VPN-lista över bedrägerier: tjänster som inte värt din tid (2020-uppdatering)

Virtuella privata nätverk har funnits i decennier.

En gång anses vara en resurs som huvudsakligen används av företag, de är nu vanliga för mindre företag och till och med individer. I bästa världar, en VPN ger större integritet, gör det lättare att hantera säkerheten i ditt hemnätverk, offentliga nätverk och i allmänhet förhindrar information från att falla i fel händer.

Tyvärr har inte alla VPN-leverantörer samma nivå av service och support. De kan vara bra på att ta dina pengar men ger mindre än de fördelar de påstår att erbjuda. Om du funderar på att investera i ett VPN eller eventuellt byta till en annan tjänst ska du gå försiktigt.

Här är några resurser som hjälper dig att vara medveten om de mer populära VPN-bedrägerierna och till och med några förslag om de värsta VPN-tjänsterna att undvika.

Contents

Berättelsetecknen för en VPN-bedrägeri

På grund av den enkla tillgången till information idag kan människor nu fatta mer informerade köpbeslut. Men vad de säger är inte vad de alltid gör.

Vid första anblicken kan erbjudanden som erbjuds av ett VPN-företag verka ärliga och ganska prissatta. Men efter en närmare granskning är många av dessa löften helt klart för svåra att hålla … När VPN: er har breda uttalanden om sina tjänster – snarare än specifika, konkreta detaljer – det är ett varningstecken.

När något verkar lite för bra för att vara sant, finns det en rimlig chans att något inte är helt rätt.

Detta är några av de mest populära bedrägerierna idag, och det är av en anledning. Dessa är alla utformade för att lura kunder på ett eller annat sätt. Så förvänta dig inte att allt kommer att vara uppenbart till en början.

Inte alla VPN: er berättar allt direkt

internetfaseringDu ser uttalanden i produktbeskrivningarna som får dig att tro att VPN som beaktas gör ett bra jobb som skyddar dig och ditt företag. Det talas mycket om hur tjänsten inte håller aktivitetsloggar, men vad säger försäljningsmaterialet om andra typer av loggar?

  • Förvarar tjänsten anslutningsloggar under någon tid?
  • Inkluderar dessa loggar din ursprungliga IP-adress eller andra data som rimligen kan spåras tillbaka till dig?
  • Finns det något i loggarna som lagras av tjänsten som indikerar vilken typ av filer du delade eller laddade ner?

Som med alla typer av forskning, det lönar sig att hålla Five W: er i åtanke innan du förbinder dig till någon VPN. Fråga alltid: vem, vad, när, var och varför.

Om du inte kan få svaren är det ett gott tecken som till skillnad från NordVPN som har en tydlig policy för att inte logga ut, den andra VPN gör inte lika bra jobb med att skydda din online-aktivitet som säljteamet vill att du skulle tänka.

Den kostnadsfria VPN-enheten kan i slutändan kosta en hel del

Du vet redan att det finns gratis VPN-tjänster samt tjänster som är avgiftsbaserade. Innan du antar att en gratis är tillräcklig för dina behov, se till att du förstår vad den kommer och inte kommer att tillhandahålla när det gäller att hålla dina data säkra och inte underhålla loggar.

betalt vs gratis vpn

Det finns säkert gratis VPN-tjänster som gör ett utmärkt jobb som Surfshark. Andra är inte så starka när det gäller säkerhet och kan till och med ha operativa utmaningar som lämnar dig utan möjlighet att logga in när du är utanför staden. Det lämnar dig och alla interaktioner du gör online utan mycket i vägen för skydd.

  Hvad er AES-kryptering? Hvordan det virker

Ta reda på vad du kan om systemstopp och vilken typ av säkerhet VPN-teamet använder för att förhindra brott.

Det hjälper också till att ta reda på om de har någon typ av loggar till och med en dag. Det kan innebära att du försöker få direkta svar på dina frågor. Om allt du får är undvikelser, ta det som ett tecken för att gå vidare till en annan leverantör.

Begränsningar för strömning och andra funktioner

Visste du att inte alla VPN-tjänster möjliggör strömning från några av de mer populära webbplatserna som Netflix.com?

Under de senaste åren har några av dessa webbplatser vidtagit rättsliga åtgärder för att förhindra åtkomst eller kräva någon form av kompensation för att tillåta det. Tyvärr, inte alla VPN-leverantörer är i front när det gäller vilka webbplatser som inte kan strömmas eller om det finns någon typ av avgift som kommer att gälla.

netflix-felmeddelande

Tänk på en situation när strömning av sena kvällshows är en del av din familjehelg. Som en försiktig person bestämmer du dig för att hålla trafiken anonym.

