Legjobb adatvédelmi böngészők (és a legrosszabb)

Böngésző kémkedésTudta, hogy minden alkalommal, amikor online csatlakozik, a böngészője rengeteg információt hagy maga mögött?

Bárki, aki jogosulatlanul hozzáfér a számítógépéhez, áttekintheti ezeket az információkat, és sokat tanulhat a szokásairól. Amit még rosszabbá teszi, az az böngészője örömmel jelent sok személyes információt a meglátogatott webhelyekre.

A fogyasztók részéről a magánélet iránti új iránti érdeklődés nyomán a népszerű internetes böngészők mindig blogokat jelentenek és e-maileket küldenek, amelyek kijelentik a magánélet iránti elkötelezettségüket. Ha azonban csak a felszín alatt megkarcolódik, és megnézi az adatvédelmi nyilatkozatukat vagy azok szabályait és rendelkezéseit, egyértelművé válik, hogy a magánélet védelme az utolsó dolog, amely szem előtt tartja őket..

Ezért fontos az ön számára érezd magad tudással. Ebben az útmutatóban megvitatjuk, hogyan veszélyeztetheti böngészője az Ön személyes adatait, mely böngészőket el kell kerülni, valamint megvitatjuk az asztali, az Android és az IOS böngészők legjobb böngészőivel kapcsolatos választásainkat..

Contents

Miért a legtöbb böngésző nem törődik az adatvédelemmel?

Nagyon bízunk böngészőinkben. Használjuk őket mindenféle magán-, személyes és esetleg zavaró információra az interneten. Ezt jól tudjuk csinálni, tudva, hogy néhányan szempontjai identitásunkat rögzítik.

A legtöbb ember egyetért azzal, hogy ezt az információt tárolja, mert azt akarja, hogy könnyedén tudjon böngészni az interneten, és megőrizze azt szolgáltatás ingyenes. Szerencsére néhány ember néhány lépést tett saját magának a védelme érdekében, és megpróbálta megtalálni a legjobb VPN-t az általuk használt böngészőhöz.

A probléma az, hogy a legtöbb böngésző nem biztos, hogy késlelteti az üzlet végét. Lehet, hogy eladják az Ön adatait másoknak, és ezeket az információkat felhasználhatják személyre szabottabb hirdetésekre vagy más rosszabb célokra. Csak nézd meg az összes információt, amelyet böngészője valószínűleg gyűjt rólad épp most.

Elhelyezkedés

geo-acc-térképA legtöbb böngésző beépített földrajzi elhelyezési API-val rendelkezik. A meglátogatott webhelyek és az Ön által használt szolgáltatások kérik ezt az információt, hogy képesek legyenek határozza meg, hogy a webhely melyik változatát jelenítik meg.

Ez az információ felhasználható annak meghatározására is, hogy a BBC, az iPlayer, a Hulu vagy a Netflix elérhető-e az Ön webhelyén. Lehet, hogy megkerüli a földrajzi hely korlátozásait egy VPN használatával, akár egy ingyenes VPN is elvégzi a munkát.

A helymeghatározási adatok pontossága változhat attól függően, hogy milyen készüléket használ. A helymeghatározási információk általában nem olyan pontosak, mint amit az okostelefonon lát, mivel az okostelefon GPS-t használ.

Kapcsolat

Egyes webhelyek, például a streaming szolgáltatások, információkat kérnek a csatlakozási információkról. Ezt felhasználhatják a webhely tartalmának meghatározására, amely kiszolgálja Önt. A Netflixhez hasonló streaming szolgáltatás ezt használja a megtekintett adatfolyam megváltoztatására. Lehet, hogy megkerülheti a földrajzi hely korlátozásait egy Netflix-kész VPN használatával. Ilyen szolgáltató például SurfsharkA Surfshark szerverekkel és rendszerekkel rendelkezik kifejezetten ezeknek a korlátozásoknak a megkerülésére tervezték.

Közösségi média

A közösségi média-fiók figyeléseÖn már tudja, hogy közösségi médiafiókjai követik Önt, amikor ellátogat az internetes webhelyekre. Ezért vannak ingyenesek. Fizetnek, ha eladják Önnek a hirdetőket.

