Kajian TorGuard – Tidak Buruk tetapi Tidak Hebat

Sekiranya anda seorang peminat besar jenis barang-barang jenis purata tengah, anda akan menyukai apa yang anda lihat dalam ulasan perkhidmatan VPN ini.

Adakah TorGuard menyampaikan janji yang tinggi yang dibuatnya? Kerana apa yang mereka sebut terdengar sangat bagus.

TorGuard menawarkan pelanggannya pelbagai pilihan privasi, termasuk proksi DNS pintar, alamat IP dikongsi, dan alamat IP khusus. Dalam kajian TorGuard ini, kami akan mengkaji apakah syarikat ini benar-benar dapat menyampaikan apa yang dijanjikan dan menyediakan pelayaran privasi dan tanpa nama untuk pelanggannya.

Logo TorGuard

Contents

Gambaran keseluruhan

TorGuard adalah program yang pada asalnya dibuat untuk mereka yang berminat untuk mengutuk. Ia telah membuktikan dirinya sebagai salah satu VPN terbaik untuk pemula dan leechers BitTorrent untuk menjamin trafik web mereka. Terima kasih kepada ciri keselamatan yang banyak dan ujian purata di atas dalam beberapa tahun kebelakangan ini, produk ini telah menarik khalayak yang lebih besar dan digunakan sebagai VPN global.

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan: Antara muka pengguna yang lemah
Dasar Pembalakan: Tiada dasar log
Saiz Pelayan: 3,000 ++ pelayan
Pengedaran pelayan: 50 negara
Sokongan: 24 jam panggilan, sembang langsung dan tiket
Mengotorkan: Dibenarkan
Streaming: Dibenarkan
Protokol dan penyulitan VPN: Protokol OpenVPN; AES 256-bit enkripsi
Ibu pejabat: USA
Harga: $ 9,99 / bulan
Laman web rasmi: https://torguard.net/
TorGuard Pros:
 • Mudah digunakan dan ditubuhkan
 • P2P dibenarkan
 • Bayaran tanpa nama diterima
 • Pilihan protokol VPN
 • Pelayan DNS Persendirian
 • Jaminan wang balik tujuh hari
 • 1,600 pelayan di 50 negara
 • Penghalang perisian perosak
TorGuard Cons:
 • Turun naik dalam kelajuan prestasi
 • Kemungkinan pencegahan kebocoran IPv6
 • Versi asas tidak boleh disambungkan ke Netflix terhad Geo

Bolehkah TorGuard Dipercayai?

TorGuard nampaknya mempunyai dasar pembalakan pendahuluan. Apabila anda melihat istilah mereka dan halaman dasar privasi mereka, mereka mengatakan bahawa mereka tidak akan menyimpan log atau penggunaan trafik. Mereka menyatakan bahawa mereka akan mengumpulkan maklumat anda apabila anda membeli produk mereka, tetapi itu sahaja. Secara teorinya, ini bermakna bahawa mereka tidak akan mempunyai maklumat anda untuk menjual kepada pengiklan atau menyerahkan kepada pegawai kerajaan jika mereka datang dengan waran.

dasar privasi torguard

Walau bagaimanapun, melihat lebih dekat dasar privasi mereka menunjukkan bahawa Malah, TorGuard mungkin mengumpulkan lebih banyak maklumat tentang anda daripada yang anda mahukan. Contohnya, pada halaman privasi mereka dengan jelas menyatakan bahawa alamat e-mel disimpan dan digunakan untuk menghantar maklumat mengenai langganan, pilihan pembayaran, dan untuk menghantar tawaran promosi.

Data pembayaran digunakan untuk menguruskan pendaftaran klien, pembayaran, dan pembatalan. Itu dikatakan, mereka janji itu data peribadi seperti nombor kad kredit tidak disimpan.

  Bagaimana untuk Mempercepat Sambungan Internet Anda

Mereka mengatakan bahawa log pelayan Web Apache sentiasa dibersihkan. Bagaimanapun, ini agak kabur. Apa yang selalu berlaku? Sekali lagi hari ini, sekali a minggu, sekali a tahun?

5eyesDi samping itu, dasar privasi mereka menyatakan bahawa tiada data disediakan kepada pihak ketiga melainkan jika mereka dikehendaki berbuat demikian oleh undang-undang. Ini menakutkan kerana alamat surat untuk TorGuard berada Orlando, Florida di Amerika Syarikat. Amerika Syarikat adalah sebahagian daripada pelbagai perkongsian perisikan antarabangsa. Salah satu daripada ini dikenali sebagai pakatan “Five Eyes”. Sayangnya, orang ramai secara keseluruhan berada dalam kegelapan apabila sampai ke tahap maklumat yang dikongsi oleh Amerika Syarikat dan peserta lain dari persekutuan “Five Eyes”. Atas sebab ini, kami menjangkakan perkhidmatan VPN yang berpusat di Amerika Syarikat.

