Storitev Opera VPN – Brezplačno .. Ali je res? (Rezultati testov)

Če je izdelek brezplačen, ste izdelek. Vsaj vaši podatki so.

Do zdaj večina ljudi razume, kako pomembno je imeti najboljši VPN. Svojo zasebnost želijo zaščititi. Želijo si pridobiti dostop do geo-omejenih vsebin in brskati po spletu brez omejitev. Ko torej slišijo, da Opera brezplačno ponuja storitev VPN z neomejenimi podatki, skočijo nanjo.

Ali storitev Opere resnično dosega hype?

Contents

Pregled VPN Opera

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost: Enostaven za uporabo
Politika beleženja: Nekaj ​​pravilnika za beleženje
Velikost strežnika: 10 strežnikov
Porazdelitev strežnika: 5 držav
Podpora: Noben
Torrenting: Ni dovoljeno
Pretakanje: Omejeno
VPN protokol in šifriranje: Neobstoječe
Sedež: Kanada
Cena: prost
Uradna spletna stran: https://www.opera.com

Ni pravi VPN – to je proxy storitev

Prva stvar, ki jo morate razumeti, je to Opera ni pravi VPN. Je varen proxy storitev. To pomeni, da bo Opera šifrirala svoj lastni promet v brskalniku, tako da ga bo usmerjala prek strežnika, ki ga upravlja v omrežju VPN v Kanadi. Vendar pa je Opera ni namenjen šifriranju prometa v drugih spletnih brskalnikih ali samostojnih e-poštnih odjemalcev. Če bi bila Opera pravi VPN, bi šifrirala vsak delček internetnih informacij, ki so v napravi in ​​iz nje. Ne bi bilo pomembno, katera aplikacija obdeluje podatke. To pomeni, da je Opera veliko manj varna kot samostojna storitev VPN.

Prednosti:
 • Popolnoma brezplačno
 • Brez omejitev pasovne širine
 • Deluje z Netflixom
 • Enostaven za nastavitev in enostaven za uporabo
Slabosti:
 • Zabeleži vse svoje podatke
 • Kanadska pristojnost
 • Ni pravi VPN
 • Brez samostojnega izdelka
 • Zaznane so puščanje IP
 • Počasne hitrosti
 • Brez hudournikov
 • Samo tri izbire strežnika
 • Brez storitve za stranke

Kaj nam je bilo všeč pri Opera VPN

opera vpn brezplačnoZačeli smo začeti s pozitivnimi stvarmi o tem VPN-ju, preden smo se potopili v njegove številne pomanjkljivosti. Ena dobra stvar pri storitvi je to je popolnoma zastonj. Za naročnino se vam ni treba prijaviti in ni omejitev pasovne širine.

Vendar je pomembno, da se tega spomnite brezplačni VPN-ji nekako zaslužijo svoj denar, to je običajno z zaslužkom vaših podatkov. Obstaja pregovor, dobiš tisto, kar plačaš. “. V tem primeru to ne bi moglo biti bolj resnično. Če želite, da je prava ponudba še vedno stroškovno učinkovita, morate opraviti s skoraj brezplačno storitvijo. Oglejte si naš seznam najboljših brezplačnih VPN-jev.

Zgrajena je prav v brskalniku in ga je enostavno aktivirati. Če želite aktivirati VPN, preprosto pojdite v menije / nastavitve / zasebnost / VPN. Ko sledite temu postopku, lahko storitev VPN preprosto izklopite in vklopite. Izberete lahko tudi lokacijo strežnika in si ogledate, koliko podatkov uporabljate.

Končno, na naše presenečenje je Opera sodelovala z Netflixom. To ni samo delovalo, ampak je delovalo brezhibno. Nekateri bi se lahko vprašali, ali ne bi vsi VPN-ji delovali z Netflixom? Teoretično, da. Vendar je z leti Netflix postal zelo strog in je uporabil zmogljivo tehnologijo anti-VPN za odkrivanje in blokiranje celo najboljših VPN-jev. Veliko VPN-jev, ki se uporabljajo za pretakanje geo-omejene vsebine na Netflixu, se srečujejo z grozo zaslona z napako.

zaslon z napako Netflix

Opera je torej v svojo korist.

