Hola VPN – Geweldige keuze voor slechte beveiliging en snelheid

Wanneer is een VPN geen VPN? Wanneer het Hola VPN is. Ernstig. Interessante manier om een ​​P2P-netwerk te gebruiken.

hola vpn-logoHola VPN is iets van een anomalie in de industrie. Het biedt niet precies traditionele VPN-services, omdat Hola VPN geen peer-to-peer-systeem is in plaats van webverkeer te routeren via speciale servers op verschillende locaties. Dit betekent dat wanneer gebruikers inloggen op Hola VPN, hun webverkeer is gerouteerd via de verbindingen van andere gebruikers.

Er kunnen enkele voordelen aan deze aanpak zijn. Het gebruik van Hola heeft bijvoorbeeld nauwelijks invloed op de snelheid van gegevensoverdracht. Gebruikers die gewend zijn aan razendsnelle downloadtijden zullen niet teleurgesteld worden. Het gebruik van peer-to-peer VPN betekent ook dat websites meestal niet kunnen detecteren dat u via een VPN browst. Dit betekent dat u mogelijk toegang kunt krijgen tot services zoals Netflix, hoewel dit zelden lijkt te werken met Hola.

Ook kan Hola VPN gratis worden gebruikt. Als u zich echt bewust bent van de kosten, kan dit een goede zaak zijn. Geen van deze nauwelijks-positieve aspecten weegt echter zwaarder dan de nadelen die inherent zijn aan deze service. Het is ook geen aanbevolen keuze voor gratis VPN’s.

FeaturesInformation
Usability: Makkelijk te gebruiken
Logbeleid: Enig logbeleid
Servergrootte: n / a
Server distributie: n / a
Ondersteuning: Contact Formulier
torrenting: Niet toegestaan
streaming: Niet toegestaan
VPN-protocol en codering: Niet bestaand
Hoofdkwartier: Israël
Prijs: Vrij
Officiële website: https://hola.org/

Contents

Dus wat is de deal met Hola?

hola vpn gemeenschapWanneer je je aanmeldt voor Hola, jij sta andere leden toe uw systeem en de bronnen op uw netwerk te gebruiken. Hola-publicaties zeggen dat ze dit alleen doen wanneer uw apparaten inactief zijn en zijn aangesloten op een stroombron. Bovendien zegt het bedrijf dat het gemiddelde verkeer dat een inactieve peer op een normale dag zal ervaren, kleiner is dan een YouTube-clip die maar een paar seconden duurt. Dat kan maar liefst vier tot vijf MB zijn.

Een nog grotere zorg is het feit dat u op geen enkele manier kunt weten wat andere Hola-gebruikers aan het doen zijn terwijl ze uw bronnen gebruiken. Uw computer kan een exit-server worden voor andermans schadelijke doeleinden. Van spammen tot hacken, je kunt op een dag ontdekken dat je IP-adres is verbonden met behoorlijk vervelende dingen.

Beveiliging en codering

Beveiliging en codering zijn vrijwel onbestaande met Hola VPN. Terwijl leiders in de industrie gebruik maken van AES-256 en Open VPN-protocol om uw identiteit en privacy te beschermen, gebruikt Hola geen van beide.

  Hoe YouTube-video's te deblokkeren

Stel dat u via Hola in Australië op internet wilt inloggen. Wanneer u Hola inschakelt, logt u in via andere niet-actieve gebruikers in Australië. Hierdoor lijkt het alsof u verbinding maakt via een ander IP-adres. Hola houdt vol dat deze aanpak klanten “een superieure VPN-service biedt met minimale onderliggende kosten.” Het argument is dat omdat het bedrijf niet betaalt om een ​​heleboel dure servers over de hele wereld te kopen en te onderhouden, ze u hun service kunnen bieden gratis terwijl de consument nog steeds privacy en bescherming wordt geboden die gelijkwaardig is aan die aangeboden door meer traditionele VPN-providers.

symmetrisch blokcijfer

Dit argument klopt gewoon niet. Coderingsprotocollen zoals AES-256 en Open VPN bieden codering van militaire kwaliteit die supercomputers niet kunnen kraken. Daarnaast, Hola geeft toe dat het systeem kwetsbaarheden heeft. Ze schrijven over ‘kwaadwillende mensen’ die in staat zijn om ‘uw WiFi-hotspot te kapen’ en zeggen dat ze deze ‘tijdelijke oplossingen’ sluiten zodra ze worden ontdekt.

Ondertussen blijft u kwetsbaar. Hola VPN gebruikt helemaal geen VPN-protocol. Uw informatie wordt verzonden door een proxy-verbinding zonder codering. Vergis je niet. Dit brengt uw gevoelige, persoonlijke informatie in gevaar.

Hola VPN’s serverlocaties

vpn server locatie vectorHola heeft geen servers, en hoewel het bedrijf beweert dat dit een voordeel is, is het zeker moeilijk om het op deze manier te bekijken. De klanten die deze service gebruiken, zijn in feite de servers. Als u niet van het idee houdt om vreemden gebruik te laten maken van uw IP-adres, dan kunt u met Hola afzien.

Dit betekent dat u moet betalen voor een premium abonnement. Zelfs met een betaald abonnement zou dat moeten verwacht geen significante voordelen. Het enige dat u krijgt, is de afwezigheid van andere mensen die uw IP-adres volgen. Met een premium abonnement is er nog steeds geen codering en weinig in de weg van echte VPN-stijl functies.

BitTorrent of P2P gebruiken met Hola VPN

Hoewel Hola ‘s werelds eerste peer-to-peer VPN-service biedt, verwacht niet dat ze torrents kunnen downloaden of bestanden kunnen delen via dit systeem. Hoewel niets in de Hola-literatuur het delen van bestanden strikt verbiedt, bleek uit tests dat torrenting met Hola werkt gewoon niet.

