Instrumente de confidențialitate Open Source – Ghid complet pentru siguranța online

Aproape tot ceea ce faci online este observat de cineva. Organizațiile private și sponsorizate de stat monitorizează și înregistrează site-urile web pe care le vizitați, cât timp stai pe acele site-uri web, ce spui pe rețelele de socializare, către cine trimiteți e-mailuri, conținutul acestor e-mailuri și multe altele. Găsiți ce pași puteți face pentru a vă proteja pe dvs. și confidențialitatea dvs. aici la Privacy Australia.

Contents

De ce ar trebui să-mi pese de confidențialitatea mea? Nu spun nimic de care să le pese nimănui și nu am nimic de ascuns.

Pentru cei care nu au nimic de ascuns, avem o solicitare specială. Știm pe cineva care ar dori să-i trimită toate adresele de e-mail și parolele asociate. Nu doar pe cele pe care le folosești la serviciu. El ar dori și toate adresele dvs. de e-mail personale și parolele. El va arunca o privire prin conturile dvs. de e-mail și, dacă va găsi ceva despre care consideră că ar trebui să știe alții, îl va publica online pentru dvs.. Până acum nu am avut nimeni care să fi vrut să îndeplinească această solicitare.

– Glenn Greenwald în „De ce contează confidențialitatea” – TED Talk

confidențialitate-materie-Glenn Greenwald-De ce-

Citește și:

 • O privire la motivul pentru care oamenii cred că nu au nimic de ascuns. – Wikipedia
 • O discuție despre cum să discute cu persoane care nu cred că confidențialitatea este o problemă – reddit

  Supravegherea în masă globală – cei paisprezece ochi

  UKUSA_MapThe Fourteen Eyes este numele unui grup de țări care împărtășesc informații între ele. Acest grup este format din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Regatul Unit, Statele Unite, Danemarca, Franța, Olanda, Norvegia, Belgia, Germania, Italia, Spania și Suedia.

  În cadrul acestui grup se află un subset denumit Five Eyes. Țările care alcătuiesc Five Eyes – Australia, Canada, Noua Zeelandă, Regatul Unit și Statele Unite, au încheiat un acord între ele numit Acord UKUSA. În condițiile acestui acord, națiunile care formează cei Cinci Ochi au convenit să lucreze împreună pentru a colecta, analiza și împărtăși informații din diferite părți ale lumii. De asemenea, au fost de acord să nu se spioneze reciproc ca adversari. Chiar dacă au făcut acest acord, scurgeri de la Edward Snowden au dezvăluit că unii membri ai celor cinci Ochi, de fapt, își spionează cetățenii.

  De asemenea, ei evită să încalce legile interne împotriva colectării de informații despre propriii lor cetățeni, adunând informații despre cetățenii altora și împărtășind-o între ei. Nouă Ochi este alcătuită din țările din Cinci Ochi împreună cu Danemarca, Franța, Olanda și Norvegia. Țările membre ale celor cinci ochi împărtășesc informații cu membrii celor nouă ochi și paisprezece ochi. Membrii celor cinci ochi și ai țărilor terțe (cei care sunt în cei nouă ochi și paisprezece ochi, dar nu în cei cinci ochi) se spionează unul pe celălalt.

  Cinci Ochi

  1. Australia
  2. Canada
  3. Noua Zeelandă
  4. Regatul Unit
  5. Statele Unite ale Americii

  Nouă Ochi

  6. Danemarca
  7. Franța
  8. Olanda
  9. Norvegia

  Paisprezece ochi

  10. Belgia
  11. Germania
  12. Italia
  13. Spania
  14. Suedia

  Pentru a vă proteja confidențialitatea, evitați serviciile cu sediul în Statele Unite

  Programele de supraveghere din SUA, alături de utilizarea scrisorilor de securitate națională (NSL) și a comenzilor de asociere asociate, dau guvernului american libertatea de a forța în secret companiile să predea accesul la registrele de telecomunicații și financiare ale clienților lor. Guvernul poate utiliza acest acces pentru a spiona acei clienți. Comenzile gag care sunt asociate cu NSL-urile interzic beneficiarului acestui tip de solicitare să vorbească despre aceasta. Acesta este motivul pentru care ar trebui să evitați serviciile din SUA.

  Acest scenariu a avut loc cu o companie numită Ladar Levison și serviciul lor de e-mail securizat numit Lavabit. După ce FBI a aflat că Edward Snowden a folosit acest serviciu, au solicitat ca Ladar să le acorde acces la înregistrările lui Snowden. Deoarece Lavabit nu a păstrat jurnalele și deoarece a criptat conținutul de e-mail al clientului său, Lavabit nu a putut îndeplini solicitarea FBI. FBI-ul a răspuns servind o citație (cu o comandă de tip gag) pentru cheile SSL ale lui Lavabit. Cu tastele SSL, FBI va avea acces, nu numai la înregistrările Snowden, ci la toate comunicațiile în timp real (atât cu metadate, cât și conținut necriptat) pentru toți clienții Lavabit..

  Levision nu a putut câștiga această bătălie. Au dat cheile SSL către FBI și au întrerupt Lavabit. Ca răspuns, guvernul american a acuzat-o pe Levision că a încălcat citația și a amenințat să-l aresteze pe Levision.

  Levision a repornit Lavabit și a dezvoltat un nou standard de e-mail numit DIME – Dark Internet Mail Environment. DIME este un standard pentru e-mailurile criptate de la capăt la capăt. Lavabit oferă în prezent servicii de e-mail criptate DIME pentru consumatori și companii.

  Informații conexe
  • Evitați toate serviciile din SUA și Marea Britanie
  • Dovadă că garanțiile funcționează pe baza canarilor pe baza exemplului surespot.
  • http://en.wikipedia.org/wiki/UKUSA_Agreement
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Lavabit#Suspension_and_gag_order
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Key_disclosure_law
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Mass_surveillance

  Furnizori VPN cu straturi suplimentare de confidențialitate

  Accesați pagina noastră de pornire pentru a vedea lista noastră completă de servicii VPN recomandate în Australia.

  Criteriile noastre pentru selectarea furnizorilor VPN pentru tabelul nostru:

  • Furnizorul desfășoară activități în afara țărilor membre ale celor cinci ochi. Pentru mai multe informații, citiți Pentru a vă proteja confidențialitatea, evitați serviciile din SUA
  • Furnizorul acceptă software-ul OpenVPN.
  • Furnizorul acceptă forme de plată alternative, inclusiv Bitcoin, numerar, carduri de debit sau carduri de numerar.
  • Pentru a deschide un cont, furnizorul nu necesită alte informații decât un nume de utilizator, o parolă și un e-mail.

  Nu suntem afiliați cu niciunul dintre furnizorii VPN enumerați aici și nici nu primim compensații pentru listarea acestora.

  Exemple de garanție Canary:

  • Faceți clic aici pentru a vizualiza un grafic de comparație care conține informații despre peste 150 de companii care furnizează servicii VPN.
  • Discutați acest grafic pe Reddit.

  Mai multe informații despre VPN-uri

  • Furnizorul dvs. VPN vă păstrează cu adevărat datele private?
   (Notă: primii furnizori enumerați sunt sponsorii acestui site).
  • Cum să consolidezi securitatea oricărui VPN
  • Atunci când alegeți un furnizor VPN, aveți grijă la companiile VPN care plătesc pentru publicitate și recenzii false.
  • Zece minciuni expuse despre VPN-uri
   (Notă: acesta este un articol minunat, dar site-ul se promovează singur în piesă).
  • Furnizorul VPN își spionează propriii clienți pentru a opri hackerul.
  • Proxy.sh explică politica lor etică și ce tip de scenariu i-ar putea determina să-și monitorizeze serverele.
  • IVPN colectează adresa de e-mail și adresa IP a clienților după ce se înregistrează.
   Citiți răspunsul la e-mail.
  • blackVPN nu va mai păstra jurnalele de conexiune cu timestamp atunci când clienții se conectează și se deconectează de la serviciile lor. Acum vor șterge aceste informații atunci când un client se deconectează.
  • Evitați protocolul LT2P / IPSec. În schimb, selectați una diferită.

  Garantul Canar definit

  Un canar de garanție este un aviz care informează utilizatorii despre un serviciu că furnizorul de servicii nu a primit un mandat sau o citație secretă. În cazul în care canarul de garanție este eliminat sau dacă încetează să fie actualizat, utilizatorii serviciului ar trebui să presupună că prestatorul de servicii a primit un mandat sau o citație secretă, iar utilizatorii ar trebui să înceteze să utilizeze serviciul..

  Furnizori suplimentari de VPN

  1. https://proxy.sh/canary
  2. https://www.ivpn.net/resources/canary.txt
  3. https://www.vpnsecure.me/files/canary.txt
  4. https://www.bolehvpn.net/canary.txt
  5. https://lokun.is/canary.txt
  6. https://www.ipredator.se/static/downloads/canary.txt

  Furnizori suplimentari de VPN

  • Întrebări frecvente despre Canary Warrant
  • O listă a companiilor care mențin canarii de garanție.
  • Bruce Schneier, un tehnolog de securitate de renume internațional, critică canarii de garanție într-un articol din blogul său.

  Navigatoare recomandate

  Tor Browser

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineTor Browser este un browser web gratuit și open source care permite accesul la rețeaua Tor. Tor Browser și Tor Network vă ajută să vă evitați să fiți urmăriți prin trimiterea datelor printr-o rețea distribuită de servere.

  Tor Browser rulează pe Windows, macOS, GNU / Linux, iOS, Android și OpenBSD

  Mozilla Firefox

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineFirefox este un browser web gratuit și open-source. Organizația Mozilla este foarte clară despre informațiile pe care le colectează despre dvs. și site-ul lor web vă arată cum să dezactivați această colecție dacă doriți să faceți acest lucru. Asigurați-vă că urmați pașii noștri pentru ajustarea setărilor din Firefox la aceste linkuri:

  • WebRTC
  • about: config
  • suplimente de confidențialitate

  Firefox este disponibil pentru Windows, macOS, Linux, BSD, iOS și Android

  Curajos

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineBrave este un browser open source care blochează în mod implicit anunțurile și trackerele. Pe lângă protejarea vieții private a utilizatorilor săi, Brave îi ajută pe utilizatorii să economisească bani încărcând site-uri mai repede decât concurenții săi. Brave a fost fondat de inventatorul Javascript și co-fondator al proiectului Mozilla, Brendan Eich.

