Surfshark pregled – vrijedi li ovaj novi VPN?

Kad sam prvi put čuo da na australijsko tržište ulazi još jedna VPN usluga, moja prva reakcija bila je – kako bi ovo moglo biti i bolje / drugačije od mnogih već postojećih VPN-ova danas dostupnih?

Ali ja sam znatiželjna osoba i volim grebeti vlastiti svrbež kada je u pitanju VPN istraživanje. Dakle, ne bih se mogao odmoriti ako ne bih legitimno isprobao novi VPN Surfsharka.

Ovaj je Surfshark pregled osmišljen da vam pruži sveobuhvatan pregled Surfshark VPN protokola, značajki, korisničke usluge i funkcionalnosti..

Zvuči dobro? Super.

Prije svega, što – i tko – stoji iza Surfsharka?

Surfshark je nova, virtualna privatna mreža (VPN) usluga koju vam je donijela tvrtka smješten na Britanskim Djevičanskim otocima. Tvrtka posluje nešto više od šest mjeseci, nudeći jeftine VPN planove i brojne značajke koje ćete voljeti. Kako se uspoređuje s drugim, više uspostavljenim VPN mrežama?

Čitajte dalje da biste preuzeli Surfshark, dobre i loše, i sami odlučite isplati li se pokušati.

Contents

Surfshark VPN pregled

FeaturesInformation
Upotrebljivost: Vrlo jednostavan za upotrebu
Pravila zapisivanja: Strogo nema zapisnika
Veličina poslužitelja: 800 ++ poslužitelja
Distribucija poslužitelja: 50 zemalja
Podrška: 24/7 chat uživo
Torrenting: dopušteno
streaming: dopušteno
VPN protokol i šifriranje: OpenVPN, IPSec & IKEv2; 256-bitni AES
Zapovjedništvo: Britanski djevičanski otoci
Cijena: 1,99 $ / mjesečno
Službena stranica: https://surfshark.com

Što čini surfshark drugačijim?

Uzmi nekoliko minuta da raspravimo postoji li ta mreža što bi moglo učiniti da želite napustiti trenutnog davatelja usluga. Jedna važna značajka koju ima kao VPN je podrška za IKEv2 i OpenVPN protokole. Koristeći ove protokole, oni nude vodeće standarde šifriranja za Windows korisnike (putem IKEv2) kao i za sve ostale (budući da je OpenVPN open source).

Imajte na umu da neki stariji VPN protokoli koje koriste mnogi VPN nemaju najsuvremeniju enkripciju. Ovo je važno razlikovanje, kao Netflix i druge tvrtke mogu otkriti VPN-ove i pokrenuti blokade zbog tisuća korisnika koji dolaze s iste IP adrese.

Nadalje, podrška Surfsharka za IKEv2 i OpenVPN znači da se može instalirati na niz usmjerivača i uređaja. Možete ići i u postavke na OpenVPN za prebacivanje između TCP i UDP.

VPN-protokoli

Surfshark VPN protokoli koriste 256-bitnu AES enkripciju vojnog stupnja. Međutim, tvrtka ide dodatni korak uvrštavanja 2048-bitna DHE-RSA razmjena ključeva i an SHA512 provjere autentičnosti za dodatnu sigurnost (prijevod: najbolja moguća enkripcija i sigurnost). Tu je i DNS i WebRTC zaštita od prokiranja utkana u tehnologiju koja pokreće ovu mrežu.

Surfshark ima sve važnu značajku killswitch koja vam omogućuje brzo prekidanje sesije u slučaju neblagovremenog prekida mreže. Međutim, to nije omogućeno prema zadanom na bilo kojoj platformi osim njihove iOS aplikacije.

Da biste omogućili killswitch u sustavu Windows, morat ćete kliknuti na ikonu zupčanika, pronaći “killswitch” ispod sigurnosnog izbornika i prebaciti ga na položaj “on”. Da biste uključili uređaj za ubijanje za uređaje sa sustavom Android, morat ćete ga locirati u postavkama telefona ili tableta i omogućiti ga ručno.