Če zaupate Operi?

Na to vprašanje dobite odgovor, ko pogledate Operovo politiko zasebnosti. Tam boste našli številne klavzule, zaradi katerih posameznik v zvezi z zasebnostjo razmišlja dvakrat.

  Kako odblokirati YouTube video posnetke

En primer je dejstvo, da storitev pridržuje pravico do zbiranja podatkov o uporabi. To pomeni, da lahko shranjujejo spletne naslove, ki jih obiščete, in lokacije IP, ne pa nujno tudi vsebine spletnih strani.

To je veliko več informacij, kot jih zbirajo drugi VPN-ji. Nekaj ​​zapomniti je, da storitev ni na noben način povezana z vašim imenom ali z vami. Povezana je z napravo, ki se uporablja. To pomeni, da Opera VPN ne gradi zgodovine brskanja.

Ko pogledate njihovo politiko zasebnosti, vidite, da zbirajo podatke o vašem operacijskem sistemu, vašem IP naslovu in drugih informacijah, ki jih lahko sčasoma prepoznate vaše naprave. Ponovno je treba poudariti, da Opera VPN nima informacij, ki bi vas povezale z naslovom IP.

Opera zasluži denar s prodajo svojih podatkov – pozor

opera vpn po surfeasyKo gledamo na storitev kot celoto, imamo občutek, da Opera počne tisto, za kar bi pričakovali, da bo storil katero koli brezplačno storitev. Zbirajo vaše anonimne podatke in jih prodajajo drugim. Če iščete anonimnost in popolno zasebnost, to zagotovo ni VPN, ki bi mu morali zaupati. Še naprej bi morali iskati najboljši VPN za zasebnost in varnost.

Brskalnik Opera tehnično predstavlja podjetje s sedežem na Norveškem. Težava je v tem, da njihovo VPN storitev upravlja SurfEasy. To kanadsko podjetje je pred nekaj leti kupila Opera. Kanada je sodelujoča članica 5 zveze za nadzor oči.

Tole je zavezništvo za zbiranje informacij. Ideja je, da lahko več držav skupaj združi svoje vire. Če ima ena država v skupini podatke, jih deli z drugimi štirimi. Torej ne samo, da je operativno spremljanje dejavnosti VPN, ampak če je kanadska vlada zahtevala dejavnost, jo je dolžna predati.

VPN brskalnika uporablja algoritem AES-256. Vemo tudi, da uporablja standardno varnost HTTPS. Med testiranjem nismo opazili nobenega puščanja webRTC.

Predvidevali bi, da bo Opera VPN delovala kot njen partner SurfEasy. Menimo, da uporablja OpenVPN. Vendar je to težko preveriti. Izkoristi integriran Googlov javni DNS. Zahtevek proxy je iz strežnikov VPN.

Uporaba VPN

Omogoči značko brskalnika opera vpnUporaba VPN v vašem stenskem brskalniku je zelo enostavna. Ko greste skozi postopek omogočanja strežnika VPN, boste v iskalni vrstici videli modro značko VPN. Kliknite značko VPN, da jo usmerite na glavno nadzorno ploščo.

Armaturna plošča je preprosta za uporabo. Storitev VPN lahko vklopite ali izklopite. Prikazali se boste zaslon, ki prikazuje pasovno širino, ki se uporablja med tednom, in pasovno širino, ki ste jo uporabljali v mesecu. Navidezne lokacije lahko spremenite s klikom na trenutni izbor. Dobil vam bo seznam novih lokacij, ki jih lahko spremenite. Preprosto izberite novo lokacijo in ta se bo spremenil v strežnik VPN v državi, ki ste jo izbrali.

