Google-historian poistaminen

Google tietää enemmän sinusta kuin äitisi. Voi olla, että Google tuntee sinut paremmin kuin sinä itse tunnet.

Kuinka se on mahdollista?

Googlelle se on helppoa. He pitävät kirjaa kaikesta, mitä teet palveluidensa kautta. Jokaisesta haku, joka olet koskaan kirjoittanut, he ovat oppineet enemmän sinusta, kuten tykkää ja etuja sekä määrittelemällä ne ihmiset, joille olet yhteydessä.

Oletko koskaan käyttänyt Googlea työnhakuun tai oppiaksesi lisää sairaudesta? Entä haku televisio-ohjelmiin, muusikoihin ja elokuviin? Ehkä olet etsinyt pankkia tai pankkiiritaloa tai löytänyt kiinteistönvälittäjäsi Googlen avulla.

Jos näin on, niin Google muistaa sen. Google ylläpitää käyttäjäprofiilia kaikille, jotka käyttävät palveluitaan.

He pystyvät keräämään henkilöllisyyttäsi ja mieltymyksiäsi koskevat yksityiskohdat vain keräämällä kaikki nämä tiedot. Facebook on vielä huonompi tässä suhteessa, koska heidän äskettäiset tietosuojakäytäntönsä epäonnistukset ovat onnistuneet pääsemään maailmanlaajuiseen auditorioon.

Tässä on esimerkki siitä, mitä Google pitää välilehdessä:

  • Hakupyynnöt
  • joka Videot näet
  • Kaikki mainoksia jota napsautat tai katsot
  • teidän fyysinen sijainti selausistunnosi aikana
  • joka sivustot viettää aikaa
  • Tietoja selaimista ja käyttämäsi laitteet kun käytät Googlea

Se on aika kattava, mutta levytykset eivät lopu siihen. Kuka tahansa, jolla on Google-tili, on saattanut antaa yritykselle runsaasti tietoja, kuten nimi, sukupuoli, syntymäpäivä, puhelinnumero ja salasana.

poista aktiviteetti google

Jos kommentoit YouTubessa, lataat valokuvia tai videoita, kirjoitat sähköposteja tai lisäät yhteystietoja, myös nämä asiat tallennetaan.

Ei ole kuin Google koskaan puhdistaisi näitä tietoja. He ovat pitäneet käyttäjäprofiileja vuodesta 2005. Tämä tarkoittaa, että joka kerta kun olet käyttänyt Googlea, profiiliisi on tehty uusi merkintä. Tuolloin yliopistossa, kun olet kiinnostunut virkistyslääkkeistä? Googlella on ennätys siitä.

Tosiasia on, että nämä laajat tietueet ovat a suora uhka yksityisyydellesi. Vaikka voit poistaa selaimesi historian, tämä ei tee mitään puhdistaaksesi Google-historiaasi. Se johtuu selaimesi historian poistamisesta vain omasta laitteestasi.

Mahdollisuudet ovat hyvät, että olet huolissasi yksityisyydestäsi ja turvallisuudestasi verkkomaailmassa. Haluat käyttää parasta VPN: tä varmistaaksesi, että kukaan ei voi pitää kirjaa siitä, mitä teet verkossa. Jos et kuitenkaan tyhjennä Google-hakuhistoriaasi, jätät itsesi haavoittuvaiseksi. Vaikka näitä tietoja ei hakkeroida tai käyttää väärin, se loukkaa yksityisyyttäsi.

Contents

Miksi Google pitää kaikki nämä tiedot?

Google ei aio poistaa tietoja, jotka he ovat keränneet vuosien varrella. Se johtuu siitä, että he luottavat siihen erilaisiin tarkoituksiin.

  Kuinka pysäyttää Web RTC -vuoto (ilmaiset ja helppot korjaukset)

netto meille digitaalimainostuotot yrityksittäin

Yksi huolestuttavimmista näistä tarkoituksista on heidän osallistuminen joukkovalvontaan. Google tekee tiivistä yhteistyötä valtion virastojen kanssa “vakoilla” ihmisiä. PRISM-valvontaohjelma on erityisen huolestuttava turvallisuusammattilaisille. Tämän ohjelman puitteissa Yhdysvaltain NSA pystyy keräämään online-viestinnän riskejä. Samanlaiset ohjelmat ovat aktiivisia muissa maissa.

Lisäksi nämä tiedot auttavat Googlea kohdistamaan sinua tiettyyn mainontaan. Tuo talvitakki, jota katsoit verkossa?

Yhtäkkiä et voi päästä siitä pois.

Sen mainos seuraa sinua kaikkialla.

Google huomauttaa nopeasti, että he eivät myy tietojasi kolmansille osapuolille, mutta he tuottavat silti voittoa. Tämä johtuu siitä, että mainostajat maksavat heille mainosten sijoittamisesta. Google menestyy tässä pelissä lapioilla. Ne hallitsevat kaikkia muita online-mainosten sijoittelupalveluita.

