Ulasan tanpa had VPN – Mengapa Ia Sebenarnya Sangat Terhad

Apa maksud perkataan tanpa had? Nah, anda boleh menggunakan VPN Unlimited untuk seumur hidup hanya $ 200. Itu sangat tidak terhad kepada kami.

vpn logo tanpa had

VPN harus menjadi komponen kritikal pengalaman dalam talian orang yang hampir sama. Apabila VPN Unlimited dilancarkan terlebih dahulu, ia tidak benar-benar memenuhi apa yang kami mahu daripada VPN.

Dengan versi 5.0 mereka, mereka pasti bertambah baik dari segi kelajuan, uptime pelayan, dan pengalaman aplikasi. Ini adalah satu tanda hebat dari mana-mana syarikat kerana ia menunjukkan bahawa mereka mungkin akan terus memperbaikinya.

Versi perkhidmatan semasa tidak akan meniup anda tetapi ia menawarkan hampir semua yang anda perlukan daripada VPN. Ia mempunyai nsuis bunuh diri dan adalah a platform yang hebat untuk mengakses kandungan streaming. Kelajuannya tidak akan meniup anda keluar dari air tetapi siapa tahu, mungkin kali ini tahun depan ia akan menjadi VPN terpantas di sekeliling.

Perkhidmatan ini pastinya menunjukkan kesediaan untuk bertambah baik jika dibandingkan dengan puluhan perkhidmatan VPN lain di luar sana.

Contents

Lebih Lanjut Mengenai VPN Unlimited

Program lima mata

VPN Unlimited adalah produk dari sebuah syarikat Amerika yang dipanggil KeepSolid Inc., dan perkhidmatan itu dilancarkan pada tahun 2013. Seperti yang diketahui dalam sektor tertentu dalam komuniti dalam talian, A.S. adalah sebahagian daripada sekutu keselamatan Lima Mata dengan rakan kongsi seperti Kanada, Australia, U.K., dan New Zealand. Oleh itu, A.S. tidak dianggap sebagai salah satu negara yang paling menguntungkan untuk mendasarkan perniagaan VPN.

Ini kerana penyertaan dalam rangkaian Five Eyes membolehkan negara-negara anggota lain untuk asasnya mengintip rakyat negara-negara yang lain. Ini boleh menjadikannya mudah untuk negara mendapatkan sekitar undang-undang mereka sendiri untuk mengintip rakyat mereka kerana negara lain melakukan pengawasan sebenar dan kemudian menyampaikan maklumat bersama.

Pada masa ini, tidak ada undang-undang di Amerika Syarikat untuk memaksa perkhidmatan VPN untuk log data tetapi jika pernah ada negara untuk melakukannya, ia akan menjadi AS.

Sekiranya anda mencari VPN, maka anda mungkin meletakkan premium pada keselamatan, privasi, dan tidak dikenali dalam talian. Oleh itu, a Pembekal VPN berasaskan A.S. bukanlah taruhan terbaik anda.

Dasar Pembalakan yang jatuh pendek

Satu perkara yang kebanyakan pengguna tidak mahu apabila mereka menggunakan VPN ialah sesiapa yang menjejaki tempat mereka berada dan apa yang mereka lakukan dalam talian. Pembekal khidmat Internet, atau ISP, biasanya menyimpan rekod berulang dalam trafik dalam talian setiap orang. Data ini boleh terdedah, dan jika ia masuk ke tangan yang salah, ia boleh mendatangkan malapetaka.

VPN sepatutnya berbeza. Inilah sebabnya mengapa kebanyakan penyedia VPN menyatakan bahawa mereka mempunyai dasar “penebangan tidak”. “Tiada pembalakan” bermakna tiada siapa yang menyimpan data penting seperti laman web yang anda lawati, yang anda bercakap dengan talian dan apa yang anda boleh lakukan dengan masa yang anda belanjakan di Internet.

melayari tanpa nama

Malangnya, banyak daripada “tidak ada pembalakan” dasar ini tidak semudah itu kerana syarikat-syarikat ingin pengguna percaya. Dasar pembalakan VPN Unlimited pasti masuk ke dalam kategori ini.

Beberapa pembalakan mereka seolah-olah berkaitan dengan percubaan untuk memberikan prestasi yang lebih baik kepada pengguna. Sebagai contoh, syarikat memantau bilangan orang yang mengakses pelayan mereka untuk membantu menyelesaikan masalah dan untuk memastikan operasi selamat. Di samping itu, mereka memberi nota mengenai berapa banyak klik yang dilakukan oleh pengguna semasa menggunakan perisian VPN untuk tujuan meningkatkan antara muka. Ini tidak begitu mengganggu, tetapi dasar penebangannya yang lain mungkin.

