Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα – Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σχεδόν ό, τι κάνετε online παρατηρείται από κάποιον. Οι ιδιωτικοί και κρατικοί οργανισμοί παρακολουθούν και καταγράφουν τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, πόσο καιρό μένετε σε αυτούς τους ιστότοπους, τι λέτε στα κοινωνικά μέσα, στους οποίους στέλνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα. Βρείτε τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και το απόρρητό σας στο Privacy Australia.

Contents

Γιατί να με νοιάζει για το απόρρητο; Δεν λέω τίποτα που να ενδιαφέρει κανείς και δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Για όσους δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, έχουμε ένα ειδικό αίτημα. Γνωρίζουμε κάποιον που θα ήθελε να του στείλετε όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης. Όχι μόνο αυτά που χρησιμοποιείτε στην εργασία. Θα ήθελε όλες τις προσωπικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους κωδικούς πρόσβασής σας επίσης. Θα ρίξει μια ματιά στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, και αν βρει κάτι που αισθάνεται ότι άλλοι πρέπει να το γνωρίζουν, θα το δημοσιεύσει online για εσάς. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κανέναν που θα ήθελε να εκπληρώσει αυτό το αίτημα.

– Glenn Greenwald στο θέμα Γιατί η ιδιωτική ζωή – TED Talk

Glenn-Greenwald-Γιατί-απόρρητο-θέματα

Διαβάστε επίσης:

 • Μια ματιά στο γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. – Βικιπαίδεια
 • Μια συζήτηση για το πώς να μιλήσετε με ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι η ιδιωτικότητα είναι ένα ζήτημα. – reddit

  Παγκόσμια Επιτήρηση της Μαζικής Ενημέρωσης – Τα Δεκατέσσερα Μάτια

  UKUSA_MapΤα δεκατέσσερα μάτια είναι το όνομα μιας ομάδας χωρών που μοιράζονται τη νοημοσύνη μεταξύ τους. Αυτή η ομάδα αποτελείται από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία,.

  Μέσα σε αυτή την ομάδα υπάρχει ένα υποσύνολο που ονομάζεται Five Eyes. Οι χώρες που απαρτίζουν τα Five Eyes – Αυστραλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες, συνήψαν συμφωνία μεταξύ τους με την επωνυμία UKUSA. Σύμφωνα με τους όρους αυτής της συμφωνίας, τα έθνη που απαρτίζουν τα πέντε μάτια συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη συλλογή, ανάλυση και ανταλλαγή πληροφοριών από διάφορα μέρη του κόσμου. Επίσης συμφώνησαν να μην κατασκοπεύσουν ο ένας τον άλλο ως αντιπάλους. Παρόλο που έχουν κάνει αυτή τη συμφωνία, οι διαρροές από τον Edward Snowden αποκάλυψαν ότι ορισμένα μέλη των Five Eyes πράγματι κατασκοπεύουν τους πολίτες του άλλου.

  Επίσης, αποφεύγουν να παραβιάζουν τους εσωτερικούς νόμους κατά της συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους δικούς τους πολίτες, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με τους πολίτες τους και μοιράζοντάς τους μεταξύ τους. Το Nine Eyes αποτελείται από τις χώρες των Five Eyes μαζί με τη Δανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και τη Νορβηγία. Οι χώρες-μέλη των Five Eyes μοιράζονται πληροφορίες με τα μέλη των Εννέα Μάτια και των Δεκατέσσερα Μάτια. Τα μέλη των Five Eyes και των τρίτων χωρών-μελών (εκείνα που βρίσκονται στα Εννέα Μάτια και στα δεκατέσσερα μάτια, αλλά όχι στα Πέντε Μάτια) κατασκοπεύουν το ένα στο άλλο.

  Πέντε μάτια

  1. Αυστραλία
  2. Καναδάς
  3. Νέα Ζηλανδία
  4. Ηνωμένο Βασίλειο
  5. Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

  Εννέα μάτια

  6. Δανία
  7. Γαλλία
  8. Ολλανδία
  9. Νορβηγία

  Δεκατέσσερα μάτια

  10. Βέλγιο
  11. Γερμανία
  12. Ιταλία
  13. Ισπανία
  14. Σουηδία

  Για να προστατεύσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο, αποφύγετε υπηρεσίες που βασίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες

  Τα προγράμματα επιτήρησης στις ΗΠΑ, μαζί με τη χρήση των εθνικών επιστολών ασφάλειας (NSL) και των σχετικών παραγγελιών, δίνουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ την ελευθερία να εξαναγκάζουν κρυφά τις εταιρείες να παραχωρούν πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές και οικονομικές τους εγγραφές. Η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την πρόσβαση για να κατασκοπεύσει τους πελάτες αυτούς. Οι παραγγελίες gag που σχετίζονται με τα NSL απαγορεύουν στον παραλήπτη αυτού του τύπου αίτησης να μιλήσει γι ‘αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφύγετε τις υπηρεσίες που βασίζονται στις ΗΠΑ.

  Αυτό το σενάριο πραγματοποιήθηκε με μια εταιρεία που ονομάζεται Ladar Levison και η ασφαλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ονομάζεται Lavabit. Αφού το FBI διαπίστωσε ότι ο Edward Snowden χρησιμοποίησε αυτή την υπηρεσία, ζήτησαν από το Ladar να του δώσει πρόσβαση στα αρχεία του Snowden. Δεδομένου ότι η Lavabit δεν τήρησε αρχεία καταγραφής και αφού κρυπτογράφησε το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πελάτη της, η Lavabit δεν μπόρεσε να εκπληρώσει το αίτημα του FBI. Το FBI απάντησε παρέχοντας κλήση (με παραγγελία gag) για τα κλειδιά SSL του Lavabit. Με τα κλειδιά SSL, το FBI θα έχει πρόσβαση όχι μόνο στα αρχεία του Snowden αλλά σε όλες τις επικοινωνίες σε πραγματικό χρόνο (τόσο μεταδεδομένα όσο και μη κρυπτογραφημένο περιεχόμενο) για όλους τους πελάτες της Lavabit.

  Η Levision δεν μπόρεσε να κερδίσει αυτή τη μάχη. Έδωσαν τα κλειδιά SSL στο FBI και διέκοψαν το Lavabit. Σε απάντηση, η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Levision ότι παραβίασε την κλήτευση και απείλησε να συλλάβει τη Levision.

  Η Levision επανέλαβε το Lavabit και ανέπτυξε ένα νέο πρότυπο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ονομάζεται DIME – Dark Internet Mail Environment. Το DIME είναι ένα πρότυπο για το κρυπτογραφημένο email από το τέλος μέχρι το τέλος. Το Lavabit προσφέρει σήμερα κρυπτογραφημένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου DIME σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.

  Σχετική πληροφορία
  • Αποφύγετε όλες τις υπηρεσίες που βασίζονται στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο
  • Απόδειξη που δικαιολογεί την εργασία των καναρινιών με βάση το παράδειγμα surespot.
  • http://en.wikipedia.org/wiki/UKUSA_Agreement
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Lavabit#Suspension_and_gag_order
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Key_disclosure_law
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Mass_surveillance

  VPN παρόχους με επιπλέον επίπεδα προστασίας προσωπικών δεδομένων

  Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα για να δείτε την πλήρη λίστα των συνιστώμενων υπηρεσιών VPN στην Αυστραλία.

  Τα κριτήρια μας για την επιλογή παροχέων VPN για το τραπέζι μας:

  • Ο πάροχος ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός των χωρών μελών των Five Eyes. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε Για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας, αποφύγετε υπηρεσίες που βασίζονται στις ΗΠΑ
  • Ο παροχέας υποστηρίζει το λογισμικό OpenVPN.
  • Ο πάροχος υποστηρίζει εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, όπως Bitcoin, μετρητά, χρεωστικές κάρτες ή κάρτες μετρητών.
  • Για να ανοίξετε έναν λογαριασμό, ο πάροχος δεν απαιτεί πληροφορίες εκτός από όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

  Δεν είμαστε συνδεδεμένοι με κανένα από τους παρόχους VPN που αναφέρονται εδώ, ούτε λαμβάνουμε αποζημίωση για την καταχώρισή τους.

  Ενδεικτικά Κανάρια Παραδείγματα:

  • Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ένα διάγραμμα σύγκρισης που περιέχει πληροφορίες για περισσότερες από 150 εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες VPN.
  • Συζητήστε αυτό το γράφημα στο Reddit.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα VPN

  • Είναι ο πάροχος VPN που διατηρεί πραγματικά τα δεδομένα σας ιδιωτικά?
   (Σημείωση: οι πρώτοι παροχείς που αναφέρονται είναι χορηγοί αυτού του ιστότοπου).
  • Πώς να ενισχύσετε την ασφάλεια οποιουδήποτε VPN
  • Όταν επιλέγετε έναν πάροχο VPN, προσέξτε για εταιρείες VPN που πληρώνουν για διαφήμιση και πλαστά σχόλια.
  • Δέκα ψέματα εκτίθενται Σχετικά με τα VPN
   (Σημείωση: αυτό είναι ένα εξαιρετικό άρθρο, αλλά ο ιστότοπος προωθεί τον εαυτό του στο κομμάτι).
  • Ο πάροχος VPN κατασκοπεύει τους πελάτες του για να σταματήσει τον χάκερ.
  • Το Proxy.sh εξηγεί την Ηθική τους πολιτική και τι είδους σενάριο μπορεί να τους αναγκάσει να παρακολουθούν τους διακομιστές τους.
  • Το IVPN συλλέγει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη διεύθυνση IP των πελατών μετά την εγγραφή τους.
   Διαβάστε τη δήλωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους σε απάντηση.
  • Το blackVPN δεν θα διατηρεί πλέον τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης με τα timestamps όταν οι πελάτες συνδέονται και αποσυνδέονται από τις υπηρεσίες τους. Τώρα θα διαγράψουν αυτές τις πληροφορίες όταν αποσυνδεθεί ένας πελάτης.
  • Αποφύγετε το πρωτόκολλο LT2P / IPSec. Επιλέξτε διαφορετικό.

  Το Καναρίου Εντολής Καθορισμένο

  Ένα καναρινό δελτίο είναι μια ειδοποίηση που ενημερώνει τους χρήστες μιας υπηρεσίας ότι δεν έχει επιδοθεί στον πάροχο υπηρεσιών ένταλμα ή μυστική κλήτευση. Εάν ο καναρινός εντάλμος έχει καταργηθεί ή εάν παύσει να ενημερώνεται, οι χρήστες της υπηρεσίας θα πρέπει να υποθέσουν ότι ο πάροχος υπηρεσιών έχει επιληφθεί εντάλματος ή μυστικής κλήτευσης και οι χρήστες πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

  Πρόσθετοι πάροχοι VPN

  1. https://proxy.sh/canary
  2. https://www.ivpn.net/resources/canary.txt
  3. https://www.vpnsecure.me/files/canary.txt
  4. https://www.bolehvpn.net/canary.txt
  5. https://lokun.is/canary.txt
  6. https://www.ipredator.se/static/downloads/canary.txt

  Πρόσθετοι πάροχοι VPN

  • Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα καναρίνια
  • Κατάλογος των εταιρειών που διατηρούν εγγύηση καναρίνια.
  • Ο Bruce Schneier, ένας διεθνούς φήμης τεχνολόγος ασφάλειας, επικρίνει τα καναρίνια εντάλματος σε ένα άρθρο στο blog του.

  Προτεινόμενα προγράμματα περιήγησης

  Tor Browser

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο Tor Browser είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο που επιτρέπει πρόσβαση στο δίκτυο Tor. Το Tor Browser και το Tor Network σας βοηθούν να μην παρακολουθείτε την αποστολή των δεδομένων σας μέσω ενός κατανεμημένου δικτύου διακομιστών.

  Το πρόγραμμα περιήγησης Tor λειτουργεί σε Windows, macOS, GNU / Linux, iOS, Android και OpenBSD

  Mozilla Firefox

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΟ Firefox είναι ένας ελεύθερος και ανοιχτός κώδικας περιήγησης ιστού. Ο οργανισμός Mozilla είναι πολύ σαφής όσον αφορά τις πληροφορίες που συλλέγουν σχετικά με εσάς και ο ιστότοπός τους σας δείχνει πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη συλλογή αν θέλετε να το κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τα βήματά μας για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις στον Firefox σε αυτούς τους συνδέσμους:

  • WebRTC
  • σχετικά με: config
  • πρόσθετα ιδιωτικού απορρήτου

  Ο Firefox είναι διαθέσιμος για Windows, macOS, Linux, BSD, iOS και Android

  Γενναίος

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο Brave είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα που απενεργοποιεί τις διαφημίσεις και τους ιχνηλάτες από προεπιλογή. Εκτός από την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του, ο Brave βοηθά τους χρήστες του να εξοικονομούν χρήματα φορτώνοντας πιο γρήγορα τους ιστότοπους από τους ανταγωνιστές του. Brave ιδρύθηκε από τον εφευρέτη της Javascript και συνιδρυτής του έργου Mozilla, Brendan Eich.

  Το Brave είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, Linux, Android και iOS.

  Βεβαιωθείτε ότι ο φυλλομετρητής σας δεν αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα καθώς περιηγείστε στον ιστό.

