TunnelBear VPN Review – Ernstig gebrek aan snelheid en beveiliging

Leuk thema maar, man, deze dienst moet … sneller … sneller worden om met de grote honden – eh – beren – te rennen.

TunnelBear biedt standaard VPN-services op instapniveau op een betaalbaar tarief. Hoewel het aanbod van het bedrijf mogelijk voldoet aan de behoeften van minder geavanceerde gebruikers, zullen mensen die snelheid en geavanceerde functies verwachten waarschijnlijk teleurgesteld worden door deze VPN-provider.

Lees onze volledige review voor de voor- en nadelen.

Contents

TunnelBear Overzicht

FeaturesInformation
Usability: Gemakkelijk
Logbeleid: Geen logboekregistratie
Servergrootte: 1000 ++ servers
Server distributie: 20 landen
Ondersteuning: Ticket systeem
torrenting: Niet toegestaan
streaming: Beperkt
VPN-protocol en codering: OpenVPN en IPSec / IKEv2; 256-bit AES-codering
Hoofdkwartier: Canada
Prijs: $ 4,99 / maand
Officiële website: https://www.tunnelbear.com/

Meer over TunnelBear

TunnelBear werd in 2011 opgericht door tech-ondernemers Ryan Dochuk en Daniel Kaldor. Op hun cv staan ​​bedrijven zoals Microsoft en Goldman Sachs, evenals een startup die zich bezighield met mobiele beveiliging. Hoofdkantoor in Toronto, het bedrijf werd onlangs gekocht door McAfee, de Amerikaanse cyberveiligheidsgigant.

vijf ogen intelligentie alliantieVoor nu lijkt het erop dat TunnelBear zal blijven opereren vanuit Canada, wat niet noodzakelijk het beste nieuws is voor mensen die gegarandeerde anonimiteit van hun VPN-provider willen. Zoals de VS., Canada behoort tot de surveillancealliantie bekend als Five Eyes.

Voor degenen die niet op de hoogte zijn, is Five Eyes een samenwerkingsverband tussen de regeringen van de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en het VK. Onderzoek toont aan dat elk land opzettelijk de burgers van de andere leden bespioneert, waardoor ze binnenlandse beperkingen omzeilen die dergelijke activiteiten doorgaans kunnen verhinderen. Het bijhouden van het internetgebruik van die burgers kan een primair doel van de alliantie zijn.

Een beleid voor “geen registratie” – soort van

Net als veel andere VPN-providers adverteert TunnelBear een strikt “niet-loggen” -beleid. Gebruikers die zich echter meer willen verdiepen in het privacybeleid, zullen snel ontdekken dat het “niet-loggen” -beleid alleen van toepassing is op bepaalde gegevens.

tunnelbear geen loggin-beleid

Het privacybeleid stelt dat het bedrijf geen registers bijhoudt van welke IP-adressen hun website bezoeken, de IP-adressen waartoe toegang wordt verkregen via de servers van het bedrijf en eventuele DNS-vragen die worden uitgevoerd terwijl gebruikers zijn verbonden. Bovendien worden alle gegevens over de apps, websites of online services waartoe gebruikers toegang hebben terwijl ze verbonden zijn via TunnelBear niet opgeslagen.

Tot nu toe, zo goed, maar het privacybeleid stelt ook dat het bedrijf bewaart gegevens over gebruikersnamen, e-mailadressen en besturingssystemen. Ze bewaren ook de laatste vier cijfers van de creditcard die is gebruikt voor de betaling en houden bij hoeveel gegevens worden gebruikt.

Houd er rekening mee dat TunnelBear zijn hoofdkantoor heeft in Canada, een lid van het Five Eyes-netwerk. Als zodanig is dit niet noodzakelijkerwijs de beste plaats om een ​​VPN-bedrijf op te richten, vooral als uw klanten volledige anonimiteit eisen. Als de overheid of een surveillancealliantie aanklopt, moet TunnelBear alle gevraagde gegevens omdraaien.

Is TunnelBear veilig?

