Най-добрите браузъри за поверителност (и най-лошото)

Шпиониране на браузъраЗнаете ли, че всеки път, когато излизате онлайн, вашият браузър оставя след себе си цяла информация за вас?

Всеки, който получи неоторизиран достъп до вашия компютър, ще може да прегледа тази информация и да научи много за вашите навици. Това, което влошава нещата, е това браузърът ви с удоволствие съобщава много от вашата лична информация към уебсайтовете, които посещавате.

Вследствие на подновения интерес към поверителността от страна на потребителите, популярните интернет браузъри винаги издават блогове и изпращат имейли, заявяващи своя ангажимент за поверителност. Ако обаче само се почешете под повърхността и погледнете техните декларации за поверителност или техните условия и разпоредби, става ясно, че защитата на вашата поверителност е последното нещо, което им е на ум.

Поради тази причина е важно да го направите въоръжете се със знанието. В това ръководство ще обсъдим как браузърът ви може да нарушава поверителността ви, кои браузъри да избягвате, както и да обсъдим нашите снимки за най-добрите браузъри за вашия работен плот, Android и IOS.

Contents

Защо повечето браузъри не се интересуват от вашата поверителност

Полагаме голямо доверие на нашите браузъри. Ние ги използваме, за да разгледаме всякакъв вид лична, лична и потенциално смущаваща информация в Интернет. Правим това знаейки добре, че някои аспекти на идентичността ни се записва.

Повечето хора се съгласяват на това съхранение на информация, защото искат да могат лесно да сърфират в Интернет и да запазват безплатна услуга. За щастие, някои хора са предприели някои стъпки, за да се защитят, опитвайки се да намерят най-добрия VPN за браузъра, който използват.

Проблемът е, че повечето браузъри може да не задържат края на сделката. Може да продават вашата информация на други хора и тази информация може да се използва за по-персонализирана реклама или по-коварни цели. Просто погледнете цялата информация, която вашият браузър вероятно събира за вас точно сега.

местоположение

гео-ACC-картаПовечето браузъри имат вграден API за геолокационно местоположение. Уебсайтовете, които посещавате, и услугите, които използвате, изискват тази информация, така че да могат определете коя версия на сайта им трябва да ви покаже.

Тази информация може да се използва и за определяне дали сайтове като BBC, iPlayer, Hulu или Netflix трябва да са ви достъпни. Може да успеете да заобиколите ограниченията за географско местоположение, като използвате VPN, дори безплатен VPN понякога върши работа.

Точността на информацията за местоположението ще варира в зависимост от устройството, което използвате. Информацията за местоположение обикновено не е толкова точна, колкото тази, която виждате на вашия смартфон, защото смартфонът ви използва GPS.

Връзка

Някои уебсайтове, като услуги за стрийминг, ще поискат информация за вашата връзка. Те могат да използват това, за да определят съдържанието на уебсайта, за да ви служи. Услуга за стрийминг като Netflix ще използва това, за да промени потока, който гледате. Възможно е да можете да заобиколите ограниченията за географско местоположение, като използвате VPN, готов за Netflix. Пример за такъв доставчик е SurfsharkSurfshark има сървъри и системи създаден специално за заобикаляне на тези ограничения.

Социална медия

Мониторинг на акаунта ви в социалните медииВече знаете, че вашите акаунти в социалните медии ви проследяват, докато посещавате сайтове в Интернет. Ето защо те са безплатни. Те се плащат, като ви продават рекламодатели.

Няма стимул да прекратят тези практики.

Може би си мислите, че социалните медии не ви гледат, но това може да ви създаде много проблеми. Например, да кажем, че сте влезли във Facebook и след това посещавате сайт, показващ злобни елементи или дори съдържание за възрастни. Сайтовете в социалните медии помнят това използвайки това, което е известно като суперкоки.

Те няма да ви дават реклама, пълна със съдържание за възрастни, но дневникът, който вашият сайт за социални медии направи от посещението ви в сайтове със съдържание за възрастни, никога няма да изчезне. Той винаги ще бъде свързан с вас.