  Brave este disponibil pentru Windows, macOS, Linux, Android și iOS.

  Asigurați-vă că browserul dvs. nu lasă amprentele digitale pe măsură ce navigați pe web.

  Dacă nu luați măsuri pentru a vă proteja, browserul dvs. vă va furniza informații despre dvs. în timp ce navigați online, ceea ce vă permite să vă identificați ușor. Aceasta este cunoscută și sub denumirea de „amprentare digitală”.

  Când vizitați un site web, browserul dvs. le spune proprietarilor acestor site-uri o poveste despre voi. Împărtășește informații, cum ar fi ce browser utilizați, ce plug-in-uri a instalat browser-ul dvs., ce fus orar vă aflați, ce tip de dispozitiv utilizați la momentul respectiv, etc. Dacă setul de date pe care le transmite browserul despre tine este unic, atunci poți fi urmărit și identificat chiar și fără cookie-uri. [Panopticlick] este un instrument care vă va arăta cât de unică este configurația browserului dvs..

  browser-amprente

  Există două modalități de a împiedica browserul dvs. să vă identifice în mod unic. Prima modalitate este de a face browser-ul dvs. să trimită același tip de informații pe care le transmit cele mai multe alte browsere, astfel încât să nu puteți fi identificat în mod unic. Pentru a face acest lucru, ar trebui să aveți aceleași fonturi, pluginuri și extensii ca majoritatea oamenilor pe browsere. Dacă browser-ul o permite, ar trebui să utilizați un șir de agent de utilizator distrus pentru a-l identifica pe browser ca altceva. Ar trebui să dezactivezi DNT și să activezi WebGL ca majoritatea utilizatorilor web. Dacă dezactivați Javascript sau utilizați Linux sau TBB, browserul dvs. vă va identifica ca unic și vă va ușura identificarea.

  O modalitate mai ușoară de a împiedica browserul dvs. să vă identifice în mod unic este să utilizați pluginuri precum Badgerul de confidențialitate, uBlock Origin și Deconectați-vă. Aceste plugin-uri vă vor ajuta să vă păstrați identitatea privată.

  Informații suplimentare despre amprentarea browserului

  • Peter Eckersley, om de știință informatică pentru Electronic Frontier Foundation, discută despre amprentarea digitală, modul în care amenință confidențialitatea și ce se poate face pentru a preveni.
  • Redditorii discută despre amprentarea browserului.
  • Link-uri la suplimentele de confidențialitate Firefox.
  • BrowserLeaks.com – O suită de instrumente de testare web care vă pot arăta ce tip de informații sunt disponibile despre dvs. atunci când navigați pe internet.

  Asigurați-vă că browserul dvs. nu lasă amprentele digitale pe măsură ce navigați pe web.

  WebRTC este un nou protocol de comunicare care se bazează pe JavaScript care poate elimina adresa dvs. IP reală din spatele VPN.

  În timp ce software-ul precum NoScript împiedică acest lucru, este probabil o idee bună să blochezi direct acest protocol, pentru a fi în siguranță.

  Cum dezactivați WebRTC în Firefox?

  Pe scurt: Setați „media.peerconnection.enabled” la „false” în „about: config”.

  a explicat:

  1. Introduceți „about: config” în bara de adrese firefox și apăsați enter.
  2. Apăsați butonul „Voi fi atent, promit!”
  3. Căutați „media.peerconnection.enabled”
  4. Faceți dublu clic pe intrare, coloana „Valoare” ar trebui să fie acum „falsă”
  5. Terminat. Faceți din nou testul de scurgere WebRTC.
   Dacă doriți să vă asigurați că fiecare setare legată de WebRTC este dezactivată, modificați aceste setări:

   • media.peerconnection.turn.disable = true
   • media.peerconnection.use_document_iceservers = false
   • media.peerconnection.video.enabled = fals
   • media.peerconnection.identity.timeout = 1

  Acum puteți fi 100% sigur că WebRTC este dezactivat.

  Cum dezactivați WebRTC în Google Chrome.

  Nu este posibil să dezactivați complet WebRTC în Chrome, dar puteți preveni scurgerile modificând setările de rutare ale Chrome. Două extensii open source pentru a vă ajuta să faceți acest lucru sunt WebRTC Leak Prevent și uBlock Origin. Cu WebRTC Leak Prevent, va trebui să verificați opțiunile și să le ajustați după cum este necesar pentru situația dvs. Cu uBlock Origin, trebuie să accesați „Setări” și să selectați „Împiedicați WebRTC să scurgă adrese IP locale.”

  Cum dezactivați WebRTC în Chrome pe iOS, Internet Explorer sau Safari.

  Chrome pe iOS, Internet Explorer și Safari nu folosesc în acest moment protocolul WebRTC. Recomandarea noastră este să folosiți Firefox pe toate dispozitivele.

  Firefox: Confidențialitate „despre: config” Tweaks

  Următoarele suplimente trebuie configurate corect înainte de a lucra cu browserul dvs..

  Badger de confidențialitate

  Confidențialitate Badger oprește urmărirea neacordată. Dacă un agent de publicitate sau un tracker terț îți urmărește mișcările online fără permisiunea ta, Badgerul de confidențialitate îi va împiedica să furnizeze conținut browserului tău. Privacy Badger are o limitare de care ar trebui să fiți conștienți. Nu blochează Google Analytics. Pentru a bloca Google Analytics, trebuie să utilizați un blocant precum uBlock Origin. Privacy Badger funcționează cu Firefox, Opera și Chrome.

  uBlock Origin

  uBlock Origin este mai mult decât un blocant de anunțuri. Este un blocant cu spectru larg. În mod implicit, acesta blochează anunțuri, trackere și site-uri malware. De asemenea, poate bloca scripturi și cadre de la terți, în funcție de setările pe care le alegeți. uBlock Origin funcționează cu Chromium, Firefox, Microsoft Edge și Safari.

  Cookie AutoDelete

  Când închideți o filă, Cookie Delete șterge automat orice cookie-uri care nu sunt utilizate. Acest supliment este disponibil pentru Firefox și Chrome.

  HTTPS Oriunde

  HTTPS criptează comunicarea dintre dvs. și site-urile web care acceptă HTTPS. HTTPS Pretutindeni este disponibil pentru Firefox, Firefox pentru Android, Chrome și Opera.

  Decentraleyes

  Decentraleyes elimină nevoia browserului dvs. de a încărca anumite fișiere de la servicii terțe precum Google Hosted Libraries și jQuery CDN. Acest add-on vine cu mai multe fișiere utilizate frecvent, iar atunci când browserul dvs. trebuie să acceseze unul dintre ele, Decentraleyes îl va încărca local, ceea ce împiedică browserul dvs. să efectueze un apel extern pentru fișier și, în același timp, vă protejează confidențialitatea. Decentraleyes este compatibil cu blocanții de conținut precum uBlock Origin și Adblock Plus. Este disponibil pentru Firefox. Codul sursă disponibil la GitHub.

  Vă recomandăm să utilizați Firefox dacă utilizați unul sau mai multe dintre următoarele complemente pentru a vă proteja confidențialitatea.

  uMatrix

  uMatrix vă permite să determinați exact la ce site-uri se poate conecta browserul dvs., la ce tip de date se poate descărca browserul dvs. și la ce funcții poate îndeplini browserul dvs. Acest supliment este recomandat utilizatorilor avansați.

  NoScript Security Suite

  Cu NoScript instalat, un site web trebuie să fie listat de către tine înainte de a putea executa scripturi din browserul tău. Sunteți sub control și dacă nu acordați permisiunea, NoScript va dezactiva JavaScript, Java, Flash și alte pluginuri pe site-urile web unde nu ați specificat că este în regulă..

  Adăugări Firefox recomandate pentru protejarea confidențialității

  Aceasta este o colecție de confidențialitate legată de: modificări de configurare. Vă vom arăta cum să îmbunătățiți confidențialitatea browserului Firefox.

  Noțiuni de bază:

  1. Introduceți „about: config” în bara de adrese firefox și apăsați enter.
  2. Apăsați butonul „Voi fi atent, promit!”
  3. Urmați instrucțiunile de mai jos …

  Mod de preparare:

