Password Safe Review – Een van de beste Open Source wachtwoordbeheerprogramma’s

Contents

Password Safe Review – Een van de beste Open Source wachtwoordbeheerprogramma’s

Ik werk in technologie, maar heb lange tijd weerstand geboden tegen hulpmiddelen voor wachtwoordbeheer. Tot voor kort eigenlijk. Het leek een onnodige extra stap om te zetten wanneer mijn belangrijke wachtwoorden werden opgeslagen op een Post-It in mijn portemonnee. Voordat je te diep ineenkrimpt, weet je dat ze echt in mijn hoofd waren opgeslagen, omdat ik een goed geheugen heb (of zo dacht ik), en de portemonnee was maar een back-up voor het geval ik een hersenschudding kreeg van rugby.

Toen kwam de dag dat een van de WordPress-websites die ik net online had genomen, werden gehackt. Een werkmaatje wees erop dat ik mijn eigen advies moest opvolgen en mijn wachtwoorden moest opwaarderen tot de gebruikelijke aanbevolen standaard: minimaal acht tekens bestaande uit hoofdletters en kleine letters, cijfers, speciale tekens, bla bla.

Met tegenzin besefte ik dat mijn wachtwoorden waardeloos waren brute krachtaanvallen. Om ze te verbeteren zou iets beters nodig zijn dan mijn hersenkracht.

“Vraag een wachtwoordbeheerder,” zei mijn buddy. Ik was zo boos op de hack dat ik besloot dat het geen kwaad zou zijn om een ​​paar te onderzoeken.

Wat ik ontdekte, is dat er ongeveer een miljard en een optie is, maar er ontbreken zoveel functies of vereisen dat je je abonneert om volledige toegang te krijgen tot de functies die je echt nodig hebt, en dan betaal je uiteindelijk voor dingen je wilt niet of zal nooit gebruiken.

Om een ​​lang verhaal kort te maken. Ik koos voor Password Safe en dit is waarom.

Wachtwoord veilig overzicht

Hoewel de interface van Password Safe gemakkelijk te gebruiken is, laat je niet voor de gek houden door te denken dat het een grap van het programma is, want dat is het niet. De actieve community voor bouwers en ontwikkelaars is er om te helpen als er iets misgaat. Vanaf nu zijn er zelfs onofficiële apps voor Android en iOS, wat mij heel cool lijkt.

  Hola VPN - Geweldige keuze voor slechte beveiliging en snelheid
Voordelen – What Youll Love
  • Intuïtief en gemakkelijk te gebruiken
  • Ondersteund door een levendige open source community
  • Absoluut gratis
  • Kan meerdere kluizen aan
  • Lokale gegevenscodering
Nadelen – Wat kan worden verbeterd
  • Slechts een handvol importopties
  • Is beperkt tot alleen het opslaan van wachtwoorden

Is wachtwoord veilig beveiligd?

Ja. Het programma is ontworpen met veel functies die het transparant en veilig maken.

veiligheidsslot

Het is open source. Dit betekent dat u het woord van de ontwerper niet als een evangelie hoeft te beschouwen dat het programma veilig is. U kunt de broncode eenvoudig downloaden, zelf beoordelen of iemand met meer expertise op het gebied laten beoordelen. Als je de technische karbonades hebt, kun je het programma zelfs samenstellen met behulp van de gedownloade bronbestanden in plaats van de bestanden die Password Safe biedt.

Ook heeft Password Safe geen herstelmechanisme en is er ook geen achterdeur – wat goed is. Dit betekent dat tenzij iemand de hoofdsleutel heeft, hebben ze geen toegang tot uw wachtwoorden. Dit omvat ontwikkelaars en gebruikers.

Controle van bestandsintegriteit betekent dat een aanvaller geen beveiligde bestanden kan wijzigen zonder de hoofdwachtzin te kennen. Back-ups van vorige databases worden automatisch gemaakt. Gebruikers hebben volledige controle over het aantal back-ups evenals waar ze worden opgeslagen.

Hoe wachtwoord veilig te gebruiken

Met Password Safe kunt u bewaar al uw wachtwoorden in een enkele wachtwoorddatabase, of u kunt verschillende databases maken voor verschillende doeleinden als u dat wilt. Ik kan zien waar het handig kan zijn om een ​​database voor werk en een andere voor persoonlijk gebruik te hebben.

Databases kunnen tussen systemen worden verplaatst, zolang elk systeem dezelfde versie van Password Safe gebruikt. Laten we de software eens snel doorlopen.

Wanneer u voor het eerst wachtwoordveilig gebruikt, doet u dat selecteer de nieuwe databaseknop.

