Senarai Penipuan VPN: Perkhidmatan Tidak Layak Masa Anda (Kemas kini 2020)

Rangkaian Peribadi Maya telah wujud selama beberapa dekad.

Sebaik dianggap sebagai sumber yang digunakan terutamanya oleh syarikat, mereka kini biasa untuk perniagaan kecil dan bahkan individu. Dalam dunia yang terbaik, VPN menyediakan privasi yang lebih besar, menjadikannya lebih mudah untuk mengurus keselamatan di rangkaian rumah anda, rangkaian awam, dan pada umumnya mencegah maklumat daripada jatuh ke tangan yang salah.

Malangnya tidak semua penyedia VPN menawarkan tahap perkhidmatan dan sokongan yang sama. Mereka mungkin pandai mengambil wang anda tetapi memberikan kurang daripada faedah yang mereka tawarkan. Jika anda berfikir untuk melabur dalam VPN atau mungkin bertukar kepada perkhidmatan lain, gerakkan dengan teliti.

Berikut adalah beberapa sumber yang akan membantu anda mengetahui penipuan VPN yang lebih popular dan juga beberapa cadangan tentang perkhidmatan VPN terburuk untuk mengelakkan.

Contents

Tanda-tanda Kisah Penipuan VPN

Oleh kerana kemudahan akses kepada maklumat hari ini, orang kini boleh membuat keputusan pembelian yang lebih bijak. Walau bagaimanapun, kadang-kadang apa yang mereka katakan bukanlah apa yang selalu mereka lakukan.

Pada pandangan pertama, tawaran yang ditawarkan oleh syarikat VPN mungkin kelihatan jujur ​​dan adil. Tetapi, selepas pemeriksaan yang lebih dekat, banyak janji ini jelas terlalu sukar untuk … Apabila VPN mempunyai kenyataan luas mengenai perkhidmatan mereka – bukannya butiran khusus, tepat – ia adalah satu tanda amaran.

Apabila sesuatu yang kelihatan terlalu baik untuk menjadi kenyataan, ada peluang yang munasabah bahawa sesuatu tidak betul.

Ini adalah beberapa penipuan yang paling popular pada hari ini, dan ia adalah untuk satu alasan. Ini semua direka untuk menipu pelanggan dengan cara lain. Jadi jangan mengharapkan segala-galanya menjadi jelas pada mulanya.

Tidak Semua VPN Beritahu Anda Segala sesuatu Secara Langsung

internet penipuanAnda melihat kenyataan dalam penerangan produk yang membawa anda untuk berfikir bahawa VPN yang sedang dipertimbangkan melakukan pekerjaan yang baik yang melindungi anda dan perniagaan anda. Terdapat banyak perbincangan mengenai bagaimana perkhidmatan itu tidak menyimpan log aktiviti, tetapi apa yang dikatakan oleh bahan jualan jenis log yang lain?

  • Adakah perkhidmatan itu menyimpan log sambungan untuk sebarang masa?
  • Adakah log ini termasuk alamat IP asal anda atau data lain yang boleh dijejali dengan wajar kepada anda?
  • Adakah terdapat apa-apa dalam log yang disimpan oleh perkhidmatan yang menunjukkan apa jenis fail yang anda kongsi atau dimuat turun?

Seperti mana-mana jenis penyelidikan, ia membayar untuk menjaga Lima W dalam fikiran sebelum anda komited kepada mana-mana VPN. Sentiasa bertanya: siapa, apa, bila, di mana, dan mengapa.

Jika anda tidak dapat mendapatkan jawapan, itu adalah petanda yang baik yang tidak seperti NordVPN yang mempunyai dasar tanpa pembalakan yang jelas, VPN yang lain tidak melakukan tugas yang baik untuk menjaga aktiviti dalam talian anda dilindungi sebagai pasukan jualan yang ingin anda fikirkan.

Bahawa VPN Percuma Boleh Menamatkan Pengeluaran Cukup Sedikit

Anda sudah tahu terdapat perkhidmatan VPN percuma serta perkhidmatan yang berasaskan bayaran. Sebelum mengambil sesuatu yang bebas adalah mencukupi untuk keperluan anda, pastikan anda memahami apa yang akan dan tidak akan memberikan dari segi menjaga data anda selamat dan tidak mengekalkan log.

dibayar vs vpn percuma

Terdapat perkhidmatan VPN percuma yang melakukan pekerjaan yang sangat baik seperti Surfshark. Lain-lain yang tidak semua yang kuat ketika datang ke keselamatan dan bahkan mungkin menghadapi cabaran operasional yang meninggalkan anda tanpa keupayaan untuk masuk ketika anda berada di luar kota. Itu meninggalkan anda dan apa jua interaksi yang anda lakukan dalam talian tanpa banyak perlindungan.