Kako hiter je Opera VPN

Vsi razumejo, da če boste uporabljali varno povezavo VPN, boste izgubili malo svoje internetne hitrosti. To je samo par za tečaj. Težava nastopi, ko v imenu “Anonimnost”.

opera vpn hitrost rezultat zürichŠe huje je, ko si niti ni obljubil anonimnosti in si prisiljen trpeti zaradi počasne službe.

  Kako odblokirati YouTube video posnetke

To je tisto, kar dobite pri Opera VPN.

Tu vidite hitrosti, ki se zmanjšujejo na nesprejemljivem ozemlju.

Ta je nekoliko boljši, a o tem zagotovo ni ničesar pisati.

Tole je ena najpočasnejših VPN povezav, kar smo jih kdaj videli. Tako lahko Opera VPN deblokira Netflix. Povezava pa je tako počasna, da pretakanje vaših najljubših filmov ali televizijskih serij na Netflixu iz prijetnega postane v nočno moro.

Možnosti plačila

Opera VPN je brezplačna. Ni možnosti plačila, nobene nadgradnje in časovnih omejitev. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za garancijo za vračilo denarja ali pa za zaščito vaše zasebnosti uporabljajo kripto valute ali ne.

Težava z brezplačnimi VPN-ji

vpn slabostiNajboljši VPN nikoli ne bo brezplačen VPN. Brezplačni VPN vas bodo dolgoročno stali več, ker ne zagotavljajo zasebnosti in ne zagotavljajo varnosti. Številne storitve tretjim osebam omogočajo iskanje po vaših osebnih podatkih ali še slabše.

Ko plačate VPN, podjetje, ki ga plačujete, zasluži s pomočjo naročnin. To pomeni, da vam osebnih podatkov ni treba prodajati drugim. Brezplačni VPN lahko tvegajo, da boste doživeli škodljive stvari, kot je kraja identitete.

Prosti VPN imajo počasne povezave. Brezplačnih VPN-jev nima skoraj nobene storitve za stranke. Brezplačni VPN-ji imajo na voljo majhen izbor strežnikov. Brezplačni VPN-ji vam ponujajo protokole VPN subpar.

Kaj pa Torrenting?

Pri Opera VPN hudourništvo ne pride v poštev. Uporabite VPN s hudourniki, ker želite zaščititi svoje podatke. Želeli bi preprečiti, da bi ljudje lahko vlomili vaš računalnik. Ko torrentujete, se povežete z računalniki in sistemi drugih posameznikov in jim omogočite dostop do vaših.

V svetu, kjer so bili vsi dobri in prijazni, to ne bi bil problem. Žal hudodelci uporabljajo hudobne ljudi, da bi zagrešili kibernetsko kriminaliteto. Če uporabljate VPN, se lahko zaščitite.

statistika kršenja podatkov

Tu je težava. Opera ne šifrira vaših podatkov. Tudi če bi bili hudourniki v redu, ne bi bili na varnem. In ne pozabite, Opera VPN je proxy, ki temelji na brskalniku. Torej bo delovala le informacija, ki se prenaša prek dejanskega brskalnika.

S hudourniki se povezujete z zunanjimi programi, kot je uTorrent. To pomeni, da lahko poljubite malenkost zaščite, ki jo ponuja tako imenovani VPN.

Kje se nahajajo strežniki Opera VPN Opera?

vpn lokacije strežnikaStrežniki VPN Opera se nahajajo v petih državah. To so:

 • Združene države
 • Nemčija
 • Kanada
 • Nizozemska
 • Singapur

Opera je objavila načrte za razširitev svojih baz strežnikov na različne lokacije po vsem svetu. Trenutno uporabnikom omogočajo, da se povežejo s tistim, kar imenujejo “prednostni strežniki”. To so strežniki v:

 • Ameriki
 • Azija
 • Evropa

Moti me to pojma nimaš, v katero mesto si povezan. Kocke morate valjati in upati na najboljše.

Medtem ko smo že pri tem, naj dodamo, da ni nobene stikala za ubijanje. To je nekaj, kar samo pričakujete od VPN-ja. Stikalo ubijanja bo samodejno prekinilo sejo, če pušča vaš IP.

