Vaiheittaiset ohjeet IP-osoitteesi piilottamiseksi

Viimeksi päivitetty 20. tammikuuta 2020

Se on uskomattoman yksinkertainen ja tehokas järjestelmä. Se pitää asiat sujuvasti ja takaa, että saat etsimäsi tiedot, kun pyydät sitä.

Aivan kuten kotisi tunnistetaan yksilöivällä katuosoitteella, tietokoneesi tunnistetaan Internetissä yksilöivällä IP-osoitteella.

Kun selaat online-tilassa, IP-osoitteesi pyytää verkkosivustoa lähettämään sille tiedot. Verkkosivusto käyttää IP-osoitettasi tietääksesi mihin tiedot lähetetään.

Jokaisella muulla Internet-yhteydellä varustetulla laitteella maailmassa on myös yksilöivä IP-osoite.

Vaikka tämä järjestelmä on kätevä jokaiselle, joka haluaa käyttää Internetiä, se on myös kätevä jokaiselle, joka haluaa pitää välilehtiä siitä, mitä teet online-maailmassa.

Itse asiassa, IP-osoitteesi on se, jonka avulla muut voivat seurata ja tallentaa kaiken, mitä teet verkossa. IP-osoitteitasi voidaan käyttää jopa estämään sinua vastaanottamasta tiettyä sisältöä.

julkinen vs yksityinen IP-osoite

Tietoverkkorikolliset ja muut voivat myös käyttää IP-osoitettasi fyysisen sijaintisi määrittämiseen.

Tästä syystä ja muista syistä voi olla järkevää piilottaa IP-osoitteesi.

Kun opit lisää siitä, mikä IP-osoite on, miten se toimii ja kuinka piilottaa sen, alat nähdä, miksi IP-osoitteesi piilottaminen on välttämätöntä yksityisyytesi ja nimettömyksesi suojaamiseen verkossa.

Contents

IP-osoitteiden määrittäminen

On huikea pohtia kuinka monta laitetta on liitetty Internetiin. Siellä on ilmeisiä laitteita, kuten pöytätietokoneita ja kannettavia tietokoneita, mutta harkitsevat myös älypuhelimia, tabletteja, GPS-yksiköitä, pelikonsolia, älytelevisioita, Roku-tikkuja ja jopa muutamia tärkeitä laitteita, kuten jääkaappeja..

Mikä uskomattoman hämmentävä paikka Internet olisi, jos ei olisi johdonmukaista menetelmää kunkin ainutlaatuisen laitteen tunnistamiseksi. Voit pyytää vierailua tietyllä verkkosivustolla tablet-laitteella, mutta jos kyseisellä laitteella ei ole osoitetta, miten verkkosivusto tietäisi, mihin tiedot lähetetään?

haittaohjelmahyökkäys

Asianmukaisesti, jokaiselle Internet-yhteyteen kytketylle laitteelle annetaan yksilöivä IP-osoite. IP-osoitteisiin nykyisin yleisimmin käytetty muoto on IPv4. Kunkin IPv4-osoitteen muoto on x.x.x.x, jossa x tarkoittaa mitä tahansa lukua välillä 0–255.

Tämä tarkoittaa, että IPv4 IP-osoite voi näyttää miltä tahansa näistä esimerkeistä:

  • 172.16.254.1
  • 223.255.255.255
  • 191.255.255.255

Kuinka sisältö toimitetaan tiettyyn osoitteeseen?

On välttämätöntä, että jokaiselle Internetiin kytketylle laitteelle annetaan yksilöllinen IP-osoite. Jos kahdella laitteella olisi sama osoite, verkkosivustot eivät tiedä, mikä laite on tosiasiallisesti pyytänyt tietoja.

Internet Assigned Numbers Authority on vastuussa IP-osoitteen osoittamisesta laitteille. Tätä kutsutaan usein IANA: ksi, tämä on ICANN: n jako, joka IP-osoitteiden osoittamisen lisäksi hallitsee toimialueen nimijärjestelmää, autonomisen järjestelmän numeroiden allokointia, Internet-protokollaan liittyviä symboleja ja monia muita toimintoja.

IANA hallinnoi alueellisia Internet-rekistereitä tai RIR: itä. Rekisterin kautta jokaiselle maalle annetaan joukko osoitteita, joita ne voivat käyttää Internet-yhteyden muodostavien laitteiden tunnistamiseen. Itse asiassa, IP-osoite paljastaa maan, jossa laite sijaitsee. Tämän ansiosta jokainen kiinnostunut voi selvittää, missä maailmassa olet, kun selaat.

