Slik sletter du Google-historikken din

Google vet mer om deg enn moren din. Det kan være at Google kjenner deg bedre enn du kjenner deg selv.

Hvordan er det mulig?

For Google er det enkelt. De holder oversikt over alt du gjør gjennom tjenestene deres. Fra hvert søk du noen gang har skrevet inn, har de lært mer om deg, inkludert dine interesser og interesser, så vel som å identifisere menneskene du er koblet til.

Har du noen gang brukt Google til jobbsøking eller for å lære mer om en medisinsk tilstand? Hva med søk etter TV-serier, musikere og filmer? Kanskje har du søkt etter en bank eller meglerhus eller funnet Eiendomsmegleren din ved å bruke Google.

I så fall husker Google det. Google opprettholder en brukerprofil for alle som bruker tjenestene sine.

De er i stand til å skaffe seg de minste detaljene om din identitet og preferanser bare ved å samle alle dataene. Facebook er enda verre i denne forbindelse, ettersom de siste ulykkene med personvernpolitikken har klart å nå verdensomspennende auditorium.

Her er et eksempel på hva Google holder øye med:

  • Dine søk forespørsler
  • Hvilken videoer du ser
  • Alle annonser at du klikker på eller viser
  • Din fysisk beliggenhet under nettleserøkten
  • Hvilken nettsteder bruke noe tid på
  • Data angående nettlesere og enheter du bruker når du får tilgang til Google

Det er ganske omfattende, men postene slutter ikke der. Alle som har en Google-konto kan ha gitt selskapet et hav av informasjon som navn, kjønn, bursdag, telefonnummer og passord.

slett aktivitet google

Hvis du kommenterer YouTube, laster opp bilder eller videoer, skriver e-post eller legger til kontakter, blir disse tingene også spilt inn.

Det er ikke som om Google noen gang renser den informasjonen. De har oppbevart brukerprofiler helt tilbake til 2005. Dette betyr at hver gang du har brukt Google, har det blitt lagt inn en ny oppføring i profilen din. Den gangen på college da du var interessert i fritidsmedisiner? Google har oversikt over det.

Realiteten er at disse omfattende postene er en direkte trussel mot personvernet ditt. Selv om du kan slette historikken i nettleseren din, gjør dette ingenting for å rense Google-historikken din. Det er fordi å slette nettleserloggen din bare fungerer på din egen enhet.

Sjansen er stor for at du er opptatt av personvernet ditt og sikkerheten din i online verden. Du vil bruke den beste VPN-en for å sikre at ingen er i stand til å føre oversikt over hva du gjør på nettet. Hvis du ikke sletter av Google-søkehistorikken din, overlater du deg selv sårbar. Selv om disse dataene ikke blir hacket eller misbrukt, er det fortsatt en invasjon av personvernet ditt.

Contents

Hvorfor oppbevarer Google alle disse dataene?

Google kommer ikke til å slette informasjonen de har samlet opp gjennom årene. Det er fordi de er avhengige av det til forskjellige formål.

  Yubikey-gjennomgang: Nyttig måte å beskytte passordene dine

netto oss digitale annonseinntekter etter selskap

Noe av det mest opptatt av disse formålene er deres deltakelse i masseovervåking. Google samarbeider tett med offentlige etater for å “spionere” på mennesker. PRISM-overvåkningsprogrammet er spesielt bekymringsfullt for sikkerhetspersonell. Under dette programmet er NSA i USA i stand til å samle inn mengder av elektronisk kommunikasjon. Lignende programmer er aktive i andre nasjoner.

I tillegg hjelper disse dataene Google med å målrette deg mot spesifikk annonsering. Den vinterfrakken du så på på nettet?

Plutselig kan du ikke komme vekk fra det.

En reklame for den følger deg overalt.

Google er raskt ute med å merke seg at de ikke selger dataene dine til tredjepart, men at de fortsatt tjener. Det er fordi annonsører betaler dem for å plassere annonser. Google lykkes med dette spillet i spar. De er dominerende i forhold til alle andre online annonseplasseringstjenester.