  Sistem Keselamatan Rumah Utama 10 2023

Dasar mereka menyatakan bahawa syarikat tidak mengumpul dan mengekalkan aktiviti pengguna sementara pelanggan menggunakan VPN mereka. Walau bagaimanapun, syarikat itu mengekalkan rekod tarikh setiap sesi dan jumlah lalu lintas web yang berlaku semasa sesi tersebut. Dasar syarikat juga menyatakan bahawa ia menyulitkan dan menyimpan data tentang peranti yang pelanggan berafiliasi dengan akaun VPN mereka kerana hanya sejumlah peranti tertentu yang boleh disambungkan.

VPN Unlimited mengatakan bahawa mereka terlibat dalam jenis pembalakan semata-mata untuk memberikan “maklumat terperinci yang dimaksudkan semata-mata untuk setiap pengguna konkrit.” Tujuan yang dinyatakan dengan samar ini boleh menaikkan bendera merah untuk beberapa pengguna, terutamanya mereka yang hanya mahukan perlindungan yang terbaik apabila ia tidak dikenali dan privasi dalam talian.

Adakah VPN Unlimited Secure?

Malangnya, orang yang bergantung kepada VPN Unlimited untuk menawarkan mereka tanpa nama secara dalam talian mungkin dapat menikmati rasa aman yang salah. Ujian luas beberapa pelayan syarikat menunjukkan kebocoran berlebihan.

Walaupun pengguna mempunyai semua tetapan keselamatan dan privasi yang didayakan pada sistem mereka, kebocoran masih boleh berlaku. VPN harus menghalang kebocoran ini berlaku.vpn penyulitan tanpa had

Walau bagaimanapun, ujian mendedahkan bahawa pengguna VPN Unlimited mungkin tertakluk kepada kebocoran WebRTC, DNS dan IPv6. Kebocoran ini berlaku walaupun terdapat penyulitan kuat.

VPN Unlimited menggunakan penyulitan AES-256 dengan OpenVPN, yang kini banyak lagi standard emas. Ia adalah kaedah penyulitan pilihan untuk agensi kerajaan di seluruh dunia, jadi ini adalah perkara yang positif untuk pengguna VPN Unlimited. Walau bagaimanapun, kebocoran itu adalah masalah yang berterusan.

KeepSolid Wise

firewall firewall

KeepSolid Wise adalah lanjutan yang pelanggan boleh menambah kepada perkhidmatan VPN mereka jika mereka perlu memintas protokol kerajaan yang sangat ketat. Dalam negara totalitarian, tidaklah biasa bagi kerajaan untuk melarang penggunaan VPN. Apabila mereka menemui seseorang yang menggunakan salah satu perkhidmatan ini, mereka mungkin mengganggu atau menghalang pengguna daripada mengakses Internet.

KeepSolid Wise direka untuk membuat sambungan VPN kelihatan seperti sambungan biasa kepada sesiapa sahaja yang mungkin memantau lalu lintas Internet. Sambungan ini hanya tersedia di sistem Linux, Android, Windows dan iOS. Pengguna Mac tidak boleh memanfaatkannya buat masa sekarang.

Adakah VPN Unlimited Mempunyai Ciri Switch Kill?

vpn tanpa had membunuh suis android

Tidak lama dahulu, VPN Unlimited tidak menawarkan ciri suis bunuh. Ini penting kerana suis membunuh adalah failsafe yang memastikan pengguna tidak mendedahkan diri mereka secara dalam talian.

Pada asasnya, jika sambungan VPN gagal atau menjadi tidak tersedia semasa sesi penyemakan imbas, sesi itu akan dihentikan secara automatik oleh suis bunuh.

Baru-baru ini, VPN Unlimited menangani defisit ini dalam perkhidmatan mereka oleh menambah ciri suis bunuh.

VPN Unlimited Is Now Reliable

Pada masa lalu, ujian mendedahkan bahawa ia jarang sekali mudah untuk menyambung ke VPN Unlimited. Ini seolah-olah berlaku tanpa mengira penguji pelayan mana yang cuba digunakan. Pelanggan Windows kelihatan sangat terdedah kepada kegagalan ini. Dengan versi baru perisian ini telah berubah sepenuhnya.

