TunnelBear VPN Review – Serious Macking in Speed ​​& Security

Søt tema, men mannen, denne tjenesten må ... komme ... raskere for å løpe med de store hundene - feil - bjørnene.


TunnelBear tilbyr grunnleggende VPN-tjenester på inngangsnivå på en rimelig pris. Selv om selskapets tilbud kan tilfredsstille behovene til mindre sofistikerte brukere, vil folk som forventer hastighet og avanserte funksjoner sannsynligvis bli skuffet av denne VPN-leverandøren.

Les hele anmeldelsen vår for fordeler og ulemper.

TunnelBear Oversikt

FeaturesInformation
brukervennlighet: Lett
Loggpolicy: Ingen hogst
Serverstørrelse: 1000 ++ servere
Serverdistribusjon: 20 land
Brukerstøtte: Billettsystem
torren: Ikke tillatt
streaming: Begrenset
VPN-protokoll og kryptering: OpenVPN og IPSec / IKEv2; 256-bit AES-kryptering
Hovedkvarter: Canada
Pris: $ 4.99 / måned
Offesiell nettside: https://www.tunnelbear.com/

Mer om TunnelBear

TunnelBear ble grunnlagt i 2011 av tech-gründere Ryan Dochuk og Daniel Kaldor. På deres CV er selskaper som Microsoft og Goldman Sachs, samt en oppstart som omhandlet mobilsikkerhet. Hovedkvarter i Toronto, selskapet ble nylig kjøpt av den amerikanske cybersikkerhetsgiganten McAfee.

fem øyne intelligensallianseForeløpig ser det ut til at TunnelBear vil fortsette å operere fra Canada, noe som ikke nødvendigvis er den beste nyheten for folk som ønsker garantert anonymitet fra VPN-leverandøren deres. Som USA., Canada tilhører overvåkningsalliansen kjent som Five Eyes.

For de som ikke er kjent, er Five Eyes en samarbeidsinnsats mellom regjeringene i USA, Canada, Australia, New Zealand og Storbritannia. Forskning viser at hvert land med vilje spionerer etter innbyggerne i de andre medlemmene, noe som kan gjøre det mulig for dem å omgå eventuelle innenlandske begrensninger som vanligvis kan forhindre slik aktivitet. Å spore internettbruk av disse innbyggerne kan være et hovedmål for alliansen.

En "Ingen logging" -policy - slags

Som mange andre VPN-leverandører, annonserer TunnelBear en streng "ingen loggføring" -policy. Imidlertid vil brukere som bryr seg om å dykke dypere i personvernreglene, raskt oppdage at policyen for “ingen logging” bare gjelder bestemte data.

tunnelbear no loggin policy

Personvernreglene oppgir at selskapet ikke fører poster over hvilke IP-adresser som besøker nettstedet deres, IP-adressene som er tilgang via selskapets servere og eventuelle DNS-spørsmål som blir utført mens brukerne er tilkoblet. I tillegg vil ikke data om apper, nettsteder eller online tjenester som brukere får tilgang til mens de er tilkoblet via TunnelBear, ikke lagres.

Så langt, så bra, men personvernreglene sier også at selskapet beholder data angående brukernavn, e-postadresser og operativsystemer. De holder også de fire siste sifrene på kredittkortet som brukes til betaling, og holder oversikt over hvor mye data som brukes.

Husk at TunnelBear har hovedkontor i Canada, medlem av Five Eyes-nettverket. Som sådan er dette ikke nødvendigvis det beste stedet å etablere et VPN-selskap, spesielt hvis kundene dine krever fullstendig anonymitet. Hvis regjeringen eller en overvåkningsallianse banker på, vil TunnelBear måtte snu alle data som blir bedt om.

Er TunnelBear Secure?

Den gode nyheten om TunnelBear er at den bruker noen ganske heftige sikkerhets- og krypteringstiltak. OpenVPN, som er industristandardkryptering, er tilgjengelig på de fleste enheter som kjører Windows, Mac eller Android. Brukere som har en fersk versjon av iOS, får IPSec / IKEv2-kryptering.

tunnelbear-krypteringsbord

Begge disse krypteringsprotokollene er for øyeblikket de siste og mest tilgjengelige. 256-biters AES-beskyttelsen er den samme som du ville fått med andre, mer sofistikerte VPN-tjenester.

Den mislykkede funksjonen

I tillegg er TunnelBear utstyrt med VigilantBear, et alternativ som gir lekkasjebeskyttelse. Dette er egentlig en drepebryter som aktiveres når ingen VPN-tilkobling er tilgjengelig. Det er viktig å vite at dette alternativet ikke er en del av standardinnstillingene. Hvis du har denne tjenesten og vil dra nytte av drepebryteren, må du endre innstillingene. TunnelBears brukervennlige grensesnitt gjør dette til en ganske enkel prosess.