Google er videre kjent for kjøpe et svimlende antall virksomheter. Dataene de samler inn fra deg og andre er nødvendige for å hjelpe disse satsingene til å lykkes. Noen av deres nyeste anskaffelser inkluderer Sigmoid Labs, Workbench, Onward, Senosis, GraphicsFuzz, Cask og mange andre.

Hater du ideen om at Google vet så mye om deg?

spioneringsvektorDet er ingen tvil om at Google er en flott søkemotor. Du får mange gode resultater på kort tid. Imidlertid kommer den tjenesten med en pris, nemlig ditt privatliv. Etter hvert som flere innser hvor inngripende og utbredte Googles taktikker er, vokser følelsen av haster for å slette Google-historien.

Hvis du ikke er komfortabel med ideen om at et selskap skal ha så mye informasjon om deg, er noen av dem sannsynligvis fra 2005.

Det er trinn du kan ta for å takle det.

Begynn med en Google-konto

Det virker motsatt, men den eneste pålitelige måten å slette Google-loggen på er gjennom Google-kontoen din. Følgelig, hvis du ikke har en Google-konto, må du opprette en. Hvis du er som de aller fleste, har du allerede en. Hvis du ikke gjør detgi Google bare det minste minimum av informasjon om deg.

Se etter verktøyet Min aktivitet

Begynn på Googles hjemmeside. Gå til øvre høyre hjørne for å logge på Google-kontoen din hvis du ikke allerede er logget inn. Klikk deretter på det sirkelformede ikonet med det første.

Google tar deg med til startsiden din for Google-kontoen. Velg “Data & Tilpasning ”-kategorien på venstre side av skjermen. Bla nedover for å finne knappen “Min aktivitet”.

google-innstillinger

På denne siden ser du en utrolig detaljert og omfattende liste over aktiviteten din på nettet. Venstre side av skjermen gir deg valget mellom å “Slette aktivitet.”

Klikk på den, og Google kan prøve å overbevise deg om at det er viktig å dele dataene dine og holde dem i postene. De bruker tre lysbilder som gir grunnene til at de synes du burde være mer åpen med aktiviteten din.

  Hva er AES-kryptering? Hvordan det fungerer

Disse kan i hovedsak ignoreres fordi vektleggingen her ligger på å beskytte personvernet.

Er det data du vil oppbevare?

Noen av søkene dine er kanskje ikke spesielt følsomme, og det er ikke sikkert at du vet om verden vet om dem. Slette Google-loggen inkluderer også å bli kvitt e-postmeldinger i Gmail-kontoen din. Det kan også være andre ting i Google-profilen din som du vil beholde.

Hvis dette er tilfelle, må du laste ned dataene før du sletter noe. Dette er viktig fordi slettingsprosessen som er beskrevet her, fullstendig utsletter Google-historikken din. Du vil ikke miste viktige e-poster eller andre data som fremdeles er nyttige for deg.

Logg på Google-kontoen din for å laste ned valgte filer du foretrekker å oppbevare. Finn siden for uttak av data. Google velger automatisk alle typer filer i kontoen din for nedlasting. Siden du sannsynligvis ikke trenger eller vil laste ned hele Google-loggen din, kan du klikke på “Velg ingen” slik at ingen kategorier blir valgt.

Gmail-etiketter

Herfra kan du velge og velge hvilke filer eller filtyper du vil laste ned og beholde. I Gmail-området kan du for eksempel velge alle elementene i innboksen og utkastene dine. Når valgene dine er fullført, klikker du på “Neste” nederst på siden.

gmail velge etiketter neste knapp

Dette bringer opp en ny side der Du kan velge hvor du vil lagre nedlastingen. Det er også mulig å velge om du vil ha en .zip- eller .tgz-filtype. Deretter må du velge hvordan dataene dine skal leveres. De fleste foretrekker å ha en e-post som er sendt til dem, men du kan velge å få lenken sendt til skylagring. Deretter klikker du på “Opprett arkiv” for å starte nedlastingsprosessen. Avhengig av størrelsen på filene du laster ned, kan dette ta flere minutter.