A sad, spustimo se na sitne krupne detalje. Koji su najbolji i najgori razlozi za odabir Surfsharka?

prozodija

 • Deblokira Netflix i ostale usluge strujanja medija
 • Djeluje dobro za bujicu i dijeljenje datoteka P2P
 • Stroga pravila bez zapisivanja
 • Neograničeni poslužitelji, IP adrese, propusnost i veze
 • Nalazi se u zemlji u kojoj nema zakona o čuvanju podataka ili izvještavanju
 • Vrhunska sigurnost i enkripcija
 • Kill-prekidač uključen u sve planove
 • Dostupno u zemljama s neto cenzurom ili blokovima
 • Prihvaća kripto-valute
 • Besplatna probna i 30-dnevna garancija povrata novca
 • DNS, IPv6 i WebRTC zaštita od curenja

kontra

 • Manja mreža poslužitelja od ostalih VPN-a
 • Brzina može biti različita od poslužitelja do poslužitelja
 • Sučelje aplikacije nedostaje funkcionalnosti i optimizacije dizajna
 • Poslužitelji se možda ne nalaze u navedenoj zemlji
 • Spor odgovor tima za podršku putem e-pošte

Vlasničke značajke

Osim visokokvalitetne enkripcije SurfSharka, zaštite privatnosti i zaštite od curenja, VPN uključuje i neke posebne značajke koje su izgrađene u svrhu poboljšanja vašeg iskustva..

mogućnosti surfanja

Evo pet s popisa koji zaslužuju posebnu pozornost:

 1. Koristiti CleanWeb ™ značajka za dodatnu snagu za blokiranje oglasa, zlonamjernog softvera i softvera za praćenje.
 2. Whitelister ™ omogućuje vam da stvorite podijeljeni tunel sa svojim VPN-om. Namjena je omogućiti korisnicima da zaobiđu ili dodaju bijelu listu nekih web stranica i aplikacija bez napuštanja sigurnosti same mreže. Izvrsno je koristiti na mobilnom telefonu s aplikacijom za bankarstvo. Kontrolu ćete pronaći na kartici postavki sigurnosti.
 3. MultiHop ™ je značajka koja je korisna osobama svjesnim privatnosti koje stvarno žele pokriti svoje zapise na mreži. Ovaj dodatni sloj šifriranja omogućuje vam stvaranje dvostrukog VPN-a i omogućuje vam dodatnu sigurnost u zemljama koje zabranjuju VPN usluge. Vaš mrežni promet je osiguran i usmjeren kroz dva VPN tunela. Jednostavno koristite ovu značajku da biste dobili pristup željenom poslužitelju putem drugog poslužitelja. Imajte na umu da to može znatno smanjiti brzinu vaše mreže.
 4. S mrežom u NoBorders Mode ™, korisnici u zemljama gdje je internet blokiran mogu surfati bez brige. Omogućuje istu vrstu pristupa kao i funkcija MultiHop obrušivanjem prometa bez usporavanja brzine.
 5. Način kamuflaže je vrlo korisna značajka koja omogućuje prikrivanje upotrebe VPN-a od vašeg davatelja internetskih usluga.

Surfshark korisničko iskustvo

SurfsharkVPN možete preuzeti tako da otvorite njihovu web stranicu i preuzmete verziju koja podržava vaš OS ili nabavite verziju za svoj mobilni uređaj iz trgovine aplikacija za vaš model. Ova mreža nudi funkcionalnost jednim klikom.

Možete je postaviti na pokretanje s računala i uređaja ili koristiti gumb Quick Connect. Surfshark podržava Mac, Windows, Linux, Android i iOS uređaje. Postoji proširenje za upotrebu s preglednicima Chrome i Firefox. Također se može konfigurirati s usmjerivačima ili kao TOR-Over-VPN za maksimalnu sigurnost. (Pročitajte više o VPN usmjerivačima i kako ih postaviti.)

Prevodi li se funkcionalnost u njihove mobilne aplikacije?

Korisničko sučelje je varljivo jednostavno, s većinom važnih značajki koje se nalaze na dnu zaslona. Sve značajke i funkcije dobro funkcioniraju na mobilnim uređajima i za Android i za iOS.

Ako želite imati koristi od besplatno probno razdoblje, preuzmite SurfShark aplikaciju na svoj telefon. Na taj način možete iskoristiti neograničene veze da biste ih koristili na osobnim računalima i ostalim uređajima.

Dodana značajka – otkad je VPN prvi put pokrenut – opcija je dopuštanje malih paketa. To može pomoći u poboljšanju performansi i brzine na mobilnim uređajima i usmjerivačima.

sučelje aplikacije za surfanje

Surfshark Pokrivenost

Tvrtka ima više od 800 poslužitelja raspoređenih u 50 zemalja, što je manje od više etabliranih, većih VPN pružatelja usluga. Povećao je svoje mogućnosti sa prvobitnih 100 poslužitelja od svog lansiranja prije manje od godinu dana, tako da će vrijeme pokazati koliko bi se njihov domet mogao proširiti

Do sada nude dovoljno široku mrežu poslužitelja koji će vam pružiti nekoliko opcija prilikom prijave. SurfShark mreža ima poslužitelje u Kini, Turskoj i nekoliko drugih opresivnih zemalja u kojima je cenzuriran internet i / ili web stranice blokirane..