  Sistem Keselamatan Rumah Utama 10 2020

Ketahui apa yang anda boleh mengenai downtime sistem dan apa jenis keselamatan yang digunakan oleh pasukan VPN untuk mencegah pelanggaran.

Ia juga membantu untuk mengetahui sama ada mereka menyimpan apa-apa jenis kayu balak walaupun sehari. Ini mungkin bermakna cuba mendapatkan jawapan langsung kepada soalan anda. Jika semua yang anda dapatkan adalah pengusiran, ambil itu sebagai tanda untuk beralih ke pembekal yang berbeza.

Sekatan ke Streaming dan Fungsi Lain

Adakah anda tahu bahawa tidak semua perkhidmatan VPN membolehkan streaming dari beberapa laman web yang lebih popular seperti Netflix.com?

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, beberapa laman web tersebut telah mengambil tindakan undang-undang untuk mencegah akses tersebut atau memerlukan sejenis pampasan untuk membolehkannya. Malangnya, tidak semua penyedia VPN berada di hadapan tentang apa yang tidak dapat distrimkan tapak atau jika terdapat beberapa jenis yuran yang akan dikenakan.

mesej ralat netflix

Pertimbangkan keadaan apabila rancangan lewat malam menunjukkan sebahagian daripada hujung minggu keluarga anda. Menjadi orang yang berhati-hati, anda membuat keputusan untuk mengekalkan lalu lintas tanpa nama.

Walau bagaimanapun, sejak pembekal VPN anda tidak menyebutkan bahawa anda tidak boleh mengalir di tapak popular yang anda gunakan, anda akhirnya kehilangan masa ikatan keluarga penting ini.

Tampak sedikit remeh? Kami tidak fikir begitu …

Perkhidmatan VPN direka bentuk untuk menyulitkan dan menjamin aktiviti dalam talian anda dan ini termasuk penstriman. Dipaksa untuk mengorbankan privasi data anda untuk hanya menstrimkan kandungan video dalam talian bukanlah apa yang VPN mengenai.

Sekatan untuk menyiarkan hiburan, selepas penyedia VPN telah menjanjikan aliran tidak terhad, adalah bendera merah besar. Jika anda mengetahui tuntutan penyedia VPN untuk memberikan akses dan tidak, atau jika anda perlu membayar yuran apabila anda dijanjikan sebaliknya, sudah tiba masanya untuk beralih kepada pembekal perkhidmatan yang berbeza.

Bukan Semua Alat Anda Bekerja Dengan VPN

bagaimana router vpn berfungsi

Anda mendaftar dengan VPN kerana ia mendakwa bersesuaian dengan semua peranti anda dan semua sistem operasi pada mereka.

Itu amat penting jika anda atau mana-mana pekerja anda bergerak. Apa yang berlaku pada kali pertama anda dalam perjalanan dan tidak dapat menyambungkan telefon anda ke VPN? Adakah ini menghalang anda daripada melakukan kerja yang memerlukan tahap keselamatan yang lebih tinggi?

Berhati-hati dengan tuntutan yang menyapu bahawa VPN berfungsi dengan semua peranti dan sistem pengendalian. Pergi dengan perkhidmatan yang memperincikan peranti mana dan sistem apa yang disokong seperti VyprVPN yang mempunyai butiran jelas mengenai keserasian.

Itu VPN Besar Boleh Digunakan untuk Membuat BotNet

Apa botnet? Botnet adalah rangkaian peranti berkebolehan Internet yang ditangkap dengan malware, dan kemudian digunakan oleh pengawal tanpa pemilik mengetahui apa yang berlaku.

Percaya atau tidak, kerentanan VPN dapat menjejaskan komputer anda, menjadi sebahagian daripada tentera botnet. Ini bermakna sesetengah sumber anda boleh digunakan untuk membuang orang lain daripada wang tunai dengan menghantar e-mel atau mengunci sistem untuk tebusan.

Inilah sebab lain untuk bertanya mengenai keselamatan platform. Jika perkhidmatan tidak mengemas kini perlindungan dengan kerap, anda berisiko walaupun mereka tidak menyimpan log. Aktiviti masa nyata anda sudah cukup untuk menjadikan anda mangsa yang mungkin. 

Langganan Sepanjang Hayat Yang Tamat

Anda telah melihat perkhidmatan VPN yang menyediakan langganan seumur hidup. Tetapi adakah mereka benar-benar?