  Εάν δεν κάνετε κάποια βήματα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, το πρόγραμμα περιήγησης θα σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με εσάς κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, γεγονός που σας διευκολύνει να εντοπίσετε. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως “δακτυλικά αποτυπώματα”.

  Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, ο περιηγητής σας λέει μια ιστορία για εσάς στους ιδιοκτήτες αυτών των ιστότοπων. Μοιράζεται πληροφορίες όπως το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, ποιες προσθήκες έχει εγκαταστήσει το πρόγραμμα περιήγησής σας, ποια ζώνη ώρας βρίσκεστε, ποιο είδος συσκευής χρησιμοποιείτε εκείνη την εποχή και ούτω καθεξής. Αν το σύνολο των δεδομένων που περνάει το πρόγραμμα περιήγησης για εσάς είναι μοναδικό, τότε μπορείτε να εντοπίζετε και να τα εντοπίζετε ακόμη και χωρίς cookies. Το [Panopticlick] είναι ένα εργαλείο που θα σας δείξει πόσο μοναδική είναι η διαμόρφωση του προγράμματος περιήγησης.

  browser-fingerprint

  Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποτρέψετε το πρόγραμμα περιήγησης που σας εντοπίζει με μοναδικό τρόπο. Ο πρώτος τρόπος είναι να κάνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας να στείλει τον ίδιο τύπο πληροφοριών που στέλνουν τα περισσότερα άλλα προγράμματα περιήγησης, ώστε να μην είναι δυνατή η μοναδική αναγνώρισή τους. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχετε τις ίδιες γραμματοσειρές, προσθήκες και επεκτάσεις όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στα προγράμματα περιήγησής τους. Αν το επιτρέπει το πρόγραμμα περιήγησής σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια αλφαριθμητική αλυσίδα παραπλανητικών χρηστών για να κάνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας να αναγνωριστεί ως κάτι άλλο. Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το DNT και να ενεργοποιήσετε το WebGL σαν την πλειοψηφία των χρηστών του ιστού. Εάν απενεργοποιήσετε το Javascript ή χρησιμοποιήσετε το Linux ή το TBB, ο περιηγητής σας θα σας αναγνωρίσει ως μοναδικό και θα σας διευκολύνει να το αναγνωρίσετε.

  Ένας ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας στη μοναδική αναγνώρισή σας είναι να χρησιμοποιήσετε plugins όπως Privacy Badger, uBlock Origin και Disconnect. Αυτά τα πρόσθετα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ταυτότητά σας ιδιωτική.

  Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αποτύπωση δακτυλικών αποτυπωμάτων του προγράμματος περιήγησης

  • Ο Peter Eckersley, Chief Computer Scientist για το Electronic Frontier Foundation, συζητά τα δακτυλικά αποτυπώματα, τον τρόπο με τον οποίο απειλεί την ιδιωτικότητα και τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί.
  • Οι Redditors συζητούν τα δακτυλικά αποτυπώματα του προγράμματος περιήγησης.
  • Σύνδεσμοι στα πρόσθετα προστασίας προσωπικών δεδομένων του Firefox.
  • BrowserLeaks.com – Μια σουίτα εργαλείων δοκιμών στο διαδίκτυο που μπορούν να σας δείξουν τι είδους πληροφορίες είναι διαθέσιμες για εσάς κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

  Βεβαιωθείτε ότι ο φυλλομετρητής σας δεν αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα καθώς περιηγείστε στον ιστό.

  Το WebRTC είναι ένα νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας που βασίζεται σε JavaScript που μπορεί να διαρρεύσει την πραγματική διεύθυνση IP σας πίσω από το VPN σας.

  Ενώ το λογισμικό όπως το NoScript αποτρέπει αυτό, είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να αποκλείσετε αυτό το πρωτόκολλο και για να είστε ασφαλείς.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το WebRTC στον Firefox?

  Με λίγα λόγια: Ορίστε “media.peerconnection.enabled” σε “false” στο “about: config”.

  Επεξήγηση:

  1. Εισάγετε “about: config” στη γραμμή διευθύνσεων firefox και πατήστε enter.
  2. Πατήστε το κουμπί “Θα είμαι προσεκτικός, υπόσχομαι!”
  3. Αναζήτηση για “media.peerconnection.enabled”
  4. Κάντε διπλό κλικ στην καταχώρηση, η στήλη “Τιμή” πρέπει τώρα να είναι “ψευδής”
  5. Ολοκληρώθηκε. Κάνετε πάλι τη δοκιμή διαρροής WebRTC.
   Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάθε ρύθμιση σχετική με το WebRTC είναι πραγματικά απενεργοποιημένη, αλλάξτε αυτές τις ρυθμίσεις:

   • media.peerconnection.turn.disable = true
   • media.peerconnection.use_document_iceservers = ψευδώνυμο
   • media.peerconnection.video.enabled = ψευδής
   • media.peerconnection.identity.timeout = 1

  Τώρα μπορείτε να είστε 100% σίγουροι ότι το WebRTC είναι απενεργοποιημένο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το WebRTC στο Google Chrome.

  Δεν είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε πλήρως το WebRTC στο Chrome, αλλά μπορείτε να αποφύγετε διαρροές αλλάζοντας τις ρυθμίσεις δρομολόγησης του Chrome. Δύο επεκτάσεις ανοιχτής προέλευσης για να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό είναι WebRTC Leak Prevent και uBlock Origin. Με το WebRTC Leak Prevent θα πρέπει να ελέγξετε τις επιλογές και να τις προσαρμόσετε ανάλογα με την περίπτωσή σας. Με uBlock Origin, πρέπει να μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και να επιλέξετε “Αποτροπή WebRTC από διαρροές τοπικών διευθύνσεων IP”.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το WebRTC στο Chrome σε iOS, Internet Explorer ή Safari.

  Το Chrome στο iOS, τον Internet Explorer και το Safari δεν χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο WebRTC αυτή τη στιγμή. Η σύστασή μας είναι να χρησιμοποιείτε τον Firefox σε όλες τις συσκευές σας.

  Firefox: Σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων “about: config” Tweaks

  Τα ακόλουθα πρόσθετα πρέπει να ρυθμιστούν σωστά προτού να συνεργαστούν με το πρόγραμμα περιήγησής σας.

  Απόρρητο Badger

  Απόρρητο Ο Badger σταματά τη μη συναινετική παρακολούθηση. Εάν ένας διαφημιζόμενος ή κάποιος ιχνηλάτης τρίτου παρακολουθεί τις κινήσεις σας στο διαδίκτυο χωρίς την άδειά σας, το Privacy Badger θα τους εμποδίσει να προβάλλουν περιεχόμενο στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Απορρήτου Η Badger έχει έναν περιορισμό που πρέπει να γνωρίζετε. Δεν εμποδίζει το Google Analytics. Για να αποκλείσετε το Google Analytics, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αποκλεισμό όπως το uBlock Origin. Απόρρητο Το Badger συνεργάζεται με τους Firefox, Opera και Chrome.

  uBlock Προέλευση

  uBlock Origin είναι κάτι περισσότερο από ένα blocker διαφημίσεων. Είναι ένας αποκλεισμός ευρέος φάσματος. Από προεπιλογή, εμποδίζει διαφημίσεις, ιχνηλάτες και ιστότοπους κακόβουλου λογισμικού. Μπορεί επίσης να μπλοκάρει δέσμες ενεργειών τρίτων μερών ανάλογα με τις ρυθμίσεις που επιλέγετε. Το uBlock Origin λειτουργεί με Chromium, Firefox, Microsoft Edge και Safari.

  Cookie AutoDelete

  Όταν κλείνετε μια καρτέλα, το Cookie Delete διαγράφει αυτόματα τυχόν cookies που δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό το πρόσθετο είναι διαθέσιμο για τον Firefox και το Chrome.

  HTTPS Παντού

  Το HTTPS κρυπτογραφεί την επικοινωνία μεταξύ εσάς και των ιστότοπων που υποστηρίζουν το HTTPS. Το HTTPS Everywhere είναι διαθέσιμο για Firefox, Firefox για Android, Chrome και Opera.

  Decentraleyes

  Decentraleyes εξαλείφει την ανάγκη για το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε να φορτώσει συγκεκριμένα αρχεία από υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών όπως το Google Hosted Libraries και το jQuery CDN. Αυτό το πρόσθετο συνοδεύεται από αρκετά αρχεία που χρησιμοποιούνται συνήθως και όταν το πρόγραμμα περιήγησής σας χρειάζεται πρόσβαση σε ένα από αυτά, το Decentraleyes θα το φορτώσει τοπικά, πράγμα που εμποδίζει το πρόγραμμα περιήγησης να κάνει εξωτερική κλήση για το αρχείο και ταυτόχρονα προστατεύει το απόρρητό σας. Τα Decentraleyes είναι συμβατά με τους αποκλεισμούς περιεχομένου όπως το uBlock Origin και το Adblock Plus. Είναι διαθέσιμο για τον Firefox. Ο πηγαίος κώδικας είναι διαθέσιμος στο GitHub.

  Σας συνιστούμε, εάν χρησιμοποιείτε τον Firefox ότι χρησιμοποιείτε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα πρόσθετα για την προστασία του απορρήτου σας.

  uMatrix

  Το uMatrix σάς επιτρέπει να προσδιορίσετε ακριβώς σε ποιους ιστότοπους μπορεί να συνδεθεί το πρόγραμμα περιήγησής σας, σε ποιο τύπο δεδομένων μπορεί να μεταφορτώσει το πρόγραμμα περιήγησής σας και σε ποιες λειτουργίες μπορεί να εκτελέσει το πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το πρόσθετο συνιστάται για προχωρημένους χρήστες.

  NoScript Security Suite

  Με την εγκατάσταση του NoScript, ένας δικτυακός τόπος πρέπει να παρατεθεί από λευκώματα από εσάς πριν να εκτελέσει οποιαδήποτε σενάρια στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Έχετε τον έλεγχο και εάν δεν δώσετε άδεια, το NoScript θα απενεργοποιήσει το JavaScript, το Java, το Flash και άλλα πρόσθετα σε ιστότοπους όπου δεν έχετε διευκρινίσει ότι είναι εντάξει.

  Προτεινόμενα πρόσθετα για Firefox για προστασία της ιδιωτικής ζωής σας

  Αυτή είναι μια συλλογή απορρήτου που σχετίζεται με: config tweaks. Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να βελτιώσετε το απόρρητο του προγράμματος περιήγησης Firefox.

  Ξεκινώντας:

  1. Εισάγετε “about: config” στη γραμμή διευθύνσεων firefox και πατήστε enter.
  2. Πατήστε το κουμπί “Θα είμαι προσεκτικός, υπόσχομαι!”
  3. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες …

  Παρασκευή:

  1. privacy.firstparty.isolate = true
   • Ως αποτέλεσμα της προσπάθειας Tor Uplift, αυτή η προτίμηση απομονώνει όλες τις πηγές αναγνωριστικών του προγράμματος περιήγησης (π.χ. cookies) στον τομέα του πρώτου μέρους, με στόχο την αποτροπή της παρακολούθησης σε διαφορετικούς τομείς.
  2. privacy.resistFingerprinting = true
   • Ως αποτέλεσμα της προσπάθειας του Tor Uplift, αυτή η προτίμηση κάνει τον Firefox πιο ανθεκτικό στα δακτυλικά αποτυπώματα του προγράμματος περιήγησης.
  3. privacy.trackingprotection.enabled = true
   • Αυτή είναι η νέα ενσωματωμένη προστασία της παρακολούθησης της Mozilla. Χρησιμοποιεί τη λίστα φίλτρων Disconnect.me, η οποία είναι περιττή αν χρησιμοποιείτε ήδη φίλτρα τρίτου μέρους uBlock Origin, επομένως θα πρέπει να την ορίσετε ως ψευδής αν χρησιμοποιείτε τις πρόσθετες λειτουργίες.
  4. browser.cache.offline.enable = false
   • Απενεργοποιεί την προσωρινή μνήμη εκτός σύνδεσης.
  5. browser.safebrowsing.malware.enabled = false
   • Απενεργοποιήστε τους ελέγχους κακόβουλου λογισμικού ασφαλούς περιήγησης Google. Κίνδυνος ασφάλειας, αλλά βελτίωση της ιδιωτικής ζωής.
  6. browser.safebrowsing.phishing.enabled = false
   • Απενεργοποιήστε την Ασφαλής περιήγηση και την προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος Google. Κίνδυνος ασφάλειας, αλλά βελτίωση της ιδιωτικής ζωής.
  7. browser.send_pings = false
   • Το χαρακτηριστικό θα ήταν χρήσιμο για να επιτρέπεται στους ιστότοπους να παρακολουθούν τα κλικ των επισκεπτών.
  8. browser.sessionstore.max_tabs_undo = 0
   • Ακόμη και όταν ο Firefox έχει οριστεί να μην θυμάται το ιστορικό, οι κλειστές καρτέλες σας αποθηκεύονται προσωρινά στο μενού -> Ιστορία -> Πρόσφατα κλειστές καρτέλες.
  9. browser.urlbar.speculativeConnect.enabled = false
   • Απενεργοποιήστε την προ-φόρτωση των διευθύνσεων URL αυτόματης συμπλήρωσης. Ο Firefox προπληρώνει τις διευθύνσεις URL που ολοκληρώνουν αυτόματα όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί στη γραμμή διευθύνσεων, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες εάν προτείνονται διευθύνσεις URL στις οποίες ο χρήστης δεν θέλει να συνδεθεί. Πηγή
  10. dom.battery.enabled = ψευδής
   • Οι ιδιοκτήτες ιστότοπων μπορούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής σας. Πηγή
  11. dom.event.clipboardevents.enabled = false
   • Απενεργοποιήστε ότι οι ιστότοποι μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις εάν αντιγράψετε, επικολλήσετε ή κόψετε κάτι από μια ιστοσελίδα και σας ενημερώνει ποιο μέρος της σελίδας έχει επιλεγεί.
  12. geo.enabled = false
   • Απενεργοποιεί την γεωγραφική τοποθέτηση.
  13. media.navigator.enabled = false
   • Οι ιστότοποι μπορούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση του μικροφώνου και της κάμερας της συσκευής σας.
  14. network.cookie.cookieBehavior = 1
   • Απενεργοποίηση των cookies
   • 0 = Αποδοχή όλων των cookies από προεπιλογή
   • 1 = Αποδοχή μόνο από τον αρχικό ιστότοπο (αποκλείστε τα cookies τρίτου μέρους)
   • 2 = Αποκλεισμός όλων των cookies από προεπιλογή
  15. network.cookie.lifetimePolicy = 2
   • Τα cookies διαγράφονται στο τέλος της περιόδου σύνδεσης
   • 0 = Αποδοχή cookie κανονικά
   • 1 = Προτροπή για κάθε cookie
   • 2 = Αποδοχή μόνο για την τρέχουσα συνεδρία
   • 3 = Αποδοχή για N ημέρες
  16. network.http.referer.trimmingPolicy = 2
   • Στείλτε μόνο το σχήμα, τον κεντρικό υπολογιστή και τη θύρα στην κεφαλίδα Referer
   • 0 = Αποστολή της πλήρους διεύθυνσης URL στην κεφαλίδα Referer
   • 1 = Στείλτε τη διεύθυνση URL χωρίς τη συμβολοσειρά ερώτησής της στην κεφαλίδα Referer
   • 2 = Στείλτε μόνο το σχήμα, τον κεντρικό υπολογιστή και τη θύρα στην κεφαλίδα Referer
  17. network.http.referer.XOriginPolicy = 2
   • Αποστέλλετε την κεφαλίδα Referer μόνο όταν ταιριάζουν τα πλήρη ονόματα κεντρικών υπολογιστών. (Σημείωση: εάν παρατηρήσετε σημαντική θραύση, μπορείτε να δοκιμάσετε 1 σε συνδυασμό με ένα τσίμπημα XOriginTrimmingPolicy παρακάτω.) Πηγή
   • 0 = Αποστολή Αναφορέα σε όλες τις περιπτώσεις
   • 1 = Αποστολή Παραλήπτη στους ίδιους ιστότοπους eTLD
   • 2 = Στείλτε Referer μόνο όταν ταιριάζουν τα πλήρη ονόματα κεντρικών υπολογιστών
  18. network.http.referer.XOriginTrimmingPolicy = 2
   • Όταν στέλνετε τον Παραλήπτη σε όλες τις προελεύσεις, στέλνετε μόνο το σχήμα, τον κεντρικό υπολογιστή και τη θύρα στην κεφαλίδα Referer των αιτήσεων διασταύρωσης. Πηγή
   • 0 = Αποστολή πλήρους url στο Referer
   • 1 = Αποστολή url χωρίς συμβολοσειρά ερωτήματος στο Referer
   • 2 = Στέλνει μόνο το σχέδιο, τον κεντρικό υπολογιστή και τη θύρα στο Referer
  19. webgl.disabled = true
   • Το WebGL είναι ένας πιθανός κίνδυνος για την ασφάλεια. Πηγή
    Τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης απορρήτου (και τα χειρότερα)

  Σχετική πληροφορία

  • ffprofile.com – Σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα προφίλ Firefox με τις προεπιλογές που θέλετε.
  • mozillazine.org – Προτιμήσεις σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο.
  • user.js Firefox stuff hardening – Αυτό είναι ένα αρχείο ρύθμισης user.js για το Mozilla Firefox που υποτίθεται ότι σκληραίνει τις ρυθμίσεις του Firefox και το καθιστά πιο ασφαλές.
  • Ρυθμίσεις απορρήτου – Ένα add-on Firefox για την εύκολη αλλαγή των ενσωματωμένων ρυθμίσεων απορρήτου με έναν πίνακα εργαλείων.

  Προστασία προσωπικών δεδομένων – Συνειδητοποιημένοι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – Δεν συνεργάτες

  Όλοι οι πάροχοι που παρατίθενται εδώ λειτουργούν εκτός ΗΠΑ και υποστηρίζουν SMTP TLS. Ο πίνακας είναι ταξινομημένος. Ποτέ μην εμπιστεύεστε καμία εταιρεία με την ιδιωτική σας ζωή, πάντα κρυπτογραφείτε.

  Ένας άλλος πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορεί να σας ενδιαφέρει

  • Εμπιστευτική αλληλογραφία – Το Confidant Mail είναι ένα κρυπτογραφημένο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς SMTP. Χρησιμοποιεί το GNU Privacy guard για την κρυπτογράφηση και την ταυτοποίηση των επικοινωνιών και το TLS 1.2 για την κρυπτογράφηση της μεταφοράς. Το ιδιωτικό σας κλειδί παραμένει μαζί σας, όχι με το διακομιστή Confidant Mail. Αυτό παρέχει πολύ περισσότερη ασφάλεια για εσάς από τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζονται σε SMTP. Το Confidant Mail είναι διαθέσιμο για Windows, macOS και Linux. https://www.confidantmail.org/

  Υποστηρίξτε τη δική σας υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  Mail-in-a-BoxΤο Mail-in-a-Box σάς επιτρέπει να ελέγχετε πλήρως το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, επιτρέποντάς σας να χειρίζεστε τον δικό σας διακομιστή αλληλογραφίας. Για να ρυθμίσετε το Mail-in-a-Box, θα χρειαστείτε ένα διακομιστή που βασίζεται σε σύννεφο με τουλάχιστον 1 GB μνήμης RAM με Ubuntu 14.04 και δικό σας domain name. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://mailinabox.email/

  Πρόσθετοι πόροι για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ιδιωτικό

  • gpg4usb.org – ένα ελεύθερο, ανοιχτού κώδικα, φορητό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που σας δίνει τη δυνατότητα να κρυπτογραφήσετε και να αποκρυπτογραφήσετε μηνύματα κειμένου και αρχεία.
  • Mailvelope – μια επέκταση προγράμματος περιήγησης για το Chrome και τον Firefox που επιτρέπει στο χρήστη να κρυπτογραφεί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται μέσω υπηρεσιών όπως το Gmail, το Yahoo mail και το Outlook. Κρυπτογραφεί τα μηνύματα χρησιμοποιώντας το OpenPGP.
  • Enigmail – ένα πρόσθετο για Thunderbird και SeaMonkey. Χρησιμοποιεί το OpenPGP για κρυπτογράφηση, αποκρυπτογράφηση, ψηφιακές υπογραφές και επαλήθευση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • TorBirdy – μια επέκταση που επιτρέπει στους χρήστες του Thunderbird να συνδεθούν στο δίκτυο Tor.
  • Ηλεκτρονικός ελεγκτής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – Αυτό το εργαλείο εκτελεί αρκετές δοκιμές για να διαπιστώσει εάν ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θέτει σε κίνδυνο την ιδιωτική σας ζωή.

  Σύνδεσμοι σε άρθρα σχετικά με το απόρρητο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

  • Αν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποθηκεύονται στο σύννεφο, ενδέχεται να μην είναι τόσο ιδιωτικά όσο νομίζετε. Ο νόμος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (ECPA), ο οποίος ταυτόχρονα προστατεύει το ιδιωτικό απόρρητο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι αποθηκευμένα σε διακομιστές, δεν συμβαδίζει με την τεχνολογία. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έχει αποθηκευτεί σε διακομιστή για περισσότερο από έξι μήνες θεωρείται ότι έχει εγκαταλειφθεί και η κυβέρνηση μπορεί να το αναζητήσει. Αυτό το άρθρο εξετάζει πώς επηρεάζει αυτό το απόρρητο των δεδομένων σας όταν αποθηκεύονται στο σύννεφο.
  • [Ο σύνδεσμος OpenMailBox δεν τραβάει προς τα πάνω]
  • Το FBI καταλαμβάνει διακομιστή προοδευτικού ISP – Μια ενημέρωση για την κατάσχεση του FBI από ένα διακομιστή από τον Μάιο του πρώτου / Σύνδεσμος ανθρώπων και Riseup.
  • Η αστυνομική έρευνα προκαλεί την υπονόμευση του διακομιστή – η ιταλική Ταχυδρομική Αστυνομία χρησιμοποίησε έρευνα σε ένα γραμματοκιβώτιο για να κατασκοπεύει όλες τις επικοινωνίες που διέρχονται μέσω του εξυπηρετητή Autistici / Inventati.

  Συνιστώμενοι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  Thunderbird

  Το Thunderbird είναι ένας ελεύθερος πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από το Mozilla Foundation. Υποστηρίζει τη συνομιλία σε πραγματικό χρόνο, την αναζήτηση ιστού και την επιλογή Do Not Track.

  Το Thunderbird είναι διαθέσιμο για λειτουργικά συστήματα Windows, macOS και Linux.

  Claws Mail

  Το Claws Mail είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζεται στο GTK +. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν plugins για το Claws Mail για να διαβάσουν ενημερωτικά μηνύματα RSS και Atom, συνημμένα σε PDF και πολλά άλλα. Το Claws Mail περιλαμβάνεται στο Gpg4win, μια εφαρμογή κρυπτογράφησης για χρήστες των Windows.

  Το Claws Mail είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, Linux, BSD, Solaris, Unix και άλλα λειτουργικά συστήματα.

  Σύνδεσμοι σε άρθρα σχετικά με το απόρρητο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  • K-9 Mail – ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοικτού κώδικα για το Android. Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη για push IMAP, WebDAV και πολλαπλές ταυτότητες.
  • GNU Privacy Guard – δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στο OpenPGP. Επιτρέπει στους χρήστες να κρυπτογραφούν και να υπογράφουν επικοινωνίες δεδομένων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πρόκειται για ένα εργαλείο γραμμής εντολών που μπορεί να ενσωματωθεί με αρκετούς διαφορετικούς αναγνώστες αλληλογραφίας και γραφικές διεπαφές χρήστη για να διευκολύνει τη χρήση του.
  • MailPile – μια δωρεάν εφαρμογή ανοικτού κώδικα που λειτουργεί ως πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηχανή αναζήτησης και προσωπικός διακομιστής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρησιμοποιεί το OpenPGP για κρυπτογράφηση και υπογραφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Εναλλακτικές λύσεις για το Email

  I2P-Bote

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο I2P-Bote είναι ένα plug-in για το δίκτυο I2P. Διατηρεί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ιδιωτικά, παρέχοντας αυτόματη κρυπτογράφηση και ψηφιακές υπογραφές και αποθηκεύοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας σε έναν κατανεμημένο πίνακα κατακερματισμού αντί σε έναν διακομιστή.

  Το I2P είναι διαθέσιμο για λειτουργικά συστήματα Windows, macOS, Linux, Debian και Android.

  Bitmessage

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο Bitmessage είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα επικοινωνίας μεταξύ ομότιμων χρηστών που απλοποιεί τη διαδικασία αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να απαιτεί από τους χρήστες του να χρησιμοποιούν κλειδιά.

  Το Bitmessage είναι δωρεάν, ανοικτού κώδικα και είναι διαθέσιμο για Windows, macOS και Linux.

  RetroShare

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο Retroshare είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει το δικό σας ασφαλές, ανώνυμο και αποκεντρωμένο δίκτυο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε μόνο σε άτομα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.

  Το RetroShare μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φόρουμ, μηνύματα και VoIP. Το RetroShare είναι διαθέσιμο για Windows, macOS και Linux.

  Μηχανές Αναζήτησης που Σέβονται την Ιδιωτικότητα σας

  Για να μεγιστοποιήσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο κατά την αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις μηχανές αναζήτησης που αναφέρονται εδώ.

  Searx

  searchxΤο Searx είναι ένας μηχανισμός μετάβασης. Όταν πληκτρολογείτε ένα ερώτημα στο πλαίσιο αναζήτησης του και πατήσετε επιστροφή, τα αποτελέσματα θα είναι ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων από διάφορες μηχανές αναζήτησης. Η Searx προστατεύει την ιδιωτική σας ζωή, μη συλλέγοντας ή αποθηκεύοντας πληροφορίες σχετικά με εσάς ή τις αναζητήσεις σας.

  Αρχική σελίδα

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο StartPage παρέχει αποτελέσματα αναζήτησης από την Google και προστατεύει το απόρρητό σας ταυτόχρονα. Για να προστατεύσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο, δεν καταγράφουν τη διεύθυνση IP σας, δεν συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες για εσάς και δεν τοποθετούν τα cookie αναγνώρισης στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης έρχεται με μια επιλογή διακομιστή μεσολάβησης που σας επιτρέπει να επισκέπτεστε ανώνυμα τους ιστότοπους.

  DuckDuckGo

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί πάνω από τετρακόσιες πηγές για να σας δώσει τις καλύτερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Όταν κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας το DuckDuckGo, τα προσωπικά σας στοιχεία δεν αποθηκεύονται και ποτέ δεν παρακολουθείτε.