  1. privacy.firstparty.isolate = true
   • Ca urmare a efortului Tor Uplift, această preferință izolează toate sursele de identificare ale browserului (de exemplu, cookie-urile) de domeniul primului partid, cu scopul de a împiedica urmărirea pe diferite domenii.
  2. privacy.resistFingerprinting = true
   • Ca urmare a efortului Tor Uplift, această preferință face ca Firefox să fie mai rezistent la amprentarea browserului.
  3. privacy.trackingprotection.enabled = true
   • Aceasta este noua aplicație Mozilla în protecția de urmărire. Folosește lista de filtre Disconnect.me, care este redundantă dacă utilizați deja filtrele terțe părți uBlock Origin, prin urmare, ar trebui să-l setați pe false dacă utilizați funcționalitățile add-on.
  4. browser.cache.offline.enable = fals
   • Dezactivează memoria cache offline.
  5. browser.safebrowsing.malware.enabled = false
   • Dezactivați verificările malware ale Navigării sigure Google. Riscul de securitate, dar îmbunătățirea vieții private.
  6. browser.safebrowsing.phishing.enabled = fals
   • Dezactivați Protecția Navigare sigură Google și phishing. Riscul de securitate, dar îmbunătățirea vieții private.
  7. browser.send_pings = false
   • Atributul ar fi util pentru a permite site-urilor web să urmărească clicurile vizitatorilor.
  8. browser.sessionstore.max_tabs_undo = 0
   • Chiar dacă Firefox setează să nu-și amintească istoricul, filele închise sunt stocate temporar la Meniu -> Istorie -> Taburi închise recent.
  9. browser.urlbar.speculativeConnect.enabled = fals
   • Dezactivați preîncărcarea adreselor URL completate automat. Firefox preîncărcă URL-urile care se completează automat atunci când un utilizator introduce în bara de adrese, ceea ce este îngrijorător dacă se sugerează adresele URL la care utilizatorul nu dorește să se conecteze. Sursă
  10. dom.battery.enabled = fals
   • Proprietarii site-urilor web pot urmări starea bateriei dispozitivului. Sursă
  11. dom.event.clipboardevents.enabled = false
   • Dezactivați faptul că site-urile web pot primi notificări dacă copiați, lipiți sau tăiați ceva dintr-o pagină web și le permite să știe ce parte a paginii a fost selectată.
  12. geo.enabled = fals
   • Dezactivează geolocalizarea.
  13. media.navigator.enabled = fals
   • Site-urile web pot urmări starea microfonului și a camerei aparatului.
  14. network.cookie.cookieBehavior = 1
   • Dezactivați cookie-urile
   • 0 = Acceptați toate cookie-urile în mod implicit
   • 1 = Acceptați numai de pe site-ul inițiator (blocați cookie-urile terță parte)
   • 2 = Blocați toate cookie-urile în mod implicit
  15. network.cookie.lifetimePolicy = 2
   • cookie-urile sunt șterse la sfârșitul sesiunii
   • 0 = Acceptați cookie-urile în mod normal
   • 1 = solicită fiecare cookie
   • 2 = Acceptă doar sesiunea curentă
   • 3 = Acceptă N zile
  16. network.http.referer.trimmingPolicy = 2
   • Trimiteți doar schema, gazda și portul în antetul Referer
   • 0 = Trimiteți adresa URL completă în antetul Referer
   • 1 = Trimiteți adresa URL fără șirul de interogare din antetul Referer
   • 2 = Trimiteți doar schema, gazda și portul în antetul Referer
  17. network.http.referer.XOriginPolicy = 2
   • Trimiteți antetul Referer numai atunci când numele de gazdă complete se potrivesc. (Notă: dacă observați o rupere semnificativă, puteți încerca 1 combinat cu o modificare XOriginTrimmingPolicy de mai jos.) Sursa
   • 0 = Trimite Referer în toate cazurile
   • 1 = Trimite Referer pe aceleași site-uri eTLD
   • 2 = Trimite Referer doar atunci când numele de gazdă complete se potrivesc
  18. network.http.referer.XOriginTrimmingPolicy = 2
   • Când trimiteți Referer peste origini, trimiteți doar schema, gazda și portul în antetul Referer al cererilor de origine încrucișată. Sursă
   • 0 = Trimiteți adresa URL completă în Referer
   • 1 = Trimiteți adresa URL fără șir de interogare în Referer
   • 2 = Trimiteți schema, gazda și portul numai în Referer
  19. webgl.disabled = true
   • WebGL este un risc potențial pentru securitate. Sursă

  Informații conexe

  • ffprofile.com – Te ajută să creezi un profil Firefox cu valorile implicite care îți plac.
  • mozillazine.org – Preferințe legate de securitate și confidențialitate.
  • user.js hardening chestions Firefox – Acesta este fișierul de configurare user.js pentru Mozilla Firefox care ar trebui să întărească setările Firefox și să îl asigure mai sigur.
  • Setări de confidențialitate – un addon Firefox pentru a modifica setările de confidențialitate încorporate cu un panou de bara de instrumente.

  Furnizori de e-mail conștienți de confidențialitate – Fără afiliați

  Toți furnizorii enumerați aici operează în afara SUA și acceptă SMTP TLS. Tabelul este sortabil. Niciodată nu aveți încredere în nicio companie cu confidențialitatea dvs., criptați întotdeauna.

  Un alt furnizor de servicii de e-mail vă poate interesa

  • E-mail confident – Mail Confidant este un sistem de e-mail criptat non SMTP. Folosește protecția Privacy GNU pentru criptarea și autentificarea comunicațiilor, iar TLS 1.2 pentru criptarea transportului. Cheia dvs. privată rămâne cu dvs., nu serverul de e-mail Confidant. Aceasta oferă mult mai multă securitate decât sistemele de e-mail bazate pe SMTP. Mail Confidant este disponibil pentru Windows, macOS și Linux. https://www.confidantmail.org/

  Gazduiește-ți propriul serviciu de e-mail

  Mail-in-a-BoxMail-in-a-Box vă permite să preluați controlul total al e-mailului, permițându-vă să operați propriul dvs. server de poștă. Pentru a configura Mail-in-a-Box, veți avea nevoie de un server bazat pe cloud cu cel puțin 1 GB memorie RAM care rulează Ubuntu 14.04 și propriul nume de domeniu. Pentru mai multe informații, vizitați https://mailinabox.email/

  Resurse suplimentare pentru a vă ajuta să vă păstrați e-mailul privat

  • gpg4usb.org – un editor de text portabil gratuit, open source, care vă permite să criptați și să decriptați mesajele și fișierele text.
  • Mailvelope – o extensie de browser pentru Chrome și Firefox care permite utilizatorului să cripteze e-mailurile trimise prin servicii precum Gmail, Yahoo mail și Outlook. Criptează mesajele folosind OpenPGP.
  • Enigmail – un add-on pentru Thunderbird și SeaMonkey. Utilizează OpenPGP pentru criptarea, decriptarea, semnăturile digitale și verificarea mesajelor de e-mail.
  • TorBirdy – o extensie care permite utilizatorilor Thunderbird să se conecteze la rețeaua Tor.
  • Tester de confidențialitate prin e-mail – Acest instrument execută mai multe teste pentru a vedea dacă clientul dvs. de e-mail vă compromite confidențialitatea.

  Linkuri la articole despre confidențialitate prin e-mail

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța online

  • Dacă mesajele dvs. de e-mail sunt stocate în cloud, este posibil să nu fie atât de private pe cât credeți. Legea privind confidențialitatea comunicațiilor electronice (ECPA), care a protejat la un moment dat confidențialitatea mesajelor de e-mail stocate pe servere, nu a ținut pasul cu tehnologia. E-mailurile stocate pe un server mai mult de șase luni sunt considerate abandonate și guvernul îl poate căuta. Acest articol aruncă o privire asupra modului în care aceasta afectează confidențialitatea datelor dvs. atunci când sunt stocate în cloud.
  • [Legătura OpenMailBox nu se trage]
  • FBI preia serverul ISP progresiv – O actualizare la confiscarea FBI a unui server din Mai Mai / Persoane Link și Riseup.
  • Ancheta poliției face ca serverul să fie compromis – Poliția Poștală Italiană a folosit o anchetă într-o cutie poștală pentru a spiona toate comunicațiile care trec prin serverul Autistici / Inventati.

  Clienți de e-mail recomandate

  Thunderbird

  Thunderbird este un client de e-mail gratuit, open source, dezvoltat de Fundația Mozilla. Acceptă chat-ul în timp real, căutarea pe web și opțiunea Nu urmăriți.

  Thunderbird este disponibil pentru sistemele de operare Windows, macOS și Linux.

  Grimă poștă

  Claws Mail este un client de e-mail gratuit bazat pe GTK +. Utilizatorii pot utiliza pluginuri pentru Claws Mail pentru a citi fluxuri de știri RSS și Atom, atașamente PDF și multe altele. Claws Mail este inclus cu Gpg4win, o aplicație de criptare pentru utilizatorii Windows.

  Claws Mail este disponibil pentru Windows, macOS, Linux, BSD, Solaris, Unix și alte sisteme de operare.

  Linkuri la articole despre confidențialitate prin e-mail

  • K-9 Mail – un client de e-mail open source pentru Android. Are multe caracteristici, inclusiv suport pentru IMAP push, WebDAV și identități multiple.
  • Garda de confidențialitate GNU – software gratuit, open source, bazat pe OpenPGP. Permite utilizatorilor să cripteze și să semneze date și comunicații prin e-mail. Este un instrument de linie de comandă care poate fi integrat cu mai multe cititoare de poștă diferite și interfețe grafice de utilizator pentru a ușura utilizarea acestora.
  • MailPile – o aplicație gratuită, open source, care funcționează ca un client de e-mail, un motor de căutare și un server de e-mail personal. Utilizează OpenPGP pentru criptarea e-mailurilor și semnături.

  Alternative la e-mail

  I2P-Bote

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineI2P-Bote este un plug-in pentru rețeaua I2P. Îți păstrează mesajele de e-mail private prin furnizarea de criptare automată și semnături digitale și prin stocarea e-mailului într-o tabelă de hash distribuit în loc de pe un server.

  I2P este disponibil pentru sistemele de operare Windows, macOS, Linux, Debian și Android.

  Bitmessage

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineBitmessage este un sistem de comunicații descentralizat, peer to peer, care simplifică procesul de trimitere a mesajelor de e-mail criptate, fără a solicita utilizatorilor săi să utilizeze chei.

  Bitmessage este gratuit, open source și este disponibil pentru Windows, macOS și Linux.

  RetroShare

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineRetroshare este un software gratuit, open source, care permite utilizatorului să-și creeze propria rețea sigură, anonimă și descentralizată. Puteți să-l utilizați pentru a vă conecta doar la persoane în care cunoașteți și aveți încredere.

  RetroShare poate fi utilizat pentru forumuri, mesagerie și VoIP. RetroShare este disponibil pentru Windows, macOS și Linux.

  Motoare de căutare care vă respectă confidențialitatea

  Pentru a vă maximiza confidențialitatea atunci când căutați pe internet, ar trebui să selectați unul dintre motoarele de căutare enumerate aici.