Men eftersom din VPN-leverantör inte nämnde att du inte kan strömma på den populära webbplatsen du använder, så missar du den viktiga familjebandtiden.

Verkar lite trivialt? Vi tror inte det …

VPN-tjänster är utformade för att kryptera och säkra din onlineaktivitet och detta inkluderar streaming. Att tvinga att offra din integritet för att helt enkelt streama videoinnehåll online är inte det VPN handlar om.

Begränsningar för att strömma underhållning, efter att en VPN-leverantör har lovat obegränsad strömning, är en stor röd flagga. Om du får reda på att en VPN-leverantör påstår sig ge tillgång och det inte gör det, eller om du måste betala avgifter när du utlovats, det är dags att gå vidare till en annan tjänsteleverantör.

Inte alla dina enheter fungerar med VPN

hur vpn router fungerar

Du registrerade dig med VPN eftersom den påstod sig vara kompatibel med alla dina enheter och alla operativsystem på dem.

Det är särskilt viktigt om du eller någon av dina anställda reser. Vad händer första gången du är på en resa och inte kan ansluta din telefon till VPN? Kommer det att hindra dig från att göra arbete som kräver en högre säkerhetsnivå?

Se upp för svepande påståenden om att VPN fungerar med alla enheter och operativsystem. Gå med en tjänst som anger vilka enheter och vilka system som stöds VyprVPN som har tydliga detaljer om kompatibilitet.

Den fantastiska VPN kan användas för att skapa ett BotNet

Vad är ett botnet? Ett botnet är ett nätverk av Internet-kompatibla enheter som fångas med skadlig programvara och sedan används av en controller utan att ägarna vet vad som händer.

Tro det eller inte, VPN-sårbarheter kan äventyra din dator och göra en del av en armé av botnät. Detta innebär att några av dina resurser kan användas för att tjäna andra med kontanter genom att skicka ut e-postmeddelanden eller låsa system för lösning.

Detta är en annan anledning att ställa frågor om plattformsäkerhet. Om tjänsten inte uppdaterar skyddet regelbundet riskerar du även om de inte håller loggar. Din realtidsaktivitet räcker för att göra dig till ett möjligt offer. 

Livstidsabonnemang som löper ut

Du har sett VPN-tjänster som erbjuder livstidsabonnemang. Men gör de verkligen?

  Hola VPN - utmärkt val för dålig säkerhet och snabbhet

… Det finns några VPN: n som står vid detta erbjudande så länge tjänsten är kvar i branschen. Andra kan tappa dig efter ett år eller två, ibland utan att ha fått något meddelande.

VPN Lifetime Prenumerationsbedrägeri

Om din VPN-leverantör tappar den befintliga prenumerationen på livstid, kommer du att sitta utan skydd och ingen integritet. Det tar tid att hitta en annan lämplig tjänst, så du måste vara försiktig när du väljer din VPN-leverantör och de paket du kommer att lita på.

Innan du bestämmer dig för att ett livstidsabonnemang är den riktiga affären ska du gräva i villkoren. Vad skulle göra det möjligt att avbryta det prenumerationen? Om du är obekväm med vad du upptäcker, hitta en annan tjänst.

Notorious VPN Scam App

Det saknas några VPN-appar utvecklade för alla typer av smartphones. Från Android till Apple har butikerna många alternativ – men inte alla är legitima.

För en tid tillbaka tog Apple bort en VPN-app som användes för att bedra människor ur större summor pengar. I det här fallet fanns erbjudandet om en kostnadsfri testversion och information om automatisk förnyelse i slutet av provperioden som var mindre än tydlig. Innan appen togs bort från Apple-butiken, hundratals människor betalade orimliga priser och hade problem med att komma ur avtalet.

Om villkoren inte är tydliga är appen inte värd din tid. Gå vidare till en som är klar över alla avgifter och avgifter och hur du väljer bort innan din kostnadsfria provperiod är klar.

Det finns ögon på din trafik även om det inte finns någon aktivitetslogg

ögonövervakningEn annan bedrägeri har att göra med tillgång till dina data i realtid. I huvudsak finns skadlig programvara och fångar din surfning, nedladdningar av filer, videoklipp och annan aktivitet medan den pågår. En eller flera av enheterna som används för att logga in på VPN kan påverkas.

Det finns ingen aktivitetslogg i sig, men dina åtgärder används senare för att generera riktad marknadsföring i form av e-postmeddelanden, textmeddelanden och annonsvisningar. Beroende på vad du har gjort online, att information också kan användas är ett slags försök att utpressa pengar.

Letar du efter en VPN-tjänst? Korsa dessa utanför listan!