Beberapa pelayan sepertinya secara rawak tidak tersedia. Sekarang, mereka sangat jelas dinyatakan apabila tersedia dan apabila tidak tersedia. Dalam ujian terbaru kami, kami cuba menyambung ke setiap pelayan tunggal dan tidak mempunyai masalah.

Apabila pengguna dapat menyambung, terdapat banyak laporan sambungan yang hilang secara frustrasi secara kerap. Sesetengah pelanggan mengatakan bahawa mereka perlu memulakan semula komputer mereka beberapa kali untuk disambung semula, menyebabkan beberapa 30 hingga 45 minit masa sia-sia sementara hanya cuba untuk selamat dalam talian.

  Proton VPN - Pemimpin Keselamatan yang Berpengalaman (Bolehkah Mereka Menyampaikan?)

Kami memberitahu pengguna untuk memberi VPN satu lagi cuba jika mereka mahu. Kami faham, jika anda telah dibakar pada masa lalu, kenapa cuba lagi? Dengan begitu banyak VPN yang baik di luar sana, pelanggan mungkin mendapat alternatif.

Jangan biarkan ulasan tersebut menghalang anda jika anda pengguna VPN yang baru sebagai VPN yang tidak terhad pasti telah membetulkan isu tersebut.

Dasar Peranti Terhad

Seperti kebanyakan pembekal VPN, sekatan tempat VPN tidak terhad ke atas bilangan peranti yang pengguna boleh menyambung ke perkhidmatan tersebut. Pada masa ini, syarikat membenarkan setiap pengguna untuk menyambung maksimum lima peranti kepada VPN.

had peranti tanpa had vpnIni tidak terdengar seperti kelemahan, sehingga anda melihat dengan lebih dekat bagaimana VPN Unlimited memaksa anda untuk menyekat peranti yang anda gunakan berkaitan dengan perkhidmatan mereka. Walaupun syarikat-syarikat lain meletakkan batas pada berapa banyak peranti yang anda boleh serentak bersambung ke VPN mereka, syarikat ini memberikan setiap lima slot pelanggan, masing-masing yang ditugaskan ke peranti tertentu. Jika anda cuba log masuk dengan peranti lain yang tidak diberikan kepada salah satu slot ini, anda tidak akan dapat log masuk.

Anda boleh log masuk pada peranti yang diberi kuasa, padam salah satu peranti lain dan kemudian tambah peranti baru, tetapi ini banyak kerja. Sebab untuk semua komplikasi ini menjadi telus apabila anda menyedari bahawa anda boleh menambah peranti tambahan ke akaun anda untuk bayaran bulanan tambahan. Keluarga besar atau syarikat yang menggunakan VPN mungkin berminat untuk menambah peranti tambahan, tetapi ciri ini tidak banyak digunakan untuk kebanyakan orang.

Kelajuan purata

Sama ada anda memuat naik, memuat turun atau hanya melayari, perkara-perkara kelajuan, dan itu adalah di mana VPN Unlimited adalah purata. Ia duduk betul-betul di tengah-tengah pek seluruh VPN yang kami uji. Berbanding dengan penyedia VPN yang lain, yang satu ini mungkin bernilai jika anda suka antara muka.

Pelayan di Milan, Itali diuji sekitar 60 Mbps pada sambungan 100 Mbps kami. Tidak apa-apa, tetapi nampaknya adalah yang terbaik yang boleh dibeli oleh VPN Unlimited. Pelayan di New York hanya menguruskan 25 Mbps semasa memuat turun. Sekali lagi, tidak hebat tetapi ia bukan yang paling teruk. Memuat naik kelajuan lebih perlahan tetapi itu jenis norma ketika datang ke VPN.

vpn kelajuan tanpa had

Pelayan Hong Kong sama rata dengan muat turun pada sekitar 30 Mbps dan memuat naik sekitar 12 Mbps. Tidak perlu dikatakan, jika anda sedang mencari muat naik dan muat turun yang sangat pesat, maka anda akan lebih baik untuk terus mencari VPN terbaik untuk keperluan anda..

Adakah Netflix Tersedia Semasa Menggunakan VPN Unlimited?

Ciri Netflix KeepSolid

Netflix mungkin atau tidak boleh didapati melalui VPN Unlimited, bergantung kepada pelayan yang dipilih oleh pengguna. Ini adalah perkara biasa bagi VPN dan perkhidmatan ini sebenarnya telah mendedikasikan Netflix VPN yang telah bekerja setiap kali kami mencubanya.

Pelayan lain lebih teruk dan terlepas. Sebagai contoh, nampaknya pelayan syarikat di Belanda dan Hampshire dalam akses blok U.K. ke Netflix. Sebaliknya, pelayan yang terletak di negeri A.S. California dan satu lagi yang terdapat di Kanada kedua-duanya dapat menyambung ke Netflix.