  Searx

  searxSearx este un motor cu metasearch. Când introduceți o interogare în căsuța de căutare și atingeți returnarea, rezultatele vor fi o combinație de rezultate din mai multe motoare de căutare. Searx vă protejează confidențialitatea prin nu colectarea sau stocarea informațiilor despre dvs. sau căutările dvs..

  Pagină de start

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineStartPage oferă rezultate de căutare de la Google și vă protejează confidențialitatea în același timp. Pentru a vă proteja confidențialitatea, nu vă înregistrează adresa IP, nu colectează informații personale despre dvs. și nu plasează cookie-uri de identificare pe browserul dvs. Fiecare rezultat al căutării vine cu o opțiune proxy care vă permite să vizitați site-urile anonim.

  DuckDuckGo

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineDuckDuckGo este un motor de căutare care folosește peste patru sute de surse pentru a vă oferi cele mai bune răspunsuri la întrebările dvs. Când căutați utilizând DuckDuckGo, informațiile dvs. personale nu sunt stocate și nu sunteți niciodată urmărite.

  O extensie pentru Firefox care protejează confidențialitatea

  • Soluția linkului de căutare Google – un addon open source care împiedică Google și Yandex să schimbe adresele URL ale rezultatelor căutării dvs. când faceți clic pe ele. Dezactivând acest comportament, acest addon împiedică, de asemenea, aceste motoare de căutare să-ți urmărească clicurile. Corecția legăturilor de căutare Google este disponibilă pentru Firefox, Chrome și Opera. (Sursa deschisa)

  Alte motoare de căutare cu caracteristici de confidențialitate

  • Qwant – Qwant este un motor de căutare cu sediul în Franța. Qwant protejează confidențialitatea utilizatorilor săi prin criptarea interogărilor lor de căutare și nu urmărirea acestora sau înregistrarea căutărilor acestora.
  • MetaGer – MetaGer este un motor de căutare open source cu sediul în Germania. Pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor săi, MetaGer nu salvează adresele IP, nu își urmărește utilizatorii, criptează transmisia de date și oferă un server proxy astfel încât rezultatele căutării să poată fi vizualizate anonim.
  • ixquick.eu – ixquick.eu este un motor cu metasearch care exclude rezultatele de la Google și Yahoo. Acesta este întreținut de aceeași companie care administrează Startpage.com. Oferă rezultate prin proxy și nu înregistrează informații despre tine sau plasează cookie-uri în browserul tău.

  Mesageri instantanee cu criptare

  Dacă utilizați WhatsApp, Viber, LINE, Telegra sau Threema sau o aplicație de mesagerie instantanee similară, ar trebui să treceți la un serviciu criptat, precum cele enumerate aici, pentru a vă proteja confidențialitatea.

  Semnal

  Deschideți-Whisper-SistemeSemnalul este o aplicație gratuită, open source, care vă permite să trimiteți mesaje de grup, text, voce, video, documente și imagini oriunde în lume. Mesajele și apelurile trimise cu Semnal sunt criptate de la capăt la sfârșit. De asemenea, puteți seta mesajele să dispară la un moment dat.

  Semnalul este disponibil pentru Android, iOS, Windows, macOS și Linux bazat pe Debian.

  Sârmă

  sârmăWire este o aplicație de mesagerie din Elveția. Puteți utiliza Wire pentru chat, apeluri telefonice, imagini, muzică, video și imagini. Tot ceea ce este trimis prinWWire este criptat de la capăt la capăt. Un singur cuvânt de precauție: Wire va păstra o listă cu toți oamenii cu care contactați până când veți șterge contul. Sârmă este gratuită pentru uz personal.

  Wire este disponibil pentru Android, iOS, Windows, macOS, Linux și browserele web (Chrome, Firefox, Edge și Opera).

  Ricoşeu

  RicoşeuRicochet este un serviciu gratuit de mesagerie open source care operează prin rețeaua Tor. Fiecare mesaj trimis prin Ricochet este anonimizat și criptat de la capăt la capăt.

  Ricochet este disponibil pentru Windows, Mac și Linux.

  Alte servicii de mesagerie instantanee cu caracteristici de confidențialitate

  ChatSecure

  chatsecureo aplicație de mesagerie open source gratuită pentru iOS. Oferă criptare end-to-end prin OMEMO și OTR prin XMPP.

  Cryptocat

  Cryptocato aplicație liberă, open source, care folosește protocolul OMEMO pentru criptare. Cryptocat este disponibil pentru Windows, macOS și Linux.

  Kontalk

  KontalkKontalk este o aplicație de mesagerie open source care funcționează printr-o rețea distribuită administrată de voluntari. Utilizează XMPP pentru criptarea clientului către server și serverul pentru comunicațiile cu serverul. Kontalk este disponibil pentru Android, macOS, Linux și Windows.

  Informații suplimentare despre mesagerii instantanee criptate

  • Ricochet trece auditul de securitate profesională și demonstrează că sunt serioși în privința securității.
  • Cum să comunici online fără a fi urmărit sau urmărit.
  • Un link pentru a descărca APK Signal dacă sunteți un utilizator avansat cu nevoi speciale. Nu este recomandat utilizatorilor obișnuiți.
  • Wire stochează o listă a tuturor contactelor cu clienții până la ștergerea contului clientului.
  • Un audit demonstrează că aplicația de mesagerie Telegram nu este securizată IND-CCA.
  • Un subiect de discuție reddit despre Telegram și dacă este sau nu de fapt privat ca publicitate.

  Mesageri video și vocali cu criptare

  Dacă sunteți un utilizator Skype, Viber sau Hangouts Google, ar trebui să treceți la un serviciu criptat, precum cele enumerate aici, pentru a vă proteja confidențialitatea.

  Semnal

  Deschideți-Whisper-SistemeSemnalul este o aplicație gratuită, open source, care vă permite să trimiteți mesaje de grup, text, voce, video, documente și imagini oriunde în lume. Mesajele trimise cu Semnal sunt criptate de la capăt la sfârșit. De asemenea, puteți seta mesajele să dispară la un moment dat.

  Semnalul este disponibil pentru Android, iOS, Windows, macOS și Linux bazat pe Debian.

  Sârmă

  sârmăWire este o aplicație de mesagerie din Elveția. Puteți utiliza Wire pentru chat, apeluri telefonice, imagini, muzică, video și imagini. Tot ceea ce este trimis prinWWire este criptat de la capăt la capăt. Un singur cuvânt de precauție: Wire va păstra o listă cu toți oamenii cu care contactați până când veți șterge contul. Sârmă este gratuită pentru uz personal.

  Wire este disponibil pentru Android, iOS, Windows, macOS, Linux și web.

  Linphone

  LinphoneLinphone este o aplicație VoIP open source care folosește protocolul SIP pentru apeluri vocale și video, mesagerie instantanee și partajare de fișiere. Linphone oferă criptare end-to-end prin zRTP, TLS și SRTP.

  Linphone este disponibil pentru Android, iOS, mobil pentru Windows10, macOS, Windows pentru desktop și Linux.

  Alte servicii de mesagerie video și video cu caracteristici de confidențialitate

  Jitsi

  un set de aplicații gratuite și open source realizate pentru videoconferință online securizată. Jitsi pentru desktop oferă chat, distribuire desktop, transfer de fișiere și asistență pentru mesagerie instantanee.

  Tox

  o aplicație de mesagerie vocală și video, cu sursă deschisă, distribuită, peer-to-peer, care oferă criptare end-to-end. Tox este disponibil pentru Windows, macOS, Linux, iOS, Android și FreeBSD.

  Inel

  o aplicație gratuită, distribuită pentru mesagerie video, voce și instant, care oferă criptare. Ring este disponibil pentru Linux, Windows, macOS și Android.

  Articole și Link-uri cu informații suplimentare despre mesageria vocală și video criptată

  • Un link pentru a descărca APK Signal dacă sunteți un utilizator avansat cu nevoi speciale. Nu este recomandat utilizatorilor obișnuiți.
  • Wire stochează o listă a tuturor contactelor cu clienții până la ștergerea contului clientului.

  Servicii de partajare fișiere cu caracteristici de confidențialitate

  OnionShare

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineOnionShare este o aplicație de tip open source gratuită pentru partajarea fișierelor de orice dimensiune. Acesta permite utilizatorilor săi să partajeze fișiere în mod anonim și sigur prin serviciul de ceapă Tor. Acesta generează o adresă URL secretă care trebuie accesată pentru ca destinatarul să descarce fișierul.

  OnionShare este disponibil pentru Windows, MacOS și Linux.

  Gaura de vierme magică

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineMagic Wormhole este un instrument de partajare a fișierelor din linia de comandă. A fost conceput pentru a evita complexitatea altor sisteme de partajare a fișierelor criptate. Protejează confidențialitatea utilizatorilor săi printr-un PAKE (schimb de chei autentificat prin parolă).

  Servicii de stocare în cloud cu caracteristici de confidențialitate

  Dacă utilizați Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud sau un serviciu similar pentru a vă stoca datele în cloud, ar trebui să treceți la un serviciu care vă protejează confidențialitatea, precum cele enumerate aici.

  Seafile

  SeafileSeafile este o aplicație de stocare a fișierelor care oferă criptarea fișierelor încorporate și sincronizarea fișierelor. Utilizatorii își pot furniza propriul server sau pot folosi serviciul cloud Seafile pentru a stoca fișiere. Ediția comunitară, destinată utilizatorilor care își furnizează propriile servere, este gratuită. Ediția Pro, destinată clienților ale căror fișiere sunt găzduite de serviciul cloud Seafile, este gratuită pentru maximum 3 utilizatori. Atât ediția comunitară, cât și ediția Pro oferă o autentificare cu doi factori. Ediția Pro oferă, de asemenea, ștergerea de la distanță, un jurnal de audit și integrarea antivirusului.

  Software-ul client este disponibil pentru Windows, macOS, Linux, iOS și Android.
  Software-ul serverului este disponibil pentru Linux, Raspberry Pi și Windows.

