Sådan fjernes blokeringen af ​​websteder

En af de mest populære komponenter på internettet fejrede 30-års jubilæum i 2020.

For tre årtier siden offentliggjorde en britisk computerforsker et historisk forslag, der skitserede sin vision for, hvad der ville blive kendt som World Wide Web, som vi i disse dage simpelthen skal betegne som ”internettet”, og som i det væsentlige er blevet korthed for ”internettet .”

Hvad Sir Tim Berners-Lee forestillede sig var implementeringen af ​​Hypertext Markup Language sammen med andre digitale informationsteknologier for at gøre internettet til et virkelig globalt system med ubegrænset browsing.

Oplysningsfrihed var kernen i Berners-Lees forslag; han ville forbinde computernetværk uden at skulle afbryde forbindelsen til aktive sessioner, og et af hans hovedmål var at give folk fra hele verden adgang til oplysninger, der er gemt på servere over hele kloden.

screenshot verdensomspændende webprojekt
Efter hans forslag tog det Berners-Lee omkring et år at færdiggøre udviklingen af ​​den første webbrowser-softwareapplikation og det første websted, der er bevaret til historiske formål i al sin kommandolinjeglære.

Fra det tidspunkt voksede nettet med store spring, og Berners-Lee var sandsynligvis glad for at få at vide, at han havde nået et af de vigtigste mål for sit forslag: fri og ubesværet adgang til digital information.

Contents

TL; DR – Hent en VPN

Hvis du har brug for et svar med det samme, er din bedste indsats ved at bruge den bedste VPN.

Websteder blokeres primært af geografisk placering, og en VPN vil løse dette problem direkte og problemfrit. Der er andre VPN-udbydere, der kunne fungere, men hvis vi kun kunne anbefale 2, ville det være NordVPN og ExpressVPN. Begge har haft enestående ydelse i årevis, og deres funktioner stiger næsten hver eneste måned.

Du kan ikke gå galt med disse to.

  • Læs vores fulde NordVPN anmeldelse eller besøg NordVPN
  • Læs vores fulde ExpressVPN anmeldelse eller besøg ExpressVPN

Brug for mere information? Fortsæt med at læse.

Sådan ser Internettet ud i dag

Hvis du er i en bestemt alder, husker du sandsynligvis et tidspunkt, hvor der ikke var behov for at fjerne blokering af websteder.

1990’erne var en herlig tid for udvikling af informationsteknologi; medmindre du stødte på websteder, der krævede, at du indtastede et brugernavn- og adgangskodekombination, nød du ubegrænset browsing af det, der er kendt som “Surface Web”, et udtryk, der er fremkommet for at skelne det fra “Deep Web.”

Den synlige del af banen findes på et informationsrum på overfladen; alt andet, faktisk størstedelen af ​​internettet, kan kun få adgang til med kontooplysninger eller specialiserede browsere, der opretter forbindelse til skjulte tjenester. Surface Web indeholdt næppe nogen geo-blokerede websteder før det 21. århundrede, men dette er ikke længere tilfældet i 2020.

Geo-blokerede websteder er noget, som Sir Tim Berners-Lee sandsynligvis tænkte på, da han opfandt internettet, men han forventede bestemt ikke at se det ske i det store omfang i dag. Inden vi fortsætter med at forklare, hvorfor geo-blokering finder sted, og hvordan du kan fjerne blokering af websteder ved hjælp af virtuel privat netværksteknologi, lad os kort nævne, hvordan Berners-Lee har det på nettet 30, efter at han opfandt det: han er ikke nøjagtigt tilfreds med måden tingene er på har udviklet sig, især med hensyn til informationsfrihed.

Ved du, hvordan vi ikke længere kalder denne internetkomponent World Wide Web? Vi forkortede til internettet uden at indse, at geo-blokerede websteder allerede har fjernet denne verdensomspændende egenskab. Den måde, hvorpå internettet ser ud for dig i Australien, er anderledes end hvordan det ser ud for brugere i USA, Costa Rica og mange andre lande (Læs mere: Tilstand til online-privatliv i Australien)

Sir Tim Berners-Lee, opfinder af world wide web

I nogle tilfælde indfører regeringer censurforanstaltninger, som du kan forvente af totalitære regimer som Kina, Cuba, Iran, Syrien, Sudan og andre. Ud over internetcensur finder vi også private virksomheder, hvoraf mange er amerikanske, bliver kontraheret for at skabe barrierer, der kommer i vejen for ubegrænset browsing.