Keselamatan

TorGuard memanfaatkan teknologi moden dengan matlamat menjaga data anda selamat. Salah satu cara ia dilakukan adalah dengan menyokong beberapa protokol VPN, termasuk:

 • pemilihan protokol torguardOpenVPN
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • iKEV2

Pengguna berpengalaman mungkin melihat keperluan untuk menukar antara protokol. Walau bagaimanapun, kebanyakan akan melakukan yang terbaik dengan melekat pada standard industri OpenVPN.

TorGuard menawarkan penyulitan AES – 256. Ini adalah standard yang digunakan oleh kerajaan dan organisasi keselamatan di seluruh dunia apabila mahu menyulitkan maklumat rahsia atau peribadi.

TorGuard dilengkapi dengan pelayan DNS yang selamat serta ciri perlindungan kebocoran DNS dan IPv6 yang dibina. Ini menambah lagi lapisan keselamatan. Suis bunuh terbina dalam memberikan anda keupayaan untuk secara automatik memutuskan sambungan dari Internet apabila TorGuard tidak berjalan. Ini bermakna anda tidak perlu risau tentang secara tidak sengaja lupa menghidupkan VPN anda.

TorGuard membolehkan anda melindungi peranti Android, Mac, Windows, dan iOS. Anda juga boleh menggunakan perkhidmatan ini di router DD – WRT dan Tomato. Tidak kira di mana trafik datang, anda dapat melindungi diri anda menggunakan TorGuard.

Harga

jadual harga torguard

TorGuard mempunyai pelan harga yang cukup mudah. Untuk $ 9,99 anda boleh membeli pelan bulanan dan meningkatkan cara anda sehingga pelan tahunan iaitu $ 59.99. Seperti yang anda harapkan, pembelian pelan tahunan akan menjadi pilihan yang paling ekonomi.

Satu langganan akan membolehkan anda menyambungkan lima peranti ke perkhidmatan tersebut. Anda boleh menambah peranti tambahan untuk satu dolar per peranti sebulan. Mampu menyambungkan lima peranti dengan satu langganan cukup banyak untuk kursus dengan perkhidmatan VPN berbayar. TorGuard mempunyai harga terbaik untuk menambah sambungan peranti tambahan.

Terdapat beberapa tambahan lain yang boleh anda beli, termasuk alamat IP berdedikasi statik, alamat IP yang dilindungi DDoS di negara Romania, serta alamat IP kediaman di Amerika Syarikat.

  Kajian Selamat Kata Laluan - Salah satu Alat Pengurusan Kata Laluan Terbuka Terbaik

torguard 7 hari percubaan percuma

TorGuard bukanlah perkhidmatan VPN termurah di luar sana, tetapi ia juga bukan yang paling mahal. Apa yang baik ialah mereka berjanji jaminan wang kembali tujuh hari.

Kami merasa perlu menyebutkan bahawa pada halaman pendaratan mereka, mereka menawarkan percubaan percuma selama tujuh hari. Kami cuba mendaftar untuk percubaan percuma dan tidak melihat apa-apa cara untuk melakukannya. Oleh itu, kami selalu bersembang untuk bertanya tentang perbicaraan. Kami diberitahu bahawa ia bukan percubaan percuma tujuh hari tetapi sebaliknya jaminan wang kembali tujuh hari. Kami kemudiannya digalakkan untuk membeli produk tersebut dan memberitahu kami akan menyukainya.

Tidak mahu membayar sesuatu dan tidak mendapatkan wang kami kembali, kami bertanya berapa lama masa yang diperlukan untuk mendapatkan bayaran balik jika kami membatalkan produk tersebut. Jawapannya adalah permintaan kami untuk membuka tiket.

Tidak perlu dikatakan, interaksi itu tidak memberi kita keyakinan.

kaedah pembayaran torguard

TorGuard menerima beberapa jenis pembayaran yang berbeza, termasuk semua kad kredit utama, PayPal, cryptocurrency, serta beberapa kad hadiah kedai.

TorGuard Dan Torrenting

TorGuard di tengah-tengahnya adalah perkhidmatan yang dibuat untuk mengutuk. Sesetengah perkhidmatan VPN akan mengenakan bayaran tambahan untuk pelanggan mereka untuk mendapatkan akses ke pelayan torrent. TorGuard menyimpan perkara-perkara yang mudah dengan menawarkan jalur lebar yang tidak terhad dan penggunaan tanpa had di seluruh rangkaian mereka. Mereka menyimpan rekod sifar apa yang berlaku pada VPN torrent dan pelayan proksi mereka. Ini bermakna pelanggan mempunyai jaminan bahawa mereka boleh memuat turun dengan penuh privasi.