железария

Вашият браузър ще записва информация за хардуера, който използвате, и операционните системи, които сте инсталирали. Това е, за да сте сигурни, че информацията в мрежата, която виждате, действително ще работи на вашето устройство. Вашият браузър ще записва също всички разширения или добавки, които имате свързан, както и доставчика на услуги, който използвате.

жироскоп

информация за жироскопаТази информация се събира само на мобилни устройства. Това, което прави тази информация страховита е, че вашият браузър може да я използва определете дали устройството ви е в ръцете ви или седи на маса.

Въпреки че голяма част от тази информация може да изглежда безобидна, истината е, че когато се комбинира с другата информация, която браузърът ви записва, тя рисува реална картина на това кой си. В ръцете на по-малко от честни хора, може да се използва за идентифициране на начини за атака на личния ви живот. Вижте сами какво вашият браузър знае за вас.

4 Интернет браузъри, които трябва да се избягват

Когато избираме интернет браузърите, които трябва да избягвате, разгледахме няколко критерия. Те включват броя седмици между актуализации, сигурност и поверителност. Въз основа на това смятаме, че това са интернет браузъри, които трябва да избягвате.

1. Microsoft Internet Explorer

лого на Internet ExplorerИмаше време, когато Internet Explorer беше безспорен крал в света на браузърите. Сега Microsoft призовава хората да не използват Internet Explorer. Това ви казва колко е лошо.

Microsoft замени Internet Explorer с Edge. Така че те не планират повече големи актуализации на IE. Те все още предлагат някои актуализации за сигурност, но те са рядкост. Internet Explorer може да влезе в историята като един от най-малко защитените браузъри, създавани някога.

Що се отнася до поверителността, Internet Explorer ви позволява да използвате блокери на изскачащи прозорци и да изпращате заявки „Не проследявайте“ не само на посещаваните от вас сайтове, но и на сайтове на трети страни, които предлагат съдържание в сайтовете, които посещавате. За съжаление, тези искания могат да бъдат игнорирани. Internet Explorer не е в състояние да гарантира, че вашият личен трафик ще остане частен. И Internet Explorer е затворен код. Така че нямате представа какви програми за наблюдение дебнат зад завесата.

Трябва да отбележа едно нещо, ако използвате платформа за онлайн търговия, в никакъв случай не трябва да използвате EI за търговия. Това е сериозна отговорност и потенциално рискувате да изтече финансовите си данни.

2. Microsoft Edge

лого на микрософтChromium-захранвания Edge е най-новият опит на Microsoft да създаде жизнеспособен уеб браузър. Той е предназначен за лица, работещи под Windows 10.

Само за Microsoft Edge актуализира два пъти годишно. Когато мислите за усъвършенствания зловреден софтуер и други части от софтуера, създадени да нахлуят в поверителността ви, които се актуализират през цялото време, двугодишните актуализации не изглеждат достатъчно близо и това е определено много по-малко от конкурентите си.

  Най-добрият „безплатен“ антивирусен софтуер (2020)

Edge браузър работи в пясъчна кутия. Това означава, че процесите на браузъра се съдържат. Идеята е браузърът да бъде в състояние да предотврати въздействието на подозрителни сайтове със злонамерен код върху потребителите. Edge има ограничена поддръжка за разширения. Това означава, че има по-малко опасни разширения, които можете случайно да изтеглите. Въпреки това, верни на формата, Microsoft Edge бързо се разкрива, за да има петнист запис в най-добрия случай.

С Internet Explorer вие се възползвате от функцията му за защита от проследяване. По някаква необяснима причина Microsoft реши да премине без тази защита за проследяване с Edge. Дори в режим на частно сърфиране все още можете да бъдете проследени. Изводът е, че ако искате да сърфирате в интернет насаме, Edge не е добър вариант за вас.