… Terdapat beberapa VPN yang menanggung tawaran ini selagi perkhidmatan masih dalam perniagaan. Orang lain boleh menjatuhkan anda selepas satu atau dua tahun, kadang-kadang tanpa sebarang notis.

  Jumlah VPN - Elakkan Satu Ini (Isu Server Serius)

Penipuan Langganan Sepanjang Hayat VPN

Sekiranya penyedia VPN anda menjatuhkan langganan seumur hidup yang ada, anda akan ditinggalkan tanpa perlindungan dan tidak mempunyai privasi. Ia mengambil masa untuk mencari perkhidmatan lain yang sesuai, jadi anda perlu berhati-hati dalam memilih pembekal VPN anda, dan pakej yang anda akan bergantung.

Sebelum membuat keputusan bahawa langganan seumur hidup adalah perjanjian sebenar, digali ke dalam terma dan syarat. Apakah yang akan memungkinkan untuk membatalkan langganan itu? Jika anda tidak selesa dengan apa yang anda temukan, cari perkhidmatan lain.

App Scam Notorious VPN

Tidak ada kekurangan apl VPN yang dibangunkan untuk semua jenis telefon pintar. Dari Android ke Apple, kedai mempunyai banyak pilihan-tetapi tidak semuanya sah.

Beberapa waktu lalu, Apple mengalih keluar apl VPN yang digunakan untuk menipu orang daripada jumlah wang yang lebih besar. Dalam hal ini, terdapat tawaran percubaan dan maklumat percuma mengenai pembaharuan secara automatik pada akhir tempoh percubaan yang kurang jelas. Sebelum aplikasi dikeluarkan dari kedai Apple, beratus-ratus orang telah membayar kadar yang terlalu tinggi dan mengalami kesulitan untuk keluar daripada perjanjian itu.

Jika terma dan syarat tidak jelas, aplikasi tidak bernilai masa anda. Beralih ke satu yang berada di hadapan mengenai semua caj dan yuran, dan cara untuk menarik keluar sebelum tempoh percubaan percuma anda selesai.

Ada Mata di Lalu Lintas Anda Walaupun Tidak Ada Log Aktiviti Tidak

pengawasan mataPenipuan lain ada kaitan dengan akses masa nyata ke data anda. Pada asasnya, perisian hasad hadir dan menangkap penyemak imbas, muat turun fail, menonton video dan aktiviti lain ketika sedang berjalan. Satu atau lebih peranti yang digunakan untuk log masuk ke VPN mungkin terjejas.

Tiada log aktiviti per se, tetapi tindakan anda kemudiannya digunakan untuk menjana pemasaran yang disasarkan dalam bentuk e-mel, mesej teks dan paparan iklan. Bergantung pada apa yang anda lakukan dalam talian, maklumat itu juga boleh digunakan adalah sejenis percubaan untuk memeras wang.

Mencari Perkhidmatan VPN? Cross Off This List!

Apa yang diperlukan ialah satu carian dalam talian pantas untuk mencari lebih banyak perkhidmatan VPN daripada yang pernah anda bayangkan wujud. Sesetengahnya sebenarnya adalah perkhidmatan pendaftaran VPN yang pada akhirnya tidak memberikan faedah sama sekali.

Orang lain sebenarnya bekerja, tetapi tidak dengan cara mereka menuntut. Betusan terbaik adalah sentiasa mencari ulasan dalam talian, dan bertanya di sekeliling dan lihat apa yang orang tahu di rangkaian sosial atau perniagaan anda tentang VPN yang sedang anda pertimbangkan.

Untuk memulakan anda, berikut adalah beberapa contoh perkhidmatan VPN yang tidak dapat dijadikan apa yang anda perlukan.

Liberty VPN

Logo Liberty VPNPerkhidmatan VPN yang enggan memberitahu anda di mana ia berasaskan tidak bernilai masa anda. Kerosakan dari segi perkhidmatan yang mengelirukan dan tidak ada keupayaan untuk membuka sekatan perkhidmatan streaming, dan anda pasti bahawa perjanjian itu bukan satu yang baik.

Apabila kos bulanan tidak memberikan banyak jalur lebar dan dasar bayaran balik lebih rumit daripada terma dan syarat, tepat waktu untuk mencari di tempat lain.

Liberty VPN menyediakan semua perkara di atas. Jika anda masih memerlukan lebih banyak insentif untuk tidak mendaftar.