Het goede nieuws over TunnelBear is dat het wat gebruikt behoorlijk forse beveiligings- en coderingsmaatregelen. OpenVPN, wat standaard codering is, is beschikbaar op de meeste apparaten met Windows, Mac of Android. Gebruikers met een recente versie van iOS krijgen IPSec / IKEv2-codering.

  ExpressVPN Review - Een topkeuze voor snelheid en beveiliging

tunnelbear coderingstabel

Beide coderingsprotocollen zijn momenteel de nieuwste en beste die beschikbaar zijn. De 256-bit AES-beveiliging is hetzelfde als bij andere, meer geavanceerde VPN-services.

De fail-safe functie

Bovendien is TunnelBear uitgerust met VigilantBear, een optie die bescherming tegen lekken biedt. Dit is in wezen een kill-schakelaar die wordt geactiveerd wanneer er geen VPN-verbinding beschikbaar is. Het is van vitaal belang om te weten dat deze optie geen deel uitmaakt van de standaardinstellingen. Als u deze service hebt en wilt profiteren van de kill-schakelaar, moet u uw instellingen wijzigen. De gebruiksvriendelijke interface van TunnelBear maakt dit een vrij eenvoudig proces.

De obfuscatie-functie

GhostBear is de verduisteringsfunctie van het bedrijf. Dit onderdeel van de service is ontworpen om alle VPN-beperkingen te omzeilen en bescherming te bieden tegen diepe pakketinspectie. Het komt steeds vaker voor dat VPN-services worden geblokkeerd in totalitaire landen zoals Noord-Korea, China en Saoedi-Arabië. Netwerken aangeboden door academische instellingen of werkplekken kunnen ook worden ingesteld om VPN’s te blokkeren.

gecensureerde landen

Tunnelbear waakzame functieIn deze gevallen is een verduisteringsfunctie kan van onschatbare waarde zijn. De versie van TunnelBear van deze service is beschikbaar voor gebruikers van Android, Mac OS en Windows. Nogmaals, dit is geen onderdeel van de standaardinstellingen, maar het kan worden ingeschakeld onder de beveiligingsinstellingen.

Mensen die niet in landen met restrictieve internetwetten wonen en niet proberen een werk- of schoolnetwerk te omzeilen, hebben misschien niet de extra obfuscation-functie nodig, die alleen de browsersnelheid kan vertragen, iets waarmee TunnelBear al worstelt.

Indrukwekkende snelheid met TunnelBear

Het is waar dat gebruikersinstellingen de snelheid kunnen beïnvloeden waarmee de gebruiker kan bladeren. EEN krachtigere CPU en netwerkinstellingen zijn twee van de factoren die een positieve of negatieve invloed kunnen hebben op uw ervaring.

Als uw VPN echter niet voldoende bandbreedte- en kwaliteitsservers biedt, gebeurt het uploaden en downloaden altijd in een slakkengang.

TunnelBear getest op indrukwekkende cijfers. Een server in Zwitserland bood 54 Mbps aan downloads, terwijl een server in Frankrijk een sombere 34 Mbps leverde. Een Amerikaanse server presteerde nog slechter op 13,87 Mbps voor downloads.

tunnelbear snelheidstest

Upload tijden waren niet beter. Een New Yorkse server uploadde met slechts 15.04 Mbps, terwijl een Amsterdamse server dat aantal licht verbeterde met een 27.20. In Londen leverde een server een uploadsnelheid van 48,36 Mbps, maar een andere in Hong Kong presteerde op een nieuw dieptepunt voor uploads op 2,63 Mbps.

Niemand verwacht noodzakelijkerwijs dat het browsen razendsnel gaat bij het gebruik van een VPN. Deze tijden waren echter aanzienlijk langzamer dan tijden met andere VPN-services.