Lisäksi Google tunnetaan ostamalla uskomattoman määrän yrityksiä. Tietoja, jotka he keräävät sinulta ja muilta, tarvitaan näiden hankkeiden onnistumiseen. Joitakin heidän viimeisimmistä yritysostoistaan ​​ovat Sigmoid Labs, Workbench, Onward, Senosis, GraphicsFuzz, Cask ja monet muut.

Vihaatko Google-ajatusta tietää niin paljon sinusta?

vakoileva vektoriEi ole epäilystäkään siitä, että Google on hieno hakukone. Saat paljon erinomaisia ​​tuloksia ei nopeasti. Palvelun hinta on kuitenkin yksityisyys. Kun yhä useammat ihmiset ymmärtävät, miten invasiivisia ja laajaa Googlen taktiikka ovat kiireesti poistaa Google historia kasvaa.

Jos et pidä ajatuksesta, että jollakin yrityksellä olisi niin paljon tietoa sinusta, osa todennäköisesti vuodelta 2005.

Voit käsitellä sitä askeleita.

Aloita Google-tilillä

Vaikuttaa vaikuttaneelta, mutta ainoa luotettava tapa poistaa Google-historia on Google-tilisi kautta. Vastaavasti, jos sinulla ei ole Google-tiliä, sinun on luotava tili. Jos olet kuin suurin osa ihmisistä, sinulla on jo sellainen. Jos et, niinantaa Googlelle vain vähimmäistietoa sinusta.

Etsi Oma toiminta -työkalu

Aloita Googlen kotisivulta. Mene oikeassa yläkulmassa kirjautua Google-tilillesi, jos et ole jo kirjautunut. Klikkaa sitten ympyrän muotoinen kuvake alustavalla.

Google vie sinut Google-tilisi kotisivulle. Valitse ”Data & Mukauttaminen ”-luokka näytön vasemmassa reunassa. Vieritä alas löytääksesi ”Oma toiminto” -painikkeen.

google-asetukset

Tällä sivulla näet uskomattoman yksityiskohtaisen ja kattavan luettelon online-toiminnastasi. Näytön vasemmalla puolella on valinta “Poista aktiviteetti”.

Napsauta sitä ja Google voi yrittää vakuuttaa sinut siitä, että tietojen jakaminen ja pitäminen niiden rekisterissä on tärkeää. He käyttävät kolme dioa, jotka antavat syyt siihen, miksi heidän mielestäsi sinun pitäisi olla avoimempi toiminnassasi.

  Parhaat osakekaupankäyntijärjestelmät kaupungissa Oz

Näitä voidaan käytännössä jättää huomiotta, koska tässä painotetaan yksityisyyden suojaa.

Onko tietoja, jotka haluat säilyttää?

Jotkut hakuistasi eivät ehkä ole erityisen arkaluontoisia, ja et voi välittää, jos maailma tietää niistä. Google-historian poistaminen sisältää myös Gmail-tilisi sähköpostien poistamisen. Google-profiilissasi voi olla myös muita asioita, jotka haluat säilyttää.

Jos näin on, sinun on ladattava tiedot ennen minkään poistamista. Tämä on välttämätöntä, koska täällä kuvattu poistoprosessi tuhoaa Google-historian kokonaan. Et halua menettää tärkeitä sähköpostiviestejä tai muita sinulle edelleen hyödyllisiä tietoja.

Kirjaudu Google-tiliisi, jotta voit ladata valitut tiedostot, jotka haluat säilyttää. Etsi tietojen poistosivu. Google valitsee automaattisesti kaikki tilisi tiedostotyypit ladattavaksi. Koska et todennäköisesti tarvitse tai halua ladata koko Google-historiaasi, voit napsauttaa ”Valitse mitään”, jotta mitään luokkaa ei valita.

gmail-etiketit

Täältä voit valita, mitä tiedostoja tai tiedostotyyppejä haluat ladata ja säilyttää. Voit esimerkiksi valita Gmail-alueella kaikki postilaatikon kohteet ja luonnokset. Kun valinnat ovat valmis, napsauta sivun alareunassa olevaa Seuraava-painiketta.

gmail valitsemalla tarrat seuraava painike

Tämä tuo esiin uuden sivun missä voit valita, mihin tallentaa latauksesi. On myös mahdollista valita, haluatko .zip- tai .tgz-tiedostotyypin. Sitten sinun on valittava, miten tietosi toimitetaan. Useimmat ihmiset mieluummin lähettävät linkin heille sähköpostitse, mutta saatat halutessasi lähettää linkin pilvitallenteeseen. Seuraavaksi napsautat ”Luo ​​arkisto” aloittaaksesi latausprosessin. Lataamiesi tiedostojen koosta riippuen tämä voi viedä useita minuutteja.