  NextCloud

  NextcloudNextCloud este o aplicație de stocare a fișierelor care permite utilizatorilor săi să stocheze în siguranță datele lor acasă, pe un server la alegere sau cu unul dintre furnizorii de servicii NextCloud. NextCloud este gratuit și open source.

  NextCloud este disponibil pentru Windows, macOS, Linux, Android, iOS și Windows Mobile.

  Autoritatea minimă S4

  S4Least Authority oferă un serviciu de stocare în cloud numit S4 (Simple Secure Storage Service) pentru clienții individuali. S4 oferă criptare din partea clientului pentru fișierele stocate. Datele dvs. pot fi accesate fie prin Gridsync (o interfață grafică de utilizator), fie printr-o interfață de linie de comandă. Serviciul costă 25 USD pe lună.

  Gridsync este disponibil pentru MacOS, Linux și Windows.

  Un alt serviciu de stocare în cloud trebuie luat în considerare

  • Muonium – Muonium este un furnizor de stocare cloud liber, open source, care oferă anonimat și criptare end-to-end pentru fișierele dvs..

  informatii suplimentare

  • Cryptomator – o aplicație simplă, gratuită, de stocare a fișierelor open source, care vă permite să criptați conținutul și numele fișierelor cu AES. Disponibil pentru Windows, macOS, Linux, Android și iOS
  • Planuri de top NBN – Deși ușor fără legătură, acesta este un ghid pentru cei mai buni furnizori de NBN din Australia. Le-am comparat prin caracteristicile de viteză și confidențialitate, deoarece unii furnizori de servicii Internet sunt cunoscute pentru a vinde în mod activ datele clienților.

  Aplicații care vă permit să vă găzduiți propriul dvs. server cloud

  Dacă utilizați Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud sau un serviciu similar și doriți să găzduiți singur un server cloud, aruncați o privire la aceste opțiuni.

  Seafile

  SeafileSeafile este o aplicație de stocare a fișierelor care oferă criptarea fișierelor încorporate și sincronizarea fișierelor. Utilizatorii își pot furniza propriul server sau pot folosi serviciul cloud Seafile pentru a stoca fișiere. Ediția comunitară, destinată utilizatorilor care furnizează propriile lor servere, este gratuită. Ediția Pro, destinată clienților ale căror fișiere sunt găzduite de serviciul cloud Seafile, este gratuită pentru maximum 3 utilizatori. Atât ediția comunitară, cât și ediția Pro oferă o autentificare cu doi factori. Ediția Pro oferă, de asemenea, ștergerea de la distanță, un jurnal de audit și integrarea antivirusului.

  Software-ul client este disponibil pentru Windows, MacOS, Linux, iOS și Android.
  Software-ul serverului este disponibil pentru Linux, Raspberry Pi și Windows.

  Pydio

  PydioPydio este o aplicație de partajare a fișierelor open source pentru companii. Fișierele pot fi accesate printr-o interfață web, prin desktop sau printr-un dispozitiv mobil. Poate fi implementat pe un server situat la sediul de afaceri sau într-un cloud privat. Pydio are diferite setări de securitate care pot fi personalizate pentru a se potrivi cu politica de confidențialitate a afacerii care o folosește.

  Disponibil pentru Windows, MacOS, Linux, Android, iOS sau prin web.

  Tahoe-LAFS

  Tahoe-LAFSLAFS înseamnă Least-Authority File Store. Tahoe-LAFS este un sistem de stocare cloud care este gratuit și open source. Funcționează prin criptarea comunicațiilor și distribuirea lor pe mai multe servere. LAFS este sistemul utilizat de Least Authority S4.

  Disponibil pentru Windows, MacOS și Linux.

  informatii suplimentare

  • NextCloud – NextCloud este o aplicație de stocare a fișierelor care permite utilizatorilor săi să stocheze în siguranță datele lor acasă, pe un server la alegere sau cu unul dintre furnizorii de servicii NextCloud. NextCloud este gratuit și open source.
  • Muonium – Muonium este un furnizor de stocare cloud liber, open source, care oferă anonimat și criptare end-to-end pentru fișierele dvs..
  • Recenzii de gazduire web – Ne-am uitat la cele mai bune companii de găzduire și le-am comparat pe baza vitezei și securității.

  Fișiere Sincronizarea aplicațiilor cu caracteristici de confidențialitate

  Sparkle Share

  SparkleShareSparkle Share este o aplicație de sincronizare gratuită și deschisă a fișierelor. Acesta oferă atât criptare din partea clientului, cât și din partea serverului.

  Disponibil pentru Windows, MacOS și Linux

  Syncany

  SyncanySyncany este o aplicație de stocare și partajare a fișierelor de tip open source, care sincronizează fișierele cu orice tip de stocare aveți. Fișierele dvs. sunt criptate înainte de a le încărca. Sincronizarea nu este menținută activ.

  Disponibil pentru MacOS, Windows și Linux

  Syncthing

  SyncthingSyncthing este o aplicație gratuită și deschisă de partajare a fișierelor descentralizată care vă permite să stocați datele dvs. unde doriți. Îți protejează confidențialitatea criptând toate comunicațiile tale cu TLS. Niciun server central nu este implicat vreodată în transportul sau sincronizarea datelor.

  Disponibil pentru Mac OS X, Windows, Linux, FreeBSD, Solaris și OpenBSD

  Alte aplicații Cloud Server cu caracteristici de confidențialitate

  • git-annex – git-annex este o aplicație de linie de comandă care vă permite să vă sincronizați fișierele cu git. Dacă nu vă simțiți ușor să utilizați linia de comandă, puteți utiliza asistentul git-annex care vine inclus în git-annex.

  Aplicații de gestionare a parolelor

  Dacă utilizați în prezent 1Password, LastPass, Roboform sau iCloud Keychain pentru a vă gestiona parolele, vă recomandăm să căutați o alternativă mai sigură aici.

  Parola principala

  Parola principalaMaster Password este o aplicație software liberă cu sursă deschisă, care funcționează prin generarea algoritmică a parolelor pe care le aveți nevoie. Confidențialitatea dvs. este protejată cu această soluție, deoarece parolele generate nu sunt salvate pe dispozitiv și nu sunt trimise prin rețea.

  Parola principală este disponibilă pentru iOS, MacOS, Android, Windows, Linux și Web.

  KeePass / KeePassX

  KeePassKeePass este un manager de parole gratuit, open source, conceput pentru a fi ușor de utilizat. Cu KeePass, parolele dvs. sunt stocate într-o bază de date criptată care este securizată fie cu o cheie principală, fie cu un fișier cheie. Bazele de date sunt criptate cu AES și Twofish. Accesați aceste linkuri pentru mai multe informații despre [KeePassX] (nu este întreținut în prezent) și [KeePassXC]

  Disponibil pentru Windows, MacOS, Linux, Android și BSD

  LessPass

  LessPassLessPass este o aplicație gratuită, open source, care a fost dezvoltată pentru a facilita gestionarea parolelor. LessPass funcționează prin calcularea parolelor în loc să le genereze și să le stocheze. Nu vă stochează niciodată parolele într-o bază de date și nu este necesar să vă sincronizați dispozitivul pentru a funcționa. Folosește PBKDF2 și sha-256.

  Disponibil pentru Windows, MacOS, Linux, Android, Firefox și Chrome.

  Alte aplicații de gestionare a parolelor

  • Generator de parole sigure – Un instrument online care generează parole puternice și aleatorii. Toată generarea parolelor se face în browser.
  • SuperGenPass – un generator de parole gratuit, open source, care rulează în browser. Acesta transformă parola principală într-o parolă unică pentru fiecare site pe care îl vizitați. Parolele dvs. nu sunt niciodată stocate sau transmise.
  • Parolă sigură – o aplicație de parolă open source gratuită, care vă permite să vă gestionați parolele existente și să generați parole noi conform propriilor reguli. Cu Password Safe, vă stocați parolele într-una sau mai multe baze de date criptate. Proiectat cu drag de expertul în securitate Bruce Schneier, vă recomandăm să folosiți PW Safe dacă doriți să susțineți mișcarea instrumentelor de confidențialitate open source.

  Informații suplimentare despre generarea parolelor

  • John Oliver din Late Week în seara asta și Edward Snowden discută parole (Youtube).

  Legi internaționale privind divulgarea cheie

  Link-uri legate de Legile cheie de divulgare

  Legile privind divulgarea cheilor determină condițiile în care o persoană este obligată să ofere chei de criptare oficialilor de ordine. Legile diferă în fiecare țară, dar majoritatea țărilor necesită un mandat. Steganografia și metodele de criptare a datelor care asigură o negabilitate plauzibilă sunt două dintre modalitățile prin care indivizii pot folosi pentru a se apăra împotriva legilor cheie de divulgare.

  Steganografia se referă la ascunderea unui mesaj, imagine sau fișier în interiorul altui mesaj, imagine sau fișier. În scopul contextului nostru, mesajul ascuns este de obicei unul care conține informații criptate. Pentru a asigura o negabilitate plauzibilă, mesajul care este ascuns ar trebui să fie criptat astfel încât să împiedice un adversar să poată dovedi că mesajul ascuns există.

  Națiuni care au legi cheie de divulgare
  1. Antigua si Barbuda
  2. Australia
  3. Canada
  4. Franţa
  5. India
  6. Norvegia
  7. Africa de Sud
  8. Regatul Unit
  Națiuni în care se pot aplica sau nu legile-cheie privind divulgarea
  1. Belgia *
  2. Finlanda *
  3. Noua Zeelandă (neclară)
  4. Suedia (propus)
  5. Olanda *
  6. Statele Unite (vezi informații conexe)
  Națiuni în care nu se aplică legile cheie de divulgare
  1. Republica Cehă
  2. Polonia

  * dacă un individ, altul decât suspectul sau familia suspectului, știe să acceseze un sistem, individului i se poate cere să împărtășească ceea ce știe.