Surfshark služba za korisnike

podrška za chat surfanjaJedna marka dobrog davatelja usluga je koliko su lako kontaktirati ako postoji problem i koliko brzo mogu riješiti bilo koji problem. Surfshark dobiva visoke ocjene na svim kriterijima osim na jednom od njih.

Prvo mjesto za pomoć možete potražiti odjeljak pomoći na njihovom web mjestu. Tamo ćete pronaći niz udžbenika, najbolje postupke za optimizaciju veze i opsežan odjeljak s FAQ-om.

Tvrtka također nudi 24/7/365 podršku za chat uživo i kontakt obrazac za one koji žele podnijeti određenu žalbu ili komentar. Ovdje im ocjena malo pada. Kontakt e-pošte može potrajati do 24 sata za dobivanje odgovora. Na njihovoj web stranici također nema telefonskog broja ili fizičke adrese.

Pravila prijavljivanja

Svaki put kad morate navesti osobne ili financijske podatke, morate se brinuti koliko tvrtka zadržava te podatke. Također se trebate zapitati koliko oni drže ili dijele ili prodaju ili kako stvarno izgleda politika sječa.

politika privatnosti surfharka

Dobra stvar Surfshark ne pohranjuje i ne prodaje nikakve podatke o:

 • Aktivnost
 • IP adrese
 • Ime
 • Mjesto
 • Povijest preglednika
 • Marke vremena sjednice
 • Upotrijebljena propusna širina
 • Mrežni promet

Ova tvrtka ima stroga pravila bez prijave, ali morat ćete navesti podatke o plaćanju i adresu e-pošte da biste stvorili račun. Međutim, Surfshark ne zadržava nikakve vaše podatke; sve evidencije plaćanja ostanite s tvrtkom na koju vam se naplaćuje račun. Oni također podržavaju anonimne opcije plaćanja kao što su cryptocurrency.

Što je s brzinom??

Ispitivanja brzine ove mreže pokazuju pristojnu brzinu pri korištenju poslužitelja smještenih u nekim dijelovima EU-a i u Sjedinjenim Državama, posebno onima na Istočnoj obali. Brzine malo pate i kada se poslužitelji nalaze u udaljenijim područjima i gradovima koji su dalje od njihove baze poslovanja. To je tipično za mnoge VPNS, pa zapravo nije razdvajač posla.

Brzina je testirana korištenjem streaming videa i s datotečnom igrom od 256 MB na sustavu s vezom od 60Mbps. Radeći od početne vrijednosti od 98,71Mbps, postignute su brzine koje su se kretale od niskih 25,74Mbps izvan servera u Hong Kongu do visokih 71,06 izvan Amsterdama. Prosječne brzine lebde oko 50Mbps, što je još uvijek dovoljno dobro za streaming medijskog sadržaja, igre, dijeljenje datoteka ili čak i VPN za bujice.

cijena

Tvrtka nudi nekoliko razina usluge i cijene cijene, ali čak i njihova osnovna pretplata dat će vam neke od njihovih najboljih funkcija. njihov mjesečni plan plaćanja cijena je 11,95 USD mjesečno.

cijene surfanja

Ako nemate ništa protiv dugoročne obveze, najbolja opcija za vrijednost je njihov plan za 24 mjeseca koji se unaprijed naplaćuje 47,76 USD svake 2 godine. Do toga dolazi otprilike 1,99 USD mjesečno. Godišnji plan će vam vratiti 71,88 USD, što iznosi 2,99 dolara mjesečno. Sa svojim dvogodišnjim planom, postali su najjeftiniji VPN dobavljači koji u paketima postižu toliku vrijednost.

Svi navedeni iznosi prikazani su u američkim dolarima, pa provjerite tečaj za ostale valute. Također imate mogućnost plaćanja usluga u različitim valutama poput AUD, CAD i USD, eura, GBP, čak i kineskih Juana.

Onima koji više vole “digitalno iskustvo”, tvrtka nudi širok spektar kanala plaćanja od mnogih drugih VPN pružatelja usluga.

 • Alipay
 • Sve glavne kreditne kartice
 • PayPal
 • Cryptocurrency
 • Amazon Pay
 • Google Pay

Svi planovi se naplaćuju unaprijed za cijeli rok pretplate, a oni nude a 30-dnevna garancija povrata novca. Tu je i dostupno je besplatno probno razdoblje za Mac korisnike i one sa mobilnim uređajima koji podržavaju Android ili iOS. Novi pretplatnici mogu koristiti kupon kod “sharkstart“Na odjavi.