  Μια επέκταση για τον Firefox που προστατεύει την ιδιωτικότητα

  • Ο σύνδεσμος αναζήτησης Google διορθώνεται – ένα addon ανοικτού κώδικα που εμποδίζει την Google και την Yandex να αλλάξουν τις διευθύνσεις URL των αποτελεσμάτων αναζήτησης όταν κάνετε κλικ σε αυτά. Με την απενεργοποίηση αυτής της συμπεριφοράς, αυτό το πρόσθετο εμποδίζει επίσης αυτές τις μηχανές αναζήτησης να παρακολουθούν τα κλικ σας. Η διόρθωση συνδέσμου αναζήτησης Google είναι διαθέσιμη για Firefox, Chrome και Opera. (Ανοιχτή πηγή)

  Άλλες Μηχανές Αναζήτησης με Χαρακτηριστικά Απορρήτου

  • Qwant – Η Qwant είναι μια μηχανή αναζήτησης που βασίζεται στη Γαλλία. Η Qwant προστατεύει το απόρρητο των χρηστών της, κρυπτογραφώντας τα ερωτήματα αναζήτησης και μη εντοπίζοντας τους ή καταγράφοντας τις αναζητήσεις τους.
  • MetaGer – Το MetaGer είναι μια μηχανή αναζήτησης ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στη Γερμανία. Για να προστατεύσει το απόρρητο των χρηστών του, το MetaGer δεν αποθηκεύει διευθύνσεις IP, δεν παρακολουθεί τους χρήστες του, κρυπτογραφεί τη μετάδοση δεδομένων και προσφέρει διακομιστή μεσολάβησης έτσι ώστε τα αποτελέσματα αναζήτησης να μπορούν να προβληθούν ανώνυμα.
  • ixquick.eu – ixquick.eu είναι μια μηχανή metasearch που αποκλείει τα αποτελέσματα από το Google και το Yahoo. Διατηρείται από την ίδια εταιρεία που εκτελεί Startpage.com. Προσφέρει αποτελέσματα μέσω του διακομιστή μεσολάβησης και δεν καταγράφει πληροφορίες σχετικά με εσάς ή τοποθετεί cookies στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

  Instant Messengers με κρυπτογράφηση

  Εάν χρησιμοποιείτε WhatsApp, Viber, LINE, Telegra ή Threema ή παρόμοια εφαρμογή instant messenger, πρέπει να μεταβείτε σε μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία, όπως αυτές που αναφέρονται εδώ, για να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

  Σήμα

  Ανοικτά-Whisper-ΣυστήματαΤο Signal είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοικτού κώδικα που σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα ομαδικής, κειμένου, φωνής, βίντεο, εγγράφων και εικόνων οπουδήποτε στον κόσμο. Τα μηνύματα και οι κλήσεις που αποστέλλονται με το σήμα είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τα μηνύματά σας να εξαφανίζονται τη στιγμή που θα επιλέξετε.

  Το σήμα είναι διαθέσιμο για Android, iOS, Windows, macOS και Linux που βασίζονται στο Debian.

  Σύρμα

  σύρμαWire είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που βασίζεται εκτός Ελβετίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Wire για συνομιλία, τηλεφωνήματα, εικόνες, μουσική, βίντεο και εικόνες. Τα πάντα που αποστέλλονται μέσω του Wire είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο. Μια λέξη της προσοχής: Το καλώδιο θα κρατήσει μια λίστα με όλους τους ανθρώπους που επικοινωνείτε, μέχρι να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Το σύρμα είναι δωρεάν για προσωπική χρήση.

  Το Wire είναι διαθέσιμο για προγράμματα περιήγησης Android, iOS, Windows, macOS, Linux και web (Chrome, Firefox, Edge και Opera).

  Αποστρακίζομαι

  ΑποστρακίζομαιΤο Ricochet είναι μια δωρεάν υπηρεσία μηνυμάτων ανοιχτού κώδικα που λειτουργεί μέσω του δικτύου Tor. Κάθε μήνυμα που αποστέλλεται μέσω του Ricochet είναι ανώνυμο και κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο.

  Το Ricochet είναι διαθέσιμο για Windows, Mac και Linux.

  Άλλες υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων με χαρακτηριστικά προστασίας προσωπικών δεδομένων

  ChatSecure

  chatsecureμια δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ανοιχτού κώδικα για iOS. Προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μέσω των OMEMO και OTR μέσω του XMPP.

  Cryptocat

  Cryptocatμια δωρεάν εφαρμογή ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο OMEMO για κρυπτογράφηση. Το Cryptocat είναι διαθέσιμο για Windows, macOS και Linux.

  Kontalk

  KontalkΤο Kontalk είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ανοικτού κώδικα που λειτουργεί σε ένα κατανεμημένο δίκτυο που διαχειρίζεται εθελοντές. Χρησιμοποιεί το XMPP για την κρυπτογράφηση των επικοινωνιών μεταξύ πελάτη και διακομιστή και διακομιστή προς διακομιστή. Το Kontalk είναι διαθέσιμο για Android, macOS, Linux και Windows.

  Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τους κρυπτογραφημένους Instant Messengers

  • Ο Ricochet περάσει επαγγελματικό έλεγχο ασφαλείας και αποδεικνύει ότι είναι σοβαροί για την ασφάλεια.
  • Πώς να επικοινωνείτε στο διαδίκτυο χωρίς να παρακολουθείτε ή να παρακολουθείτε.
  • Ένας σύνδεσμος για να κατεβάσετε το APK Σήματος αν είστε προηγμένος χρήστης με ειδικές ανάγκες. Δεν συνιστάται για τους τακτικούς χρήστες.
  • Το Wire αποθηκεύει μια λίστα όλων των επαφών πελατών μέχρι να διαγραφεί ο λογαριασμός του πελάτη.
  • Ένας έλεγχος αποδεικνύει ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων τηλεγράφων δεν είναι ασφαλής για την IND-CCA.
  • Ένα νήμα συζήτησης για το Telegram και αν είναι ή όχι ιδιωτικό όπως διαφημίζεται.

  Βίντεο και Voice Messengers με κρυπτογράφηση

  Εάν είστε χρήστης Skype, Viber ή Google Hangouts, πρέπει να μεταβείτε σε μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία, όπως αυτές που αναφέρονται εδώ, για να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

  Σήμα

  Ανοικτά-Whisper-ΣυστήματαΤο σήμα είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να στέλνετε ομαδικά, κείμενα, φωνή, βίντεο, έγγραφα και εικονομηνύματα οπουδήποτε στον κόσμο. Τα μηνύματα που αποστέλλονται με το σήμα είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τα μηνύματά σας να εξαφανίζονται τη στιγμή που θα επιλέξετε.

  Το σήμα είναι διαθέσιμο για Android, iOS, Windows, macOS και Linux που βασίζονται στο Debian.

  Σύρμα

  σύρμαWire είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που βασίζεται εκτός Ελβετίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Wire για συνομιλία, τηλεφωνήματα, εικόνες, μουσική, βίντεο και εικόνες. Τα πάντα που αποστέλλονται μέσω του Wire είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο. Μια λέξη της προσοχής: Το καλώδιο θα κρατήσει μια λίστα με όλους τους ανθρώπους που επικοινωνείτε, μέχρι να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Το σύρμα είναι δωρεάν για προσωπική χρήση.

  Το Wire είναι διαθέσιμο για Android, iOS, Windows, macOS, Linux και τον ιστό.

  Linphone

  LinphoneΤο Linphone είναι μια εφαρμογή VoIP ανοικτής πηγής που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SIP για κλήσεις φωνής και βίντεο, άμεσων μηνυμάτων και κοινή χρήση αρχείων. Το Linphone προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μέσω των zRTP, TLS και SRTP.

  Το Linphone είναι διαθέσιμο για Android, iOS, Windows10 mobile, macOS, Windows για επιφάνεια εργασίας και Linux.

  Άλλες υπηρεσίες βίντεο και φωνητικών μηνυμάτων με λειτουργίες απορρήτου

  Jitsi

  ένα σύνολο ελεύθερων και ανοικτών πηγών εφαρμογών που γίνονται για ασφαλή online τηλεδιάσκεψη. Το Jitsi για την επιφάνεια εργασίας προσφέρει chat, κοινή χρήση επιφάνειας εργασίας, μεταφορά αρχείων και υποστήριξη άμεσων μηνυμάτων.

  Τοξ

  μια ελεύθερη, ανοιχτή πηγή, κατανεμημένη εφαρμογή, η οποία παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Το Tox είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, Linux, iOS, Android και FreeBSD.

  Δαχτυλίδι

  μια δωρεάν, κατανεμημένη εφαρμογή για βίντεο, φωνή και άμεσων μηνυμάτων που προσφέρει κρυπτογράφηση. Ο δακτύλιος είναι διαθέσιμος για Linux, Windows, macOS και Android.

  Άρθρα και συνδέσμους με επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τους κρυπτογραφημένους φωνητικούς και βιντεοτελείκτες

  • Ένας σύνδεσμος για να κατεβάσετε το APK Σήματος αν είστε προηγμένος χρήστης με ειδικές ανάγκες. Δεν συνιστάται για τους τακτικούς χρήστες.
  • Το Wire αποθηκεύει μια λίστα όλων των επαφών πελατών μέχρι να διαγραφεί ο λογαριασμός του πελάτη.

  Υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων με λειτουργίες προστασίας προσωπικών δεδομένων

  Το

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο OnionShare είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοικτού κώδικα για την κοινή χρήση αρχείων οποιουδήποτε μεγέθους. Επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται αρχεία ανώνυμα και με ασφάλεια μέσω της υπηρεσίας Tor κρεμμύδι. Δημιουργεί μια μυστική διεύθυνση URL στην οποία πρέπει να έχει πρόσβαση ο παραλήπτης για να κατεβάσει το αρχείο.

  Το OnionShare είναι διαθέσιμο για Windows, MacOS και Linux.

  Magic Wormhole

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο Magic Wormhole είναι ένα εργαλείο κοινής χρήσης αρχείων γραμμής εντολών. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποφεύγεται η πολυπλοκότητα άλλων κρυπτογραφημένων συστημάτων κοινής χρήσης αρχείων. Προστατεύει το απόρρητο των χρηστών του μέσω μιας ανταλλαγής κλειδιών PAKE.

  Υπηρεσίες Cloud Storage με δυνατότητες προστασίας προσωπικών δεδομένων

  Αν χρησιμοποιείτε Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud ή παρόμοια υπηρεσία για την αποθήκευση των δεδομένων σας στο cloud, θα πρέπει να μεταβείτε σε υπηρεσία που προστατεύει το απόρρητό σας, όπως αυτές που αναφέρονται εδώ.

  Ναυτικό

  ΝαυτικόΤο Seafile είναι μια εφαρμογή αποθήκευσης αρχείων που προσφέρει ενσωματωμένη κρυπτογράφηση αρχείων και συγχρονισμό αρχείων. Οι χρήστες μπορούν να εφοδιάσουν το δικό τους διακομιστή ή να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία cloud Seafile για την αποθήκευση αρχείων. Η κοινοτική έκδοση, η οποία απευθύνεται στους χρήστες που παρέχουν δικούς τους διακομιστές, είναι δωρεάν. Η έκδοση Pro, η οποία απευθύνεται σε πελάτες των οποίων τα αρχεία φιλοξενούνται από την υπηρεσία σύννεφων Seafile, είναι δωρεάν για έως 3 χρήστες. Τόσο η έκδοση της Κοινότητας όσο και η έκδοση Pro παρέχουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Το Pro Edition προσφέρει επίσης απομακρυσμένο σκουπίστε, ένα αρχείο καταγραφής ελέγχου και ενοποίηση κατά των ιών.

  Το λογισμικό πελάτη είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, Linux, iOS και Android.
  Το λογισμικό διακομιστή είναι διαθέσιμο για Linux, Raspberry Pi και Windows.

  NextCloud

  NextcloudΗ NextCloud είναι μια εφαρμογή αποθήκευσης αρχείων που επιτρέπει στους χρήστες της να αποθηκεύουν με ασφάλεια τα δεδομένα τους στο σπίτι, σε έναν διακομιστή της επιλογής τους ή σε έναν από τους παροχείς υπηρεσιών της NextCloud. Το NextCloud είναι δωρεάν και ανοιχτό.

  Το NextCloud είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, Linux, Android, iOS και Windows Mobile.

  Λιγότερο Αρχή S4

  S4Η Least Authority προσφέρει μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που ονομάζεται S4 (Simple Secure Storage Service) για μεμονωμένους πελάτες. Το S4 παρέχει κρυπτογράφηση πλευράς πελάτη για αποθηκευμένα αρχεία. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας είτε μέσω Gridsync (γραφικού περιβάλλοντος εργασίας) είτε μέσω διεπαφής γραμμής εντολών. Η υπηρεσία κοστίζει 25 δολάρια το μήνα.

    Τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης απορρήτου (και τα χειρότερα)

  Το Gridsync είναι διαθέσιμο για MacOS, Linux και Windows.

  Μια άλλη υπηρεσία αποθήκευσης Cloud να εξετάσει

  • Muonium – Το Muonium είναι ένας δωρεάν πάροχος αποθήκευσης cloud με ανοικτή πηγή που προσφέρει ανωνυμία και κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τα αρχεία σας.