Verwacht geen Netflix

Gebruikers zijn dol op Netflix en om toegang te krijgen tot de service in verschillende rechtsgebieden is een VPN een essentiële noodzaak. Netflix wordt echter steeds beter in het blokkeren van mensen om VPN’s te gebruiken voor toegang tot hun service.

netflix vpn-blokkering

Dit komt omdat Netflix gebonden is aan contracten, waarvan sommige hen blokkeren om inhoud te bieden buiten de voorgeschreven regio’s. Bijvoorbeeld, mensen in de VS moeten mogelijk extra kosten betalen om toegang te krijgen tot premium inhoud die elders beschikbaar is met de basis Netflix-service. Dienovereenkomstig kunnen Amerikaanse gebruikers profiteren van het verkrijgen van toegang tot de versie van Netflix in een andere regio.

  Dashlane Review - essentieel voor privacy en beveiliging

Het is in het belang van Netflix en dat van hun partners om te voorkomen dat mensen toegang krijgen tot inhoud die bedoeld is voor een andere regio. Het hardhandigen van VPN’s die toegang hebben tot Netflix is ​​een topprioriteit voor het bedrijf geworden. Laten we eerlijk zijn. Netflix heeft diepe zakken, dus ze gaan kleinere, minder welvarende bedrijven altijd voor.

Sommige van de grotere, krachtigere VPN’s kunnen de protocollen van Netflix omzeilen. TunnelBear is gewoon niet een van de grotere, krachtigere VPN-providers. Zij hebben servers in slechts 20 landen, wat niet bijzonder indrukwekkend is, en hun diversiteit aan serverlocaties niet overeenkomt met die van andere VPN-providers.

Als je betere alternatieven wilt, bekijk dan onze Netflix-vriendelijke VPN’s.

Torrenting is een No-Go

Als u op zoek bent naar een VPN die P2P of torrents ondersteunt, is het verstandig om ergens anders te zoeken. TunnelBear stond vroeger geen enkele vorm van torrents of P2P toe op zijn VPN. Dit is niet langer het geval.

De servicevoorwaarden verbieden echter specifiek elke vorm van illegale acties tijdens het gebruik van TunnelBear. Als u van plan bent om wat gratis muziek of films te downloaden, zou dit een schending van het auteursrecht zijn en een schending van de servicevoorwaarden van TunnelBear.

Gebruikers voor wie BitTorrent een hoofddoel is, kunnen er goed aan doen elders te zoeken. TorGuard biedt technologie die speciaal is gebouwd voor mensen die sites zoals BitTorrent gebruiken en die kan worden gebruikt in combinatie met andere VPN-services.

Aantal servers en locaties

TunnelBear beschikt over ongeveer 1.000 servers in meer dan 20 landen over de hele wereld. Dat is niet zo armoedig, maar is niet bijzonder concurrerend met enkele van de beste VPN-providers.

Tunnelbear VPN-servers

Het aantal en de locatie van servers is cruciaal voor het nut van een VPN. Met meer serverlocaties is er een betere kans om uw werkelijke locatie succesvol te vervalsen. Bovendien betekent geografische diversiteit dat u eerder een server bij u in de buurt zult vinden, of u nu thuis of onderweg bent. Hoe dichter een server bij uw werkelijke locatie is, hoe sneller de VPN-service waarschijnlijk zal presteren.

TunnelBear heeft geen servers in het Midden-Oosten, Afrika of een groot deel van Zuid-Amerika. Er zijn servers in de VS en Canada, evenals in Europa, Hong Kong, Japan, Mexico, Brazilië en Australië. Dit is niet erg, maar met concurrenten die servers aanbieden in meer dan 100 en soms bijna 200 landen, is TunnelBear gewoon Niet uitgerust om te concurreren op de wereldmarkt.

Sommige VPN-gebruikers houden er ook van om te overwegen in welke landen hun gegevens reizen. Wanneer een VPN-bedrijf alleen fysieke servers gebruikt, is dit eenvoudig te doen. Als het bedrijf zegt dat een server zich in Zwitserland bevindt, dan worden de gegevens van de gebruiker doorgestuurd.