  Är lösenordsskyddare säkra? Lista över varje större överträdelse

Ikke underligt at Berners-Lee er skuffet: geo-blokerede steder er anathema for det, han havde i tankerne, men det er de også nu en ubehagelig virkelighed i den digitale verden vi bor i.

Sådan fungerer geo-blokerede websteder

Der er forskellige metoder, som regeringer, internetudbydere (ISP’er) og techfirmaer kan bruge for at forhindre dig i at få adgang til websteder; endda at blokere Youtube. For at forklare, hvordan dette fungerer, kalder vi de blokerende enheder “skuespillere”, for hvilke ubegrænset browsing er noget, der strider mod deres forretningsmodeller og styringsmetoder. Lad os starte med et ekstremt tilfælde, Great Firewall of China, der regulerer internetadgang på hjemmemarkedet.

Geo-blokeret webstedGFW forsøger tilsyneladende at håndhæve kinesisk lov, der giver regeringen, men mere specifikt Kinas kommunistiske parti, myndighed til at kontrollere internettet inden suveræne grænser. Virkeligheden er mere på linje med censur, social kontrol og masseovervågning – hvorfor populariteten af ​​de mest sikre browsere og mest sikre e-mails vokser.

Talrige metoder anvendes til støtte for GFW; på det mest basale niveau blokeres IPv4- og IPv6-adresser, og et godt eksempel i denne henseende er den kinesiske sprogversion af Wikipedia. En mere sofistikeret og kraftfuld metode involverer at forstyrre DNS-adressesystemer på ISP-niveau, men dette er let for kinesiske regulatorer, fordi ISP-operatører skal reagere på regeringen og gøre det vanskeligt for borgerne at skjule deres IP-adresse.

I Kina er det ikke ualmindeligt at finde ud af, at en computers DNS-indstillinger er blevet ændret gennem forgiftningsangreb, der iværksættes i massiv skala. Disse angreb er blevet oplevet af turister og andre udenlandske besøgende, hvis laptops og smartphones ikke er i stand til at få adgang til bestemte websteder, selv efter at de er kommet hjem.

Hvad angår private virksomheder med geo-blokerede websteder, er deres rationale baseret på spørgsmål, der er relateret til overholdelse, ophavsretlige love, forretningsaftaler og kontrol med visse markeder.

Måske husker du en tid, hvor dvd’er var langt mere populære end videostreamingtjenester som Netflix, Hulu, YouTube og BBC iPlayer. Dengang brugte DVD-distributører teknologi som regionskodning, så en disk, der blev købt i et land, ikke ville spille i et andet. Selvom streaming af indhold oftest påvirkes af geoblokering, er andre websteder såsom Craigslist også berygtede i denne henseende.

Gendan ubegrænset browsing

Hvis din vision af nettet er mere på linje med hvad Sir Tim Berners-Lee havde for øje for 30 år siden, skylder du dig selv at bruge passende teknologi til at hjælpe dig med at omgå disse begrænsninger.

En måde at gøre det på ville være gennem en web-proxy eller finde ud af, hvordan man får adgang til proxy-servere; dette er en metode, som kinesiske internetbrugere har brugt i årevis med forskellige niveauer af succes. Problemet med webproxy er, at nogle teknologileverandører har udviklet metoder til at registrere dem gennem kunstig intelligens konstruktioner; desuden er de ikke så pålidelige, som folk vil have dem til at være, og de vil ofte ikke arbejde med streamingtjenester eller mobile apps.

Der er en mere følsom grund til, at du muligvis ikke ønsker at bruge webproxy i 2020: Hvis du har brug for at være anonym, når du går ind på websteder, bliver du nødt til at sikre dig, at den eksterne server ikke er i stand til at fange visse oplysninger, der kan identificere dig.

Dette er ikke noget, hvis du bare prøver at se en YouTube-musikvideo, der af en eller anden grund er blokeret i dit land, men hvad med, hvis du tjekker for at se, om der er en garanti for din arrestation i et andet land? Lad os sige, at et autoritært regime ved, at du bor i Australien, og en ordre om din arrestation er blevet offentliggjort på webstedet for deres udenrigsministerium; i dette tilfælde ønsker du for eksempel aldrig at bruge en web-proxy fra din smartphone i Melbourne. I det væsentlige er fuldmægtige generelt usikre.