Verwacht bovendien geen toegang tot Netflix in andere regio’s via Hola. Dit werd getest via vijf verschillende verbindingen, en het was nooit succesvol.

  De beste creditcards in Australië

Hola VPN-snelheidstestresultaten

Dit is zo ongeveer de enige statistiek die Hola VPN heeft. Gegevensoverdrachtssnelheden met de service waren niet altijd bijzonder te onderscheiden van de baseline, geen gebruikmakende van een VPN-gegevensoverdrachtssnelheid. Met de hulp van Hola-abonnees in de VS waren de downloadsnelheden relatief respectabel voor een VPN met 32,47 Mbps. De uploadsnelheid van 7,97 Mbps is echter nauwelijks acceptabel. Dit is ongelooflijk traag in vergelijking met enkele van de beste VPN’s die er zijn.

resultaat hola vpn snelheidstest

Gebruikers in de EU deden het iets beter. De downloadsnelheid was 84,61, wat helemaal niet slecht is vergeleken met een benchmark van 97 Mbps. Uploads waren behoorlijk langzamer in vergelijking met benchmark. Die cijfers waren respectievelijk 38,83 en 53.

hola vpn snelheidstest resultaat amsterdam

Zoals snelheidstests gaan, zijn deze resultaten niet slecht. Deze snelheidsniveaus worden echter bereikt ten koste van elke codering of echte beveiliging van welke aard dan ook. Als u helemaal geen VPN hebt gebruikt, krijgt u hogere overdrachtssnelheden en ongeveer hetzelfde beveiligingsniveau zonder uw systeem in gevaar te brengen voor andere gebruikers.

Het logboekbeleid van Hola VPN

De meeste VPN-providers zijn trots op hun beleid voor niet-loggen. Een van de belangrijkste punten van het gebruik van een VPN is immers nieuwsgierige ogen vermijden en uw online leven zo privé mogelijk houden.

Hoewel verschillende VPN-bedrijven snel opscheppen over het feit dat ze geen logboeken bijhouden, worden deze opschepingen zelden door feiten ondersteund. Veel VPN-services houden een beperkt aantal records bij over hun gebruikers. Natuurlijk zijn er elite-aanbieders in de industrie die er een punt van maken om een ​​strikt beleid voor niet-loggen te hebben, en ze menen het absoluut.

Uiteindelijk is dat het soort VPN-provider dat u wilt. De beste VPN-providers zijn meestal gevestigd in een land dat geen deel uitmaakt van de bewakingsallianties van Five Eyes, Nine Eyes of 14 Eyes. Lees voor meer informatie zoals deze onze gids voor VPN-loggingbeleid.

Israël – niet zo groot op persoonlijke privacy

NAVO-landenalliantie

Hola VPN heeft zijn hoofdkantoor in Israël, dat geen lid is van deze allianties. Het is echter van vitaal belang op te merken dat Israël bekend staat als “coöperatief” met deze toezichtsallianties. Met andere woorden, Israël werkt nauw samen met de naties die lid zijn van deze groepen. Als ze onder druk worden gezet om hun intelligentie te delen, zullen ze dat waarschijnlijk doen.

  Password Safe Review - Een van de beste Open Source wachtwoordbeheerprogramma's

Dat is slecht nieuws voor VPN-gebruikers die op zoek zijn naar een echt privé en anonieme online ervaring. Worrisomely, Hola doet geen echte, verklarende verklaring op haar website over haar logboekpraktijken. Het bedrijf heeft wel een privacybeleid, waarin wel loggegevens worden vermeld. Definitief in het beleid is het feit dat ze alles registreren over de gebruikte browser, de bezochte websites, hoeveel tijd op elke website wordt doorgebracht en de datum en tijd van toegang.

Dat is echter niet het einde. Hola houdt ook de persoonlijke informatie voor elk lid bij. Dit omvat alle gegevens die u kunnen identificeren, inclusief uw naam en e-mailadres samen met uw IP-adres.

hola vpn informatieverzameling

Het houdt daar niet op. Het privacybeleid verklaart verder dat zij de persoonlijke informatie van klanten mogen openbaren aan “vertrouwde externe dienstverleners of partners.” Ze verklaren ook proactief dat zij uw informatie zullen delen om te voldoen aan de wet of een gerechtelijk bevel.0

Met andere woorden, deze VPN is helemaal geen VPN.

Prijsopties voor Hola VPN

hola vpn prijzen

Ogenschijnlijk is Hola een gratis dienst. Ze hebben een premium abonnement dat beschikbaar is voor $ 11,95 per maand. Specials worden vaak uitgevoerd voor het kopen van zes maanden, een jaar of twee jaar van tevoren. Dit zijn veel goedkopere opties, maar u krijgt weinig voor uw geld.

Wordt Hola VPN aanbevolen?

Hola VPN heeft zoveel problemen dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen. Als snelheid het enige is dat u belangrijk vindt, dan is Hola misschien het juiste antwoord. Zonder beveiliging of versleuteling van welke aard dan ook, bent u veel beter af door gewoon op het web te surfen zonder enige VPN. Dat is omdat, als u Hola gebruikt, blijft uw systeem kwetsbaar voor gebruikers met een snode bedoelingen. U wilt absoluut niet toestaan ​​dat uw IP-adres wordt geassocieerd met hacken, spammen of andere illegale of op zijn minst slecht geadviseerde activiteiten.

Veel betere VPN-services zoals NordVPN en Surfshark zijn beschikbaar. De meeste bieden fysieke codering, fysieke servers die uw identiteit en locatie maskeren en uw gegevens beveiligen.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me