VPN Unlimited Review – Varför det faktiskt är mycket begränsat

Vad betyder ordet obegränsat? Tja, du kan använda VPN Unlimited under en livstid för bara $ 200. Det är ganska obegränsat för oss.

vpn obegränsad logotyp

Ett VPN bör vara en kritisk komponent i nästan vem som helst onlineupplevelse. När VPN Unlimited först lanserades uppfyllde den inte riktigt vad vi vill ha med ett VPN.

Med sin 5.0-version har de definitivt förbättrad vad gäller hastighet, servertid och applikationsupplevelse. Detta är ett fantastiskt tecken från alla företag eftersom det visar att de förmodligen bara kommer att fortsätta förbättra sig mer.

Den nuvarande versionen av tjänsten blåser inte bort dig men den erbjuder nästan allt du behöver av ett VPN. Den har en new kill switch och är en bra plattform för åtkomst till strömmande innehåll. Dess hastigheter blåser dig inte ur vattnet men vem vet, kanske den här gången nästa år kommer det att vara den snabbaste VPN runt.

Tjänsten visar definitivt mest vilja att förbättra jämfört med dussintals andra VPN-tjänster där ute.

Contents

Mer om VPN Unlimited

Fem Eyes-program

VPN Unlimited är en produkt från ett amerikanskt företag som heter KeepSolid Inc. och tjänsten lanserades 2013. Som är välkänt inom vissa sektorer i online-communityn, USA är en del av Five Eyes säkerhetsallianser med partners som Kanada, Australien, Storbritannien och Nya Zeeland. Följaktligen anses inte USA vara ett av de mest gynnsamma länderna att basera en VPN-verksamhet på.

Detta beror på att deltagande i Five Eyes-nätverket gör det möjligt för andra medlemsländer i huvudsak spionera på medborgarna i de andra samtyckande länderna. Detta kan göra det bekvämt för länder att ta sig runt sina egna lagar mot att spionera på sina medborgare eftersom ett annat land utför den faktiska övervakningen och sedan överför informationen.

För närvarande finns det inga lagar i USA för att tvinga en VPN-tjänst att logga in data, men om det någonsin var ett land att göra det, skulle det vara USA.

Om du letar efter ett VPN placerar du antagligen en premie på säkerhet, integritet och anonymitet online. Följaktligen a U.S.-baserad VPN-leverantör kanske inte är ditt bästa alternativ.

En loggningspolicy som försvinner

En sak som de flesta användare inte vill ha när de använder ett VPN är någon som håller reda på var de har varit och vad de har gjort online. En internetleverantör, eller ISP, håller vanligtvis omfattande register över allas onlinetrafik. Dessa uppgifter kan vara sårbara och om de kommer i fel händer kan de orsaka förödelse.

VPN: er ska vara annorlunda. Det är därför de flesta av VPN-leverantörerna uppger att de har en “ingen loggning” -policy. “Ingen loggning” innebär att ingen behåller viktig information, t.ex. vilka webbplatser du besöker, vem du pratar med online och vad du kan göra med den tid du spenderar på Internet.

surfar anonymt

Tyvärr är många av dessa policyer för “ingen loggning” inte så enkla som företagen vill att konsumenterna ska tro på. VPN Unlimited loggningspolicy faller säkert in i denna kategori.

En del av deras loggningar tycks relatera till ett försök att ge bättre prestanda för användare. Till exempel övervakar företaget antalet personer som kommer åt sina servrar för att hjälpa till med felsökning och för att hålla verksamheten säker. Dessutom noterar de hur många klick användare använder när de använder VPN-programvaran för att förbättra gränssnittet. Detta är inte särskilt oroande, men resten av deras loggpolitik kan vara det.

  Hola VPN - utmärkt val för dålig säkerhet och snabbhet

Deras policy säger att företaget inte samlar in och behåller användaraktiviteter medan kunder använder deras VPN. Företaget håller dock register över datumet för varje session och den totala mängden webbtrafik som sker under dessa sessioner. Företagets policy anger också att den krypterar och behåller data om enheter som kunder har anslutit till sitt VPN-konto eftersom bara ett visst antal enheter kan anslutas.

VPN Unlimited säger att de engagerar sig i denna typ av loggning enbart för att tillhandahålla “detaljerad information avsedd enbart för varje konkret användare.” Detta vaga uttalade syfte kan höja en röd flagga för vissa användare, särskilt de som bara vill ha det bästa skyddet när det gäller anonymitet och integritet online.

Är VPN Unlimited Secure?

Tyvärr kan människor som förlitar sig på VPN Unlimited för att erbjuda dem anonymitet på nätet ha en falsk känsla av säkerhet. Omfattande tester av ett antal av företagets servrar visade omfattande läckor.