Nekik nincs ösztönzés ezen gyakorlatok leállítására.

Gondolod, hogy nem nagy dolog, hogy a közösségi média követ téged, de ez sok problémát okozhat. Tegyük fel például, hogy bejelentkezik a Facebook-ba, majd ellátogat egy webhelyre, amely rosszindulatú elemeket vagy akár felnőtt tartalmakat mutat be. A közösségi média oldalak emlékeznek erre szuper sütemények felhasználásával.

Nem fognak teljes felnőtt tartalommal hirdetni, de a napló, amelyet a közösségi média webhely felnőtt tartalmú webhelyek látogatásakor tett, soha nem tűnik el. Mindig kapcsolódik hozzád.

Hardver

Böngészője rögzíti az Ön által használt hardverre és a telepített operációs rendszerekre vonatkozó információkat. Ennek célja annak biztosítása, hogy a látott webes információk valóban működjenek a készüléken. Böngészője rögzíti a meglévő kiterjesztéseket vagy kiegészítőket is csatlakoztatva, valamint a használt szolgáltatót.

Giroszkóp

giroszkóp információEzt az információt csak mobil eszközökön gyűjtik össze. Az az információ hátborzongató, hogy az Ön böngészője képes arra felhasználni határozza meg, hogy készüléke a kezedben van-e, vagy ül egy asztalon.

Noha ezen információk nagy része ártalmatlannak tűnhet, az az igazság, hogy amikor a többi információval kombinálják, a böngésző rögzíti, valódi képet készít arról, hogy ki vagy. Kevesebb, mint őszinte emberek kezében, fel lehet használni a magánéletének megtámadására szolgáló módszerek azonosítására. Nézze meg saját maga, mit tud a böngésző rólad.

4 elkerülhető Internet böngésző

Az internetes böngészők kiválasztásakor kerülendő néhány kritériumot. Ide tartozott a frissítések, a biztonság és az adatvédelem közötti hétszám. Mindezek alapján úgy gondoljuk, hogy ezek olyan internetes böngészők, amelyeket kerülni kell.

1. Microsoft Internet Explorer

Internet Explorer logóVolt idő, amikor az Internet Explorer volt a vitathatatlan király a böngészők világában. A Microsoft most sürgeti az embereket, hogy ne használják az Internet Explorer programot. Ez megmondja, hogy mennyire rossz.

A Microsoft az Internet Explorer alkalmazást az Edge-re váltotta. Tehát nem terveznek több jelentős frissítést az IE-ről. Még mindig kínálnak néhány biztonsági frissítést, de ezek ritkák. Előfordulhat, hogy az Internet Explorer elmúlt a történelemben az egyik legkevésbé biztonságos böngésző, amelyet valaha létrehoztak.

A magánélet vonatkozásában az Internet Explorer lehetővé teszi pop-up blokkolók használatát és a „Ne kövesse nyomon” kéréseket nemcsak a meglátogatott webhelyekre, hanem a harmadik fél webhelyeire is, amelyek a meglátogatott webhelyek tartalmát kínálják.. Sajnos ezeket a kéréseket figyelmen kívül lehet hagyni. Az Internet Explorer nem tudja garantálni, hogy a személyes forgalma privát marad. Az Internet Explorer zárt forrású. Tehát fogalmam sincs, milyen megfigyelési programok rejtőznek a függöny mögött.

Egy dolgot meg kell említenem, ha online kereskedési platformot használ, akkor semmilyen körülmények között sem szabad továbbra is az EI-t használni a kereskedelemhez. Súlyos felelősség, és potenciálisan kockáztatja, hogy kiszivárogtatja pénzügyi adatait.

2. Microsoft Edge

microsoft él logóA krómmal működő Edge a Microsoft legutóbbi kísérlete egy életképes böngésző létrehozására. A Windows 10 rendszert futtató egyének számára készült.

Csak a Microsoft Edge évente kétszer frissíti. Amikor gondolkodunk az olyan magánéletbe való behatolásra kifejlesztett fejlett rosszindulatú programokról és egyéb szoftverekről, amelyeket folyamatosan frissítenek, a kétévenkénti frissítések nem tűnnek elég közel, és határozottan sokkal kevesebb, mint a versenytársak.