  Επιπλέον πληροφορίες

  • Cryptomator – μια απλή, ελεύθερη, ανοιχτού κώδικα εφαρμογή αποθήκευσης αρχείων που σας επιτρέπει να κρυπτογραφήσετε το περιεχόμενο αρχείων και τα ονόματα με AES. Διατίθεται για Windows, macOS, Linux, Android και iOS
  • Top NBN Plans – Παρόλο που είναι λίγο άσχετα, αυτό είναι ένας οδηγός για τους καλύτερους παρόχους NBN στην Αυστραλία. Τους συγκρίνω με χαρακτηριστικά ταχύτητας και ιδιωτικότητας, καθώς ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου είναι γνωστοί ότι πωλούν ενεργά δεδομένα πελατών.

  Εφαρμογές που σας επιτρέπουν να φιλοξενήσετε τον δικό σας σύννεφο διακομιστή

  Εάν χρησιμοποιείτε το Dropbox, το Google Drive, το Microsoft OneDrive, το Apple iCloud ή μια παρόμοια υπηρεσία και θέλετε να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή σύννεφο μόνοι σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις επιλογές.

  Ναυτικό

  ΝαυτικόΤο Seafile είναι μια εφαρμογή αποθήκευσης αρχείων που προσφέρει ενσωματωμένη κρυπτογράφηση αρχείων και συγχρονισμό αρχείων. Οι χρήστες μπορούν να εφοδιάσουν το δικό τους διακομιστή ή να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία cloud Seafile για την αποθήκευση αρχείων. Η κοινοτική έκδοση, η οποία απευθύνεται στους χρήστες που παρέχουν δικούς τους διακομιστές, είναι δωρεάν. Η έκδοση Pro, η οποία απευθύνεται σε πελάτες των οποίων τα αρχεία φιλοξενούνται από την υπηρεσία σύννεφων Seafile, είναι δωρεάν για έως 3 χρήστες. Τόσο η έκδοση της Κοινότητας όσο και η έκδοση Pro παρέχουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Το Pro Edition προσφέρει επίσης απομακρυσμένο σκουπίστε, ένα αρχείο καταγραφής ελέγχου και ενοποίηση κατά των ιών.

  Το λογισμικό πελάτη είναι διαθέσιμο για Windows, MacOS, Linux, iOS και Android.
  Το λογισμικό διακομιστή είναι διαθέσιμο για Linux, Raspberry Pi και Windows.

  Pydio

  PydioΤο Pydio είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για κοινή χρήση αρχείων για επιχειρήσεις. Τα αρχεία μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω μιας διεπαφής ιστού, μέσω της επιφάνειας εργασίας ή μέσω μιας κινητής συσκευής. Μπορεί να αναπτυχθεί σε διακομιστή που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ή σε ιδιωτικό σύννεφο. Το Pydio έχει διαφορετικές ρυθμίσεις ασφάλειας που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν με την πολιτική απορρήτου της επιχείρησης που τη χρησιμοποιεί.

  Διατίθεται για Windows, MacOS, Linux, Android, iOS ή μέσω του διαδικτύου.

  Tahoe-LAFS

  Tahoe-LAFSΤο LAFS αντιπροσωπεύει το Αρχείο ελαχίστων αρχείων. Το Tahoe-LAFS είναι ένα σύστημα αποθήκευσης σύννεφων που είναι ελεύθερο και ανοιχτό. Λειτουργεί με την κρυπτογράφηση των επικοινωνιών σας και τη διανομή τους σε διάφορους διακομιστές. Το LAFS είναι το σύστημα που χρησιμοποιείται από την Least Authority S4.

  Διατίθεται για Windows, MacOS και Linux.

  Επιπλέον πληροφορίες

  • NextCloud – Η NextCloud είναι μια εφαρμογή αποθήκευσης αρχείων που επιτρέπει στους χρήστες της να αποθηκεύουν με ασφάλεια τα δεδομένα τους στο σπίτι, σε έναν διακομιστή της επιλογής τους ή σε έναν από τους παροχείς υπηρεσιών της NextCloud. Το NextCloud είναι δωρεάν και ανοιχτό.
  • Muonium – Το Muonium είναι ένας δωρεάν πάροχος αποθήκευσης cloud με ανοικτή πηγή που προσφέρει ανωνυμία και κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τα αρχεία σας.
  • Web Hosting Κριτικές – Εξετάσαμε τις κορυφαίες εταιρείες φιλοξενίας και τις συγκρίναμε με βάση την ταχύτητα και την ασφάλεια.

  Εφαρμογές συγχρονισμού αρχείων με λειτουργίες απορρήτου

  Sparkle Share

  SparkleShareΤο Sparkle Share είναι μια εφαρμογή συγχρονισμού αρχείων ελεύθερης και ανοικτής πηγής. Προσφέρει κρυπτογράφηση πλευράς πελάτη και διακομιστή.

  Διατίθεται για Windows, MacOS και Linux

  Syncany

  SyncanyΤο Syncany είναι μια εφαρμογή αποθήκευσης cloud με ανοιχτού κώδικα και εφαρμογή κοινής χρήσης αρχείων που συγχρονίζει τα αρχεία σας σε οποιονδήποτε τύπο αποθηκευτικού χώρου έχετε. Τα αρχεία σας είναι κρυπτογραφημένα πριν τα ανεβάσετε. Το Syncany δεν διατηρείται ενεργά.

  Διατίθεται για MacOS, Windows και Linux

  Συγχώνευση

  ΣυγχώνευσηΤο Synching είναι μια δωρεάν και ανοικτή πηγή αποκεντρωμένη εφαρμογή κοινής χρήσης αρχείων που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τα δεδομένα σας όπου θέλετε. Προστατεύει την ιδιωτικότητά σας κρυπτογραφώντας όλες τις επικοινωνίες σας με το TLS. Κανένας κεντρικός διακομιστής δεν συμμετέχει ποτέ στη μεταφορά ή συγχρονισμό των δεδομένων σας.

  Διατίθεται για Mac OS X, Windows, Linux, FreeBSD, Solaris και OpenBSD

  Άλλες εφαρμογές διακομιστή σύννεφων με λειτουργίες απορρήτου

  • git-annex – git-annex είναι μια εφαρμογή γραμμής εντολών που σας επιτρέπει να συγχρονίσετε τα αρχεία σας με git. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη χρήση της γραμμής εντολών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα git-annex το οποίο συνοδεύεται με το git-annex.

  Εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης

  Αν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή το 1Password, LastPass, Roboform ή iCloud Keychain για να διαχειριστείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας, σας συνιστούμε να αναζητήσετε μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση εδώ.

  Κύριος κωδικός πρόσβασης

  Κύριος κωδικός πρόσβασηςΟ Master Password είναι μια ελεύθερη εφαρμογή ελεύθερου λογισμικού που λειτουργεί με την αλγοριθμική δημιουργία των κωδικών πρόσβασης που χρειάζεστε. Το απόρρητο προστατεύεται με αυτήν τη λύση, επειδή οι κωδικοί πρόσβασης που δημιουργούνται δεν αποθηκεύονται στη συσκευή σας και δεν αποστέλλονται μέσω του δικτύου.

  Ο κύριος κωδικός πρόσβασης είναι διαθέσιμος για iOS, MacOS, Android, Windows, Linux και τον Ιστό.

  KeePass / KeePassX

  KeePassΤο KeePass είναι ένας ελεύθερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολος στη χρήση. Με το KeePass, οι κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων που είναι ασφαλισμένη είτε με κύριο κλειδί είτε με αρχείο κλειδιού. Οι βάσεις δεδομένων κρυπτογραφούνται με AES και Twofish. Επισκεφθείτε αυτούς τους συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το [KeePassX] (δεν διατηρείται αυτή τη στιγμή) και το [KeePassXC]

  Διατίθεται για Windows, MacOS, Linux, Android και BSD

  LessPass

  LessPassΤο LessPass είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοικτού κώδικα που αναπτύχθηκε για να διευκολύνει τη διαχείριση του κωδικού πρόσβασης. Το LessPass λειτουργεί με τον υπολογισμό των κωδικών πρόσβασης αντί να τις δημιουργεί και να τις αποθηκεύει. Δεν αποθηκεύει ποτέ τους κωδικούς πρόσβασής σας σε μια βάση δεδομένων και δεν χρειάζεται να συγχρονίζεται στη συσκευή σας για να λειτουργήσει. Χρησιμοποιεί PBKDF2 και sha-256.

  Διατίθεται για Windows, MacOS, Linux, Android, Firefox και Chrome.

  Άλλες εφαρμογές διαχείρισης κωδικού πρόσβασης

  • Ασφαλής δημιουργία κωδικού πρόσβασης – Ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που δημιουργεί ισχυρούς και τυχαίους κωδικούς πρόσβασης. Η δημιουργία όλων των κωδικών πρόσβασης γίνεται στο πρόγραμμα περιήγησης.
  • SuperGenPass – μια δωρεάν γεννήτρια κωδικού πρόσβασης ανοιχτού κώδικα που εκτελείται στον περιηγητή σας. Μετατρέπει τον κύριο κωδικό πρόσβασης σε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε τοποθεσία που επισκέπτεστε. Οι κωδικοί πρόσβασης δεν αποθηκεύονται ή μεταδίδονται ποτέ.
  • Κωδικός Ασφαλείας – μια δωρεάν εφαρμογή κωδικού πρόσβασης ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τους υπάρχοντες κωδικούς πρόσβασης και να δημιουργήσετε νέους κωδικούς πρόσβασης σύμφωνα με τους δικούς σας κανόνες. Με το Password Safe, αποθηκεύετε τους κωδικούς πρόσβασης σε μία ή περισσότερες κρυπτογραφημένες βάσεις δεδομένων. Σχεδιασμένο με αγάπη από τον εμπειρογνώμονα ασφαλείας Bruce Schneier, συνιστούμε έντονα τη χρήση του PW Safe αν θέλετε να υποστηρίξετε την κίνηση εργαλείων απορρήτου ανοικτού κώδικα.

  Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία κωδικού πρόσβασης

  • Ο John Oliver της Τελευταίας Εβδομάδας απόψε και ο Edward Snowden συζητούν τους κωδικούς πρόσβασης (Youtube).

  Διεθνείς νόμοι σχετικά με την αποκάλυψη πληροφοριών

  Σύνδεσμοι που σχετίζονται με βασικούς νόμους περί αποκάλυψης

  Οι βασικοί νόμοι περί αποκάλυψης καθορίζουν τους όρους υπό τους οποίους ένα άτομο υποχρεούται να παράσχει κλειδιά κρυπτογράφησης σε αξιωματούχους επιβολής του νόμου. Οι νόμοι διαφέρουν σε κάθε χώρα, αλλά οι περισσότερες χώρες απαιτούν ένταλμα. Οι μέθοδοι στεγανογραφίας και κρυπτογράφησης δεδομένων που εξασφαλίζουν εύλογη δυσπιστία είναι δύο από τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα άτομα για να υπερασπιστούν τους ενάντια σε βασικούς νόμους κοινοποίησης.

  Η στερεογραφία αναφέρεται στην απόκρυψη ενός μηνύματος, εικόνας ή αρχείου μέσα σε ένα άλλο μήνυμα, εικόνα ή αρχείο. Για τους σκοπούς του πλαισίου μας, το κρυπτογραφημένο μήνυμα είναι συνήθως ένα που περιέχει κρυπτογραφημένες πληροφορίες. Για να εξασφαλιστεί μια αξιοπρεπής δυσπιστία, το μήνυμα που είναι κρυμμένο θα πρέπει να κρυπτογραφηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί ο αντίπαλος να αποδείξει ότι υπάρχει το κρυφό μήνυμα.

  Εθνών που έχουν νόμους περί αποκάλυψης κλειδιών
  1. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
  2. Αυστραλία
  3. Καναδάς
  4. Γαλλία
  5. Ινδία
  6. Νορβηγία
  7. Νότια Αφρική
  8. Ηνωμένο Βασίλειο
  Τα κράτη όπου ισχύουν ή όχι οι βασικοί νόμοι κοινολόγησης
  1. Βέλγιο *
  2. Φινλανδία *
  3. Νέα Ζηλανδία (ασαφής)
  4. Σουηδία (προτείνεται)
  5. Ολλανδία *
  6. Ηνωμένες Πολιτείες (βλ. Σχετικές πληροφορίες)
  Τα κράτη όπου δεν ισχύουν οι βασικοί νόμοι κοινοποίησης
  1. Τσεχική Δημοκρατία
  2. Πολωνία

  * εάν ένα άτομο, εκτός από τον ύποπτο ή την οικογένεια του υπόπτου, γνωρίζει πώς να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα σύστημα, το άτομο μπορεί να υποχρεωθεί να μοιραστεί αυτό που γνωρίζει.

  Σύνδεσμοι σε πρόσθετες υπηρεσίες κρυπτογράφησης αρχείων

  • Μια εις βάθος ματιά στους βασικούς νόμους περί αποκάλυψης από τη Wikipedia.
  • Απαντήσεις σε μια ερώτηση σχετικά με τους βασικούς νόμους κοινοποίησης στο νόμο Stack Exchange.
  • Η Μαρία Χόφμαν, Ανώτερος Δικηγόρος Προσωπικού για το Ίδρυμα Ηλεκτρονικών Συνόρων, μιλάει για βασικούς νόμους αποκάλυψης και αναγκαστική αποκρυπτογράφηση στη DEFCON 20.