3. Опера

оперно логоOpera е базиран на Chromium браузър, който се възползва от актуализации на всеки четири до шест седмици. Идеалният сценарий би бил актуализациите, изпълнявани на всеки три или четири седмици.

Що се отнася до безопасността, Opera има редица функции за защита, които са предназначени да подобрят безопасността на вашето сърфиране. Те включват защита от измама и злонамерен софтуер и инструменти, предназначени да блокират скриптове и добавки, които правят сърфирането несигурно.

опера прави това възможно за да персонализирате вашите настройки за поверителност и сигурност, така че вашите данни да не се кешират. Въпреки това, повечето хора са свикнали с добър браузър да прави това автоматично, така че може да не променят тази настройка за сигурност. По-притеснителното е, че Opera закупи VPN през 2016 г., за който беше показано, че проследява честотната лента и използването на лога. Ако това не беше достатъчно смущаващо, Opera беше закупена от станала компания скандален за нарушения на личния живот.

4. Google Chrome

хромно логоGoogle Chrome е далеч най-широко използваният днес уеб браузър. Те предлагат чести актуализации и добра сигурност за браузъра си. Google стигна дотам, че насърчава хакерите да търсят уязвимости в своя браузър с цел намиране на вратички и коригиране на продукта.

Причината Google Chrome да е в този списък и причината, поради която отново ще говорим за това в това ръководство, е, че Google Chrome принадлежи на компания, която изкарва прехраната си чрез събиране на частна информация от обществото. На всеки няколко месеца изглежда, че Google разкрива нещо, предназначено да нахлуе в поверителността ви с помощта на Chrome, било то съмнителна политика за история на местоположенията или автоматично да ви подписва в браузъра. Google използва Chrome, за да научи колкото може повече за вас, а след това те печелят пари от тази информация.

Google Chrome предлага редица разширения на браузъра. Те добавят функционалност към вашето сърфиране, но те също лишават ви от уединение. Нека не забравяме, че Google Chrome е браузър със затворен код. Така че нямате представа какво са скрили в кода си. Google предлага версия с отворен код на Chrome за тези, които се интересуват от нея.

Четири най-добри браузъра за десктоп за поверителност и безопасност

Анонимността в Интернет бързо се превръща в минало благодарение на социалните медийни мрежи и браузъри, които съхраняват вашата лична информация с цел предоставяне на персонализирани реклами и уебсайтове. По-долу са браузърите, които смятаме, че са най-добрите анонимни браузъри, които можете да използвате за поверителност и безопасност.

1. Браузър Tor

tor логоБраузърът Tor прави анонимния ви уеб трафик чрез мрежата Tor (Tтой ОНион Rвъншен). В резултат на това е по-лесно да защитите своята идентичност онлайн. Сърфирането в мрежата с Tor ще бъде по-бавно, отколкото използването на clearnet. И има редица уебсайтове, които блокират потребителите на Tor. Авторитарните правителства, които са загрижени за това, че техните граждани комуникират, публикуват или четат информация частно, също ще блокират браузърите на Tor.

Поради анонимността, която предоставя, браузърът Tor се превърна в идеята за журналисти и дисиденти по целия свят, които работят в режими, които блокират комуникациите. Мнозина го разглеждат като основата на онлайн демокрацията днес. Това е една от причините изследователите да са усърдни да подобрят свойствата на анонимността на Tor.

Как браузърът Tor защитава вашата анонимност

Иконата на лук се използва за илюстриране как работи браузърът Tor. Той насочва вашия трафик през мрежата Tor, което го прави анонимен. Tor използва a трислоен прокси, подобно на слоевете лук. Браузърът Tor ще се свърже на случаен принцип с публично изброен възел за влизане. Оттам трафикът се отскача през средно реле, което е избрано на случаен принцип. След това трафикът ще излезе през крайния изходен възел.