google opprette arkiv

Når e-postmeldingen din kommer fra Google, klikker du på lenken for å laste ned dataene dine. Vurder å oppbevare en kopi på din PC og en annen i skyen din eller på en ekstern harddisk.

google nedlasting arkiv

Slette søkedataene dine

Finn “Slett aktivitet ved” -knappen på “Min aktivitet” -siden. Du kan velge mellom noen få alternativer for å bestemme hva du vil slette og hva du skal beholde. Du kan slette basert på spesifikke emner eller produkter.

google slette emnet

Klikk på “Prøv det” under “Slett etter emne eller produkt.” Dette fører deg tilbake til hovedsiden “Min aktivitet”. Velg en spesifikk aktivitet ved å klikke på ikonet med tre vertikale punkter. Velg “Slett.”

google min aktivitet

Det er her Google begynner å få panikk. Det gir deg et kort som forteller deg hvordan historikken din gjør Google raskere og mer nyttig. Klikk på “OK” for å omgå dette.

Deretter, Google dobbeltsjekker for å forsikre deg om at du virkelig vil slette den oppføringen. Hjelpsomt gir de deg beskjed om at lignende data fremdeles kan være knyttet til Google-kontoen din i områder som posisjonslogg og Chrome-historie. Den forteller deg også at hvis du vil se denne andre aktiviteten, kan du besøke “Annen Google-aktivitet.” Klikk på slett, og den valgte oppføringen forsvinner.

  Hva er en proxy-server? Enkel guide

En raskere og mer omfattende måte å slette Google-loggen på er å bruke alternativet “Slett etter dato” i stedet for alternativet “Slett etter emne eller produkt”. Klikk på “Prøv det”, så får du en rullegardinmeny med forskjellige datoperioder. Du kan også opprette et tilpasset datointervall du vil slette.

google slett emnet hele tiden

Imidlertid er den mest nyttige oppføringen i rullegardinmenyen valget “All time”. Klikk “Slett” og Google får panikk igjen. Du vil se et kort komme opp som vil at du skal bekrefte at du virkelig vil slett hele historikken.

google delete topic neste knapp

Klikk “Slett” en gang til for å fullføre prosessen. Du har nå en ren skifer hva Google angår.

Hva nå?

Bare fordi du ryddet opp i historien, betyr det selvfølgelig ikke at du ikke trenger å gjøre noe annet. Google kommer fortsatt til å spore hver bevegelse du gjør. Dette betyr at du må gjenta prosessen med å slette Google-loggen din noen få uker eller måneder.

Alternativt, kan du forhindre Google i å spore dine online aktiviteter. Fra hovedsiden “Min aktivitet” klikker du på ikonet med tre vertikale punkter øverst til høyre på skjermen. Velg “Aktivitets kontroller.”

google aktivitetskontroll

Hver Google-aktivitet har sin egen kontroll, så du må velge bort hver av dem.

Klikk på “Pause” -knappen nederst på siden for å forhindre at Google sporer deg. For å stoppe enda mer sporingsaktivitet, bla ned til bunnen av neste side og klikk på “Annonser”. Nok en gang må du fjerne alle knappene. Du vil se en popup-vindu angående tilpasning av annonser. Slå av dette også.

google pause nettaktivitet

Når alle disse trinnene er fullført, kan du være trygg på at dine private data ikke lenger er lagret i Googles enorme database.

Google er en kjempe det mater av informasjon for levende. Hver gang du bruker tjenestene deres, må du innse at enhver handling spores, måles og analyseres først og fremst for å gi deg reklame. Selv om det absolutt er måter å begrense mengden informasjon som Google kan få fra deg, som å bruke en helt sikker nettleser kombinert med en VPN (til og med en god gratis VPN vil gjøre det), husk at du ofrer litt bedre opplevelse hver gang du er anonym.

Dette emnet er veldig subjektivt, men vil fortsatt være et spørsmål om balanse mellom personvern og bekvemmelighet.

Så hva er viktigere for deg?

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me