  Linkuri către servicii suplimentare de criptare a fișierelor

  • O privire aprofundată asupra legilor privind divulgarea cheilor de pe Wikipedia.
  • Răspunsuri la o întrebare despre legile cheie de dezvăluire la Law Stack Exchange.
  • Maria Hoffman, procuror senior al Fundației Electronic Frontier, vorbește despre legile cheie de divulgare și decriptarea forțată la DEFCON 20.

  Aplicații de criptare a fișierelor

  Dacă nu criptați momentan hard disk-ul, înregistrările prin e-mail sau arhivele de fișiere, vă recomandăm să utilizați una dintre aceste aplicații de criptare.

  Linkuri către servicii suplimentare de criptare a fișierelor

  • Cryptomator – o aplicație simplă, gratuită, de stocare a fișierelor open source, care vă permite să criptați conținutul și numele fișierelor cu AES.
  • miniLock – un addon de criptare a fișierelor auditat, revizuit de la egal la egal pentru Google Chrome și Chromium.
  • AES Crypt – o aplicație de criptare a fișierelor bazată pe Standardul avansat de criptare. Este simplu de utilizat și după instalare necesită doar să faceți clic pe un fișier și să introduceți o parolă pe care să o utilizați. Disponibil pentru Windows, Mac, Linux și Android.
  • DiskCryptor – o aplicație de criptare a fișierului sursă deschisă, care poate fi utilizată pentru a cripta unele sau toate partițiile de disc de pe o unitate de disc. Suporta AES, Twofish și Șarpele. Se execută pe Windows.
  VeraCrypt

  VeraCryptVeraCrypt este o aplicație liberă, open source, bazată pe TrueCrypt 7.1a. Poate crea un disc criptat virtual, poate cripta o partiție sau dispozitiv de stocare, funcționează în timp real și este proiectat pentru a oferi o negabilitate plauzibilă.

  Disponibil pentru Windows, MacOS și Linux.

  Garda de confidențialitate GNU

  GnuPGSoftware gratuit, open source, bazat pe OpenPGP. Poate fi folosit ca instrument de linie de comandă sau poate fi utilizat cu aplicații frontale. Criptează și semnează date și comunicații prin e-mail.

  Disponibil pentru Windows, Vista și Linux.

  PeaZip

  PeaZipPeaZip este un utilitar gratuit, open source, pentru gestionarea fișierelor și crearea arhivelor de fișiere. Suporta peste 180 de formate de fișiere diferite. PeaZip include mai multe metode pentru securizarea datelor dvs., inclusiv criptarea folosind AES, Twofish sau Serpent, un manager de parole criptat, autentificare cu doi factori (opțional, nu este necesar) și instrumente sigure de ștergere și ștergere a fișierelor.

  Disponibil pentru Windows, MacOS, Android și Debian.

  Rețele din afara suprafeței Web

  Dacă doriți să accesați conținut pe web Dark, căutați informațiile din această secțiune.

  Proiect Tor

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineRețeaua Tor permite utilizatorilor săi să ocolească Web Surface prin rețeaua de servere operate voluntar. Tor distribuie comunicațiile dvs. printre mai multe conexiuni cu releu pentru a vă proteja identitatea.

  Disponibil pentru Windows, Mac, Linux, iOS, Android și OpenBSD

  Rețea I2P

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineRețeaua I2P este o rețea de suprapunere care permite utilizatorilor săi să comunice anonim. Toate comunicările care au loc cu rețeaua sunt criptate de la capăt la capăt. I2P acceptă e-mail, navigare web, găzduire de site-uri web, mesaje instantanee, blogging, forumuri și stocare de fișiere.

  Disponibil pentru Windows, MacOS, Linux, Android

  Proiectul Freenet

  FreenetFreenet este o rețea distribuită descentralizată. Fișierele și comunicațiile sunt criptate, iar nodurile sunt anonimizate pe Freenet. Utilizatorii pot partaja fișiere, publica site-uri web și pot discuta pe forumuri.

  Disponibil pentru Windows, MacOS și Linux

  Link-uri către rețele suplimentare în afara suprafeței Web

  • ZeroNet – O rețea peer to peer folosind rețeaua BitTorrent și criptografia Bitcoin.
  • RetroShare – software gratuit, open source, care permite utilizatorului să creeze o rețea sigură, anonimă și descentralizată pentru a trimite comunicații criptate.
  • GNUnet – o suită de instrumente și aplicații pentru construirea de aplicații descentralizate care protejează confidențialitatea.
  • IPFS – un sistem de distribuție de fișiere peer-to-peer. Scopul IPFS este de a înlocui HTTP și de a face internetul mai eficient și mai eficient din punct de vedere al costurilor. [Link la avertizare de confidențialitate].

  Rețele din afara suprafeței Web

  Dacă utilizați în prezent Facebook, Twitter sau Google+, vă recomandăm să căutați aici o alternativă socială mai sigură.

  Diaspora *

  Diasporadiaspora este o rețea socială descentralizată, care este eliminată de servere (pe care le numesc „poduri”) în toată lumea. Pentru a vă alătura diasporei trebuie să găsiți un pod și să vă înregistrați la acesta. În diaspora vă puteți păstra identitatea privată și alegeți cine vă vede informațiile.

  Friendica

  FriendicaFriendica este o rețea socială descentralizată care acceptă protocolul diasporei. Utilizatorii pot comunica cu utilizatorii de la Friendica și, de asemenea, cu utilizatorii din diaspora și Hubzilla. De asemenea, Friendica acceptă comunicarea bidirecțională cu Twitter, App.net, GNU Social și Mail.

  GNU Social

  GNU-socialeGNU Social a fost dezvoltat ca o aplicație de socializare care permite utilizatorilor săi să își controleze propriile date și să își mențină contactele. GNU Social a fost dezvoltat de la Status Net.

  O legătură către o rețea socială suplimentară descentralizată

  • Mastodont – o rețea socială gratuită, open source, descentralizată. Se bazează pe GNU Social.

  Informații suplimentare despre rețelele sociale

  • Ștergeți contul de Facebook – Accesați acest link pentru a vă șterge definitiv contul de Facebook.
  • Un ghid pentru ștergerea contului dvs. de Facebook – instrucțiuni pas cu pas pentru a scăpa de contul de Facebook.

  Servicii de nume de domeniu pentru o mai mare securitate

  DNSCrypt

  DNSCryptDNSCrypt este un protocol de nume de domeniu gratuit și open source care împiedică răspândirea numelor de domeniu. DNSCrypt folosește criptografia pentru a vă asigura că comunicațiile provenite de la un rezolvator DNS specific sunt autentice și nu au fost modificate sau modificate.

  Disponibil pentru Windows, MacOS, Linux, Android și iOS.

  OpenNIC

  OpenNICOpenNic este o alternativă deținută de utilizator la registrele de nume de domeniu precum ICANN. Acestea oferă mai multe domenii unice de nivel superior (inclusiv .bbs, .han, .indy și alte câteva) care nu sunt disponibile prin alte registre. În plus, dacă îndepliniți cerințele lor, puteți propune și găzdui propriul dvs. TLD prin serviciul lor.

  Link-uri către servicii suplimentare de nume de domeniu

  • Fără urmă – NoTrack este un server DNS care vă protejează confidențialitatea prin suprasolicitarea solicitărilor de la peste 10.000 de domenii de urmărire. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a bloca reclame. Disponibil pentru Linux.
  • NameCoin – NameCoin este o aplicație gratuită și open source bazată pe bitcoin care alimentează TLD .bit.

  Notă sigură preluarea aplicațiilor

  Dacă utilizați în prezent Evernote, Google Keep sau Microsoft OneNote, vă recomandăm să căutați o aplicație mai sigură, luând aplicația aici.

  Laverna

  LavernaLaverna este o aplicație gratuită care ia note de sursă deschisă, care oferă un editor de marcaj, un mod fără distragere și posibilitatea de a cripta notele. Puteți să-l utilizați cu conturile dvs. Dropbox sau RemoteStorage.

  Disponibil pentru Linux, MacOS și Windows.

  Turtl

  TurtlTurtl este o aplicație gratuită, open source, pentru preluarea de note, salvarea documentelor, marcarea site-urilor, păstrarea fotografiilor și multe altele. Utilizează chei criptografice pentru a vă proteja datele. Puteți utiliza Turtl găzduit sau rula propriul server Turtl.

  Disponibil pentru Windows, MacOS, Linux și Android.

  Note standard

  StandardNotesStandard Notes este o aplicație gratuită, cu o sursă deschisă, luată pentru a fi simplă și privată. Folosește AES-256 pentru a cripta notele și oferă sincronizare automată, acces web și acces offline. Utilizatorii care doresc funcții suplimentare se pot abona la serviciul lor extins, care oferă acces complet la extensiile și copiile de rezervă automatizate la stocarea în cloud.

  Disponibil pentru MacOS, Windows, iOS, Linux și Android

  Link către o cerere suplimentară de luare a notei securizate

  • hârtiile – o aplicație gratuită care să ia notițe open source. Pentru a-l folosi aveți nevoie de un server cu Linux, Apache, MySQL și PHP.

  Notă sigură preluarea aplicațiilor

  PrivateBin

  PrivateBinPrivateBin este o pastină de tip open source care oferă securitate pentru pastele dvs. prin criptarea și decriptarea acestora în browser. Serverul nu are acces la paste. Lipirile pot fi protejate prin parolă. Pentru a-l utiliza, trebuie să îl instalați pe propriul dvs. server sau să găsiți un server care îl rulează pe care îl puteți utiliza și în care aveți încredere. Pentru o listă de servere care rulează PrivateBin vizitați. aici

  0bin

  0bin0bin este o pină gratuită, open source, care criptează lipirile în browser folosind Javascript. Creatorii de 0bin spun că scopul lor nu este de a proteja utilizatorii de 0bin. Scopul lor este de a-i proteja pe cei care găzduiesc 0bin de a fi dat în judecată pentru conținutul pastelor. Metodologia de criptare a acestora este configurată pentru a oferi gazdelor o negabilitate plauzibilă. Puteți utiliza 0bin la 0bin.net sau puteți descărca codul și configurați-l pe propriul dvs. server.