Az Edge böngésző egy homokozóban fut. Ez azt jelenti, hogy a böngésző folyamatait tartalmazzák. Az ötlet az, hogy a böngészőnek képesnek kell lennie arra, hogy megakadályozza a rosszindulatú kódú gyanús webhelyek felhasználói befolyásolását. Az Edge korlátozott kiterjesztésű támogatást nyújt. Ez azt jelenti, hogy kevesebb veszélyes kiterjesztés van, amelyeket véletlenül letölthet. Azonban a forma szerint a Microsoft Edge gyorsan kiderül, hogy legjobb esetben foltos biztonsági nyilvántartása van.

Az Internet Explorer használatával előnyeit élvezheti a Tracking Protection szolgáltatás. Valamely megmagyarázhatatlan ok miatt a Microsoft úgy döntött, hogy mentesül a nyomkövető védelemről az Edge-rel. Még privát böngészési módban is nyomon követhető. A következtetés az, hogy ha privát módon kíván böngészni az internetet, az Edge nem jó megoldás az Ön számára.

3. Opera

opera logóAz Opera egy króm alapú böngésző, amely négy-hat hetenként frissül. Az ideális forgatókönyv három-négy hétenként végrehajtott frissítések lenne.

A biztonság szempontjából az Opera számos biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyek célja a böngészés biztonságának javítása. Ide tartoznak a csalás és a rosszindulatú programok elleni védelem, valamint az olyan szkriptek és kiegészítők blokkolására szolgáló eszközök, amelyek biztonságossá teszik a böngészést.

Opera lehetővé teszi hogy személyre szabhassa adatvédelmi és biztonsági beállításait, hogy adatai ne kerüljenek gyorsítótárba. A legtöbb ember azonban hozzászokott egy jó böngészőhöz, hogy ezt automatikusan elvégzi, ezért előfordulhat, hogy nem változtatják meg ezt a biztonsági beállítást. Ami még aggasztóbb, hogy az Opera 2016-ban vásárolt egy VPN-t, amelyről kimutatták, hogy nyomon követi a sávszélességet és a naplóhasználatot. Ha ez nem volt elég zavaró, az Opera-t egy olyan társaság vásárolta meg, amely a későbbiekben vált hírhedt a magánélet megsértése miatt.

4. Google Chrome

króm logóA Google Chrome messze van a mai legszélesebb körben használt böngésző. Gyakori frissítéseket és jó biztonságot kínálnak böngészőjük számára. A Google elérte a hackereket arra, hogy böngészőjében sebezhetőségeket keressen azzal a céllal, hogy kiskapukat találjanak és kijavítsák a terméket.

A Google Chrome szerepel ezen a listán, és az ok, amiért újra meg fogunk beszélni ebben az útmutatóban, az a Google Chrome egy olyan társasághoz tartozik, amely magáninformációk gyűjtésével él megélni a nyilvánosságtól. Néhány havonta úgy tűnik, hogy a Google leleplez valamit, amely a Chrome használatával támadja meg az Ön személyes adatait, legyen szó egy megkérdőjelezhető helyelőzményekről szóló irányelvről vagy automatikusan bejelentkezzen a böngészőbe. A Google a Chrome segítségével annyit tanul meg rólad, amennyit csak tud, és ebből az információból pénzt keres.

A Google Chrome számos böngészőbővítést kínál. Ezek hozzáadják a funkcionalitást a böngészéshez, de ők is megsértheti a magánéletét. Ne felejtsük el, hogy a Google Chrome zárt forrású böngésző. Tehát fogalmam sincs, mit rejtettek kódjukban. A Google a Chrome nyílt forráskódú verzióját kínálja azok számára, akiket érdekel.

A négy legfontosabb asztali böngésző az adatvédelem és biztonság szempontjából

Az anonimitás az interneten gyorsan a múlté válik, köszönhetően a közösségi média hálózatoknak és böngészőknek, amelyek személyes adataikat tárolják, azzal a céllal, hogy testreszabott hirdetéseket és webhelyeket biztosítsanak. Az alábbiakban ismertetjük a legjobb névtelen böngészőket, amelyeket az adatvédelem és a biztonság érdekében használhatunk.