как работи тор

Когато използвате браузъра Tor, човек не трябва да се изненадва, ако техните страници се качват на друг език. Google и други услуги използват вашия IP адрес като начин да се досетите, че държавата се намира и езикът, на който ще искате да бъде представена информация. Въпреки това, когато използвате Tor, физическото ви местоположение изглежда от другата страна на планетата.

как tor работи 2

Хората, които живеят при правителства, които блокират Tor, ще конфигурират браузъра си Tor да използва мостове. Възлите за влизане и излизане на Tor са изброени публично. IP мостовите адреси не са. Това затруднява, ако не и невъзможно, правителствата да блокират тези IP адреси.

как tor работи 3

Въпреки че Tor мрежа може да маршрутизира всички видове TCP трафик, тя е оптимизирана за уеб сърфиране. Tor няма да поддържа UDP.

2. Браузър за поверителност на Epic

лого на epicprivacybrowserБраузърът за поверителност на Epic е браузър, базиран в Индия, който предлага много от функциите за поверителност, които хората искат направо извън кутията. Браузърът за поверителност на Epic е изграден на платформата Chromium. Някои от функциите му за поверителност включват:

 • Не се допуска добавки
 • Блокиране на бисквитки на трети страни
 • Прокси сърфиране с едно кликване в уеб
 • Активно открива и блокира рекламни мрежи
 • Блокира системите за уеб анализ, които проследяват вашата онлайн активност

Как да използвате браузъра за поверителност на Epic

Човек, който е запознат с използването на Chrome, ще може да използва Epic. Изтеглете го и започнете да сърфирате. От Epic не пази историята, началната му страница ще има осем панела от любимите ви сайтове. Два от тях са запълнени с „Как работи“ и панел, който ви насочва към личното търсене на Epic. Ако искате другите панели да бъдат попълнени със сайт, когато влезете, ще трябва ръчно да въведете URL адреса, който искате да бъде там. След всяка сесия на сърфиране бисквитките, данните, свързани с търсенето, и тракерите са заличава се.

  Най-добри екрани за поверителност на компютъра

Как браузърът за поверителност на Epic ви защитава

Един от начините да направят това е, като не изпращат данни за заглавието на реферала. Това означава, че те не изпращат данни за думите, които сте търсили, на други уебсайтове, когато щракнете върху връзка от търсачката.

Изтичането на уеб RTC IP адрес е блокирано. Това означава, че Epic автоматично блокира уеб RTC повиквания, които могат да изтекат вашия IP адрес. Освен ако не сте абонирани за VPN услуга, която директно предлага защита срещу теч като NordVPN, тези течове все още могат да се случат с VPN или прокси сървър.

Проследяването на URL адреси и проследяването на адресната лента се премахват. Това означава, че са премахнати следните неща:

 • Предлагайте адресната лента
 • Автоматичен превод
 • URLTracker
 • Проверка на URL

По подразбиране екстремният характер на поверителността на Epic означава, че няма:

 • Проверка на правописа
 • Запазване на парола
 • Уеб кеш
 • DNS кеш
 • Автоматично попълване
 • история
 • Автоматизирани „Най-посещавани уебсайтове“

Когато Epic се затвори, той автоматично ще изтрие:

 • история
 • Данни на Guide-Bulgaria.com
 • Посетени връзки
 • Медиен кеш
 • Влезте в данните
 • Приложение и DNS кеш
 • Index DB
 • Кеш на доставчика на история

Прокси за шифроване с едно щракване

Шифрованият прокси сървър на Epic ще запази вашия IP адрес скрит и кодиран, докато разглеждате. DNS заявките ще бъдат пренасочени чрез криптиран прокси. Това означава, че вашият доставчик на интернет услуги, правителството, вашият работодател и мрежови сополи няма представа откъде търсите или където разглеждате.

3. Смел браузър

смело лого (1)Смелият браузър си създава име сред онези, които се интересуват от поверителност, защото предоставя на потребителите сигурно, бързо и лично преживяване. Смел се гордее като нещо повече от нов тип браузър. Тяхната цел е да революционизират начина, по който хората мислят за Интернет. Като браузър с отворени източници, той има жив екип от хора, работещи върху него, които са насочени към поверителност и производителност. Смел беше основан от съоснователя на Mozilla и изобретателя на JavaScript.

