъде ограничен от IP адреса че имаш? Повечето хора осъзнават това за първи път, когато пътуват в чужбина и се опитват да получат достъп до любимата си американска поточна услуга. Или услугата не работи изобщо, или има определени ограничения за това как тя ще работи въз основа на това къде се намирате, когато се свържете.

Помислете за това, вашият IP адрес е пряко свързан с вашето име и домашния ви адрес. Това е така, защото вашият интернет доставчик знае, че на определен адрес има някой, който плаща адреса. Това означава, че всеки път, когато използвате компютъра, вие предавате потенциално лична информация за себе си на света. И така, какво можете да направите?

Вижте как да получите прокси сървър

Пълномощник е нещо или някой, който стои на мястото на друг. Когато говорим за прокси за вашия IP адрес, говорим за получаване на заместващ IP адрес или заместваща идентичност.

как работи прокси

Не, това не означава, че трябва да получите нов интернет план. Просто трябва да влезете в интернет и да прегледате списък с наличните пълномощни. Има редица прокси сървъри, които твърдят, че са безплатни, но в пъти повече от тях предлагат бавно обслужване и може да имат по-малко от стриктни навици, когато става въпрос за наблюдение и запазване на личните ви данни.

  Най-добрите австралийски интернет доставчици

Има а брой уважавани прокси, които са достъпни онлайн. Тези прокси сървъри и VPN блокират вашия действителен IP адрес и ви дават фалшив IP адрес, поради който изглежда, че сте в друга част на света.

Как работи прокси?

Прокси е сървър на компютър. Този сървър ще вземе вашия трафик на уеб сърфиране и ще го пренасочи. Какво означава това на практика?

как работи прокси сървърът

Е, нека кажем, че искате да закупите нещо от eBay. Излизате онлайн, въвеждате eBay в лентата за търсене и вашият доставчик на интернет услуги изпраща заявка. Тази заявка ви свързва с вашата дестинация и показва eBay какъв е вашият истински IP адрес.

Ако сте свързани с прокси, заявката преминава по друг маршрут. Заявката преминава от вашия компютър към вашия доставчик на интернет услуги, но след това преминава към прокси или заместващ сървър. От този прокси сървър преминава към eBay. Докато информацията пътува, проксито ви дава секретен IP адрес, който ви позволява да скриете истинския си IP адрес.

Имате ли нужда от прокси?

Има брой хора, които биха казали, че не се нуждаят от прокси. Те нямат какво да крият и не се притесняват кой има достъп до техния IP адрес. Има обаче редица причини да използвате прокси, които надхвърлят желанието да скриете личните си данни.

предимствата на прокси сървъра

Например, вие сте в училище или библиотеката и искате да проверите състоянието на социалните си медии. Вашето училище или библиотеката обаче са блокирали достъпа до любимия ви сайт в социалните медии. Прокси сървър би ви позволил да заобиколите този блок и да получите достъп, който искате.

Или може би ви е интересно да разгледате нещо онлайн, но не е задължително целият свят да знае, че гледате споменатия елемент или четете по определена тема. Без прокси, вашият IP адрес ще бъде проследен до вашето физическо местоположение. С прокси, вашият IP адрес няма да проследи до вашето физическо местоположение.

  Общ VPN - избягвайте този (сериозни проблеми със сървъра)

Друг път, когато може да се възползвате от прокси, е когато пътувате в чужбина. Може да си мислите, че когато пътувате, няма да се интересувате от поточно съдържание онлайн. Въпреки това, както всеки, който пътува широко, разбира колко е екзотично или колко красиво е мястото, което посещавате, ще настъпи момент, в който искате да можете да седнете и да се отпуснете и да гледате любимото си шоу в любимия си стрийминг обслужване. Въпреки това, поради гео ограничения, може да не успеете. За пореден път използването на прокси би ви помогнало.

Някои хора използват прокси на работа, защото техният работодател блокира достъпа до определени сайтове в социалните медии. Те искат да могат да заобиколят тези ограничения. Истината е, че има редица причини, поради които използването на прокси може да бъде най-подходящата опция за вас.

Има някои причини да се отклонявате от използването на прокси. Например вашият доставчик на интернет услуги, вашият работодател или мрежа може да ви възрази с помощта на прокси. Те дори могат да имат черен списък на определени IP адреси, за които знаят, че могат да бъдат от прокси.

Вашата поверителност е важна

Хората ценят своята поверителност. Прокси сървърите ви помагат да запазите личната си информация и навиците си за сърфиране. Прокси сървърите осигуряват предимства за сигурността. Вашият прокси сървър може да бъде в състояние да криптира вашите заявки в мрежата, спирайки любопитни очи да гледат транзакциите ви. Прокси сървърът може да ви защити от известен зловреден софтуер и може да бъде съчетан с виртуална частна мрежа, която позволява на отдалечените потребители да имат достъп до Интернет чрез прокси сървъра на компанията.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me