Miksi haluat harkita IP-osoitteesi piilottamista

Useimmat ihmiset kokevat käyttävänsä Internetiä vaarattomista syistä. He haluavat nähdä, kuinka tietty elokuva on arvostettu Rotten Tomatoes -tuotteisiin, tai tarkistaa paikallisen ostoskeskuksen aukioloajat. Ehkä he vain ostavat kenkäparin tai luovat verkkokaupan päivittäistavaroita varten. Tuntuu aika tylsältä tavaraa. Miksi sinun pitäisi välittää, jos muut ihmiset voivat seurata sinua IP-osoitteesi kautta?

miten vpn toimii

Oikeastaan ​​voi olla useita syitä, miksi sinun tulisi välittää. Tässä on vain muutama niistä, jotka saattavat asettaa sinut haluamaan naamioida IP-osoitteesi.

Pidä fyysinen sijaintisi salassa

Et ole rikollinen piilopaikassa, mutta se ei välttämättä tarkoita, että haluat rikollisten tai kenenkään muun pystyvän tunnistamaan sijaintisi. He eivät välttämättä pysty koputtamaan etuoveasi käyttämällä IP-osoitettasi, mutta he voivat silti tavoittaa sinut tavoilla, jotka voivat tuntua kiusalliselta.

Kun selaat, oletko koskaan huomannut todella erityisiä paikallisia mainoksia? Saatat nähdä mainoksen käytetystä autokaupasta kadulla tai kukkakauppias, jonka olet nähnyt keskustassa. Et ole ostanut käytettyä autoa tai kimppua, ja voit lyödä vetoa mistään summasta, jota nämä paikalliset kauppiaat eivät maksa, jotta heidän mainoksiaan lähetetään maailmalle..

Sen sijaan nämä mainostajat käyttävät IP-osoitettasi tavoittaaksesi sinut. Tutustu IPInfo-verkkosivustoon. Se kertoo sinulle kaiken, mitä sinun on tiedettävä IP-osoitteestasi. Itse asiassa se on yllättävän ja häiritsevästi yksityiskohtainen. Yritykset kirjautuvat tähän palveluun, jotta ne voivat kohdistaa IP-osoitteitaan alueellaan. Siksi näet niin paljon paikallista mainontaa ja ”erikoistarjouksia”, jotka ovat yksinomaan alueellesi.

piilota IP-osoite

On vähän huolestuttavaa ymmärtää kuinka paljon vieraat voivat oppia sinusta.

IP-liittyvien rajoitusten kiertäminen

Sisällön estäjiä voi kohdata kaikkialla. Ne ovat erittäin yleisiä työpaikoilla ja korkeakouluissa. Jopa hallitukset käyttävät näitä toimenpiteitä estääkseen kansalaisiaan katselemasta tiettyjä verkkosivustoja.

Jos todella haluat vapautta verkossa, todellisen IP-osoitteesi piilottaminen voi olla paras tapa tehdä tämä.

Voit kiertää verkkopalvelujen perustamia sisällön estäjiä

Netflix ja Hulu, kuten erittäin kysyttyjä palveluita tarjoavat yritykset käyttävät sisällön estäjiä estämään ihmisiä pääsemästä ohjelmiin, jotka on tarkoitettu vain tietyille maapallon alueille. Pelipalvelimet ja musiikkisivustot käyttävät myös näitä salpaajia. IP-osoitteesi peittäminen on hieno tapa kiertää näitä rajoituksia.

Suojaa itseäsi DDoS-iskuilta

Hajautettuja palvelunestohyökkäyksiä käydään yleisimmin yritys- ja pankkisivustoilla, mutta niitä voi esiintyä myös yksityisiä käyttäjiä vastaan. Useimmiten online-pelaamisen maailmassa nämä hyökkäykset tulvivat uhrin Internet-yhteyden vääriä pyyntöjä, jotta lailliset pyynnöt eivät pääse läpi.

ddos-iskut

Pysy nimettömänä

Aina kun olet online-tilassa, joku kurkistaa olkapäällesi. Hallitus, Internet-palveluntarjoajasi ja lukemattomat muut kiinnittävät kaikki huomiota. Se sisältää minkä tahansa määrän rikollisia. Yhdysvalloissa, Internet-palveluntarjoajasi voi jopa myydä tietosi kolmansille osapuolille, kun et ole viisas. Lisäksi, jos pelkäät henkilökohtaisia ​​tietojasi, sinun kannattaa kertoa itsellesi pelottavista Facebook-tietosuojakäytännöistä.

Suojaa itsesi, tietokoneesi, nimettömyys ja henkilöllisyytesi piilottamalla IP-osoitteesi.

IP-osoitteesi piilottaminen

Sinulla on vaihtoehtoja IP-osoitteesi piilottamiseksi. Nämä ovat yleisimmin käytettyjä, mutta niihin liittyy lisää tietoturvariskejä.