Allt som krävs är en snabb online-sökning för att hitta fler VPN-tjänster än du någonsin trodde att det fanns. Vissa av dessa är faktiskt VPN-registreringstjänster som slutligen inte ger några fördelar alls.

Andra fungerar faktiskt, men inte på det sätt de hävdar. Det bästa sättet är att alltid leta efter recensioner online, och fråga runt och se vad folk i ditt sociala eller affärsnätverk kanske vet om vilken VPN du funderar på.

Här kommer några exempel på för att komma igång scammy VPN-tjänster som INTE troligtvis är det du behöver.

Liberty VPN

Liberty VPN-logotypEn VPN-tjänst som är ovillig att låta dig veta var den är baserad är inte värt din tid. Kasta i fråga om tjänster som är förvirrande och ingen förmåga att avblockera strömningstjänster, och du är säker på att affären inte är bra.

När den månatliga kostnaden inte ger mycket bandbredd och återbetalningspolicyn är mer invecklad än villkoren, är det bra att titta någon annanstans.

Liberty VPN tillhandahåller alla ovanstående. Om du fortfarande behöver mer incitament för att inte registrera dig.

  • Du har ingen förmåga att använda Skype från vissa länder
  • Det finns inga samtidiga anslutningar
  • Det finns en fråga om vilka enheter som stöds och i vilken utsträckning
  • De kommer att släppa dig utan varning om du råkar bryta mot någon av de svåra att förstå villkoren
  • Det är värre än att du kommer att bedömas en betydande avgift för att “tappas”
  Hur man avblockerar webbplatser

Betternet VPN

Betternet VPN-logotypBetternet VPN har ett hoppfullt namn som är avsett att skapa förtroende. Tyvärr räcker det att vara bland de gratis VPN-tjänsterna med mindre än inspirerande säkerhetsåtgärder.

Användare har rapporterat problem med skadlig programvara och efterföljande problem. Det betyder att dina data samlas in och säljs troligen till högstbjudande.

Bli inte förvånad om du inte kan få raka svar från tekniska eller supportteam. De är inte kända för att vara de mest kundvänliga.

Var medveten om att medan Betternet annonserar en nollloggspolicy, de upprätthåller anslutningsloggar. Det är oklart hur länge dessa loggar hålls.

Försvars VPN

Försvar VPN-logotypVad är poängen med att ha ett VPN om det inte stannar uppe? Det är en av de främsta problemen med Defense VPN. Deras drifttider är betydligt större än konkurrensen och det är en fråga om hur säkra kunder råkar vara även när nätverket är igång.

Vissa kunder rapporterar också problem med att strömma och märker att en uptick i spam som verkar konstigt relaterad till surfaktivitet när de är inloggad i nätverket. Andra noterar att deras kundsupport inte verkar vara i slingan när problem uppstår, vilket gör att alla är osäkra på vad som händer.

Om du inte tycker om kaos och gillar tanken på att undra vem som har dina data, skulle det vara bäst att söka tjänster någon annanstans.

Prick VPN

dotvpn logotypVad tycker du om en VPN som är baserad på ett land men som huvudsakligen driver servrar i en av de nationer som ingår i Five Eyes-avtalet?

Vad sägs om servrar i en nation som har viss ömsesidighet när det gäller datadelning med andra länder? Om du inte vet hur det påverkar din integritet och du har det bra, att välja en tjänst som Dot VPN är INTE för dig.

Baserat i Hong Kong med servrar i Tyskland, kan du satsa på att det finns anslutnings- och användarloggar. I det här fallet med detta VPN betyder det poster till hands i upp till två år.

Kombinera det med ett rykte för dålig prestanda och du måste undra varför någon riskerar att registrera sig.

OneVPN

onevpn logotypOlycklig med prestandan eller det faktum att OneVPN behåller anslutningsloggar samtidigt som man anger en nollloggspolicy? När allt kommer omkring betyder inga loggar inga loggar.

Det är för dåligt. De har sätt att ta sig igenom sina pengar-tillbaka-garanti som har lämnat vissa användare arga och fattigare.

Eftersom de inte är uppenbara om anslutningsloggarna och deras påstående att de är en av de snabbaste VPN-tjänsterna, du måste undra vad de mer väljer att inte berätta för dig. Registrera dig på egen risk.

Poängen

Det finns många legitima VPN-tjänster som erbjuder bra service, berättar exakt vad de kan och inte kan tillhandahålla och tar ut rimliga avgifter.

Hoppa över de som lämnar dig med många frågor och fokusera på de tjänsteleverantörer som går ut ur deras sätt att vara ärliga med potentiella kunder. På lång sikt får du fler fördelar och färre huvudvärk.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me