1. Tor böngésző

tor logóA Tor böngésző névtelenné teszi a webes forgalmat a Tor hálózaton keresztül (Tő Ofogas Rkülső). Ennek eredményeként könnyebb az identitás online védelme. Az internet böngészése a Tor használatával lassabb lesz, mint a clearnet használata. És számos webhely blokkolja a Tor felhasználóit. Azok a tekintélyelvű kormányok, amelyek aggódnak az állampolgárok privát kommunikációja, közzététele vagy olvasása miatt, letiltják a Tor böngészőket.

Az általa biztosított névtelenség miatt a Tor böngésző vált az újságírók és disszidensek köré szerte a világon, akik a kommunikációt blokkoló rendszerekben dolgoznak. Sokan az online demokrácia alapjainak tekintik ma. Ez az egyik oka annak, hogy a kutatók szorgalmasan javítsák a Tor anonimitási tulajdonságait.

Hogyan védi a Tor böngésző a névtelenséget?

A hagyma ikont a Tor böngésző működésének illusztrálására használják. A forgalmat a Tor-hálózaton keresztül irányítja, anonimmá téve. Tor használ a háromrétegű proxy, hasonló a hagyma rétegeihez. A Tor böngésző véletlenszerűen csatlakozik egy nyilvánosan felsorolt ​​belépési csomóponthoz. Onnan a forgalom egy véletlenszerűen kiválasztott középső relén keresztül ugrál. Ezután a forgalom kilép a végső kilépési csomóponton keresztül.

hogyan működik a tor

Tor böngésző használata esetén, nem szabad meglepődni, ha oldaluk más nyelven töltődik fel. A Google és más szolgáltatások az Ön IP-címét használják arra, hogy kitalálják, milyen országban vannak, és milyen nyelven kívánják megjeleníteni az információkat. A Tor használatakor azonban úgy tűnik, hogy fizikai helyzete a bolygó másik oldalán található..

hogyan működik a tor 2

Azok a kormányok alatt élő emberek, akik blokkolják a Tor-ot, konfigurálják Tor-böngészőjuket hidak használatához. A Tor belépési és kilépési csomópontjai nyilvánosan szerepelnek. Az IP-híd címek nem. Ez megnehezíti, ha nem lehetetlen, hogy a kormányok blokkolják ezeket az IP-címeket.

hogyan működik a tor 3

Bár a Tor hálózat bármilyen TCP-forgalmat képes irányítani, a böngészéshez optimalizálva lett. A Tor nem támogatja az UDP-t.

2. Epic Privacy Browser

epicprivacybrowser logóAz Epic Privacy böngésző egy indiai alapú böngésző, amely számos olyan adatvédelmi funkciót kínál, amelyeket az emberek egyenesen a dobozból akarnak. Az Epic Privacy böngésző a Chromium platformon építve. Néhány adatvédelmi funkciója a következőket tartalmazza:

 • A plug-inek nem engedélyezettek
 • Harmadik fél cookie-jainak blokkolása
 • Egy kattintással internetes szörfözés proxy
 • Aktív felismeri és blokkolja a hirdetési hálózatokat
 • Blokkolja az online tevékenységeket nyomon követő webes elemző rendszereket

Az Epic Privacy Browser használata

Az a személy, aki ismeri a Chrome használatát, képes lesz az Epic használatára. Töltse le és kezdje el szörfözni. Mivel Az Epic nem vezet a történelemhez, honlapján nyolc panel található a kedvenc webhelyeidről. Közülük ketten vannak feltöltve a „Hogyan működik” és egy panel, amely az Epic privát keresésére irányítja. Ha azt szeretné, hogy a többi panel be legyen jelentkezve egy webhelyre, amikor bejelentkezik, akkor manuálisan be kell írnia az URL-t, amelyben ott szeretne lenni. Minden böngészési munkamenet után a sütik, a kereséssel kapcsolatos adatok és a nyomkövetők vannak törölve.