Какво прави смелото бягане

Brave е проект с отворен код, изграден на Chromium. Това означава, че същите технологии, които се използват за работа с Chrome, като V8 JavaScript двигателя и двигателя за изобразяване на Blink, ще работят с Brave.

смели предпочитания

Когато се изпълнява на iOS, Brave използва WebKit, мощността зад браузъра Apple Safari.

Какво прави смелите различни?

Това е отношението, с което Brave агресивно се противопоставя на рекламите. негов бизнес моделът се основава на блокиране на реклами и замяна на тези с реклами от нейната мрежа.

Смел се е отървал от всички рекламни тракери. въпреки това, това, което Brave не е премахнал, са рекламите в резултатите от търсенето. Това включва реклами в AdWords в резултатите от Google. Елиминирайки рекламите, Brave изтегля много по-малко съдържание от уебсайт, което другите браузъри, които не използват разширение за блокиране на реклама.

смела платформа

Компанията се кълне, че няма и никога няма да съхранява данните на потребителите на своите сървъри.

4. SRWare Iron Browser

SRWare Iron логоБраузърът SRWare Iron се продава като браузър на бъдещето. Техният фокус е върху поддържането на поверителност и сигурност. Подобно на много от браузърите, които разгледахме, SRWare Iron внедрява Chromium. Предлага се безплатно в Mac OS, Windows и Linux. Някои от функциите, които го правят частни и защитени включват:

 • Той няма да проследява изтеглянията или инсталациите на браузъра
 • Той няма да предоставя актуализации във фонов режим, като тези, които се виждат с Google Chrome
 • Той предлага персонализиран потребителски агент
 • Той няма да генерира идентификационен номер на инсталацията на програмата

Какво прави железния браузър SRWare уникален?

Поверителността е това, което отличава SRWare Iron от основните браузъри като Google Chrome. Ето няколко примера:

предлагам

В зависимост от това как конфигурирате Google Chrome, когато поставите нещо в адресната лента, информацията се изпраща до Google и им помага да предоставят предложения. Това не съществува при SRWare Iron.

Алтернативни страници за грешки

В зависимост от това как конфигурирате Google Chrome, ако въведете неправилен адрес в адресната лента, тази информация се изпраща до Google и те ви изпращат обратно съобщение за грешка. Браузърът SRWare Iron не прави това.

Ad Blocker

Chrome не е оборудван с вграден AdBlocker. SRWare Iron браузър прави. Техният Adblocker може лесно да се конфигурира от един файл.

Това са само няколко от функциите, които има. Браузърът SRWare Iron се занимава с:

 • Потребителски агент
 • Визуализация Палци
 • Google Updater
 • URL проследяване
 • Проследяване на RL Z
 • Докладване на грешки

Най-добър браузър за Android

Вашите лични данни са по-ценни от златото. Това прави смартфони и други мобилни устройства златни мини за всеки, който иска вашите лични данни.

Защо Firefox Focus е най-добрият браузър за Android потребители в търсене на поверителност

Firefox Focus на Mozilla е предназначен за хора, които са загрижени за поверителността. Веднага след като затворите сесията си за сърфиране, личната информация за вас, включително паролите, историята на сърфирането и бисквитките, веднага се изтрива. Firefox Focus на Mozilla също спира тракерите и блокира рекламите.

мобилни платформи на браузъра firefox

Как работи Firefox Focus, за да защити вашата поверителност?

Firefox Focus осигурява допълнителна сигурност, като ви позволява да блокирате известни проследяващи уебсайтове въз основа на категории. Това означава, че можете да изберете да блокирате проследяващи реклами, аналитични проследяващи или социални проследявания поотделно или като група. Ще можете също да блокирате нещата вградени в новинарски статии, видеоклипове и слайдшоу за снимки, които може да се използват за проследяване.