Även om en användare har alla säkerhets- och sekretessinställningar aktiverade i sitt system, kan det fortfarande uppstå läckor. En VPN bör förhindra att dessa läckor inträffar.vpn obegränsad kryptering

Testningar avslöjade dock att VPN Unlimited-användare kan bli föremål för läckor av WebRTC, DNS och IPv6. Dessa läckor inträffar trots förekomsten av robust kryptering.

VPN Unlimited använder AES-256-kryptering med OpenVPN, vilket är ganska mycket guldstandarden just nu. Det är valfri krypteringsmetod för myndigheter runt om i världen, så detta är en positiv sak för VPN Unlimited-användare. Dessa läckor är emellertid ett pågående problem.

KeepSolid Wise

keepolid dns brandvägg

KeepSolid Wise är en anknytning som kunder kan lägga till sin VPN-tjänst om de behöver kringgå särskilt restriktiva regeringsprotokoll. I totalitära stater är det inte ovanligt att regeringar förbjuder användning av VPN. När de upptäcker någon som använder någon av dessa tjänster kan de störa eller hindra användaren från att komma åt Internet.

KeepSolid Wise är utformad för att få en VPN-anslutning att se ut som en vanlig anslutning till alla som kan övervaka Internet-trafik. Denna tillägg är endast tillgänglig på Linux-, Android-, Windows- och iOS-system. Mac-användare kan inte dra nytta av det nu.

Har VPN Unlimited en Kill Switch-funktion?

vpn obegränsad kill switch android

För inte så länge sedan erbjöd VPN Unlimited inte en kill switch-funktion. Detta är viktigt eftersom en kill-switch är en misslyckad säkerhet som säkerställer att användare inte onödig exponerar sig själva online.

I grund och botten, om VPN-anslutningen misslyckas eller blir otillgänglig under en surfningssession, avbryts den sessionen automatiskt av kill-omkopplaren.

Nyligen adresserade VPN Unlimited detta underskott i sin tjänst av lägga till en kill switch-funktion.

VPN Unlimited är nu tillförlitligt

Tidigare avslöjade tester att det sällan var lätt att faktiskt ansluta till VPN Unlimited. Det verkade hända oavsett vilken servertestare som försökte använda. Windows-klienten verkar vara särskilt sårbar för detta fel. Med den nya versionen av programvaran har detta förändrats fullständigt.

Vissa servrar tycktes bara slumpmässigt inte vara tillgängliga. Nu anges de mycket tydligt när de är tillgängliga och när de inte är tillgängliga. I våra senaste tester försökte vi ansluta till varje server och hade inga problem.

När användare kan ansluta finns det flera rapporter om att anslutningen går förlorad på en frustrerande frekvens. Vissa kunder säger att de måste starta om sin dator flera gånger för att få en ny anslutning, vilket resulterar i några 30 till 45 minuters tid bortkastad medan du bara försöker komma säkert online.

  Hur du snabbar upp din internetanslutning

Vi ber dem användarna att försöka VPN ett nytt försök om de vill. Vi förstår dock, om du har blivit bränd tidigare, varför försöka igen? Med så många bra VPN där ute, hittade de kunderna förmodligen ett alternativ.

Låt inte dessa recensioner avskräcka dig om du är en ny VPN-användare eftersom VPN obegränsat definitivt har fixat dessa problem.

Begränsande enhetspolicy

Liksom många andra VPN-leverantörer har VPN Unlimited begränsningar för antalet enheter som användare kan ansluta till tjänsten. För närvarande tillåter företaget varje användare att ansluta högst fem enheter till VPN.

vpn obegränsad enhetsgränsDet här låter inte som en nackdel förrän du tittar närmare på hur VPN Unlimited tvingar dig att begränsa enheterna du använder i samband med deras tjänst. Medan andra företag sätter gränser för hur många enheter du samtidigt kan ansluta till deras VPN, ger detta företag varje kund fem platser, som var och en tilldelas en specifik enhet. Om du försöker logga in med en annan enhet som inte tilldelas någon av dessa platser kommer du inte kunna logga in.

Du kan logga in på en auktoriserad enhet, ta bort en av de andra enheterna och sedan lägga till den nya enheten, men det här är mycket arbete. Anledningen till all denna komplikation blir transparent när du inser att du kan lägga till extra enheter till ditt konto för ytterligare månatliga avgifter. Stora familjer eller företag som använder ett VPN kan vara intresserade av att lägga till extra enheter, men den här funktionen har lite uppenbart verktyg för de flesta.

Medelhastighet

Oavsett om du laddar upp, laddar ner eller bara bläddrar, spelar det snabbt och det är där VPN Unlimited är i genomsnitt. Den sitter mitt i paketet med resten av VPN: n som vi testade. Jämfört med andra VPN-leverantörer kan det här vara värt det om du gillar gränssnittet.