  Εφαρμογές κρυπτογράφησης αρχείων

  Αν δεν κρυπτογραφείτε αυτήν την περίοδο τον σκληρό σας δίσκο, τις εγγραφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τα αρχεία αρχείων, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις εφαρμογές κρυπτογράφησης.

  Σύνδεσμοι σε πρόσθετες υπηρεσίες κρυπτογράφησης αρχείων

  • Cryptomator – μια απλή, ελεύθερη, ανοιχτού κώδικα εφαρμογή αποθήκευσης αρχείων που σας επιτρέπει να κρυπτογραφήσετε το περιεχόμενο αρχείων και τα ονόματα με AES.
  • miniLock – ένα ελεγχόμενο, αξιολογημένο από τον συνεργάτη πρόσθετο κρυπτογράφησης αρχείων για το Google Chrome και το Chromium.
  • AES Crypt – μια εφαρμογή κρυπτογράφησης αρχείων που βασίζεται στο Πρότυπο προηγμένης κρυπτογράφησης. Είναι απλό στη χρήση και μετά την εγκατάσταση απαιτεί μόνο κλικ σε ένα αρχείο και την εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης για χρήση. Διατίθεται για Windows, Mac, Linux και Android.
  • DiskCryptor – μια εφαρμογή κρυπτογράφησης αρχείων ανοιχτού κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κρυπτογράφηση ορισμένων ή όλων των κατατμήσεων δίσκων σε μια μονάδα δίσκου. Υποστηρίζει AES, Twofish και Serpent. Λειτουργεί στα Windows.
  VeraCrypt

  VeraCryptΤο VeraCrypt είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοικτού κώδικα βασισμένη στο TrueCrypt 7.1a. Μπορεί να δημιουργήσει ένα εικονικό κρυπτογραφημένο δίσκο, να μπορεί να κρυπτογραφήσει ένα διαμέρισμα ή συσκευή αποθήκευσης, να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εύλογη δυσκολία.

  Διατίθεται για Windows, MacOS και Linux.

  GNU Privacy Guard

  GnuPGΕλεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα βασισμένο στο OpenPGP. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο γραμμής εντολών ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εφαρμογές front-end. Κρυπτογραφεί και υπογράφει επικοινωνίες δεδομένων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Διατίθεται για Windows, Vista και Linux.

  PeaZip

  PeaZipΤο PeaZip είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για τη διαχείριση αρχείων και τη δημιουργία αρχείων αρχείων. Υποστηρίζει πάνω από 180 διαφορετικές μορφές αρχείων. Το PeaZip περιλαμβάνει αρκετές μεθόδους για τη διασφάλιση των δεδομένων σας, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης χρησιμοποιώντας AES, Twofish ή Serpent, έναν κρυπτογραφημένο κωδικό πρόσβασης, έλεγχο ταυτότητας δύο στοιχείων (προαιρετικός, δεν απαιτείται).

  Διατίθεται για Windows, MacOS, Android και Debian.

  Δίκτυα εκτός του επιφανειακού ιστού

  Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο στο σκοτεινό ιστό, περιηγηθείτε στις πληροφορίες αυτής της ενότητας.

  Tor Project

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο δίκτυο Tor επιτρέπει στους χρήστες του να παρακάμπτουν το Surface web μέσω του δικτύου εξυπηρετητών εθελοντών. Ο Tor διανέμει τις επικοινωνίες σας μεταξύ διαφόρων συνδέσεων αναμετάδοσης για να προστατεύσει την ταυτότητά σας.

  Διατίθεται για Windows, Mac, Linux, iOS, Android και OpenBSD

  Δίκτυο I2P

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο δίκτυο I2P είναι ένα δίκτυο επικάλυψης που επιτρέπει στους χρήστες του να επικοινωνούν ανώνυμα. Όλες οι επικοινωνίες που πραγματοποιούνται με το δίκτυο είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο. Το I2P υποστηρίζει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιήγηση στο διαδίκτυο, φιλοξενία ιστοσελίδων, άμεσο μήνυμα, blogging, φόρουμ και αποθήκευση αρχείων.

  Διατίθεται για Windows, MacOS, Linux, Android

  Το έργο Freenet

  FreenetΤο Freenet είναι ένα αποκεντρωμένο, κατανεμημένο δίκτυο. Τα αρχεία και οι επικοινωνίες είναι κρυπτογραφημένα και οι κόμβοι ανώνυμα στο Freenet. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται αρχεία, να δημοσιεύουν ιστότοπους και να συζητούν σε φόρουμ.

  Διατίθεται για Windows, MacOS και Linux

  Σύνδεσμοι σε πρόσθετα δίκτυα εκτός του επιφανειακού ιστού

  • ZeroNet – Ένα δίκτυο ομότιμων χρηστών χρησιμοποιώντας το BitTorrent δίκτυο και την κρυπτογράφηση Bitcoin.
  • Retroshare – δωρεάν λογισμικό ανοικτού κώδικα που επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργεί ένα ασφαλές, ανώνυμο και αποκεντρωμένο δίκτυο για την αποστολή κρυπτογραφημένων επικοινωνιών.
  • GNUnet – μια σειρά εργαλείων και εφαρμογών για την οικοδόμηση αποκεντρωμένων εφαρμογών που προστατεύουν την ιδιωτικότητα.
  • IPFS – ένα σύστημα διανομής αρχείων τύπου peer-to-peer. Ο στόχος του IPFS είναι να αντικαταστήσει το HTTP και να καταστήσει το Διαδίκτυο πιο αποδοτικό και οικονομικό. [Σύνδεση με προειδοποίηση απορρήτου].

  Δίκτυα εκτός του επιφανειακού ιστού

  Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή το Facebook, το Twitter ή το Google+, συνιστούμε να αναζητήσετε μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για τα κοινωνικά μέσα εδώ.

  διασπορά*

  διασποράη διασπορά είναι ένα αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο που εκκενώνεται από διακομιστές (που ονομάζονται “pods”) σε όλο τον κόσμο. Για να συμμετάσχετε στη διασπορά θα πρέπει να βρείτε ένα pod και να εγγραφείτε μαζί του. Στη διασπορία μπορείτε να διατηρήσετε την ταυτότητά σας ιδιωτική και να επιλέξετε ποιος θα δει τις πληροφορίες σας.

  Friendica

  FriendicaΤο Friendica είναι ένα αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο που υποστηρίζει το πρωτόκολλο της διασποράς. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με τους χρήστες στο Friendica και επίσης με τους χρήστες της διασποράς και της Hubzilla. Η Friendica υποστηρίζει επίσης αμφίδρομη επικοινωνία με το Twitter, το App.net, το GNU Social και το Mail.

  GNU Κοινωνική

  GNU-κοινωνικήΤο GNU Social αναπτύχθηκε ως μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων που επιτρέπει στους χρήστες του να ελέγχουν τα δικά τους δεδομένα και να διατηρούν τις επαφές τους. Το GNU Social αναπτύχθηκε από το Status Net.

  Σύνδεσμος σε ένα πρόσθετο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο

  • Μαστόδοντας – ένα ελεύθερο, ανοικτού κώδικα, αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο. Βασίζεται στο GNU Social.

  Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα

  • Διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook – Επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook.
  • Ένας οδηγός για την διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook – Βήμα-βήμα οδηγίες για να απαλλαγείτε από το λογαριασμό σας στο Facebook.

  Υπηρεσίες ονομάτων τομέα για μεγαλύτερη ασφάλεια

  DNSCrypt

  DNSCryptΤο DNSCrypt είναι ένα πρωτόκολλο ελεύθερου και ανοικτού κώδικα domain name που εμποδίζει την αλλοίωση ονόματος τομέα. Το DNSCrypt χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για να βεβαιωθεί ότι οι επικοινωνίες που προέρχονται από έναν συγκεκριμένο ανιχνευτή DNS είναι αυθεντικές και δεν έχουν τροποποιηθεί ή τροποποιηθεί.

  Διατίθεται για Windows, MacOS, Linux, Android και iOS.

  OpenNIC

  OpenNICΤο OpenNic αποτελεί εναλλακτική λύση για τα μητρώα ονομάτων τομέα όπως το ICANN. Προσφέρουν διάφορους μοναδικούς τομείς ανώτατου επιπέδου (συμπεριλαμβανομένων των .bbs, .chan, .indy και πολλών άλλων) που δεν διατίθενται μέσω άλλων μητρώων. Επιπλέον, εάν πληρείτε τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να προτείνετε και να φιλοξενήσετε το δικό σας TLD μέσω της υπηρεσίας τους.

  Σύνδεσμοι προς πρόσθετες υπηρεσίες ονομάτων τομέα

  • NoTrack – NoTrack είναι ένας διακομιστής DNS που προστατεύει την ιδιωτικότητά σας παρακάμπτοντας αιτήματα εντοπισμού από πάνω από 10.000 τομείς παρακολούθησης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποκλείσει διαφημίσεις. Διαθέσιμο για Linux.
  • NameCoin – Το NameCoin είναι μια ελεύθερη και ανοιχτή εφαρμογή που βασίζεται σε bitcoin που εξουσιοδοτεί τον .bit TLD.

  Ασφαλής σημείωση Λήψη αιτήσεων

  Αν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή το Evernote, το Google Keep ή το Microsoft OneNote, συνιστούμε να αναζητήσετε εδώ μια πιο ασφαλής σημείωση.

  Laverna

  LavernaΤο Laverna είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτής σημείωσης, η οποία προσφέρει μια εφαρμογή επεξεργασίας σήμανσης, μια ελεύθερη λειτουργία περισπασμού και τη δυνατότητα κρυπτογράφησης των σημειώσεών σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τους λογαριασμούς Dropbox ή RemoteStorage.

  Διατίθεται για Linux, MacOS και Windows.

  Turtl

  TurtlΤο Turtl είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για τη λήψη σημειώσεων, την αποθήκευση εγγράφων, την τοποθέτηση σελιδοδεικτών, τη διατήρηση φωτογραφιών και πολλά άλλα. Χρησιμοποιεί κρυπτογραφικά κλειδιά για την προστασία των δεδομένων σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φιλοξενούμενο Turtl ή να εκτελέσετε το δικό σας διακομιστή Turtl.

  Διατίθεται για Windows, MacOS, Linux και Android.

  Τυπικές σημειώσεις

  StandardNotesΟι τυποποιημένες σημειώσεις είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτής σημείωσης που έχει σχεδιαστεί για να είναι απλή και ιδιωτική. Χρησιμοποιεί το AES-256 για την κρυπτογράφηση των σημειώσεών σας και προσφέρει αυτόματο συγχρονισμό, πρόσβαση στο διαδίκτυο και πρόσβαση χωρίς σύνδεση. Οι χρήστες που επιθυμούν πρόσθετες λειτουργίες μπορούν να εγγραφούν στην εκτεταμένη υπηρεσία τους, η οποία προσφέρει πλήρη πρόσβαση στις επεκτάσεις τους και τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας για αποθήκευση στο cloud.

  Διατίθεται για MacOS, Windows, iOS, Linux και Android

  Σύνδεση σε πρόσθετη ασφαλής σημείωση Λαμβάνοντας Εφαρμογή

  • Γραφική εργασία – δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα με ανοικτή πηγή. Για να το χρησιμοποιήσετε χρειάζεστε ένα διακομιστή με Linux, Apache, MySQL και PHP.

  Ασφαλής σημείωση Λήψη αιτήσεων

  PrivateBin

  PrivateBinΤο PrivateBin είναι ένα pastebin ανοικτού κώδικα που παρέχει ασφάλεια για τους πάστες σας, κρυπτογραφώντας και αποκρυπτογραφώντας τους στο πρόγραμμα περιήγησης. Ο διακομιστής δεν έχει πρόσβαση σε επικολλητές. Οι πάστες μπορούν να προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να το εγκαταστήσετε στον δικό σας διακομιστή ή να βρείτε έναν διακομιστή που τον εκτελεί και τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον οποίο εμπιστεύεστε. Για μια λίστα με διακομιστές που πραγματοποιούν επίσκεψη του PrivateBin. εδώ

  0bin

  0binΤο 0bin είναι μια ελεύθερη, ανοιχτή pastebin που κρυπτογραφεί τις πασέτες στο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιώντας Javascript. Οι δημιουργοί του 0bin λένε ότι ο στόχος τους δεν είναι να προστατεύσουν τους χρήστες του 0bin. Στόχος τους είναι να προστατεύσουν εκείνους που φιλοξενούν το 0bin από το να εναχθεί για το περιεχόμενο των παστών. Η μεθοδολογία κρυπτογράφησης τους έχει οριστεί για να παρέχει στους οικοδεσπότες εύλογη δυσπιστία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 0bin στο 0bin.net, ή να κατεβάσετε τον κώδικα και να το ρυθμίσετε στο δικό σας διακομιστή.

  Σύνδεσμοι προς πρόσθετες ασφαλείς συσκευασίες

  • Απορρίψτε – Το Disroot προσφέρει μια σουίτα ασφαλών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου ενός pastebin PrivateBin.
  • Hastebin – Το Hastebin είναι μια εφαρμογή ανοικτής πηγής παστεβίνης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στον ιστό ή να κατεβάσετε τον κώδικα και να το εκτελέσετε στον δικό σας διακομιστή.