Осигурявайки защита от проследяване, Firefox Focus използва списък, предоставен от Disconnect. Този списък позволява на Firefox да идентифицира и блокира тракерите.

Подобрена защита от проследяване

Тази функция ви позволява да го направите блокирайте бисквитките и тракерите с изключително детайлност. Докато тази функция не бъде добавена, Focus ще блокира всички бисквитки като настройка по подразбиране. Все още можете да направите това или можете да изберете да разрешите бисквитките, ако те добавят към вашия опит като потребител. В същото време пречите на тракерите да могат да ви проследяват в множество сайтове. Това означава, че няма да ви предлагат едни и същи продукти отново и отново, нито ще записват поведението ви онлайн.

Най-добрият браузър за поверителност на iOS

Ако сте на пазара за частен браузър за вашия iPhone или вашия iPad, тогава просто отидете с браузъра за поверителност на Ghostery. Тя ще ви позволи да преглеждате интернет частно и без да оставяте следа на вашето iOS устройство. Докато поверителността на Ghostery беше придобита от Cliqz през 2017 г., и двата браузъра все още работят като отделни единици, но споделят добавки за защитни функции помежду си.

  Най-добри екрани за поверителност на компютъра

Поверителност на Ghostery, най-бързият и сигурен браузър за iOS

Това е един от най-бързите и сигурни браузъри за iOS. Браузърът за поверителност на Ghostery предостави на потребителите на iOS възможността да сърфират в мрежата бързо, насаме, без проследяване и без реклами.

приложението cliqz mobiie

Подобно на всички продукти, които Ghostery произвежда, мобилният им браузър е напълно отворен код. В основата на неговите технологии са някои функции, базирани на технологията Firefox. Някои ключови функции на този съвместим с iOS браузър включват:

Вграден в AdBlocker

Като настройка по подразбиране, браузърът за поверителност на Ghostery се отърва от рекламите и претрупване. Потребителите остават с чисто и бързо изживяване. На потребителите се показва кой следи данните им, когато посещават уебсайтове. След това те имат опция за блокиране или отблокиране на тракери.

Ghost Search

Това е търсачка за поверителност, управлявана от компанията-майка, Cliqz. Cliqz е напълно независим и има собствен уеб индекс. Cliqz няма да споделя лична информация. Те използват съвременни техники, за да запазят заявките за търсене на своите потребители напълно анонимен.

Ghost Mode

Потребителите са в състояние да защитят поверителността си, като не позволяват уебсайтовете, които посещават, да се записват в историята на браузъра им.

Как да оптимизирате Chrome за максимална поверителност (ако трябва да го използвате)

Може да искате да използвате някои от по-сигурните браузъри, базирани на поверителност, за които говорихме в това ръководство. Тъй като Google Chrome е най-популярният браузър на планетата, вероятно ще ви се наложи да го използвате на работа или в други настройки. благодарно, има няколко корекции, които можете да направите в настройките, за да подобрите поверителността си.

1. Не позволявайте Chrome Sync

Ако Chrome е инсталиран на вашия телефон, лаптоп и компютъра ви на работа, той иска да синхронизира неща като вашите пароли и историята на браузъра си с всички устройства, на които е включен. Разбира се, може да е удобно. Но поверителността ви е по-ценна от малко удобство. Не е задължително да искате сайтовете, които търсите у дома или на мобилното си устройство, да бъдат на работния ви компютър, нали? Можете да поправите това, като направите следното:

 1. Кликнете върху трите точки, които се появяват от дясната страна на прозореца на Chrome. Това ще отвори менюто.
 2. Кликнете върху настройките.
 3. Кликнете върху „Хора“. Трябва да видите името си за вход / акаунт в Google.
 4. Щракнете върху лентата за синхронизиране точно под името за вход / акаунт и трябва да се появи „Разширени настройки за синхронизация“.