Hogyan védi meg az epikus adatvédelmi böngésző

Ennek egyik módja az, ha nem küld referenciafejléc-adatokat. Ez azt jelenti, hogy nem küldenek adatokat az Ön által keresett kifejezésekről más webhelyekre, amikor egy keresőmotor linkjére kattintanak.

A web RTC IP-cím szivárgása blokkolva van. Ez azt jelenti, hogy az Epic automatikusan blokkolja a webes RTC hívásokat, amelyek kiszivárogtathatják az Ön IP-címét. Hacsak nem előfizet egy ilyen VPN-szolgáltatásra közvetlenül szivárgás elleni védelmet kínál mint NordVPN, ezek a szivárgások továbbra is előfordulhatnak VPN vagy proxy szerver esetén.

Az URL-követés és a címsávkövetés eltávolítva. Ez azt jelenti, hogy a következő dolgokat eltávolítják:

 • A címsor javasolja
 • Automatikus fordítás
 • URLTracker
 • URL ellenőrzés

Alapértelmezés szerint az Epic extrém adatvédelmi jellege azt jelenti, hogy nincs:

 • Helyesírás-ellenőrzés
 • Jelszó mentése
 • Web gyorsítótár
 • DNS gyorsítótár
 • Automatikus kitöltés
 • Történelem
 • Automatizált „leglátogatottabb webhelyek”

Amikor az Epic bezáródik, automatikusan törli:

 • Történelem
 • adatbázisok
 • Látogatott linkek
 • Media Cache
 • Jelentkezzen be az adatokba
 • Alkalmazás és DNS gyorsítótár
 • Index DB
 • Előzmények szolgáltató gyorsítótára

Egy kattintásos titkosítási proxy

Az Epic titkosított proxyja az Ön IP-címét rejtettként és titkosítva tartja a böngészés során. A DNS-kérelmek a titkosított proxyn kerülnek továbbításra. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltató, a kormány, a munkáltató és a hálózat szippant fogalma sincs, ahonnan böngészi vagy ahol böngészi.

3. Bátor böngésző

bátor logó (1)A bátor böngésző a magánélet iránt érdeklődőket nevez el, mivel biztonságos, gyors és személyes böngészési élményt nyújt a felhasználók számára. Bátor büszke rá több, mint egy új típusú böngésző. Céljuk, hogy forradalmasítsa az emberek gondolkodását az internetről. Nyílt forrású böngészőként élénk csapattal dolgozik rajta, amely magánéletre és teljesítményre összpontosít. Bátor volt alapította a Mozilla társalapítója és a JavaScript feltalálója.

Mi teszi a bátor futást

A Brave egy nyílt forráskódú projekt, amely a Chromiumra épül. Ez azt jelenti, hogy ugyanazok a háttér-technológiák, amelyeket a Chrome működéséhez használtak, mint például a V8 JavaScript motor és a Blink megjelenítő motor, a Brave.

bátor preferenciák

IOS rendszeren futtatva a Brave a WebKit-et használja, amely az Apple Safari böngésző mögött rejlő hatalom.

Mi teszi bátornak más?

Ez az a hozzáállás, amellyel Brave agresszív módon ellenzi a hirdetéseket. a az üzleti modell a hirdetések blokkolásán alapul és felváltja azokat a hálózatán található hirdetésekre.

Bátor megszabadult minden hirdetéskövetőtől. azonban, amit Brave nem távolított el, az a keresési eredmények között található hirdetések. Ez magában foglalja az AdWords hirdetéseit a Google találatai között. A hirdetések kiküszöbölésével a Brave sokkal kevesebb tartalmat tölt le egy webhelyről, amelyet más böngészők nem használnak hirdetést blokkoló kiterjesztést.

bátor platform

A cég esküszik, hogy nem tárolja és soha nem tárolja a felhasználói adatokat a szerverein.