  Link-uri către Pastebins Secure Adiționale

  • Dezrădăcina – Disroot oferă o suită de servicii sigure, inclusiv o Pastebină PrivateBin.
  • Hastebin – Hastebin este o aplicație de tip openbin. Îl poți folosi pe web sau poți descărca codul și îl poți rula pe propriul server.

  Instrumente de productivitate

  EtherPad

  EtherPadEtherpad este un editor de text gratuit, open source. Puteți să-l utilizați singur sau să editați un document Etherpad în timp real cu un grup. Puteți instala Etherpad pe propriul server sau îl puteți utiliza prin una dintre mai multe instanțe disponibile publicului.

  Disponibil pentru Windows, MacOS și Linux

  EtherCalc

  EtherCalcEtherCalc este o aplicație gratuită, deschisă, a foii de calcul. Îl poți folosi singur sau în colaborare. Puteți utiliza versiunea disponibilă pe site-ul web, sau o puteți instala pe propriul dvs. server.

  Disponibil pentru Windows, MacOS, Linus, FreeBSD

  Protectedtext

  ProtectedtextTextul protejat este un serviciu gratuit care permite utilizatorilor să stocheze note criptate. Textul protejat criptează textul în browser. Ei nu urmăresc utilizatorii și nu difuzează anunțuri. Serviciul nu necesită înregistrare pentru a fi utilizat. Utilizatorii aleg un nume pentru fișierul lor și îl salvează cu o parolă atunci când sunt terminate.

  Link-uri către Instrumente suplimentare de productivitate

  • Dezrădăcina – Disroot oferă o serie de servicii sigure, inclusiv Etherpad și EtherCalc.
  • Dudle – O aplicație gratuită, de sondare și programare online. Nu necesită înregistrare pentru utilizare.

  Sisteme de operare îmbunătățite de securitate

  Dacă utilizați în prezent Microsoft Windows sau OSX-ul Apple, vă recomandăm să căutați aici un sistem de operare mai sigur.

  Sistem de operare Qubes

  Qubes-OSSistemul de operare Qubes este un sistem de operare gratuit, open-source, conceput ca o alternativă sigură la alte sisteme de operare. Abordarea Qubes în materie de securitate este „securitatea prin compartimentare”. Diferitele sarcini pe care le efectuați pe computer sunt separate în „qubes” care sunt separate între ele. În felul acesta, dacă un qube este compromis de malware, nu poate compromite celelalte interogări.

  Debian

  DebianDebian este un sistem de operare gratuit, open source, creat de membrii Proiectului Debian. Sistemele Debian folosesc Linux sau FreeBSD pentru a rula. Debian vine cu peste 51.000 de aplicații software gratuite. Puteți instala Debian de pe un CD, îl puteți descărca online sau puteți cumpăra un computer cu Debian preinstalat.

  Trisquel

  TrisquelTrisquel este un sistem de operare gratuit bazat pe Linux. Există mai multe ediții disponibile în funcție de nevoile dvs. Acesta a fost inițial dezvoltat pentru a furniza un sistem de operare care să sprijine limba galega.

  Avertizare

  Dacă doriți să vă păstrați confidențialitatea, evitați cu orice preț Windows 10.

  Link-uri către sisteme de operare suplimentare

  • OpenBSD – un sistem de operare gratuit bazat în Canada care a fost proiectat să semene cu UNIX. Scopul dezvoltatorilor este să fie numărul unu în materie de securitate. Criptografia este încorporată în mai multe locuri din OS OpenBSD. În plus, aceștia au o echipă de audit de securitate care audită OpenBSD din 1996.
  • Arch Linux – Arch Linux a fost conceput pentru a fi versiunea Linux-do-it-yourselfelfer. Instalarea implicită conține doar ceea ce este necesar pentru a opera sistemul de operare, iar utilizatorul îl poate modifica în funcție de necesități. Parabola este un sistem de operare gratuit, open source, derivat de la Arch Linux.
  • Whonix – Whonix este un sistem de operare gratuit bazat pe Tor și Debian GNU / Linux. A fost conceput pentru securitate și confidențialitate și realizează acest lucru prin utilizarea rețelei Tor și a unei arhitecturi care utilizează mașini virtuale.
  • Subgraf OS – Subgraful a fost proiectat pentru a fi ușor de utilizat, dar dificil de atacat. Este livrat cu un kernel întărit cu Grsecurity, necesită utilizatorilor să aibă sisteme de fișiere criptate, restricționează aplicațiile astfel încât să utilizeze doar rețeaua Tor și vine cu o mesagerie instantanee sigură și un client de e-mail sigur. Subgraful este bazat pe Debian GNU / Linux.

  Cele mai critice vulnerabilități IoT ale OWASP

  1. Parole slabe, ghicitoare sau cu coduri hard – Utilizarea de credințe ușor forțate, publică sau neschimbătoare, inclusiv în aer liber în firmware sau software-ul client care acordă acces neautorizat la sistemele implementate.
  2. Servicii de rețea nesigure – Serviciile de rețea inutile sau nesigure care rulează pe dispozitivul în sine, în special cele expuse la internet, care compromit confidențialitatea, integritatea / autenticitatea sau disponibilitatea informațiilor sau permit controlul la distanță neautorizat …
  3. Interfețe ecosistemice nesigure – Inserați interfață web, backend API, cloud sau interfețe mobile în ecosistemul din afara dispozitivului care permite compromiterea dispozitivului sau a componentelor aferente. Printre problemele comune se numără o lipsă de autentificare / autorizare, lipsă sau slabă de criptare și o lipsă de filtrare de intrare și ieșire.
  4. Lipsa unui mecanism de actualizare sigură – Lipsa capacității de a actualiza în siguranță dispozitivul. Aceasta include lipsa validării firmware-ului pe dispozitiv, lipsa livrării securizate (necriptate în tranzit), lipsa mecanismelor anti-rollback și lipsa notificărilor privind modificările de securitate din cauza actualizărilor.
  5. Utilizarea componentelor inserate sau depășite – Utilizarea de componente / biblioteci de software depășite sau nesigure care ar putea permite ca dispozitivul să fie compromis. Aceasta include personalizarea nesigură a platformelor de sisteme de operare și utilizarea unor programe hardware sau componente hardware dintr-un lanț de aprovizionare compromis.
  6. Protecție confidențială insuficientă – Informațiile personale ale utilizatorului stocate pe dispozitiv sau în ecosistem, care sunt utilizate în mod nesigur, necorespunzător sau fără permisiunea.
  7. Transfer și stocare nesigură de date – Lipsa de criptare sau controlul accesului la date sensibile oriunde în ecosistem, inclusiv în repaus, în tranzit sau în timpul procesării.
  8. Lipsa gestionării dispozitivelor – Lipsa suportului de securitate pe dispozitivele implementate în producție, inclusiv gestionarea activelor, gestionarea actualizărilor, dezafectarea sigură, monitorizarea sistemelor și capacitățile de răspuns.
  9. Setări implicite nesecrete – Dispozitive sau sisteme livrate cu setări implicite nesigure sau nu au capacitatea de a asigura sistemul mai sigur, prin restricționarea operatorilor de la modificarea configurațiilor.
  10. Lipsa întăririi fizice – Lipsa măsurilor de întărire fizică, permițând atacatorilor potențiali să obțină informații sensibile care pot ajuta la un viitor atac la distanță sau să preia controlul local al dispozitivului.

  Sisteme de operare live îmbunătățite de confidențialitate

  frac

  fracTails este un sistem de operare live bazat pe Debian GNU / Linux, care poate rula un stick USB sau un DVD. Toate aplicațiile software care rulează pe Tails care necesită acces la internet sunt obligate să treacă prin rețeaua Tor pentru a vă proteja confidențialitatea. Tails vine cu instrumente criptografice pentru a cripta fișierele și mesajele și nu lasă nicio urmă de pe computer unde este utilizat.

  KNOPPIX

  KNOPPIXKNOPPIX este un sistem de operare live gratuit, open source, bazat pe Debian GNU / Linux. Poate rula de pe un CD, USB stick sau DVD. Versiunea CD conține aplicații Open Office, LXDE (pentru desktop), Firefox, GIMP și MPlayer și aplicații utilitare. DVD-ul conține același software ca CD-ul și include aplicații suplimentare pentru productivitatea biroului, inginerie, educație și jocuri.

  Puppy Linux

  Puppy Linux-Puppy Linux este un sistem de operare gratuit open-source bazat pe GNU / Linux. Este proiectat să fie simplu de utilizat și rapid de rulat. Ca și alte sisteme de operare live, Puppy Linux poate fi rulat de pe o unitate USB, CD sau DVD. Deoarece este un program mic (aproximativ 100 MB) se încarcă foarte repede pe majoritatea sistemelor de calculator.

  O legătură către un sistem de operare live adițional

  • Tiny Core Linux – Tiny Core este un sistem de operare viu conceput pentru a fi minuscul. Tiny Core are la bază Linux. Are 10 megabyte și nu se livrează cu aplicații pentru utilizatorii finali.

  Sisteme de operare mobil îmbunătățite de confidențialitate

  Utilizarea aplicațiilor Google cu aceste sisteme de operare poate compromite securitatea dvs. Vă recomandăm să instalați MicroG pe dispozitiv ca alternativă.

  LineageOS

  LineageOSLineageOS este un sistem de operare alternativ gratuit și open source pentru telefoane inteligente, phablets și tablete care rulează Android. A fost inițial dezvoltat de la CyanogenMod.

  CopperheadOS

  CopperheadOSCopperheadOS este un sistem de operare mobil conceput pentru securitate și confidențialitate. Versiunea gratuită a CopperheadOS acceptă Nexus 5L și 6P. Versiunea plătită a CopperheadOS acceptă Pixel și Pixel XL. Unele dintre caracteristicile de securitate incluse cu CopperheadOS includ criptarea discului complet la nivelul sistemului de fișiere și cheile de criptare a discului separate pentru fiecare utilizator al unui anumit dispozitiv.

