Hola VPN – utmärkt val för dålig säkerhet och snabbhet

När är ett VPN inte ett VPN? När det är Hola VPN. Allvarligt. Intressant sätt att använda ett P2P-nätverk dock.

hola vpn logotypHola VPN är något av en anomali i branschen. Det tillhandahåller inte exakt traditionella VPN-tjänster eftersom Hola VPN är ett peer-to-peer-system snarare än att dirigera webbtrafik genom dedikerade servrar på olika platser. Detta innebär att när användare loggar in på Hola VPN är deras webbtrafik dirigeras genom anslutningar från andra användare.

Det kan vara några fördelar med detta tillvägagångssätt. Användning av Hola påverkar till exempel knappast dataöverföringshastigheterna. Användare som är vana vid snabba nedladdningstider för blixt blir inte besvikna. Att använda peer-to-peer VPN innebär också att webbplatser vanligtvis inte kan upptäcka att du surfar via ett VPN. Detta innebär att du kanske kan få tillgång till tjänster som Netflix, men detta verkar sällan fungera med Hola.

Hola VPN kan också användas gratis. Om du verkligen är medveten om kostnaden kan det vara bra. Ingen av dessa bara-knappt positiva aspekter uppväger emellertid negativen som följer med denna tjänst. Det är inte heller ett rekommenderat val för gratis vpns.

FeaturesInformation
användbarhet: Lätt att använda
Loggningspolicy: En del loggningspolicy
Serverstorlek: n / a
Serverdistribution: n / a
Stöd: Kontaktformulär
torrenta: Inte tillåtet
Strömning: Inte tillåtet
VPN-protokoll och kryptering: Obefintlig
Huvudkontor: Israel
Pris: Fri
Officiell hemsida: https://hola.org/

Contents

Så vad är det med Hola?

hola vpn communityNär du registrerar dig för Hola, du låt andra medlemmar använda ditt system och resurserna i ditt nätverk. Hola-publikationer säger att de bara gör detta när dina enheter är i viloläge och anslutna till en strömkälla. Dessutom säger företaget att den genomsnittliga trafiken som en ledig kamrat kommer att uppleva på en typisk dag är mindre än ett YouTube-klipp som bara varar några sekunder. Det kan vara så mycket som fyra till fem MB.

Ännu större oro är det faktum att du inte har något sätt att veta vad andra Hola-användare gör medan de använder dina resurser. Din dator kan bli en utgångsserver för någon annans besvikelse. Från skräppost till hacking kan du en dag upptäcka att din IP-adress är ansluten till några ganska otäcka saker.

Säkerhet och kryptering

Säkerhet och kryptering existerar praktiskt taget inte med Hola VPN. Medan ledare i branschen använder AES-256 och Open VPN-protokoll för att skydda din identitet och integritet, använder Hola ingen av dessa.

  Vad är AES-kryptering? Hur det fungerar

Antag att du vill logga in på Internet via Hola i Australien. När du slår på Hola loggar du in via andra, lediga användare i Australien. Det gör att det ser ut som om du ansluter via en annan IP-adress. Hola insisterar på att detta tillvägagångssätt ger kunderna “en överlägsen VPN-tjänst med minimala underliggande kostnader.” Argumentet är att eftersom företaget inte betalar för att köpa och underhålla ett gäng dyra servrar över hela världen kan de ge dig sin tjänst gratis medan du fortfarande erbjuder konsumenter integritet och skydd som motsvarar det som erbjuds av mer traditionella VPN-leverantörer.

symmetrisk blockchiffer

Detta argument ringer helt enkelt inte sant. Krypteringsprotokoll som AES-256 och Open VPN erbjuder kryptering av militär kvalitet som superdatorer inte kan knäcka. Dessutom, Hola medger att det finns sårbarheter i systemet. De skriver om att “skadliga människor” kan “kapa din WiFi-hotspot” och säger att de stänger dessa “lösningar” så snart de upptäcks.

Under tiden lämnas du sårbar. Hola VPN använder inte ett VPN-protokoll alls. Din information överförs av en proxy-anslutning utan någon kryptering. Gör inga misstag. Detta riskerar din känsliga, personliga information.

Hola VPN: s serverplatser

vpn-serverns platsvektorHola har inga servrar, och även om företaget hävdar att detta är en fördel är det verkligen svårt att se det på detta sätt. Kunderna som använder denna tjänst är faktiskt servrarna. Om du inte gillar tanken på att låta främlingar använda din IP-adress, så låter Hola välja bort.

Detta innebär att du måste betala för ett premiumabonnemang. Även med en betald prenumeration bör du göra det inte förvänta sig några betydande förmåner. Det enda du kommer att få är att det inte finns några andra som fångar över hela din IP-adress. Med ett premiumabonnemang finns det fortfarande ingen kryptering och lite i vägen för riktiga VPN-stilfunktioner.

Använda BitTorrent eller P2P med Hola VPN

Medan Hola erbjuder världens första peer-to-peer VPN-tjänst, förvänta dig inte att kunna ladda ner torrenter eller dela några filer via detta system. Även om ingenting i Hola-litteraturen strängt förbjuder fildelning, avslöjade tester det torrenting med Hola fungerar bara inte.