Dakle, kakva je presuda o Surfsharku?

Platforma je izvrsna iz svih razloga zašto želite VPN, kao što je pristup streamed sadržaju, velikim platformama sadržaja kao što su NetFlix, Hulu i P2P web mjesta za dijeljenje datoteka. Najbolje od svega je što imate neograničene veze. To nije pizda koja će se naći čak i s najvećim konkurentima.

Dokaz je u prednosti i nedostacima. Ako pozitivne osobine usluge nadmašuju negativne, imate platformu koja će funkcionirati onako kako je obećano, a da vas ne košta bogatstvo.. Sve u svemu, ovaj VPN ispunjava svoje obećanje. Cijena je prava, a vi dobivate puno funkcionalnosti.

Pokrivenost je manja nego što biste imali s drugim australskim VPN uslugama, i mogu se pojaviti problemi s brzinom i pristupom, ali to je najvažnije od većine nedostataka. Brzina kojom Surfshark proširuje geone pokrivanja, tko zna koliko bi brzinu njihove usluge mogle doći u budućnosti. Mogle bi čak završiti jednako brzo kao i NordVPN.

Završne misli

Ne postoje dva načina za to. Ako se želite zaštititi na mreži, morate pronaći najbolji VPN za svoj sustav i proračun.

Ne samo da privatna mreža nudi um i anonimnost, pravi VPN čak može spriječiti nekoga da vam ukrade podatke i proda na tamnom webu. Približite se pronalaženju VPN-a kao da se bavite kupnjom sigurnosnog sustava za vaš dom – tj. Nemojte se slagati za ništa manje od potpune i potpune privatnosti i sigurnosti.

Potražite nepristrane kritike tehničkih stručnjaka i otkrijte kako mreža funkcionira za stvarne kupce. Najbolji način da se uvjerite je da iskoristite besplatna probna razdoblja koja vam omogućuju vrijeme i funkcionalnost da stvarno testirate opseg i ograničenja mreže.

Kad kombinirate čvrstu zaštitu privatnosti s dodatnim mjerama zaštite poput upravitelja lozinki i antivirusnog softvera, dodaćete slojeve sigurnosti od kraja do kraja.

Pitanja i odgovori

Nijedan pregled Surfshark-a ne bi bio potpun bez da vam se pruži prilika da pređete na često postavljana pitanja o mreži i matičnoj kompaniji.

P: Mogu li besplatno isprobati Surfshark?

Tvrtka nudi besplatnu probnu inačicu za macOS, Android i iOS uređaje. Oni također nude 30-dnevno jamstvo povrata novca za svaki plan, a svi paketi nude istu razinu funkcionalnosti koju dobivate uz potpunu pretplatu mjesečnih planova.

P: Kako mogu znati da se Surfsharku može vjerovati?

Teško je znati što napraviti s novim tvrtkama i uslugama. Najbolje što možemo je pružiti mišljenje o kompaniji i njenim uslugama onako kako smo ih iskusili.

Međutim, možemo vam reći da je Surfshark prikupio izvrsnu ocjenu od 88 posto sadašnjih ili prethodnih korisnika na TrustPilotu. To bi, zajedno s više načina za kontaktiranje tvrtke i odgovornom službom za korisnike, trebalo ići dosta do uspostavljanja njihove vjerodostojnosti.

P: Mogu li koristiti Surfshark VPN na svom usmjerivaču?

Kratki je odgovor da. Da biste mogli koristiti Surfshark, vaš usmjerivač mora podržavati OpenVPN protokol, i morate biti u mogućnosti konfigurirati Open VPN kao klijent a ne poslužitelj.

Možete saznati kako vaš usmjerivač podržava ovaj protokol tako da pogledate priručnik svog vlasnika ili provjerite web mjesto proizvođača rutera. Također možete upisati ime proizvođača u bazu podataka na web mjestu Surfshark da biste dobili konkretne upute za svoj model.

P: Je li Surfshark sigurniji od ExpressVPN-a?

Najbolji dio usporedne kupovine jest vidjeti kako se Surfshark može slagati s drugim platformama poput proizvoda ExpressVPN ili NordVPN.

Gledajući ih bočno, možete zaključiti da Surfshark ne nudi istu brzinu ili širinu usluga kao veći i etabliraniji pružatelji usluga, a ExpressVPN ima ugrađeni test brzine za svoje poslužitelje.

Kako je rečeno, tvrtka je prošla rigoroznu reviziju koja nije otkrila propuštanja ili druga pitanja. Ovdje možete pronaći informacije o njihovoj sigurnosnoj reviziji i sami se uvjeriti u njihov rezultat.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me