Storitev za stranke

forum vpn operaIskreno, bili smo v skušnjavi, da bi ta odsek pustil prazen. Konec koncev, o čem se lahko pogovarjamo? Koliko ničesar ne dobiš?

  Kako odblokirati YouTube video posnetke

Glej, če hočeš pomoč, Opera noče slišati od vas. S klikom na gumb za pomoč ne začnete klepetati v živo, ne odpre vas kontaktni obrazec in ne odpre vozovnice za pomoč. Nič. Vse, kar storite, vas bo preusmeril na stran, kjer lahko preberete več o tem, kaj je VPN in kako naj bi vam pomagal.

Opera ima forum za podporo. Toda ta forum zajema širok spekter tem, ki se ukvarjajo z brskalnikom. Nič neposredno ne razpravljamo o VPN. Samo še ena stavka proti temu možnost VPN subpar.

Kitajski vlagatelji

Kitajska nima dobrega slovesa, ko gre za brezplačno internetno ali internetno zasebnost. Pred kratkim je kitajska investicijska skupina sodelovala z brskalnikom Opera. Očitno to ne vključuje Opera Media Group ali storitve Opera VPN. Zdi se, da so za zdaj ta v rokah prvotnega norveškega podjetja. Če vas skrbi zasebnost, se boste morda vprašali, koliko imajo Kitajci dostop do Opera VPN in informacije, ki jih zbira.

Končne misli

Opera VPN izgleda dobro na površini. Mislim, kdo se ne bo navdušil nad nečim, kar je brezplačno in odblokira omejitve Netflixa? Opera VPN je enostavna za uporabo. Za pridobitev koristi vam ni treba vedeti, kako nastaviti VPN ali celo, kaj je VPN. Vaša pasovna širina ni omejitev in prenosi so šifrirani z uporabo vojaškega šifriranja.

Če pa vas kakršna koli oblika, oblika ali oblika skrbijo za zasebnost in resnično varnost, to ni možnost za vas. Ne pozabite, da ne kupujete najboljšega VPN-ja na trgu. To je brezplačna storitev, ki deluje samo s podatki, ki se prenašajo iz brskalnika Opera.

vpn omogočena popup opera vpn

Če preberete pravilnik o zasebnosti ali pogoje uporabe, povezane s storitvijo, se samo počutite manj varne. Hitrosti povezave so neprimerne. Opera VPN ne le beleži vašo uporabo, ampak morda prodaja vaše podatke. In zaradi nejasne pristojnosti je zelo verjetno, da bo to podjetje vaše podatke razkrilo organom pregona, če bodo zanj zaprosili..

Storitev je brezplačna. Kljub temu menimo, da ni vredno cene.

Če želite VPN, potem dobite pravi VPN

Ali želite preizkušeno storitev VPN, ki ščiti vse podatke, ki jih pošljete po internetu? Nato priporočamo NordVPN.

NordVPN ima na tisoče varnih lokacij strežnikov po vsem svetu. Nimajo jasne politike brez ponudbe in ponudbe neprimerljiva podpora strankam.

Je tudi zelo enostaven za uporabo, kar odraža zavezanost podjetja za zagotavljanje izdelek, ki resnično deluje. Ni skritih pristojbin ali klavzul. Več naprav lahko zaščitite samo z eno naročnino.

Zahvaljujoč njihovi lokaciji v Panami, NordVPN vas ščiti pred številnimi vladnimi programi nadzora, ki lahko ogrožajo vašo zasebnost.

 • Ponuja fenomenalno podporo strankam in a klepet v živo, ki je na voljo 24/7
 • Ažalujoče hudourništvo
 • Načrti NordVPN segajo od 2,99 USD na mesec do 11,99 USD na mesec
 • NordVPN ima posebni strežniki, ki so na voljo za pomoč pri izogibanju geografskim omejitvam za storitve, kot je Netflix
David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me