  Apa Pikirkan Orang Australia Tentang Privasi Dalam Talian? Kami Bertanya 2000 Orang untuk Cari Keluar

Jika Netflix berada pada senarai “mesti” anda untuk penyedia VPN, maka ini lebih baik daripada pilihan lain.

Bolehkah saya Menggunakan Laman Torrent dengan VPN Unlimited?

BitTorrent dan perkongsian fail lain tidak tersedia secara meluas melalui VPN Unlimited. Syarikat menyatakan dalam dasarnya bahawa perhatian utamanya adalah memastikan privasi pengguna berbanding dengan memuat turun torrents.

Yang berkata, VPN Unlimited tidak menggunakan laman torrent yang mungkin dengan pelayan tertentu. Ini termasuk pelayan di California di A.S., Ontario di Kanada, dan pelayan di Perancis, Luxembourg dan Romania. Memandangkan keadaan tidak boleh dipercayai keseluruhan perkhidmatan, orang yang ingin menggunakan laman torrent dengan apa-apa ketetapan mungkin perlu mencari tempat lain.

Bilangan Pelayan dan Lokasi

VPN-Unlimited-LocationsVPN Unlimited mempunyai kira-kira 400 pelayan di 70 lokasi. Tidak seperti penyedia VPN yang lain, lokasi ini termasuk Afrika, Turki dan Amerika Selatan. Pesaing lain di pasaran hanya menawarkan lebih banyak lagi mengenai bilangan pelayan dan kepelbagaian lokasi.

Syarikat induk VPN Unlimited, KeepSolid, tidak mendedahkan berapa banyak pelayannya adalah pelayan fizikal dan berapa banyak pelayan maya. Ini mungkin menjadi masalah bagi sesetengah pengguna yang mengambil berat tentang keselamatan data mereka. Penyedia VPN lain jauh lebih telus daripada VPN Unlimited mengenai penggunaan pelayan maya mereka, yang boleh diletakkan di satu lokasi tetapi isyarat bahawa mereka berada di tempat lain. Baca lebih lanjut mengenai vpns terbaik untuk mengutuk di sini.

Sokongan Pelanggan tanpa VPN

Salah satu bidang di mana VPN tanpa had seolah-olah berfungsi dengan baik adalah dalam sokongan pelanggan. Walaupun mereka tidak mempunyai ciri sembang langsung, mereka membolehkannya berkomunikasi dengan kakitangan sokongan melalui e-mel.

Kebanyakan orang kelihatan menerima sambutan yang agak berkesan dalam masa 20 minit atau setengah jam. Satu kelemahan yang berpotensi kepada jabatan sokongan pelanggan adalah bahawa ia kelihatan seperti terletak di Ukraine. Ini boleh dibuat untuk beberapa orang halangan bahasa.

Berapa Banyak Kos VPN Tanpa Had?

Pelanggan yang memilih persediaan bayar sebagai anda akan menghargai pelan bulanan $ 9.99.

harga vpn tidak terhad

Satu tahun perkhidmatan boleh dibayar terlebih dahulu dengan kos lima dolar sebulan. Perjanjian yang lebih baik ialah pelan tiga tahun, yang berharga $ 99.99. Pelan “Sepanjang Hayat” tersedia untuk kira-kira $ 200, tetapi ini hanya disyorkan untuk mereka yang pasti bahawa VPN Unlimited adalah sesuai untuk mereka.

Sekiranya saya Pilih VPN Unlimited?

Ia bergantung. Sekiranya anda memerlukan peringatan mengenai apa yang baru anda baca, ia mempunyai beberapa kebocoran keselamatan dan kelajuan purata. Jika anda mengutamakan Netflix menonton sebagai tugas VPN utama anda dengan segala cara, cuba VPN Unlimited.

Dalam perjalanan bertahun-tahun, kami telah mengkaji banyak VPN dan diuji hampir seratus penyedia VPN yang berbeza. Pada ketika ini, kita boleh katakan-dengan kepastian mutlak-bahawa terdapat sekumpulan orang yang baik yang boleh anda pilih, seperti NordVPN dan Surfshark. Ia semua bergantung kepada apa yang penting kepada anda. Sekiranya anda memerlukan senarai yang baik untuk memulakan, lihat VPN terbaik untuk 2023. Teruskan saja pilihan dan anda tidak akan kecewa dengan apa yang anda dapati.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me