4. SRWare vas böngésző

SRWare Iron logóAz SRWare Iron böngésző magukat a jövő böngészőjeként forgalmazza. Középpontjában a magánélet és a biztonság megőrzése áll. Mint sok böngésző, amelyet felülvizsgáltunk, az SRWare Iron a Chromiumot is megvalósítja. Ingyenesen érhető el Mac OS, Windows és Linux rendszereken. Néhány olyan szolgáltatás, amely ezt teszi magán és biztonságos a következők:

 • Nem követi nyomon a böngésző letöltését vagy telepítését
 • Nem nyújt frissítéseket a háttérben, például a Google Chrome böngészővel látott frissítéseket
 • Testreszabható felhasználói ügynököt kínál
 • Nem generál programtelepítési azonosítót

Mi teszi az SRWare vas böngészőt egyedivé?

Az adatvédelem különbözteti meg az SRWare Iron-t az olyan általános böngészőktől, mint a Google Chrome. Íme néhány példa:

javasol

Attól függően, hogy hogyan konfigurálja a Google Chrome-ot, amikor valamit a címsorba helyez, az információkat elküldi a Google-nak, és segít nekik javaslatok előterjesztésében. Ez az SRWare Iron esetében nem létezik.

Alternatív hibaoldalak

A Google Chrome konfigurálásától függően, ha helytelen címet ír be a címsorba, akkor ezt az információt elküldik a Google-nak, és egy hibaüzenetet küldnek vissza. Az SRWare Iron böngésző ezt nem teszi meg.

Reklám blokkoló

A Chrome nem rendelkezik beépített AdBlocker-kel. Az SRWare Iron böngésző igen. Adblockerük egyszerűen egyetlen fájllal konfigurálható.

Ez csak néhány a sajátosságától. Az SRWare Iron böngésző a következőkkel foglalkozik:

 • Felhasználói ügynök
 • Előnézet hüvelykujjai
 • Google Updater
 • URL nyomkövető
 • RL Z követés
 • Hibajelentés

A legjobb böngésző az Android-hoz

Személyes adatai értékesebb, mint az arany. Ez teszi az okostelefonokat és más mobil eszközöket aranybányák mindenkinek, aki személyes adatait akarja.

Miért a Firefox Focus az Android felhasználók számára a legjobb böngésző az adatvédelem szempontjából

A Mozilla Firefox Focus programját azok számára tervezték, akik aggódnak a magánélet miatt. Amint bezárja a böngészési munkamenetet, a személyes adatai, beleértve a jelszavakat, a böngészési előzményeket és a sütiket, azonnal törlődnek. A Mozilla Firefox Focus szintén leállítja a nyomkövetőket és blokkolja a hirdetéseket.

Firefox böngésző mobil platformok

Hogyan működik a Firefox Focus a magánélet védelme érdekében??

A Firefox Focus extra biztonságot nyújt azáltal, hogy lehetővé teszi az ismert web-követők kategóriák szerinti blokkolását. Ez azt jelenti, hogy dönthet úgy, hogy blokkolja a hirdetési nyomkövetőket, az elemző nyomkövetőket vagy a közösségi nyomkövetőket külön-külön vagy csoportként. Ön is képes lesz blokkolni a dolgokat beágyazott hírcikkekben, videókban és fotóbemutatókban, amelyek felhasználhatók téged követni.

A nyomkövető védelem biztosítása érdekében a Firefox Focus a Disconnect által biztosított listát használja. Ez a lista lehetővé teszi a Firefox számára a nyomkövetők azonosítását és blokkolását.

Fokozott nyomkövető védelem

Ez a szolgáltatás lehetővé teszi számodra extrém részletességgel blokkolja a sütiket és a nyomkövetőket. Amíg ezt a funkciót nem adják hozzá, a Focus alapértelmezett beállításként blokkolja az összes süti használatát. Még mindig megteheti, vagy dönthet úgy is, hogy engedélyezi a sütik használatát, ha ezek hozzájárulnak a felhasználói élményhez. Ugyanakkor megakadályozza, hogy a nyomkövető több webhelyen is nyomon kövessen. Ez azt jelenti, hogy nem fogják újra és újra ajánlani ugyanazokat a termékeket, és nem fogják rögzíteni az online viselkedését.