  Hur du tar bort din Google-historik

Med ovenstående i tankerne er her nogle anbefalinger til, hvordan du kan fjerne blokering af websteder af forskellige årsager i 2020. Vi starter med at bruge en VPN, fordi dette er den bedste og smarteste metode; en VPN-tunnel, også kendt som en sikker tunnel, kan bruges til meget mere end bare at se den seneste episode af “Game of Thrones.”

Brug af en VPN til at fjerne blokering af websteder

Et virtuelt privat netværk er en udvidelse af et digitalt informationsnetværk, der kan fungere over offentlige rum ved hjælp af punkt-til-punkt-forbindelser. Historien om denne teknologi stammer tilbage til midten af ​​1990’erne, da et netværksteknik-team hos Microsoft oprettede en digital kommunikationsprotokol, der gav langt mere sikkerhed end tidlige fjernforbindelser etableret ved hjælp af terminalsessioner.

hvordan vpn fungerer flow

For at forstå, hvordan en VPN fungerer, hjælper det med at skelne mellem, hvordan data overføres fra personlige computerenheder til internettet. For at du skal have adgang til internettet, skal digitale oplysninger indsamles og udveksles, og dette sker typisk på en måde, der lader dine data være åbne for næsten enhver at se.

Til geo-blokerende formål ser streamingudbydere som Netflix på disse oplysninger og bestemmer, hvor du befinder dig; Hvis du for eksempel er i Queensland, vil du se et indholdskatalog beregnet til det australske marked, hvilket betyder, at visse programmer muligvis er blevet blokeret på grundlag af forretningsdistributionsaftaler – HBO er også blokeret på denne måde.

Fjern blokering af websteder med NordVPN

Da vi har nævnt Netflix mere end én gang ved hjælp af et eksempel, kan du lige så godt lære nu, at din bedste mulighed for at fjerne blokering af Netflix i 2020 er NordVPN, et firma, der har været i drift siden 2012.

NordVPN startede som et internetfrihedsprojekt baseret på de stærke idealer om privatliv og fri adgang til information observeret af nordiske nationer; i disse dage er virksomheden vokset til den mest anbefalede løsning for brugere, der ønsker at få adgang til websteder fra hele verden.

En af grundene til, at NordVPN er ideel til at fjerne blokering af geo-begrænset indhold, er, at de driver over 5.000 servere, der dækker 6 kontinenter; desuden VPN-protokoller og krypteringslag brugt af NordVPN Sørg for, at dit privatliv aldrig kompromitteres.

Fjern blokering af websteder med ExpressVPN

Her er en anden VPN-tjeneste, som du kan stole på, når du prøver at omgå de irriterende geoblokeringstiltag.

ExpressVPN tilbyder mere end bare servere over hele verden; det giver også et lovligt lag af databeskyttelse ved at være placeret i De Britiske Jomfruøer, en jurisdiktion, der er kendt for sin strenge privatlivslovgivning. Når du bruger ExpressVPN, behøver du ikke bekymre dig om logpolitikker eller historik med forbindelser. Lovene i denne ø-nation tvinger forretningsenheder til at jaloux beskytte identiteten af ​​deres klienter, og det er noget, som ExpressVPN er stolt af at følge.

Brug af søgemaskinens cache

Når du ikke er i stand til at få adgang til et websted på grund af geoblokering, kan du muligvis hente noget af det indhold ved at slå cache-versioner af dets sider op. Søgemaskincrawlere, der drives af Google og Bing, kopierer i det væsentlige hele versioner af websteder minus visse elementer til efterfølgende hosting på deres servere.

caching af søgemaskiner

Hvad dette betyder for dig er, at du kan bruge Google til at søge efter websteder, du ved, er blokeret; når du ser søgeresultatet, vil du bemærke en lille grøn pil ved siden af ​​URL-adressen, og det er her du kan kontrollere, om en cache-version er tilgængelig. Desværre dette fungerer ikke, hvis det pågældende websted har konfigureret sin robots.txt-fil til at forhindre gennemsøgning.