настройка на хромирана синхронизация

 1. Изключете всичко, което не искате браузъра, който в момента използвате, за да споделите с браузъра на другите си устройства. Ще трябва да направите тази промяна на всяко устройство, на което сте влезли.

2. Контролирайте с кого чате Chrome

Chrome взаимодейства с редица онлайн услуги, за да накара някои функции да функционират. Ако предпочитате Chrome да не взаимодейства с тези услуги без ваше знание, можете да ги деактивирате една по една. Само не забравяйте, че деактивирайки ги, вие също ще деактивирате функциите, които те носят. За да получите достъп до това, направете следното:

 1. Кликнете върху трите точки, които се появяват от дясната страна на прозореца на Chrome. Това ще отвори менюто.
 2. Кликнете върху настройките. Превъртете надолу до края на страницата.
 3. Щракнете върху разширената стрелка, за да получите достъп до функциите за поверителност и сигурност.
 4. Можете да решите какви допълнителни настройки искате да деактивирате.

хромирани уеб услуги

3. Контролирайте уеб съдържанието

Google Chrome ви позволява да контролирате какви уебсайтове могат или не могат да правят. За да постигнете това, направете следното:

 1. Кликнете върху трите точки, които се появяват от дясната страна на прозореца на Chrome. Това ще отвори менюто.
 2. Кликнете върху настройките. Превъртете надолу до края на страницата.
 3. Щракнете върху разширената стрелка, за да получите достъп до функциите за поверителност и сигурност.
 4. Кликнете върху настройки за съдържание за разширени функции.

хромирано уеб съдържание

С отварянето на тази страница ще можете да го направите фина настройка на вашите настройки за бисквитки, определете колко дълго трябва да се съхраняват данните и предприемете стъпки, за да не допуснете уебсайтовете да изграждат подробен профил за вас на вашия компютър. Някои хора решават да изключат напълно JavaScript и му позволяват да функционира само на уебсайтове, на които те наистина се доверяват.

Има и други функции, които може да искате да изключите от Google Chrome. Например, може да искате периодично да проверявате мениджъра на пароли на Google Chrome, за да сте сигурни, че нямате запазени пароли, които вече не използвате. Ако сте влезли в браузъра с помощта на споделена машина, може би е добра идея да деактивирате управлението на паролата напълно.

Най-добър плъгин за браузър

1. Badger за поверителност

лого на поверителностBadger за поверителност е плъгин за Google, който се научи да блокира невидимите тракери. Badger за поверителност няма списък с това, което ще блокира. Вместо това той следи домейните, които сякаш ви следят, докато разглеждате онлайн.

След това той изпраща сигнала Не проследявайте. Ако тракер игнорира тази заявка, Badger за поверителност ще започне да ги блокира. Той стартира процеса на блокиране, след като забележи един и същ тракер, присъстващ на три различни уебсайтове.

В допълнение към автоматично проследяване, Поверителност Badger предотвратява проследяване на кликвания върху изходяща връзка в Twitter, Google и Facebook.

2. Ghostery

ghostery логоGhostery е невероятно разширение за поверителност за Google Chrome. Той блокира нежеланите реклами, спира тракерите и може да увеличи скоростта с зареждане на уебсайтове.

Ghostery ви позволява да видите кой ви проследява на кой уебсайт и кой събира вашите данни. Функции за проследяване направете вашите данни анонимни за да ви даде допълнителен слой на поверителност.

заключение

Имате нужда от добре конфигуриран и защитен браузър, ако искате да защитите данните си и да запазите личната си информация частна, докато сърфирате в мрежата..

Не забравяйте, че повечето браузъри ще държат на вашите лични данни, ако настройките им по подразбиране не са променени. Това прави тези браузъри и като разширяване на вас, цели за киберпрестъпници. Вземете добър VPN като NordVPN или Surfshark, и започнете да сърфирате безопасно.

За повече информация относно подобряването на вашето онлайн сърфиране, разгледайте скорошния ми епичен преглед на плановете на NBN по площ и скорост.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me