Käytä VPN: tä

Virtuaali yksityinen verkko (VPN) tarjoaa kattavan luettelon suojauksista, jotka peittävät IP-osoitteesi ja tekevät sinusta nimettömänä online-maailmassa. Kaikki online-liikenteesi on salattu parhaan käytettävissä olevan VPN: n kautta, ja voit käyttää liikennettäsi mitä tahansa ympäri maailmaa sijaitsevaa palvelinta. Saatat pystyä pääsemään muulla tavoin estettyyn sisältöön hyvällä VPN: llä, lataamaan torrentteja ja estämään kolmansia osapuolia tunnistamasta maantieteellistä sijaintiasi.

Jotkut VPN: t ovat parempia kuin toiset. On viisasta lukea useita VPN-arvosteluita ennen päätöksen tekemistä. Suosituimmat palvelut, kuten NordVPN ja Surfshark älä pidä lokitietoja käyttäjän toiminnasta. Tämä tarkoittaa, että VPN-palveluntarjoajasi ei pidä kirjaa siitä, missä olet menossa ja mitä teet verkossa. Tämä on kriittinen osa mitä tahansa VPN: ää.

Käytät loppujen lopuksi VPN: ää, koska haluat suojaa nimettömyys ja yksityisyys. VPN estää Internet-palveluntarjoajaasi tietämästä tekemäsi online-palveluita. Jos VPN pitää välilehtiä sinulle, se menee tarkoitukseen.

mikä on vpn

Ole varovainen yrityksille, jotka pitävät kaikkia VPN-lokit aktiviteettiasi, mukaan lukien sisäänkirjautumisen yhteydessä, kuinka kauan olet online-tilassa, mitä laitetta käytät, nimesi ja maksutietosi. Monien arvostetuimpien VPN-verkkojen avulla voit maksaa palvelusta vähittäismyyntilahjakorteilla tai kryptovaluutalla.

Et ehkä tunne tarvetta mennä sellaisiin ääripäihin, mutta VPN on edelleen todella hyvä idea. Kaiken verkkoliikenteen salaus estää kaikkia hallituksia rikollisiin pääsemästä seuraamaan toimintaasi. Lisäksi voit saada sen näyttämään siltä, ​​että selaat Los Angelesista, Kaliforniasta, kun todella istut kotisi Brisbanessa.. Se on sellainen yksityisyys, jota mikään muu toimenpide ei voi tarjota.

Valitse välityspalvelin

Välityspalvelin on kuin välittäjä, joka seisoo laitteen ja yleisesti verkon välillä. Lähetät pyyntösi välityspalvelimelle, joka välittää pyynnön verkkosivustolle. Sitten tiedot kulkevat takaisin välityspalvelimen kautta laitteeseen.

miten valtakirjat toimivat

Vaikka välityspalvelin saa työn edelleen suorittamaan perustasolla, saat VPN: llä paljon paremman suojauksen.

Välityspalvelimet ovat piilossa todellisen IP-osoitteesi piilossa, ja ne ovat edullisia. Ne eivät kuitenkaan tarjoa VPN: n tekemää salausta. Aikaisemmin he olivat palveluissa, kun ihmisten oli käytettävä puhelinverkkoyhteyksiä Internetiin. Välityspalvelin salli useiden ihmisten kirjautua sisään kerralla.

Löydä Tor-selain

tor-selain

The Onion Router -niminen ilmainen palvelu lähettää verkkoliikenteesi laajan välitysverkon kautta, joka sijaitsee ympäri maailmaa. Jokaista relettä johtaa vapaaehtoinen, joka uskoo ihmisten yksityisyyden varmistamiseen kaikkialla, kun he menevät verkkoon.

Kiitos heidän avustaan, kukaan ei voi pitää välilehtiä online-toiminnoistasi, koska he eivät löydä todellista IP-osoitettasi.

Vaikka saatavilla on muutama hyvä suojattu selain, Tor-selaimen tiedetään olevan tehokkain. Se hidastaa Internet-yhteyttä kuitenkin huomattavasti. Jos yksityisyyden suojaaminen on sinulle ensiarvoisen tärkeää, se on viisas varotoimenpide. Monet VPN: t antavat sinun lisätä TOR-palvelun yhteyteen ylimääräisen salauskerroksen aikaansaamiseksi.

Surffaus julkisen Wi-Fi: n kautta

Julkisen Wi-Fi: n avulla, joka ei yleensä ole turvallinen tapa selata, voit muodostaa yhteyden paikalliseen hotspot-verkkoon. Tämä peittää IP-osoitteesi, mutta jättää sinut haavoittuvaiseksi kaikille muille, jotka käyttävät samaa hotspotia. Se ei ole viisain tapa suojella itseäsi.

Jos käsittelet valuuttaa verkossa, älä tee sitä käyttäessäsi julkista Wi-Fi-yhteyttä. Tämä koskee erityisesti salaustekniikkaa. Lisäksi sinun kannattaa oppia lisää salauksen turvallisesta varastoinnista, jos rypyt tällaisissa asioissa.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me