En server i Milan, Italien testade med cirka 60 Mbps på vår 100 Mbps-anslutning. Det är okej, men det verkar handla om det bästa som VPN Unlimited kan samla in. En server i New York lyckades bara 25 Mbps under nedladdningen. Återigen, inte bra men det är inte det värsta. Överföringshastigheterna var mycket långsammare men det är typ av norm när det gäller VPN: er.

vpn obegränsat hastighetsresultat

Hong Kong-servern var lika genomsnittlig med nedladdningar på cirka 30 Mbps och uppladdningar på cirka 12 Mbps. Naturligtvis, om du letar efter otroligt snabba uppladdningar och nedladdningar, skulle du göra bättre för att fortsätta söka efter det bästa VPN för dina behov.

Är Netflix tillgängligt när du använder VPN Unlimited?

Netflix KeepSolid-funktion

Netflix kanske inte är tillgängligt via VPN Unlimited, beroende på vilken server som användaren väljer. Detta är normalt för VPN: er och den här tjänsten har faktiskt dedikerade Netflix VPN som har fungerat varje gång vi har provat dem.

Andra servrar är mer träffade och missar. Till exempel verkar det som om företagets servrar i Nederländerna och Hampshire i Storbritannien blockerar åtkomst till Netflix. Å andra sidan kunde en server belägen i det amerikanska delstaten Kalifornien och en annan som hittades i Kanada båda ansluta till Netflix.

  Hur man avblockerar webbplatser

Om Netflix finns på din “måste” -lista för en VPN-leverantör, är detta mycket bättre än andra alternativ.

Kan jag använda Torrentwebbplatser med VPN Unlimited?

BitTorrent och andra former av fildelning är inte allmänt tillgängliga via VPN Unlimited. Företaget säger i sin policy att det främsta problemet är att garantera användarnas integritet i motsats till att ladda ner torrenter.

Som sagt gör VPN Unlimited användningen av torrentwebbplatser möjliga med vissa servrar. Dessa inkluderar servern i Kalifornien i USA, Ontario i Kanada och servrarna i Frankrike, Luxemburg och Rumänien. Med tanke på tjänstens övergripande opålitlighet, de som vill använda torrentwebbplatser med någon regelbundenhet kommer troligen att behöva leta någon annanstans.

Antal servrar och platser

VPN-Obegränsat-PlatserVPN Unlimited har ungefär 400 servrar på 70 platser. Till skillnad från många andra VPN-leverantörer inkluderar dessa platser Afrika, Turkiet och Sydamerika. Andra konkurrenter på marknaden erbjuder bara mer när det gäller antalet servrar och mångfalden av platser.

VPN Unlimited moderbolag KeepSolid avslöjar inte hur många av dess servrar som är fysiska servrar och hur många som är virtuella servrar. Detta kan vara ett problem för vissa användare som är oroliga för den ultimata säkerheten för deras data. Andra VPN-leverantörer är mycket mer transparenta än VPN Unlimited när det gäller deras användning av virtuella servrar, som kan placeras på en plats men signalerar att de befinner sig på en annan. Läs mer om de bästa vpns för torrenting här.

VPN Obegränsad kundsupport

Ett av de områden där VPN obegränsat verkar fungera extremt bra är kundsupport. Medan de inte har livechattfunktioner gör de det möjligt att kommunicera med supportpersonalen via e-post.

De flesta tycks få ett relativt effektivt svar inom 20 minuter eller en halvtimme. En potentiell nackdel med kundtjänstavdelningen är att det verkar vara det beläget i Ukraina. Detta kan göra för vissa språkbarriärer.

Hur mycket kostar VPN obegränsad?

Kunder som föredrar en pay-as-you-go-uppsättning kommer att uppskatta månadsplanen för $ 9,99.

vpn obegränsad prissättning

Ett års tjänst kan betalas i förskott till en kostnad av fem dollar per månad. En bättre affär är treårsplanen, som kostar 99,99 dollar. En “Lifetime” -plan är tillgänglig för cirka $ 200, men detta rekommenderas endast för dem som är säkra på att VPN Unlimited är rätt för dem.

Ska jag välja VPN Unlimited?

Det beror på. Om du behöver en påminnelse om vad du just har läst har det några säkerhetsläckor och medelhastighet. Om du prioriterar Netflix-tittning som din huvudsakliga VPN-uppgift, prova på alla sätt VPN Unlimited.

Under många år har vi granskat så många VPN och testat ut nästan hundra olika VPN-leverantörer. På denna punkt kan vi säga – med absolut säkerhet – att det finns ett gäng bra som du kan välja mellan NordVPN och Surfshark. Det beror på vad som är viktigt för dig. Om du behöver en bra lista till att börja med, kolla in de bästa VPN: erna för 2020. Gå bara igenom alternativen och du kommer inte bli besviken över vad du hittar.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me