  Εργαλεία παραγωγικότητας

  Etherpad

  EtherpadΤο Etherpad είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής κειμένου ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνοι σας ή να επεξεργαστείτε ένα έγγραφο Etherpad σε πραγματικό χρόνο με μια ομάδα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Etherpad στον δικό σας διακομιστή ή να το χρησιμοποιήσετε μέσω μιας από πολλές διαθέσιμες στο κοινό υποθέσεις.

    Τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης απορρήτου (και τα χειρότερα)

  Διατίθεται για Windows, MacOS και Linux

  EtherCalc

  EtherCalcΤο EtherCalc είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο ή σε συνεργασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση που διατίθεται στον ιστότοπο ή να την εγκαταστήσετε στον δικό σας διακομιστή.

  Διατίθεται για Windows, MacOS, Linus, FreeBSD

  ProtectedText

  ProtectedTextΤο Protected Text είναι μια δωρεάν υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν κρυπτογραφημένες σημειώσεις. Το προστατευμένο κείμενο κρυπτογραφεί κείμενο στο πρόγραμμα περιήγησης. Δεν παρακολουθούν χρήστες και δεν προβάλλουν διαφημίσεις. Η υπηρεσία δεν απαιτεί εγγραφή για χρήση. Οι χρήστες επιλέγουν ένα όνομα για το αρχείο τους και το αποθηκεύουν με έναν κωδικό όταν ολοκληρωθούν.

  Σύνδεσμοι σε πρόσθετα εργαλεία παραγωγικότητας

  • Απορρίψτε – Η Disroot προσφέρει μια σουίτα ασφαλών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Etherpad και EtherCalc.
  • Dudle – Μια ελεύθερη, ηλεκτρονική αίτηση ψηφοφορίας και προγραμματισμού. Δεν απαιτεί την εγγραφή για χρήση.

  Βελτιωμένα λειτουργικά συστήματα ασφαλείας

  Εάν χρησιμοποιείτε επί του παρόντος τα Microsoft Windows ή το OSX της Apple, συνιστούμε να αναζητήσετε εδώ ένα πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα.

  Qubes OS

  Qubes-OSΤο Qubes OS είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα το οποίο έχει σχεδιαστεί ως ασφαλές εναλλακτικό σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Η προσέγγιση της Qubes για την ασφάλεια είναι η “ασφάλεια από την διαμερισματοποίηση”. Τα διάφορα καθήκοντα που εκτελείτε στον υπολογιστή σας χωρίζονται σε “ques” που χωρίζονται μεταξύ τους. Αυτός ο τρόπος, εάν ένα qube γίνει compromised από κακόβουλο λογισμικό, δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα άλλα qubes.

  Debian

  DebianΤο Debian είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε από μέλη του έργου Debian. Τα συστήματα του Debian χρησιμοποιούν το Linux ή το FreeBSD για να τρέξουν. Το Debian έρχεται με πάνω από 51.000 εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Debian από ένα CD, να το κατεβάσετε στο διαδίκτυο ή να αγοράσετε έναν υπολογιστή με προεγκατεστημένο Debian.

  Trisquel

  TrisquelΤο Trisquel είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις διαθέσιμες ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αρχικά αναπτύχθηκε για να παρέχει ένα λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει τη γλώσσα της Γαλικίας.

  Προειδοποίηση

  Εάν θέλετε να διατηρήσετε το απόρρητό σας, αποφύγετε τα Windows 10 με κάθε κόστος.

  Σύνδεσμοι σε πρόσθετα λειτουργικά συστήματα

  • OpenBSD – ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στον Καναδά και σχεδιάστηκε για να μοιάζει με το UNIX. Ο στόχος των προγραμματιστών είναι να είναι ο πρώτος στην ασφάλεια. Η κρυπτογραφία είναι ενσωματωμένη σε πολλά σημεία στο λειτουργικό σύστημα OpenBSD. Επιπλέον, έχουν μια ομάδα ελέγχου ασφαλείας που ελέγχει το OpenBSD από το 1996.
  • Arch Linux – Το Arch Linux σχεδιάστηκε για να είναι η έκδοση Linux του do-it-yourselfer. Η προεπιλεγμένη εγκατάσταση περιέχει μόνο αυτό που απαιτείται για τη λειτουργία του λειτουργικού συστήματος και ο χρήστης μπορεί να το τροποποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες. Το Parabola είναι ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα που προέρχεται από το Arch Linux.
  • Whonix – Το Whonix είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Tor και το Debian GNU / Linux. Σχεδιάστηκε για ασφάλεια και ιδιωτικότητα και το επιτυγχάνει χρησιμοποιώντας το δίκτυο Tor και μια αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί εικονικές μηχανές.
  • Subgraph OS – Το Subgraph σχεδιάστηκε για να είναι εύκολο στη χρήση αλλά δύσκολο να επιτεθεί. Έρχεται με έναν πυρήνα σκληρυνόμενο με το Grsecurity, απαιτεί από τους χρήστες να έχουν κρυπτογραφημένα συστήματα αρχείων, περιορίζει τις εφαρμογές έτσι ώστε να χρησιμοποιούν μόνο το δίκτυο Tor και έρχεται με ένα ασφαλές σύστημα άμεσων μηνυμάτων και ένα ασφαλές πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Subgraph βασίζεται στο Debian GNU / Linux.

  Τα 10 πιο κρίσιμα ευπάθειες IoT του OWASP

  1. Αδύναμοι, υποθετικοί ή κωδικοποιημένοι κωδικοί πρόσβασης – Χρήση ευκόλως αναγκαστικών, διαθέσιμων στο κοινό ή αναλλοίωτων διαπιστευτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των παρασκηνών στο firmware ή στο λογισμικό πελατών που παρέχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αναπτυγμένα συστήματα.
  2. Ασφαλείς Υπηρεσίες Δικτύου – Άχρηστες ή ανασφαλείς υπηρεσίες δικτύου που εκτελούνται από την ίδια τη συσκευή, ειδικά εκείνες που είναι εκτεθειμένες στο Διαδίκτυο, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα / γνησιότητα ή τη διαθεσιμότητα πληροφοριών ή επιτρέπουν το μη εξουσιοδοτημένο τηλεχειριστήριο …
  3. Ασφαλείς διεπαφές οικοσυστήματος – Ασφαλής διαδικτυακή, οπίσθια API, σύννεφο ή κινητές διεπαφές στο οικοσύστημα εκτός της συσκευής που επιτρέπει συμβιβασμούς της συσκευής ή των συναφών στοιχείων της. Τα συνηθισμένα ζητήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ελέγχου ταυτότητας / εξουσιοδότησης, την έλλειψη ή την αδύναμη κρυπτογράφηση και την έλλειψη φιλτραρίσματος εισόδου και εξόδου.
  4. Έλλειψη μηχανισμού ασφαλούς ενημέρωσης – Έλλειψη δυνατότητας για την ασφαλή ενημέρωση της συσκευής. Αυτό περιλαμβάνει την έλλειψη επικύρωσης του υλικολογισμικού στη συσκευή, έλλειψη ασφαλούς παράδοσης (μη κρυπτογραφημένη κατά τη μεταφορά), έλλειψη μηχανισμών κατά της ανατροπής και έλλειψη ειδοποιήσεων σχετικά με αλλαγές ασφαλείας λόγω ενημερώσεων.
  5. Χρήση ανασφαλών ή ξεπερασμένων στοιχείων – Χρήση εξαρτημάτων / βιβλιοθηκών λογισμικού που έχουν υποστεί ανασφάλειες ή ανασφάλειες, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει την παραβίαση της συσκευής. Αυτό περιλαμβάνει την ανασφάλεια προσαρμογής των πλατφορμών του λειτουργικού συστήματος και τη χρήση στοιχείων λογισμικού ή υλικού τρίτων κατασκευαστών από μια συμβιβασμένη αλυσίδα εφοδιασμού.
  6. Ανεπαρκής προστασία προσωπικών δεδομένων – Οι προσωπικές πληροφορίες του χρήστη που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή ή στο οικοσύστημα που χρησιμοποιείται ανασφαλώς, ακατάλληλα ή χωρίς άδεια.
  7. Μη ασφαλής μεταφορά και αποθήκευση δεδομένων – Έλλειψη κρυπτογράφησης ή ελέγχου πρόσβασης ευαίσθητων δεδομένων οπουδήποτε εντός του οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ανάπαυσης, της διαμετακόμισης ή κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.
  8. Έλλειψη διαχείρισης συσκευών – Έλλειψη υποστήριξης ασφάλειας σε συσκευές που αναπτύσσονται στην παραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, διαχείρισης ενημερώσεων, ασφαλούς παροπλισμού, παρακολούθησης συστημάτων και δυνατοτήτων απόκρισης.
  9. Ασφαλείς προεπιλεγμένες ρυθμίσεις – Συσκευές ή συστήματα που αποστέλλονται με ανασφαλείς προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το σύστημα ασφαλέστερο περιορίζοντας τους χειριστές από την τροποποίηση διαμορφώσεων.
  10. Έλλειψη φυσικής σκλήρυνσης – Έλλειψη μέτρων φυσικής σκλήρυνσης, επιτρέποντας στους πιθανούς επιτιθέμενους να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν σε μια μελλοντική απομακρυσμένη επίθεση ή να πάρουν τον τοπικό έλεγχο της συσκευής.

  Εμπλουτισμένα ζωντανά λειτουργικά συστήματα ιδιωτικού απορρήτου

  Ουρές

  ΟυρέςΤο Tails είναι ένα ελεύθερο ζωντανό λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Debian GNU / Linux που μπορεί να τρέξει από ένα stick USB ή ένα DVD. Όλες οι εφαρμογές λογισμικού που εκτελούνται σε Tails που απαιτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο αναγκάζονται να περάσουν από το δίκτυο Tor για να προστατεύσουν το απόρρητό σας. Οι ουρές έρχονται με κρυπτογραφικά εργαλεία για την κρυπτογράφηση των αρχείων και των μηνυμάτων σας και δεν αφήνει κανένα ίχνος στον εαυτό του στον υπολογιστή όπου χρησιμοποιείται.

  KNOPPIX

  KNOPPIXΤο KNOPPIX είναι ένα ελεύθερο ζωντανό λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα βασισμένο στο Debian GNU / Linux. Μπορεί να τρέξει από CD, USB stick ή DVD. Η έκδοση CD περιέχει Open Office, LXDE (για επιφάνεια εργασίας), Firefox, GIMP και MPlayer και εφαρμογές χρησιμότητας. Το DVD περιέχει το ίδιο λογισμικό με το CD και περιλαμβάνει πρόσθετες εφαρμογές για παραγωγικότητα γραφείου, μηχανική, εκπαίδευση και τυχερά παιχνίδια.

  Κουτάβι Linux

  Κουτάβι-LinuxΤο Puppy Linux είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα βασισμένο στο GNU / Linux. Έχει σχεδιαστεί για να είναι απλή στη χρήση και γρήγορη για να τρέξει. Όπως και άλλα live OS, το Puppy Linux μπορεί να τρέξει από μονάδα USB, CD ή DVD. Επειδή πρόκειται για ένα μικρό πρόγραμμα (περίπου 100 MB), φορτώνεται πολύ γρήγορα στα περισσότερα συστήματα υπολογιστών.

  Ένας σύνδεσμος σε ένα πρόσθετο ζωντανό λειτουργικό σύστημα

  • Tiny Core Linux – Tiny Core είναι ένα ζωντανό λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο να είναι μικροσκοπικό. Το Tiny Core βασίζεται στο Linux. Είναι 10 megabytes και δεν μεταφέρεται με εφαρμογές τελικού χρήστη.

  Εμπιστευτικά βελτιωμένα λειτουργικά συστήματα για κινητά

  Η χρήση του Google Apps με αυτά τα λειτουργικά συστήματα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας. Συνιστούμε να εγκαταστήσετε το MicroG στη συσκευή σας ως εναλλακτική λύση.

  LineageOS

  LineageOSΤο LineageOS είναι ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα ελεύθερου και ανοιχτού κώδικα για έξυπνα τηλέφωνα, phablets και tablet με Android. Αρχικά αναπτύχθηκε από το CyanogenMod.

  CopperheadOS

  CopperheadOSΤο CopperheadOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας σχεδιασμένο για ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Η δωρεάν έκδοση του CopperheadOS υποστηρίζει τα Nexus 5L και 6P. Η πληρωμένη έκδοση του CopperheadOS υποστηρίζει Pixel και Pixel XL. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που περιλαμβάνονται στο CopperheadOS περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση πλήρους δίσκου στο επίπεδο του συστήματος αρχείων και ξεχωριστά κλειδιά κρυπτογράφησης δίσκων για κάθε χρήστη συγκεκριμένης συσκευής.

  Sailfish OS

  Sailfish-OSΤο SailfishOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας σχεδιασμένο να είναι συμβατό με συσκευές Android και chipsets. Το Sailfish βασίζεται στο Linux με τον πυρήνα που βασίζεται στο Mer Project. Η διεπαφή χρήστη αναπτύχθηκε με τη γλώσσα QML.