Tilstøtningsfunksjonen

GhostBear er selskapets tilsløringsfunksjon. Dette elementet i tjenesten er designet for å omgå alle VPN-begrensninger og for å tilby beskyttelse mot dyp pakkeinspeksjon. Det blir stadig mer vanlig at VPN-tjenester blokkeres i totalitære land som Nord-Korea, Kina og Saudi-Arabia. Nettverk levert av akademiske institusjoner eller arbeidsplasser kan også være satt opp for å blokkere VPN-er.

sensurerte land

Tunnelbear vigilantbear-funksjonI disse tilfellene tilsløringsfunksjon kan være uvurderlig. TunnelBears versjon av denne tjenesten er tilgjengelig for brukere av Android, Mac OS og Windows. Nok en gang er dette ikke en del av standardinnstillingene, men det kan slås på under sikkerhetsinnstillingene.

Mennesker som ikke bor i land med restriktive internettlover og ikke prøver å omgå et arbeids- eller skolenettverk, trenger kanskje ikke den ytterligere tilsløringsfunksjonen, som kanskje bare bremser surfehastigheten, noe TunnelBear allerede sliter med.

Utrolig hastighet med TunnelBear

Det er sant at brukerinnstillinger kan påvirke hastigheten som brukeren kan bla gjennom. EN kraftigere CPU og nettverksinnstillinger er to av faktorene som kan ha en positiv eller negativ innvirkning på opplevelsen din.

Imidlertid, hvis VPN-en ikke tilbyr tilstrekkelig båndbredde og kvalitetsservere, vil opplasting og nedlasting alltid skje i sneglens tempo.

TunnelBear testet med imponerende tall. En server i Sveits ga 54 Mbps på nedlastinger mens en server i Frankrike ga en dyster 34 Mbps. En amerikansk server klarte seg enda dårligere på 13,87 Mbps for nedlastinger.

tunnelbear hastighetstest

Lastetidene var ikke bedre. En New York-server lastet opp på bare 15,04 Mbps mens en Amsterdam-server ble noe bedre på det tallet med en 27,20. I London leverte en server en opplastningshastighet på 48,36 Mbps, men en annen i Hong Kong presterte på et nytt lavmål for opplastinger på 2,63 Mbps.

Ingen forventer nødvendigvis at surfingen deres vil bli lynrask når du bruker en VPN. Imidlertid var disse tider betydelig saktere enn tidene med andre VPN-tjenester.

Ikke forvent Netflix

Brukere elsker Netflix, og for å kunne få tilgang til tjenesten i forskjellige jurisdiksjoner, er en VPN en avgjørende nødvendighet. Imidlertid blir Netflix flinkere til å blokkere folk fra å bruke VPN-er for å få tilgang til tjenesten deres.

netflix vpn-blokkering

Dette er fordi Netflix er bundet av kontrakter, hvorav noen hindrer dem i å levere innhold utenfor foreskrevne regioner. For eksempel, folk i USA kan måtte betale ekstra gebyrer for å få tilgang til premiuminnhold som kan være tilgjengelig med grunnleggende Netflix-tjenester andre steder. Følgelig kan amerikanske brukere ha fordel av å få tilgang til en annen regions versjon av Netflix.

Det er til beste for Netflix og deres partnere å hindre folk i å få tilgang til innhold som er beregnet på en annen region. Å slå ned VPN-er som har tilgang til Netflix har blitt en topp prioritet for selskapet. La oss innse det. Netflix har dype lommer, så de kommer alltid til å komme ut foran mindre, mindre velstående selskaper.

Noen av de større og kraftigere VPN-ene kan komme seg rundt Netflix-protokollene. TunnelBear er rett og slett ikke en av de større og kraftigere VPN-leverandørene. De har servere i bare 20 land, noe som ikke er spesielt imponerende, og mangfoldet av serverplasseringer er ikke konkurrerende som tilbudt av andre VPN-leverandører.

Hvis du vil ha noen bedre alternativer, sjekk ut våre Netflix-vennlige VPN-er.

Torrenting er et nei-gå

Hvis du leter etter en VPN som vil støtte P2P eller torrents, kan du anbefale deg å se andre steder. TunnelBear pleide ikke å tillate noen form for torrenter eller P2P på VPN-en. Dette er ikke lenger tilfelle.

Tjenestevilkårene forbyr imidlertid spesifikt enhver form for ulovlige handlinger mens du bruker TunnelBear. Hvis du planlegger å laste ned litt gratis musikk eller filmer, vil dette være et brudd på opphavsrettsloven og brudd på TunnelBears vilkår for bruk.

Brukere som BitTorrent er et hovedmål for, kan gjøre det bra å lete andre steder. TorGuard tilbyr teknologi som er spesialbygget for folk som bruker nettsteder som BitTorrent, og den kan brukes i forbindelse med andre VPN-tjenester.