A legjobb iOS adatvédelmi böngésző

Ha iPhone vagy iPad készülékéhez privát böngészőt keres, akkor csak lépjen a Ghostery Privacy böngészővel. Ez lehetővé teszi az Internet magánkénti böngészését és nyomkövetés nélkül az iOS-eszközön. Míg a Ghostery Privacy-t a Cliqz megszerezte 2017-ben, mindkét böngésző továbbra is külön entitásként működik, de a biztonsági funkciók kiegészítőit megosztják egymás között.

Ghostery Privacy, a leggyorsabb és legbiztonságosabb böngésző az iOS számára

Ez az iOS egyik leggyorsabb és legbiztonságosabb böngészője. A Ghostery Privacy böngésző lehetőséget adott az iOS-felhasználók számára, hogy gyorsan, privát módon, nyomkövető nélkül és hirdetések nélkül böngészhetnek az interneten.

cliqz mobiie app

Mint az összes Ghostery által gyártott termék, a mobil böngésző is teljesen nyílt forráskódú. A technológia középpontjában a következők vannak: néhány Firefox technológián alapuló szolgáltatás. Az iOS-kompatibilis böngésző néhány fő jellemzője a következő:

Beépített AdBlocker

Alapértelmezett beállításként a Ghostery Privacy böngésző megszabadul a hirdetésektől és a rendetlenségtől. A felhasználók tiszta és gyors böngészési élményt kapnak. A felhasználók megmutatják, ki követi adataikat, amikor webhelyeket látogatnak. Ezután megvan a Lehetőség a nyomkövető blokkolására vagy feloldására.

Szellemkeresés

Ez egy adatvédelmi keresőmotor, amelyet az anyavállalata, a Cliqz üzemeltet. A Cliqz teljesen független és rendelkezik saját webindexével. A Cliqz nem fogja megosztani a személyes adatokkal. Korszerű technikákat használnak a felhasználók keresési lekérdezéseinek megtartására teljesen névtelen.

Szellem mód

A felhasználók megóvhatják magánéletüket azáltal, hogy megakadályozzák a meglátogatott webhelyek felvételét a böngésző előzményeiben.

Hogyan lehet optimalizálni a Chrome-ot a maximális adatvédelem érdekében (ha használnia kell)

Használhatja a biztonságosabb adatvédelmi alapú böngészőket, amelyeket ebben az útmutatóban tárgyaltunk. Mivel azonban a Google Chrome a bolygó legnépszerűbb böngészője, valószínűleg munkahelyi vagy más beállításokban is használnia kell. hálásan, Néhány módosítás elvégezhető a beállításokban az adatvédelem javítása érdekében.

1. Ne hagyja, hogy a Chrome szinkronizáljon

Ha a Chrome telepítve van a telefonjára, laptopjára és a számítógépére munkahelyén, akkor szinkronizálni kívánja a jelszavait és a böngésző előzményeit az összes bekapcsolt eszközzel. Persze, ez kényelmes lehet. De az Ön személyes adatai értékesebb, mint egy kis kényelem. Nem feltétlenül akarja, hogy az otthon vagy a mobil eszközön keresett webhelyek a munkahelyi számítógépen legyenek, ugye? Ezt az alábbiak szerint javíthatja:

 1. Kattintson a Chrome-ablak jobb oldalán megjelenő három pontra. Ezzel megnyílik a menü.
 2. Kattintson a beállításokra.
 3. Kattintson az „Emberek” elemre. Látnia kell a Google bejelentkezési / fióknevét.
 4. Kattintson a szinkronizálási sávra közvetlenül a bejelentkezési / fióknév alatt, és megjelenik az „Advanced Sync Settings” felirat.

króm szinkronizálás beállítása

 1. Kapcsolja ki minden, amit nem akarja, hogy a jelenleg használt böngésző megossza a többi eszköz böngészőjével. Ezt a módosítást minden olyan eszközön el kell végeznie, amelybe be van jelentkezve.