google arkiston luominen

Kun sähköpostisi on saapunut Googlelta, napsauta linkkiä ladataksesi tietosi. Harkitse kopion pitämistä tietokoneellasi ja toinen pilvessäsi tai ulkoisella kiintolevyllä.

google lataa arkisto

Hakutietojesi poistaminen

Etsi “Poista aktiviteetti” -painike “Minun toiminto” -sivulta. Voit valita muutamasta vaihtoehdosta päättääksesi, mitä poistaa ja mitä säilyttää. Voit poistaa tiettyjen aiheiden tai tuotteiden perusteella.

google poista aihe

Napsauta ”Kokeile” -kohtaa ”Poista aiheittain tai tuotteittain” -kohdan alla. Tämä palauttaa sinut Päätoiminto-sivulle. Valitse tietty toiminta napsauttamalla kolmen pystysuuntaisen pisteen kuvaketta. Valitse ”Poista”.

google toimintaani

Tässä Google alkaa paniikkia. Se antaa sinulle kortin, joka kertoo kuinka historiasi tekee Googlesta nopeampaa ja hyödyllisempää. Napsauta “OK” ohittaaksesi tämän.

Sitten, Google tarkistaa vielä kerran varmistaaksesi, että todella haluat poistaa kyseisen merkinnän. Hyödyllisesti, he kertovat sinulle, että samanlaisia ​​tietoja voidaan silti liittää Google-tiliisi esimerkiksi sijainti- ja Chrome-historiassa. Se kertoo myös, että jos haluat nähdä tämän muuhun toimintaan, voit vierailla ”Muut Googlen toimintaa.” Klikkaa Delete ja valittu merkintä katoaa.

  Rajoittamaton VPN-arvostelu - miksi se on todella rajoitettu

Nopeampi ja kattavampi tapa poistaa Google-historiasi on käyttää ”Poista päivämäärän mukaan” -vaihtoehtoa ”Poista aiheittain tai tuotteittain” -vaihtoehdon sijasta. Napsauta “Kokeile” ja saat esiin avattavan valikon, jolla on erilaisia ​​ajanjaksoja. Voit myös luoda mukautetun ajanjakson poistettavaksi.

google poista aihe koko ajan

Avattavan valikon hyödyllisin merkintä on kuitenkin “All time” -valinta. Napsauta ”Poista” ja Google paniikoi uudestaan. Näyttöön tulee kortti, joka haluaa sinun vahvistaa, että todella haluat poista koko historiasi.

google Poista aihe seuraava painike

Napsauta vielä kerran ”Poista” suorittaaksesi prosessin loppuun. Sinulla on nyt puhdas liuskekivi Googlen kannalta.

Mitä nyt?

Tietenkin se, että puhdistit historian, ei tarkoita, että sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta. Google seuraa edelleen kaikkia tekemiäsi liikkeitä. Tämä tarkoittaa, että sinun on toistettava prosessi, jolla Google-historiasi poistetaan muutaman viikon tai kuukauden välein.

Vaihtoehtoisesti, voit estää Googlea seuraamasta online-toimintaa. Napsauta ”Oma toiminta” -sivun näytön oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pystysuuntaisen pisteen kuvaketta. Valitse ”Toimintojen hallinta.”

google-toiminnan hallinta

Jokaisella Google-toiminnolla on oma hallinta, joten jokaisesta on poistettava valinta.

Napsauta sivun alaosassa olevaa Tauko-painiketta estääksesi Googlea seuraamasta sinua. Voit lopettaa vielä lisää seurantatoimintoja, vieritä seuraavan sivun alaosaan ja napsauta ”Mainokset”. Jälleen kerran sinun on poistettava kaikki painikkeet. Näet ponnahdusikkunan, joka koskee mainosten mukauttamista. Sammuta tämä myös.

google keskeyttää verkkotoiminnan

Kun kaikki nämä vaiheet on suoritettu, voit olla varma, että yksityisiä tietojasi ei enää tallenneta Googlen laajaan tietokantaan.

Google on jättiläinen ruokkii tietoa elävästä. Aina kun käytät heidän palveluitaan, sinun on ymmärrettävä, että jokaista toimintaa seurataan, mitataan ja analysoidaan ensisijaisesti mainosten tuomiseksi sinulle. Vaikka on ehdottomasti tapoja rajoittaa tiedon määrää, jota Google voi saada sinulta, esimerkiksi käyttämällä täysin suojattua selainta yhdessä VPN: n kanssa (jopa hyvä ilmainen VPN tekee), muista se uhraat hieman parempaa kokemusta joka kerta kun olet tuntematon.

Aihe on hyvin subjektiivinen, mutta tulee aina olemaan kysymys yksityisyyden ja mukavuuden välisestä tasapainosta.

Joten mikä on sinulle tärkeämpää?

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me