Antall servere og lokasjoner

TunnelBear kan skryte av omtrent 1000 servere i mer enn 20 land over hele kloden. Det er ikke for loslitt, men er ikke spesielt konkurransedyktig med noen av de beste VPN-leverandørene.

Tunnelbear VPN-servere

Antall og plassering av servere er avgjørende for hvor nyttig en VPN er. Med flere serverplasseringer er det en bedre sjanse for å forfalsk din faktiske plassering. I tillegg betyr geografisk mangfold at det er mer sannsynlig at du finner en server i nærheten enten du er hjemme eller på vei. Jo nærmere en server er det faktiske stedet ditt, desto raskere vil VPN-tjenesten sannsynligvis utføre.

TunnelBear har ingen servere i Midt-Østen, Afrika eller store deler av Sør-Amerika. Det er servere i USA og Canada, så vel som i Europa, Hong Kong, Japan, Mexico, Brasil og Australia. Dette er ikke forferdelig, men med konkurrenter som tilbyr servere i mer enn 100, og noen ganger nær 200, nasjoner, er TunnelBear ganske enkelt ikke utstyrt å konkurrere på den globale markedsplassen.

Noen VPN-brukere vil også vurdere hvilke land deres data reiser gjennom. Når et VPN-selskap kun bruker fysiske servere, er dette enkelt å gjøre. Hvis selskapet sier at en server er lokalisert i Sveits, er det der brukerens data blir ført gjennom.

Imidlertid bruker mange VPN-leverandører nå virtuelle servere for å lede trafikk. Dette betyr at det ser ut til at en server er i Sveits når den virkelig er i Kina. For noen brukere er dette grunn til bekymring.

Den gode nyheten for TunnelBear-brukere er at selskapet sier at de bare bruker fysiske servere. Følgelig kan folk være sikre på at dataene deres blir ført nøyaktig dit de forventer at de skal være.

TunnelBear gjør oppmerksom på at de kan bruke virtuelle servere hvis etterspørselen er høy nok, så det er noe annet for potensielle kunder å være klar over.

TunnelBear kundesupport

Dessverre får ikke TunnelBear høye karakterer for kundestøtte. Grensesnittet deres er ganske greit og enkelt å bruke. Mennesker som er mindre sofistikerte brukere fremdeles kan støte på vanskeligheter, og hvis ting går galt for avanserte brukere, forventer de rask og grundig hjelp.

dårlig kundeserviceKundestøtte er bare tilgjengelig via et billettsystem, e-postsystem. Ingen live support tilbys, og forvent ikke å finne et telefonnummer å ringe. Dette betyr at det tar ofte timer å få svar. Hvis svaret ikke fullt ut svarer på kundens spørsmål eller løser problemet sitt, blir kunden møtt med nok en ventetid på flere timer.

Dette kan være ekstremt frustrerende, spesielt når brukeren jobber med en tidsfrist. Noen brukere har til og med nådd ut til TunnelBear på selskapets Twitter-profil for å få hjelp, men uten hell. TunnelBear vil ganske enkelt tweete et forslag om å sende en e-post til supportsenteret i stedet.

Når hjelp er mottatt, ser det ut til å være ganske pålitelig. Bare ikke forvent at det skal skje med noen form for hastighet eller effektivitet.

Hvor mye koster TunnelBear?

TunnelBear tilbyr tre prisplaner. Den "lille" planen er gratis, noe som høres ut som mye. Imidlertid er brukere det begrenset til 500 MB data hver måned. Det er bare en liten mengde data. De fleste vil gjennomgå så mye data på bare noen få dager. Denne gratis planen kan være en flott måte å teste ut tjenesten, men det er omtrent den eneste grunnen til å bruke den.

tunnelbear-priser

"Giant" -pakkene koster bare $ 9,99 i måneden, og det gir ubegrensede data. Denne betal-som-du-gå-planen kan gi mye mening for noen kunder, spesielt de som vil ha frihet til å avvikle tjenesten når de vil.

TunnelBear sier at deres “Grizzly” -plan er deres mest populære. Kunder som velger denne planen betaler bare en gang i året, og prisen fungerer på å være omtrent fem dollar per måned. Dette representerer omtrentlig 50 prosent besparelse i forhold til månedsplanen.

Betalingsalternativer inkluderer debetkort, kredittkort og bitcoin for de som ønsker større anonymitet.

Er TunnelBear VPN anbefalt? Definitivt ikke

TunnelBear har noen anstendige funksjoner. Imidlertid er det mye bedre VPN-leverandører som tilbyr mer robuste funksjoner til bedre priser (Tenk NordVPN). TunnelBear også sliter når det kommer til beklagelige opplastnings- og nedlastningstider. Hvis hastighet er en prioritet for deg, vil det være lurt å søke en annen VPN-leverandør.

Mens TunnelBear har et søtt grensesnitt med bjørne-temaet og er enkelt å bruke selv for nybegynnere, er det bare kommer under brukerens forventninger.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me