2. Ellenőrizze, hogy kivel beszélget a Chrome

A Chrome számos online szolgáltatással együttműködik, hogy bizonyos funkciók működőképesek legyenek. Ha szeretné, ha a Chrome az Ön ismerete nélkül nem lép kölcsönhatásba ezekkel a szolgáltatásokkal, akkor ezeket egyenként kikapcsolhatja. Ne felejtsd el, hogy deaktiválásukkal deaktiválják az általuk nyújtott funkciókat. Ennek eléréséhez tegye a következőket:

 1. Kattintson a Chrome-ablak jobb oldalán megjelenő három pontra. Ezzel megnyílik a menü.
 2. Kattintson a beállításokra. Görgessen le az oldal aljára.
 3. Kattintson a speciális nyílra, hogy hozzáférjen az adatvédelmi és biztonsági szolgáltatásokhoz.
 4. Dönthet úgy, hogy mely extra beállításokat szeretné letiltani.

króm webszolgáltatások

3. Irányítsa a webtartalmat

A Google Chrome lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy a webhelyek mit tehetnek vagy nem. Ennek megvalósításához tegye a következőket:

 1. Kattintson a Chrome-ablak jobb oldalán megjelenő három pontra. Ezzel megnyílik a menü.
 2. Kattintson a beállításokra. Görgessen le az oldal aljára.
 3. Kattintson a speciális nyílra, hogy hozzáférjen az adatvédelmi és biztonsági szolgáltatásokhoz.
 4. Kattintson a tartalombeállításokra a speciális szolgáltatásokhoz.

króm webtartalom

Ha megnyitja ezt az oldalt, akkor képes lesz rá finomítsa a süti beállításait, határozza meg, mennyi ideig kell megőrizni az adatokat, és tegyen lépéseket annak megakadályozására, hogy a webhelyek részletes képet készítsenek rólad a számítógépedről. Egyesek úgy választják, hogy teljesen kikapcsolják a JavaScriptet, és csak azoknak a webhelyeknek a működését engedik meg, amelyekben valóban megbíznak.

Vannak más funkciók is, amelyeket érdemes kikapcsolni a Google Chrome-on. Előfordulhat például, hogy rendszeresen ellenőrzi a Google Chrome jelszókezelőjét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs-e tárolt jelszava, amelyet már nem használ. Ha egy megosztott gépen jelentkezik be a böngészőbe, akkor jó ötlet lehet teljesen letiltani a jelszókezelést.

Legjobb böngésző plug-inek

1. Adatvédelmi borz

adatvédelmi borz logóA Privacy Badger egy olyan plug-in a Google számára, amely megtanulta blokkolni a láthatatlan nyomkövetőket. A Privacy Badgernek nincs listája arról, hogy milyen blokkolja. Ehelyett figyeli azokat a domaineket, amelyek nyomon követik Önt, amikor online böngészi.

Ezután elküldi a Ne kövesse a jelet. Ha egy nyomkövető figyelmen kívül hagyja ezt a kérést, a Privacy Badger elkezdi blokkolni őket. Elindítja a blokkolási folyamatot, amikor észreveszi ugyanazt a nyomkövetőt, amely három különböző webhelyen található.

Az automatikus nyomon követés mellett az Privacy Badger is megakadályozza a kimenő link kattintások követését a Twitteren, a Google-on és a Facebookon.

2. Szellem

szellem logóA Ghostery egy csodálatos adatvédelmi kiterjesztés a Google Chrome számára. Blokkolja a nem kívánt hirdetéseket, leállítja a nyomkövetőket, és megnövelheti a webhelyek betöltési sebességét.

A Ghostery segítségével megnézheti, ki követi téged az adott webhelyen, és ki gyűjti az adatait. Követésgátló funkciók tegye adatait névtelenné hogy további rétegű adatvédelmet biztosítson Önnek.

Következtetés

Szüksége van egy jól konfigurált és biztonságos böngészőre, ha az internetet böngészve megvédi adatait és magáninformációit titokban tartja..

Ne feledje, hogy a legtöbb böngésző meg fogja őrizni a személyes adatait, ha az alapértelmezett beállításokat nem változtatják meg. Ez teszi ezeket a böngészőket, és kiterjesztéssel Önre is, a számítógépes bűnözők céljaira. Szerezz egy jó VPN-t, mint például NordVPN vagy Surfshark, és kezdje el biztonságosan böngészni.

Ha többet szeretne tudni az online szörfözés élményéről, tekintse meg az NBN tervek legfrissebb epikus áttekintését terület és sebesség szerint.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me