  De beste creditcards in Australië

wachtwoord veilig nieuwe invoer

Vervolgens wordt u gevraagd selecteer de locatie waar u uw nieuwe database wilt opslaan net als de naam die u aan de database wilt toewijzen.

pwsafe db locatie

U wordt gevraagd om een ​​hoofdwachtwoord in te voeren. Dit is wat u zult gebruiken om alle inhoud in uw nieuwe kluis te coderen en te vergrendelen.

wachtwoord veilige toegang

Als het gaat om het gebruik van uw opgeslagen wachtwoord, zijn er een aantal tools beschikbaar. Veel van deze vereisen het plakken van informatie op uw klembord en anderen staan ​​een automatische typefunctie toe die automatiseert de overdracht van uw wachtwoorden naar webformulieren.

U kunt uw opgeslagen wachtwoorden gebruiken open wachtwoord veilig. Kies vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u wilt gebruiken.

pwsafe opgeslagen login

Selecteer het gebruikersnaampictogram voor de werkbalk. Omgekeerd kunt u met de rechtermuisknop op het scherm klikken en selecteer “gebruikersnaam kopiëren naar klembord.” Een andere optie is om de sneltoets Control + U te gebruiken en vervolgens de gebruikersnaam in het gewenste veld te plakken.

pwsafe-gebruikersnaampictogram

Om het juiste wachtwoord te selecteren, klik op het wachtwoordpictogram op de werkbalk of klik met de rechtermuisknop en vervolgens selecteer “wachtwoord naar klembord kopiëren.” Een andere optie is om Control + C te gebruiken om het wachtwoord in het gewenste veld te plakken.

pwsafe-wachtwoordpictogram

Extra functies

pwsafe maatwerk

Met Password Safe kunt u eenvoudig aanmeldingen maken en bewerken, aangezien u alleen een gebruikersnaam, een wachtwoord en de locatie nodig hebt waar de nieuwe groep informatie moet worden opgeslagen. U kunt vervaldatums instellen voor uw wachtwoorden, die een extra beveiligingslaag biedt door ze regelmatig te wijzigen.

Een gedoe misschien, maar een goed idee.

Er zijn aanpasbaar wachtwoordbeleid waarmee u uw wachtwoorden regelmatig kunt wijzigen met een frequentie naar keuze.

De functies voor automatisch vullen en automatisch inloggen maken het gemakkelijk om uw wachtwoorden te gebruiken. De wachtwoordgenerator maakt automatisch complexe en sterke wachtwoorden op basis van de criteria die u instelt.

Zo sterk en zo complex dat ik ze niet eens probeer te onthouden. Het is de moeite niet waard.

  Hoe YouTube-video's te deblokkeren

Een paar andere functies die het vermelden waard zijn, zijn de optie om uw software op een USB-schijf te installeren en de back-upfunctie waarmee u een back-up van de hele database kunt maken en deze op een veilige locatie kunt opslaan als er iets misgaat.

beperkingen

Password Safe is een geweldig hulpmiddel dat niets kost en slechts een paar seconden kan kosten om te downloaden en in te stellen. Het enige nadeel is dat het is momenteel alleen beschikbaar voor Windows-systemen. Verspil ook geen tijd aan het zoeken naar upgrades, want die zijn er niet. Normaal gesproken zou dit mij zorgen baren, maar het ding is zo doodsimpel en gemakkelijk te gebruiken dat de huidige versie zou prima moeten werken voor een lange, lange tijd.

Wachtwoord veilig logoHier eindigen de beperkingen voor alle praktische doeleinden. Een woord over klantenservice; omdat het een open source-oplossing is, de belangrijkste ondersteuningsmethode is op forums, wat geen slechte zaak is. Ik zou bijvoorbeeld liever de hersens kiezen van mensen die het product daadwerkelijk gebruiken dan van mensen die door een bedrijf zijn ingehuurd om erover te praten. Gewoon mijn voorkeur.

Na het installeren van de software en het een paar dagen uitproberen, ben ik hier om te zeggen dat ik geen enkele reden kan vinden om te blijven zoeken. Password Safe is de wachtwoordbeheerder waarvan ik nooit had gedacht dat ik die wilde, maar waar ik vreemd aan gehecht ben geraakt.

Na uitgebreide persoonlijke testen kan ik dat zeggen Password Safe is een uitstekende wachtwoordbeheerder die zelfs concurreert met de prestaties van onze samengestelde lijst van beste wachtwoordbeheerders. Voor de behoeften van de overgrote meerderheid van de gebruikers, kan ik me niet voorstellen dat je ergens anders zou moeten zoeken.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me