  • Anda tidak mempunyai keupayaan untuk menggunakan Skype dari sesetengah negara
  • Tiada sambungan serentak
  • Terdapat beberapa persoalan tentang peranti mana yang disokong dan sejauh mana
  • Mereka akan menggugurkan anda tanpa amaran jika anda melanggar mana-mana orang yang sukar memahami terma dan syarat
  • Lebih buruk lagi, anda akan dinilai yuran yang cukup besar untuk “dijatuhkan”
  Adakah Penjaga Kata Laluan Selamat? Senarai Setiap Pelanggaran Utama

VPN Betternet

Logo VPN BetternetBetternet VPN mempunyai nama harapan yang bertujuan untuk memberi inspirasi kepada keyakinan. Malangnya, ia berlaku di kalangan perkhidmatan VPN percuma dengan langkah-langkah keselamatan kurang daripada memberi inspirasi.

Pengguna telah melaporkan masalah dengan perisian hasad dan isu-isu yang berlaku. Ini bermakna data anda dikumpulkan dan mungkin dijual kepada pembida tertinggi.

Jangan terkejut jika anda tidak dapat mendapatkan jawapan lurus dari pasukan teknikal atau pasukan sokongan. Mereka tidak dikenali sebagai orang yang paling mesra pelanggan.

Ketahui bahawa seketika Betternet mengiklankan dasar sifar log, mereka mengekalkan log sambungan. Tidak jelas berapa lama balak tersebut disimpan.

VPN Pertahanan

Logo VPN pertahananApa gunanya mempunyai VPN jika ia tidak akan kekal? Itulah salah satu isu utama dengan VPN Pertahanan. Ketiadaan mereka jauh lebih besar daripada persaingan dan terdapat beberapa persoalan tentang bagaimana pelanggan yang selamat berlaku walaupun rangkaian itu berjalan dan berjalan.

Sesetengah pelanggan juga melaporkan masalah streaming dan melihat uptick dalam spam yang kelihatannya pelik berkaitan dengan aktiviti penyemakan imbas semasa log masuk ke rangkaian. Yang lain mencatatkan bahawa sokongan pelanggan mereka tidak kelihatan dalam gelung apabila masalah timbul, meninggalkan semua orang tidak pasti tentang apa yang sedang berlaku.

Kecuali anda menikmati huru-hara dan seperti idea tentang siapa yang mempunyai data anda, lebih baik mencari perkhidmatan di tempat lain.

Dot VPN

logo dotvpnApa yang anda fikirkan tentang VPN yang berdasarkan satu negara tetapi terutamanya mengendalikan pelayan di salah satu negara yang merupakan sebahagian daripada perjanjian Five Eyes?

Macam mana dengan pelayan di negara yang mempunyai beberapa timbal balik dari segi perkongsian data dengan negara lain? Kecuali anda tahu bagaimana kesan privasi anda dan anda dengan baik, memilih perkhidmatan seperti Dot VPN TIDAK untuk anda.

Berbasis di Hong Kong dengan pelayan di Jerman, anda boleh bertaruh terdapat sambungan dan log penggunaan yang dikekalkan. Dalam kes ini, VPN ini bermakna rekod yang ada selama dua tahun.

Gabungkan itu dengan reputasi untuk prestasi buruk dan anda perlu tertanya-tanya mengapa sesiapa akan berisiko mendaftar.

OneVPN

logo onevpnTidak berpuas hati dengan prestasi atau fakta bahawa OneVPN menyimpan log sambungan sementara menggosokkan dasar log-zero? Lagipun, tiada log bermakna tiada log.

Itu terlalu buruk. Mereka mempunyai cara untuk mendapatkan jaminan wang balik mereka yang telah menyebabkan beberapa pengguna marah dan lebih miskin.

Oleh kerana mereka tidak berada di hadapan mengenai log sambungan dan tuntutan mereka menjadi salah satu perkhidmatan VPN terpantas di sekeliling, anda perlu tertanya-tanya apa lagi yang mereka pilih untuk tidak memberitahu anda. Mendaftar pada risiko anda sendiri.

Garisan bawah

Terdapat banyak perkhidmatan VPN yang sah yang menawarkan perkhidmatan hebat, memberitahu anda dengan tepat apa yang mereka boleh dan tidak dapat memberikan, dan mengenakan bayaran yang munasabah.

Melangkaui orang-orang yang meninggalkan anda dengan banyak soalan dan fokus kepada penyedia perkhidmatan yang pergi keluar dari jalan mereka untuk jujur ​​dengan pelanggan yang berpotensi. Dalam jangka panjang, anda akan mendapat lebih banyak faedah dan kurangkan sakit kepala.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me