  Σύνδεσμοι σε πρόσθετα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας

  • Αντιγραφή – ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας που αποτελεί τροποποίηση του LineageOS και έχει σχεδιαστεί με επιπλέον χαρακτηριστικά ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής.
  • OmniROM – ένα δωρεάν κινητό λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο να αποτελεί εναλλακτική λύση για το Android.
  • MicroG – Μια συλλογή προγραμμάτων λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν τις εφαρμογές και τις βιβλιοθήκες Android της Google.

  Εφαρμογές δρομολογητή ανοικτού κώδικα

  OpenWrt

  Εργαλεία απορρήτου ανοικτού κώδικα - Πλήρης οδηγός για την ασφάλεια στο διαδίκτυοΤο OpenWrt είναι μια ελεύθερη και ανοιχτή διανομή GNU / Linux σχεδιασμένη για δρομολογητές και άλλες ενσωματωμένες συσκευές. Η αρχιτεκτονική της επιτρέπει να προσθέσετε χαρακτηριστικά προστασίας ιδιωτικού απορρήτου, όπως επιθεωρήσεις πακεταρισμένων πακέτων και ανίχνευση εισβολών για χαμηλό κόστος.

  pfSense

  pfSenseΤο pfSense είναι μια δωρεάν εφαρμογή λογισμικού ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στο FreeBSD. Είναι σχεδιασμένο για χρήση ως τείχος προστασίας και δρομολογητή και μπορεί να διαχειριστεί μέσω διεπαφής ιστού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το pfSense με υλικό διαθέσιμο από το Netgate ή μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας υλικό που θα χρησιμοποιήσετε με το pfSense.

  LibreCMC (αρχικά LibreWRT)

  LibreWRTΤο LibreCMC είναι μια συλλογή δωρεάν ενσωματωμένων λειτουργικών συστημάτων βασισμένων στο GNU / Linux που έχουν σχεδιαστεί για δρομολογητές και μικρούς υπολογιστές με μία μόνο κάρτα.

  Σύνδεσμοι προς άλλες εφαρμογές δρομολογητών ανοιχτού κώδικα

  • OpenBSD – ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στον Καναδά και σχεδιάστηκε για να μοιάζει με το UNIX. Το OpenBSD τρέχει στο Ubiquiti Networks EdgeRouters.
  • DD-WRT – Ελεύθερο και ανοικτό firmware που αναπτύχθηκε για αρκετούς ασύρματους δρομολογητές IEEE 802.11a / b / g / h / n. Το DD-WRT δεν απαιτεί ενεργοποίηση προϊόντος και δεν περιλαμβάνει παρακολούθηση.

  Εφαρμογές δρομολογητή ανοικτού κώδικα

  Πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στα Windows 10 χρησιμοποιούνται για την παρακολούθησή σας.

  1. Τα Windows 10 περιλαμβάνουν συγχρονισμό δεδομένων από προεπιλογή. Αυτό περιλαμβάνει:
   • το ιστορικό περιήγησής σας, τις διευθύνσεις URL που έχετε πληκτρολογήσει, τα αγαπημένα σας.
   • τις ρυθμίσεις της εφαρμογής μας
   • Wifi hotspot ονόματα και τους κωδικούς πρόσβασης για αυτούς.
  2. Τα Windows 10 επισημαίνουν τη συσκευή σας με ένα μοναδικό αναγνωριστικό διαφήμισης. Αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.
   • Το μοναδικό αναγνωριστικό χρησιμοποιείται για να σας εξυπηρετήσει προσαρμοσμένη διαφήμιση.
  3. Από προεπιλογή, η Cortana, ο εικονικός βοηθός που συνοδεύει τα Windows 10, μαθαίνει για εσάς. Αυτό γίνεται με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με εσάς, όπως:
   • το ιστορικό αναζήτησης
   • την είσοδο μικροφώνου σας
   • τις καταχωρίσεις ημερολογίου σας
   • το ιστορικό αγορών σας
   • τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας
   • τις προτιμήσεις σας μουσικής
   • τα μοτίβα διαδρομής πληκτρολογίου σας
  4. Σύμφωνα με τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων της Microsoft, οι ακόλουθοι τύποι δεδομένων ενδέχεται να συλλέγονται όταν αλληλεπιδράτε με ένα προϊόν της Microsoft:
   • την ταυτότητά σας
   • τους κωδικούς πρόσβασης
   • τα δημογραφικά σας στοιχεία
   • τα ενδιαφέροντα σου
   • τη συσκευή σας και τα δεδομένα χρήσης
   • το περιεχόμενό σας
   • η τοποθεσία σου
   • τις επαφές σας και τους ανθρώπους με τους οποίους είστε συνδεδεμένοι
  5. Η Microsoft μπορεί να μοιράσει τα δεδομένα σας με ή χωρίς τη συγκατάθεσή σας.
   • Όταν κάνετε λήψη των Windows 10, δίνετε στην Microsoft άδεια να μοιράζεστε τα δεδομένα σας με οποιοδήποτε τρίτο μέρος “με τη συγκατάθεσή σας ή όποτε είναι απαραίτητο …”

  Αυτή η εφαρμογή διευκολύνει την αλλαγή των ρυθμίσεων στα Windows 10 που σχετίζονται με το απόρρητο και τα δεδομένα που συλλέγει η Microsoft για εσάς.

  Πληροφορίες και συνδέσμους που σας βοηθούν να προστατεύσετε το ιδιωτικό σας απόρρητο ακόμη και αν χρησιμοποιείτε τα Windows 10.

  • WindowsSpyBlocker – μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για να σταματήσουν τα Windows να παρακολουθούν και να κατασκοπεύουν σε σας.
  • Εργαλεία απορρήτου των Windows 10 – μια σύνδεση σε ένα άρθρο στο ghacks.net που εξετάζει τα εργαλεία απορρήτου για τα Windows 10.
  • Ένας οδηγός για τον καθορισμό των ρυθμίσεων στα Windows 10 έτσι ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε κάποιο απόρρητο – από το fix10.isleaked.com.
  • Ένας οδηγός για την προσαρμογή των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων στα Windows 10 ώστε να προστατεύεται το απόρρητό σας – από το arstechnica.com
  • Ένας οδηγός για την απενεργοποίηση της καταγραφής δεδομένων στα Windows 10 – από reddit.

  Σύνδεσμοι σε άρθρα που συζητούν πώς παραβιάζουν τα προσωπικά σας δεδομένα τα Windows 10.

  • Η ρύθμιση των ρυθμίσεων απορρήτου δεν εμποδίζει τα Windows 10 να σας κατασκοπεύσουν. – τα Νέα του Χάκερ
  • Τα Windows 10 συνεχίζουν να παραβιάζουν το απόρρητο των χρηστών που έχουν απενεργοποιήσει τις λειτουργίες συλλογής δεδομένων. – Ars Technica.
  • Οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Microsoft της δίνουν την άδεια να απενεργοποιήσει το λογισμικό και το υλικό που έχει καθορίσει ως μη εξουσιοδοτημένο. – Techdirt

  Αποσπάσματα

  “Το επιχείρημα ότι δεν σας ενδιαφέρει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή επειδή δεν έχετε τίποτα να κρύψετε δεν διαφέρει από το να λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρει η ελευθερία του λόγου επειδή δεν έχετε τίποτα να πείτε.”

  -Edward Snowden σε reddit

  “Αλλά όπως το Διαδίκτυο έχει ανοίξει τον κόσμο για τον καθένα από εμάς, έχει επίσης ανοίξει τον καθένα μας στον κόσμο. Και όλο και περισσότερο, η τιμή που καλούμαστε να πληρώσουμε για όλη αυτή τη σύνδεση είναι η ιδιωτική ζωή μας. Σήμερα, αυτό που πολλοί από εμάς θα ήθελαν να πιστέψουν είναι ότι το Διαδίκτυο είναι ένας ιδιωτικός χώρος. δεν είναι. Και με κάθε κλικ του ποντικιού και κάθε άγγιγμα της οθόνης, είμαστε σαν Hansel και Gretel αφήνοντας ψωμί των προσωπικών μας πληροφοριών παντού που ταξιδεύουμε μέσω του ψηφιακού ξύλου. Βγαίνουμε από τα γενέθλια, τους τόπους διαμονής μας, τα συμφέροντα και τις προτιμήσεις μας, τις σχέσεις μας, τα οικονομικά μας ιστορικά και συνεχίζεται. “

  -Gary Kovacs στο TED2012

  “Το απόρρητο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε αυτή τη νέα ηλεκτρονική εποχή. Στην καρδιά του πολιτισμού του Διαδικτύου είναι μια δύναμη που θέλει να ανακαλύψει τα πάντα για σας. Και μόλις έχει ανακαλύψει τα πάντα για εσάς και διακόσια εκατομμύρια άλλα, αυτό είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα και οι άνθρωποι θα μπουν στον πειρασμό να εμπορεύονται και να κάνουν εμπόριο με αυτό το περιουσιακό στοιχείο. Αυτό δεν ήταν η πληροφορία που οι άνθρωποι σκέφτηκαν όταν ονόμαζαν αυτή την εποχή της πληροφορίας. “

  -Νντι Γκρέβε

  Σύνδεσμοι προς τους Προτεινόμενους πόρους σχετικά με την ιδιωτικότητα

  Οδηγοί

  • Προστατεύστε τον εαυτό σας από την επιτήρηση – ένας οδηγός από το Ίδρυμα ηλεκτρονικών συνόρων που περιέχει εκπαιδευτικά σεμινάρια, ανασκοπήσεις και ενημερώσεις για το πώς θα προστατευθείτε από την ηλεκτρονική κατασκοπεία.
  • CryptoPaper – τεκμηριωμένη συλλογή των σκέψεων, των γνώσεων και των εμπειριών σχετικά με την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την ανωνυμία από το Crypto | Seb
  • Κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – ένας οδηγός από το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού σχετικά με τον τρόπο κρυπτογράφησης του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.
  • Ένας οδηγός για να παραμείνει ιδιωτικός σε απευθείας σύνδεση – άρθρο του Douglas Crawford στο BestVPN
  • Ένας οδηγός για το απόρρητο του Internet – μια σειρά οδηγών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής από το IVPN.

  Πληροφορίες

  • Ασφάλεια τώρα! – ένα εβδομαδιαίο podcast που καλύπτει την ασφάλεια των προσωπικών υπολογιστών.
  • TechSNAP – ένα εβδομαδιαίο podcast που καλύπτει συστήματα, θέματα δικτύωσης και διαχείρισης για άτομα στην τεχνολογική βιομηχανία.
  • Keybase.io – μια ελεύθερη εφαρμογή ασφαλείας ανοικτής πηγής για κινητές και επιτραπέζιες συσκευές. Είναι παρόμοιο με το Slack, αλλά παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.
  • Freedom.press – Το Ίδρυμα Ελευθερίας του Τύπου είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζει δημοσιογράφους και καταγγελλείς σε όλο τον κόσμο.
  • Ασφαλίστε τις Αυστραλιανές Πιστωτικές Κάρτες – Παρόλο που σίγουρα δεν είναι ανοικτού κώδικα, ο οδηγός μου για τις καλύτερες πιστωτικές κάρτες της Αυστραλίας που συζητούν τις κάρτες με το καλύτερο ιστορικό χρηματοοικονομικής ασφάλειας και την προστασία των δεδομένων πελατών.
  • Erfahrungen.com – έναν ιστότοπο που εξετάζει τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την προστασία προσωπικών δεδομένων Ο ιστότοπος είναι στα γερμανικά.
  • TOSDR.org – μια υπηρεσία που υπολογίζει και συνοψίζει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών για διάφορους ιστότοπους στον ιστό.
  • ipleak.net – εργαλεία που βασίζονται στον ιστό που σας δείχνουν τις διευθύνσεις IP, τη διεύθυνση DNS, την τοποθεσία σας, τις πληροφορίες του συστήματός σας και άλλα κομμάτια δεδομένων που συλλέγονται για εσάς.
  • Εργαλεία δοκιμής απορρήτου – Οι χρήστες στο ghacks.net έχουν συντάξει μια λίστα με τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε το απόρρητό σας.
  • Prism-Break.org – Ένας κατάλογος των πόρων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας στο διαδίκτυο.
  • SecurityinaBox.org – οδηγός για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου σε απευθείας σύνδεση για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • AlternativeTo.net – μια βάση δεδομένων με πάνω από 64.000 εφαρμογές λογισμικού που αναφέρονται ως εναλλακτικές λύσεις για τις εφαρμογές mainstream. Οι χρήστες μπορούν να αξιολογήσουν τις εφαρμογές και να αφήσουν κριτικές.
  • SecureDrop.org – ένα κρυπτογραφημένο σύστημα ανοικτού κώδικα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πληροφοριοδότες για να υποβάλουν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης ανώνυμα. Το SecureDrop είναι ένα έργο του Ιδρύματος Ελευθερίας του Τύπου.
  • Πακέτο απορρήτου – Μια συλλογή συνδέσμων με εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το απόρρητο και την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο.
   [Ο δικτυακός τόπος που φιλοξενεί την ασφάλεια επιστρέφει πρώτα ένα σφάλμα 404]
  • Φτηνές Web Hosting – Φτηνές φιλοξενία έχει σταθερά έναν κίνδυνο για την ασφάλεια των ιστοσελίδων μικρών επιχειρήσεων. Αυτός ο οδηγός περνάει νέους αγοραστές μέσω των διαθέσιμων επιλογών.
  David Gewirtz
  David Gewirtz Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me