Brug af Tor-netværket

Onion Router var et softwareudviklingsprojekt, der startede hos U.S. Defense Advanced Research Projects Agency og blev senere finansieret af Electronic Frontier Foundation med det formål at dirigere internettrafik gennem et globalt netværk af private servere og noder, der drives på frivillig basis.

  Hvad er AES-kryptering? Hvordan det virker

Browsing på Tor-netværket er anbefales meget til brugere, der er dybt bekymrede over deres privatliv; for eksempel efterforskende journalister, der har pligt til at beskytte identiteten af ​​deres kilder.

Adgang til Tor-netværket var tidligere noget kompliceret for et par år siden, men ikke længere; Du kan nu komme i gang ved at installere Tor-browseren til Windows, macOS, Android eller Linux.

Tor fungerer muligvis ikke hver gang, og tilslutningsmuligheder kan til tider være usikre, men du kan generelt stole på, at det fungerer flittigt som et værktøj til at beskytte dit privatliv. Det, der er dejligt ved at bruge Tor-netværket, er, at du lærer meget om digitalt privatliv, og det vil ikke tage lang tid, før du begynder at bruge en GPG-signatur for at holde din e-mail-kommunikation sikker.

Afsluttende tanker

Uden tvivl er NordVPN og ExpressVPN de bedste metoder til at omgå geoblokering i 2020. Som tidligere omtalt bliver brugen af ​​web-proxier dateret og helt ærligt, usikker for brugerne. Forsøg på at få adgang til blokerede websteder ved hjælp af Googles søgemaskine-cache tager dig muligvis ikke så langt. Tor-netværket er fremragende til databeskyttelse, men det er ikke en god mulighed for at fjerne blokering af YouTube eller Netflix.

Til sidst, at bruge en VPN er den mest pålidelige og mest sømløse måde at gå på, især hvis du bruger mere end en enhed til at få adgang til websteder og streamingtjenester. Når du har valgt den VPN-løsning, der virkelig fungerer til din situation, kan du undersøge, hvordan du installerer den på din trådløse router for maksimal effektivitet og privatliv (Læs mere: Bedste VPN-router).

FAQ

Q: Hvordan fjerner jeg et websted på en firewall??

EN: I nogle tilfælde kan de websteder, du ikke har adgang til, blive blokeret på firewall-niveau, hvilket betyder, at de muligvis er blevet filtreret ud af routeren, operativsystemet eller antivirusprogrammet, hvilken som helst, der administrerer firewall. Desværre er løsningen ikke universal i dette tilfælde; du bliver nødt til at vide, hvordan du får adgang til firewall og oprette en undtagelse, ellers fjerner webstedet fra sortlisten.

Q: Hvordan fjerner du blokeringen af ​​Craigslist?

EN: Dette er så let som at ændre din IP-adresse, som er den vigtigste funktion ved VPN-tjenester. Du kan også prøve Tor-netværket eller endda en web-proxy, men husk, at sidstnævnte mulighed muligvis ikke fungerer, hvis du har JavaScript aktiveret.

Sp .: Hvordan man begrænser eller fjerner IP-blokering?

EN: Hvis du kører dit eget websted, kan du begrænse adgangen med specifikke IP-adresser eller et IP-interval fra cPanel-administratorskærmen, og det er her du kan fjerne begrænsningen. Du kan ikke forhindre IP-blokering på websteder, du ikke administrerer, fordi du ikke har administratorrettigheder; Du kan dog omgå IP-blokering med løsninger som NordVPN og ExpressVPN.

Spørgsmål: Kender internetudbydere de websteder, du besøger?

EN: Din internetudbyder har stort set brug for at kende de IP-adresser, du besøger til trafikdirigeringsformål, og de portnumre, du prøver at få adgang til, så det korte svar ville være ja, men det betyder ikke, at de ser på det indhold, du får adgang til ; de er for travlt med at tjene penge i et konkurrencedygtigt forretningslandskab til at forstyrre din Netflix-kø eller e-mails. Amerikanske internetudbydere forventes at bevare metadata for din trafikaktivitet i seks måneder, og de kan dele sådanne logfiler med retshåndhævende myndigheder og efterretningsbureauer i henhold til loven; dette er en anden god grund til, at vi skal bruge VPN’er i 2020.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me