Veel VPN-providers gebruiken nu echter virtuele servers om verkeer te leiden. Dit betekent dat een server in Zwitserland lijkt te zijn wanneer deze zich echt in China bevindt. Voor sommige gebruikers is dit een reden tot bezorgdheid.

Het goede nieuws voor TunnelBear-gebruikers is dat het bedrijf zegt dat ze alleen fysieke servers gebruiken. Bijgevolg kunnen mensen erop vertrouwen dat hun gegevens precies worden gerouteerd waar ze verwachten dat ze zijn.

  Dashlane Review - essentieel voor privacy en beveiliging

TunnelBear merkt wel op dat ze virtuele servers kunnen gebruiken als de vraag groot genoeg is, dus dat is iets anders voor potentiële klanten om op de hoogte te zijn.

TunnelBear Klantenservice

Helaas krijgt TunnelBear geen hoge cijfers voor klantenondersteuning. Hun interface is vrij eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Mensen die minder geavanceerde gebruikers zijn, kunnen nog steeds in moeilijkheden komen en als er iets misgaat voor geavanceerde gebruikers, verwachten ze snelle, grondige hulp.

slechte klantenserviceKlantenservice is alleen beschikbaar via een e-mailsysteem met een ticket. Er wordt geen live ondersteuning geboden en verwacht niet dat u een telefoonnummer vindt om te bellen. Dit betekent dat het duurt vaak uren om een ​​reactie te ontvangen. Als het antwoord de vraag van de klant niet volledig beantwoordt of het probleem niet oplost, staat de klant nog enkele uren te wachten.

Dit kan enorm frustrerend zijn, vooral wanneer de gebruiker aan een deadline werkt. Sommige gebruikers hebben zelfs contact opgenomen met TunnelBear op het Twitter-profiel van het bedrijf om hulp te krijgen, maar zonder enig geluk. TunnelBear zal eenvoudigweg een suggestie tweeten om een ​​e-mail naar het ondersteuningscentrum te sturen.

Zodra hulp is ontvangen, lijkt deze redelijk betrouwbaar te zijn. Verwacht alleen niet dat dit met enige snelheid of efficiëntie gebeurt.

Hoeveel kost TunnelBear?

TunnelBear biedt drie tariefplannen. Het “Little” -plan is gratis, wat heel veel klinkt. Gebruikers zijn dat echter wel beperkt tot 500 MB gegevens per maand. Dat is slechts een kleine hoeveelheid gegevens. De meeste mensen zullen binnen een paar dagen zoveel gegevens doornemen. Dit gratis plan is misschien een geweldige manier om de service te testen, maar dat is ongeveer de enige reden om het te gebruiken.

tunnelbear prijsstelling

De “Giant” -pakketten kosten slechts $ 9,99 per maand, en het biedt onbeperkte gegevens. Dit pay-as-you-go-plan kan voor sommige klanten heel logisch zijn, vooral voor diegenen die de vrijheid willen hebben om de service te beëindigen wanneer ze maar willen.

TunnelBear zegt dat hun “Grizzly” -plan het meest populair is. Klanten die voor dit plan kiezen, betalen slechts één keer per jaar en de prijs komt uit op ongeveer vijf dollar per maand. Dit betekent een besparing van ongeveer 50 procent ten opzichte van het maandelijkse abonnement.

Betalingsopties omvatten debetkaarten, creditcards en bitcoin voor degenen die meer anonimiteit willen.

Wordt TunnelBear VPN aanbevolen? Zeker niet

TunnelBear heeft een aantal fatsoenlijke functies. Er zijn echter veel betere VPN-providers die robuustere functies tegen betere prijzen bieden (denk aan NordVPN). TunnelBear ook worstelt als het gaat om zijn betreurenswaardige upload- en downloadtijden. Als snelheid voor u een prioriteit is, is het verstandig om een ​​andere VPN-provider te zoeken.

Hoewel TunnelBear een leuke interface heeft met zijn beren-thema en eenvoudig te gebruiken is, zelfs voor beginners, is het gewoon voldoet niet aan de verwachtingen van gebruikers.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me