TorGuard adalah pilihan yang baik untuk orang yang ingin menyimpan “abang” di teluk atau bagi mereka yang hanya bimbang untuk menghalang ISP daripada menggegarkan bandwith mereka.

Adakah Netflix Bekerja dengan TorGuard?

Terdapat peperangan berterusan antara Netflix dan VPN. Orang dari seluruh dunia mahukan akses kepada kandungan streaming Netflix AS yang didambakan. Apabila anda mula-mula menggunakan TorGuard untuk cuba mengakses Netflix, anda mungkin akan disambut dengan skrin ralat Netflix yang ditakuti.

netflix gagal sambungan

Ini kerana TorGuard menyedari bahawa cuba untuk melawan larangan Netflix yang menyekat IP berkongsi adalah pertempuran yang hampir tidak dapat dielakkan. Ia adalah sesuatu yang mereka tidak dapat bersaing. Jadi mereka datang dengan penyelesaian yang bijak. Daripada menawarkan penggunanya berkongsi IP, mereka mula menyediakan pengguna mereka yang berdedikasi streaming IP untuk tujuan tunggal mendapatkan sekitar Netflix geo blocking. Oleh kerana anda mendapat alamat IP berdedikasi yang hanya anda gunakan, kemungkinan alamat IP yang menjadi senarai hitam tidak ada.

  Adakah Penjaga Kata Laluan Selamat? Senarai Setiap Pelanggaran Utama

Sudah tentu, anda perlu membayar sedikit tambahan setiap bulan untuk alamat IP berdedikasi, tetapi ini mungkin penyelesaian tepat yang anda cari, terutamanya jika alasan keseluruhan mengapa anda mendapatkan VPN adalah untuk mendapatkan akses kepada streaming geografi terhad kandungan seperti Netflix.

Di mana terdapat Pelayan TorGuard?

lokasi pelayan torguardSatu perkara yang kita lihat apabila mengkaji penyedia VPN adalah beberapa pelayan yang mereka ada. Jelas sekali, lebih banyak pelayan yang tersedia, peluang yang lebih baik untuk anda mencari sesuatu yang tidak terlalu sesak, memberikan anda lebih lebar lebar jalur.

TorGuard mempunyai lebih daripada 3,000 pelayan dan boleh membanggakan pengedaran geografi yang mantap. Ini bermakna jika anda melakukan perjalanan di seluruh dunia, lebih mudah bagi anda untuk mencari pelayan dengan latensi yang lebih rendah dan prestasi yang lebih baik. Kami sangat gembira kerana TorGuard mempunyai pelayan di Afrika, Timur Tengah, dan India.

Ujian Kelajuan

torguard speedtest

Ujian Kelajuan dilakukan menggunakan sambungan serat 50 Mbps dengan cipher terkuat AES-256 / HMAC SHA512 / RSA-2048. Pelayan VPN AS diuji menggunakan pelayan uji berasaskan New York, dan pelayan VPN UK dan Belanda telah diuji menggunakan pelayan berasaskan UK.

Seperti yang ditunjukkan oleh grafik, VPN melakukan kelajuan yang baik, terutamanya sejak tetapan penyulitan terkuat digunakan.

Kesimpulannya

TorGuard menunjukkan beberapa janji. Ia mempunyai harga tahap kemasukan yang relatif dan beberapa tambahan yang membolehkan anda menyesuaikan pengalaman anda. Terdapat beberapa pelayan yang tersedia, dan VPN dioptimumkan untuk mengotorkan.

Kami tidak kagum dengan beberapa aspek dasar privasi serta harga yang mengelirukan. Aplikasi itu sendiri adalah mudah, tetapi ia tidak mempunyai kemudahan penggunaan banyak VPN lain yang telah kami semak. Ini pastinya VPN yang fokus privasi.

Kami akan mengatakan bahawa sokongan dan perkhidmatan pelanggan nampaknya berkualiti tinggi. Apabila kami bertanya tentang harga, kami menerima jawapan yang hampir serta-merta. Secara keseluruhannya, TorGuard adalah VPN di atas yang mempunyai beberapa perkara yang semakin meningkat untuk dilakukan, jadi kami memberi mereka 3.5 bintang daripada 5.

Walaupun beberapa daripada anda mungkin berpuas hati dengan VPN seperti TorGuard, kami tidak boleh menyalahkan anda jika masih mahu melihat-lihat. Nasib baik, kami mendapat beberapa cadangan yang praktikalnya adalah standard emas yang setiap usaha syarikat sedang berusaha. Simpan diri anda dari jam penyelidikan dan semak menyemak ulasan kami NordVPN dan Surfshark. Kami berjanji anda tidak akan kecewa dengan apa yang anda dapati.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me