  Sistem de operare pentru pești de pânză

  Sailfish-OSSailfishOS este un sistem de operare mobil conceput pentru a fi compatibil cu dispozitivele și chipset-urile Android. Sailfish este bazat pe Linux, cu nucleul său bazat pe proiectul Mer. Interfața sa de utilizator a fost dezvoltată cu limbajul QML.

  Link-uri către sisteme de operare mobile suplimentare

  • Replicant – un sistem de operare mobil care este o modificare a LineageOS și care a fost proiectat cu caracteristici suplimentare de securitate și confidențialitate.
  • OmniROM – un sistem de operare mobil gratuit conceput pentru a fi o alternativă la Android.
  • microg – O colecție de programe software concepute pentru a înlocui aplicațiile și bibliotecile Android ale Google.

  Aplicații de router Open Source

  OpenWRT

  Instrumente de confidențialitate Open Source - Ghid complet pentru siguranța onlineOpenWrt este o distribuție GNU / Linux sursă gratuită și deschisă, proiectată pentru routere și alte dispozitive încorporate. Arhitectura sa vă permite să adăugați caracteristici de confidențialitate, cum ar fi inspecția de pachete și detecția de intruziune cu un cost redus.

  pfSense

  pfSensepfSense este o aplicație software liberă, open source, bazată pe FreeBSD. Este proiectat pentru a fi folosit ca firewall și router și poate fi gestionat printr-o interfață web. Puteți utiliza pfSense cu hardware-ul disponibil de la Netgate sau puteți achiziționa propriul hardware pentru a-l utiliza cu pfSense.

  LibreCMC (inițial LibreWRT)

  LibreWRTLibreCMC este o colecție de sisteme de operare încorporate gratuite bazate pe GNU / Linux, concepute pentru routere și computere mici.

  Link-uri către alte aplicații de router open source

  • OpenBSD – un sistem de operare gratuit bazat în Canada care a fost proiectat să semene cu UNIX. OpenBSD rulează pe Ubiquiti Networks EdgeRouters.
  • DD-WRT – firmware gratuit și open source dezvoltat pentru mai multe routere wireless IEEE 802.11a / b / g / h / n. DD-WRT nu necesită activarea produsului și nu include urmărirea.

  Aplicații de router Open Source

  Multe dintre noile funcții incluse cu Windows 10 sunt folosite pentru a vă urmări.

  1. Windows 10 include implicit sincronizarea datelor. Aceasta include:
   • istoricul de navigare, adresele URL pe care le-ați tastat, preferatele dvs..
   • setările aplicației noastre
   • Numele hotspot Wifi și parolele pentru ele.
  2. Windows 10 etichetează dispozitivul dvs. cu un cod de publicitate unic. Această setare este activată implicit.
   • ID-ul unic este utilizat pentru a vă oferi publicitate personalizată.
  3. În mod implicit, Cortana, asistentul virtual care vine cu Windows 10, află despre tine. Face acest lucru colectând informații despre dvs. cum ar fi:
   • istoricul dvs. de căutare
   • intrarea dvs. de microfon
   • intrările din calendar
   • istoricul dvs. de achiziții
   • datele cardului dvs. de credit
   • preferințele dvs. muzicale
   • tiparele cursei tastaturii
  4. Conform declarației de confidențialitate a Microsoft, se pot colecta următoarele tipuri de date atunci când interacționezi cu un produs Microsoft:
   • identitatea ta
   • parolele tale
   • demografia ta
   • interesele tale
   • dispozitivul dvs. și datele de utilizare
   • conținutul tău
   • locația ta
   • contactele și persoanele cu care sunteți conectat
  5. Microsoft vă poate împărtăși datele cu sau fără acordul dumneavoastră.
   • Când descărcați Windows 10, acordați Microsoft permisiunea de a partaja datele dvs. cu orice terță parte „cu acordul dvs. sau după caz ​​…”

  Această aplicație face ușor să schimbați setările din Windows 10 care sunt legate de confidențialitatea dvs. și de datele pe care Microsoft le colectează despre dvs..

  Informații și legături pentru a vă ajuta să vă protejați confidențialitatea, chiar dacă utilizați Windows 10.

  • WindowsSpyBlocker – o aplicație open source pentru a opri Windows-ul să vă urmărească și să vă spioneze.
  • Instrumente de confidențialitate Windows 10 – un link către un articol de la ghacks.net care examinează instrumentele de confidențialitate pentru Windows 10.
  • Un ghid pentru remedierea setărilor în Windows 10 pentru a putea menține oarecare confidențialitate – de pe fix10.isleaked.com.
  • Un ghid pentru ajustarea setărilor implicite în Windows 10 pentru a vă respecta confidențialitatea – de pe arstechnica.com
  • Un ghid pentru dezactivarea înregistrării datelor în Windows 10 – din reddit.

  Link-uri către articole care discută modul în care Windows 10 îți încalcă confidențialitatea.

  • Reglarea setărilor de confidențialitate nu împiedică Windows 10 să vă spioneze. – Știrile Hacker
  • Windows 10 continuă să încalce confidențialitatea utilizatorilor care au dezactivat funcțiile sale de colectare a datelor. – Ars Technica.
  • Condițiile de furnizare a serviciului Microsoft îi dau permisiunea de a dezactiva software-ul și hardware-ul pe care l-a stabilit că nu este autorizat. – Techdirt

  Citate

  „A argumenta că nu vă pasă de dreptul la confidențialitate, deoarece nu aveți nimic de ascuns nu este altceva decât să spuneți că nu vă pasă de libera exprimare, deoarece nu aveți nimic de spus.”

  DEdward Snowden pe reddit

  „Dar, la fel cum Internetul a deschis lumea pentru fiecare dintre noi, aceasta a deschis de asemenea pe fiecare dintre noi în lume. Și din ce în ce mai mult, prețul care ni se solicită să plătim pentru toată această conexiune este confidențialitatea noastră. Astăzi, ceea ce mulți dintre noi ne-ar plăcea să credem este că internetul este un loc privat; nu este. Și cu fiecare clic al mouse-ului și cu fiecare atingere a ecranului, suntem ca Hansel și Gretel lăsând pesmetul informațiilor noastre personale oriunde călătorim prin pădurea digitală. Ne părăsim zilele de naștere, locurile de reședință, interesele și preferințele noastre, relațiile noastre, istoriile noastre financiare și continuă. ”

  AryGary Kovacs la TED2012

  „Confidențialitatea este una dintre cele mai mari probleme în această nouă eră electronică. În centrul culturii pe Internet este o forță care vrea să afle totul despre tine. Și după ce va afla totul despre tine și alte două sute de milioane, acesta este un atu foarte valoros, iar oamenii vor fi tentați să facă comerț și să facă comerț cu acel activ. Aceasta nu a fost informația la care se gândeau oamenii atunci când au numit această epocă a informației. ”

  Nd Andy Grove

  Link-uri către Resurse recomandate cu privire la confidențialitate

  Ghiduri

  • Protejați-vă de supraveghere – un ghid al Fundației Electronic Frontier care conține tutoriale, rezumări și informații despre cum să vă protejați împotriva spionajului electronic.
  • CryptoPaper – o colecție documentată de gânduri, cunoștințe și experiențe pe teme de securitate, confidențialitate și anonimat de la Crypto | Seb
  • Criptare prin e-mail – un ghid de la Free Software Foundation despre cum să criptați e-mailul.
  • Un ghid pentru a rămâne privat online – un articol de Douglas Crawford la BestVPN
  • Un ghid pentru confidențialitate pe internet – o serie de ghiduri de confidențialitate de la IVPN.

  informație

  • Securitate acum! – un podcast săptămânal care acoperă securitatea computerului personal.
  • TechSNAP – un podcast săptămânal care acoperă sisteme, rețele și subiecte de administrare pentru oamenii din industria tehnologică.
  • Keybase.io – o aplicație de securitate open source gratuită pentru dispozitive mobile și desktop. Este similar cu Slack, dar oferă criptare end-to-end.
  • Freedom.press – Fundația Libertatea Presei este o organizație care sprijină jurnaliștii și denunțătorii din întreaga lume.
  • Carduri de credit sigure australiene – Deși cu siguranță nu este sursa deschisă, ghidul meu către cele mai bune carduri de credit australiene care discută cărțile cu cel mai bun istoric de securitate financiară și protejarea datelor clienților.
  • Erfahrungen.com – un site care examinează serviciile legate de confidențialitate. Site-ul este în germană.
  • TOSDR.org – un serviciu care evaluează și rezumă Termenii și condițiile pentru diverse site-uri de pe web.
  • ipleak.net – instrumente bazate pe web care îți arată adresele IP, adresa DNS, locația ta, informațiile sistemului și alte biți de date colectate despre tine.
  • Instrumente de testare a confidențialității – Oamenii de la ghacks.net au creat o listă de instrumente pe care le puteți folosi pentru a vă testa confidențialitatea.
  • Prism-Break.org – Un director de resurse pentru protejarea vieții private online.
  • SecurityinaBox.org – un ghid de confidențialitate online pentru susținătorii drepturilor omului.
  • AlternativeTo.net – o bază de date cu peste 64.000 de aplicații software enumerate ca alternative la aplicațiile mainstream. Utilizatorii ajung să noteze aplicațiile și să lase recenzii.
  • SecureDrop.org – un sistem criptat, open-source, pe care informatorii îl pot utiliza pentru a trimite anonim informațiile în mass-media. SecureDrop este un proiect al Fundației Libertatea Presei.
  • Pachet de confidențialitate – O colecție de link-uri către instrumente care vă ajută să vă mențineți confidențialitatea și securitatea online.
   [Site-ul care găzduiește Security First returnează o eroare 404]
  • Gazduire web ieftina – Gazduirea ieftină a constituit constant un risc de securitate pentru site-urile web pentru afaceri mici. Acest ghid parcurge noii cumpărători prin alegerile disponibile.
  David Gewirtz
  David Gewirtz Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me