Förvänta dig dessutom inte att kunna komma åt Netflix i andra regioner via Hola. Detta testades via fem olika anslutningar, och det var aldrig framgångsrikt.

  9 skrämmande sätt Facebook använder dina data

Hola VPN-hastighetstestresultat

Det här är nästan den enda metriken som Hola VPN har gjort för det. Dataöverföringshastigheterna med tjänsten kunde inte alltid särskiljas från baslinjen, utan att använda en VPN-dataöverföringshastighet. Med hjälp av Hola-abonnenter i USA var nedladdningshastigheter relativt respektabla för ett VPN på 32,47 Mbps. Uppladdningshastigheten på 7,97 Mbps är dock knappast acceptabel. Detta är otroligt långsamt jämfört med några av de bästa VPN: n där ute.

hola vpn hastighetstestresultat

Användare i EU klarade sig något bättre. Nedladdningshastigheten var 84,61, vilket inte alls är illa jämfört med ett riktmärke på 97 Mbps. Uppladdningarna var ganska långsammare jämfört med jämförelseindex. Dessa siffror var 38,83 respektive 53.

hola vpn hastighetstestresultat amsterdam

När hastighetstest går är dessa resultat inte dåliga. Dessa hastighetsnivåer uppnås emellertid på bekostnad av någon kryptering eller verklig säkerhet av något slag. Om du inte använde någon VPN alls skulle du få snabbare överföringshastigheter och ungefär samma skyddsnivå utan att riskera ditt system från andra användare.

Hola VPN: s loggpolicy

De flesta VPN-leverantörer är stolta över sin policy utan loggning. När allt kommer omkring är en av huvudpunkterna med att använda ett VPN att undvika nyfikna ögon och hålla ditt online-liv så privat som möjligt.

Medan flera VPN-företag är snabba att skryta med hur de inte håller loggar, stöds dessa sällan sällan av fakta. Många VPN-tjänster har några begränsade poster om sina användare. Självklart finns det elitleverantörer i branschen som gör det till en poäng att ha en strikt icke-loggningspolitik, och de menar absolut det.

I slutändan är det den typ av VPN-leverantör du vill ha. De bästa VPN-leverantörerna är vanligtvis baserade från ett land som inte ingår i Five Eyes, Nine Eyes eller 14 Eyes övervakningsallianser. För mer information som denna, läs vår guide till VPN-loggningspolicy.

Israel – Inte så stort på personlig integritet

nato allians

Hola VPN har sitt huvudkontor i Israel, som inte är medlem i dessa allianser. Det är dock viktigt att notera att Israel är känt för att vara “samarbetsvilliga” med dessa övervakningsallianser. Med andra ord, Israel arbetar nära med nationerna som är medlemmar i dessa grupper. Om de pressas för att dela sin intelligens kommer de sannolikt att göra det.

  Hvad er AES-kryptering? Hvordan det virker

Det är dåliga nyheter för VPN-användare som letar efter en verkligt privat och anonym onlineupplevelse. Worrisomely, Hola lämnar inget verkligt, deklarativt uttalande på sin webbplats om sin loggningssed. Företaget har en integritetspolicy där de nämner loggdata. Definitivt anges i policyn är det faktum att de loggar allt om den webbläsare som används, webbplatserna som besöktes, hur mycket tid som spenderas på varje webbplats och datum och tid för åtkomst.

Men det är inte slutet. Hola håller också reda på den personliga informationen för varje medlem. Detta inkluderar all information som kan identifiera dig, inklusive ditt namn och e-postadress tillsammans med din IP-adress.

hola vpn informationssamling

Det slutar inte där. Integritetspolicyn säger vidare att de kan lämna ut personlig information från kunder till “betrodda tredjepartsleverantörer eller partners.” De säger också proaktivt att de kommer att dela din information för att följa lagen eller en domstolsförordning.0

Med andra ord är detta VPN inte alls ett VPN.

Prissättningsalternativ för Hola VPN

hola vpn prissättning

Uppenbarligen är Hola en gratis tjänst. De har en premiumabonnemangsplan som är tillgänglig för $ 11,95 per månad. Specialerbjudanden körs ofta för att köpa sex månader, ett år eller två år i förväg. Det här är mycket billigare alternativ, men du får väldigt lite för dina pengar.

Rekommenderas Hola VPN?

Hola VPN har så många problem att det är svårt att veta var man ska börja. Om hastighet är allt som betyder för dig, kan Hola vara rätt svar. Men utan någon säkerhet eller kryptering av något slag är du mycket bättre på att helt enkelt surfa på webben utan VPN alls. Det är för att, om du använder Hola, kommer du att lämna ditt system sårbart för användare med en avskämd avsikt. Du vill definitivt inte låta din IP-adress kopplas till hacking, skräppost eller någon annan olaglig eller åtminstone dålig rådgivning.

Mycket bättre VPN-tjänster som NordVPN och Surfshark finns tillgängliga. De flesta av dem har kryptering av militär kvalitet, fysiska servrar som maskerar din identitet och plats och håller dina data säkra.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me